13.09.2014

Taidan jäädä vielä...

Okei, Skopelos on aivan tyrmäävän idyllinen.

idSkopelos_aamukollaasi

Mä en taida vielä lähteä täältä.

Skopeloksen pääkylästä käytetään syystäkin saari-oppaassani ilmaisua ridiculously picturesque.

Mutta ennen kuin hukutan teidät Skopelos-kollaaseihin, pakko kertoa mun uudesta majapaikasta... joka itse asiassa sekin on syynä siihen että haluan jäädä Skopelokselle pidemmäksi aikaa.

Mulla kävi ihan törkeän hyvä tuuri!

Aloitetaan alusta. :)

Olin varannut kahden ensimmäisen yön majoituksen netin kautta. Ajattelin, että jos tykkään paikasta, jään sinne vielä yöksi tai pariksi. Paikka, Sea View Studios, olikin oikein mukava; 20 euroa yö, tosi suuri huone kunnon keittiöllä, koko rakennuksen levyinen parveke ja upeat maisemat alas rannalle.

Mutta. Sinne päästäkseen on käveltävä sellaiset 2 kilometria erittäin jyrkkää ylämäkeä. Paikka sijaitsee varsinaisen Skopelos Townin ulkopuolella, Townista ulos johtavan tien varrella kukkulan takana.

Ylämäkipuuskutuksen voi tietysti ottaa kuntoilun kannalta, mutta jo ensimmäisen päivän jälkeen tiesin, etten jäisi Sea View'hun. Se oli minun makuuni aivan liian syrjässä. Minä haluan asua tapahtumien keskellä, en yksin jossain kukkulalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Torstaina otin tehtäväkseni löytää uuden paikan lähempänä keskustaa. Arvelin, että keskustapaikat olisivat kuitenkin todennäköisesti kukkulamajoitusta kalliimpia. Kiertelin keskustaa ja kyselin domatia-paikkojen ovilla, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän. Joko hinnat olivat liian kalliita tai paikassa ei ollut keittiötä.

Kun olin jälleen pysähtynyt erään "Rooms To Let" -kyltin kohdalle, kuulin yläpuoleltani huhuilua. "Are you looking for me?" huusi nainen ylemmältä kadulta, portaiden päässä sijaitsevan talon kattoterassilta. Vastasin että kyllä, mikäli hän omisti domatian jonka edessä juuri seisoin.

Kävi ilmi, että nainen ei omistanut sitä domatiaa, vaan ylemmällä kadulla olevan. "Come, come!" nainen kehotti innokkaasti ja viittoi minua tulemaan ylös.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astuin ovesta ihastuttavalla, istutusten täyttämälle pikkuiselle sisäpihalle.

"I have room for you!" nainen sanoi hymyillen ja lähti johdattamaan minua portaita ylös talon toiseen kerrokseen. Katselin hurmaavaa rakennusta ja ajattelin, että tähän paikkaan minulla ei todellakaan olisi varaa. Paikka oli aivan erinäköinen ja -tasoinen kuin mikään domatia missä olin koskaan majoittunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisessa kerroksessa oli sisäpihaa kiertävä viehättävä kattoterassi kera tuolien ja pöytien, ja upeat maisemat satamaan ja ympäröivään vanhaan kaupunkiin.

Sisällä talossa panin merkille hyvin pidetyt puulattiat ja kauniit vaaleat materiaalit. Tämähän oli kuin jonkun vähän varakkaamman kreikkalaisen koti. Nainen esitteli minulle huoneen, joka oli kooltaan hyvin pieni mutta sitäkin siistimpi ja kotoisampi. Puulattia sen varmasti teki. En ole koskaan aiemmin ollut puulattiaisessa domatiassa, lattiat ovat käytännössä aina kivimateriaalia.

Kerroin tarvitsevani keittiötä, ja nainen johdatti minut seuraavaan kerrokseen, josta löytyi talon asukkaiden yhteinen keittiö. "Mutta ei tätä juuri kukaan käytä, melkein kaikki asiakkaani ottavat aamiaispaketin. Haluatko sinä aamiaisen? Se maksaa kaksi euroa. Muussa tapauksessa keittiö on varmasti täysin sinun omassa käytössäsi."

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin aivan hurmaantunut paikasta, mutta en meinannut edes uskaltaa kysyä hintaa. Tämä oli selvästi joku 40 euron domatia. Mutta ennen kuin ehdin sanoa mitään, nainen kysyi, "How much you pay in Sea View?" Kun kerroin, että 20 euroa, nainen sanoi että saan huoneen häneltä samaan hintaan.

*sisäisiä riemun kiljahduksia*

Jes! Jes! Whooo! Eläköön low season...! ^_^

(Nyt kun olen majoittunut huoneeseeni, voin raportoida että huoneen ovessa olevan hintataulukon mukaan huoneen hinta on low-seasonin aikaan 40 euroa ja high seasonilla 60 euroa.)

DomatiaSkopelos

Nyt siis olen täällä uudessa paikassani. Täällä on aivan ihanaa. Skopeloksella on ihanaa. Täällä on myös paljon enemmän nähtävää kuin Skiathoksella.

En malta vielä jatkaa Alonnisokselle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DomatiaSkopelos2

Tällainen paikka - kahdella kympillä...!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

...ja tuolla majoituin kaksi ekaa yötä.

Kyllä nyt kelpaa! :)

.

...ja sen sanottuaan nainen lähti ulos kirkkaaseen auringonpaisteeseen, vailla suuntaa, vailla suunnitelmaa, kunhan vain eksymään kujille ja kaduille, lukemaan kirjaa johonkin kahvilaan, katselemaan ihmisiä, hengittämään kylää ja sen kauneutta.

28 comments on “Taidan jäädä vielä...”

 1. Näitä on aika jännä lukea, kun olen arkistojen läpikäyntiurakassa menossa kahden vuoden takaisissa postauksissa. Minulla on blogiasi enää lukematta vuosi ennen kuin aloin seuraamaan. Jos olisi aikaa, tekisi mieli ahmia valtavan hyviä tekstejäsi kerralla ihan kunnolla, mutta toisaalta taas tuntuu haikealta se, kun jossakin vaiheessa minulla ei ole enää yhtää Karkkipäivä-tekstiä jemmassa odottamassa (muuta kuin tietysti päivän postaus). Tämä kaikki haluaa sanoa sitä, että blogisi on älyttömän laadukas, hyvä ja asenteella tehty.

  Vastaa

  0
 2. Nämä sinun matkajutut on parasta mitä blogimaailma tarjoaa. Tykkään näistä NIIN paljon! Suuri kiitos Sanni!

  Vastaa

  0
  1. Kiitos itsellesi, Susanne :) Ilahduttaa jos saan yhtään jaettua "onnenpisaroitani" muillekin ruudun läpi (olipas klisheisesti sanottu...).

   Vastaa

   0
 3. Upea paikka ja asunto! Kyllä matkailukuume iskee ihan täysilä, kun lukee ja katsoo näitä postauksiasi. Kiitos näistä virtuaalimatkoista!

  Vastaa

  0
  1. Ihana kuulla että tykkäätte :) Matkailussa melkein yhtä parasta (joo, näin ei voi sanoa suomeksi :D) kuin itse paikan päällä olo ja uusien paikkojen ja tunnelmien kokeminen on niiden jakaminen, kuten Into The Wild'issakin todettiin; "Happiness is only real when shared" tai jotain sinne päin.

   Vastaa

   0
 4. Oi että mikä hyvän mielen juttu. Ihanat puulattiat tuovat kyllä lämpöä ja kodikkuutta ja näyttää ihanalta pesältä. Tuli oikein sellainen turvallinen fiilis, kuin pieni kotikolo tai menninkäisen pesä. Nauti. <3

  Vastaa

  0
  1. Tuli oikein sellainen turvallinen fiilis, kuin pieni kotikolo tai menninkäisen pesä.

   Todellakin, huoneeni tuntuu juuri sellaiselta kodikkaalta pesältä! :) Aivan eri fiilis kuin suuremmassa mutta kolkommassa Sea View'issä.

   Vastaa

   0
  1. Kirjoitin sulle muuten tänään postikortin! :) Viimeinkin! ^_^ Jäämme jännittämään kauanko Hellaksen postilla menee sen toimittamiseen tällä kertaa...

   Vastaa

   0
 5. Mä en kestä! Rakastan Kreikan saaristoa ja saarihyppelyä, vaikken ole ollut kuin kahdesti ja kiireemmällä aikataululla kuin sinä. Tuollainen reissu olisi ihan unelma. No, kyllä mä vielä, kun lapset kasvavat. Siihen asti nautin ja tuskailen sun matkassasi.

  Ihanaa reissua!

  Vastaa

  0
  1. Lapset mukaan vain ja saarille! :) Kreikkalaiset rakastaa lapsia! <3

   No joo, tiedän että lasten kanssa "hyppely" olisi ihan eri juttu. Mutta jotkut tekee sitäkin. ;) (Tosin sun nuorimmainen taitaa olla vielä vähän liian pieni pidemmän kaavan reissailuun...)

   Vastaa

   0
  2. Kyllä mä vähän Haaveilenkin hyppelystä lasten kanssa! Nuorimmaisen pitäisi kuitenkin olla sitten jo niin iso, että jaksaa kävellä, tottelee suht hyvin ja pystyy kantamaan lelunsa ja vesipullon pikkurepussa. Uskoisin, että muut kamat mahtuisivat yhteen pieneen rinkkaan, jota mä voisin raahata. Periaatteessa toteutettavissa varmaan kolmen vuoden päästä. Siitä en sitten olekaan varma, olisiko reissu rentoutusta vai stressiä. Toisaalta: jos saisin lapseni kasvatettua kaikkiruokaisiksi ja seikkailunhaluisiksi, niin mikä jottei. Tai sitten meidän seuraava loma on joku All Inclusive Bamsen vapauttaessa lastenhoidolta. Todennäköisimmin kuitenkin tungetaan Troyesiin, kun M:n perheellä on uima-allas. :D

   Karkasipa kommentointi käsistä, hups. Nauti!

   Vastaa

   0
  3. Todennäköisimmin kuitenkin tungetaan Troyesiin, kun M:n perheellä on uima-allas. :D

   Ei todellakaan hullumpi kohde sekään :D

   Mutta joo, toivottavasti saat unelmasi joku päivä toteutettua. Ja miksipä et saisikaan? :) Saaret eivät karkaa minnekään, tiedä vaikka kävelette täällä miehesi kanssa käsikkäin 30-vuotishääpäivänänne...! ^_^

   Vastaa

   0
 6. Tulee tosi mahtavat fiilikset tätä lukiessa ja hymy huulille. Ihan oikeasti voin melkein kuvitella matkaavani itsekin siellä. Tästä blogista saa rohkeutta lähteä matkustamaan yksin (tai miksei porukallakin). :) Ja on tosi kiva lukea juttuja, joissa kerrot, miten matkailija voi säästää kuluissa. Nyt viimeisimpänä olen alkanut ottaa oppia säästeliäästä elämisestä ruokailun suhteen! Kiitos hyvin kirjoitetusta (ja kuvitetusta), monipuolisesta blogista! :)

  Vastaa

  0
 7. Tuo Skopelos kuulostaa ja näyttää ihanteelliselta idylliltä Kreikka-fanille, jollainen itsekin olen. Se myös näyttää yllättävän siistiltä kuvien perusteella.

  Tehdäänkö sinne suoria lentoja? Joo, tiedän, että olen laiska kun en katso sitä itse netistä, mutta jos vaan satut tietämään oikopäätä. :) Ja mahtuuko sinne edes lentokenttää?

  Vastaa

  0
  1. Tehdäänkö sinne suoria lentoja?

   Ei tehdä, Skopeloksella ei ole lentokenttää. On lennettävä Skiathokselle (jonne on Suomesta lomalentoja) ja tultava sieltä laivalla Skopelokselle. Mutta saaret ovat ihan vierekkäin ja laivamatka on tosi lyhyt. :)

   Vastaa

   0
  1. Ei, täytyy lentää Skiathokselle (sinne on lomalentoja). Mutta Skopelos on aivan Skiathoksen vieressä, ja laivamatka kestää lyhimmillään 30 minuuttia. Tai varmaan vähemmänkin "hydrofoililla" (itse tulin hitaalla paatilla).

   Vastaa

   0
 8. Tämä Skopeloksen juttu on niin ihana, että taidan lukea tätä jo 10. kertaa ja olen kertonut muillekin seikkailuistasi.
  Ihanaa, kun olet nyt koonnut kaikki Kreikka-jutut yhteen paikkaan. Sitä on kivaa esitellä uusille reissaajille. Merja

  Vastaa

  0
 9. Etsiskelin tietoa tulevaa reissuani varten, ja minut ohjattiin tänne! Skopelokselle siis on suunta ja yksin lähden. Lennot on buukattu, majoitusta etsin seuraavaksi. Haluaisitko kertoa paikan nimen? Näyttää aivan upealta paikalta! Jatkan tästä lukemaan muita postauksiasi ja ahmimaan kaiken Skopelos-tiedon :)

  Vastaa

  0
 10. Skopeloksessa ei kaupungin lähellä näytä olevan rantoja ja monissa kuvauksissa kohteesta sanotaan että pitäisi olla auto jotta saaren näkisi kunnolla. Oletko sitä mieltä että bussiyhteydet eivät ole hyvät?

  Vastaa

  0
  1. Moikka! Skopeloksen kaupungissa on pieni hiekka/pikkukiviranta, joka tosin ei ole kummoinen, mutta uimaranta joka tapauksessa :)

   Minusta Skopeloksen bussiyhteydet olivat oikein hyvät, reissasin bussilla eri kohteisiin monena päivänä, ja vieläpä off-season eli syyskuun lopulla. Kesällä bussiyhteydet ovat luonnollisestikin vieläkin paremmat :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)