29.07.2014

Vauvahuulet - THE huulet?

Tekään ette ole voineet välttyä niiltä. Ne ovat tänä kesänä kaikkialla. ”Uuden sukupolven..!” "Ne kosteuttavat! Tuoksuvat! Antavat väriä!"

Vauvahuulet.

Maybelline Baby Lips.

Maybelline Baby Lips

Kuva Maybelline

Kun kuulin Lipseistä ensimmäisen kerran ja aloin hahmottaa massiivista hypetystä tuotteen Suomi-lanseerauksen ympärillä, arvelin, että kyseessä täytyy olla jotain todella erityistä. Tuote näytti kuvassa ihan sävytetyltä huulirasvalta, mutta täytyihän sen olla jotain muutakin. Näitä kun on kuuleman mukaan hehkutettu niin Youtuben v-logeissa kuin kansainvälisissä blogeissa jo maailman sivu ja tuotetta on odotettu Suomeen suunnilleen samalla hartaudella kuin Starbucksia. (Huomaa että en seuraa muun maailman kauneusmediaa kun kuulin Baby Lipseistä ensimmäistä kertaa vasta toukokuussa.. ;))

TintedLipBalms_Korres

Kuva Korres

Kun sitten blogiscene alkoi tulvia ihastukseen pakahtuvia Baby Lips –postauksia ja kuulin tuotteiden jo loppuneenkin saman tien joistain myyntipisteistä, hämmennyin. Baby Lips on kuin onkin… no juuri se; sävytetty, hajustettu huulirasva. Onko joku muukin kuullut tällaisista ennen? No nii-in. Markkinoilla on ollut värillisiä, tuoksuvia huulirasvoja varmaankin siitä saakka kun huulirasva on keksitty. Jo teininä olen käyttänyt The Body Shopin sellaista – tosin minulle tämän tyyppinen huulirasva ei ole koskaan uponnut sillä huuleni ovat tosi nirsot ja hyväksyneet vain Blistexin valkoisen purkin vuodesta 1993 lähtien. (Ja myöhemmin myös Carmexin joka tuntuu käytännössä samalta kamalta. ;))

Viimeksi tänä talvena kokeilin Blistexin sävytettyä puikkohuulirasvaa, mutta sama homma kuin ennenkin – ei toimi minulla.

TintedLipBalms_Burts

Kuva Burt's Bees

Tämä kirjoitus ei halua millään lailla olla Vauvahuuli-vastainen. Ei suinkaan. Se haluaa vain saada selville, mikä juuri näissä sävytetyissä huulirasvoissa on niin ihmeellistä että niistä puhutaan samaan sävyyn kuin Urban Decayn Naked-paleteista konsanaan. Nuden sävyisiä luomiväripalettejakin on aina ollut markkinoilla ja silti jostain syystä juuri Urban Decay onnistui konseptoimaan ”nuden” ja tekemään siitä ilmiön. Onko Maybelline tehnyt saman sävytetyille huulirasvoille? Onko juuri Baby Lips niin mahtavan tuntuinen huulilla ja sävyt niin kertakaikkisen onnistuneet ja tuoksut niin vastustamattomia, että ne lyövät laudalta kaikki muut vastaavat? Vai onko Maybelline vain onnistunut luomaan nerokkaamman mainoskampanjan kuin kilpailijat..?

Entä muut sävytetyt huulirasvat? Niitä riittää. Yksi pisimpään markkinoilla olleista merkeistä lienee jo vähän vanhanaikaisen oloinen Deborah Hydracolor, jolla silti on edelleen vankka kannattajajoukko. Korresin ja Burt’s Beesin sävytetyt huulirasvat ovat tuoreempia suosikkeja. The Body Shopin Born Lippy –huulirasvoja on sekä purkissa että puikossa ja sävyjä ihan yhtä monta kuin Maybellinella. Lisäksi lähes kaikkien perushuulirasvamerkkien valikoimassa on vähintään yksi värillinen yksilö.

Silti Baby Lips –huuma välittyy minulle sellaisena, kuin osa jengistä kuulisi sävytetystä huulirasvasta vasta ensimmäistä kertaa. ”Ei vitsi! Huulirasva jossa on väriä – ja tuoksua! Pakko saada!”

TintedLipBalms_TBS

Kuva The Body Shop

Tunnustan, että en ole itse kokeillut Vauvahuulia. Olin jo lähellä ostaa sellaisen täältä reissusta, ihan vain selvittääkseni mikä niissä on kaiken hehkutuksen arvoista. Ehkä minulle olisi valjennut jotain suurta rullatessani puikkoa huulilleni.

Vai olisiko kuitenkaan..? Suosittujen tuotteiden ympärillä jylläävä hype on usein ihan hypetyksen itsensä ruokkimaa. Kun yksi hehkuttaa vakuuttavasti niin toinenkin on samaa mieltä ja kohta kolmas ja pian tuntuukin siltä kuin ”kaikki” olisivat samaa mieltä. Markkinoinnin vaikutus kun se todella onnistuu.

BabyLips1

Ranskassa on myynnissä jo Baby Skin'kin... kohta kai Suomessa.

Kertokaa te Baby Lipsejä kokeilleet - olenko missannut jotain mullistavaa? Tuotehan lupaa jopa uudistaa huulia – ehkä muut sävytetyt huulirasvat eivät tee sitä? Miten teidän huulenne ovat uudistuneet? :)

P.S. Maybellinen sivuilla annetaan ohjeet, miten huulirasvaa tulee käyttää; "Apply your lipcolor by starting in the center of your upper lip. Work from the center to the outer edges of your lip, following the contours of your mouth. Then glide across the entire bottom lip." Kiitos. :)

124 comments on “Vauvahuulet - THE huulet?”

  1. Ah, kiitos! Luulin jo olevani ainoa joka ei oikein tajua näitä, pääse mukaan siihen hypeen :D

    Vastaa

    0
  2. Kai se on se hypetys suurimmalta osin... :D Omistan Baby Lipseistä kaikki värilliset ja yhden sävyttömän version. Tykkään kaikista! Tuoksut ja värit ovat kivan nuorekkaita ja huulten fiilis todella mukava. Huuleni myös ovat todella pehmeät nykyään, lieneekö Baby Lipsien vai kesän kosteuden syytä? Plussaa myös huokeasta hinnasta ja hyvästä saatavuudesta (olettaen, etteivät ole myyty loppuun). :) Toki en olisi välttämättä hetinytäkkiä ostanut, ellei blogeissa olisi niin kovasti mainostettu.

    Vastaa

    0
  3. Onnistuneen brändäyksen tulos. Maybelline on keksinyt iskevän nimen (ei kyllä muhun iske) jollekin aivan tavalliselle asialle, purkittanut sen värikkäästi ja houkuttelevasti ja sitten mm. jakanut bloggaajille tuotetta testattavaksi ja tadaa, tässä sitä ollaan. :) Itse olen näiltä välttynyt, koska haluan ostaa vain eläinkokeetonta kosmetiikkaa :P

    Vastaa

    0
  4. Kaikille ysärin missanneille ,noi pakkauksetkin ovat suoraan siltä vuosikymmeneltä.

    Mulla on ebaysta joskus hankkittu sävytön ja se on ihan vaan huulirasva ,kosteuttaa eli toimii. Meinaan sävyllisen ostaa ,mutten aja itseäni hysteriaan sen saamiseksi ,meillä on parista kaupasta jo loppu.

    Huippu kampanja pitää sanoa, eikä ole vielä yhtään teevee-mainosta.

    Vastaa

    0
    1. Kaikille ysärin missanneille ,noi pakkauksetkin ovat suoraan siltä vuosikymmeneltä.

      Mullekin tuli välittömästi tämä assosiaatio :)

      Vastaa

      0
    2. Pari viikkoa sitten vasta ekan kerran kuulin tästä "ilmiöstä" (olen out, tiedän). Tai kuulin, että tämä on joku uusin hypetysjuttu. Ensimmäinen ajatus oli, että mitä ihmeellistä noissa on. Niitä oli myynnissä jo silloin kun minä olin muksu?! Mun mielestä jopa samalla nimellä ja pakkausdesignilla.

      Olen luultavasti väärässä, mutta ainakin jotain samanlaisia oli taatusti pilvin pimein myynnissä myös silloin, kun itse olin ala-asteella.

      Vastaa

      0
  5. Ei voisi vähempää kiinnostaa, jätän tuotteet hyllyyn että muut saavat omansa!

    Vastaa

    0
  6. Ohjeiden kanssa ei voi mennä mönkään. ;)
    Itse en ole ostanut ainakaan vielä ja en ymmärrä intoilua. Toki saatan ostaa, jos koen tarvitsevani. Mutta hitaasti kuluvat nykyiset pari sävyttävää huulivoidetta, joista toinen taitaa olla pari vuotta vanha Maybellinen yksilö. :D

    Vastaa

    0
  7. Mä muistan jo ala-asteajoilta, ysäriltä, sävytetyt huulirasvat. Isäni käytti sellaista joskus vahingossa, jäänyt elävästi mieleen ne tyylikkäät punat myös huulien ulkopuolella :DD En ole minäkään päässyt sisään tähän hehkutukseen millään tavalla.

