26.04.2012

Yves Rocher Culture Bio -tuotearviot, osa 2

 

Puhdistusemulsio. En pidä tuoksusta. Litkumainen, ohut koostumus. Ei jätä kuitenkaan iholle rasvaista tunnetta mikä on aina plussaa emulsiomaisissa putsareissa.

Kasvovedet. Pakattu suihkepulloon. Eivät jätä iholle jälkituntua, mikä on hyvä ja itselleni tärkeintä kasvovedessä. Tuoksut eivät ehkä ole kovin onnistuneet, muuten ihan kivat kasvovedet. Aamukasvovedessä piparmintun tuoksu, mutta tuoksussa on silti myös jotain tunkkaista. Kummassakin kasvovedessä on myös alkoholia.

Käytän näitä tällä hetkellä vartaloöljyjen emulgoimiseen (vinkki jonka mainitsin Born To Bio -postauksessa). Suihkepullomuoto tekee kasvovedestä erityisen sopivan tähän tarkoitukseen; kaadan kämmenelle muutaman öljypisaran, suihkautan kasvovettä päälle ja pyörittelen sekaisin. Tavallisesta "kaatopullosta" on vaikeampi annostella vettä ilman että helposti hulahtaa liikaa. Tai, suihkuttelen kasvovettä vartalolle ja levitän kostealle pinnalle öljyn.

Silmänympärysvoide. Suosikkituotteeni testituotteista! Miellyttävä geelivoidemainen koostumus, tuntuu kevyeltä ja imeytyy välittömästi. Myös tuoksu on sy-voiteessa mielestäni parempi kuin muissa kasvotuotteissa. Tämä on juuri sellainen sy-voide, jota koostumuksensa ja ominaisuuksiensa puolesta myisin myös nuorelle iholle.

Huulirasva. Miellyttävän tuntuinen mutta ei riitä huulilleni. Uskoisin, että useimmat muut ihmiset pitäisivät tästä, mutta omat huuleni ovat niin nirsot, että niille on tunnetusti kelvannut vain Blistexin valkoinen purkki vuodesta 1993 :).

Vartaloöljy. Näissä vartalonhoitotuotteissa aamu/iltakonsepti tuntuu erityisen hassulta... :) Mutta mikäpäs siinä, ihan persoonallinen idea kuten tuli aiemminkin todettua. "Nightime Body Oil" on pakattu kätevään suihkepulloon, ja öljy onkin koostumukseltaan todella ohutta. Tuoksu mieto ja miellyttävä, levittyy ja imeytyy nopeasti.

Vartaloemulsio. Voimakkaasti piparmintun tuoksuinen Wake Up Body Lotion on silmänympärysvoiteen ohella suosikkituotteeni Culture Bio -porukasta. Se onkin ainoa tuote joukosta, jonka olen jo käyttänyt loppuunkin. :) Voiteessa on erittäin miellyttävä koostumus ja se on todella syväkosteuttavaa. Iholle ei jää rasvaista kalvoa, mutta voiteen "tuntu" tuntuu iholla vielä illallakin ja seuraavana päivänä. Ihon pinta pysyy kosteutetun, pehmeän ja sileän tuntuisena aina seuraavaan suihkuun saakka.

Jos vielä bongaatte tätä tuotetta oman YR-liikkeenne alekopassa, niin poimikaa ihmeessä talteen! Jos vain tykkäätte piparmintun tuoksusta. ;)

Yves Rocherin ekosertifioituun valikoimaan kuuluu vielä kolme suihkugeeliä Jardins Du Monde -sarjassa. Suihkugeelejä on kolmella eri pehmentävällä vaikuttavalla aineella; karitevoi, malvauute ja arganöljy.

Tuoksut ovat miedot ja neutraalit ja vaahto ihanan pehmeää. Eivät kuivata ihoa.

* * * *

Kokonaisuudessaan pidän mahtavana sitä, että Yves Rocherilla on tarjota asiakkailleen myös oikeaa luonnonkosmetiikkaa. Perusasiakkaita Culture Bio -linja tosin saattaa hämmentää, sillä monet tavalliset kuluttajat eivät edelleenkään tunne eroa 'kasvipohjaisen kosmetiikan' ja 'luonnonkosmetiikan' välillä, ja luulevat Yves Rocherin kaikkien tuotteiden olevan luonnonkosmetiikkaa. Samoin kuin monet ajattelevat The Body Shopin olevan luonnonkosmetiikkaa.

Termit eivät varmasti todellakaan kerro asiaan vihkiytymättömälle peruskuluttajalle mitään. Näin ollen Culture Bion ja Jardins Du Monde -kolmikon pääasiallisena kohderyhmänä on se ekotietoinen kuluttajaryhmä, joka nimenomaan haluaa käyttää "oikeaa", ekosertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Toivotaan, että Rocher tulevaisuudessa nostaa tämän tuotelinjan selkeästi erottuvaksi omaksi kategoriakseen myös nettikaupassaan, että kohderyhmä osaa sen löytää.

0 comments on “Yves Rocher Culture Bio -tuotearviot, osa 2”

 1. Missä "Born to Bio -postauksessa"? Miksei ollut linkkiä? Yritin etsiä postausta, jonka otsikko olisi "Born to Bio". Ei löytynyt.

  Vastaa

  0
 2. Asiasta toiseen taas.. Luin postauksesi aurinkotuotteista. Oon aina ollut tosi kiinnostonut niitten sisällöstä.

  Minua kiinnostaa se, mitä mieltä olet näistä kemikaalisista suojista? koska esim. tuossa käyttämässäsi sun vivossa tietenkin on niiitä. Ja oletko sitä mieltä, että fysikaaliset eivät ole parempia? (kiinnostaa taas viisaamman neuvo :)

  Ja mitkä nyt olivat niiltä jotka suojaavat UVA-säteilyltä, ja mitkä UVB:ltä? Menin tilaamaan iherbistä alba botanican hawaii voiteen ja luettuani incin tajusin, että siinä on mielestäni vain UVB-säteilyltä suojaavia ainesosia, eli on kyllä aika turha käyttää (rahat menivät hukkaan :( )

  Eli active ingredients:

  Homosalate 10%
  Octocrylene 10%
  Ethylhexyl methoxycinnamate 7.5%
  Ethylhexyl salicylate 5%
  titanium dioxide 2%

  Olenko oikeassa että noista vain tuo viimeinen suojaa myös UVA:lta?

  (sori nämä pitkät tekstit mutta en osaa mahduttaa pienempään kokoon) ja kiitos taas jos viitsit joskus vastata..

  Vastaa

  0
  1. mitä mieltä olet näistä kemikaalisista suojista?

   Minulla ei itse asiassa ole mitään erityistä mielipidettä kemialliset vs. fysikaaliset aurinkosuojat -kysymyksessä. Kummallakin on omat etunsa, enkä pidä toista toistaan parempana. En tosin ole kemiallisiin suojiin syvällisesti perehtynytkään. Tiedän vain, että kemiallisia ei suositella ihan pienille lapsille, ja että fysikaaliset suojat tekevät voiteen koostumuksesta haastavan koska tekevät voiteesta helposti paksun ja nihkeästi levittyvän + jättää ihon valkoiseksi.

   Olen käsittänyt, ja monista yhteyksistä lukenut, että paras ja kattavin suoja saadaan aikaan fysikaalisen ja kemiallisen suojan yhdistelmällä.

   Ja mitkä nyt olivat niiltä jotka suojaavat UVA-säteilyltä, ja mitkä UVB:ltä?

   Tästä en tiedä mitään muuta kuin että ainakin fysikaaliset suojat suojaavat kummaltakin. Kemiallisten osalta en osaa sanoa mitkä aineet suojaavat UVA:lta ja mitkä B:ltä, tällaiseen erittelyyn en ole törmännyt missään alan kirjallisuudessa tai netin tietolähteissä. Mutta ainakin voit tosiaan olla varma että esimerkkivoiteesi titaanidioksidi suojaa myös UVA:lta. :)

   Vastaa

   0
 3. Taidan olla vähemmistöä, koska tykkään tosi paljon koko sarjasta! Löysn jostain kumman syystä Yves Rocherin uudelleen sitten teinivuosien (eli n. 20 vuotta hujahti välissä).

  Eli mulla on aktiivikäytössä kaikki paitsi silmänympärys- ja huulivoide ja vartalotuotteet. Minusta ne tuoksutkin on ihania. Erikoisiahan ne on, mutta tykkään. Minulla on atooppinen iho ja tulipa täytenä yllätyksenä, ettei nuo aineosat sopisi minulle... Hyvin tuntuu sopivan.

  Mulle Yves Rocher näyttäytyy halvempana versiona L´occitanesta. Inhoan kaikkia niitä kylkiäisiä tyrjytetään, mutta muuten paluu menneeseen oli miellyttävä yllätys.

  Vastaa

  0
  1. Minäkin olen aina tykännyt YR:stä, mitään muuta merkkiä en ole yhtä paljon elämäni aikana käyttänytkään. :)

   Vastaa

   0
 4. Kiitos tästä! Olin tainnut jossain kuulla tai nähdä, että YR:llä on luonnonkosmetiikkalinja, mutta olin autuaasti unohtanut asian. Ei kuulosta ollenkaan huonolta, joten pitääpä käydä tsekkaamassa alelaari. Vaikka muut lukijat ovat saattaneet sen jo tyhjentää. :D

  Vastaa

  0
 5. Kiitos postauksesta, olinkin huomannut nuot tuotteet, mutta nyt pitäisi itsekin jotain tilata testiin:)

  Vielä muuten born to bio- postaukseesi: salli minun pelastaa sinut ärtymykseltä ranskalaisten tuotteiden hulluja nimiä kohtaan kertomalla miten englantilaisena nimet ymmärrän! Born to bio: sanaleikki born to be (jotain, mitä tahansa) -> born to bio. Be save: sanaleikki behave! -> be save.

  Ole hyvä;)

  Vastaa

  0
 6. Laitoin aikaisemmin kommenttia kokemuksistani YR:n luonnonkosmetiikasta. Pidän silmänympärysvoiteesta, mutta en esim. yövoiteesta. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun omat mieltymykseni kosmetiikan suhteen tunuvat olevan samansuuntaisia sun mieltymysten kanssa. :)Olen testannut aika monia tuotteita sun kokemusten perusteella, enkä ole pettynyt. Kiitos siis, että kirjoitat tätä ihanaa blogia!

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)