06.03.2013

4 x kosteusseerumi

Yksi parhaita ihonhoidon vinkkejä mitä olen työni kautta omaksunut on kosteusseerumin lisääminen kasvojenhoitorutiiniin. Tästä on apua etenkin siinä tapauksessa, kun iho syystä tai toisesta kaipaa lisäkosteutta, mutta et halua käyttää täyteläisempiä voiteita. Seerumin kautta iho saa runsaasti lisäkosteutta - ilman täyteläisemmän voiteen mahdollisesti tuomaa rasvaista pintaa ja huonompaa imeytyvyyttä. Esimerkiksi sekaiholla paksummat voiteet harvemmin edes imeytyvät kunnolla, sillä pintakuivuudesta kärsivältä sekaiholta ei puutu rasvaa, vaan kosteutta.

Jos ihoasi siis kiristää mutta et halua vaihtaa suosikkipäivävoidettasi tuhdimpaan, kokeile lisätä alle seerumi! Saatat yllättyä. :)

Dehydratedskin

Moni mieltää seerumin edelleen pelkäksi anti age -tuotteeksi jota käytetään korjaamaan ikääntymisen merkkejä. Valtaosa seerumeista löytyykin tuon kategorian sisältä, mutta markkinoilla alkaa olla ilahduttavan paljon myös kaiken ikäisille tarkoitettuja kosteusseerumeita, joiden tehtävä on ensisijaisesti tuoda lisäkosteutta. Moni jättää seerumin kaupan hyllyyn myös hinnan tähden, seerumit ovatkin litrahinnaltaan kosmetiikan arvokkaimpia pisaroita.

Itse suhtauduin seerumeihin pitkään vähän varauksella, mutta parin viime vuoden aikana olen oppinut käyttämään niitä. Esimerkiksi tänä talvena olen joutunut turvautumaan kosteussuihkekikkaani todella harvoin, sillä meikkipohja ei ole näyttänyt yhtään hilseilevältä. Olen käyttänyt seerumia päivittäin päivävoiteen alla.

Tässä postauksessa esittelen neljä silikonitonta kosteusseerumia eri hintaluokista. Valitsin nimenomaan silikonittomia, sillä en itse kuulu tämän keinotekoisen siloefektin ystäviin, ja ennen kaikkea silikoniyhdisteet vievät mielestäni turhaan tilaa niiltä kosteuttavilta raaka-aineilta.

Aloitetaan lempparistani.

Kosteusseerumi_REN

REN Max Moisture 30 ml

RENin kosteusseerumi on koostumukseltaan ohuen emulsiomainen. Se tuntuu kokeilemistani seerumeista kaikkein riittoisimmalta, ja pieni pisara leviää koko kasvoille. Ensifiilis on helpottava, kuivuuden tunnetta välittömästi lieventävä. Tuntuu sileältä (vaikkeikaan silikonimaisella tavalla) ja katoaa ihoon nopeasti. Ei jätä iholle mitään "jälkifiilistä".

REN on niin sanottua semi-luonnonkosmetiikkaa ja käyttää tuotteissaan korkealaatuisia kasvipohjaisia raaka-aineita. Max Moisturen inci on lyhyt ja pakattu tehokkailla pehmentäjillä ja kosteuttajilla. Kokoonpanosta löytyy glyserolia, kasvipohjaisia öljyjä, fosfolipidejä, betaiinia ja hyaluronihappoa. REN on ikävä kyllä jutun seerumeista kallein yli 60 euron hinnallaan. (Tämä on harmi siksi, kun mieluiten aina suosittelisin tuotteita joihin itsellänikin olisi varaa.)

Kosteusseerumi_Lumene

LUMENE Arctic Aqua 2 in 1 Skin-Perfecting Moisture-Booster 35 ml

Lumenen kosteus-buusteri puolestaan tekee hämmästyttävän poikkeuksen hinnallaan - tuubi kustantaa alle 15 euroa. Oletettavasti tämä näkyy myös raaka-ainevalinnoissa. Kosteutuksen lisäksi tuote lupaa tasoittaa ihon pintaa ja luoda hyvän pohjan meikille. Koostumus on geelimäinen. Ensifiilis: ei niinkään syväkosteuttava vaan raikastava. Jättää ihon nahkeaksi niinkuin useimmat geelimäiset koostumukset ennen imeytymistään. Ihon pinta tuntuu napakalta.

Tasoittavana ja kosteutta sitovana ainesosana biosaccharide gum-1, joka muodostaa ihon pintaan kosteutta sitovan, silottavan kalvon. Ei niin sileä tuntu kuin silikonissa, mutta ainesosan etuna on luonnollisuus. Muuten inci on todella simppeli ja aika "peruskamaa", muut pääasialliset kosteuttajat ovat glyseroli, butyleeniglykoli ja peg-40 hydrattu risiiniöljy. Yli 90% ainesosista tulee kuitenkin luonnosta.

Itse pidän Lumenen fiiliksestä ihollani vähiten, mutta se kuitenkin hoitaa hommansa eli helpottaa ihon pintakuivuutta.

Kosteusseerumi_MUS

MAKE UP STORE Hydra Serum 30 ml

Yllätyin, kun Make Up Storeltakin löytyy kosteusseerumi, ja vieläpä ilman silikonia. Koostumus on fluidimainen ja hieman ohuempi kuin RENin Max Moisturessa. Ensifiilis: kosteuttava. Imeytyy ihoon hujauksessa eikä jätä kalvomaista tunnetta niinkuin Lumene.

Ainesosiltaan MUSin seerumi ei ole kovin vakuuttava. Kärjessä on kosteuttajana perus-glyserolin lisäksi synteettinen propylheptyl caprylate, ja näiden jälkeen tulee liuta (niinikään synteettisiä) kalvonmuodostajia ja emulgaattoreita. Joukossa pilkistää sentään hyaluronihappo. Reseptiin on heitetty myös silikaa joka pakkaustekstin mukaan "vähentää hienoja juonteita ja ryppyjä".

Kun vertaa MUS Hydra Serumin inciä RENiin, on ero kuin Norjalla ja Etiopialla. Mutta - kosteuden tunne ja jälkifiilis iholla ovat lähes yhtä hyviä. Pinta jää MUSilla hitusen mattaisemmaksi silikan ansiosta. Itse uskon että pitkässä juoksussa RENin kaltainen ainesosacocktail hoitaa ihoa tehokkaammin, mutta MUS fiksaa sekin välittömän lisäkosteuden oikein miellyttävästi. Hydra Serumin hintaa en valitettavasti tiedä.