    Vastaa

    0
    1. Isäni käytti sellaista joskus vahingossa, jäänyt elävästi mieleen ne tyylikkäät punat myös huulien ulkopuolella :DD

      Eikäh :D XD

      Vastaa

      0
  8. Vähän samoilla linjoilla kanssasi, eli skeptinen olen myös.

    Mutta oikeestaan kommentoinnin suurimpana motiivina oli tuo Hydracolorin ja Born Lippyjen aiheuttama nostalgiantunne.

    Hydracoloreista ensimmäinen muistikuva on laivalta, jossa teini-ikäisenä vinguin vanhemmiltani tuollaisen sävyttävän putkilon itselleni. Intopiukeena revin puikon auki - ja totesin että se haisi aivan hirveälle. Pokalla naamalla piti kuitenkin yrittää silloin tällöin käyttää ja kehua, ettei myöntäisi tehneensä virhearviota.

    Born Lippyt taas oli ihaninta maailmassa ikinä, kun olin 10-11-vuotias. Seisottiin likkaporukalla koulun pihassa ringissä ja vertailtiin että kenellä oli minkäkin värinen purnukka. Oma ensimmäinen Born Lippy oli karambolan tuoksuinen ja sen ostamista (hinta tuolloin muistaakseni 25 markkaa) oli harkittava tarkoin. Noita muuten tarttuu edelleen aina mukaan kun jostain syystä on Body Shopiin asiaa...

    Vastaa

    0
    1. Siis noissa Hydracoloreissa oli jossain vaiheessa ihan kaamea tuoksu! Ensimmäinen Hydracolorini oli aika miellyttävä vaniljaisen tuoksuinen, mutta kun ensimmäisen loputtua ostin toisen niin...yök. Tällä hetkellä taitaa tuoksu olla taas alkuperäinen tai ainakin sen kaltainen.

      Vastaa

      0
  9. Jännä juttu, mitä voi saada aikaan, kun omistaa puolet kometiikkamaailmasta ja luultavasti lähes rajattoman markkinointibudjetin:)

    Vastaa

    0
  10. Olen ihmetellyt aivan samaa. Sävytetty, tuoksuva huulirasva halvan näköisessä muoviputkilossa! WOAH! Sellaisia ainakin tämä v.87 syntynyt lätki huuliinsa koko lapsuutensa. En tiedä onko tämä megahype sitten tarkoitettu nuoremmalle sukupolvelle, ehkä tällaiset tuotteet eivät ole olleet pinnalla viimeiseen vuosikymmeneen. Onhan nyt monet muutkin ysärijutut nousseet pinnalle, ja niistä on villiintynyt eniten juuri ne, jotka eivät itse muista käyttäneensä niitä vaatteita jo aiemmin.

    Vastaa

    0
  11. Hmm... Itse en ole kyseistä tuotetta kokeillut. Maybelinne on juurikin varmaan onnistunut mainostamaan tuotetta niin hyvin, ja onhan Maybelinnen tuotteet edullisia, mikä ostajia houkuttaa. Omasta mielestäni tuo Maybelinnen pakkauskin näyttää halvalta ja lapselliselta. En edes käytä Maybelinnen tuotteita enää tänä päivänä. Muistuttaa liikaa niistä ajoista, kun vasta opettelin meikkaamaan :D. Jostain syystä miellän Maybelinnen juurikin sellaiseksi teinityttöjen meikkisarjaksi, eikä kokemukseni kyseisestä sarjasta Dream Matte Moussea lukuunottamatta ole olleet hyviä (sekin vain silloin, kun ihon kunto on ollut todella huono). Ripsarit varisee jne...

    Mutta itseäni alkoi kutkuttaa tuo Burt's Beesin sävyttävä huulirasva. Tuote on sentään eläintestaamaton ja pakkauskin tuhat kertaa tyylikkäämpi kuin Maybelinnen. Eikä sekään mitenkään kallis ole!

    Vastaa

    0
  12. Ah Sanni, oot jälleen asian ytimessä! Mulla ihan samat pohdinnat kun bongasin puikot koti-cittarin kempparista luettuani ensin koko kevään ylistyksiä tuotteesta joka toisesta blogista. Oli pakko nuuhkia kaikki värit läpi ja kokeilinpa jopa paria värillistä (kaikkihan niistä ei edes olleet värillisiä) huulille. Ihan kiva tuntuma ja hauskat tuoksut, mutta ei vakuuttaneet ihan hypen arvoisesti, joten jätin hyllylle.

    Kommentoin nyt varmaan ekaa kertaa tänne, vaikka blogiasi oon lukenut jo monen monta vuotta. Kosmetiikkajuttusi (ja nää kyseenalaistavammit jutut erityisesti) kiinnostaa, ja matkakertomukset on ihanan antoisaa luettavaa ja katseltavaa mulle! Kiitos siis huippuhyvästä blogista! :)

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Linda :) Ja kiva kun löysit aiheen johon teki mieli kommentoida :)

      Vastaa

      0
  13. Espanjassa asuessani näitä oli myynnissä jo kauan ennen Suomi-hypetystä, enkä edes tiennyt, että näissä pitäisi olla jotain spesiaalia kun yhden purkin sieltä silloin ostin, lähinnä sen söpön ulkomuodon vuoksi :D Enkä tykkää yhtään! Mulla on se sininen putkilo, ja se maistuu ihan järkyttävältä eikä kyllä tunnu kosteuttavan tai imeytyvän huuliin yhtään. Mulle saattoi osua joku maanantaiversio tai Espanjan auringossa kärvähtänyt erä, mutta ehkä huonoin huulirasva ikinä, eikä kyllä mitään toistakaan väriä kiinnosta kokeilla!

    Vastaa

    0
  14. Menin sitten minäkin blogimarkkinointihalpaan ja kotiutin Baby Lipsin sävyssä Pink Punch. En ole edes missään muualla tähän törmännyt, mutta yhtäkkiä kaikissa blogeissa oli juttua näistä, joten pakkohan se oli testata. Tuoksu on ihana, väriä lähtee vähän enemmän kuin tavan huulirasvasta, mutta that's it. En osta uudestaan. Koostumus jää huulille pyörimään sillä inhottavalla tavalla, niinkuin Labellon sininen rasva tekee. Olen henkeen ja vereen Blistexin Medilipin ja Carmexin puikkoversion kannattaja, eikä se näköjään muuksi muutu :D

    Vastaa

    0
    1. Labellon huulirasvat on muuten ihan pahimpia...! Kova pinta eikä rasva imeydy sitten yhtään.

      Vastaa

      0
    2. No mitä ihmettä, mä taas vannon henkeen ja vereen Labellon huulirasvojen nimeen! :D Mulle niiden sinisten huulirasvojen (se classic care) koostumus on jumalainen.

      Vastaa

      0
    3. Sepäs se onkin aina niin hauskaa kun yhden hirvitys on toisen helmi :D Siksi on käytännössä todella huono koskaan suositella kenellekään mitään, henkilöiden kokemukset ovat niiiii-in erilaisia ^_^

      Vastaa

      0
  15. Eih, ei uppoa. En tykkää näiden incistä, enkä pakkauksesta. Haluan huulirasvaltani jotain.. tyylikkämpää? Mutta loistavaa markkinointia, muuta ei voi sanoa. :)

    Vastaa

    0
  16. Ostin.
    Sävy on kiva persikan hajuisessa.
    Siinäpä se hyvä puoli olikin.

    Pakkaus on laaduton. Puikko on löyhästi kotelossa, heiluu helposti raapien reunaa/irtoaa helposti.
    Itse rasva on kuivattava. Maku sellainen kuin voi huulirasvan ja jonkun keinotekoisen hajun yhdistelmä olla.
    Kaikenkaikkiaan rasva huulirasvana on täysin onneton, ainakin kyseinen yksilö.
    Kyse on erinomaisesta markkinoinnista. Halpaa roskaa kalliilla.

    Vastaa

    0
  17. Minä en ymmärrä alkuunkaan Baby Lips-hypeä :D Tuo Baby Skin-pohjustaja on käsittääkseni lanseerattu jo viime vuoden puolella Jenkeissä, ja näin sitä Lontoossa tammikuussa. Se saisi kyllä tulla Suomeenkin, koska se on oikein hyvä tuote. :)

    Vastaa

    0
  18. Itse suurena huulirasvahirmuna ostin babylipsin testattavaksi ja minusta se on aika tavallisen tuntuinen perushuulirasva. Hyviä puolia siinä on:
    - suojakerroin värittömissä
    - kiva ulkonäkö joka on pirteä ja värikäs
    - tää kyllä kosteuttaa tosi hyvin

    Mutta babylips ei oo mikään maailmoja mullistava tuote ja joudun lisäämään sitä aika usein, vaikka näissä mainostetaan "8 tunnin kosteutta".

    Lopputulos on minusta se, että babylips on kyllä yliarvostettu tuote, mutta ostamisen arvoinen. Silti esimerkiksi vitalis on minusta paljon parempi huulten kosteuttaja!

    Vastaa

    0
  19. Mä oon lukenut sun blogias jo aika pitkää, mutta en oo kommannu viel koskaan, joten aattelin, että nyt ois sopiva aika ja sopiva aihe! Oon 15 ja luen sun blogias inspiroivien meikkijuttujen takia :)

    Kun selvis, että nää babylipsit tulee suomeen, ainakin meidän kaveriporukassa täytty ryhmäkeskustelu siitä, että millon ja minne ja mitä babylipsejä suomeen tulee. Kaikki halus omansa ja jopa nekin, joilla oli jo ulkomailta saatuja babylipsejä ennestään. Babylipsejä on hypetetty tosi paljon ulkomaisten vloggaajien toimesta, joten pakkohan semmonen oli saada :D

    Musta nää babylipsit ei eroa kovinkaan paljoa muista tuoksuvista huulirasvoista, mutta babylipsit tekee erikoiseks juuri tää massahypetys. Babylipsit tuntuu hieman "liukkaammilta" ja jotenkin kevyemmiltä huulilla kun muut huulirasvat.

    Baybylipsien ero noihin sun mainitsemiin korresin ja burts beesin huulirasvoihin on musta vaan sen ansiota, että maybelline on meikkimerkkinä nuorille suunnattu, kun esim korresista en oo kuullutkaan (tai ehkä oon, mutta merkki ei ole kiinnostanut mua, joten se ei ole jäänyt mieleen). Babylipsit tuntuvat huulilla kivoilta ja saa huulet näyttämään hienoilta, ne on pakattu houkuttelevaan pakkauksee ja niiden tuoksu on hyvä. Siks ei ole ihmekään että babylipsit on nii suosittuja :)

    Vastaa

    0
    1. Kun selvis, että nää babylipsit tulee suomeen, ainakin meidän kaveriporukassa täytty ryhmäkeskustelu siitä, että millon ja minne ja mitä babylipsejä suomeen tulee. Kaikki halus omansa ja jopa nekin, joilla oli jo ulkomailta saatuja babylipsejä ennestään. Babylipsejä on hypetetty tosi paljon ulkomaisten vloggaajien toimesta, joten pakkohan semmonen oli saada :D

      :D

      Iso käsi markkinoinnille! ^_^

      Tiivistit varmasti kaiken olennaisen Baby Lipsin suosiosta. :)

      Vastaa

      0
  20. Omistan tällä hetkellä yhden värillisen ja yhden värittömän. Ja noh, eihän ne nyt eroa juurikaan muista huulirasvoista. Tykkään kuitenkin niiden pehmeästä koostumuksesta huimasti :) Tuotetta on helppo levittää ja se tuntuu mukavalta huulilla. Onhan Baby Lipsien pakkaukset myös tosi kivoja.

    Mun huulet rohtuu todella helposti ja parhaiten siihen toimii Carmex tai Blistex. Puikkomalliset huulirasvat ei vaan toimi mulla kovin hyvin siinä hommassa, kuten ei Baby Lipsitkään.

    Vastaa

    0
  21. Baby Lipsit ovat tosiaan ihan hyviä huulirasvoja, tekevät huulet pehmeiksi ja tuoksuvat ihanalle, itse omistan myös yhden. Suurimman hypen on varmaan saanut aikaan some, jonne lisäillään kuvia näteistä Baby Lips-huulirasvatuubeista :)

    Vastaa

    0
  22. Olet ihan oikeassa tämän hypetyksen suhteen - siinä on Suomessa onnistuttu. Itse olen niitä (samoin kuin Revlonin Color stayta) halunnut jo pitkään kun ulkomaisia tubettajia seuraan, mutta nyt kun ne tulivat Suomeen olen saanut yliannostuksen enkä enää niin kovasti niitä haluakaan. Revloneita silti haluan, ehkä koska tietää että niitä ei helpolla Suomeen saa. Jos tämäkin oli sulle uusi juttu, suosittelen ottamaan selvää ;)

    hanna
    http://www.hannamariav.com

    Vastaa

    0
  23. Aika mitäänsanomattomia mielestäni. Muistaakseni keltainen ja vaaleansininen Baby Lips eivät edes ole värillisiä vaan pelkästään kosteuttavia. Ja olikos se tuo violetti jossa oli ärsyttäviä kiiltäviä hippusia. Tykkään paljon enemmän esimerkiksi Acon punaisesta sävyttävästä huulirasvasta.

    Vastaa

    0
  24. Menin ja ostin. Olen sopuli! :D Tuntuu ihan tavalliselta huulirasvalta. Et menettänyt mitään, ainakaan minun mielestäni.

    Vastaa

    0
  25. Ostin baby lipsin ihan vahingossa kun se oli eka huulirasva joka käteen sattui, kun nopeasti kauppaan kipaisin ja muistin että tarvii ostaa myös huulirasva. No lila Baby lips lähti mukaan. Kosteuttaa hyvin.. väristä en nyt tiedä (itse en pidä värjäävistä huulirasvoista, tämä oli vähän vahinko ostos ostaa värjäävä kun en katsonut yhtään tuoteselosteita ym.)mutta ei kovin värjäävää tavaraa tunnu olevan. Jos haluaisin värjäävän huulirasvan, kyllä siinä pitäisi olla enemmän pigmenttiä!
    En ole kuullut baby lipsin hypetyksestä, mutta musta se on turhaa. Ihan normi huulirasva joka yrittää saada jotain väriä huuliin, ei sen kummempi. Eikä mulla kestä se "luvattu" 8h kostutettuna huulet, valitettavasti :/ on sen verran kuivemmat huulet että pitää sipaista useammin rasvaa niihin.

    Vastaa

    0
  26. Itse ostin joku aika sitten tuon baby lips putkilon sävyssä cherry me...Lähinnä siksi, että se oli ainoa sävytetty jäljellä siinä hyllyssä. Ja kyllä mä tykkään!
    Mulla jostain syystä aina käy niin, kun sävytettyä huulirasvaa olen kokeillut, että se väri jää mun ylirohtuneiden huulien pintaan ja korostaa vaan sitä kuivuttaa. Mutta tällä ei käynyt niin... huulista tuli tosi pehmeät pitkäksi aikaa ja cherry me sävykin on kaunis. Olen sitä nyt käyttänyt muutaman päivän joka päivä, ja täytyy sanoa. Mun huulet ei oo ollu ikinä näin pehmoset useampaa päivää putkeen o.o

    Vastaa

    0
  27. Itse ostin oman Baby Lipsini, myönnettäköön, sen takia että sitä hehkutettiin kaikissa blogeissa ja Instagramissa yms. Ennakko-odotukset tais olla vähän liian korkeella, koska petyin aikamoisesti :D
    Ihan "perushyvä" huulirasva, mutta ei todellakaan kaiken hypettämisen arvoinen. Omani on sävyssä Pink Punch, ja kyllähän siitä tulee vähän sävyä huuliin, mutta ei se pitkään kestä. Huulirasvan piti myös tuoksua mutta tuoksu on niin mieto, että hyvä jos sitä huomaakaan. Ja kosteutus, noh, ihan jees, vaikka voisinkin väittää, että esim. tässä postauksessa mainitut TBS:n huulirasvat kosteuttavat paljon paremmin ja pidempikestoisesti.

    "Kun yksi hehkuttaa vakuuttavasti niin toinenkin on samaa mieltä ja kohta kolmas ja pian tuntuukin siltä kuin ”kaikki” olisivat samaa mieltä"
    Juurikin näin!

    Vastaa

    0
  28. ite ostin ekan kerran espanjasta vuosi sitten ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä :) cherry on mun lemppari tosin muita en ole kokeillutkaan.oon tähän asti tilannu lookfantasticilta vauvahuulia :D mutta ihanaa että niitä saa nyt myös suomesta!kokeile ihmeessä, ja toivon että teet postauksen näistä sävyistä miltä näyttää huulilla <3

    Vastaa

    0
  29. En ole kokeillut, mutta ohimennen olen tosiaan myös nähnyt noita blogeissa.

    Vähän ot mutta kannattaisiko kosmetiikka laittaa jääkaappiin näin helteellä? Meillä on sisällä varmaan 30 astetta lämmintä. :(

    Vastaa

    0
    1. Vähän ot mutta kannattaisiko kosmetiikka laittaa jääkaappiin näin helteellä? Meillä on sisällä varmaan 30 astetta lämmintä. :(

      Noin kuumassa lämpötilassa laittaisin varmaan, etenkin jos altistus tuolle lämpötilalle kestää pitkään.

