16.09.2013

Karpathos

Ihan hämmästyin kun huomasin, että en viime syksynä ollut lainkaan omistanut Karpathokselle omaa postausta.

Se vääryys korjataan heti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka Karpathos on suosittu turistikohde, sen huippusesonki on paljon lyhyempi kuin monilla muilla suosikkisaarilla, ja syyskuussa meno on jo hiljentynyt huomattavasti. Ja sehän on mieleen minulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pigadian keskustassa on päiväsaikaan hiljaista ja autiota. Toki tilanteeseen vaikutti sunnuntaikin, jolloin valtaosa kaupoista on kiinni tai aukeaa vasta illalla kun turistit suuntaavat iltakävelylleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun vertaa vaikka Haniaan, ei tunnelma voisi olla uneliaampi... Haniassa sai kävelyillään seuraa tuhansista turisteista olit sitten liikkeellä päivällä tai yöllä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi lempirakennuksiani Pigadiassa. Tämä on vain niin retro! Rakennus ei ole enää edes käytössä ja on sisältä tyhjillään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illalla tämäkin katu herää eloon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näköala majapaikkani katolta.

Oikeasti, täältä on varmasti koko kaupungin paras näköala, voisin istua kaiket päivät tuolla katolla nauttimassa auringosta ja katsellen alas kaupunkiin ja ympäröivien vuorten siluetteja... Niinkuin tein tänäänkin. Katto ei ole itse asiassa tarkoitettu paikan asiakkaiden hengailtavaksi, vaan siellä on paikan omistajan Dimitriksen työverstas. Olen kuitenkin saanut luvan olla siellä ja istun tyytyväisenä ränsistyneillä tuoleilla kirjoineni.

[vimeo 74568878 w=700 h=394]

. .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palashampootukka piilossa! ^_^ No ei vais, eihän se päällepäin näytä pahalta tai likaiselta. Tuntuu vain. (PALASHAMPOOPÄIVÄKIRJA 15.9. - tänä aamuna hiukset olivat niin tahmeat että harjaa oli vaikea saada läpi. Pesin ne siis eilen illalla. Lähmä ulottuu nyt tyvestä kauttaaltaan melkeinpä latvoihin saakka. En voi sanoin kuvailla miten hirveältä tukka tuntuu. Huomaan jo heittäväni katseita keittonurkkaukseni tiskiainepulloon... Mutta vielä jaksaa.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iltakävelyllä katselin uteliaana ravintoloita ja niiden ruokalistoja. Minua ei harmita se, ettei minulla tällä reissulla ole varaa syödä ulkona. Joskus tulee niitäkin matkoja, jolloin on. Mutta sitä en sano etteikö ruoka olisi suurimpia kiinnostuksen kohteitani reissatessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuuhkin kalatavernasta leijailevia ihania tuoksuja ja huvitin itseäni lempihaaveellani - jos voittaisin lotossa, voisin syödä missä ravintoloissa ikinä haluaisin. Milloin tahansa. Ajattelen tätä usein. Se olisi parasta mitä miljoonat voisivat minulle tuoda.

Näissä mietteissä menen nyt nukahtamaan. Ehkä näen unta imam baldista - yksi lempiruokiani kreikkalaisessa keittiössä... (alunperin Turkista, tiedän ;)) Ja on kyllä tosi helppo valmistaa itsekin. Miksipä en vaikka kokkaisi sitä huomenna? ^_^ - Damn, en voi. Mulla ei ole uunia.

Mutta nyt, öitä. :)

14 comments on “Karpathos”

 1. Palashampookommenteissa varmaan tullutkin jo ilmi, mutta mainitaan nyt kuitenkin, että vesi saattaa vaikuttaa tosi paljon pesutulokseen!
  Aloitin itse muistaakseni sillä teepuupalalla, ja pari kuukautta se toimikin kuin unelma, ei lähmäisyydestä tietoakaan. Sitten lähdin toiseen maahan reissuun ja apua, mikä takkupallo päähän muodostui :/ Tuntui, että shampoo vain lisäsi tahmaa hiuksiin, eikä enää huuhtoutunut pois ollenkaan. Nyt taas kotiin palattua pelaa ihan mallikkaasti :)

  Vastaa

  0
  1. Niin, mä kyllä vähän pelkään, vaikka onkin vasta kaksi pesua takana, etten välttämättä saa täällä Kreikan vedessä koskaan palaa toimimaan... En ole mistään saanut selville, onko täällä kovaa vettä, mutta jotenkin pelkään että mun tuurilla nimenomaan kyllä, ja siitä johtuu tämä aivan erityisen huomattava tahmaisuus.

   Vastaa

   0
 2. Olimme kesällä Kreikassa, ja kylläpä näistä kuvista tuli kova ikävä takaisin. Kreikassa on ylipäätään jotain niin taianomaista, se on varmaankin se mytologia, lämpö ja aitous, niin ihmisten kuin ruoankin. Ja aika rauhassa saatiin mekin kulkea, turhaan yleistetään turistirysiksi kaikki paikat.

  Vastaa

  0
 3. Hei, nyt mun oli ihan pakko tulla sanomaan, että sä näytät ihan sen Spartacus -sarjan Ilithyialta! :D

  Vastaa

  0
  1. Mulle ihan tuntematon typy! ^_^

   Mutta kun googlasin kuvia, niin joo, kasvojen muodossa ja etenkin leukaperissä on samaa. :) Mutta nenä ihan erilainen. Ja suuremmat silmät tuolla naisella.

   Vastaa

   0
 4. En ole vielä kokeillut palashampoota, mutta kiinnostaisi kyllä. Mitenkähän muotoilutuotteiden käyttö mahtaa vaikuttaa tuohon kläähmäisyyten? Itse kun kuitenkin silloin tällöin käytän normikosmetiikan muotoilutuotteita. Mahtavatko ne lähteä hiuksista kunnolla palashampoolla? Käyttäjät, onko kokemuksia? :)

  Mukavaa reissua, Sanni! :)

  Vastaa

  0
  1. Mä en valitettavasti osaa tuohon muotoilutuoteasiaan ottaa kantaa kun itse käytän niitä niin harvoin ja nyt reissussa en ollenkaan. Joku palashampoota ja muotoilutuotteita käyttävä lukija jätti johonkin postaukseen kyllä kommentin että hänellä lähtee muotoilutuotteet ongelmitta, tosin hän taisi sanoa käyttävänsä muotoiluja aika kevyesti.

   Vastaa

   0
 5. Mä käytän Flown palashampoota ja pesun jälkeen hiukset ovat klähmäiset, mutta se klähmäisyys poistuu heti kun käytän Flown nokkoshiushuuhdetta tai kehäkukkahoitoainetta. Etikkaahan noissa molemmissa taitaa olla eli hiusten huuhtominen etikkavedellä myös varmasti auttaa. Mulla se klähmäisyys ei poistunut itsestään, vaikka en käyttänyt mitään hiustenhoitotuotteita ja pesin palashampoota viikkokausia (pesen hiukset joka päivä). Se vaati silloinkin sen hiushuuhteen. Mun hiukset on lyhyet ja kamalat ellen käytä muotovaahtoa ja vahaa ja hiuslakkaa. Mun hiukset eivät tunnu tai näytä yhtään sen erilaisemmilta kuin tavallisen shampoon kanssa, kunhan muistaa sen hoitoaineen/huuhteen. Eli koko tuo litania lyhykäisyydessään: osta etikkaa :)

  Vastaa

  0
 6. Niin ja mä käytän lakkaa välillä liiankin paljon ja silti palashampoolla tulee puhdasta.

  Vastaa

  0
 7. Kauniit maisemat.. mikä on hotellisi? Siellä on ilmeisesti jokin kokkailumahdollisuus?
  Joskus täytynee käydä tuollakin!

  Vastaa

  0
 8. Ah, ihana Karpathos, heti tuli ikävä sinne. :) Ehkä vielä jonain päivänä..

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)