   KorresWildRose_serum

KORRES Wild Rose Face and eye serum 30 ml

Korresin seerumia kokeilin ensimmäisen kerran noin vuosi sitten lempparini Estelle & Thildin Rose Otto -seerumin loputtua. Lähdin etsimään tilalle toista silikonitonta, mahdollisimman luonnollista seerumia. Luonnonkosmetiikan puolella seerumeita on edelleen aika vähän, joten "jouduin" kääntymään semi-luonnollisten merkkien puoleen. (Näihin aikoihin löysin myös RENin Max Moisturen.)

Korresin Villiruusu-sarjan seerumi lupaa kosteutuksen lisäksi myös kirkastaa ihoa ja pehmentää juonteita. Kyseessä ei ole vielä mikään varsinainen anti age -tuote, mutta tuotteesta hyötyy parhaiten noin 25+ iho.

Koostumus on geeli-fluidimainen ja ensifiilis todella kosteuttava. Korres Wild Rose on kokeilemistani seerumeista ainoa, joka ei hulahda ihoon hetkessä. Seerumin imeytyessä ihofiilis on samalla nihkeä mutta miellyttävä. Ihoa ei ala kiristää usean minuutinkaan jälkeen seerumin levittämisestä, vaikka päälle ei laittaisi heti voidetta. Tuotteessa lukeekin, että sitä voi käyttää myös yksinään.

Inci on pitkä kuin nälkävuosi ja 77,6% ainesosista on luonnollisia. Ykkösenä veden jälkeen on hamamelis-vettä, jota jotkut haluavat vältellä. Kärjessä on sekä synteettisiä (pentyleeniglykoli, butyleeniglykoli) että kasvipohjaisia (glyseroli, dicaprylyl carbonate) kosteuttajia. Itse en välttämättä ymmärrä kilometri-incien perustelua, kun valtaosa ainesosista on niin pikkiriikkisellä pitoisuudella ettei niillä ihon hoidon kannalta ole mitään merkitystä. Suosin siis lyhyitä incejä aina kun mahdollista - mutta tätä Wild Rose -seerumia käyttäisin mielelläni. Voi kun hintakin vain olisi inasen edullisempi - seerumi kustantaa vajaa 50 euroa.

.

Lumenen, RENin ja Korresin seerumeihin olen tutustunut työni kautta, Make Up Storen seerumin sain blogin kautta.

Miten Karkkipäivän lukijat suhtautuvat seerumeihin? Kuinka moni käyttää seerumia - kuinka moni taas ei koskaan kokeillutkaan? Laitoin aiheesta myös uuden sivupalkkikyselyn. :)

0 comments on “4 x kosteusseerumi”

 1. Ihan ensimmäiseksi kiitokset huippublogista! Tästä postauksesta tuli sellainen "ah, tietenkin!" -fiilis. Minulla on juurikin pintakuiva sekaiho, joka kiittää rasvaisten voiteiden käytöstä räjähtämällä näpyille. Ehdin juuri tilata tax-freesta tuliaisiksi Lancômen Visionnaire -seerumin häivyttämään ihon virheitä. Kiinnostaisi siis tietää tuon ihmeaineen kosteutustehosta? Löytämäni käyttökokemukset koskevat vain ihon tekstuurin muuttumista, enkä ymmärrä tökötin incistä mitään. Eli syöksynkö ostamaan kosteusseerumin vai odottelenko muutaman viikon tuliaispulloni laskeutumista?

  Vastaa

  0
  1. Visionnaire kosteuttaa myös (kaikki kasvoseerumit ja voiteet kosteuttavat), mutta ei ole ensisijaisesti kosteustuote. Hydra Zen -seerumi on Lancômen kaikkein kosteuttavin tuote, eli jos kosteusseerumia halajat ja Lancômesta tykkäät, niin Hydra Zen is what you're looking for. :)

   Vastaa

   0
 2. Käytän juu aina talviaikaan, ihan ehdottomia! Olen tykännyt Lancômen Hydra Zenistä ja Lauderin ruskeassa putelissa olevasta seerumista. Luonnonkosmetiikan puolelta en ole vielä löytänyt / ehtinyt metsästämään :).

  Vastaa

  0
 3. Aloin käyttämään n. vuosi sitten seerumia. Tykkään, että siitä saa kivasti lisäkosteutta rutikuivalle atooppiselle iholleni.

  Olen löytänyt oman tämän hetken suosikin apteekista. Vichyn Aqualia Thermal Serumin. Hinta on n. 25 € / 30ml.

  Sain näytteen Clarinsin HydraQuench Intensive Serumista ja se vähän houkuttelisi ostamaan. Parin kokeilun perusteella vaikutti ihan hyvältä. Onkohan tämä hintansa väärti?

  Haluaisin oppia lukemaan tuotteiden incit, jotta tietäisin mistä maksan tuotteissa. Aineita tuntuu olevan loputtomasti ja vaikeita nimiä, joten opettelu tuntuu hankalalle.

  Vastaa

  0
  1. Minä ainakin voin suositella Clarinsin HydraQuenchia! Tuntuu iholla todella hyvältä. Omalle hyvin kuivalle iholle se toimi talvella aamuisin (iltaisin jotain rasvaisempaa), kesällä myös iltakäytössä.

   Vastaa

   0
  2. Mulla on jotenkin sellainen muistikuva että tuossa Hydra Quench -seerumissa oli silikonia... Mutta sehän ei tietenkään tarkoita että se olisi välttämättä huonoa. :) Olen kuullut HQ-seerumista pelkästään hyviä kokemuksia, itse en ole tainnut koskaan kokeilla muualle kuin kämmenselkään. Koostumusta päivitettiin mun mielestä joku aika sitten, se vanha ainakin oli toooosi vesimäisen ohutta. Mutta tuohon "hintansa väärti" -kohtaan en osaa ottaa kantaa.

   Vastaa

   0
 4. Tämä tulikin hyvään saumaan kun olen pohdiskellut mikä auttaisi ukko-kultani kuivaan talvi-ihoon. Nyt kun olen saanut ylipuhuttua hänet päivittäiseen kasvojen rasvausoperaatioon (vaikkei se valitettavasti näytä riittävän), tällaisen seerumin lisääminen ei ole enää niin suuren suostuttelun ja perustelun takana. MUTTA miltä nämä tuoksuvat? Tarkoitan, että suosimme molemmat mahdollisimman tuoksuttomia merkkejä. Entä löytyykö miehille suunnattua vastaavaa tuotetta ylipäätänsä vai pitääkö tästä lähteä markkinoimaan seerumia "kyllä näitä miehetkin käyttää". Kyllä, purkin ulkonäöllä on iso merkitys näissä asioissa :D

  Vastaa

  0
  1. Varmaan joltain selektiiviseltä brändiltä kuten Biothermilta (heillä on suosittu miesten sarja) löytyy "mies-seerumikin", mutta mun mielestä esim. tuo MUSin Hydra Serum sopii ulkonäkönsä puolesta miehenkin kylppärin kaappiin. :) Aika unisex puteli-design, ja öljytön koostumuskin sopii miehen iholle.