      Vastaa

      0
    2. Minulla on nyt pari vkoa, sen verran ku viimenen helleaalto kestänyt, niin ollut kaikki kosmetiikka ihan "huoneenlämmössä", eli hiton kuumassa (päivällä 29-32 ja yöllä 27-29). Mietin, laitanko meikit ja rasvat jääkaappiin. No en laittanu. Koska jostain lukenu ettei niiden säilöntäaineet "ymmärrä" kylmiä lämpötiloja ja jos kerran laittaa kosmetiikan jääkaappiin, on sitä myös siellä pidettävä aina jatkossakin, koska säilöntäaineet hämmentyvät liikaa tjtn... Eli täällä Tuurilla mennään nyt ja katotaan menivätkö pilalle... Aiemminkaan ei ole mennyt, mutta tämä helleaalto on jotakin _ihan eeppistä_ tänä vuonna...

      Sanni, niin miksi et tykkäile muista kuin Blistexin ja Carmexin tuotteista? Itsellä syy on jokin mystinen huulirasva-ainesosa, jota näyttää olevan lähes kaikissa huulirasvioissa. Saan niistä ihottumaa huuliini!! En ole incejä tarkastellut, mutta niistä se varmaan kävisi nopeasti selväksi. Huuleni kestävät Labelloja (joo turhia), body shopin hamppurasvapuikkoa ja Carmexia. Blistexiä en ole 15 vuoteen kokeillut. Ainoa kosmetiikka allergia joka minulla on... Myöskään ainoastakaan huulipunasta ei tule ihottumaa, ei myöskään huulikiilloista...

      Vastaa

      0
    3. Ps. Hyvä kikka on viedä "pilaantuvat" kuivakamat, no miksei kosmetiikka myös!, niin kellariin/häkkivarastoon viileään.... Itse vein vain koiranruuat sinne. Melkeenpä ne kosmetiikatkin olisi kannattanut viedä... En vain viitsinyt koska niitä kuitenkin tarvitsee kahdesti päivässä... Jos olisin arvannut, että hellettä on putkeen yli kaksi viikkoa, olisin toki kosmetiikkojenkin kanssa jaksanut kikkailla häkkivaraston ja kämpän väliä...

      Vastaa

      0
    4. Sanni, niin miksi et tykkäile muista kuin Blistexin ja Carmexin tuotteista?

      Koen, että vain ne imeytyvät. Tai en tiedä mitä huulillani konkreettisesti tapahtuu, mutta niiden koostumus on erilainen kuin puikkohuulirasvoissa (puikko-Blistex ei siis käy, vain vaalea purkki ;)) eivätkä ne tunnu jättävän paksua kalvoa huulille. Blistexin ja Carmexin jälkeen huulet jäävät "tyydyttyneen" (heh) tuntuisiksi pitkäksi aikaa, ei ole tunnetta että ne täytyisi voidella pian uudestaan. Puikkohuulirasvan paksumpi, vahamainen koostumus jää enemmän huulen pintaan ja aina niiden jälkeen on pian tunne että huulet ovat taas kuivat ja on laitettava lisää. Myös kihelmöinnillä tuntuu olevan psykologisesti myönteinen vaikutus huuliin. Blistexin ja Carmexin purkit sekä myös turvottavat huulikiillot sisältävät kihelmöintiä aiheuttavia ainesosia, ja tämä kihelmöinti on jollain lailla hyvin tyydyttävää ja tuo osaltaan sitä tunnetta ettei huulia tarvitse pian rasvata uudelleen. Siksi pidän myös noista "Lip Plumper" -tuotteista :)

      Vastaa

      0
    5. Ostin kerran Carmexin huulirasvan, ja se oli ihan ok. Mutta sitten lukaisin inci-listan ja rasva lensi samantien roskiin :D mitä mieltä Sanni olet mineraaliöljyistä kosmetiikassa?

      Vastaa

      0
    6. mitä mieltä Sanni olet mineraaliöljyistä kosmetiikassa?

      Mineraaliöljyt ovat a) yksi siedetyimmistä, vähiten allergisoivimmista, stabiileimmista ja parhaimmista kosteuden haihtumista estävistä ainesosista ja b) yksi potentiaalisesti tukkivimmista ainesosista. Ne, joiden iholla on taipumus epäpuhtauksiin ja joiden iho herkästi tukkiutuu - mineraaliöljyn välttäminen on suositeltavaa (mutta ei huulirasvoissa, huuliinhan ei tule finnejä ;)). Todella kuivaihoisille ja pienihuokoisille mineraaliöljy on oikein hyvä ainesosa, sillä se tosiaankin on yksi tehokkaimpia kosteutta ihossa pidättävistä ainesosista = tuo ihon pinnalle kalvon joka estää kosteutta haihtumasta.

      Itse välttelen mineraaliöljyä ihonhoitotuotteissa, mutta en huulirasvoissa. Niissä ko. ainesosalla ei ole mitään haittaa, päin vastoin.

      Vastaa

      0
    7. Voi kyllä minä olen onnistunut saamaan pariinkiin otteeseen huuleeni finnin :D

      Vastaa

      0
    8. Kosmetiikassa käytettävä, puhdistettu mineraaliöljyhän julistettiin jo useita vuosia sitten ei-komedogeeniseksi ihan dermatologisen tutkimuksen kautta. Se saa nykyisin komedogeenisyyslistoilla nollan.

      Oma ihoni on aivan harvinaislaatuisen tukkeutuva ja tulehtuva, ja mineraaliöljy ei ole ongelma. Usein tuotteessa on jotain muuta, joka on vastuussa tukkimisesta, mutta vanhan maineen vuoksi moni otaksuu mineraaliöljyn olevan syypää.

      Vastaa

      0
    9. Kosmetiikassa käytettävä, puhdistettu mineraaliöljyhän julistettiin jo useita vuosia sitten ei-komedogeeniseksi ihan dermatologisen tutkimuksen kautta. Se saa nykyisin komedogeenisyyslistoilla nollan.

      Miksi monet yhteydet (joilla ei ole asiaan liittyvää voiton tavoittelua) sitten edelleen mainitsevat mineraaliöljyn potentiaaliseksi tukkijaksi? Siis jos nämä viittaamasi tutkimukset ovat yleisessä tiedossa ja virallisia?

      Vastaa

      0
    10. Siksi, että mikään ei velvoita kaikkia ihmisiä seuraamaan tai pitäytymään siinä, mikä on oikeaksi osoitettua. Eikös tämä nyt ole aika selvää... Mineraaliöljy oli pitkään tukkivan maineessa, ja toisille se riittää. Osa on aidosti vanhan käsityksen varassa, ja jotkut (esim. osa netissä kirjoittelevista luonnonkosmetiikkafanaatikkoista) hyödyntää vanhaa käsitystä peruskosmetiikan näyttämiseen huonommassa valossa. Missään uskottavassa lähteessä en itse ole pitkiin aikoihin nähnyt mainintaa mineraaliöljyn tukkivuudesta, vaan päinvastoin.

      Vastaa

      0
    11. Tekee mieli vielä kysyä, että mikä yleensäkään on kattavasti "yleisessä tiedossa"? Kuka ne viestit kaikille veisi? ;) No, sen verran yleisessä tiedossa tämä kuitenkin on, että olen siihen monen vuoden ajan verkossa törmännyt ja saanut esim. apteekissa vastaavia neuvoja. Vasta myöhemmin sattumalta näin tarkan viittauksen tutkimukseen. Uskalsin onneksi jo aiemmin kokeilla iholle, ja niinhän sen muutkin voivat selvittää, jos vain osaavat kontrolloida muut muuttujat. En toki väitä, että mikään pätisi jokaisen yksilön kohdalla, mutta nykyisen näkemyksen mukaan mineraaliöljy ei ole komedogeenistä.

      Vastaa

      0
    12. Missään uskottavassa lähteessä en itse ole pitkiin aikoihin nähnyt mainintaa mineraaliöljyn tukkivuudesta, vaan päinvastoin.

      Itse olen viimeksi Dermanorin 'scientific managerin' (suomeksi..?) pitämällä, kosmetiikan kemiaa käsittelevällä luennolla kaksi vuotta sitten kuullut mineraaliöljyn tukkivuudesta. Luentomateriaalissa (jota en nyt pääse sanasta sanaan siteeraamaan kun olen mökillä ja matsku kotona :D) luki suunnillen näin, "Tutkimukset ovat osoittaneet mineraaliöljyn olevan potentiaalisesti tukkiva yli 5% pitoisuuksilla". Dermanorin alaisuuteen kuuluu merkkejä, jotka käyttävät tuotteissaan mineraaliöljyä, eli heillä ei pitäisi olla intressejä "mustamaalata" mineraaliöljyä.

