29.01.2015

Luomuruusu-arvostelu lajittelutantereelta

Terveiset täältä kassien keskeltä.

Pois_menevaa

Sain kommenteistanne mielettömän tsempin tarttua kaappientyhjennysoperaatioon, ja eilinen kuluikin aamusta iltaan vaatteita ja kosmetiikkaa lajitellessa. Kannustuksen psykologista vaikutusta ei ole syytä yhtään vähätellä - kun tarpeeksi monta kertaa lukee viestin "Kyllä sä pystyt siihen" ja vinkkejä raivauksen toteutukseen, niin kummasti sitä vain saa voimaa lähteä liikkeelle. Suuren suuri kiitos teille! <3

Samaistuin niin moniin kanssajemmailijoiden kertomuksiin kommenteissa, nyökyttelin täällä ymmärtäväisenä päätäni. Anti-jemmailijat voivat vain järkyttyneenä lukea, kuinka toiset säästävät vuodesta toiseen vanhoja kosmetiikkapakkauksiakin siltä varalta, että saattaa haluta tarkistaa ainesosaluettelon 5 vuotta tuotteen loppumisen jälkeen (!). Tai kuinka laitamme sivuun käytettyjen maskaroiden harjoja. Tai jopa... katkenneita, pitkiä kynsiä. Ei herkimmille lukijoille. :p

Työsarkaa riittää varmasti koko kevääksi, ja realistina tiedän, että kaikesta turhaksi luokiteltavasta emme tule pystymään luopumaan, mutta nyt ainakin teemme asialle jotain tiedostavasti - eikä vain "sinne päin". Alakerran varaston selvitykseen tarvitsemme todennäköisesti ammattiapua.

Tiedättekö mitä hämmästyin eilen eniten? Poisheitettävistä vaatteista yli 90% on edelleen jopa yli kymmenen vuotta sitten ostettuja. Pysähdyin oikeasti kauhuissani miettimään, miten käsittämättömän valtavan vaatevaraston kanssa olenkaan vuodesta toiseen muuttanut. Minulla on tausta postimyyntiriippuvaisena, ja yhteen aikaan tilasin vaatteita melkein joka kuukausi. Kannan kirjaimellisesti tämän elämänvaiheeni hedelmiä vielä tänäkin päivänä.

Vieroitin itseni katalogiaddiktiosta vuonna 2007 kun palasin opiskelemaan ja tulotasoni laski, ja olen tuon jälkeen ostanut vaatteita vähintäänkin maltillisesti. Valtaosa vaatekaapeissani pullistelevista "räteistä" on siis todellakin hankintoja ennen vuotta 2007. Huhhuh. Vanhin löytämäni t-paita on ollut käytössäni yläasteella. Sitä en hennonut heittää vielä pois, tunnustan. Se on nyt ainoa hallussani oleva vaate siltä aikakaudelta.

Skotlanti_huhtikuu2013

Poistettujen joukossa oli mm. tämä trikoopaita, yksi rakkaimmistani, kuvassa ylläni vuonna 2003. Se ei ole enää vuosikausiin kunnolla mahtunut päälleni hihojen kiristäessä (jotain konkreettista todistetta saliharrastuksesta :D), ja silti olen kuljettanut sitä mukanani. Se tuo mieleeni muistoja vuodesta jolloin muutin Ahvenanmaalle. Eilen sovitin paitaa pitkästä aikaa. Se näytti lähinnä naurettavalta makkarankuorelta.

Sydäntä vähän kivisti, mutta pusero sai lähteä.

Kosmetiikkaa_eteenpain

Arvottavaa / huudettavaa kosmetiikkaakin on kertynyt kiitettävä kassillinen.

Järjestän näistä arvonnan blogiin myöhemmin helmikuun aikana.

Vanhasta_lompakosta

Alusvaatteiden (!) joukosta löysin säilöttynä ikivanhan lompakkoni. Tässä sen sisältöä.

Osalla lompakon uumenista löytyneistä korteista on ikää jo viitisentoista vuotta, arvelen.

Bytes

Olohuone_keskiviikko2801

Olohuoneen pöytäkin näkyy taas kun sain meikkinurkkauksen valloittaneet kosmeröykkiöt lajiteltua Hemnesiin, roskiin tai eteenpäin menevien kassiin.

