15.09.2015

Kalimera Zakynthokselta

Huomenet Zakynthoksen autereisesta aamusta. :)

Ajattelin heti jakaa ensitunnelmia tältä Kreikan saareltani numero 29.

idZakynthos_IMG_9315

Saavuin eilen illansuussa saaren pääkaupunkiin Zakynthos Towniin, jonne myös majoitun. Zakynthos Town on saarikaupungiksi suuri, ei mikään kylä vaan runsaan 10 000 ihmisen paikkakunta. Näin suuria kaupunkeja on vain harvoilla Kreikan saarilla, mm. Kreetalla, Rhodoksella, Syroksella sekä Joonian ja Koillis-Egean suurilla saarilla.

Ensivaikutelmani Zakynthoksesta?

Zakynthos_IMG_9328_4

Kaupungista tuli heti mieleen Karpathoksen Pigadia. Kummatkin ovat tyylillisesti enemmän moderneja kaupunkeja kuin perinteisen saaristoarkkitehtuurin edustajia.

Pienempi Pigadia tosin on rakenteeltaan ja ympäröiviltä maisemiltaan vielä pittoreskimpi ja tunnelmaltaan, lempisanani; sympaattisempi. Zakynthos Town on saaristomittakaavassa kunnon "city" - täällä on pitkä, näyttävä kävelyostoskatu ja kosmetiikkaliike Hondos Center'kin, mikä viimeistään vahvistaa kaupunkistatuksen :D

Zakynthos_IMG_9316

Kuvat ovat tämän aamun lenkiltäni. Vihdoin "ponipopot" pääsivät toimintaan :) - Ateenan asfalttiviidakossa ei hirveästi tehnyt mieli lenkkeillä.

Rantakadulla oli ihana hölkätä nousevan auringon pikkuhiljaa värjätessä heräilevää kaupunkia lämpimällä sävyllään. Kun aurinko on kivunnut horisontin ylle, ei ainakaan tällaisella pohjoisen likalla ole enää mitään asiaa juoksemaan - kuumuus nousee hetkessä 30 asteeseen. Eivätpä kyllä kreikkalaisetkaan juuri lenkkeile auringossa - paikallisia näkee lenkillä joko hyvin varhain aamulla tai myöhään illalla, jopa yöllä.

Zakynthos_aamu

Saarilla on tosiaan eroja, ja tällä kertaa voi sanoa, että olipa hyvä että olin varannut ensimmäisen yön ennakkoon netissä.

Olen kertonut aiemmin, kuinka Kreikan saarilla on helppoa saada vuokrahuonemajoitus ilman ennakkovarauksia, kun huoneiden isännät ja emännät ovat satamassa aina laivoja vastassa asiakkaiden toivossa. Näin siis ainakin sesonkiaikaan, pitkälle lokakuuhun useimmilla saarilla.

Zakynthoksella on toisin. Vastassa ei ollut yhtäkään huoneen tarjoajaa.

Booking.comin Zakynthoksen "Rooms To Let" -valikoimasta olinkin jo saattanut päätellä, ettei Townissa ole yhtä runsaasti vuokrahuoneita kuin saaren varsinaisilla turistien suosimilla alueilla, eli kylissä lähellä hiekkarantoja. Itse asiassa en löytänyt netistä yhtäkään domatiaa joka sijaitsisi nimenomaan Townissa, joten päädyin buukkaamaan halvimman löytämäni hotellin (30 €) aivan keskustassa. Arvelin, että vuokrahuoneen löytää sitten helpommin paikan päältä.

Zakynthos_IMG_9341

Zakynthokselle saavuttuani ja muutamaa paikallista konsultoituani kävi ilmi, että Townissa on vain muutama hassu domatia. Kukaan ei osannut nimetä niistä yhtäkään tai neuvoa mistä voisin lähteä niitä etsimään. Täällä ei ole edes muille saarille ominaista Room Owners' Associationin kopperoa satamassa.

Minulla tuntuu usein olevan hyvä tuuri matkassa täällä Kreikassa reissatessa (eräs laivassa tapaamani paikallinen mm. katsoi vieraanvaraisuus-velvollisuudekseen maksaa taksini satamasta hotellille...!), ja niin myös tällä kertaa. Ollessani illallisen jälkeen kävelyllä Townin rantakadulla, silmiini osui erään ravintolarakennuksen seinässä, ylhäällä toisen kerroksen kohdalla, juuri se teksti jota hain; "Enoikiazomena domatia".

Kysyin ravintolan työntekijältä, tiesikö hän mahdollisesti, kuka domatian omistaa. Hetkeä myöhemmin paikalle oli hälytetty huoneita vuokraava nainen.

Zakynthos_IMG_9332

15 minuuttia myöhemmin olin tehnyt kaupat huoneesta :) Koska huoneita on kaupungissa tarjolla todella vähän eikä kilpailua juuri ole, joudun maksamaan budjettiini hieman liian korkean hinnan; 30 euroa / yö, mutta se on nyt otettava. Muussa tapauksessa joudun majoittumaan kaupungin ulkopuolelle --> tarvitsisin auton tai joutuisin kulkemaan bussilla joka tapauksessa Zakynthos Townin kautta päästäkseni muihin saaren kyliin = kustannuksia nekin.

Vuokraemäntä oli tiukkana hinnan kanssa ja 5 euroa oli enin mitä hän suostui hintaa alentamaan. Omat kokkaukset siis kutsuvat...

Däämn... ja domatian alakerrassa kun on yksi saaren parhaita kalaravintoloita....

Viivyn Zakynthos Townissa ainakin seuraavat viisi yötä. Katsellaan sitten mikä on fiilis.

Zakynthos_IMG_9334

Tykkään tästä kuvasta. :) Otin sen ajastimella ja juuri laukaisimen napsahtaessa kuvaan hölkötteli katukoira. :)

.

Tänään aion kiertää kaupungin kadut perusteellisesti ja kävellä ylös linnoitukselle. Kuuma päivä taas tulossa!

11 comments on “Kalimera Zakynthokselta”

 1. Miksi halusit juuri domatian, mikset vain jäänyt saman hintaiseen hotelliin keskustassa? Vai jäikö minulta jotain nyt ymmärtämättä? :) Kokkausmahdollisuuden vuoksiko?

  Vastaa

  0
  1. Nimenomaan keittiön vuoksi :) Hotellihuoneissa ei ole keittonurkkausta, domatioissa (useimmiten) on :)

   ...ja domatiani on vieläkin keskustammassa kuin tuo halvin hotelli = win/win situation :)

   Vastaa

   0
  1. Pesen käsin lavuaarissa pyykinpesupulverilla :) Pulveri aina mukana, totta kai! :)

   Vastaa

   0
 2. heii, otatko itse nuo kuvat missä esiinnyt vai pyydätkö jotakuta ottamaan? tartteeko pelätä että joku nappaa kameran ?

  Vastaa

  0
  1. Itselaukaisimella otan suurimman osan. Yleensä käytän itselaukaisinta silloin kun on hiljainen hetki eikä kadulla paljon ihmisiä (jos ketään), tällöin kamerannappausriski minimoituu :)

   Vastaa

   0
 3. Oi ihana Zakynthos! Olin siellä kesällä 2014 ja aion vielä mennä uudestaan :) Hyviä muistoja ja Thymalos ravintola oli paras ravintola Zakynthos townissa. Aiotko käydä kuuluisalla Shipwreck beachillä? Sinnehän tehdään matkoja silleen, että tuhat turistivenettä menee yhtäaikaa :D olisi kiva päästä sinne privaatisti..

  Vastaa

  0
  1. Hyviä muistoja ja Thymalos ravintola oli paras ravintola Zakynthos townissa.

   Juuri tänään tuli Thymalos testattua kun minulle sitä suositeltiin kaupungin parhaana - ja on kyllä hintojensa puolesta myös halvin koskaan Kreikassa kohtaamani ravintola, melkein aloin kiljua kun luin menua..!!

   Aikeissa on käydä myös Shipwreckillä, taitaa olla sellainen "must do" -juttu Zakynthoksella. :) Sinne ei kuulema pääse kuin veneellä, joten vuokra-autollakaan ei onnistu privaattivisiitti... :/ Mietin nimittäin tässä olisiko yhtenä päivänä ollut varaa vuokrata auto. Mutta Shipwreckille on mentävä turistipaatissa, ei muuta mahdollisuutta.

   Vastaa

   0
 4. Ottaako sinua koskaan Kreikassa kuumuus hermoon, vai nautitko vain lämpimästä kelistä?
  Hyvä, että onni potkaisi domatiaa etsiessä. Kivoja nämä postaukset! Mukavaa reissunjatkoa :)

  Vastaa

  0
  1. Täällä on harvoin syyskuussa enää niin kuuma että ahdistaisi - niinkuin vaikka Sveitsissä heinäkuussa, siellä meinasi ihan oikeasti lähteä järki kun aivot löi ihan tyhjää helteen paineessa eikä mikään juoma auttanut janoon, todella kamala kokemus. En tiedä pehmentääkö meri-ilma tätä kuumuutta, vai miten Kreikan 37 astetta syyskuusssa on paljon siedettävämpi kuin Sveitsin 37 astetta heinäkuussa.

   Vastaa

   0
 5. Zakynthos Town on ihana! Ostoskadulla on todella kiva kahvila/baari nimeltään Bliss, suosittelen pistäytymään :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)