      Mutta en toki osaa sanoa miten uskottava taho Dermanorin Nordic scientific manager on (nimen voin lisätä tähän myöhemmin kun olen kotona ja voin luntata sen luentopapereista ;)). Edit. Nimi on Kjersti Johansen. :)

      Vastaa

      0
    13. Moikka,

      jos on todella kuivat ja rohtuneet huulet (esim. talvella kovilla pakkasilla), kannattaako mielestäsi sillon käyttää ennemmin sellaisia huulirasvoja joissa ei ole mineraaliöljyjä? Kun siis mineraaliöljyt luovat ihon pinnalle kosteuden haihtumista estävän kalvon eivätkä itsessään kosteuta.

      Tai siis yksinkertaistettuna, kannattaako mineraaliöljyjä lätkiä huulille jos ei niissä näytä olevan kosteutta mitä sitoa? Vai onko huulissa aina niin paljon kosteutta ettei ole väliä?

      Vastaa

      0
    14. En osaa valitettavasti vastata, muuhun kuin että ei, huulissa ei ole aina paljon kosteutta. Itse olen aina kokenut pelkän vaseliinin todella kuivattavaksi, eihän siinä tosiaan kosteutta itsessään olekaan, mutta toisille se on ihan HG-tuote.

      Varmaankin optimaalisin huulirasvacocktail oikein kuiville ja rohtuneille huulille sisältäisi sekä kasviöljyjä että mineraaliöljyä. Apteekin Bepanthen'han on muuten erinomainen talvirohtuneille huulille, se sisältää limakalvoja korjaavaa ja kosteuttavaa dekspantenolia. Mä olen käyttänyt Bepanthenia kun huulet on oikein rikki.

      Vastaa

      0
  30. ostin yhden niistä missä ei ole sävyä ja oikeestaan vaan sen takia kun se paketti on niin söpö :D mutta eipä se kummoinen ollut, ei riittävän hoitava mun huulille eikä edes tuoksu mitenkään erikoiselle. mut söpöjä ne tosiaan kyllä on :D

    Vastaa

    0
  31. "Olenko missannut jotain mullistavaa?"

    Et ole. Tavallista, melko vaseliinista huulirasvaa se on. Onnistunut hype, ei siinä. :D

    Vastaa

    0
  32. Toi Baby Skin vaikuttaisi todella mielenkiintoiselta, mutta varmaan menee ainakin vielä vuosi ennen kuin sen rantautuu tänne, jos koskaan :D Kaikki tälläset tulee niin myöhään Suomeen. Mun mielestä ne huulirasvat eivät muuten olleet mitään tajunnan räjäyttäviä :D

    Vastaa

    0
  33. Itse en ole kokeillut, enkä edes aijo koska huulet ei kestä huulirasvoja. :)(Sanoisin että 99% seuraamistani blogeista on ulkomaalaisia ja törmäsin tähän oikeastaan vasta nyt.. en taida olla ihan kohderyhmää vissiin ;)) Eiköhän tämäki ole kohta jo unohdettu juttu...

    Vastaa

    0
  34. Hihi, Hydracolor! Mutsi myi niitä kun olin ihan pieni, näin joku vuosi myös laivalla. Siis että niitä saa vielä? :D Mulla oli kamala violetti!

    Postasin näistä itse ja tiivistettynä: hyvin toteutettu hype, yksi sävyistä kiva (sävytettyjä on noista vain kolme), hinta on ok ja ihan perushuulirasvoja. Pakkausten maailma vaan on minusta aika ruma. Tai siis ei houkuta minua. Ei muuttanut elämääni mutta onpa harvinaisen hyvin toteutettu hype tohon kun tosiaan aikuiset ihmiset ostaa noita myös. Niissähän lukeekin, että ei lapsille.

    Vastaa

    0
  35. Huulirasvoja/huulikiiltoja, missä on hajua, makua ja väriä mukana, on ollut vuosikymmeniä.

    Baby Lipsille on tehty hyvä markkinointisuunnitelma ja se on onnistunut!

    Rimmel London Keep Calm and Lip Balm on vastaava tuote. Kuka on tästä edes kuullut? Ainakaan vielä..

    Vastaa

    0
  36. Kysymykseni ei liity vauvahuuliin (huulet on, vauvaa ei) mitenkään, mutta kun kyselin pari päivää sitten sellaista kevyttä seerumia, niin osaisitko sanoa, olisiko olemassa vielä jotakin kevyttä luonnonkosmetiikan seerumia/voidetta, joka sisältäisi A-vitamiinia jossakin muodossaan suhteellisen paljon. A-vitamiinia kaipaisin siksi, koska se lukemani mukaan sopii erittäin hyvin yökäyttöön elvyttämään auringonpaahteessa kärsinyttä kasvojen ihoa. Ja siksi saisi olla mielellään kevyt, kun näin kuumalla mikään ei oikein imeydy. Toki tuote voi olla myös normikosmetiikkaakin.

    Vastaa

    0
    1. niin osaisitko sanoa, olisiko olemassa vielä jotakin kevyttä luonnonkosmetiikan seerumia/voidetta, joka sisältäisi A-vitamiinia jossakin muodossaan suhteellisen paljon.

      En valitettavasti. :/

      Vastaa

      0
    2. Vähän myöhäinen kommentti, mutta kosmetiikassa suositut a-vitamiinin muodothan (retinoidit) ovat eläinperäisiä/synteettisiä, joten niitä tuskin luonnonkosmetiikassa näkyy. Olen kyllä lukenut, että kasvikunnan betakaroteeninkin olisi mahdollista muuntua retinoliksi ihossa, eikä siis ainoastaan ruoansulatuksen kautta, mutta en tiedä miten asia todellisuudessa on. En ole tähän mitenkään paremmin perehtynyt. Betakaroteeniahan monissa luonnonkosmetiikan tuotteissa varmastikin hiukan on, mutta eipä sillä juuri taideta ainakaan varsinaisesti mainostaa...

      Vastaa

      0
    3. mutta kosmetiikassa suositut a-vitamiinin muodothan (retinoidit) ovat eläinperäisiä/synteettisiä, joten niitä tuskin luonnonkosmetiikassa näkyy.

      Aaa, okei. Taas tuli kultainen tiedonjyvä :) Lieköhän tuosta puhuttu esim. Rita Stiensin kirjassa mutta kun senkin lukemisesta on jo muutamia vuosia vierähtänyt niin.... no, pitäisi vain lukea kirja taas uudestaan :D Eihän siinä muuta. Mitä sä muuten tykkäät tuosta kirjasta? Arvelisin että olet lukenut sen..? Mua hienoisesti ärsytti se puolueellisuus mikä kirjassa tulee läpi, mutta onhan siinä myös paljon kuranttia asiaa.

      Vastaa

      0
    4. En ole lukenut sitä! :p Kirjan lievästi sanottuna puolueellinen tausta ja se, miten sitä siteerattiin monessa paikkaa kuin jotain raamattua, oli mulle ihan täydellinen turn-off alusta asti. En oikein nähnyt, mitä sellaisella väritetyllä sekamelskalla tekisi... En ole lukenut mitään muitakaan "kosmetiikkaraamattuja". Olen aina tyytynyt etsimään tietoa vain tarpeeseen, mieluiten monesta lähteestä. :)

      Vastaa

      0
    5. En tiedä, lieventääkö tää yhtään sitä, miten ylimieliseltä tuo äskeinen kuulostaa, mutta toki tuohonkin kirjaan jossain kulttuurisessa mielessä voisi olla mielenkiintoista tutustua! :D

      Vastaa

      0
  37. Mitä huulirasvaa suosittelisit itse?:)
    Itsellä herkkä atooppinen iho ja huulet kaipaavat perus kosteutusta ja rasvaa ilman tuhansia ärsyttäviä ainesosia.

    Vastaa

    0
    1. Mitä huulirasvaa suosittelisit itse?:)

      Huulirasvamakuja on varmaan yhtä monia kuin yksilöitäkin :D Mahdoton siis suositella. Itse rakastan Blistexin valkoista purkkia, kuten tuossa postauksessakin kerroin. Se tosin sisältää ärsyttäviä ainesosia (=niitä jotka tuo kihelmöintiä) joten en voi suositella herkkähuulisille. Oikein herkälle iholle (huulille) valitsisin pelkän vaseliinin tai luonnollisempana vaihtoehtona karitevoin huulirasvaksi.

      Vastaa

      0
    2. Sanni, jos muistat mikä huulirasva (puikko) oli siinä laveran kassissa, niin se on ainakin ihan mielettömän hyvän tuntuinen ja aika "hajuton ja mauton". Tuntuu tosi hellävaraiselta ja miellyttävältä. Ja tää tulee nyt ihmiseltä, joka ei tykkää huulirasvoista.

      Muistaakseni oli luonnonkosmetiikkaa. Sopiskohan se, jos kysyjä vaikka tahtoo nimenomaan puikon eikä rasvatuubia tai karitevoi- / kookosöljypurkkia? Hitsi kun mulla ei ole sitä nyt töissä mukana, että voisin tarkistaa.

      Tästä kommentista taas ei ole kysyjälle mitään hyötyä, joten sen voit jättää julkaisematta...

      Vastaa

      0
    3. Sanni, jos muistat mikä huulirasva (puikko) oli siinä laveran kassissa, niin se on ainakin ihan mielettömän hyvän tuntuinen ja aika “hajuton ja mauton”.

      Merkki on Naked Lips ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Itse en ole omaani vielä korkannut. Mä säästän noita puikkomallisia "hätävaraksi" kuntosalikassiin ja eri takkien taskuihin jos joutuu tilanteeseen ettei Blistex ole ulottuvilla. :)

      Mutta hyvä kun muistutit tuosta, herkkähuuliselle tämä varmasti sopii hyvin, etenkin sellaiselle joka mieluusti valitsee luonnollisen, mineraaliöljyttömän vaihtoehdon. Eli kiinnostuneille: Naked Lips -huulirasvan inci: auringonkukansiemenöljy, mehiläisvaha, kookosöljy, kookosuute, e-vitamiini, rosmariiniuute (auts! No nyt kun tämä tuli vastaan niin "begounistit" ainakin jättävät Naked Lipsin kaupan hyllyyn - rosmariiniuute kun löytyy Begounin ihoärsyttäjien listalta) ja kehäkukka (uute?, incissä lukee vain kukan nimi ilman sitä missä muodossa kasvia on käytetty).

      Vastaa

      0
    4. Noista Naked-puikoistahan on sitten muuten monia versioita, ja sisällöt eroavat jonkin verran. Itsellänikin on yhtä, jonka inci eroaa tuosta sinun kappaleestasi. Siellä Paulan Beautypediassa muuten mainitaan rosmariiniuutteen olevan usein ihan ok pieninä määrinä, ja tuossa Nakedissakin se on incin viimeisenä. Lisäksi mainitaan, että rosmariiniuute on paljon vähemmän ongelmallista kuin rosmariiniöljy. :)

      Toivottavasti tämä ei välity millään aggrella tai ilkeään sävyyn, mutta mua häiritsee hirveästi, kun esim. ärsyttävien aineiden välttäminen liitetään jonkun "gurun" seuraamiseen. Eihän se ole kenenkään mielipide, onko jokin ärsyttävä aine vai ei, ja löytyyhän sellaisesta tietoa vaikka mistä muualtakin kuin Paulan jutuista. Mä olin ainakin ottanut selvää ärsyttävistä ainesosista jo kauan ennen kuin olin ikinä Paula Begounista kuullutkaan.

      Voihan tietty olla, että joillekin se pääasia on tosiaan kannattaa ja seurata jotain tyyppiä, mutta itselleni joku "begounismi" kuulostaa tosi vastenmieliseltä - lähinnä uskonnolta. Se vähentää faktat mielipiteiksi. Minusta on ikävää, kun etenkin luonnonkosmetiikkaan suhtaudutaan usein niin fanaattisesti, ehkä juuri uskonnonomaisesti, että kaikesta muusta puhutaan vähän niin kuin "toisena uskontokuntana". Itse haluan ainakin pysyä ulkona kaikista lokeroista ja valita parhaat jutut omaa päätä käyttäen.

      Vastaa

      0
    5. Toivottavasti tämä ei välity millään aggrella tai ilkeään sävyyn, mutta mua häiritsee hirveästi, kun esim. ärsyttävien aineiden välttäminen liitetään jonkun “gurun” seuraamiseen. Eihän se ole kenenkään mielipide, onko jokin ärsyttävä aine vai ei, ja löytyyhän sellaisesta tietoa vaikka mistä muualtakin kuin Paulan jutuista. Mä olin ainakin ottanut selvää ärsyttävistä ainesosista jo kauan ennen kuin olin ikinä Paula Begounista kuullutkaan.

      Ei välity, mutta omat tietoni eivät ole sinun luokkaa perusteellisuudessaan :), enkä ole muualta kuin Begounin sivuilta kuullut rosmariinin ärsyttävyydestä. Näin ollen joudun itse aina siteeraamaan häntä kun puhun jonkun tietyn ainesosan ärsyttävyydestä. Kuten olen blogissa aiemminkin halunnut tuoda esiin, en ole asiantuntija enkä tiedä ainesosien kemiasta ja vaikutuksista iholla niin paljon että voisin esimerkiksi juuri näiden ärsyttävien aineiden kohdalla puhua niistä yleistettynä faktana. Itse en suhtaudu mihinkään kosmetiikan suuntaukseen fanaattisesti (toivottavasti et viitannut minuun tuolla luonnonkosmetiikka-jutulla), vaan uteliaan avoimesti ja moniin asioihion en ota mitään kantaa, muuta kuin mieltymyksellisen kannan. ;) Kuten vaikka alkoholin kohdalla.

      Ymmärrän, että sinä olet perehtyneempi, mutta minun taustani on tällainen: tunnen ainesosia ja niiden käyttöympäristöjä, ja oma logiikkani (joka ei välttämättä perustu tieteeseen) tekee tiettyjä johtopäätöksiä perustuen siihen, millä frekvenssillä ja perusteluilla joitain ainesosia käytetään. Toki taustalla vaikuttaa myös kosmetiikka-alaan liittyvä koulutukseni ja sen kautta saamani tiedot. Kun vaikkapa taikapähkinää käytetään kosmetiikassa ihan julmetusti, oma logiikkani sanoo, ettei se voi olla yksiselitteisen huono ainesosa. Jos jollain ainesosalla olisi ainoastaan tutkitusti ikäviä vaikutuksia, miksi sitä käytettäisiin..? Kyseisen kasvin vaikutuksista kosmeettisessa käytössä voi lukea suunnilleen yhtä paljon myönteisiä kuin kielteisiä arvioita. Näin ollen en tee taikapähkinästä mitään itsestäänselvää "pahista", vaan puhun siitä neutraaliin sävyyn. Sama rosmariinin kohdalla, en voi omien tietojeni valossa julistaa sitä niin hyväksi tai huonoksikaan. Ainoa logiikka mihin voin tukeutua on tuo yllä mainittu: jos joku ainesosa tutkitusti on iholle (pelkästään) vahingollinen, miksi sitä käytetään? Kenties joku ainesosa ärsyttää yhtä mutta ei toista henkilöä? Ja ko. ainesosalla on myös positiivisia vaikutuksia joista iho voi hyötyä - mikäli ei ärry? Niinkuin vaikka a-vitamiinin kohdalla.

      En koe olevani sellaisessa asemassa että minun edes pitäisi pystyä ottamaan kantaa jonkun ainesosan todelliseen riskillisyyteen. Olen oppimani tiedon varassa, ja kun saatavaa tietoa on monenlaista, voin vain viitata niihin lähteisiin, jotka tunnen, ja antaa kuulijan itse päättää.

      Ja koska omat tietoni eivät millään muotoa ole kaiken kattavat, olenkin iloinen että on lukijoita, jotka voivat tuoda omat tietonsa muiden saataville kommenttilaatikon kautta. :)

      Olen pahoillani jos käyttämäni ilmaisu "begounisti" kuulostaa loukkaavalta, ei ole tarkoitus loukata ketään. Tunnen vain ihmisiä, joille Begoun on melkeinpä ainoa uskottavaksi koettu tietolähde. On tiettyjä ainesosiin liittyviä asioita, joista Paula kirjoittaa paljon ehdottomampaan sävyyn kuin muut, yhtä lailla asiantunteviksi ja luotettaviksi tunnetut lähteet. Nopeana esimerkkinä vaikka mentoli. Paula kertoo sen ärsyttävän ihoa ja että kaikkien on hyvä välttää sitä. Hän ei sano että se "ärsyttää jonkun ihoa, toisen ei". The Beauty Brains taas toteaa (ja minulle TBB on yhtä luotettava ja uskottava tietolähde kuin Begounkin, varmasti monelle muullekin), ettei mentolilla ole tieteellisesti todistettua haitallista vaikutusta iholla, lukuunottamatta kuivattavuutta ja ärsytystä joillain yksilöillä. "Begounisti" näkee Paulan kirjoittaman ainoana luotettavana totuutena eikä anna tilaa sille mahdollisuudelle, että ainesosa voi toimia yhden iholla yhdellä tavalla, toisen iholla toisella tavalla.

      Lopulta kaikki kiteytyy jälleen tähän (niinkuin tuntuu olevan kaikissa asioissa, oli sitten kyse ravinnosta, liikunnasta tai vaikka taiteesta): mihin "pieni ihminen" oikeasti voi 100-prosenttisesti luottamuksensa laskea ja mitä lähdettä "uskoa", kun aivan yhtä uskottavat, kouluttautuneet ja puolueettomat asiantuntijat sanovat asoista eri lailla. Hyvin harvoista asioista, ainakaan kosmetiikkaan liityyvästä, voidaan sanoa että tämä on puhdas fakta. Yksilölle jää vaihtoehdoksi muodostaa käsitys kaiken eri lähteistä saamansa tiedon ja oman kokemuksensa muodostamasta kokonaisuudesta.

