24.03.2012

Sannin herkkucorner: amerikkalaiset pannukakut karpin tapaan

No nyt taas varmaan jollain lukijalla palaa käämit kun täältä pukkaa ruokajuttua... Mutta herkkucorner sopii itse asiassa oikein hyvin blogin teemaan, eikös vaan? ^_^

Ihme kyllä muutamat harvat ruoka-aiheiset postaukseni ovat olleet tosi suosittuja, ja koska olen itse niin innoissani ruoanlaitosta sitten ruokavalion muutoksen, niin on kiva jakaa tällaisia herkkupaloja. Ajattelin, että voisin silloin tällöin julkaista vähähiilihydraattisten herkkujen corneria. :) Ruokavastaiset lukijat voivat varmaan kuitenkin helposti skipata nämä harvat postaukset?

Eilen tein aamiaiseksi amerikkalaisia pannukakkuja vähähiilihydraattiseen malliin ilman viljaa ja sokeria. (Inhoan muuten tuota mediatrendikästä "karppi"-termiä kun sitä nyt hoetaan joka puolella, mutta otsikossa se oli lyhempi käyttää kuin 'vähähiilihydraattinen'....) Rrrrakastan pannukakkuja! Normaali aamupalani on kuitenkin joko munakasta tai kreikkalaista jogurttia vadelmilla, mutta eilen halusin hemmotella itseäni tällä makealla herkulla.

Resepti jälleen kerran karppaus.infon sivuilta, mutta tuunattuna.

Vatkaa munat. Lisää sulatettu voi ja yhdistetyt mantelijauho, psyllium ja leivinjauho. Lisää kerma ja vatkaa suola ja makeutusaine (itse käytin n. ruokalusikallisen erytritolia) lopuksi taikinaan. (En tiedä miksi nuo lisätään vasta lopussa eikä sekoiteta muihin kuiviin aineisiin mutta noudatin alkuperäisen reseptin ohjetta.....)

Anna taikinan turvota hetki ja paista lettuset voissa keskilämmöllä.

Amerikkalaiset pannukakut kuuluu mielestäni ehdottomasti nauttia siirapin kanssa, ja itse käytän alhaisen glykeemisen indeksin omaavaa agave-siirappia jota olen tilannut iHerbistä. Kaneliversio on lettujen kanssa aivan erityisen om-nom!

Koostumus ei yhtään häviä vehnäjauhopannareille. :) Yllätyn joka kerta miten vaivattomasti perinteiset viljaleipomukset syntyvät viljattominakin.

Ihan joka viikko en tällaista kaloripommiaamiaista söisi mutta välillä ihmisen täytyy saada pannaria! :)

P.S. Yritän skarpata kuvankäsittelylaiskuuteni kanssa ja saada ne huulipunakuvat julkaisukuntoon huomiselle... Kuten Face-Off-jutun kommenteissa tuli mainittua, olen hurjan kyllästynyt käsittelemään omia meikkikuviani.... :/

0 comments on “Sannin herkkucorner: amerikkalaiset pannukakut karpin tapaan”

  1. Oh, näitä voisi kokeilla joskus sunnuntain herkutteluaamiaisena! :) Tai muuten vaan herkutteluna. :) Mun mielestä on kiva, että julkaiset välillä reseptejäkin!

    Otsikoissahan voi muuten käyttää myös VHH-lyhennettä, jos karppaus-sana tökkii. Mäkään en niin välitä karppaus-termistä (vaikka käytän sitä kyllä välillä itsekin...), se on niin mediassa raiskattu. Ja muutenkin, kun asiaan perehtymättömille puhuu ruokavaliosta, niin heille karppaus on vähintäänkin saatanasta, mutta VHH-dieetin noudattaminen ihan ok. Eli summa summarum, VHH-termillä on ehkä (ainakin vielä) vähän parempi kaiku kuin karppauksella. :)

    Vastaa

    0
    1. Mietin tuota VHH:ta, mutta ajattelin sitten että se saattaa olla monelle vielä tuntemattomampi kuin 'karppaus'... Mutta se on kyllä kaikenkaikkiaan neutraalein ilmaisu. :)

      Vastaa

      0
  2. No mutta tämähän oli tosi kiva! Itsekin yritän vaihtelevalla menestyksellä noudattaa VHH-ruokavaliota.

    Vastaa

    0
  3. Onpa herkkusia kaakkusia.
    Itse en varsinaisesti karppaa,koen kuitenkin sairauteni vuoksi olleeni semikarppaaja kuitenkin jo vuosia.
    Ja on tosi kiva kun kaikkia reseptejä paljon helposti saatavilla,herkkuhetkiäkin varten.
    Ja vaikkei noudattaisi mitään erityisempää ruokavaliota niin kyllä näillä sais "normipöytäänkin" hyvää tarjottavaa.
    Mutta suhtautuminen "karppaus"-sanaan on joillakin niin kielteinen etteivät sen takia kokeile =/

    Vastaa

    0
  4. Kiitos taas ohjeesta! Kivaa, kun nämä sun reseptit käy myös gluteenia vältteleville. :) Oon tehny sokerittomia ja viljattomia lättyjä vähän samantyyppisellä ohjeella, enemmän maitoa ja mantelijauhoja vain. Herkkua!

    Vastaa

    0
    1. Mun makuun nuo VHH-pannarit maistuu ihan yhtä hyviltä kuin vehnäversiotkin, tosin amerikkalaisen ystäväni Pattien tekemiä pannukakkuja nämä eivät ihan voita...! ^_^

      Sanoisin, että en erottaisi jos joku olisi tarjoillut nämä mulle tavallisina pannareina silloin kun en vielä ollut aloittanut VHH-ruokavaliota.

      Vastaa

      0
  5. Vaikka karppaus ja kaikki siihen viittaava on itselleni lähinnä kirosana, ei minua haittaa yhtään nämä karppiruokapostaukset. Mielenkiinnolla luen kaikki. :) Sitäpaitsi nuo pannarit näyttää todella hyvältä! Kokeilematta tosin jää jo senkin takia, että niissä on mantelia jolle olen allerginen.

    Vastaa

    0
    1. Näitä voisi kokeilla kookosjauhollakin, tosin silloin täytyisi lisätä nestettä kun kookos vetää helposti taikinan tosi kuivaksi.

      Vastaa

      0
  6. Oijoi kun hyvännäköisiä! :)
    Täällä ainakin otetaan karppi-/vhhreseptejä innolla vastaan, eli ei muuta ku anna palaa vaan. :)

    Ja kiitos blogista löytyneestä vinkistä IsaDoran Blonde-kajalista! En olisi itse osannut sen väristä ostaa, olen käyttänyt valkoista ja ihmetellyt kun se saa silmäni näyttämään punaisilta ja "sairailta". Värillä on väliä. ;)

    Terv. innostunut uusi lukijasi :)

    Vastaa

    0
  7. Oijoi onpa herkullisen näköisiä, täytyykin kokeilla! :) Pannarihimo on nimittäin tätä karppaajaa vaivannut jo pitkään niin tuohan olisi oiva korvike :) Meidän Prismastamme ei Psylliumia löytynyt mutta ilmeisesti kaapistani löytyvä Fibrex ajaa tämän saman asian, sokerijuurikaskuitua kun sekin on..?

    Ja kivoja nämä ruokapostauksetkin, etenkin kun noudatan samaa VHH-ruokavaliota (minuakin tuo 'karppaus' sana jotenkin tökkii :D). :)

    Vastaa

    0
    1. Psyllium ei ole sokerijuurikaskuitua vaan Plantago ovata (jonkinlainen ratamo) -kasvin jauhettuja siemeniä. Voisin kuitenkin kuvitella, että Fibrexiä voisi käyttää psylliumin tapaan, mullakin on kaapissa Fibrexiä mutta käytän sitä tosi harvoin. En tiedä onko se ominaisuuksiltaan ihan samanlaista kuin psyllium, ja vaikuttaako hiutalemainen rakenne lettutaikinan koostumukseen. Kumpikin aine imee itseensä nestettä ja mehevöittää gluteenittomia leipä/piirakkataikinoita, mutta jotain eroa niiden ominaisuuksissa luulisi olevan...

      Vastaa

      0
    2. No voihan hitto.. Psylliumiin kun en missään kaupassa törmännyt (tai sit en kattonu tarpeeks tarkkaan) niin ostin tuota Fibrexiä kun ajattelin sen olevan sama asia. No pitää kokeilla, niinhän se selviää. :) Tosin en kyllä omista lettupannuakaan.. :D

      Vastaa

      0
  8. Sanni, oot ihan suotta huolissasi siitä, että lukijoilla palaa käämit kun tulee vääränlaisia, liian pitkiä tms. postauksia. Mä en ainakaan selittelyjä kaipaa. Oon alkanut lukea sun blogia kosmetiikkablogina, mutta muhun uppoaa täysillä Ahvenanmaat, ponit ja karppausjututkin, vaikkei mikään noista mua henkilökohtaisesti kosketakaan! Ja liian pitkää blogikirjoitusta en ole vielä nähnyt, vaan luen pitkätkin tekstit alusta loppuun ja lisääkin voisi lukea.

    Niin kuin sanoit, niin ne joita ei kiinnosta, osaavat varmaankin sitten hypätä yli tai jättää kesken ja palata sitten seuraavan päivityksen koittaessa.

    Kiitos ihanasta blogista ja rohkeutta omiin päätöksiin myös jatkossa!

    Vastaa

    0
    1. Voi kiitos .s ihanasta kommentista! Pyrinkin kyllä ajattelemaan, että omassa blogissani kirjoittelen ensisijaisesti asioista jotka kiinnostavat ja innostavat minua - jos ne sen lisäksi kiinnostavat ja innostavat joitain muitakin niin se on vain plussaa. :) Haluan kirjoittaa blogia nimenomaan kosmetiikasta, mutta jos joskus innostaa jakaa ajatuksia vaikka aasin hännästä niin sitten teen sen. :)

      Vastaa

      0
  9. Tuota agavesiirappia saa Tampereella myös esimerkiksi Ruohonjuuresta ja nykyään myös ihan Sokoksen ruokaosastoltakin. ;) (ihan vaan vinkkinä jos ei halua netistä tilata, tosin siellä on vain perusversiota)

    Vastaa

    0
  10. Psyllium, kuulostaa joltain eksoottiselta alkuaineelta :) Täytyi oikein googlata.

    Karppauksela ja muillakin "muotidieteillä" on minusta syystäkin huono maine. Mitä vaan voi syodä kohtuuden rajoissa jos myös kuluttaa ne kalorit liikkumalla.

    Ei dieteillä tai jonkun ruoka-aineen poisjättämisellä laihdu, vaan pysyvillä (ei jojoilua) terveillä elämäntavoilla ja liikunnalla.

    Vastaa

    0
    1. Kaikki eivät ole "dieetillä" laihtumisen vuoksi, kuten minä esimerkiksi. :)

      Vastaa

      0
    2. Minäkään en laihduta (olen ali/normaalipainoinen) vaan aloitin 1,5v sitten vhh:n vatsakipujen takia. Vhh:lla on tosi hyvä olo kaikinpuolin :)

      Vastaa

      0
  11. Nami, pannaria :)
    Koska muuten tulee itkupostaus kynsistä? Mua jäi oikeen kiinnostamaan miten ne on kuoleman rajamailla. :D
    Niin, oon jonkun aikaa jo ollu lukijana, sain justiinsa läpiluettua noi wanhat postaukset :)