   Vastaa

   0
 5. Minä en ole koskaan kokeillut seerumeita, vaikka ne luultavasti sopisivat pintakuivalle sekaiholleni loistavasti. Luonnonkosmetiikan seerumit kiinnostaisivat. Ehkä tuo Estelle & Thildin tapaus olisi kokeilemisen arvoinen! :)

  Vastaa

  0
  1. Vaikuttaa kiinnostavalta tuotteelta! :) Jättääkö kuinka öljyisen tunteen iholle..?

   Vastaa

   0
  2. On se hiukan öljyinen, ja jos on kiire niin tuntuu, että saa aika kauan odottaa ennen kuin voi meikata (varsinkaan mineraalimeikeillä). Tekee vain muita hommia siinä odotellessa (aamupala, hampaiden pesu jne) niin hyvin onnistuu. Tämä jättää ihon mukavan pehmeäksi, eikä kuitenkaan rasvaiseksi tai kiiltäväksi.

   Vastaa

   0
 6. Hei!

  Tuli noista seerumeista mieleen, että mitä olet tästä Lumenen versiosta mieltä: http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2/lumene-time-freeze-kiinteyttava-pikakaunistaja/149243 ? Toimiiko tuo hyvin vai onko samanmoinen kuin tuo tässä postauksessa esitelty Lumenen kosteus-boosteri? Itse nimittäin kokeilin n. viikon verran tuota Lumenen kosteuttavaa tehohoitoa ja saman sarjan rasvaa, mutta viikon jälkeen oli pakko lahjoittaa tuotteet eteenpäin kun kasvot olivat nyppylöitä täynnä. Ei siis soveltunut nuo tuotteet omalle iholle. Myöskin Lorealin seerumi tuntui tukkivan huokoset (http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2//1237569?cm_vc=prod1&cm_cr=No+Campaign-_-Web+Activity-_-ProductPage1-_-IntelligentOfferProductPage1-_-L%27Or%C3%A9al+Paris+Dermo-Expertise+Youth+Code+Luminizer+-seerumi&expDataUniqueID=1237569&expDataType=CatalogEntry) . Mitä suosittelisit yllämainittujen lisäksi omalle iholleni? Kyseessä on juurikin pintakuiva iho, jossa yleensä epäpuhtaudet johtuvat liian vähästä kosteudesta.

  Viime vuonna muistelen käyttäneeni jotain valkoisessa, läpikuultavassa mattapintaisessa lasipullossa nimenomaan kosteuttavaa voidetta, jossa oli vaaleansininen korkki (tätä en millään muista mikä tämä oli nimeltään). Se tuntui sopivan iholle kuin nakutettu, mutta hintaa oli n. 30-40e tuolla 30ml pullolla. Olisiko siis mitään erikoisen hyvää edullista vaihtoehtoa esimerkiksi Lumenella vai onko vain tyydyttävä ostamaan jotain kalliimpaa merkkiä?

  Vastaa

  0
  1. Lumenen kiinteyttävä pikakaunistaja on ihan erilainen kuin Moisture Booster. Se on ensisijaisesti nimenomaan kiinteyttäjä, ei kosteuttaja. Sillä on tarkoitus muodostaa ihon pintaan väliaikaisesti napakoittava kalvo joka aikaansaa kiinteyttävän vaikutelman. Kun kasvot pesee kalvo huuhtoutuu pois.

   Jos Lumenelta haluaa jonkun kosteusseerumin nuorelle iholle mutta ei tykkää Moisture Boosterin geelimäisestä koostumuksesta, niin sitten on vielä olemassa Sensitive Touch -linjan seerumi.

   Mitä suosittelisit yllämainittujen lisäksi omalle iholleni? Kyseessä on juurikin pintakuiva iho, jossa yleensä epäpuhtaudet johtuvat liian vähästä kosteudesta.

   Olen juuri testaamassa The Body Shopin Nutriganics Smoothing Serumia, ja sekin vaikuttaa lupaavalta. Jos et pidä geelikoostumuksesta, Nutriganics'kin voisi sopia. Se on myös hinnaltaan ilahduttava - alle 30 euroa!

   Jos etsit erikseen nimenomaan epäpuhtaan ihon seerumia, niin siitä kategoriasta tunnen vain RENin Clear Calm -yöseerumin.

   Vastaa

   0
  2. Tämä vastaus selkeytti paljon, isot kiitokset siis! Taitaa siis tuo Lumenen versio jäädä kauppaan ja suuntaan Bodyshopiin :)

   Vastaa

   0
 7. Hei! Yritin etsiä blogistasi juttuja kuulto/hohtotuotteista mutta en löytänyt..Eli olisiko sinulla suositella hyviä tuotteita korostamaan poskipäitä ja nenänvartta ym? Ehkä mieluiten puuterimaista tuotetta, minulla on jo lumenen touch of radiancea. Osaisitko sanoa mitä tuotetta tässä http://www.youtube.com/watch?v=V0ZKSX3HNnU laitetaan 'silmäpusseihin'? Ja entäs tämän http://www.youtube.com/watch?v=bBLHE0ME-GA videon tuo valkea jauhe? Tulipa hassu ja monimutkanen kysymys mut toivottavasti tajuat mitä etsin:Dd kiitos! :)

  Vastaa

  0
  1. olisiko sinulla suositella hyviä tuotteita korostamaan poskipäitä ja nenänvartta ym?

   Käytän itse tähän tarkoitukseen hohtavaa helmiäisluomiväriä, hyviä ovat L'orealin Golden Beige ja Make Up Storen Muffin.

   Videoiden tuotteista en osaa valitettavasti sanoa mitään, ekan videon silmien alle laitettu peiteaine voi olla mikä hyvänsä, samoin tokan videon korostuspuuteri. Erikoista ettei tuotteita mainittu videon tiedoissa nimeltä, yleensä meikkitutorial-videoissa on aina tiedot tuotteista.