      Vastaa

      0
    6. En tarkoittanut väittää juuri sinua fanaatikoksi tms, minkäänlainen piilokettuilu ei ole agendassani. :) Ja en tosiaan kutsuisi itseäni 'perehtyneeksi', olen vain törmännyt suureen määrään juttuja ja kokeillut mielettömästi asioita ongelmalliselle iholle. Muu on vain omaa logiikkaani.

      Ehkä tuossa ainesosa-asiassa on kyse myös oleellisesta erosta näkökulmassa. Kuulostaa siltä, että sinä ehkä näet ainesosan ärsyttäväksi, jos se ärsyttää kaikkia, ja että ärsyttävyyden kriteerit eivät täyty, jos ainesosa kuitenkin toisille sopii. Luulisin että usein ärsyttävyydestä puhuttaessa ajatellaan kuitenkin sitä *mahdollista* haittaa. Kun ihmiset eivät mitenkään voi etukäteen tietää, mille iho reagoi mitenkin, niin kosmetiikkatuotteita valmistettaessa/valitessa tuntuisi järkevältä välttää yleisesti (eli tutkitusti melko monille) ongelmia aiheuttavia ainesosia. Myös samakin iho voi eri aikoina olla eri tavalla alttiina ärsytykselle tai ajan myötä herkistyä jollekin, jolloin ei kenties siedä ainesosaa enää pienissäkään määrin. Siksi erityistä ärsytyspotentiaalia omaavien aineiden välttämisessä on yksinkertaisesti järkeä.

      En ole siis itse käsittänyt, että missään - siis myöskään Paulan taholta - väitettäisiin joillakin ainesosilla olevan *ainoastaan* ikäviä vaikutuksia. Minusta kyse on siitä, että ihmisille annetaan mahdollisimman takuuvarmoja neuvoja, joita noudattamalla he mahdollisimman todennäköisesti välttyvät ongelmilta. Mitä hyötyä on sellaisesta neuvosta, että "joidenkin ihoa se ärsyttää, toisten ei, mene ja kokeile", jos voi vaihtoehtoisesti sanoa, että "huomattavan monen ihoa mentoli ärsyttää, joten jos haluat suojella ihoasi ja tehdä varmemman ostoksen, vältä sitä"...? Minusta tässä on siis kyse rationaalisuudesta ja ennaltaehkäisystä, ei mistään mustavalkoisesta.

      Vastaa

      0
    7. Jäi sanomatta se, että tietenkin siihen ärsyttävyyteen kuuluu myös vaihtelu sen mukaan, kuinka suurena pitoisuutena ainetta on jne. Se on ihan itsestään selvää, eikä kukaan (no, ei ainakaan Paula) varmastikaan väitä, että vaikkapa rosmariini tuotteen incissä tarkoittaa väistämättä ikävää ihoreaktiota. Mutta joillain aineilla on suurempi mahdollisuus ärsyttää kuin toisilla, ja ihonhoitoa optimoidessa tällä on merkitystä. Pakko ei tietenkään ole optimoida ollenkaan, mutta Paulan neuvot ja tuotteet enimmäkseen näin tekevät, mikä on erityisesti meidän ongelmaihoisten onni. Mutta kyllä rohkea kokeilijakin saa toki olla! :)

      Vastaa

      0
    8. Hyvät ja selkeät perustelut taas kirjoitit :) Ei tässä enää voi heittää mitään takaisin ^_^ No, muuta kuin sen, että jään ihmettelemän *miksi* tutkimusten mukaan huomattavan monelle ihmiselle ärsytystä aiheuttavia ainesosia edelleen käytetään kosmetiikassa? Ei kai aina voi olla kyse vain taloudellisesta aspektista? Esimerkiksi taikapähkinä on yksi eniten minua "vaivaavia" ainesosia alkoholin ohella. Sitä käytetään todella paljon. Ovatko valmistajat laskeneet taikapähkinälle jonkun hyöty/ärsyttävyys-suhteen, ja todenneet, että suurempi osa kuluttajista silti saa ainesosasta hyötyä kuin hallaa?

      Vastaa

      0
    9. Kyllä minuakin tämä ihmetyttää. Varmaan siihen on moniakin syitä. Joillain näistä ainesosista on pitkä maine positiivisesti vaikuttavana ainesosana, ja se varmastikin putelin tekstissä myy. (Pelkkä tutun kuuloinen ja luontoon viittaava nimikin saattaa riittää houkuttelevan mielikuvan luomiseen.) Ja toki osa ehkä kokeekin niitä positiivisia vaikutuksia. Toisaalta taas ne yksittäiset, verrattaen yleisestikin ärsyttävät aineet ovat usein pieninä pitoisuuksina ärsyttäviä "vain" muutaman prosentin iholla, eikä se varmaankaan vielä tee myyntiin valtavaa lovea, ellei nyt sitten yksittäinen tuote ole ihan täynnä erilaisia ärsyttäviä aineita. Ehkäpä siinä tosiaan on hyödyn ja haitan suhteesta kysymys.

      En voi olla mainitsematta, että elämäni pahimman reaktion kosmetiikalle (ja niitä on todellakin takana MONIA) sain Korresin kasvovedestä, jossa ainesosat seuraavina veden jälkeen olivat alkoholi ja taikapähkinä...

      Vastaa

      0
  38. Mä en tykkää huulimeikeistä, joten sävytetyt huulirasvat on THE juttu. Babylipsit erottuvat joukosta ehkä hinnan ja mukavan tuoksun kanssa, mutta kyllä Burt's Bees-merkin Tinted Lip Balm on huomattavasti parempi! Normihuulirasvoissa luotan Carmexiin ja Bepantheniin, mutta näin kesällä kun kevyemmätkin tuotteet menee, sävytetyt on ihania. Ja kyllä, aion ostaa värittömän Baby Lipsin testiin sitten, kun nää varastot vähä ehtyvät :D

    Vastaa

    0
  39. Hassua: Luin postauksesi tänä aamuna ja äsken ostoksilla käydessäni kävelin kuin magneetin vetämänä Baby Lips-hyllyyn ja ostin oman putkiloni :D Huulirasvoja minulla on enemmän kuin yksi ihminen tarvitsee (ja silti käytän lähinnä bepanthenia huulten kosteutukseen), en ikinä käytä edes huulikiiltoja/punia ja pakkauksen ulkoasu ei houkuttele minua. Mikä siis sai kaltaiseni akateemisesti koulutetun, kriittisen kuluttajan silti sokkona ostamaan Baby Lipsin?? Olen vieläkin aika hämmentynyt miten hyvin markkinointi on toteutunut kohdallani :D Pakkaus on muuten aika halvan oloinen ja hylsy löysä. Koostumus ihan ok, pinch punk sävynä ihan soma.

    p.s. Pinkki hydracolor oli yksi ensimmäisistä omistamistani "meikkituotteista" ja muistan vieläkin miten ylpeänä laitoin ihanan tuoksuista rasvaa huuliini juhlissa 4. luokalla :))

    Vastaa

    0
  40. Hih! En ole koskaan kuullut näistä tuotteista tai osunut markkinoinnin ja hypetyksen tielle. Enpä uskoisi näitä ostavanikaan, vaikka olisin kuullut. Tuotteen inci on sellainen synteettisten aineiden ja vaseliinin riemusaatto että saapi jäädä hyllyyn. Sitä cocktailia sitten valitettavasti käyttäjä tulee syöneeksi. Yritän tehdä mahdollisimman luonnonmukaisia valintoja myös kaiken käyttämäni kosmetiikan suhteen ja siksi huulirasvoissani lukee Burt's Bee ja Dr Hauschka. Saatan aika huoleti huuliani lipaista.

    Vastaa

    0
  41. Mua ahistaa noi pakkaukset jo niin paljon, ettei kiinnosta. :D en oikeastaan tiedä miten olen omat suosikkini löytänyt, mutta vihreä EOS sekä Weledan Everon ovat olleet useamman vuoden käytössä. Uusin rakkaus on Naked Lipsin granaattiomena-huulirasva, tuoksu on ihana mut Sokoksella mainostavat makuhuulirasvaksi - ei se miltään maistu :D eroaa näistä kahdesta ekasta liukkaamman koostumuksen ja kiillon verran :) EOS on toki kallista, mutta ku sillä saa molemmat huulet rasvattua kerralla eikä tarvi ruuvailla muuta ku korkki auki.. ;D jenkeissä niitä saa jollain kolmella dollarilla ja täällä ne on kympin?!

    Mä muistan ku ala-asteella käytettiin jotain Miramen vadelman (?) makuista huulirasvaa, jossa oli vähän väriä. Se oli niin hyvää et melkein syötiin huulilta suoraan :D yläasteella se Labellon vaaleanpunainen puikko oli varsinainen villitys ja myöhemmin Dove.. Mun mielestä Dovet oli kamalia kökköpuikkoja, huulista löytyi levityksen jälkeen ryppyjä, joita niissä ei aikaisemmin ollut :D

    Vastaa

    0
  42. Omat 13- ja 15-vuotiaat tyttäreni ovat ihastuneet kyseiseen puikkoon. Huulet ovat kuulemma pehmeämmät kuin millään muulla huulirasvalla. Nuorempi on haalinut melkein jokaisen värin itselleen,tuskin siksi että värien hoitavuudella olisi eroja, vaan että putkiloiden värit on niin söpöjä hyllyn reunalla... Itse olen värillisten/sävyttävien huulivoiteiden ystävä. Hydracolor on suosikkini, kumma kun minua ei haju haittaa kuten monet valittavat, vaikka yleensä olen tuoksuista tarkka;-)

    Vastaa

    0
  43. On nyt ihan pakko kommentoida tähän. :)
    Itse kuulin baby lipseistä juurikin ulkomaalaisten vloggareiden kautta. Ostin viime syksynä värittömän version kyseistä huulirasvaa Englannista. Myöhemmin äitini toi Teneriffalta minulle värillisen version.
    Yläasteella ollessani vieruskaverini tuoksuttelivat aina penaalissani olevaa baby lipsiä. Baby lipsithän ovat THE juttu, mutta moni ei silti omistanut niitä.
    Itse luulen, että syy suosioon on osittain pirteä, värikäs ja nuorekas pakkaus. Kuka muka ostaisi tuota jos se olisi pakattu tylsään kliinisen näköiseen pakkaukseen. ;) Ovathan nuo ihan ok kosteuttavia, mutta ei ne kyllä mielestäni mitään huipputuotteita jos kosteutusta oikeasti hakee. Ja onhan niissä ne tuoksut.

    Itse myönnän, että olin aluksi ihan innoissani että nämä tulevat suomeen, mutta toisaalta, sitten kaikilla olisi näitä. :D

    Eli itse tykkään näistä käsilaukun tai tylsän päivän piristäjinä ja sävyn antajina huulille, mutta eipä niissä mitään "erikoista" ole, mitä muut merkit eivät olisi jo keksineet. :)
    Terveisin. Sini joka kyseli juonteista ;D

    Vastaa

    0
  44. Oon monessa blogissa törmännyt tähän ja onnistunut blogimainonta on tehnyt tämän valtavan hypen. Naurattaa, sillä itsekkin postauksia lukiessani tajusin sen olevan vaan värillistä huulirasvaa joka tuoksuu :D Tämän takia olen hieman Baby Lips-vastainen, sillä heti piti oma mieli pahoittaa siitää että joku on onnistunut tämän ilmiön tekemään :D Vähän haluttaisi itselläkin kokeilla kuitenkin ja varmaan yhden ostankin joskus. En silti suostu huiputettavaksi, sillä vaikka kaikki bloggaajat tätä levittävät huulilleen, ei se ole sen erikoisempi tuote! Too mainstream! ;)

    Vastaa

    0
  45. Ostin tietysti hypen uhrina tuollaisen värittömän nimeltään Hydrate. Jos olisin jaksanut tutkia incin läpi ennen ostamista niin olisi saattanut jäädä kauppaan, sehän on siis lähinnä petrolatumia. Tuoksu on hyvä, that's it. Koostumus on mun makuun ihan liian "vetinen", ohut ja liukas, kuin huulilla olisi ihan ohutta vaseliinia. Ei mitään pehmeää tunnetta, kaikki huulien repaleet ja uurteet tuntee läpi eikä huulet tunnu yhtään sileiltä. Ohuesta koostumuksesta johtuen lähtee huulilta parissa minuutissa eikä siis edes ehdi kosteuttaa huulia. Ai niin, lisäksi maistuu suussa pahalle.

    Rimmel on lähtenyt tähän junaan myös, Anttilassa näin uusia Keep Calm and Lip Balmeja ja ostin niistäkin yhden (köh, näkemättä inciä) ja se on ihan hyvä! Otin vaaleimman version josta ei juurikaan tule väriä mutta tämä tuoksuu ja maistuu hyvältä ja koostumus on Baby Lipsiä parempi. Tämä myös pysyy huulilla paremmin ja pitää huulet pehmeinä yönkin yli! Rimmel vei tämän erän :D

    Vastaa

    0
  46. Luulisin minäkin, että todellinen kohderyhmä on teini-ikäiset. 16-vuotiaan tyttöni kaveripiirissä nää on ihan must kaikissa sävyissä. Ja ulkoasu puhuttelee näitä 90-luvun lopulla syntyneitä, varsinkaan kun eivät siitä vuosikymmenestä mitään muista.

    Oma tyttöni ei ole kuitenkaan, ainakaan vielä, rasvaa ostanut, vaan tyytynyt lähinnä päivittelemään miten yks huulirasva voi maksaa neljä euroa! :)

    Vastaa

    0
  47. Mutta mistä näitä ihanuuksia saa?! Paljon olen myös hypeä sivusta seurannut ja ajatellut kokeilla jotain vaaleaa väriä tai väritöntä. Että en kovinkaan usko tuohon hypetykseen mutta olen ajatellut, ettei muutama euro vielä konkurssiin vie, jos vaikka toisi minut lähemmäs teiniyttä ja ah, ikuista nuoruutta. Mutta ei. Kun en löydä niitä mistään! Tarkistettu on Tampereen Stuuckmannkin mutta kun ei. Vai optikolleko pitää? Maybellinen hyllyä olen tiiraillut (useammassakin paikkaa) vai huulirasvahyllystäkö voisi babyt napata? On tämäkin. Yks raukkakin menis mainostajan höplään ja on käynyt Prismat ja Cittarit ja hienomman väen kaupat mutta ei vaan saa eurojaan kulumaan! En onneksi ihan vaan tällä asialla. Monissa on onneksi Alko vieressä ja voi hakea sitten sitä viiniä suruunsa.

    Mutta tiedätkös Sanni jotain suurta salaisuutta Blistexin valkoisesta purkista? Ei kai sitä olla lopettamassa, koska SITÄKÄÄN en ole löytänyt! Tai no, Sokokselta joo mutta en yhdestäkään muusta kaupasta. Ennen sai lähimarketista ja nyt jo vähän ahdistaa, jos sitä yritetään lopettaa. Sama riippuvuus kuin sulla. Tosin ei edes riippuvuus, koska mulla ainakin riittää kun sitä levittää sen kaksi, kolme kertaa päivässä huulille. Kaikkia muita pitää olla jatkuvasti runkuttamassa. Niinpä. Mitäpä enää koko babylipsejä edes kaipailen? Joskus vaan haluaisi repäistä elämässään ja kokea jotain ennenkokematonta.

    Vastaa

    0
    1. Vielä lisävastaus; tuli vain mieleen, että nuo vitamiineihin perustuvat anti-age voiteet ovat aina "hankala juttu" siinä mielessä, että vaikka incistä pystyisitkin näkemään, että okei, tuote sisältää c-vitamiinia, a-vitamiinia tai e-vitamiinia, ja vaikka tietäisi jopa vitamiinipitoisuudenkin (esim. että sitä on paljon), ei siltikään voi tehdä päätelmiä voiteen toimivuudesta. Vitamiinikosmetiikkatuotteissa vitamiinin stabilointi ja kuljetus ihoon on kaiken a ja o, ja vaikka siis purkissa olisi iso annos a-vitamiinia, ei voi olla varma vaikuttaako se iholle laitettuna lopulta mitenkään. Paula Begounin ja Beauty Brainsin Perry Romanowskin mukaan a-vitamiinivoidetta valitessa on vaikutusten kannalta olennaista tietää, miten vitamiini on tuotteeseen stabiloitu ja minkä apuaineiden kanssa yhdistetty jotta saavutetaan optimaalinen säilyvyys ja imeytyminen.

      Tällä pitkällä litanialla halusin perustella, miksi oikeastaan en pystyisi suosittelemaan a-vitamiinivoidetta (luonnonmukaista- TAI synteettistä). En tunne a-vitamiinituotteita tarpeeksi hyvin jotta minulle olisi muodostunut käsitys minkä valmistajan reseptiikka on luotettavin. Luonnonkosmetiikan puolelta minulle ei tule mieleen yhtäkään a-vitamiinipitoisuudella itseään mainostavaa voidetta.

      Tässä muuten linkki yhteen a-vitamiinivoiteeseen, joka ilmeisesti ainakin tällä henkilöllä on toiminut:

      http://smokyclean.blogspot.fi/2009/12/vitamin.html

      Lisätietoa retinolista:

      http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/antioxidants/retinol

      http://thebeautybrains.com/2013/11/26/the-beauty-brains-show-episode-06-which-retinol-is-right-for-me/

      Vastaa

      0
  48. Mä en oo ees nähny mitään hypetystä tästä, oonko eläny jossain tynnyrissä :D Mutta Baby Lips, kuulostaa jo järkyttävältä! Kaupoissa ohi kävellessäni oon kauhistellu, kuka haluaa vauvahuulet? Kysynpä vaan.. Nimi ja putelin ulkonäkö on aika... karsea.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat