30.09.2012

Colours of Oia

Vähän lisää Santorinia, tällä kertaa ilman efektejä! ^_^

 

Drasko (houstini) kertoi, että Santorinin kylien talot eivät aina ole olleet näin värikkäitä. Vaikka saaren uniikki idylli on aivan aitoa, ovat rakennukset kuitenkin olleet muinoin paljon vaatimattomamman värisiä. Niitä alettiin maalata kirjavimmiksi jotta näkymät olisivat matkailun kannalta vieläkin houkuttavammat.

Kiitos voimakkaan auringon, talot täytyy maalata uudelleen joka kevät.

Oian juurella, 220 portaan matkan päässä, on Ammoudin pieni kalastajakylä. Eilen oli niin mielettömän kuuma päivä että heittäydyin täällä laiturilta uimaan syötyäni ensin hikihelmeilevän lounaan yhdessä kalatavernoista. Vaikka Ammoudissa ei ole varsinaista rantaa, käyvät paikalliset täällä uimassa koska vedet ovat kirkkaat ja puhtaat.

.

Vähänkö taas harmitti kun kamerasta loppui akku juuri kun auringonlaskuspektaakkeli saavutti kliimaksinsa. (Lainakameran "harmeja" - eihän mukana tullut kuin yksi akku ja jos olisin ollut fiksu olisin tietty ostanut toisen mukaan...)

Auringonlaskujen upeus Santorinilla ei ole kyllä millään lailla liioiteltua. Kun oranssinpunainen pallo laskeutuu kraaterin taakse mereen värjäten kallion reunalla roikkuvan kyläidyllin kultaiseksi, on näkymä jotain niin huikeaa että enpä ole vastaavaa muualla kokenut. Taisi jäädä Brasilian Jericoacoaran sunsettikin toiseksi.

.

Siinä missä Naxos oli jo hiljentynyt, jatkuu turistisesonki vielä täydellä teholla Santorinilla. Auringonlaskun aikaan katujen reunat ja näköalapaikat täyttyvät ihmisistä jopa ruuhkaksi asti.

Draskolla on tänän syntymäpäivä, ja hän aloitti aamun naulaamalla pihakeinuun uuden taideteoksen (? :D).

Jack the one-eyed cat.

0 comments on “Colours of Oia”

 1. Nuo talot näyttää kyllä ihan pienoismalleilta ilman miniatyyriefektiäkin. :D Ihan mahtavan näköistä!

  Vastaa

  0
 2. Niin paljon kuin tykkäänkin noiste alempien postauksien kuvien ''sumuisesta'' taustasta eli kuva on näköjään tarkennettu eteen (?),mutta mielestäni nämä normaalit kuvat ovat kivempiä :)

  Vastaa

  0
 3. Tuntuu niin hyvältä lukea näitä sun matkapostauksia ja varsinkin katsella kuvia, kun itse makaa tällä hetkellä sairaalassa ensimmäistä täyttä viikkoa. :) (ja tää siis ei ollu mitään vinoilua, tuntuu, kun ois itsekin hetken siellä) <3

  Vastaa

  0
  1. Kyllä, kraaterin. :) Santorinista jäi jäljelle alle puolet tulivuoren purkautuessa nelisen tuhatta vuotta sitten ja purkaus jätti jälkeensä valtavan kraaterin jossa on nyt merta. :)

   Vastaa

   0
 4. Moikka!
  En tiedä kuinka paljon seurailet YouTubesta meikkijuttuja (varsinkaan reissun päällä) mutta halusin suositella sulle yhtä oikein ihanaa naista josta voisit tykätä :-)

  Christine käyttää esimerkiksi kasvojensa hoitoon öljyjä ja on tehnyt pitkäaikaisen luonnontuote kokeilun joka saattaisi suakin kiinnostaa. http://www.youtube.com/user/pinksofoxy?feature=g-u-u

  Vastaa

  0
 5. Niin kaunista! Me pohditaan juuri matkakohdetta ensi syyskuulle, ja Kreikan saaristo on ollut yksi varteenotettava vaihtoehto. Me ajateltiin vuokrata talo omaan käyttöön. Miten Santorinilla tällainen onnistuu? Onko tapana?