.

Ja nyt sitten viimein siihen tuotearvosteluun :)

idHerbinaLuomuruusu_putsarit

Markkinointitahoilla luetaan blogeja erittäin tarkkaan, tuli taas havaittua.  Ei ole kauaakaan kun joku lukija mainitsi kommenteissa Herbinan Luomuruusu-puhdistusvaahdon, ja minä puolestani vastasin, että tätä tuotetta olenkin halunnut testata. Ja kas, sitä tarjotaan minulle viikkoa myöhemmin. ;)

Herbinaa ei paljon ole blogissa näkynyt, mainiota kuivashampoota lukuunottamatta, sillä en itse ole jostain syystä koskaan ollut "Herbina-ihmisiä". Sen sisarsarja (ei virallisesti sisar, mutta mun päässä kyllä) XZ on aina vetänyt enemmän puoleensa. Pidän XZ:aa ja Herbinaa sisarina koska ne ovat saman valmistajan ja imagoltaankin hyvin samanlaisia. Joukkoon voisi vielä liittää sisarpuolena LV:n, samalta tehtaalta Heinävedeltä sekin.

Taas mä ajaudun pois pääasiasta... :D

Saanko esitellä: suloisen tuoksuinen, hellävarainen

Herbina Fresh Luomuruusu -puhdistuskaksikko.

Tuotteet ovat semisti luonnonkosmetiikkaa, sillä niiden sisältämät ainesosat ovat biohajoavia. Pumppuvaahdossa pääasialliset pesevät ainesosat ovat dekyyliglukosidi (mieto sokeritensidi) ja kokamidopropyylibetaiini (mieto amfoteerinen tensidi), mutta yksi sulfaattikin, tosin hellävarainen sellainen (kaikki sulfaatit eivät ole voimakkaita ja ärsyttäviä) reseptistä löytyy; disodium laureth sulfosuccinate. Korjaus; sulfosukkinaatit eivät olekaan sulfaatteja, kiitos lukijalle tarkennuksesta.

Luomuruusu-putsarin vaahto on koostumukseltaan enemmän luonnonkosmetiikan ohuen pumppuvaahdon kaltaista kuin "normi"kosmetiikan kermaista ja tiheää vaahtoa. Jos sokko-testaisin tätä, luulisin luonnonkosmetiikaksi. Tuntuu iholla kerrassaan miellyttävältä, ja hellävaraisuuden huomaa ihon jälkitunteessa - ihoa ei kiristä niinkuin käytännössä aina kaikkien SLS/SLES-pohjaisten puhdistusaineiden jäljiltä.

Myös kasvoden ihofiilis on ihastuttava, juuri tällaisesta koostumuksesta pidän. Alkoholiton, raikas, ei jätä iholle nahkeaa/filmimäistä tunnetta. (Voin kertoa, että kokeilin siskoni luona Pirkan alkoholitonta kasvovettä, ja se kuuluu juuri niihin tahmean jälkitunteen jättäviin. Havaintojeni mukaan markkinoilla on noin 50-50 "jälkitunteellisia" ja "jälkitunteettomia" kasvovesiä, ainesosistakaan ei voi koskaan päätellä kummanlainen on kyseessä.)

Parasta Luomuruusu-tuotteissa on hyvän ihofiiliksen lisäksi TUOKSU. Aivan ihana. En ole pitkään aikaan käyttänyt näin hurmaavan tuoksuisia puhdistustuotteita. Ruusua en näissä juurikaan haista, en tiedä onko se tarkoituskaan, mutta minulle tuoksu tuo mieleen raikkaan, kirpsakan vihreän omenan. Pullojen vihreä väri sopii tuoksuun hyvin.

Mun tekee mieli kiteyttää Luomuruusu-arvostelu näihin sanoihin; söpöä ja toimivaa :) Joo, ja halpojakin nämä vissiin ovat.

Marimekko_kassit

P.S. Haluaako joku antaa postimaksun hinnalla kodin siniselle tai mustavalkoiselle Marimekko-olkakassille? Lähes käyttämättömiä kumpainenkin.

