20.04.2015

Atoopikko raportoi: toimiiko luonnonkosmetiikka?

Saan silloin tällöin testattavaksi tuotteita, joita en oman ihotyyppini perusteella pysty juurikaan arvioimaan. Tai käytännössä ollenkaan. Tällaisia tuotteita ovat mm. rasvoittuvan ja epäpuhtaan, mutta etenkin kuivan ihon tuotteet. Atooppisesta puhumattakaan.

Laatikossani pyöri pitkään kaksi kappaletta erityisesti atooppisen kuivan ihon hoitoon sopivaa luonnonkosmetiikan voidetta. Mietin pitkään arvonko ne blogissa vai käytänkö kantapäävoiteena :D, mutta sitten voiteille löytyi sopiva testihenkilö kaveripiiristäni. Kaverini ei oikeastaan halunnut esiintyä blogissa joten kutsutaan häntä vaikka Tiinaksi.

Tiina on sanojensa mukaan perusatoopikko, atopia on vaivannut jo lapsesta saakka. Kasvojen iholla on lisäksi couperosaa. Nuorempana iho on  ollut niin huonossa kunnossa että sitä on  hoidettu ihotautien poliklinikallakin. Nykyään Tiina pärjää ihonsa kanssa hyvin ja käytössä ovat apteekin perusrasvat ja kasvoille vedetön puhdistus. Luonnonkosmetiikkaa hän ei ole aiemmin kokeillut.

Atooppiselle_iholle

Tiinalle lähtivät testiin Dr. Hauschkan Med-linjan Jääruoho-kasvovoide sekä Weleda Baby Derma White Mallow -voide.

Dr. Hauschkan Med on erityistuotelinja erittäin kuivalle ja kutiavalle iholle. Med-linja on niin spesifi että sitä myyvät vain harvat ja valitut paikat, esimerkiksi Pirkanmaalta ei löydy yhtäkään Med-jälleenmyyjää. Jääruohovoiteita on kolme erilaista; kasvoille, vartalolle sekä tehovoide. Voiteet lupaavat vahvistaa, suojata ja kosteuttaa ihoa lievittäen kutinaa, kiristävää tunnetta ja punoitusta. Kasvovoide lupaa pidentää säännöllisesti käytettynä atooppisen ihon ongelmattomia kausia.

WeledaBabyDerma

Weledan Baby Derma -tuotteet on kehitetty erityisesti lapsen herkälle, kuivalle iholle, mutta toki tuotteet sopivat myös aikuisen ihon hoitoon. Hauschkan Jääruohovoiteen tavoin White Mallow (Valkomalva) -voide lupaa myös lievittää kutinaa.

White Mallow -voiteita on kaksi; kasvoille ja vartalolle.

Hauschka_Weleda_incit

Kummassakin voiteessa on myös alkoholia. Weledan ja Hauschkan reseptiikassa alkoholia on mukana kaikissa voiteissa.

Voiteista vain toinen toimi Tiinalla. Kumpi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

White Mallow.

Tiina ei pitänyt Dr. Hauschkan Jääruoho-voiteen koostumuksesta ja antoi sen eteenpäin. Kysyessäni "Miksi", Tiina ei oikein osannut selittää. Voide kuulema vain tuntui oudolta eikä kosteuttanut tarpeeksi. Se on se kosmeettinen miellyttävyys ;) Tärkeä asia atoopikollekin. Voiteen vastaanottanut, niinikään atooppisen ihon omaava ystävä puolestaan oli ihastunut Jääruohoon totaalisesti ja kokenut sen lievittävän tehokkaasti iho-oireitaan. Tässä taas nähdään kuinka yksilöllisiä kosmetiikan vaikutukset ovat; vaikka ihotyyppi olisi sama, yhden suosikki ei välttämättä toimi toisella lainkaan samalla lailla.