    Vastaa

    0
  12. Minäkin rakastan pannaria ja lettuja! Kiitos resepteistä. Minua kiinnostaisi tietää, miksi kemppariosastoilla näkee joskus testereitä ihan hassuista tuotteista, kuten esim. suihkugeelistä? Miten sitä voi kaupassa testata? Vai annetaanko sitä siitä asikkaalle kotiin mukaan ja kuinka usein asiakas osaa suihkugeeliä pyytää kokeiltavaksi? Myös jalkavoide on joskus huvittanut, kun ajattelen, että asiakas alkais voitelemaan jalkojaan kaupassa ;) Jos ne ovat vain tuoksuttamista varten, on kyllä aikamoista tuhlausta, koska tuotteet ovat normikokoisina testereinä. Kiitos mahtavasta blogsistasi.

    Vastaa

    0
    1. Suihkugeeleistä on testerit tuoksun takia - useimmat suihkugeelin ostajat haluavat haistaa miltä aine tuoksuu. Toki suihkugeelistä saa myös halutessaan näytteen mukaan, mutta sitä ei kukaan koskaan pyydä. ^_^ Eli testerit ovat vain nuuhkimista varten. Tuntuu turhalta, mutta toisaalta ei ole kiva ajatus että myyntikappaleita avaa ja imppailee tusinoittain ihmisiä.

      Vastaa

      0
  13. Tähän postaukseen liittymätön kysymys... :)
    Oletko kuullut/oletko kokeillut Zuii organic mineraalimeikkejä ja mitä mieltä olet niistä ja niiden ainesosaluettelosta?
    Kiitos jos osaat auttaa! :D

    Vastaa

    0
    1. Minulle tarjottiin Zuiita testattavaksi, mutta sanoin että minulla ei juuri nyt ole siihen aikaa. Eli vielä toistaiseksi en ole niihin tutustunut.

      Vastaa

      0
  14. Mun on jotenkin vaikea ymmärtää tätä - uskallan sanoa ääneen että luen tästä blogista kyllä mielelläni meikkijuttuja, mutta rasitun näistä kikkailuruokavalioista.

    Ymmärrän, että joku ei halua syödä vehnää. Mutta jotenkin on vaikea ymmärtää, että kuitenkin haluaa niitä kiertoteitse. Siis sekä syödä että olla syömättä. Jään odottamaan postausta hiilihydraatittomasta pastasta.

    Vastaa

    0
  15. Ihan hyvinhän tämän voi kauneudenhoitoon rinnastaa. Ei parhainkaan meikki auta jos ei hemmottele itseään välillä ja nauti elämästä :oP

    Vastaa

    0
  16. Ei ainakaa mua haittaa mitkään ruokapostaukset!! Sitä paitsi ruuan pitäis olla osana jokaisen arkee ainaki jollaki tapaa.. :D

    Vastaa

    0
  17. jos kosmetiikkablogin pitäminen alkaa kyllästyttää, voit vaihtaa blogisi nimen Karkkipäivästä Karppipäivään! hehe.

    Tykkään kirjoitustyylistäsi tosi paljon, olen hiljattain vasta löytänyt blogisi ja vanhoja postauksia olen selaillut tuntikaupalla! Ja huomasin jopa että olen alkanut harkita luonnonkosmetiikan käyttöön ottoa! Tarvii varmaan selata vähän lisää sun postauksia niin saan tietää kaiken tarvittavan aiheesta :)

    Vastaa

    0
    1. voit vaihtaa blogisi nimen Karkkipäivästä Karppipäivään!

      Voi reps...! XD :D Ihana Henriikka!

      Vastaa

      0
  18. Asiasta kolmanteen: Oletko jo testannut L'Orealin uuden Paris Magic Lumi Light meikinpohjustajan/valovoiteen? KICKSin uusin lehti mainosti sitä... liekö suurikin ero muihin vastaaviin, joita Lorkun firmalla jo on?

    Houkuttelevan näköisiä pannareita. Itse rakastan tattaripannukakkuja, hapatetusta taikinasta :)

    Vastaa

    0
    1. En ole testannut, meiltä puuttuu noista jostain syystä testerit kokonaan joten pitää vain odotella että saadaan ne. :) Lumi-meikkivoidetta kyllä otin kotiin kokeiltavaksi.

