16.10.2014

1700-luvun luolatalossa

Kreikan reissuni viimeiselle viikolle halusin jotain erityistä. Ennen kaikkea siksi, että seuraani liittyivät avomieheni ja hänen äitinsä, joille halusin ikimuistoisen Kreikka-elämyksen. Tiedättehän - kun pääsee näyttämään ja esittelemään toisille jotain itselle oikein rakasta ja tärkeää...! Haluaa järjestää kaikkein parasta. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuoden 2012 Santorinin vierailullani katselin haikeana calderan rinteeseen rakennettuja, laavakiveen koverrettuja luolataloja. Miten viehättäviä ja persoonallisia..! Edessä levittäytyvistä näkymistä puhumattakaan… Tuollaisessa minäkin haluan jollain tulevalla Santorinin visiitillä asua, edes muutaman päivän..!

Alkuperäiset luolatalot ovat nykyään lähes kaikki majoituskäytössä (eipä ihme – sijainti on saaren halutuin), ja kauempaa calderan reunalta löytyy myös uudempia, luolatalojen muotoja mukaillen rakennettuja hotellikomplekseja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minä halusin nimenomaan alkuperäiseen.

Löysin meidän talomme netistä (ihan tylsästi) Booking.comin kautta. Siellä välitetään hotellien lisäksi myös "luolia". :)

Systeemi talojen kanssa menee niin, että luolatalojen omistajat ovat luovuttaneet asuntonsa eri majoitusbisneksille, ”managementeille”, jotka vuokraavat niitä heidän puolestaan. Kyseessä ei siis ole hotelli.

Santorini_talo_ulkoa

Meidän vuokraamassamme talossa oli iso olohuone, kaksi makuuhuonetta, iso kylpyhuone ja keittiö. Katto muodosti viihtyisän terassin, jonne johti niin kapeat portaat että minua vähän jänskätti joka kerta anopin kavutessa niitä...

Talot ovat kirjaimellisesti tulivuoren kraaterin rinteeseeseen koverrettuja, ja jatkuvat luolamaisina pitkälle rinteen sisään. Taloissa on vain muutama hassu ikkuna. Talon sisällä niukan valon leviämistä on pyritty auttamaan rakentamalla huoneiden välille ikkunoita. Olohuoneeseen astuessa näyttää siltä, kuin edessä olisi uusi talon fasaadi ovineen ja ikkunoineen – seinä, jonka takana on makuuhuone.

Meidän talomme on rakennettu 1799.

Luolatalot eivät ole majoitusmuoto halvimmasta päästä – niin kuin ei mikään majapaikka calderan reunalla, mutta kolmen tai useamman hengen majoittuessa samaan taloon hinta jää mahdollisen rajoihin kengännauhabudjettilaisellekin – muutamaksi yöksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä kannatti. Tätä maisemaa ja aamuhetkiä kattoterassilla en unohda koskaan.

             OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olohuone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Makuuhuone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olohuone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Makuuhuoneesta olohuoneeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikkuna toisesta makuuhuoneesta olohuoneeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisesta makuuhuoneesta keittiöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen makuuhuone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olohuoneen katto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylpyhuoneesta toiseen makuuhuoneeseen.

[vimeo 109093833 w=680 h=383]

Kuvasin kämpässä läpi-talon videon.

.

Santorinin luolataloja on Oian ja Firan kylissä. Niitä voi etsiä netistä hakusanalla 'Santorini cave houses' tai 'Santorini yposkafo' (kreikaksi).

14 comments on “1700-luvun luolatalossa”

 1. Oi ihanaa, tulee vähän Como-järvivibat ja meidän Bellagion hotelli korkealla kukkulalla, näkymät vähintään yhtä henkeäsalpaavat! :)

  Vastaa

  0
 2. Aivan ihana! Itsekin tykkäisin tuollasesta. Mitkään hitellit ja krumeluurit ei innosta alkuunkaan vaan juuri tuollainen alkuperäiseen kulttuuriin kuuluvat talot ja majapaikat.

  Vastaa

  0
 3. Santorinilla on ihan erityinen tunnelma. Olen kerran käynyt ja rakastuin paikkaan. Aivan uskomattomat maisemat. Tuo luolatalo: pakahdun! Minna edellä mainitsi "Como-järvivibat". Comolla en ole käynyt, mutta melko lähellä eli Lago Maggiorella kyllä ja siellä koin myös aivan pakahduttavia tunteita ympäristön kauneudesta. Nämä kaksi paikkaa ovat jääneet mieleeni syvästi ja edelleen olen onnellinen, että olen voinut joskus nähdä noin ihania paikkoja! Ehkä vielä joku päivä uudestaan!

  Kiitos näistä Kreikka-postauksista! Olet tehnyt niillä monta kertaa iloiseksi, koska juuri nyt ei ole mahdollista monestakin eri syystä lähteä kovin kauas reissailemaan.

  Ihanaa viikonloppua! <3

  Vastaa

  0
 4. Niin kaunista, ettei sanat riitä millään. Voiko tuollainen paikka muka olla olemassa? Kertakaikkisen upea!

  Vastaa

  0
  1. Sanopa muuta.... Kyllä Santorini vetää mykäksi tällaisenkin papupadan kuin meikän...

   Vastaa

   0
 5. Voi miten ihana paikka, ja nuo maisemat! Sopisi hyvin vaikka häämatkan majapaikaksi. Näistä sinun reissupostauksista olen saanut valtavasti matkailuvinkkejä ja kreikan saaria täytyykin ehdottomasti päästä kiertämään :)

  Vastaa

  0
 6. I H A N A !!! Tuonne pitää päästä!

  Ja kiitos minunki puolesta näistä postauksista, aivan innolla aina aamulla aukaisi koneen, että josko olis uusi postaus :)

  Vastaa

  0
 7. Hei

  Aivan ihanat Kreikka-sivut! Kiitos niistä. Olen näitä lueskellut nyt muutaman päivän omaa ensimmäistä Kreikan matkaani suunnitellen. Muistatko, minkä niminen oli tuo luolatalo, jossa majoituitte? Suunnittelen 11-vuotiaan tyttäreni kanssa Kreikan matkaa ja tarkoitus on lähteä Kreetalta "hyppäämään" Santorinille pariksi yöksi. En haluaisi myöskään hotelliin tai uusvanhaan luolaan, vaan juurikin oikeasti vanhaan. Oliko tuo missä kohtaa Calderan reunaviivaa? Miten kätevimmin lauttasatamasta majoitukseen pääsisi? Kävellen, taksilla? Kiitos jo etukäteen vastauksestasi.

  Vastaa

  0
  1. Hei Mirkka,

   Postauksen luoltalo kuuluu vuokrattavien luolatalojen kompleksiin nimeltään Zoe Traditional Houses ja nettisivut löydät täältä: http://www.zoe-aegeas.gr/

   Zoe Houses sijaitsee Oiassa eli saaren kärjessä. Tästä postauksesta voit kurkata Santorinin kartan ja miten eri calderanreunakylät sijoittuvat toisiinsa nähden: https://karkkipaivablogi.com/budjettiluksusta-santorinilla/

   Santorinin matkustajalauttasataman sijainti on sellainen, ettei sieltä pääse saaren majoituskohteisiin kuin autolla. Kävellen menisi varmaan puoli päivää saaren pääkaupunkiin, Oiaan koko päivä. Helpoiten pääsette taksilla. Lauttasatamasta Oiaan on liikenteestä riippuen jopa tunnin automatka. Jotkut majoituspaikat tarjoavat kuljetuksen satamasta lisämaksua vastaan (luksushotelleilla kuljetus kuuluu hintaan).

   Bussi on edullisin vaihtoehto, mutta Oiaan mennessä joudutte vaihtamaan bussia Firassa eli pääkaupungissa. Santorinin bussijärjestelmä on sellainen, että bussia on aina vaihdettava pääkaupungissa jos on menossa kylästä X kylään Y, eli jonnekin muualle kuin kylästä X pääkaupunkiin.

   Toivotan ihanaa matkan suunnittelua :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)