Weledan White Mallow -voide taas on ollut Tiinan mieleen. Vaikka voide on paksua ja rasvaista, Tiina voi käyttää sitä meikinkin alla. Iho tuntuu miellyttävältä ja tarpeeksi kosteutetulta. Ainoa miinus tuotteessa Tiinan mukaan on tuoksu. Vaikka tuote on hajusteeton, sen raaka-aineissa on Tiinan mielestä epämiellyttävä tuoksu. Haistoin voidetta itsekin, mutta minusta se tuoksui hyvin miedolle, lähinnä haistoin siinä alkoholin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tavatessamme Tiina kertoi myös uudesta meikkipohjaihastuksestaan. Kyllä minulla repesi suu hymyyn kun Tiina kaivoi purkin esiin. Mineraalimeikkipohja...! That's my girl! :)

Tiina on aiemmin käyttänyt couperosansa peittoon Joe Blascoa, mutta viimeisellä apteekkireissulla myyjä oli suositellut Tiinalle luonnollisempaa vaihtoehtoa; Idun Mineralsia.

Mineraalipohja_atooppineniho

Tiina oli kerralla myyty eikä aio enää palata Blascoon. Idunilla saa kuulema yhtä hyvän peiton kuin Blascolla, mutta "Onhan tämä nyt sata kertaa paremman näköinen kuin se maski mikä Joesta tuli". ^_^

Pyysin saada ottaa Tiinasta ennen ja jälkeen -kuvat Idunilla. Ja onhan tulos aika vakuuttava - iholla on vain kaksi ohutta kerrosta mineraalipohjaa. Niin luonnollisen näköinen! Juuri sellainen kuin mineraalipohja on parhaimmillaan - käytännössä kuin meikitön! Huomatkaa myös ihon pinta; onko jauhemainen pohja korostanut ihon kuivuutta? Ei. :)

Mineraalipohja_atooppinen_iho

Ei voi taas muuta sanoa kuin että mineraalit <3 <3 <3 Mitään muuta meikkiä en voi yhtä vilpittömästi suositella.

Olen kirjoittanut Idunista aikoinaan täällä, jos merkki sattui jollekin olemaan vielä tuntematon. Lily Lolo on tietysti yhtä hyvä ja vielä edullisempi vaihtoehto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuun vielä.... Oi, Tallinna! Oikeasti! En muistanut yhtään että kaupunkin on näin valtavan viehättävä! Viihdyn niin mainiosti että päätin jäädä vielä pariksi päiväksi. :) Kamera on räpsynyt ahkerasti ja vatsa on täyttynyt ihanista makuelämyksistä. Saatatte joutua pian Tallinna-kuvaryöpyn kohteiksi :D

Ja sunnuntain arvonnassa Meikkisetin 1 voitti Nina ja Meikkisetin 2 Kissanainen.

44 comments on “Atoopikko raportoi: toimiiko luonnonkosmetiikka?”

 1. Tekee kyllä toodella hyvännäköistä, luonnollista jälkeä tuo Idun! Nyt alkoi taas tehdä mieli kokeilla sitä. Tähän mennessä olen pysytellyt Lily Lolossa, joka on kyllä kertakaikkisen hyvä ja oletettavasti Idunia parempi minulle jättihuokosten takia...

  Vastaa

  0
  1. Idun on tosiaan hohtavampaa. Muuta olennaista eroa en löydä hinnan ja pakkaus-designin lisäksi ;)

   Vastaa

   0
 2. Ihan kuin oma ihoni noissa ennen-kuvissa! Onpa kyllä hienoa jälkeä tehnyt tuo Idun. Itselläni on nyt vain ollut sellainen tilanne, että pelkkä mineraalien pyörittely kasvoille on sattunut, joten on ollut pakko vaihtaa nestemäiseen meikkituotteeseen.

  Vastaa

  0
 3. Täälläkin Tallinna-fani ilmoittautuu:) Tallinna on tosiaankin älyttömän kaunis kaupunki! Ja ravintolat todella hyviä!
  Mutta kysymys mineraaleista: osaatko suositella että millä mineraalilla olisi paras peittokyky? Oikein kunnolla arpiselle ja välillä näppyläiselle (ja välillä kuivalle) iholleni ei tunnu millään löytyvän kunnolla peittävää mineraalia. Tällä hetkellä paras on Barefaced Beauty, mutta sillä ei tule kovin kestävä lopputulos. Ja peittävämpikin saisi aina olla... Voi huokaus, mikään määrä peittoa ei tunnu riittävän.
  Kabuki on uskoakseni tarpeeksi tiheä: Ecotoolsin retractable.