   Vastaa

   0
 8. Minun vaikea atooppinen sekaihoni kaipaa nimenomaan hurjia määriä kosteutta (ja vähän jotain tukkimatonta rasvaa), mutta jostain syystä ei ole oikein tykännyt seerumeista - ei sellaisenaan eikä voiteen alla. Ehkäpä joku sopiva seerumi on "out there", mutta enää en ole sellaisen perään katsellut, kun olen tänä talvena käyttänyt Mádaran SOS-kosteusvoidetta. Kyseinen voide tuntuu ihollani aika lailla samalta kuin superkosteuttava seerumi ja kevyehkö emulsio päällekkäin, ja olen ollut sen tarjoamaan kosteutukseen enemmän kuin tyytyväinen.

  Vastaa

  0
 9. Mä olen vältellyt seerumeita, kun olen kuvitellut (jostain olen siis kuullut että näin voi käydä) että herkästi herneen nenäänsä vetävä ja aina epäpuhdas sekaihoni saattaisi innostua kukkimaan jos se saa jotenkin "liikaa" tehoboostia seerumista. Tänä talvena, varmaankin ikääntymisen myötä, ihoni on kuitenkin ollut ihan superpintakuiva ja olenkin joutunut muuttamaan muutamia rutiineja ja vaihtamaan pesuaineita yms. kun iho on silkkaa kuivuuttaan kukkinut. Olen siis nyt miettinyt että uskaltaisikohan noita seerumeita kuitenkin kokeilla,kun rasvaa ei tosiaan tästä ihosta puutu. Osaatko sanoa tähän mitään: olenko ensinnäkin ollut harhaluulon varassa ja toisekseen osaisitko tämän perusteella suositella esim. jotain noista esittelemistäsi seerumeista..?

  Vastaa

  0
  1. Kokeile nea spa:n vihreää seka- ja rasvaiselle iholle tarkoitettua seerumia. Hinta n. 29e / 30ml ja pienenpieni pumppaus riittää koko kasvoille. Nimen omaan kosteuttavia ainesosia sisältävä tuote ja sisältää antibakteerisia ainesosia. Käytän mekaanisen puhdistuksen ja kasvojen kuorinnan ja naamion yhteydessä paikallisesti vaikka ihoni on kuiva. :) ei siis kuivata vaikka epäpuhtauksia ehkäisevä onkin.

   Vastaa

   0
  2. Osaatko sanoa tähän mitään: olenko ensinnäkin ollut harhaluulon varassa ja toisekseen osaisitko tämän perusteella suositella esim. jotain noista esittelemistäsi seerumeista..?

   En näe syytä miksi iho kukkisi kosteusseerumista, sehän ei sisällä mitään erityisiä stimuloivia tai elvyttäviä ainesosia. Mutta kuten joku muukin tuossa taisi kommentoida, epäpuhtaalle iholle on myös omat seeruminsa, RENiltä löytyy muuten sellainenkin (ClearCalm Night Serum).

   Noista tässä postauksessa esitellyistä seerumeista valkkaisin minkä tahansa muun paitsi ehkä tuon Korresin. Lumene ja MUS ovat öljyttömiä, eli niistä et ainakaan saa pisaraakaan lisärasvaa ihoosi. :)

   Vastaa

   0
 10. Heippa Sanni, ja kiitos ihanasta blogista!

  Osaatko sanoa, sopiiko tuo RENin seerumi 50-vuotiaalle iholle? Kun haluaisin antaa äidilleni synttärilahjaksi jonkin ihanan seerumin. Äitini käyttää kausittain etanavoidetta, joten mietin myös kuinka tämä mahtaa sopia sen alle? Tai osaatko kenties suositella jotakin muuta, silikonitonta seerumia vanhemmalle iholle?

  Vastaa

  0
  1. Kosteusseerumit sopivat kaiken ikäisille. :) En näe syytä miksei Max Moisture sopisi etanavoiteen alle.

   Vastaa

   0
 11. E&T seerumi oli loisto kamaa, on ihan ikävä, en vaan raaski sitä ostaa kun ei sillai ole mikään välttämätön tarve. Toimi ihan yksistään kesäaikaan kosteusvoiteen sijaan.

  Vastaa

  0
 12. Itse löysin seerumit kunnolla tänä talvena. En ole juuri muita kokeillut, mutta Lumenen sensitive-sarjan rauhoittava seerumi on aivan must iholleni ja alkuvaikeuksien jälkeen olen tykästynyt Excellent future dual boost -seerumiin kanssa. Ensin tuntui jotenkin himpan ärsyttävän ihoani ja olevan turha tuote, mutta nyt olen sinnikkäästi laittanut sitä aina yötä vasten Madaran voiteen alle, niin on alkanut vaikuttamaan tosi hyvälle. Aamulla taas laitan tuon sensitive-seerumin Lumenen bb-voiteen alle. Tuntuu aika optimaaliselle nyt tällainen yhdistelmä. Äh, kun alkoi tekemään mieli tuota Reniä. Tai edes Korresia. Korresin helokki?silmänympärysvoide on kaikki parasta. Monta tuubia jo mennyt ja uskon sen voimin olevani nyt niin rypytön. :)

  Vastaa

  0
 13. Mä olen parisen vuotta käyttänyt seerumeita aamuin illoin. Välillä pelkään että se on jopa liikaa, jos mitään erityistä, akuuttia tarvetta ei ole. Tykkään niistä kuitenkin. :)

  Clarinsin Hydra Quench -kosteuttava seerumi on myös todella hyvä, parhaillaan käytössä. :)

  Vastaa

  0
 14. Itselläni on juurikin pintakuiva sekaiho, joten olisi kiva koittaa jotain seerumia tuomaan kosteutta, monesti kun tuntuu että riittävän kosteuttava kosteusvoide on sitten esim. t-alueella liian rasvaista.

  Valitettavasti nuo seerumien hinnat on tähän asti saaneet jättämään ne kaupan hyllyyn, kun en haluaisi mitää huonoa kuitenkaan ostaa. Toisaalta voisihan sitä olla pari kuukautta ostamatta mitään kosmetiikkaa ja ostaa sitten tuollaisen seerumin. Tuo Ren:in seerumi kuulosti hyvälle.

  Vastaa

  0
 15. Voi kuinka onnellinen olisi, jos ihoni olisi kuiva. Iho on lapsuudesta asti ollut paksu ja hyvin rasvainen. Vaan eipä tule ryppyjä niin helposti.
  Tällä lärvillä on vähän vaikeata löytää sopivaa kosteuttajaa, joka ei olisi liian rasvainen.
  Yksi kiva kyllä löytyi, Oe organic elements -sarjasta, ihan sattumalta.

  Vastaa

  0
  1. Jos iho on tosi rasvoittuva, voi käyttää kosteutukseen pelkkää seerumiakin :) Voisin kuvitella että esim. Lumene ja Make Up Store öljyttöminä tuotteina sopisivat tosi hyvin.

