20.02.2013

"Synteettiset" suosikit osa 2: kuorinta-aineet

Suosikkituotteideni sarja ei-luonnonkosmetiikan puolelta jatkuu tänään kasvojen kuorinta-aineiden parissa.

Täytyy sanoa, että kuorinta-aineiden joukkoon mahtuu jos jonkinlaista tekstuuria ja koostumusta, ja tuotteet ovat kehittyneet huimasti viimeisen 20 vuoden aikana. Kun itse aloin kuoria ihoani joskus teini-ikäisenä 90-luvun alussa, muistan että käyttämäni tuotteet (kuka muistaa esim. Aaprin?) olivat järjestään todella karkearakeisia ja iho jäi niiden jäljiltä todella nihkeäksi. Kuvittelin pitkään, että niin kuuluukin olla. Kuorinta --> syväpuhdistus --> syväpuhdas iho on narskuvan nihkeä.

Nykyään kuorinnoissa käytetään useammin pienempiä, pyöreäreunaisia mikrorakeita jotka ovat iholle hellävaraisempia. Kuorivia ainesosia on loputon kirjo perinteisistä hedelmänkivijauheista muovirakeisiin ja luffasta jojobahelmiin.

Clarins_OneStepExfoliatingCleanser

CLARINS One-Step Gentle Exfoliating Cleanser

Tämä tuote kuuluu ensimmäisiin tuttavuuksiini selektiivisen ihonhoidon puolelta. Sain siitä vuosia sitten näytteen ja ihastus oli välitön. Tuote on nimensä mukaisesti kuoriva kasvoputsari ja lupaa poistaa meikinkin. Ihan päivittäiseen puhdistukseen en tätä kuitenkaan käyttäisi, sillä oli koostumus kuinka hellävarainen tahansa, ei mekaanista kuorintaa suositella käytettäväksi päivittäin kuin erittäin rasvaiselle ja paksulle iholle.

Clarins One-Step Exfoliating Cleanser vaahtoaa mukavasti ja mikrokokoiset silika-rakeet jättävät ihon pehmeäksi kuin vauvan peppu. Muistelen, että nimenomaan tämän tuotteen kautta sain kunnon "ahaa"-elämyksen kuorivien aineiden maailmaan. "Okei, kasvokuorinta voi siis myös vaahdota, ja jättää ihon pehmeäksi nihkeyden sijaan." Aiemmin käyttämäni kasvokuorinnat olivat kaikki voide- tai geelimuodossa ja sisälsivät tiheän mikrorakeen sijaan suurempia, harvemmassa olevia rakeita.

Allure

BLISS Pore Perfecting Facial Polish

Jos Clarins One-Step Exfoliating Cleanser jättää ihon pehmeäksi kuin vauvan peba, niin Bliss taikoo hipiästä todellisen Baby Butt Deluxen...! Huhheijaa sitä sileyden tunnetta kun tuotteen huuhtoo iholtaan. Eikä luonnollisestikaan tietoakaan mistään nahkeudesta! Iho on käsittelyn jäljiltä niin siloinen ja pehmeä että sitä tekee mieli koko ajan silittää... Kun tällaisia kuorintoja kerran kokeilee niin ei kuulkaas paljon tee mieli enää palata Aapriin...! ^_^

Bliss Pore Perfecting Facial Polish on koostumukseltaan voidemaista ja sisältää kuorivana ainesosana kalsiumkarbonaattia. Rakeet ovat kuin hienonhienoa hiekkaa. Voide sisältää myös hektoriittia (savi-mineraali), joka osaltaan tehostaa ihohuokosten syväpuhdistumista.

Tuubi ei tosiaankaan ole kovin ylellisen näköinen mutta vaatimaton kuori kätkee sisäänsä todellista hemmottelua iholle!

Clarins_GentleExfoliator

CLARINS Gentle Exfoliator

En mitenkään erityisesti yritä suosia Clarinsia (en ole heillä töissä eivätkä he sponsoroi blogiani tai todennäköisesti edes tiedä olemassaolostani), mutta olen sitä mieltä että merkillä sattuu olemaan aivan erityisen hyvä kattaus erilaisia kuorintoja. :)

Suosikkieni listalle päätynyt Gentle Exfoliator eroaa kahdesta ylemmästä sillä, että se on rakeeton. Koostumus on nestemäinen ja kevyesti geelimäinen. Kuorivana ainesosana tuotteessa on kahta AHA-happoa (glykolihappo ja viinihappo), tamarindi-hedelmän uutetta sekä salisyylihappoa. Näistä kaikkein tehokkain ja epäilemättä tuotteen pääasiallinen aktiiviaine on glykolihappo, joka on yksi tutkitusti tehokkaimpia kosmetiikan ainesosia kautta linjan. Se on yksi harvoja ainesosia jotka voivat imeytyä dermikseen saakka (vaikkakaan kaupan "over-the-counter" -tuotteissa tuskin on tähän vaadittavia pitoisuuksia).

Glykolihappokuorinta sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti siitä hyötyy auringon vaikutuksesta kärsinyt iho --> juonteet, pigmenttiläiskät, laajentuneet ihohuokoset, yleisesti "veltostunut" ihon rakenne.

Gentle Exfoliator on loistava vaihtoehto niille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää rakeellista kuorintaa. Se on erittäin hellävarainen koska ei aiheuta iholle mitään mekaanista rasitusta, ja on samalla kuitenkin jopa tehokkaampi kuin raekuorinnat, koska vaikutukset yltävät syvemmälle. Tuotetta käytetään kasvoveden tapaan 1-2 kertaa viikossa. Aivan yhtä "dramaattisesti" ja välittömästi silottavaa efektiä tämä ei jätä kuin vaikkapa Blissin Facial Polish, mutta iho jää oikein miellyttävän tuntuiseksi. Säännöllinen käyttö kirkastaa ihoa silminnähden.