  Sanni, ihana matka, ihanat postaukset! :)

  Vastaa

  0
 6. Värit ja tunnelmat näyttävät ainakin iPadin ja iMacin näytöillä oikein kirkkailta ja eläviltä. Värikästä on täälläkin ulkona ruskan ansiosta.

  Vastaa

  0
 7. Ensimmäisen kuvan talot näyttävät auringossa aivan maalaukselta tai muuten vaan kaksiulotteiselta. Joskus aikoinaan olen uhonnut, etten lähde ikinä lomalle mihinkään etelään, mutta tuolla pitäisi melkein päästä käymään. Voivoivoi kamala matkakuume! Ja mahdottoman suloinen kissa :>

  Vastaa

  0
 8. Video ja Draskon keinu saivat hymyn huulille! Hauska kontrasti myös selkeään ja vaaleaan pohjoismaiseen sisustustyyliin :D

  Vastaa

  0
 9. aivan mahtavan näköstä!
  kysyinsin sitä että tiedätkö olisiko tuolla hyvä käydä siinä kevään aikana, että onko paljon turisteja ja onko yhtä ihanan näköistä silloin?

  Vastaa

  0
  1. Voin vastata Sannin puolesta tähän kysymykseen ainakin toukokuun osalta. Olin mieheni kanssa Santorinilla 27.5.-3.6. tänä vuonna Imerovigli-nimisessä kylässä kalderan reunalla. Turisteja ei ainakaan Imeroviglissa silloin ollut kovinkaan paljon, Firassa ja Oiassa jonkin verran enemmän, mutta mitenkään tukalaa ei ollut. Näköalat olivat tismalleen yhtä ihanat kuin näissä kuvissa. Ainoana miinuksena voisin mainita muutenkin melko tuulisen saaren viileät yöt. Parina päivänä lomamme aikana oli melko pilvistä ja tuulista, jolloin sai kyllä pukea lämpimästi voidakseen syödä aamiaista verannalla tai istua iltaa viinilasin kera. Päivisin oli silti lämmintä. Muuten voin Santorinia ainakin toukokuun osalta erittäin lämpimästi suositella.

   Vastaa

   0
  2. Hmmm... mikähän tämä Vilma sitten itse on, jossei turisti? Ihan on itse samalla tavalla tukkimassa Santorinin katuja kuin kaikki muutkin, jotka eivät siellä asu!

   Vastaa

   0
  3. Vilma tuossa jo vastasikin sinulle asiantuntevammin, itsehän en ole Santorinilla keväällä käynyt. Mutta voin vahvistaa Vilman kertomasta sen, että keväisin illat ja yöt ovat viileämpiä kuin syksyllä.

   Imeroviglistä on todellakin upeat näkymät sekä Oian että Firan puolelle. :) Joidenkin mielestä näkymät sieltä ovat saaren parhaat.

   Vastaa

   0
  4. Kiitos Sanni vahvistuksesta. :) Imeroviglihan sijaitsee aivan kalderan korkeimmalla kohdalla, joten näkymät sieltä ovat erityisen huikaisevat. Söimme aamiaista joka aamu 325 metrin korkeudessa. Imerovigli oli aivan ihana, niin kuin koko saarikin, jota kiertelimme mönkijällä ajellen. Näistä postauksista tuli taas kauhea Santorinin-ikävä.

   Kiitos sinulle Sanni, että jaksat postata kuvia matkasi varrelta. Tykkään tästä On the Road -moodista aivan älyttömästi. Hyvää ja turvallista matkaa! :)

   Vastaa

   0
  1. Tuo on yksi eniten kuvatuista maisemista Santorinilla, en usko että kyseessä mun kuva. :) Mutta kiitos kuitenkin. :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)