Olin jo laittamassa kirpparipinoon kun keksin, että joku lukijakin saattaisi ilahtua näistä. Kassi on niin lättänä että menee kirjeenä. Edit. Kodintarjoajia on useampia joten arpa saa ratkaista keille kassit menevät. :) Arvon laukut huomenna aamupäivällä.

* * Laukut arvottu. Mustavalkoinen löytää uuden kodin Riniltä ja sininen Merviltä. * *

*

P.P.S Vein tänään kierrätykseen neljä paria vanhoja, erittäin pölyisiä silmälaseja...! :)

102 comments on “Luomuruusu-arvostelu lajittelutantereelta”

 1. Hei!

  Minulle kelpaisivat molemmat Marit. Olen lukenut blogiasi pitkään ja saanut siitä monia kivoja vinkkeja. Ja nyt kun sinäkin olet VHH:lla, niin ruokajuttusikin ovat mukavaa luettavaa.

  Vastaa

  0
 2. Mullakin olisi kaapeissa (varsinkin vaatekaapeissa) raivattavaa.

  Marimekon Kivi-kuosilla löytyy ennestään jo meikkilaukku. Tuo mustavalkoinen olisi sille kiva kaveri. :) Marimekkoa rakastavat japanilaiset ystäväni ilahtuisivat myös varmasti kummasta tahansa.

  Vastaa

  0
 3. Heippa Sanni! Minä voisin tarjota musta-valkoiselle kassille uuden kodin, ellei joku muu ole jo ehtinyt ensin :)

  Vastaa

  0
 4. 1. Haluaisin ehdottomasti sinisen Marimekon laukun!!
  2. Raivausprojektistasi on ollut kiva lukea :D ... kerään rohkeutta ja voimia oman vaatehuoneen "käsittelyyn".
  3. Herbina kuulosti kiinnostavalta, pitääköhän testata, jos toimisi tällaisella kypsällä iholla.

  Vastaa

  0
 5. Mulle kelpais jompikumpi Marimekon laukuista ^_^

  Itse en koe olevani tavarajemmailija, mutta kun luin näitä postauksia aloin oikein miettiä asiaa. En ole viimeisen 10 vuoden aikana kasvanut oikeastaan mihinkään suuntaan, joten vaatekaapissani on reippaasti yli 10 vuotta vanhoja vaatteita, joita käytän edelleen. Osa niistä olen saanut isosiskoltani hänen kyllästyttyään niihin. Tällä hetkellä talvitakkina minulla on nahkatakki, joka on ostettu 90-luvun lopulla. Hyvä takki edelleen, vaikka ikää melkein 20 vuotta :D
  Vaatekaapissani taitaa olla muutama vaate, jonka olen tunnesyistä säilyttänyt. Abivuosina hankkimani abi-paita on kutistunut pesussa sen verran, että se käy pituutensa puolesta napapaidasta :D Silti en todellakaan aio heittää sitä pois, koska sillä on tunnearvoa.

  Vaatteita ei silleen tule jemmailtua, mutta kirjoja sitten senkin edestä... Tyhjensin viime kesänä kirjahyllyni kirjoista, joita en ole lukenut ja tarkoitukseni oli viedä tämä pahvilaatikko antikvarialiikkeeseen. Tuossa huoneen nurkassa samainen pahvilaatikko edelleen jököttää :D Lisäksi niistä kirjoista luopuminen on todella hankalaa, en voisi ikinä edes kuvitella heittäväni kirjoja roskiin.
  Ehkä tässä kevään aikana pääsisin eroon noista "turhista" kirjoista.

  Vastaa

  0
 6. Tuo sun jemmailusi on kyllä aikamoista mutta kyllä jotenkin herttaista. Ja jemmailun hyvä puoli tietysti se, että voi palata esineisiin tai vaikka leffalippuihin, jotka tuo ihania muistoja mieleen. Oon ite enemmänkin antijemmailija ja yrittänyt kehittyä siihen suuntaan enemmän ja enemmän. Käyttämättömät tavarat nurkissa vievät energiaa ja ehkä sellainen minimalistinen ajattelu jopa ehkäisee turhan kaman hankkimista. Siltä musta tuntuu.:)