   Vastaa

   0
 16. Seerumit ovat aivan ihania :)

  Minulla on pintakuiva sekaiho, joka välillä kuivuu ja välillä tahtoo olla epäpuhdas. Ja janoaa kostautta, erityisesti näin talvella.

  Kosteuttavien seerumeiden myötä ihonhoitoni on helpottanut huomattavasti. Kuivuutta esiintyy vähemmän ja epäpuhtauksiakaan ei ole enää siinä määrin mitää oli "aikaa ennen seerumeita".

  Olen kokeillut varmaan kymmenen eri sarjan seerumeita ja ehdottomasti yksi parhaista on Body Shopin E-vitamiini sarjan Vitamin E Moisture Serum. Se todellakin kosteuttaa tymäkästi ja on nimenomaan kosteuttava seerumi. Suosittelen kokeilemaan.

  Vastaa

  0
 17. Käytin hetken Louis Widmerin seerumia, joka oli ihan ok. Koska olen tuosta sarjasta luopumassa, olen nyt kahden vaiheilla; joko Vichy tai Clarins. Yhä enemmän näytän kyllä siirtyvän tuohon Clarinsiin :)
  Keväällä itselleni ihan must tuote juuri sen vuoksi kun kosteuttaa.
  And btw, mielettömän pitkän metsästyksen jälkeen löysin vihdoin sopivan ja ihanan voidemaisen poskipunan Lancomelta <3

  Vastaa

  0
  1. mielettömän pitkän metsästyksen jälkeen löysin vihdoin sopivan ja ihanan voidemaisen poskipunan Lancomelta <3

   Hei, kiva kuulla! :) Minkä niminen tuote?

   Vastaa

   0
 18. mä oon ihan ihastunut nea span herkän ihon seerumiin! löytyy myös pigmenttihäiriöiselle, rasvoittuvalle ja silmänympärysiholle omansa :) aika monissa hoitoloissa on kyseinen sarja, tais olla suomen 3. myydyin hoitoloissa mikä mua vähän yllätti kaiken maailman ella bachen sun muiden keskellä.. :P jos ei jaksa lähteä pikkupuljuja kahlaamaan niin hämeenkatu 24 tampereella myy :) muistaakseni incit on myös hyvin lyhykäisiä..

  Vastaa

  0
  1. Piti ihan googlata tuo Nea Spa, kiinnostava tuotevalikoima mutta harmi kun en löytänyt incejä.

   Vastaa

   0
 19. No niin..nyt sitten aloin miettimään että oliko tuo Clarinsin pore minimizing serum sittenkään hyvä ostos..nimittäin siinä tietenkin on silikoneja..ja varmaan paljon. Ja kun kuitenkin nyt muuten olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, niin onko noitten laajentuneitten ihohuokosten takia kannattavaa laittaa tuollaista seerumia. Olisi pitänyt vain ostaa Clarinsin kuorintavoide (tai se litku) jonka ostinkin ja sitten joku luonnonkosmetiikan seerumi vaan.. voi harmi nyt harmittaa.

  Vastaa

  0
  1. Silikonit ovat vakioainesosia anti-ihohuokostuotteissa.... Ne kun ovat kuitenkin kaikkein tehokkaimpia optisesti häivyttämään huokosia. Mä en kyllä muista tuon Clarinsin seerumin inciä, onko siinä siis silikonia?

   Vastaa

   0
  2. Alkua incistä: water, glycerin, alcohol, cyclomethicone (taitaa olla silikonia?), isononyl isononanoate (?), aluminium starch octenylsuccinate (?), butylene glycol, ammoniumacryloyldimethyltaurate/vp copolymer (?) --> huh mikä nimi. ja lista jatkuu siis tuosta paljon. Mutta harmittaa jos vaan tukkiikin ihohuokosia, vaikka siis halusinkin tuotetta joka peittäisi huokosia.

   Vastaa

   0
  3. Joo, cyclomethicone on silikoni, mutta se ei kuulu niihin joilla on potentiaalisesti pahiten tukkiva ominaisuus. Itse asiassa cyclomethiconen pitäisi haihtua kokonaan kun se on levitetty iholle ja hiuksiin (lähde: BeautyBrains-sivuston kemistit). Silikoneja on erilaisia, kaikki eivät muodosta yhtä voimakasta kalvoa tai eivät välttämättä lainkaan kalvoa.

   Vastaa

   0
  4. Niin ja vielä kysymys: mistä saisi tuota REN:ia ostettua? siinä ei ainakaan silikonia olisi. Saako nettikaupasta jostain?

   Vastaa

   0
 20. Käytössä Olayn Regenerist-seerumi hajustettuna versiona, nappasin joskus KICKSin alennuskorista 6 eurolla. Sillä hinnalla se oli ihan nappiostos, sisältö on laadukas ja hoitava, ellei vastusta silikonipohjaisia tuotteita. Niasiiniamidi on eräs ihon hyvinvointia ylläpitävä ainesosa, ja olen huomannut seeumin ainakin kosteuttavan, ellei muuta. :)

  IHerbi tuotteista olen kokeillut NOW-merkin Q10-seerumia sekä Hyaluronihapposeerumia, kumpikin silikonittomia 'litkuja'. Miellyttävän tuntuisia, mutta eivät ehkä rutikuivaa ihoa helpota. Itselleni sopivia, koska nahkani on nykyisin enemmän sekaiho. Kumpainenkin lupaa anti-age-vaikutusta, ja ehkä Ubiqinon ja Hyaluronihappo pikkuryppyjä estävätkin...

  Vastaa

  0
  1. Niasiiniamidi on eräs ihon hyvinvointia ylläpitävä ainesosa, ja olen huomannut seeumin ainakin kosteuttavan, ellei muuta. :)

   Mäkin olen kiinnittänyt huomiota siihen että Olayn kasvotuotteissa on melkein kaikissa niasiiniamidia. Sen pitäisi Paula Begounin mukaan olla yksi solunväliseen viestintään osallistuvista ainesosista, eli oikein hyvä ainesosa.

   Vastaa

   0
 21. Minullakin on myönteisiä kokemuksia seerumeista. Voi kuinka kiva olisi kokeilla tuota RENiä esimerkiksi, se vaikuttaa tosi hyvältä. Ainakin parina talvena olen käyttänt body shopin aloe protective -seerumia, joka on ollut mainio. Nyt ostin alesta innostuneena youth coden, joka ei kai sinänsä varsinaisesti ole kosteuttava seerumi, mutta jos se muuten heleyttää...:) Tuota lumeneakin olen kokeillut, se oli sellainen kouluarvosana 8- mielestäni. Luulen, ettei minulla ole varaa arvosanan 10 seerumeihin tällä hetkellä. Mutta uskon, että seerumit ovat juuri pintakuivan ihon ystäviä.

