27.09.2012

Aamukahvi rannalla

Hotellini Naxoksella sijaitsee melkein rannalla. Koska majoitukseeni ei kuulu aamiaista, haen aamulatteni lähikahvilasta ja mikäpä sen ihanampaa kuin nauttia varhainen kahvi aurinkoisella, tyynellä rannalla.

Jutun kuvat eilisaamun kahvikävelyltä.

.

.

Naxos on kesäkuukausina todella vilkas, mutta syyskuun aikana meno hiljenee kunnes sesonki päättyy lokakuussa. Välillä täällä on oikeasti niin hiljaista että olo on kuin sunnuntaikävelyllä Maarianhaminassa.

Ruotsalaisten turistien määrästä voin päätellä, että naapurimaastamme tänne vielä lentää pakettimatkalaisia. Hotellin isäntä kertoi charterlentojen kuitenkin päättyvän viimeistään lokakuun ensimmäisellä viikolla. Tuntuu kyllä ihan hassulta että "sesonki päättyy", kun säiden puolesta täällä voisi viettää kesälomaa aina marraskuuhun saakka.

Minulla on reissussa lainakamera Canonilta. Normaalisti kuvaan omistamillani Canonin 50D:llä ja 400D:llä, mutta tällä matkalla oli tärkeää säästää tilaa rinkassa. Kysyin olisiko Canonilla lainata minulle jotain kivaa kompaktia, mutta tehokasta kameraa ja heiltä tarjottiin Powershot G12-pokkaria.

Olen niin tottunut järkkäreiden suomaan kontrollinvapauteen ja kennon kokoon että aluksi tuntui suoraan sanottuna ihan kököltä kuvata pokkarilla. G12:lla pystyy kuvaamaan myös täysmanuaalisilla asetuksilla, mutta "jälki" ei luonnollisestikaan ole samaa kuin järkkärillä. Esimerkiksi bokeh-efektiä ei tällä kameralla saa aikaan suurimmallakaan aukolla (2.8). Olen kuitenkin ollut kameraan oikein tyytyväinen - etenkin kun löysin sen valmiista kuvausasetuksista miniatyyri- ja elävät värit -moodit.

.

Joudutte mahdollisesti kyllästymiseen saakka näkemään reissukuvia miniatyyrimoodilla kuvattuna. ^_^ Olen tosi ihastunut siihen. Kyseessä on siis ns. tilt-shift -efekti joka "oikeasti" vaatisi tilt-shift-objektiivin tai kunnon Photoshop-näperryksen. G12-kamera käsittelee kuvan puolestasi.

Yllä olevasta esimerkkikuvaparista näkyy hyvin miten miniatyyrimoodi ei ainoastaan luo tilt-shift-efektiä vaan myös toistaa kuvan värit syvempinä ja elävämpinä. Me likes!

.

Tykkään myös "Erittäin elävä" -tehosteesta, joka tuo kuviin runsaammat värit (vertaa ylä- ja alakuvat). Tokikaan tehoste ei sovi kaikkiin tilanteisiin ja värit saattavat joskus olla aivan epäluonnollisen intensiiviset, mutta esimerkiksi auringonlaskua kuvatessa värit toistuvat upeina. Ja kyllä tuo ihan kivasti rantaolosuhteisiinkin sopii.

Kun tällä vempeleellä voi kuvata videotakin niin pidän sitä kyllä tosi kätsynä matkakaverina. Meitsihän on niin takapajuinen tekniikka-asioissa että kuvaan läppärin Photoboothilla jos tarvitsen videomatskua. (Näkisitte mun puhelimen vuosimallia 2002...! Ei mitään smartphoneja tällä emännällä...)

"Erittäin elävä" Sanni :)

Ainiin - netistä muuten löytyy myös ilmaisia Tilt-shift -ohjelmia jos joku innostui miniatyyriefektistä. Löysin mm. tällaisen: Tiltshiftmaker.com.

Nyt tämä lähtee taas hakemaan aamukahviaan ja nauttimaan rannan seesteisyydestä.

0 comments on “Aamukahvi rannalla”

 1. Mä jo ihmettelinkin noita sun kuvia! Näyttävät erilaisilta kuin ennen. Varsinkin nuo (ilmeisesti tilt-systeemikuvat....en ymmärrä mitään valokuvauksesta!) kuvat, missä maisema näyttää ihan kuin pienoismallilta :D. Hienoja!

  Kiva aika myös olla turistikohteessa. Mä en viihdy kauheessa ihmispaljoudessa. Ahdistaa. Tämä aika siis olisi mainio Kreikkaa ajatellen.
  Kylläpä piristävät nämä kuvat tässä harmaudessa!

  Vastaa

  0
 2. Mä jo mietinkin, että mitä ihmettä sun kuville on tapahtunut!! Ihan kivoja, mutta tykkään myös ihan efektittömistä kuvista.

  Kivoja reissupostauksia, ihanaa et oot päässyt nettiin ilahduttamaan meitä näillä. :) Ehdotin miehelle eilen, et ensi keväänä kun meillä on oletettavasti aika monta viikkoa yhteistä vapaata, niin lähdettäis jonnekin vähän pitemmälle reissulle kääpiön kanssa. Ideani oli kuulemma hyvä, tosin vastaanottoon taisi vaikuttaa loistava ajoitus: esitin ehdotukseni kun talsimme ulkona pimeässä, n. 6 asteen lämpötilassa, tuulessa ja sateessa.

  Vastaa

  0
 3. Oi miten ihania kuvia! Olisit voinut kysyä myös nokian PV:tä käyttöön ^_^ Kaikesta päätellen rohkea irtiottosi on tosi onnistunut!

  Vastaa

  0
 4. Mietinkin edellistä postaus lukiessani miten maisemakuvat talojen katoista näyttää niin ku kuvat ois otettu pienoismalleista. Efekti siis oikeasti toimii! Täytynee kokeilla omallaki pokkarilla (vannoutunu Canonisti).

  Vastaa

  0
 5. Kiitos kameravinkeistä, itselläni on toi sama kamera mutta ei ohjevihkoa joten oon aikalailla käsi sen kanssa...nyt iski kärpänen ettiä netistä ohjekirja ja tutustua tähän paremmin :)

  Vastaa

  0
  1. Miniatyyriefekti loytyy kun pyoraytat valintakiekon kohtaan SCN, klikkaat FUNC SET -painiketta ja selaat sielta sitten pienoismallitehosteen. :)

   Vastaa

   0
  2. kiitos! pääsee heti kokeiluun. ihan mahtavia noi sun santorini kuvat tällä!!

   Vastaa

   0
 6. Selvisipä edellisen postauksenkin jännät kuvat, ihan kuin pienoismalleja. :)

  Vastaa

  0
 7. Hih, tihrustelinkin joitain edellisen postauksen kuvia tarkkaan: olivat kuin Hampurin Miniatyr Wunderlandista! Nyt taisi selvitä, miksi :)

  Vastaa

  0
 8. En tajua tuosta puhumastasi kamerakielestä sanaakaan :D mutta kuvat on upeita. :) Tulee itellekin ihan matkakuume! Ja ihanaa että nautit reissusta. :) Ja hei jes, on olemassa toinenkin jolla ei ole vielä älypuhelinta!! *tuulettaa* ;)

  Vastaa

  0
 9. Hihi, onpa hauskaa nähdä kuvia ja seurailla sun matkaa! Jännittää melkein jo että mitä kirjottelet kun palaudut kotiin.

  Vastaa

  0
 10. nuo tilt-shift-efektillä otetut kuvat näyttää, kuin ne olis otettu pienoismalleista. Katoin monta kertaa ekaa kuvaa, et aivan samannäkönen ku ois nukketalosta otettu kuva :D

  Vastaa

  0
  1. nuo tilt-shift-efektillä otetut kuvat näyttää, kuin ne olis otettu pienoismalleista

   Se tuossa tilt-shiftissa onkin ideana...! :)

   Vastaa

   0
 11. Aah, tämä selittää minullekin miksi noi aiemmat kuvat näytti kuin pienoismalleista otetuilta. Toisaalta kiva, toisaalta ärsyttävä efekti :D

  Vastaa

  0
 12. Ha! Olenkin meinannut kysyä, miten olet reissukuviasi kuvaillut, kun kaikki näyttävät ihan pienoismalleilta. Tässäpä vastaus. Efekti on ihan kiva, mutta saa toisaalta epäilemään, josko sittenkin koko reppureissu onkin lavastettu;) No ei vais.

  Vastaa

  0
 13. No onneksi selvensit asiaa :D Luulin nimittäin että oonko seonnut tai tekeekö silmät temppuja kun kuvat on pienoismallien näköisiä :D Ei siis tarvi lähteä silmiä tutkituttamaan! Aika hauska tuollainen ominaisuus ja miten se ihan oikeasti toimii, näyttää aivan oikeilta pienoismalleilta.

  Vastaa

  0
 14. Minä pidän näistä(kin) kuvista, kivaa katsella maisemia näin ;D
  Ihana paikka tämä Naxos, ja varsinkin turistikauden mentyä ohi.
  Miten olet matkalla saanut pidettyä ruoka"valiosi"? Onko ollut hankaluuksia sen kanssa?
  Nyt sitten seuraavaan kohteeseen, hopi-hopi ;D;D Ai niin, mut kiirehän jätettiin kotiin... Minä täällä vain mielenkiinnolla odotan jo seuraavan kohteen kuvia :)

  Vastaa

  0
  1. Ruokavalion kanssa ei mitaan ongelmia, kasvisruokaa Kreikassa riittaa...! :) En tieda milla ihmeella he maustavat ruukussa haudutetun munakoisomuhennoksensa mutta se on jotain aivan taivaallista..... Kesakurpitsapyorykoista, tsatsikista, juustolla taytetyista paprikoista ja runsaista salaateista puhumattakaan..... :)

   Vastaa

   0
 15. Voi että näitä sinun matkakuvauksia on ihanaa lukea. Näistä tulee niin hyvälle tuulelle, kun pääsee kurkkaamaan sellaiseen maailmankolkkaan, joka ei tule itsellä muuten nähdyksi.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)