  Oon tykännyt kovasti tuosta ruusuisesta kasvovedestä ja putsareitakin oon käyttänyt varmaan pari kappaletta. Miinuksena kasvoveden pullossa on mun mielestä liian suuri suuaukko, josta lorahtaa liikaa kerralla, ja kaadankin sisällön aina (jemmaamaani!) bodyshopin e-vitamiinisuihkepulloon. :D Sehän on kanssa ruusun tuoksuista. Ja vähän niin kuin Karkkipäivästä saamani vinkin mukaisesti suihkautan pullosta usein myös meikin päälle. (tosin sun liuos taitaa olla laimeampaa kuin kasvovesi, en tiedä onko kikka sulla yhä käytössä.:)

  Vastaa

  0
 7. Minä voin antaa kodin tuolle mustavalkoiselle :)

  Minä taas voin hyvin ymmärtää jemmaamisen, koska mieheni on jemmari. Meilläpäin puhutaan jyväjemmarista, kun pieniäkin asioita halutaan jemmailla ;) Minä olen kiinni kirppareissa, tarkemmin fb-kirpuissa. Ostelen vähän käytettyjä tai ollenkaan käytettyjä vaatteita kirpputorilta. Olen jääny siihen koukkuun...ääks! Nyt mä sen sanoin. Mutta olen erittäin harkitsevainen, kaikki ei mulle kelepaa. Käyn mielessäni mitä vaatteita mulla on ja miten joku vaatekappale tai käsilaukku sopii niihin. Muistan jok'ikisen vaatekappaleen, josta pidän. Ne joista en niin välitä unohtuvat alimmaksi. Toki ne hävitän vuoden sisään jos en käytä. Lopullisesti ei nekään unohdu. Jäävät vaan käyttämättä.

  Mikä se ruskeassa pullossa myytävä ruusuvesi apteekeissa? Vai muistankoha nyt oikein...hyvin simppeli pullo ja se vesi oli hyvä kasvovesi :)

  Vastaa

  0
  1. Mikä se ruskeassa pullossa myytävä ruusuvesi apteekeissa? Vai muistankoha nyt oikein…hyvin simppeli pullo ja se vesi oli hyvä kasvovesi :)

   Valitettavasti en tunne tuota tuotetta.

   Vastaa

   0
 8. No jeee, ihan tuossa jamassa en vielä ole... Katkenneet kynnenpalat ja käytetyt maskarat menevät armotta roskiin :)
  Mutta ajattelen kauhulla, kuinka isot varastot meikkejä jemmassani olisi, mikäli lukeutuisin huulipunien (tai yleensä huulimeikkien) käyttäjiin... Onneksi kroonisena kuivahuulikkona osaan kiertää houkutukset kaukaa - pari kosteuttavaa kiiltoa on, mutta eipä monta..
  Silmämeikkejä sen sijaan on, aina sieltä 90-luvulta asti...

  Vastaa

  0
 9. Varmasti monikin haluaa nuo kassit. :) minä tarjoan kotia mustavalkoiselle, jos se jostain kumman syystä on vapaana.

  Vastaa

  0
 10. Mulle kelpaisi marimekon kassi, musta-valkoinen ykkönen ja sininenkin käy;)

  Vastaa

  0
 11. Joku luultavasti jo ennätti, mutta jos mustavalkoinen kassi sattumalta ei mennyt niin sellaiselle voisin tarjota kodin ja varmasti iloisen kesän :)

  Vastaa

  0
 12. "Anti-jemmailijat voivat vain järkyttyneenä lukea, kuinka toiset säästävät vuodesta toiseen vanhoja kosmetiikkapakkauksiakin siltä varalta, että saattaa haluta tarkistaa ainesosaluettelon 5 vuotta tuotteen loppumisen jälkeen (!). Tai kuinka laitamme sivuun käytettyjen maskaroiden harjoja. Tai jopa… katkenneita, pitkiä kynsiä. Ei herkimmille lukijoille. :p"

  Nyt mä järkytyin, mutta en suinkaan siksi että tuo olisi jotenkin järkyttävän omituista vaan siksi että.. Teen itsekin tuota?! En ole koskaan pitänyt itseäni mitenkään jemmailijana - mitäköhän tää siis mahtaa tarkottaa..