  Vastaa

  0
 22. Kiitos postauksesta, itsekin olen hiljattain löytänyt seerumit ja olen samaa mieltä niiden tarpeellisuudesta. Etenkin yöksi laitan mieluiten pelkän seerumin kun paksun voiteen.

  Weledan seerumi on kevyt ja kosteuttava ja sillä on hyvä hinta-laatusuhde. Mutta todellinen löytö on NowFoodsin hyualuronihapposeerumi iHerbiltä, hintaa oli noin 10€.

  Vastaa

  0
  1. Mutta todellinen löytö on NowFoodsin hyualuronihapposeerumi iHerbiltä, hintaa oli noin 10€.

   Mäkin olen tuota yhden pakkauksen käyttänyt ja tykkäsin :) Mutta ihofiilis ei ollut yhtä hyvä kuin lemppareissani.

   Vastaa

   0
 23. Itselläni ei mennyt eka kokeilu ihan putkeen, kun kokeilin yksi päivä jotain Lorkun +50-vuotiaille suunnattua seerumia pariin ryppykohtaan kasvoissani. :D Noihin suunympärysjuoviin, silmänurkkiin ja otsaan. Tuloksena oli vain pienen pieniä punaisia näppylöitä juurikin niissä kohdissa pari tuntia myöhemmin... Ja ikää löytyy reilu 20 vuotta, taisin hieman liioitella ryppyjen tasoittelun tarvetta!

  Jotain kosteuttavaa voisin oikeasti tarvita, iho kun kuoriutuu kuivuuttaan nenästä jatkuvasti. :/

  Vastaa

  0
 24. Jos tykkäät tuosta RENin seerumista, niin saattaisit ehkä pitää myös Caudalien Vinosource S.O.S Thirst-Quenching -seerumista. Molemmat ovat ainakin tuntumaltaan hyvin samantyyppisiä, mutta itse pidän jostain syystä enemmän tuosta Caudaliesta. Inci-listaa en ole kyllä verrannut. Caudalieta saa myös Lookfantasticista ja tai sitten esim. Feeluniquesta.

  Terveisin Seerumi-Fani ;)

  Vastaa

  0
  1. Näköjään sisältää dimetikonia tuo Caudalie... Muutenkin tosi erilainen inci kuin RENissä. Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö se silti voisi olla saman tuntuinen ja hyvä seerumi :)

   Vastaa

   0
 25. Mulla on vähän samat kokemukset tuosta Lumenen seerumista. Ikäänkuin sen jälkeen se kosteusvoide ei kunnolla imeytyisi :O
  Käytän nyt BodyShopin NUTRIGANICS DROPS OF YOUTH -tehotiivistettä. Se on ihan jees. Ei tee samanlaista kalvoa kuin tuo Lumene...
  Olen hurahtanut tuohon hyaluronihappoon nyt :D Mun iholla toimii törkeän hyvin, enkä ole tänä talvena kärsinyt nenän ja poskien hilseilystä kuin joulun aikaan, kun oli hetkellisesti kaikki luottotuotteet loppuneet ja jouduin laittamaan jotain mitälie-rasvaa.
  En myöskään suostu luopumaan mun Organicspa Intense Moisture -kosteusvoiteestakaan, vaikka se maksaakin maltaita. Kestää tosin mun käytöllä puoli vuotta tuo 100ml pullo :D

  Vastaa

  0
 26. Minä käytän kosteuttavaa öljyä ja tulikin mieleen, että mitä eroa on seerumilla ja öljyllä? Onko jompi kumpi ehdottomasti parempi pitämään juonteet ja rypyt loitolla?
  Ootko tehnyt ikinä postausta tuotteiden valmisteainesta? Sellainen tuoteseloste -sanakirja olis kiva :)
  Kiitos aivan mahtavasta blogista! :)

  Vastaa

  0
  1. mitä eroa on seerumilla ja öljyllä? Onko jompi kumpi ehdottomasti parempi pitämään juonteet ja rypyt loitolla?

   Öljy on öljyä, seerumi taas veden ja usean muun ainesosan cocktail. Seerumissa on veden lisäksi kosteutta sitovia ainesosia, humektantteja, mahdollisesti öljypohjaisia ainesosia, emulgaattoreita, vitamiineja, antioksidantteja, säilöntäaineita jne jne. Siihen en pysty vastaamaan onko jompikumpi ehdottomasti parempi ryppyjä vastaan, riippuu seerumin koostumuksesta. Oma mutu-tuntumaan pohjautuva mielipide on, että öljyä sisältävä seerumi olisi tehokkain.

   Ootko tehnyt ikinä postausta tuotteiden valmisteainesta?

   Montakin. :) Tsekkaa postaukset tämän tunnisteen takaa:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/tag/incit/

   Vastaa

   0
 27. Kuinkahan voimakas tuoksu tuossa REN Max Moisturessa on? Kiinnostaisi, mutta jää käyttämättä, jos tuoksu mättää. Suosin yleensä kevyesti hajustettuja tai täysin hajusteettomia tuotteita. Esimerkiksi Emma S:n Moisturising-päivävoiteen tuoksu oli minulle liikaa.

  Vastaa

  0
  1. Kuinkahan voimakas tuoksu tuossa REN Max Moisturessa on?

   Ei ole lainkaan voimakas, mun mielestä lähes olematon. Ehdottomasti miedompi kuin Emma S:n voiteessa. Mulle tuli muuten Emma S:n tuoksusta mieleen Clean-tuoksusarjan tyylinen puhtaan pyykin tai pesuaineen tuoksu.

   Vastaa

   0
 28. Olipa hyvä, että kirjoitit aiheesta! Luulin käyttäneeni koko talven jotain Madaran kosteusseerumia. Otin pullon käteeni tarkistaaseni että mitä se olikaan, niin huomasin että tämä pullohan on deep repleneshing cream! Siis cream, ei mikään seerumi! :D No on se asiansa varmaan ajanut, takana lukee että kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Oon kyllä monesti ihmetellyt itsekseni että ompa tämä voidemaista...

  Muutamia kosteusseerumeja oon joskus aiemmin kokeillut, mutta oon käyttänyt enemmänkin kosteusnaamioita. Lumenen kosteusnaamio on ollut kiva, lisäksi oon kokeillut Laveran Wild Rose -sarjan naamiota joka on paljon hoitavampi(ehkä vähän liiankin). Mulla on pintakuiva iho, ja ehkä näin iän myötä sitä on oppinut hiljalleen hoitamaan oikein.

  Vastaa

  0
 29. Seerumit, oi kyllä! Omaksi suosikikseni ovat nousseet apteekeissa myytävät V 10-seerumit, jotka ovat kylläkin aivan törkeän hintaisia, mutta toimivia! Iso plussa hajusteettomuudesta sekä muutenkin minimiin riisutusta sisällöstä. Onneksi ovat aika riittoisia ja noiden ansiosta on rasvausta voinut jättää vähemmälle :)

  Clarinsin HQ-seerumi oli joskus oma suosikkini, nyt se ei enää sopinut iholleni joten lykkäsin putelin äidilleni, joka ihastui seerumiin. Silloin, kun seerumi vielä sopi iholleni, se oikeasti kosteutti ihoa ja talven aiheuttamat hilseilevät kohdat olivat vain historiaa! Tuo Korresin wild rose-sarja sai ihoni kukkimaan järkyllä tavalla ja tuoksu oli kyllä aikas..voimakas, varsinkin kun oli tottunut pomegranate-sarjan mietoon tuoksuun ( ja tuon wr:n jälkeen oli pakko uskoa, että Korresit ei vaan sovi meikäläisen iholle, olen tuosta asiasta kyllä harmissani :( ). Eli, oikean seerumin etsinnässä meni rahaa hukkaan mutta nyt olen onneksi löytänyt toimivia seerumeita, jotka eivät ole saaneet ihoa kiukkuamaaan :) Ja hudit tosiaankin löysivät kodit, äidiltäni sekä anoppikokelaaltani :)

  Vastaa

  0
  1. ja tuoksu oli kyllä aikas..voimakas

   Juu, Wild Rosen tuoksu on tosiaan munkin mielestä turhan voimakas.

   Vastaa

   0
 30. Käytän paljon ohuita geelejä (Sebamed, Xyliderm) seerumin tavoin, enkä oikeastaan näe kosteuttavalla seerumilla ja geelillä kauheasti eroa. Niinhän tuo Lumenekin taitaa olla geeli?
  No7 Protect&Perfect on kyllä myös ollut kiva talvella päivävoiteen alla, sopivan ohutta ja silikonit sitovat kosteuden ihoon. Saatan ostaa uudestaankin, kun pakkaus vaihtui läpinäkymättömäksi.

  Vastaa

  0
  1. enkä oikeastaan näe kosteuttavalla seerumilla ja geelillä kauheasti eroa.

   On niillä mielestäni sellainen ero, että geelimuodossa oleva kosteus"voide" riittää yksinään, kun taas useimmat seerumit eivät. Seerumien ominaisuuksiin kuuluu nopea "humahtaminen" ja katoaminen ihoon, ja tunne siitä että päälle täytyy vielä lisätä jotain muuta. En tunne Sebamedin tai Xylidermin geelien koostumusta, mutta esimerkiksi Biothermin Biosource ja Cliniquen Moisture Surge (jotka ovat tosi suosittuja geelivoiteita) eivät katoa välittömästi ihoon vaan jättävät "runsaamman" tunteen ihoon kuin vaikkapa tuo Lumenen Moisture-Booster.

   Mutta joo, ei nimikkeillä aina niin ole väliä. :) Luonnollisestikin jotain ohutta kosteusfluidia tai geeliä voi käyttää seerumin tavoin.

   Vastaa

   0
  2. Ok, ymmärrän selityksen. :)

   Jotain syystä vain tuntuu, että minun ihollani seerumit useimmin jäävät nihkeiksi iholle, mutta toisaalta C-vitamiinia sisältävät seerumit ovat suorastaan kuivattavia.

   Vastaa

   0
 31. Kokeilin joskus aiemmin Body Shopin jotain aloe vera seerumia. En huomannut mitään vaikutuksia. Nyt on käytössä äidiltä adoptoitu No7:n Protect & Perfect, jota käytän pahimpina kiristyspäivinä feissiin. Ehkä hitusen paremmin pärjää kuin aiemmin, mutta vain hitusen.

  Vastaa

  0
 32. Käytän seerumeita aamuin illoin, koska rutikuiva ihoni huutaa sekä kosteutta että rasvaa. Aamuisin valitsen kosteuttavampaa, iltaisin taas öljyisempää.

  Vastaa

  0
  1. Aamuisin valitsen kosteuttavampaa, iltaisin taas öljyisempää.

   Tuo on kyllä oiva tapa :)

   Vastaa

   0
  2. Joo, saa kaiken mahdollisen hyödyn irti :) Välillä iltaisin alle vielä AHA- tai BHA-kuorintaa!

   Vastaa

   0
 33. Moikkamoi

  Onko tulossa lempparipostausta peiteaineista?? Tarvitsisin vinkkiä tummien silmänalusten peiteaineesta sekä finneille/finniarville sopivasta peiteaineesta jotka sopisivat mineraalipohjan kanssa käytettäväksi. Suun ympärillä ja leuassa minulla on aika paljon peitettävää ja siihen olisi kiva löytää hg-tuote.

  Vastaa

  0
 34. Hei
  Käytän akne-voidetta öisin (aloitin noin viikko sitten ja iho on nyt jo täydellinen!) mutta tiedn kokemuskesta että minun pitää jatkaa vaikka iho on parempi koska muuten finnit tulevat takaisin. Syön myös anitbiootteja. Ongelma on se että pinta-kuivasta ihostani on tullut erittäin kuiva. Laitan nykyään kosteusvoidetta (vesipohjainen) akne-voiden jälkeen. Onneksi en tarvii laittaa tätä ammuisin mutta ihoni on vieläkin kuiva. Eli...jos käyttäisin seerumia (tottakai aamulla) iltaisin, auttaako se olleenkaan? Akne-voidehan pitää laitaa ekana ...eli onko mitään järkeä laittaa vielä sen jälkeen seerumia ja yövoide?

  Vastaa

  0
  1. Eli…jos käyttäisin seerumia (tottakai aamulla) iltaisin, auttaako se olleenkaan?

   Tarkoitatko nyt aamuisin vai iltaisin...? ;) En ymmärtänyt tuota lausetta.

   Mutta kyllä aknevoiteen päälle voi laittaa vielä seerumin ja päivä/yövoiteen. Tai nojoo... riippuu oikeastaan vähän koostumuksesta.. Onko aknevoiteesi geelimäinen vai voidemainen? Imeytyykö se ihoon kokonaan? Jos siitä jää sellainen "voiteinen" pinta niin silloin tuntuisi hassulta laittaa päälle seerumia... Tällöin seerumin ainesosat eivät välttämättä imeydy kunnolla. Mutta jos aknevoiteen jälkeen laittamasi kosteusvoide imeytyy hyvin, niin silloin luulisi kyllä seeruminkin imeytyvän. Eli ymppäät sen sinne väliin vaan. Jos muuten ihosi tuntuu jo kuivalta eikä pelkästään pintakuivalta, ei vesipohjainen seerumi välttämättä enää riitä.... Oletan, että puhuitte varmaan lääkärin kanssa ihonhoidosta? Jos hän sanoi, että kannattaa käyttää vain vesipohjaisia tuotteita, niin sitä kannattaa tietysti noudattaa. Mutta "kunnon" kuiva iho vaatii tietysti myös lipidejä.

   Vastaa

   0
 35. Ensiksikin, kiitos tosi hyväst blogista. Palaan tänne todella usein lukemaan esittelemistäsi tuotteista ja niiden ominaisuuksista.

  Seerumit on minulle aika outoja. Kokeilin Nuxen Merveillancea, mutta joko siitä, tai jostain muusta syystä ihoni meni nopeasti pahoille näpyille ja sen jälkeen olen ollut aika varovainen kokeiluissani. Tuo Ren kiinnostaisi.

  Olen vähän hukassa ihotyyppini suhteen. Ihoni on kuiva ja välillä kiristävänkin tuntuinen, mutta silti kehittää päivän mittaan melkoisen kiillon jos kiiltoa ei hillitse puuterilla. En tiedä ovatko käyttämäni voiteet liian rasvaisia, nyt käytössä on Avenen hydrance. Voisikohan parempi ratkaisu olla kevyempi kosteusvoide ja seerumi? Onko ylenpäätään olemassa kosteusvoiteita, jotka kosteuttavat hyvin, mutta jättävät edes hienoisen mattapinnan?

  Ja vielä yksi kysymys kun aloin kyselemään: mikä kosteusvoiteen ominaisuus saa aikaan sen, että iholle levittämisen jälkeen voide alkaa rullautumaan pois jos esim. poskea hiukankin hankaa. Tämä ominaisuus on tullut vastaan ainakin joissain Biothermin ja Vichyn voitessa.

  Suuret kiitokset jos ehdit vastailemaan!

  Vastaa

  0
  1. Ihoni on kuiva ja välillä kiristävänkin tuntuinen, mutta silti kehittää päivän mittaan melkoisen kiillon jos kiiltoa ei hillitse puuterilla.

   Kyse on siis pintakuivuudesta. Ihosi kiiltely kertoo, että talirauhasesi kuitenkin erittävät talia ja ihon oma "rasvausmekanismi" toimii. Kuiva iho ei eritä juuri lainkaan talia. Suomen kielessä nuo ilmaisut 'pintakuiva' ja 'kuiva' ovat vähän kehnoja mielestäni, ja kuvaavampaa olisikin puhua 'kosteusköyhästä' tai 'rasvaköyhästä' ihosta. (Englanniksi näkee ilmaisuja 'dehydrated skin' ja 'dry skin'.)

   Avenen Hydrance ei ole minulle tuttu, täytyi googlata. Vähän hämmästyin kun Avenen sivuilla puhutaan voiteen sopivan myös pintakuivalle iholle joka kärsii kosteuden puutteesta - kyseessä on nimittäin todella tanakka mineraaliöljypohjainen voide. Ihosi kiiltely kertoo siitä, että et tarvitse rasvaista voidetta, minusta tuo Hydrance kuulostaa aika lailla väärältä tuotteelta sinun ihotyypillesi. Kosteusvoide + seerumi -yhdistelmä voisi siis tosiaan olla kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.

   Onko ylenpäätään olemassa kosteusvoiteita, jotka kosteuttavat hyvin, mutta jättävät edes hienoisen mattapinnan?

   Hmmm... toki kaikki mattavoiteetkin lupaavat kosteuttaa hyvin, mutta on eri asia tuntuuko se oikeasti iholla siltä.... Minä kun en ole itse koskaan kokeillut yhtäkään tällaista voidetta niin en osaa sanoa miltä niiden kosteusteho tuntuu. Mattapintaa lupaavista voiteista tulee mieleen Diorin Hydra Life Matifying Fluid, Clarinsin Hydra-Matte ja Ultra-Matte, Lumenen Natural Code Glow Without Shine ja Laveran Calendula. Tuo Laveran voide on siitä jännä, että se on tarkoitettu sekaiholle ja tosiaankin lupaa mattapintaa, mutta se on koostumukseltaan täyteläisemmän puolella eikä ainakaan minulla katoa ihoon niinkuin normaalin/sekaihon tuotteet yleensä. Iho ei jää kiiltämään, mutta en nyt ihan tiedä jääkö se mattaiseksikaan... Itselläni nuo Calendula-näytteet on yövoidekäytössä, koen sen vähän liian paksuksi päiväkäyttöön meikin alle.

   Tuo postauksessa esitelty MUSin Hydra Serum'han jättää aika mattaisen pinnan ja kosteuttaa silti hyvin, ehkä siinä voisi olla sinulle sopiva seerumi..? Ja sitten päälle joku normaali/sekaihon emulsio?

   mikä kosteusvoiteen ominaisuus saa aikaan sen, että iholle levittämisen jälkeen voide alkaa rullautumaan pois jos esim. poskea hiukankin hankaa.

   Yleensä tätä selitetään sillä, että voide on ihotyypille liian täyteläistä eikä imeydy riittävästi. Voiteen imeytymistä voi haitata myös ihon sarveiskerroksen tila, siis jos ihoa ei ole kuorittu säännöllisesti ja marraskeden sarveistuneet solut ovat muodostaneet kuivan, paksun ja "kovan" pinnan jota voide ei läpäise ihanteellisesti. Eli kokeile kuoria ja/tai vaihtaa kevyempään voiteeseen.

   Vastaa

   0
  2. Suuret kiitokset vastauksestasi! Satuin eilen juuri itsekin katsomaan tuota Avenen Hydrancen incia ja hämmästyin sen mineraaliöljuistä ja silikoneista. Jotenkin luulin, että Avenessa ei niitä ole, mutta olin väärässä.

   Täytynee nyt koittaa etsiä muita vaihtoehtoja iholleni. Olen sen verran monta vikaostosta tehnyt, että täytyy mennä kosmetiikkaosastolle kyselemään näytteitä ja sijoittaa sitten sopivimpiin.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)