Young woman applying exfoliating gel to face, portrait, close-up

Kaikilla jutun kuorinnoilla on hintaa vähän päälle 30 euroa, jos joku on kiinnostunut hinnoista.

Millaista kuorintaa te tykkäätte käyttää? Oletteko isompien rakeiden ystäviä vai koukkuuntuneet hiekkaisen tuntuisiin mikrokuorintoihin? Vai onko joukossa "hauschkalaisia" jotka eivät kuori ihoa lainkaan?

0 comments on “"Synteettiset" suosikit osa 2: kuorinta-aineet”

 1. Olen kyllä myös vähän 'hauschkalainen', mutta en noudata kaikkia sääntöjä ja kapinallisena käytän rinnalla muiden sarjojen tuotteita! ;)

  Käytän 10% glykolihappokuorintaa Reviva Labsin yövoiteen muodossa joka toinen yö T-alueelle, koko kasvoille ehkä kerran viikossa tai kahdessa. Kun iho tuntuu oikein tukkeiselta, teen myös mekaanisen kuorinnan (Micrologican Daily Microfoliant tai Melvitan kuorintavoide), mutta silloinkin vain T-alueelle kosmetologin suosituksesta.

  Clarinsin AHA-kuorinta vaikuttaa mielenkiintoiselta! Huuhdellaanko se pois, vai käytetäänkö sitä ihan normaalin kasvoveden tapaan?

  Vastaa

  0
  1. Käytetään kasvoveden tapaan, voisinkin muuten lisätä tiedon tuohon tekstiin. :)

   Vastaa

   0
 2. Oi, nyt tekee mieli kuorintaa. Mulla ihan laiminlyöty ihonhoidon osuus ja onkin muuten samea iho. Ei kaunis yhdistelmä talvenkalpean kanssa. ;) Miten noiden tuoksut? Olisko joku hajusteeton/mieto tuoksultaan, että passais herkälle hipiälle? Tai osaatko suositella jotain muuta herkälle atooppisuuteen taipuvaiselle, talvisin vähintään pintakuivalle iholle?

  Vastaa

  0
  1. Clarinsin AHA-happokuorinta on hellävaraisin ja vähiten tuoksuva noista kolmesta, täysin hajusteeton niistä ei ole mikään.

   Oikein herkälle iholle käyttäisin nimenomaan rakeetonta kuorintaa.

   Vastaa

   0
 3. Hei. Itse nuukana opiskelijana käytän pelkästään sokeria ja joskus soodaa ihon kuorintaan. Mitä mieltä olet tästä? Saako tuollaisilla kalliilla kuorinta aineilla oikeasti rahansa arvoisen paremman tuloksen?

  Vastaa

  0
  1. Kun on kyse raekuorinnasta, sellaisen voi vallan loistavasti valmistaa myös itse kotona ( http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/12/28/tehokkaat-kotikutoiset-kuorinnat/ ), enkä mene väittämään että kaupasta monella kympillä ostettu olisi ehdottomasti parempi. Mikrorakeet saattavat kyllä olla sokeria ja suolaa hellävaraisempia kasvojen iholle (kropalle nou problem, sille alueelle sopii myös mun suosikki kahvinpurut!), ja soodakuorinta voi olla liian rankka herkälle iholle. Eli kaupasta ostettu puteli voi olla "turvallisempi" vaihtoehto mikäli omaa herkän ihon, mutta normaali-ihoisella omatekoiset ajavat aivan varmasti saman asian.

   Glykolihappokuorintaa harva osaa valmistaa kotona. Googlaamalla "kotitekoinen glykolihappokuorinta" netistä löytyy kyllä ohjeita ananas- ja papaijapohjaisiin kuorintoihin, mutta ne ovat entsyymi-, eivät glykolihappokuorintoja. En tiedä miksi aha-hapot ja entsyymit menevät niin usein sekaisin, kummatkin kyllä kuorivat mutta aha-hapot ovat paljon tehokkaampia ja niillä on muitakin eri vaikutuksia.

   Aivan yhtä ihanan tuntuista kasvojen ihoa en ole kotikuorinnoilla vielä onnistunut saamaan verrattuna noihin kaupan suosikeihini, eli ilmeisesti kaupallisten kuorintojen sisältämät pehmentävät, uudistavat ja mitä-lie lisäaineet tekevät jotain taikaa jota pelkkä mekaaninen kuolleiden ihosolujen irrotus ei tee. Mutta esim. kropan nahalle omatekoinen kahvinpuru + öljy -kuorinta on ollut taivaallisinta mitä tiedän...! ^_^

   Vastaa

   0
 4. Täällä myös Aaprin käyttäjä tai siis entinen sellainen. Nykyään on hellemmät otteet :)

  Kiitos sun, tilasin pitkästä aikaa Lily Lolon pohjan ja en vois olla tyytyväisempi. Ostin välillä Bare mineralsin pohjan, mutta ei se ollut läheskään niin hyvä. Eksyin kokeilemaan myös Lancomen meikkivoidetta monen hehkutuksien jälkeen, mutta kakkoseksi jäi sekin.

  Vastaa

  0
  1. Ei mullakaan kyllä mikään mene koskaan mineraalien yli...! :) Mineraalipohja on varmasti yksittäisesti PARASTA mitä olen koko elämäni aikana meikkien maailmasta löytänyt. <3 Monet suosikit vaihtuu, meikkityylit vaihtuu, mutta mineraalipohja on ja pysyy vuodesta 2007. :)

   Vaikka olen todella hyviä meikkivoiteitakin ammattini kautta löytänyt, niin mieltymykseni puuterimaiseen pohjaan on asia, joka tuskin koskaan muuttuu.

   Vastaa

   0
 5. Kiitos ihanasta blogista Sanni, on aivan mahtavaa saada lukea sellaista blogia missä joka toinen postaus ei ole Nellyn mainoskollaasi, ja tuntuu että suhun voi oikeasti luottaa ettet myy ihan mitä tahansa lukijoille suuremman palkkakuitin toivossa. Lisäksi olet tosi symppis, tuotat oikeasti laadukasta sisältöä, suhun on helppo samaistua, esim. kun oot kirjottanut sun rahatilanteista jne, aina ei ole varaa kaikkeen. Oon aina tykännyt sun blogista, ja jotenkin nyt tuli sellainen olo että on pakko tulla myös sanomaan se! :-)

  Vastaa

  0
 6. Haa, olipa hyvä tuo postaus kotona tehtävistä kuorinnoista! Itselläni on tällä kertaa Neutrogenan greippikuorinta, joka haisee mun iholla kissan pissalta. Yöh! Ihana tuubi ja ihan ok tulos, mut se haju...

  Vastaa

  0
 7. Minä en voi herkän couperosa-ihoni takia käyttää lainkaan rakeellisia kuorintoja ja muutenkin kuorin kasvoni vain joka toinen tai kolmas viikko.

  Minulla on kaksi suosikkikuorinta-ainetta, joita ilman en osaisi olla: Samparin Peeling équilibre moussant (Equalizing foam peel; asun Ranskassa enkä tiedä, saako Sampar-merkin tuotteita Suomesta, mutta netistä niitä varmasti voi tilata) ja Yves Saint Laurentin Top Secrets Gommage action biologique (Natural action exfoliator). Molemmissa on suunnilleen sama idea, mutta käyttötapa on erilainen: Samparin geelimäistä tuotetta levitetään kosteille kasvoille, annetaan vaikuttaa pari minuuttia, kostutetaan vesitilkalla ja hierotaan kevyeksi vaahdoksi, joka huuhdellaan pois. YSL:n tuote on paksumpaa tahnaa, joka levitetään kuiville kasvoille ja hierotaan kevyesti, kunnes se muuttuu ihon kosketuksesta öljymäiseksi. Sekin kostutetaan pienellä tilkalla vettä, jolloin tuote muuttaa vielä kerran muotoaan vaahtomaiseksi, ja lopuksi vaahto huuhdellaan iholta. Molemmat tuotteet ovat siis rakeettomia ja erittäin hellävaraisia, ne sopivat erinomaisesti jopa herkälle ja pienimmästäkin hankauksesta punoittavalle couperosaiholle.

  Vastaa

  0
  1. Kuulostavatpa mielenkiintoisilta! :)

   Ja minäkin muuten kuorin kasvot vain kolmen-neljän viikon välein. Normaalille iholle ei rakeellista kuorintaa suositellakaan useammin kuin 1-2 kertaa kuukaudessa.

   Vastaa

   0
 8. Moikka

  Tämä ei nyt varsinaisesti tähän postaukseen liity mutta pistän nyt kuitenkin.

  Elikkäs osaisitko suositella lily lolon-mineraalipohjan sävyä. Bare mineralsilta käytin sävyä medium beige ja tällä hetkellä käytössä meowin pohja sävyssä Flawless 3-Naudhty abyssinian joka on aika nappivalinta. Haluaisin vaihtelun (ja uuden tullirajan) vuoksi kokeilla loloa, koska meowin tilaus ei ehkä ole enään niin helppoa.

  Ihoni on vaaleahko ja aika vahvasti keltapohjainen. Vaalein sävy on kuitenkin aina liian vaalea ja yleensä käytän keskivälin sävyjä. Mistä muuten tilaat lilylolot?

  Vastaa

  0
  1. Moi Katar!

   Tilaan Loloni suoraan Lily Lolon omasta kaupasta Briteistä. Tosin melkein yhtä edullisesti saisi Suomen Biodelly.comista, erona vain postarit eli 4,90€.

   En ole nähnyt Lololta livenä muita sävyjä kuin Blondien, China Dollin, Barely Buffin, In The Buffin, Popcornin ja Warm Peachin, ja ne ovat kaikki vaaleita. En siis osaa valitettavasti sanoa mikä Lolon sävyistä vastaisi BM:n Medium Beigeä. Kuvauksen perusteella veikkaisin Cookieta, mutta en tosiaan ole verrannut sävyjä joten en pysty ottamaan sen tarkemmin kantaa.

   Tosin, jos ihosi on vahvasti keltapohjainen, niin silloin valitsisin lämpimän sävyn kuten esimerkiksi Warm Honey. Jännä että BM:n Medium Beige on sopinut sinulle jos olet vahvasti lämmin, se on luokitukseltaan neutraali mutta mun mielestä ehdottomasti enemmän pinkkiin kuin keltaiseen päin... Nohh, mineraalien etuihinhan toisaalta kuuluu se, että ne mukautuvat ihon sävyyn hämmästyttävän hyvin vaikkei sävy olisi täysi match. :)

   Vastaa

   0
  2. Sanni, oletko varma ettet nyt sekoita BM:n sävyjä Medium ja Medium Beige? Medium on selkeästi pinkkiin taittava kylmä sävy, mutta kyllä mun mielestä tuo Medium Beige on selkeästi lämmin/keltapohjainen.

   Vastaa

   0
  3. En sekoita. :) Olen töissä laittanut sen verran paljon Bare Mineralsia asiakkaiden kasvoille että sävyt on aika hyvin hallussa. :) Medium on viileäpohjainen, Medium Beige neutraali. Mun silmissä se ei ole yhtään kellertävä.

   Vastaa

   0
  4. Nyt heräsi epäilys oliko se sittenkään se medium beige :) se medium ainakin tais olla tosi punanen.

   Light oli sopivan keltainen mutta liian vaalea, mutta yleensä kaikki on liian punasia. On lukenu että monen mielestä tuo light on ollut liian keltainen.

   No ehkä tutkiskelen lisää ja laitan tuon warm honeyn korvan taakse. Kiitos vastauksesta

   Vastaa

   0
 9. Kiitos kivasta blogista Sanni, olen seuraillut tätä nyt muutaman viikon ja eksynyt aika vanhoihinkin postauksiin. Itsekin noudatan VHH-ruokavaliota ja muutaman ohjeen olenkin jo testannut (tonnikalapullat nam ja mantelileipä namnam!). Niin ja vuodesta 2007 olen ollut vannoutunut Youngblood-mineraalimeikkipohjan kannattaja, joskin levitysmenetelmä on vaan rasittavan hankala (helpottui kyllä vähän kun tsekkasin sun ohjevideon :) ).

  Asiaan. Itse käytän n. 1-2 krt viikossa Vichyn kuorintavoidetta, jossa on aika isot rakeet. Yleensä kuorinnan perään laitan Vichyn kosteuttavan naamion. Semmoisen oudon jutun olen huomannut kuorinnassa, että joudun usein tekemään operaation kaksi kertaa. Ensimmäisen kuorintakerran jälkeen menee muutama minuutti ja kas kummaa, iho alkaa kuoriutua tai siis sormiin rupeaa irtoamaan "nukkaa" iholta. Muistelen itse asiassa, että sen muutaman kerran, kun olen kasvohoidossa käynyt, niin usein on kuorintavaihe tehty kahdesti, ensin mekaanisesti ja sitten ilman rakeita. Onko muilla samoja kokemuksia?

  Vastaa

  0
  1. Jännä ilmiö tuo sun "nukkaantuminen".... Mä en ole kokenut mitään tuollaista enkä keksi mistä se voisi johtua. Ehkäpä joku kosmetologi tietäisi mahdollisen selityksen..?

   Vastaa

   0
  2. mullakin nukkaantuu!! joskus pelkästään ison rasvakerroksen hieromisesta!

   Vastaa

   0
 10. Hei, mä niiiiin muistan tuon Aaprin. Oli pakko googlata, sitä on vieläkin olemassa. Tosin ehkä heilläkin on jotain tuotekehittelyä tapahtunut parissa vuosikymmenessä;) Teininä sitä käytin, koska olin lukenut alan lehdistä, etä ihoa pitää kuoria. Se oli kyllä siihen aikaan uskomattoman "väkivaltaista" ainetta. Iho oli ihan punainen ja ärsyyntynyt. Mutta minä olin tyytyväinen, olinhan noudattanut naistenlehtien ihonhoito-ohjeita;)

  Vastaa

  0
  1. "Väkivaltainen" on kyllä just hyvä sana! ^_^ Ehkä silloin ajateltiin, että kun ihoa kuoritaan, niin sen pitää tosiaan tuntua ja kunnolla jotta asiakas kokee saavansa rahoille vastinetta.... :P

   Vastaa

   0
 11. Sillon tällön kuorin ihoni suihkun yhteydessä, en kuitenkaan ihan kerran viikossa niinko se oikea suositus taitaapi olla. Mulla oli Garnierin Pure 3in1 markettikuorintavoide, jolla pystys kuorimaan ja tekemään kasvonaamionnaamion ja ihan pesuun. Mut onnistuin hukkaamaan sen putelin jonnekkin, ni nyt olen käyttänyt Lumenen Berry Refresh vartalokuorintaa. Pitäis kyl hankkii oikeen kasvokuorintavoide, toi vartalokuorinta on tehokasta, mut se ei oo tarkoitettu kasvoille :D
  (Katos perhana! Lähin ettimään tota Lumenen purkkia, et saan tarkistettua sen nimen ja löysin samalla ton hukassa olleen Garnierin :) Jee! )

  Vastaa

  0
  1. Ainiin, jäi vielä sanomatta et tykkään kuorintavoiteesta, jossa on rakeita. Musta tuntuu että jos voiteessa ei oo rakeita, se ei kuori kunnolla c(:

   Vastaa

   0
  2. Lähin ettimään tota Lumenen purkkia, et saan tarkistettua sen nimen ja löysin samalla ton hukassa olleen Garnierin :) Jee!

   Hihii, mahtavaa..! ^_^

   Vastaa

   0
 12. Musta on tullut ihan yllättäen tosi suuri Clarins-fani. Niissä on vaan kaikki jotenkin kohdallaan ja tällainen hivenen ongelmallinenkin nahka on niiden kanssa ollut ihan jees. Pointsit kyllä siis niille.
  Mm. käytettyäni ihan muutaman kerran sitä "kaunistusrasvaa" kaveri kysyi töissä että oonko ollut lomalla tai jossain kun näytin niin fressiltä :D

  Vastaa

  0
  1. Tarkoitatko Beauty Flash Balmia? :) Mulla on sekin edelleen kokeilematta.... Tosin nyt otin töistä testiin silmänalusille tarkoitettua Eye Revive Beauty Flash Balmia, jonka pitäisi siis tehdä väsyneille, pussittavilla silmänalusille samanlaiset kauneustemput kuin original BFB kasvoille. Mulla on viime aikoina ollut aamuisin ihan hämmentävä turvotus silmien alla mikä on ihan uutta, kai se voi tämäkin liittyä näihin ikääntymisprosesseihin kehossa... Odotan mielenkiinnolla onko Eye Revivellä mitään vaikutusta "aamusäkkeihin". :)

   Vastaa

   0
  2. Juurikin tuo Flash. Se on oikeesti loistava. Jos jostain syystä ei miellytä niin täällä yksi vapaaehtoinen uhri ;)
   Mä olen tykästynyt Cliniquen silmänympärysrolliin. Ihanan viilentävä ja minusta aika nopeasti huomaa vaikutuksen. Mutta kiinnostaa kyllä kuulla mitä "silmäflash" tekee!

   Vastaa

   0
 13. "Aapri luo ihon kauniimman, ja näet sen ja tunnet sen, Aapri" :)

  Eli muistan vielä tv-mainoksen laulunkin vanhana käyttäjänä. Nykyisin olen siirtynyt vähän hellävaraisempiin tuotteisiin. Tällä hetkellä Neutrogenan sellainen, jossa salisyylihappoa, tuntuu hyvältä ja tehokkaalta. Tuota Clarinsin nestemäistä voisin kokeilla, kuorinta tepsii minulla mustapäiden ehkäisyyn.

  Vastaa

  0
  1. Eli muistan vielä tv-mainoksen laulunkin vanhana käyttäjänä.

   Oho, respect. :) Mä en muista laulua enää... mutta pakkauksen ja logon muistan elävästi, tuntuu että kaikki käytti siihen aikaan just Aapria.

   Vastaa

   0
 14. Jännä ettei kukaan ole maininnut Dermalogican jauhetta, joka sekoitetaan vesitippaan ja syntynyt vaahto levitetään kasvoille.
  Mulle tehtiin kerran kosmetologilla sillä hoito ja sain näytepussin kotiinkin. Sen loputtua etsin vastaavaa edullisemmasta hintaluokasta ja löysinkin Oriflamelta, mutta huomattavasti heikompitehoisen version. Ja kun sitäkään ei mistään enää saanut, löysin Lumenen rakeettoman kuorintavoiteen. Ei sekään Dermalogicaa korvannut, mutta sitten tulikin Livboxin mukana pieni putilo tuota Dermalogicaa ja olen tehnytkin vakaan päätöksen panostaa ja hankkia tuon täysikokoisena kun loppuu.

  Vastaa

  0
  1. Mä olen kokeillut kerran tai kaksi pienestä näytteestä tuota Dermalogican kuorintaa. Oli ihan ok, mutta ei mikään sellainen ihon-pehmennys-elämys että olisi jäänyt erityisesti mieleen.

   Vastaa

   0
  2. Jos Dermalogican tuotteista tykkää, kannattaa kurkata tänne: http://www.jerseybeautycompany.co.uk

   Luotettava, ja vieläpä melko nopea verkkokauppa, josta saa tuotteet paljon edullisemmin kuin Suomesta. Esim. tuo Daily Microfoliant maksaa 38,50 puntaa :)

   Mullakin on tällä hetkellä vielä tuo jauhe käytössä. Seuraavaksi ajattelin kokeilla jotain muuta, koska Sannin tavoin koin kuorinnan olevan "ihan ok", muttei "aaaah ihanaa sileä ihoni namnamnam <3<3<3<3" :D Voi piru kun on rahat lopussa ja Bliss rupesi houkuttelemaan....

   Vastaa

   0
  3. Harmi kun Blissiä ei oikein löydä mitenkään sikahalvalla nettikaupoistakaan... :/

   Mäkin olen muuten tilannut joskus tuolta Jersey Beauty Companysta, mutta vain lahjaksi, en itselle. Mutta koska kauppa sijaitsee Jerseyssä, niin aika pieniä tilauksia pystyy enää tekemään ettei napsahda alvit päälle… :/

   Vastaa

   0
  4. Minulla tuo teki sen wau-elämyksen ekalla kerralla, muttei enää sen jälkeen. Monessa kuorinnassa on sama juttu ja olen miettinyt, johtuisiko vain siitä siihen tunteeseen jotenkin tottuu. Kuorin kasvojen ihon noin kerran viikossa.
   Jos joku noista mainitsemistasi kuorinnoista tekee tuon tunteen joka kerta, pitää ehdottomasti kokeilla!
   Ja kiitos linkistä Venla :)

   Vastaa

   0
 15. Tällä hetkellä minä huomaan löytäväni Clarinsilta aina vain uusia ja ihania tuotteita, eli minulla on käytössä tuo rakeeton kuorinta. En pidä enää kuorintavoiteista jossa on rakeita, joten tuo on ihanteellinen vanhenevalle iholleni. Käytän tuota kerran viikossa ja se tuntuu riittävän ainakin minulle :)

  Vastaa

  0
 16. Ai että, kuinka voiskaan unohtaa Aapria, teini-iässä ostettua ekaa kuorintavoidetta! :) Se oli kyllä heviä kamaa, ja sai moneksi vuodeksi uskomaan, että kuorintavoiteen kuuluukin olla juuri niin karkearakeista!
  Nassu tulee nykyään kuorittua ehkä noin kerran kuukaudessa. Ihoni on vähän couperosaan taipuva, ja jostain luin, että kuorinta kerran viikossa -suositus ei toimi tämän tyyppiselle iholle.
  Hyvä kuorintavoide tosin on hakusessa, kun on pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Tällä hetkellä on avattuna putkilo jotain briteistä ostettua ruusu-kuorintaa, mutta tuntuu, että iho ei kauheasti siitä tykkää. Noin päivä-pari kuorinnan jälkeen puskee vähän näppyä pintaan. En tiedä, onko sitten se ruusu, joka aiheuttaa. Ainakaan kasvovoiteissa ei nimittäin toimi minun ihollani. Olen myös sitä pohtinut, että johtuvatko näpyt yleensäkin kuorinnasta, nyt kun kuorii niin harvoin. Tuo Clarinsin AHA-happokuorinta kuulostaa kyllä hyvältä, vaikka onkin synteettisen puolen tuote. Olisiko sinulla vinkkiä hyvästä kuorinnasta luonnonkosmetiikan puolelta?
  Ai niin, ja pakko kommentoida myös tuota mineraalipohjaa. Hyvän meikkivoiteen metsästys loppui siihen, kun tilasin Lily Lolon pohjan (sävy China doll, toimii punertavalle, vaalealle iholleni tosi hyvin eikä tarvitse pelätä meikkivoiteen rajoja). Huipputuote, kevyt mutta kestää hyvin pitkänkin työpäivän! Girl's best friend! :)

  Vastaa

  0
 17. Käytin loistavaa Neutrogenan Visibly Clear -kuorintaa, joka todella tuntui vähentävän epäpuhtauksien syntyä eikä raapinut sekaihoani liikaa. Herkistyin kuitenkin kaikille hajusteille niin pahasti, että senkin käyttö piti lopettaa. Vaihdoin Cliniqueen, joka on kyllä liian läheistä sukua Aaprille!

  Vastaa

  0
 18. En ole ollut kovin ahkera kuorintojen käyttäjä, koska jotenkin niiden käyttö tuppaa unohtumaan. Nyt kuitenkin olen löytänyt tuotteen, jota muistan käyttää joka viikko, koska se on mielestäni niin hyvää: Frantsilan kuorintavoide. Iho tulee todella pehmeäksi ja luonnollisuus on tosi plussaa! Tuoksu on mielestäni kiva.

  Vastaa

  0
  1. Mä olen kokeillut kerran tuota Frantsilan kuorintaa ja tykkäsin kanssa! :)

   Vastaa

   0
 19. Tykkään esim. Paula's Choicen jätettävistä kuorinnoista. Käytän noin kerran viikossa tai useammin, jos on paljon finnejä, 5% glykolihappovoidetta ja muuten välillä Malu Wilzin entsyymi-papaya-kuorintaa (suosittelen!). Ei siis rakeita ollenkaan.

  Vastaa

  0
 20. Osaatko auttaa minua. T-alueella ja erityisesti poskipäissä laajentuneita ihohuokosia..mikä avuksi? Iho on ihan ok sekaiho ehkä muuten..mutta ehkä hieman couperosaa myös. Eli ei siis voi varmaan olla kovin tujua siis? Sopisiko noista joku? Mitä suosittelet naamioksi? Nyt on pakko alkaa tehdä tälle asialle nyt jotain! Ja mikä olisi mulle hyvä kasvovesi luonnonkosmetiikan puolelta? Tuo kuorinta ja naamio voisi olla normikosmetiikkaakin jos olet sitä mieltä että sieltä olisi mulle joku hyvä? Mutta kasvoveden haluaisin luonnonkosmetiikan parista. Kiitos tosi tosi paljon jos autat! Jotenkin luottaa sun tietoihin kun sulla sitä näyttää olevan. Kiitos jo!

  Vastaa

  0
  1. Olisin ikionnellinen jos auttaisit! :) varmasti sulla paljon vastattavaa mutta pliis

   Vastaa

   0
  2. Laajentuneet ihohuokoset - suosittelen supistavaa kasvovettä, seerumia ja naamioita. Kasvovesi luonnonkosmetiikan puolelta voisi olla Madaran Clarifying Toner. Se sisältää myös salisyylihappoa. Seerumiksi Clarinsin Pore Minimizing Serum. Kuorinnaksi sopisi esimerkiksi tuo postauksessa mainittu Bliss, koska se sisältää huokosia supistavia ainesosia, mutta mikäli koet että ihosi on liian herkkä mekaaniseen kuorintaan niin tuo Clarinsin Gentle Exfoliatorin sisältämä valkoinen nokkonen lupaa myös napakoittaa huokosia.

   Naamioksi mieltymyksesi mukaan joko savipohjainen tai peel off -naamio. Esimerkiksi Estelle & Thildin Detox Mask Lily (savipohjainen) tai Yves Rocherin Purete Vegetale -minttunaamio (peel off). Toisaalta jos ihollasi on couperosaa niin ehkäpä minttu voi ärsyttää. Mutta peel off -naamiot supistavat kokemukseni mukaan huokosia tosi tehokkaasti. Niitä löytyy yksittäispakattunakin monelta merkiltä. Itse käytin pitkään myös Lumenen klassista turvenaamiota, sekin supistaa huokosia.

   Kaikkein välittömimmän avun saat kuitenkin tuotteesta, joka täyttää huokoset. Oma suosikkini on Cliniquen Pore Minimizer Instant Perfector, juttua tässä postauksessa:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/03/01/huokoset-piiloon/

   Vastaa

   0
  3. Kiitos tuhannesti!! Laitan nämä nyt itselle ylös ja ostoslistalle..maksaa mitä maksaa mutta nyt menee hankintaan..kiitos.

   Vastaa

   0
  4. Nyt heti aloin netistä etsiä paikkoja mistä ostaisin.. Saako Estelle & Thildiä muualta kuin Kickseistä? Ei taida Sokokselta saada? Mikä olisi hyvä nettikauppa mistä sitä saisi? Kannattaako nuo synteettiset hakea Sokokselta (ainut kauppa johon pääsen) vai olisiko jokin hyvä nettikauppa? Kiitos taas.

   Vastaa

   0
  5. Estelle & Thildiä saa nykyisin Kicksin lisäksi joistain apteekeista (ainakin Yliopiston Apteekista) ja Stockallakin niitä bongasin. Tosin ainoastaan Kicksissä on (mun käsityksen mukaan) koko valikoima. Noita Lily-tuotteita ei vaikuta olevan ainakaan Yliopiston Apteekissa.

   Suomessa ei toistaiseksi ole YA:ta lukuunottamatta nettikauppaa josta saisi Estelle & Thildiä (ja YA:sta et saa Lily-linjan tuotteita). Ruotsin eleven.se -nettikaupasta saa kaikki Estelle & Thildin tuotteet ja he toimittavat myös Suomeen:
   http://eleven.se/estelle-thild-b770.html

   Mitä noihin "synteettisiin" tulee, esim. jostain StrawberryNetistä saatat löytää osan tuotteista 3-5 euroa halvemmalla kuin Suomen kaupasta, kannattaa selata jos sieltä sattuu löytymään. Säästö ei siis ole mikään hurja, mutta "tarkan markan erja" tutkii toki kaikki vaihtoehdot. ;) StrawberryNetin kohdalla kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että osa heidän myymistään tuotteista on hyvinkin vanhaa varastoa (vaikka kuinka väittävät että "fresh cosmetics company"). Edulliset hinnat johtuvat osittain siitä, että Mansikkanetti ostaa vanhoja varastoja. Olen kuullut tapauksista joissa tilattu tuote on vanhentunut.

   FeelUnique on toinen suosimani nettikauppa:
   http://www.feelunique.com/brands/clarins/face

   MUTTA - muuttuneen alvinkantolain seurauksena voit tilata sekä Mansikkalasta että FeelUniquesta maksimissaan 20,80 eurolla mikäli haluat välttää alvit. Eli käytännössä et saa tilattua juuri mitään selektiivistä tuotetta tuolla hinnalla.., ja jos pakettisi jää kiinni tullitarkastuksessa, tulee maksamasi hinta alveineen olemaan lopulta todennäköisesti kalliimpi kuin Suomen kaupasta ostettuna.

   Vastaa

   0
  6. Nyt paketti saapui..jee! Mutta: Clarinsin Gentle Exfoliatorin kyljessä lukee "sun burn alert". Eli sisältää AHA:aa, niin pitäisi suojata iho? Jos käytän tätä tuotetta esim. 2 kertaa viikossa (kuorintahan tämä on?), ja illalla..niin miten ihmeessä uskallan pihalle? kun kyljessä luki että vielä viikko käytön jälkeen suojata iho? apuva

   Vastaa

   0
  7. Eli sisältää AHA:aa, niin pitäisi suojata iho?

   Kyllä, AHA-happokuorinta ohentaa ihoa joten iho on alttiimpi palamaan auringossa. Tuo maininta ihon suojaamisesta auringolta on käsittääkseni pakollinen kaikissa AHA-happoja (ainakin tietyn pitoisuuden) sisältävissä tuotteissa, mutta jokainen voi toki soveltaa neuvoa omaan käyttöympäristöönsä sopivaksi. Esimerkiksi täällä Suomen leveysasteilla ei tähän aikaan vuodesta ole iholla vaaraa palaa auringossa kuin ehkä jonain erittäin aurinkoisena päivänä laskettelurinteessä. Kesälläkin jo ihan perusmeikki suojaa ihoa tarpeeksi jos vain menet kaupungille etkä minnekään suoranaisiin auringonottopuuhiin. :) Eli uskallat kyllä mennä pihalle vuoden ympäri vaikka käyttäisitkin Clarinsin Gentle Exfoliatoria. ^_^

   Vastaa

   0
 21. Ylempänä olikin joku kirjoittanut dermalogican jauheesta. Pakko komentoida, että kyseinen tuote on pelastanut elämäni! Minulla oli monta vuotta akne, jonka seurauksena iho hyvin kuoppainen ja epätasainen, mitä ei voinut olla huomaamatta. Kosmetologini suositteli minulle tuota jauhetta, mitä käytin kuurina joka ilta jonkin aikaa. Ihostani tuli huomattavasti pehmeämpi ja tasaisempi, en olisi uskonut kuorintajauheen pystyvän tällaiseen! Olin jo harkinnut laaserhoitoja ja kaikkea, mutta tämä onneksi auttoi. :) nykyään käytän kerran-pari viikossa.

  Vastaa

  0
 22. Kerran viikossa kuorin kuivan vanhenevan ihoni hellävaraisesti Clarins Gentle Refiner Exfoliating cream with microbeads Mimosa tenuiflora'lla ja tykkään tästä tuotteesta paljon! Herkkien, helposti allergisella tavalla reagoiviin silmiini, turvotukseen ja väsyneeseen ilmeeseen käytän Clarins Skin-Smoothing Eye Mask (Soothnes, refreshes). Tulee 5 minutin jälkeen raikkaampi olo! (Tämä ei ole mainos mutta lähes kaikki hoitotuotteeni ovat Clarins'ilta) -Anne

  Vastaa

  0
  1. Mulla oli pesuna tosi kauan Clarinsin se Cottonseed jotain. Tosi, tosi riittoisa ja täysin joka euron arvoinen. Itseasiassa en pitänyt sitä edes kovin arvokkaana.
   Ei sisällä rakeita ja todella pieni määrä riittää vaahdottamaan kasvot

   Vastaa

   0
 23. Voi, tuo Aapri... Muistan, että äitini käytti sitä "aina". :) Ja sitä sai T-kaupasta!! :D Itse olin niin nuori, etten varmaan kyseistä tuotetta koskaan käyttänyt. Tai ehkä jonkun yksittäisen kerran kokeilin, kun jotain naisten juttuja ne kerran oli, en kyllä nyt muista. :)

  Mä olen kokeillut Clarinsin kuorintavoidetta, jotakin vanhempaa versiota. Se ei siis ole kumpikaan näistä sinun mainitsemistasi, mutta ihastuin siihen ihan hulluna. :) Voisikin ostaa joskus taas uudestaan, jos nykyiset tuotteet vaikka sattuisivat joku päivä (=vuosi) loppumaan...

  Vastaa

  0
 24. Löytyykö edullisemmasta hintaluokasta jotain hyvää rakeetonta kuorintaa? Itselläni on herkkä, atooppinen iho ja haluaisin sitä välillä kuoria. Kosmetologi suositteli iholleni käytettäväksi rakeetonta kuorintaa, mutta en ole löytänyt mitään edullista. Tuo Clarins vaikuttaa hyvälle, mutta kertaostoksena tällä hetkellä turhan kallis.

  Vastaa

  0
  1. Mä en valitettavasti tunne mitään rakeettomia kuorintoja edulliselta puolelta, sen jälkeen kun Lumene lopetti omansa. :/

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksesta. Tätä vähän uumoilinkin, ettei edulliselta puolelta löydy rakeettomia. Kysyntää ei taida juurikaan olla.

   Vastaa

   0
 25. Aapria en muista käyttäneeni, mutta käytin pitkään Body Shopin kuorintajauhetta, joka sekoitettiin ihan vaan veteen. Siinäkin oli melkoisia murikoita millä kasvojen ihoa hierottiin.

  Minä käytän mykyään entsyymi- ja glykolihappokuorintoja ja ehkä kerran kuussa Mary Kayn mikrokuorintaa. Joskus käytän myös soodakuorintaa. Tuolla Mary Kaylla saa kyllä kanssa niin perusteellisen pehmoisen ihon, että oksat pois! En kuitenkaan aio sitä enää ostaa sen loputtua (se tosin on ihan älyttömän riittoisaa, että ihan heti ei ole loppumassa). Käytän toisinaan myös tee-se-itse-maustenaamiota, jonka lopuksi hieron varovaisesti kasvoille ja se toimii siis myös kuorintana.

  Glykolihappokuorinnat ovat kuitenkin olleet se juttu, joka on saanut ihoni kuntoon ja joista en aio ikinä luopua. Mekaanista kuorintaa harrastan ihan tietoisella päätöksellä suht harvoin nykyään.

  Vastaa

  0
 26. Hei,
  mikäköhän menee pieleen, kun kuorinta aiheuttaa ihon pinnan rikkoutumista? Siis tulee sellasta marmorisen näköistä jälkeä, johon ei voi kuvitellakaan meikkipohjaa, puuteria tms. koska läiskät ihossa korostuvat. Näitä on kyllä pakkasilla ilman kuorintaakin. Nuo rakeetko rikkovat ihon pinnan? Tukkeutuneita ihohuokosia ja mustapäitä on sen verran runsaasti, että kuorinta olisi kai tarpeen. Paksut voiteet oikein sovi myöskään, niillä olen yrittänyt hoitaa ihon kuivuutta ja hilseilyä.

  Vastaa

  0
  1. Huolehdithan kuorinnan jälkeen myös ihon kosteutuksesta? Kuulostaa siltä, että ihosi on vähintään erittäin pintakuiva. Laitathan iholle välittömästi kuorinnan jälkeen kunnon kosteuttavan voiteen palauttamaan ihon kosteustasapainon? Mikäli teet niin ja iho on silti "marmorisen" näköinen, sinulla on varmaankin hyvin ohut iho joka, kuten arvelitkin, rikkoontuu rakeilla hankaamisesta. Vaihda tällöin rakeettomaan kuorintaan, esimerkiksi Clarinsin Gentle Exfoliator (nimi ilmeisesti hiljattain muuttunut Bright Plus HP Gentle Renewing Brightening Peel'iksi).

   Vastaa

   0
  2. Luulenpa, että minun kannattaa tosiaan vaihtaa kuorinta ja viimeistään talveksi kosteusvoidekin. Kiitos avusta :)

   Vastaa

   0
 27. Hehheh.. Tuota, ostin tämän suosituksen vuoksi tuon Clarinsin Gentle Exfoliatorin ja kokeilin nyt ekaa kertaa. Laitoin ainetta siis puhdistetulle iholle vanulappujen avulla. En kuitenkaan tuntenut mitään erityisempää. Kuoriko tää aine siis todella mun ihoa, vaikka se ei tunnu miltään? :D Tiedän, vähän ehkä tällaista tyhmempää kysymystä taas liikkeessä, mutta tosi ihmeelliseltä tuntuu kun tää on kuorinta, muttei silti oikeen tunnu missään. Oonko tehnyt jotain väärin?

  Vastaa

  0
  1. Joo, ei tuo vesi-muodossa oleva Gentle Exfoliator miltään tunnu. :) Ihon pitäisi jäädä sileämmäksi kuin "normi-kasvoveden" jäljiltä, mutta ei itse vesi miltään iholla tunnu (muulta kuin nesteeltä :D), eikä siloavuus-efetikään missään nimessä ole yhtä dramaattinen kuin raekuorinnalla.

   Vastaa

   0
  2. Okei, selvä, kiitos! :) Nyt sitten kyllä huomasin eron kun aamulla kokeilin ihoa, mutta pakko sanoa että oli tosi hämmentävä kokemus! Kuorinta ilman kuorintaa.

   Vastaa

   0
 28. Hei, olen huolissani kuorinta-aineiden sisältämien mahdollisten muovimikrorakeiden päätymisestä vesistöihin ja eliöihin. Muistattehan ystävät hyvät luontoa kun seuraavan kerran ostatte ihmeitä tekeviä kuorintavoiteita.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)