  Vastaa

  0
 13. Sä pystyt siihen! Kiitos myös kimmokkeesta; niin moni on viimeaikoina valitellut omaisuutensa määrää ja ryhtynyt vähentämään sitä, että sama kärpänen puri minuakin. Miksi ihmeessä säilyttäisin vanhoja aikakausilehtiä kymmenen vuoden takaa? Ne ovat toki nostalgisia, mutta äh, turhaa painolastia muutosta toiseen. Sama vaatteiden kanssa. Jos en ole käyttänyt tuota takkia koskaan (kyllä, tuollaisia vaatekappaleita on minulla bouttiarallaa puolet kaapin sisällöstä... HUPS!) miksen vaan pistäisi kiertoon? Tämän kun muistaisi kaupoillakin, ei minun tarvitse omistaa kaikkea. :)

  Ja nuo luomuruusut on ehdottomasti Top 10-listallani, kun puhutaan ihoputsareista. Olen käyttänyt useita pullollisia, aina vaan toimivat ja ihastuttavat!

  Vastaa

  0
 14. Hei! molemmat kasseista voisin kotiuttaa, mutta mustavalkoinen saisi tänne savonmaalle muuttaa mielellään :)

  Vastaa

  0
 15. Hei Sanni!

  Tykkään itsekin tuosta Herbinan ruusukasvovedestä. Iho jää siitä jotenkin raikkaan tuntuiseksi :)

  Vaikka sinulla ei olekaan älypuhelinta, niin oletko kuullut uudesta CosmEthics-sovelluksesta? Luin siitä eilen Savon Sanomista. Suomalainen, korkeakouluopiskelijan perustama start up-yritys, joka nyt on ilmeisesti kovassa nosteessa. Sovellus skannaa kosmetiikkatuotteen ja kertoo, onko siinä mahdollisia haitallisia tai itseä allergisoivia aineita (esim. parabeeneja tai formaldehydiä). Ihan mielenkiintoinen, olen sitä nyt päivän ajan innokkaasti testannut kaikkiin tuotteisiini :D Mitä sinä olet mieltä, onko tällaiselle sovellukselle tarvetta? Itse olen ainakin INCI-lukutaidoton ja vaikka tuskin tulen koskaan täysin välttelemään parabeeneja sun muuta, niin mun mielestä on mielenkiintoista tietää, mitä kaikkea iholleni laitankaan. Ei siis ole maksettu mainos, tulit vain mieleen juttua lukiessani :)

  PS. Jos joku muu ei ole ehtinyt, niin mie voin tarjota kodin mustavalkoiselle kassille :)

  PPS. Onnea tavararöykkiön selvittelyyn! Mullakin on paha tapa hamstrata, mutta olen nyt päättänyt ottaa tiukemman linjan. Jos en ole vuoteen jotain tarvinnut, en tarvitse sitä myöhemminkään (koskee lähinnä vaatteita :p)

  Vastaa

  0
  1. oletko kuullut uudesta CosmEthics-sovelluksesta?

   Olen kuullut, mutta en tutustunut, eikä minulla siis oikein ole siitä mielipidettä. Varmasti kiinnostava appi, mutta en ole varma kuka siitä lopulta hyötyy... Allergikot tietävät jo mitä ainesosia varoa, ja muut... no, kun lopulta ei oikeastaan ole mitään yleispätevää luetteloa kaikille vaarallisista tai sopimattomista ainesosista... Ei siis minun nähdäkseni ole mahdollista väittää mistään viranomaistahon hyväksymästä (esim. Euroopassa EU:n komissio) ainesosasta, että sitä kannattaa jokaisen vältellä.

   Virve kirjoitti CosmEthicsistä juuri eilen hyvän jutun blogissaan, kannattaa lukea, Virve on sovellukseen paljon perehtyneempi kuin minä:

   http://www.ostolakossa.com/2015/01/virvella-on-asiaa-case-cosmethics-app.html

   Vastaa

   0
 16. Hyvä Sanni!
  Nuo Herbinan tuotteet kuulostavat hyviltä.
  Nuo kassitkin ovat ihania, mutta entisiäkin on jo tarpeeksi. Minäkin opin jotain ;)
  Pari "järjestys"kirjaakin lainasin, kertaus on aina opintojen äiti. Tärkeintä on asennemuutos.
  Parasta minun tapauksessani on lopettaa tarpeeton ostaminen, näin jemmat kuluvat pois luonnollisesti. Samalla teen hankintalistaa hyvistä tuotteista, josta sitten valitsen tarkoituksen mukaisen, kun on oikeasti tarpeen ostaa.

  Vastaa

  0
 17. Heips ! :)
  Hih, muistan ainakin vuoden suosikeissa maininneeni sinulle tuosta putsarista, hyvä kun tykkäät ! :)
  Kiitos tästä postauksesta, muistui mieleeni tuo kasvovesi. Kun saisi käytettyä vanhat kasvovedet pois... Mutta täytyy kyllä varmaan ostaa tätä uudestaan, oli nimittäin ainut kasvovesi aikoihin, jonka käytin _hyvillä mielin_ loppuun. Tuoksu on huumaava ja tunne iholla ihana täytyy varmaan ostaa vaahtokin uudestaan, kunhan vanhat putsarit vähenevät (terveisin 16 vee kosmetiikkafriikki). Ainut juttu mikä harmitti, oli se, että putsari ei tuoksu niin hyvältä kuin kasvovesi... ;)

  Ja lohduttavaa tietää, että en ole ainoa jemmaaja... ja (taas kiittelen mutta menkööt) kiitos vhh-resepteistäsi, nyt gluteenittomalle/viljattomalle kokeilulle siirryttyäni on pitänyt ruokavaliota uudistaa.

  Vielä semmoinen juttu, kun sinähän kävit lumenen labrassa tutustumassa. Osaatko sanoa ottaako lumene vierailijoita nykyään vastaan? Itse opiskelen laborantiksi ja olisi unelma päästä kurkistamaan lumenen(tai jonkun muun) kosmetiikkafirman laboratorioon. :)

  Hyvää loppuviikkoa ! :-)

  Vastaa

  0
  1. Osaatko sanoa ottaako lumene vierailijoita nykyään vastaan?

   En valitettavasti osaa sanoa, mutta kannattaa ehdottomasti laittaa Lumenelle kyselyä.

   lumene.info(at)lumene.com

   Vastaa

   0
 18. Ooooi oisko laukut vielä vapaana? :) Mun äitini o kova laukku hamsteri ja pitäis niin näistä!

  Vastaa

  0
 19. Tuo luomuruusuputsari kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Olen myös hieman vierastanut Herbinan imagoa, tykkäsin paljon merkin marjaisalta tuoksuvasta suihkugeelistä (mikähän se olikaan...?). Ja voisin tarjota rakastavan kodin mustavalkoiselle kassille. ;)

  Vastaa

  0
 20. Mustavalkoinen laukku saa täältä kodin! :) tsemppiä tavaroiden läpikäymiseen, itsekin sen lähiaikoina tehnyt ja ihan työstä kävi!

  Vastaa

  0
 21. Tykään molemmista Herbinan tuotteista, varsinkaan kun se ruusu ei tuoksu =)

  Vastaa

  0
 22. Sinun kannattaisi ehdottomasti testata onko Diorin puhdistustuotteet maineensa arvoisia! Minä ainakin haluaisin.. :)

  *kröhömköh...*

  Vastaa

  0
  1. Kokeilin kaikki Diorin putsarit ollessani myymälätyössä, eivät tehneet erityistä vaikutusta :)

   Ovat varmaankin kyllä ehtineet uudistua sen jälkeen kun lopetin myyjän työt.

   Vastaa

   0
 23. Hyvin olet saanut projektiasi aluille, wau!
  Tänne ainakin kelpaisi mustavalkoinen kassi!

  Vastaa

  0
 24. Ihan mahtavaa duunia Sanni! Mäkin innostuin käymään läpi romppeitani sun inspiroimana, joten kiitos sinulle! Tänään sain hämmennettyä kenkäkauppojen myyjiä kyselemällä kenkälaatikoiden perään, sain niistä askarreltua tilanjakajia lipastooni :D Jatketaan samaan malliin!

  Vastaa

  0
 25. Olen huomannut että parhaiten jemmaajaa auttaa valokuvien ottaminen. Valokuva ei todellakaan vie niin paljon tilaa kuin itse tavara. Ihan hyvin voi dokumentoida esim. kosmetikkapakettien tuoteselosteet kuvana, samoin kaikki nuo ihanat leffaliput jne. voi laittaa pöydälle ja napata yhteiskuvan - muistot tallessa, mutta liput voi heittää pois. :) Sama pätee myös esim. omien lasten pieneksi jääneisiin vaatteisiin. Riittää että säästää max. 3-4 kpl Aivan Totaalisia Lempivaatteita ja nappaa muista kuvan. Hittojako niitä mihinkään laatikkoon jemmaamaan ja ne pari klassikkosäästöä voi hyvillä mielillä lahjoittaa "niille tuleville lapsenlapsille" sitten tsiljoonan vuoden päästä.

  Vastaa

  0
  1. Ihan hyvin voi dokumentoida esim. kosmetikkapakettien tuoteselosteet kuvana, samoin kaikki nuo ihanat leffaliput jne. voi laittaa pöydälle ja napata yhteiskuvan – muistot tallessa, mutta liput voi heittää pois. :)

   Kiitos tosi hyvästä vinkistä! :) Näin aion ehdottomasti tehdä leffalippujen ja muiden pikku lippulappusmuistojen kanssa.

   Joku ehdotti valokuvan ottoa myös kosmetiikan suhteen, mutta siinä valokuvaus ei toimi minun näkökulmastani.... Kun siinä kosmetiikassa parasta on just se hiplaus....

   Vastaa

   0
 26. Mielelläni otan vastaan tuon mustavalkoisen kesäkassiksi :)Toivottavasti ehdin tavoittaa ekana! :D

  Vastaa

  0
 27. En tajunnut kommentoida tuohon aikaisemaan postaukseen mutta ehdinpä nytkin. Eli jemmaamisesta sen verran, että itsekin tykkään säilyttää asioita, joilla on tunnearvoa tai joita luulen tarvitsevani tulevaisuudessa. En kuitenkaan tilan puutteen vuoksi pysty säilyttää paljoa nykyään mutta vanhempieni luokse voin kyllä jotakin aina tarvittaessa viedä. Vanhemmillani on koko omakotitalon vintti säilytystilana ja sinne kertyi aikanaan vuosikymmenien lehdet, vaatteet, astiat ym tavaraa. Pari vuotta sitten veimme äitini kanssa paljon vaatteita Uffin laatikoon mutta joidenkin vaatteiden osalta olen tullut katumapäälle. Miksi hävitin ylioppilasjuhlamekkoni... Tai joitain cooleja ysärivaatteita.. Vaikkei niitä olisi tullut enää pidettyä, on ne kuitenkin muisto siltä vuosikymmeneltä ja niille voisi tulevaisuudessa naureskella. Syksyllä taas siivosimme runsaalla kädellä mutta säästin mm. muutaman 80-luvun naistenlehden, kolmet 90-luvun "spaissarikengät" ja muita hauskoja muistoja. Mitä kirjoituksellani yritän siis sanoa on, että älä heitä kaikkea pois. Voi alkaa surettaa myöhemmin. Itse aion esim. säästää jotain nyt käyttämiäni vaatteita tulevaisuuteen. Mutta tietty liika on liikaa kaikessa. Voi säilyttä ne kaikista rakkaimmat vaan. :)

  Vastaa

  0
  1. Mitä kirjoituksellani yritän siis sanoa on, että älä heitä kaikkea pois. Voi alkaa surettaa myöhemmin.

   Jes, jätän muutaman muiston eri aikakausilta. :)

   Esimerkiksi leveälahkeisista farkuistani jätin nyt viimeisen parin muistoksi. En käyttänyt mitään muita housuja kuin leveälahkeisia melkein 15 vuotta, joten ne kuuluvat vahvasti elämäntarinaani. Mulla oli niitä varmaan 20 paria kun aloitin asteittaisen poisto-operaation muutama vuosi sitten. Nyt vein UFFille viimeisen erän ja jätin yhdet joita voin halutessani fiilistellä - ja laittaa vaikka päälle hippibileisiin ^_^

   Vastaa

   0
 28. Mielelläni kotiuttamisen musta Marimekon kassin mutta sininenkin käy mitä parhaiten. Mulla alkaa kaappien läpikäynti, kiitokset sinulle !

  Vastaa

  0
 29. Varmasti moni muu on jo ennen minua kerennyt kommentoida, mutta jos nyt sattuisi kerrankin tuuri ja näin ei olisi niin täältä löytyisi mieluusti koti ihan kummalle tahansa olkakasseista (molemmat sopivat omiin väreihin ihan yhtälailla niin en osaisi mennä sanomaan kumpi olisi enemmän mieluinen :D )

  Ja tsemiä siivousjatkoihin. Itsekin yritän kovasti ylimääräisistä tavoista eroon päästä hyvissä ajoin ennen muuttoa.. Saas nähdä millaiset kassit sitä joutuu vielä muuttopäivänä Konttiin tai vastaavaan kantamaan :D

  Vastaa

  0
 30. Hiphei, tuosta mustavalkoisesta olisin kiinnostunut! :)

  Minulla olisi myös tarvetta käydä kaappeja läpi, mutta pelkään mitä sieltä löytyy.... :D

  Vastaa

  0
 31. Voih, tuon musta-valkoisen ottaisin mielelläni vastaan, pääsee hyvään kotiin ja päivittäiseen käyttöön!

  Vastaa

  0
 32. Mahtavaa! Voin taata että kun saat raivattua tavaraa pois on hieno lähteä kohti valoisaa kevättä puhtaammalta pöydältä!

  Vastaa

  0
 33. Voih, Kivet-kuosi on ikiaikainen suosikkini Marimekon valikoimista... Hyviä värejä kumpainenkin, musta-valkoinen ehkä ykkössuosikki. Kelpais!

  Vastaa

  0
 34. Täältä kirjoittelee yksi iloinen opiskelijatyttönen, joka mielellään tarjoaisi hyvän ja huolehtivan kodin jommalle kummalle laukulle. Opiskelijalla ei oo rahaa varsinkaan Marimekkoa mennä hankkimaan, minkä vuoksi se olisi oikeaa luksusta. Se pääsisi hyvään käyttöön aina koululle mentäessä ja olisi vielä tyylikäski :) Kierrätys kannattaa näinkin. Me opiskelukavereiden kanssa vaihdamme aina vaatekasseja kun emme jotain käytä ja se toimii!

  Vastaa

  0
 35. Kumpi väri vaan kelpais mulle. Sinne mahtuis kätevästi kännykkä ja rahapussi silloin, kun ei kunnon käsilaukkua halua raahata mukanaan.

  Vastaa

  0
 36. Näin puolet sua nuorempana ei ole vielä kauheita jemmavarastoja kertynyt, mutta kyllä sitä tavaraa aika paljon on! D: Ja sitten on vielä ne vanhempien tavarat... Kellari on aika paha paikka, kun se on meillä melkein koko talon kokoinen, niin sinne kyllä mahtuu! Aika paljon siellä on kanssa semmoista joka on jo päätetty viedä kirpparille yms, mutta ovat jääneet pyörimään jalkoihin kun ei just sillä hetkellä viety niitä ja niin ne sit on työnnetty sinne. Ehkäpä mäkin lueskelen näitä kannustavia siivouskommentteja ja inspiroidun! :DD Onnea sinne urakkaan! ^.^

  Jos siis laukku arvontaan vielä pääsee, niin olisin minäkin mukana! :)

  Vastaa

  0
  1. Kellari on aika paha paikka, kun se on meillä melkein koko talon kokoinen, niin sinne kyllä mahtuu!

   Uijjui... kun ois meilläkin.... Toisaalta, se voisi olla jo vaarallista. Mikä työmaa sinne jäisikään selvitettäväksi meidän siirryttyä ajasta ikuisuuteen.....

   Vastaa

   0
 37. Just toissapäivänä meinasin ostaa ton puhdistusvaahdon kun tarvitsin uutta! Jostain syystä jätin kuitenkin ostamatta ja ostin saman puhdistusgeelin mitä olen käyttänyt ennenkin... Ehkä sen loppuessa testaan tuon sitten... :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)