  Vastaa

  0
  1. osaatko suositella että millä mineraalilla olisi paras peittokyky?

   En oikein, kaikki kokeilemani ovat olleet minusta suunnilleen yhtä peittäviä. Ehkä Bare Minerals Originalin koostumus on aaavistuksen kerrostuvampi kuin Lily Lolo, mutta en mene vannomaan kun en ole näitä verrannut muilla kuin omalla ihollani jolla ei juuri ole peitettävää. BM Original myös sisältää vismuttioksikloridia joka ei ole mineraali (jos nyt siis haluaa 100-prosenttisen mineraalipohjan, niin tuolla voi olla väliä).

   Sellaisella merkillä kuin Meow Cosmetics on kolme eri peittotason meikkipohjaa, ja niistä peittävin, Flawless Feline, on kuulemieni kommenttien mukaan oikein peittävä.

   Vastaa

   0
  2. Everyday mineralsilla on semi-matte -sarja, jota voi kerrostaa täydelliseen peittävyyteen asti. Jos sävy on oikea, kerrostettunakaan ei tule pakkelimaista fiilistä.

   Vastaa

   0
 4. Näyttää todella hyvältä tuo idunin jälki. En tajua mistä voi johtua, mutta minun pintakuivalla mutta rasvoittuvalla sekaihollani mineraalit eivät toimi enää lainkaan. Käytin everyday mineralsia ja lily loloa vuosia, enkä ikinä saanut niillä kummoistakaan peittoa. Pahin ongelma kuitenkin oli, kun huomasin mineraalien kuivattavan, korostavan juonteita ja jättävän jauhomaisen pinnan. En uskalla enää käyttää mitään puuterimaisia tuotteita :/

  Vastaa

  0
  1. Kaikilla mineraalien ja ihon välinen kemia ei toimi ihanteellisesti :/ Niinkuin kaikkien tuotteiden kohdalla.

   Vastaava esimerkki totaalisesta floppiyhdistelmästä on mun ripset + 38-maskarat. Ei vain toimi, vaikka miljoonalla muulla toimii :(

   Vastaa

   0
 5. Mä niin tykkään tuosta Weledan voiteesta! Talvi-ihoni pelastus. Uskaltaisin melkein jopa sanoa, että suosikki kasvovoiteeni ja jonkun verran olen niitäkin ehtinyt kahlata läpi tähän ikään mennessä:)

  Nyt olen käyttänyt Madaran Pihlajaa, mutta se ei ole yhtä hyvä. Rasvaisempi, mutta ei kosteuta yhtä hyvin. Mun naamani imee kaiken, mitä sille laittaa. Voin käyttää molempia myös meikin alla ongelmitta.

  Ostin Biodellyn alesta myös sen vartalolle tarkoitetun version, mutta sitä en ole vielä päässyt testaamaan.

  Vastaa

  0
  1. Rasvaisempi, mutta ei kosteuta yhtä hyvin.

   Tuo on just tosi mielenkiintoista, eikä moni edes tule ajatelleeksi, ettei rasvainen voide aina kosteuta tarpeeksi. Siinä täytyy myös olla niitä kosteutta sitovia ainesosia optimaalisessa suhteessa.

   Vastaa

   0
 6. Jääruoho taitaakin olla mun kokeilulistalla seuraavana :D Muutaman kuukauden ja tyhjentyneen rasvapurkin päästä voi taas satsata.
  Viimeisin hankintani on http://www.barefoot-sos.com/sos-face-body-rescue-cream . Kovat on ainakin lupaukset. Olen nyt kokeiluluontoisesti testaillut tätä ihottumakohtiin kortisonin tapaan, mutta parin päivän perusteella muutosta ei ole tapahtunut :(

  Btw -. Madaran Time Miracle on aivan mahtavaa kamaa! Sillä (vihdoin!) helpotti leukapielten kuivuus, hilseily ja kutina. Alkoi toivo olla lopussa jokun koko talven varsinkin aamuisin on riivannut ihan mieletön kuivuus ja kutina leuan ja kaulan alueella. Iho oli niin kuiva, että tuntui että olisi ihan pakko laittaa jotain, mutta laittoi siihen jotian, ihan mitä vain, paheni kutina sietämättömäksi.

  Minä luulin olevani ainoa Tallinna-fani :D Kaikki mun kaverit tuntuu dissaavan Tallinnaa, vaikka minusta se on ihan mieletön paikka ja niin lähelläkin vielä! Kerran vuodessa pitää tehdä pieni getaway Tallinnaan.
  Shoppailu, ravintolat, vanhan kaupungin tunnelma...oivoi.
  Viime reissulla käveltiin Patarein vankila-museoon - oli aika hurja paikka, jäi kyllä mieleen ja oli todella vaikuttava kokemus.

  Vastaa

  0
  1. Oho, jännä että juuri Time Miracle (anti-age-voide..!) auttoi kutisevan kuivaan ihoon...!

   Joo, Tallinna on aivan mahtava! Tuntuu, että monelle (itseni tätä ennen mukaanlukien) Tallinna on vain sellainen "käydään vähän suorittamassa halpaa shoppailua ja alkoholiostoksia" -paikka, eikä kukaan juurikaan puhu siitä kuinka ällistyttävän kaunista täällä on ja Tallinnan vanha kaupunkin vetää vertoja Euroopan kauneimmille millä tahansa standardilla. Mä olen täällä ihan hölmistyneenä kun "vieressä" on koko ajan ollut tällainen helmi paikka, enkä ole koko elämäni aikana vaivautunut käymään täällä kuin 16-vuotiaana parin tunnin päivävisiitillä.

   Vastaa

   0
  2. Oho, jäi mainitsematta että puhuin Time Miracle -seerumista, en voiteesta, jota toki tämän perusteella voisi kokeilla myös.

   Vastaa

   0
 7. Mä olen täällä taustalla lukenut postauksia ;)

  Atoopikkona iholla rasvan tuntemus on kaiken a ja o. Ihoni jää helposti liian kuivaksi vaikka rasvasta voidetta laitan, joten lisään ceridal öljyä kuiviin alueisiin. Se mikä sitten ärsyttää, että naama rupeaa pian kiiltelemään. Lily Lolo on paras meikki pohja. Peittävyys ei ole kovin häävi, mutta koen sen riittäväksi :) parasta on ettei se tunnu iholla. Mikäån ei ole niin ärsyttävää, kun naama tuntuu maskilta.

  Vastaa

  0
 8. Täällä nostaa käden pystyyn suuri Idun fani!<3 Olen kokeillut monia eri mineraalimerkkejä,mm. Lily Lolo, meow, bare minerals. Yhtään edellä mainituista en saanut iholla toimimaan, mm. Paljon kehuttu Lily lolo jätti liian jauhoisen pinnan ja en saanut sitä asettumaan iholle nätisti. Olin jo luovuttaa kokonaan mineraalien kanssa kunnes päätin vielä antaa mahdollisuuden mineraaleille ja ostin Idunin. Voi ihanuus! Idunin jättämä pinta on vertaansa vailla, kuulas, ei yhtään jauhoinen. Helppo kerrostaa ja peittää itselläni ihon pienet virheet. Tätä en tule ihan helpolla vaihtamaan!:)

  Vastaa

  0
  1. Samanlainen kokemus minullakin.
   Lily Loloon olin kyllä ihan tyytyväinen, mutta Idunin mineraalimeikkipohja on ihan paras!

   Vastaa

   0
 9. Oi Tallinna! Minäkin pidän Tallinnasta ja haaveilinkin, että olisi nyt miehen kanssa siellä lähdetty käymään, mutta työharjoitteluni alkoikin odotettua aikaisemmin. Ehkä sitten kesälomien aikaan... ;)

  Vastaa

  0
 10. Hei,

  Osaisitko kertoa jotain Dr. Eckstein biokosmetiikasta? Entäpä ArtDecon meikeistä? Kävin kosmetologilla ja sieltä suosittelivat näitä sarjoja ja en ole koskaan kuullutkaan ja netistä löytyy hyvin vähän tietoa joten olisin kiinnostunut kuulemaan ovatko mistään kotoisin. :)

  Vastaa

  0
  1. Dr. Ecksteinista kuulen nyt ensimmäistä kertaa. ArtDeco on tuttu merkki mutta yhtäkään merkin tuotetta en ole kokeillut. Minulla on ArtDecosta kuva hyvänä ja laadukkaana sarjana, useasti olen ollut ostamaisillani tuotteita matkoilla. Mielenkiintoisesti se on Suomessa hoitolasarja, mutta muualla Euroopassa halpa markettisarja.

   Vastaa

   0
  2. Okei, kiitos tiedosta. :) Jännä juttu tuo, että on muualla ihan markettikosmetiikkaa. :o

   Tuo Dr. Eckstein tuntuu tosiaan olevan aika tuntematon tuote ainakin Suomessa. Tietenkin hoitolan porukka kehui sitä kovasti mutta...

   (ja anteeksi tuplaviesti tästä, kone jotain sekosi ja luulin, ettei tämä ensimmäinen viesti tullut ollenkaan.)

   Vastaa

   0
  3. Tottakai kehuivat ;D Eihän kukaan myymiään tuotteita esitä epäedullisessa valossa.... ;)

   Vastaa

   0
  4. Näinpä. Juuri tämän takia olisikin mukavaa löytää puolueetonta tietoa sarjasta mutta on kovin kiven alla.. :D

   Vastaa

   0
  5. Yhteen aikaan DR. Eckstein taisi olla suositumpi sarja, muistan törmänneeni siihen jo 80-luvulla :)
   Nykyisin kosmetologisarjoissa on niin paljon valinnanvaraa, että uudet tuulet ovat saattaneet vallata hyllyt...

   Vastaa

   0
 11. Haluaisin kysyä että onko mahdollista käyttää mineraalimeikkipohjaa yhdessä voidemaisen pohjustustuotteen kanssa?

  Lähinnä että voiko ensin peittää suurentuneet ihohuokoset voidemaisella tuotteella ja sitten laittaa mineraalipohjaa koko kasvoille?

  Kiitos paljon etutkäteen :)

  Vastaa

  0
  1. onko mahdollista käyttää mineraalimeikkipohjaa yhdessä voidemaisen pohjustustuotteen kanssa?

   On kyllä, joillain mineraalimerkeillä on jopa omat voidemaiset pohjustustuotteensa. :) Annathan pohjustustuotteen kuivua kunnolla ennen mineraalipohjan levitystä.

   Vastaa

   0
 12. Mulla Lily Lolot tekivät naamasta sellaisen jauhoisen :( normaali, ehkä vähän kuiva iho löytyy täältä ja tosiaan pari vuotta ehdin Lily Loloja käyttää. En oikeastaan edes tajunnut miten jauhoiselta näytin ennen kuin puolivahingossa kokeilin Lumenen Seerumimeikkivoidetta ja ero oli huomattava! Vaikka en Loloja edes paljoa laittanut ja aina oli rasva alla :( iho näytti silloin näin jälkeenpäin mietittynä sellaiselta "vanhemmalta" :( joten tälllaisia kokemuksia täältä!

  Vastaa

  0
  1. Itsekin olen todistanut tuollaisia tuloksia joillain asiakkailla entisessä työpaikassani, ja niinhän se on etteivät mineraalit toimi kaikilla. Mutta niillä keillä ne toimivat... oh, kauniimpaa meikkipohjaa saa hakea <3

   Vastaa

   0
 13. Kiva lukea muiden atoopikkojen testejä. Itse käytän nykyään shampoina ainoastaan luonnonkosmetiikkaa niin ei tarvi koskaan raapia päänahkaa. Voiteista ei ole vain löytynyt tarpeeksi paksuja ja silti imeytyviä...vielä.

  Dr hauschka ei ole hauska. Olen niihin muutaman kerran rahojani haaskannut ja voi mitä ne tekee atooppiselle iholle. Pikku näppylää, kutinaa ja kirvelyä. Onneksi on muitakin, Lavera käy ainakin loistavasti. Voisi kokeilla Weledaakin.

  Vastaa

  0
 14. Miksi, oi miksi on AINA lähes kaikissa atoopikoille tarkoitetuissa manteli/seesamöljyä? Moni ihana voide jäänyt kokeilematta kun olen niille allerginen. Nytkin olisi uusi voide hakusessa kun luottovoiteeni mentiin (TAAS!) lopettamaan! Joten täällä innokas testaaja jos sellaista tarvitaan. :D (tosin en voi käyttää hajustettujakaan tuotteita)

  Vastaa

  0
  1. Manteliöljy on tosiaan yksi yleisimmin käytetyistä ainesosista luonnon-, ja sanoisin melkein muussakin kosmetiikassa. Lieköhän se sitten niin edullinen raaka-aine..? Mutta varmasti harmittaa kun on allerginen :(

   Vastaa

   0
 15. Kaikki Tallinna-vinkit tänne vaan! Ihanaa! En ole sellainen, että menisin esim. ravintolaan ja kokeilisin, onko ruoka hyvää. Haluan etukäteen kerätä vinkkejä hyvistä paikoista jne. ja niiden avulla ottaa ilon irti reissusta.

  Onko kukaan käynyt Tallinnassa radiofrekvenssihoidossa tms. vähän tehokkaammassa hoidossa? Kokemuksia? Suosituksia jostain muusta hoidosta?

  Vastaa

  0
 16. Hei! Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, ja on mahtavaa päästä tutustumaan uusiin tuotteisiin!
  Haluaisin esittää sinulle toiveen tämän postauksen perusteella: olisiko mahdollista saada postausta/tietoa kosmetiikkatuoteista, jotka sopisivat psoriaatikolle ja jotka myös mahdollisesti helpottaisivat oireita?

  Ihotautipolille mentäessä tuppaa ne erilaiset kortisonivoiteet ja litkut lähteä matkaan, joista ei ole kuin lyhyt apu iholle ja eivät ne mitään terveellisiäkään ole.

  Kiitos paljon ihanasta blogista, on ilo olla yksi lukijoistasi! :)

  Vastaa

  0
  1. Hei Nelly! Kiitos juttuehdotuksesta :) Itselläni ei valitettavasti ole tietoa psoriasiksen hoidosta, joten postauksen toteuttamiseksi minun tulisi haastatella ihotautilääkäriä tai psoriasiksen hoitoon erikoistunutta kosmetologia. Mikäpä ettei sellainen joskus olisi mahdollista :)

   Vastaa

   0
 17. Kysyn tässä, kun en halunnut arvontakommentien sekaan heittää. Käytetäänkö Lumenen hohdeaurinkopuuteria samalla tavalla kuin normaalia aurinkopuuteria, vai muuttaako "hohde" käyttöpaikkaa? Kovasti olen lukenut tuotteesta kehuja, ja puuteri on harkintalistalla. Vaaleaihoisena tuntuu olevan niin vaikea löytää sopivan ruskeaa aurinkopuuteria..
  Kiitos! etukäteen :)

  Vastaa

  0
  1. Käytetäänkö Lumenen hohdeaurinkopuuteria samalla tavalla kuin normaalia aurinkopuuteria, vai muuttaako ”hohde” käyttöpaikkaa?

   Hohdeaurinkopuutereita käytetään kevyesti koko kasvoilla. Näin voi tietysti käyttää myös "normaalia" eli mattaisempaa aurinkopuuteria, mutta mattaisella voi myös tehdä varjostukset.

   Tuosta Lumenen hohdeaurinkopuuterista voi myös halutessaan sipaista pelkästä kultaisesta kohdasta hohtoa poskipäille. :)

   Vastaa

   0
 18. Minä olen saanut öljyistä ja luonnonkosmetiikasta aivan verrattoman avun omalle kuivalle ja atooppiselle iholleni. Ihoni pysyy nykyään talvellakin suht hyvässä kunnossa, se on huonoimmillaankin "vain kuiva", ei kesivä, punoittava, ärtynyt ja ihottumainen. Parhaimmillaan hyvin hoidettuna se on jopa kaunis, tasainen ja kostea. Iso suositus siis hoitaville luonnonöljyille. Laveran voiteet ovat sopineet minulle kaikki, ei yhtään kokeiltua floppia vielä vaikka olen seilannut eri tuoksuissa ja sarjoissa, ikääntyvän ihon tuotteista normaaleihin ja taas takaisin.

  Lisäksi olen huomannut, että pystyn käyttämään voimakkaastikin hajustettuja tuotteita luonnonkosmetiikan puolelta, siinä missä kaikki tavalliset hajut ovat aivan no-no. En tietenkään suosittele allergisia kokeilemaan.

  Idunilla on mielestäni koko luonnonkosmetiikakentän paras ripsiväri muuten :) päihittää 6-0 Kjaer Weisinkin.

  Vastaa

  0
  1. Idunin ripsarit eivät muuten ole ns. oikeaksi luonnonkosmetiikaksi luokiteltavia, sillä niissä on synteettisiä ainesosia kuten PPG-yhdisteitä ja polyuretaania.

   Vastaa

   0
 19. Tämä on jo vanhempi postaus mutta jätän tähän kuitenkin kommenttini :)
  Itselläni myös herkkä ja couperosa/ pintakuiva sekaiho ja on tullut kokeiltua muutamia mineraalimeikkejä. En saa niitä millään toimimaan ihollani :( Jostain syystä ei peitä yhtään ja häviävät päivän mittaan kasvoilta. Lisäksi esim. Lily Lolo aiheutti melko pian levityksen jälkeen iholle kihelmöivän tunteen, joka päättyi siihen että kasvot olivat illalla ärsytyksestä punaiset ja pienillä näppylöillä.

  Idunin mineraalipuuteri löytyy myös minulta ja onhan se paras kokeilemistani siinä, ettei ärsytä ihoa. Kuitenkin, tämäkään ei tunnu kestävän kasvoilla koko päivää. En myöskään saa pohjasta riittävän peittävää omaan tarpeeseeni.

  Harmilllista miten iho voi reagoida niin eri tavalla. Minullekin nimenomaan suositeltiin kokeilemaan minaraaleja, koska minulla nestemäiset meikkivoiteet tukkivat herkästi ja saattavat aiheuttaa toisinaan myös ärsytysoireita.

  Idunin kanssa en ole vielä luovuttanut, koska pohja tuntuu muuten hyvältä iholla. Joskus kun pääsisi meikattavaksi näillä, saisi ammattilaisen vinkit :)

  Vastaa

  0
  1. Tuosta kihelmöinnistä - joidenkin iholla mica (eli kiillemineraali) aiheuttaa sellaista. Toisaalta Idunissakin on sitä, joten se ei siis taida selittää Lolon kihelmöintiä.

   Peittävyydestä - oletko kokeillut laittaa mineraalipohjan alle vaikka jotain luonnonkosmetiikan BB-voidetta? (Arvelen ettet ehkä käytä normikosmetiikan BB:eitä jos meikkivoiteetkin aiheuttavat ärsytystä.) Laittamalla alle BB-voiteen saa rakennettua hieman lisää peittävyyttä.

   Harmi tosiaan etteivät mineraalit ole toimineet sinulla ihanteellisesti :/

   Vastaa

   0
  2. Meikkaaminen tosiaan aiheuttaa harmaita hiuksia kun tuntuu ettei millään löydä tuotteita joita ihoni kestäisi jatkuvassa käytössä.

   Luonnonkosmetiikkaan en ole tutustunut vaikka kiinnostaisikin. Kävin talvella ihotautilääkärillä kun ihoni ärtyi pahaksi ja lääkäri kielsi kaikki luonnonkosmetiikka tuotteiden käytön sekä välttäämään hajustettuja tuotteita. Apteekkisarja La Roche Posayn tuoksuttomat tuotteet on olleet ihan toimivia. Meikeissä olen suosinut Cliniqueta mutta kuten sanottu, jatkuva meikkivoiteen käyttö tuntuu aiheuttaman iho ärsytystä.
   Haastava tilanne mutta tämän kanssa on jo parin vuoden aikana oppinut joten kuten elämään.
   Kiitos muuten Kuopio postauksista! Paljon tulee Kuopiossa vierailtua, olen lähiseudulta kotoisin :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)