      Vastaa

      0
  19. Moi, minusta ruokajutut on kivaa vaihtelua blogin aihepiiriin :) Ja ennenkaikkea tää on Sun blogi, joten sinun päätettävissä on mitä laitat tänne, muut tyytykööt :D

    Kysyisin neuvoa mineraalimeikeistä. Mun aiemmat kokeilut on epäonnistunu kamalasti. Bare minerals teki iholle kamalaa jälkeä, iho meni kamalan kuntoon ja meikki tuntui polttavalta kasvoilla.lily logot tuntui myös ihmeen kuumalta iholla. Molemmissa on ilmeisesti bismuttia. Osaatko suositella mulle jtn mineraalimeikkiä? Mitä mieltä olet Mschickistä?

    Vastaa

    0
    1. Tarkoitat varmaan vismuttia...? Se on yksi alkuaineista, ja sitä ei käytetä kosmetiikassa. Kosmetiikassa käytetään sen sijaan yhdistettä nimeltä vismuttioksikloridi, jolla ei ominaisuuksiensa puolesta ole mitään tekemistä vismutin kanssa. Lily Lolossa sitä ei ole, mutta Bare Mineralsissa kylläkin.

      MSCHICin meikkejä en ole kokeillut, mutta incien perusteella osaan kertoa että ne eivät ole puhtaita, 100-prosenttisis mineraalituotteita. Ehkäpä mineraalimeikit eivät vain sovi juuri sinun ihollesi...? Lily Lolo on yksi lyhimmän ja "puhtaimman" incin omaava mineraalimeikkisarja, eli jos Lilykin tuntui ihollasi ikävältä niin en valitettavasti osaa neuvoa mitään ainesosiltaan "parempaa" mineraalimerkkiä. :/

      Vastaa

      0
    2. Juu, juuri sitä:) Oon miettinytkin ettei mulle välttämättä sovi ne ollenkaan, mutta kaverit on tuntunu olevan sitä mieltä että pitäisi kokeilla vaan eri merkkejä. Jotenkin tuntuu hassulta että mulle ei aiheudu iho-oireita cliniquen tai muiden ns.epäpuhtaiden merkkien puutereista, kun taas puhtaat mineraalimeikit saa ihon kukkimaan:(

      Vastaa

      0
  20. Mua ei ruokapostaukset kiinnosta, mutta en myöskään jaksa alkaa niistä raivoamaan. Luen jos luen ja otan onkeeni jos otan. Blogin pitäjähän siitä päättää, mistä kirjoittaa.

    Sen sijaan odotan innolla kynsipostausta. Omani ovat myös ihan hirveässä kunnossa. Osa kynsistä liuskoittuu taas ihan huolella, päällimmäinen kerros ikään kuin kuoriutuu pois. Dependin myrrh oil:ia olen käyttänyt päivittäin, mutta en ole huomannut mainittavaa apua. Mitä ihmettä mä näille tekisin?! (Seuraavaksi aion kokeilla biotiini-ravintolisää.)

    Vastaa

    0
  21. Hei, tämä pannarireseptisi oli taivaallinen :) Tämän viikonlopun vieraat saivat näitä perjantaina ja tänään -yleisön pyynnöstä - uusintana ennen kotiin lähtöään. Söin niitä itsekin ja ihan liikaa :)

    Vastaa

    0
  22. Mikä psyllium jauhe sulla on? en ole aijemmin käyttänyt ja nyt kun olen tilaamassa, niin täällä on liian monta vaihtoehtoa. Voitko auttaa? :)

    Vastaa

    0
  23. Tein amerikkalaisia pannareita Jamie Oliverin ohjeen mukaan (siis vehnän kanssa) ja siinä kananmunanvalkuaiset vaahdotettiin erikseen. Tää olis kiva kokeilla kans tuossa karppiversiossa, jos se tekis pannareista yhtä kuohkeat!

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat