03.02.2012

Kuivan ihon pelastajat

Talvi --> kuiva iho. Tuttu juttu monelle meistä. Myös minun muuten niin normaali ihoni vaatii talvella extrakosteutusta ja ravintoa.

Kokosin tähän omia suosikkejani ja muita tuotevinkkejä kuivan ihon hoitoon.

KÄDET

Tänä talvena käteni ovat olleet kuivemmat kuin koskaan. Joulun tienoilla, kun leivoin paljon ja pesin käsiä kaiken aikaa, käsien iho oli niin rutikuiva että se melkein lohkeili kun sormia taivutti!

Tällä kertaa apu ei löytynyt luonnonkosmetiikasta vaan Elizabeth Ardenilta. 8 Hour –linjan Intensive Moisturizing Hand Treatment on talven pelastus!

Rutikuivat kädet eivät kaipaa vesimäisiä, ohuita koostumuksia eikä reilun rasvainenkaan, ihon kiiltäväksi jättävä koostumus ole hyvä kun töissä joutuu rasvaamaan käsiä koko ajan. (Oletteko muuten koskaan esimerkiksi paketoineet asiakkaan lahjapakettia juuri rasvatuilla käsillä…? Minä olen. EI hyvä.)

Ardenin voide tuntuu erittäin miellyttävältä, imeytyy nopeasti ja jättää iholle suojaavan kalvon – ilman kiiltävää ja rasvaista pintaa. Kerta kaikkiaan parhautta tällä hetkellä! Voide pehmentää käsien kiristävän karheuden tehokkaasti ja iho jää sileän ja miellyttävän tuntuiseksi. Ihana, ihana tuote. Ainoa miinus on 8 Hour Cream –linjan ominaistuoksu, joka ei ole sieltä naisellisimmasta päästä. Mutta siihen tottuu. :)

Tilasin juuri uuden tuubin Strawberry-netistä 14 eurolla. Vinkatkaa jos löydätte jostain vielä paremman tarjouksen.

VARTALO

Jostain syystä vatsani iho on ollut tänä talvena huomattavasti kuivempi kuin muualla vartalossa, ja jos rasvauksen unohtaa yhtenäkin päivänä iho alkaa hilseillä. Laveran Basis Sensitiv –linjan vartalovoilla vatsan iho on pysynyt hyvässä kunnossa. Voide sisältää mm. soijaöljyä, sheavoita ja palmuöjyn rasvahappoja. Tykkään Basis-voiteen koostumuksesta hurjasti, sillä vaikka se on purkissa kiinteää ja paksua, se jotenkin sulaa heti iholla ja tuntuu ohuemmalta kuin perinteiset vartalovoit. Käytän voidetta yöllä myös käsi- ja jalkavoiteena.

Kynsinauhojeni ystävä on jo toista vuotta ollut iHerb-löytö Badgerin ihana kynsinauhabalsami. Tätä on ihana levittää iltaisin kun samalla saa annoksen aromaterapiaa mm. rosmariinin ja kardemumman eteeristen öljyjen muodossa.

Suihkussa luotan edelleen suosikkiini eli Weledan suihkuvoiteisiin. Jos iho meinaa talvella rapista irti, kannattaa pesuaineetkin vaihtaa miedompiin. Kun normaalin suihkugeelin ainesosaluettelo menee useimmiten näin; ”vesi, voimakkaasti pesevä sulfaattipitoinen ainesosa, miedommin pesevä ainesosa, hajuste, sideaine, emulgaattori jne…” menee Weledan suihkuvoiteen inci näin: ”vesi, pehmentävä ainesosa, sokeripohjainen mieto pesevä ainesosa, alkoholi (säilöntäaineena), vielä miedompi aminohappoihin pohjautuva pesevä ainesosa, kosteuttava ainesosa, kosteuttava ainesosa, jne.” Ei tarvitse olla mikään kemian tohtori nähdäkseen, kumpi on parempi kuivalle iholle!

Kaikkein kuivimmalle iholle suosittelen suihkuöljyjä. Näitä ei ole hurjan monella merkillä, mutta esimerkiksi Nivean suihkuöljyä luulisi löytyvän useimmista kaupoista ja marketeista. Halpa mutta loistava tuote. Toinen edullinen suihkuöljy löytyy Dermosililtä, mutta se pitää tilata erikseen Dermoshopin nettikaupasta.

Kuivankaan vartalon ihon kuorintaa ei kannata unohtaa, ja tällöinkin hommaan on hyvä yhdistää ravitsevia öljyjä. Kaksi hyvää öljypitoista kuorintaa ovat Essential Caren Coconut Candy Scrub (mutta tämä on hurjan kallis – sarjassamme ylelliseen hemmotteluun) ja Biothermin hedelmäinen Huile De Gommage. Paitsi että hei…. Tarkistaessani Coconut Candy Scrubin hintaa huomasin, että se on tällä hetkellä tarjouksessa Skin Organics –nettikaupassa! No, on se tarjouksessakin aika hintava, 24,90€, mutta normihinta on peräti 41,60€.

 

KASVOT

Pintakuivalle iholle voi talvella riittää seerumin lisääminen ihonhoitorutiiniin, mutta syväkuiva iho vaatii täyteläisen, rasvaisemman päivävoiteen.

Kollegani, jolla on kuiva iho kesät talvet, vannoo Clarinsin Hydra Quench Rich Creamin nimeen talvipelastuksenaan. Voide onkin jo jonkin sortin klassikko erittäin kuivan ihon hoidossa. Hydra Quench Rich Cream sisältää parafiiniöljyä joka tuo voiteeseen tehokkaan kosteuden haihtumista estävän vaikutuksen, mutta mineraaliöljystä iho-oireita saaville se ei näin ollen välttämättä sovi.

Seerumeista suosittelen itse luonnollisestikin omaa lemppariani eli Estelle & Thildin mainiota Rose Otto –seerumia, mutta heille, jotka mieluummin käyttävät ”normikosmetiikkaa”, ovat hyviä tärppejä mm. Biothermin Aquasource Superserum sekä Clarinsin Hydra Quench Bi-Sérum. Myös Estee Lauderin Advanced Night Repair on loistava, mutta hinta on jo paljon korkeammalla kuin näiden kolmen muun.

En itse näe Aquasource –seerumin incissä mitään erityisen vakuuttavaa, mutta tämä on näitä suosituksia joka on tullut töiden (kollegojen ja asiakkaiden) positiivisten palautteiden kautta. Clarinsin Bi-Sérum on ”tukevampaa” ainetta kuin Aquasource sillä se sisältää öljyfaasin jossa on parafiiniöljyä. Aquasource tuntuu iholla vedenraikkaalta, Bi-Sérum ravitsevammalta.

Postauksen teemaan sopii hyvin myös Yves Rocherin talven uutuusvoiteiden arvostelu. Kolmikko pohjautuu kuivan ihon "ihmeaineena" pidettyyn sheavoihin (toiselta nimeltään karitevoi, kumpaakin nimitystä käytetään kosmetiikassa). Sheavoihin törmää lähes kaikissa kuivan ihon tuotteissa, se on todella hyvä ravitseva raaka-aine.

Rocherin Shea-kolmikko koostuu notkeasta vartalovoiteesta, paksummasta vartalovoista ja 100-prosenttisesta karitevoitiivisteestä.  Tuubiin pakattu voide on näistä suosikkini, tuntuu silkkiseltä ja tuoksuu vallan ihanalta. Sheavoi on incissä heti veden jälkeen. Ainesosista löytyy kuitenkin myös omassa ihonhoidossani turhiksi katsomiani aineita kuten dimetikonia, jonka lisääminen voiteeseen on pois niistä oikeasti hoitavista, ihoon imeytyvistä aineista. Siksi "normikosmetiikan" voiteet eivät koskaan voi minun kirjoissani kilpailla luonnonkosmetiikan voiteiden kanssa. Hintaan 6,50€ Rocherin sheavoide on kuitenkin luonnonkosmetiikan vartalovoiteita edullisempi, joten sillä hinnalla tämä voide on ihan perusteltu hankinta. :)

Voi-versiossa on sama, ihastuttava tuoksu ja ylellinen, kermainen koostumus. Laveran Basis-vartalovoin koostumukseen verrattuna tämä on paksumpaa ja tätä saa hieroa ihoon hieman topakammin että se imeytyy. Voi ei kuitenkaan jätä kiiltävää, rasvaista pintaa. Myös tähän versioon on lisätty dimetikonia tuomaan "kosmeettista miellyttävyyttä".

100-prosenttinen karitevoi on rakeista "jankkia" eikä tuoksu millekään. Tämä on kyynärpäiden, polvien tai kuivien jalkapohjien täsmätuote. Minun täytyy tunnustaa, ettei kärsivällisyyteni oikein riitä näin paksun ja kovan voiteen käyttöön, se pitää lämmittää ja notkeuttaa sormissa ennen iholle levitystä. Varmasti aivan loistava tuote kuiville kohdille, mutta itse käytän laiskana tyttönä mieluummin shea-sekoitteita joihin on lisätty öljyjä (kuten vaikkapa Badgerin kynsinauhabalmi).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Laveran Basis Sensitiv -voiteen sekä Yves Rocherin Shea-tuotteet olen saanut blogin kautta.

60 comments on “Kuivan ihon pelastajat”

 1. Hyödyllinen postaus parhaimpaan mahdolliseen aikaan. Kiitos vinkeistä. :) Luulen, että seuraavaksi lähden etsimään tuota Nivean öljyä.

  Vastaa

  0
 2. Hyvä postaus. Itse olen palvonut kookosöljyä nyt, kun ilma on rutikuivaa ja pakkaset paukkuu. Lushin Full Of Grace- seerumipala on myös pelastanut kasvojen ihon täydelliseltä tukkoutumiselta (pintakuiva sekaiho kun jäsähtää ihan tukkoon jos ei saa kosteutta, ainakin mulla). Olen koettanut metsästää tuota Nivean suihkuöljyä, muttei tunnu oikein löytyvän... Pöh.

  Vastaa

  0
 3. Itse olen tykästynyt H&M:llä myytävään bodybutteriin mikä on vaalean punainen pakkaus ja kannessa Mikki ja Minni. Hinta on alle 4euroa ja jalkani nauttivat.

  Vastaa

  0
 4. Kiva ja hyödyllinen postaus. Mistä ostat tuota Estelle&Thildin seerumia, tai mitä siitä suunnilleen kannattaa maksaa?

  Vastaa

  0
  1. Estelle & Thildiä myytiin pitkään vain Kickseissä, mutta sarja on nyt laajentunut joihinkin apteekkeihinkin. Ainakin Yliopiston Apteekeista saa.

   http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/productbatchresults.aspx?productgroup=estelle+%26+thild&pagetype=0

   Mutta höh, Rose Otto -tuotteet ei näy kuuluvan YA:n valikoimaan, ainakaan tuolla nettikaupassa. Eli Kicksistä sitten. Maksaa n. 47 euroa, eli ei ole mikään halpa tuote tämäkään.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksesta. Unohdin mainita, että en asu Suomessa, joten täytyy etsiä jostain nettikaupasta. Sillä lähinnä olin kiinnostunut tuosta hinnasta, että löysin netistä sitä £46 hintaan ja mietin että onko se miten "ylihinnoiteltu".

   Vastaa

   0
 5. Kokeilepa Weledan Skin Foodia karhealle iholle, on toimiva tuote! Itse sain kahdella rasvauskerralla reisien karheat ihoalueet silkkisen pehmeiksi :)

  Vastaa

  0
  1. Mä en tykännyt Skin Foodista, tälläkin hetkellä lojuu pieni näytetuubi puoliksi käytettynä enkä saa sitä loppuun. En tykkää edes jalkavoiteena.

   Vastaa

   0
 6. Noi Elisabeth Ardenin 8 hour tuotteet on kyllä ihan prhaita kuivan hipiän pelastajia! Huulet kun meinaa kuivuudessaan irrota niin sitä oranssia voidetta kerros yöksi ja aamulla on kuin uudet. Ja käsille toi hand cream on ihan paras! Se haju on kyllä vähän ällön sairaalamainen...

  Vastaa

  0
 7. Itse olen käyttänyt käsivoiteena Weledan Skin Foodia. Aika tujau tavaraa, mutta toistaiseksi ainoa voide joka on tehonnut myös kynsinauhoihini.

  Vastaa

  0
 8. Mitä nuo seerumit tekee ja miten niitä oikein käytetään? kasvovoiteen päälle vai..? :)

  Vastaa

  0
  1. Seerumeita käytetään kasvovoiteen alla. Ne ovat ohuempia ja sisältävät vaikuttavia aineita pienempimolekyylisessä muodossa kuin voiteet, eli imeytyvät syvemmälle. Ihotyypistä riippuen joitain seerumeita voi käyttää yksinäänkin kasvovoiteen asemasta (vaikka valmistajien edustajat haluavat muuta väittää saadakseen myytyä SEKÄ seerumin ETTÄ päivä- ja yövoiteen ;)). Minulle esimerkiksi riittää kesällä Rose Otto -seerumi yksinään. Jos seerumi humahtaa ihoon ja ihon pinta jää vielä janoisen tuntuiseksi, kannattaa päälle tietysti laittaa voide. Jos taas iho jää mukavan ja tyytyväisen tuntuiseksi pelkästä seerumista, niin pärjäät sillä! :)

   Ja miksi siis joku sitten käyttäisi seerumia voiteen alla? Se on oiva keino tuoda ihoon lisäkosteutta silloin kun iho sitä tarvitsee etkä halua vaihtaa rasvaisempaan voiteeseen. Anti-age -seerumit ovat sitten tietysti vielä asia erikseen. Niillä saa lisätehoa ikääntyneen ihon hoitoon.

   Vastaa

   0
 9. Mulla on käytössä Dermosilin vartaloöljy, mikä on toiminut kivasti. Tuoksusta plussaa. Kasvoille on myös Dermosilin öljy, johon olen tyytyväinen.

  Vaan minkä luonnonkosmetiikan putsarin hankkis talveksi, kun en useinkaan jaksaisi pestä naamaani illalla? Tällä hetkellä en siis meikkaa, mut pitäähän tuo nassu silti illalla puhdistaa. Riittääkö kasvovesi normaalille iholle vai onko aina pakko pestä?

  Vastaa

  0
  1. Kyllä mä suosittelisin aina kunnollista puhdistusta iltaisin, se on ihonhoidon kulmakivi (oikeasti jopa tärkeämpää kuin kosteutus). Kasvovesi ei riitä poistamaan päivän aikana ihoon kertynyttä likaa ja talia. Jos et jaksa pestä ihoa, mikset kokeilisi puhdistusliinoja? :) Luonnonkosmetiikan puolelta esimerkiksi Logonalta löytyy puhdistusliinoja:
   https://www.hyvinvoinnin.fi/logona-organic-aloe-puhdistusliinat

   Vastaa

   0
  2. Kiitos, eipä olis tullut mieleenkään! Onneksi kysyin. :) Mulla tää masu kasvaa ja väsy on sen mukainen iltaisin, joten puhdistushommat eivät innosta. Näillä pakkasilla tuntuu muutenkin kurjalta läträtä veden kanssa, hrrr, aina on kylmä!

   Vastaa

   0
  3. Itse olen joskus laiskuuden iskiessä tai aamupuhdistuksena käyttänyt puhdistusvettä (ainakin Melvitaa ja Yves Rocheria oon käyttänyt) tai sitten puhdistusmaitoa, josta olen ylimääräiset pyyhkinyt kasvopaperilla pois. En tiedä mitä Sanni näistä on mieltä, mutta toimii kun haluaa päästä vähällä eikä läträtä veden kanssa. :)

   Vastaa

   0
 10. Olen katsellut noita YR:n shea butter-tuotteita, mutta vielä ovat hyllyyn jääneet. Sen sijaan olen tilannut iHerbistä ison purkin puhdasta Now Shea butteria halvalla. Se on pelastanut jalkani. Vähintään kerran päivässä rasvaan sillä jalkani ja kyynärpääni ja loput hieron käsiin ja kynsinauhoihin. Ei ole paljoa kovettumia jaloissa ja kyynärpäät eivät enää kuivu niin kuin ennen.
  Täytyypä laittaa tuo Bagder seuraavaan tilaukseen Lushin Lemony Flutterin seuraajaksi.

  Vastaa

  0
  1. Yksi lukija näkyi kommentoivan että Badger-kynsinauhavoide on lopetettu. :/ Ainakaan sitä ei enää löydy iHerbistä.

   Edit. Eipäs olekaan lopetettu, löysin sitä ainakin sellaisesta nettikaupasta kuin Bath & Unwind:

   Badger Balm Cuticle Care Cream

   (Hintaa tulee postikulujen kanssa 9,16€)

   Vastaa

   0
  2. Jos iHerbillä lukee discontinued, niin sen pitäisi tarkoittaa sitä, että valmistaja on lopettanut tuotteen valmistamisen sellaisena kuin se on aiemmin ollut myynnissä. Eli tuote joko poistuu kokonaan tai pakkaus/koostumus vaihtuu.
   Muilla myyjillä voi olla vielä vanhoja varastoja jäljellä, minkä vuoksi tuotetta vielä löytyy.

   Vastaa

   0
 11. Mistä tuo kynsinauhabalsami on ostettu? Pelkästään purkki oli niin söpö, että tuo on pakko saada! :)

  Vastaa

  0
 12. Hassua, ajattelin juuri kirjoittaa postauksen tästä aiheesta, mutta ehditkin ensin ;) Tosi hyvä postaus muuten, täältä sai hyviä vinkkejä myös kommenteista, pitää kokeilla Weledan Skin Foodia ja suihkuvoiteita joskus! Olin juuri käymässä iHerbissä katsomassa onko Badgerin kynsinauhavoidetta varastossa ja mulle selvisikin, että se on lopetettu! Ainakin iHerbin sivujen mukaan. Voi ei, olisin halunnut kokeilla tuota :(

  Mun vakiotuotteet kuivalle iholle ovat The Body Shopin ihanantuoksuiset Body Butterit, joita olen käyttänyt jo vuosia. Ovat paksuja koostumukseltaan ja pitävät säärten kutiavan ihon kunnossa. Olen ajatellut jo pitkään korvaavani nuo vakkarini Nubian Heritagen vartalovoiteilla, mutta mun on ihan pakko saada sitä ennen vielä yksi TBS:n Body Butter siitä uudesta suklaasarjasta!

  Olen käyttänyt myös ihan kuivimmilla alueilla (kyynärpäät) Elizabeth Ardenin alkuperäistä 8 Hour Creamia, jonka haluan myös sitten joskus sen loputtua korvata esim. Weledan Skin Foodilla tai Alban Un-Petroleumilla, sillä tuo 8 Hour Creamhan on periaatteessa vain mineraaliöljyä ja lanoliinia. Se on kuin selektiivinen versio Vitaliksesta, sillä molemmat tuoksuvat mummomaisilta ja ovat tarkoitettuja samaan tarkoitukseen ;)

  Useimmillahan talven aikaan koko vartalon iho muuttuu kuivemmaksi, mutta talvi ei vaikuta kasvojeni ihoon oikein mitenkään. Käytän samoja voiteita kun kesälläkin, eikä iho tunnu mitenkään kuivemmalta kuin yleensä. Ainakin ei tarvitse hankkia uusia rasvoja talvea varten!

  Vastaa

  0
  1. Olin juuri käymässä iHerbissä katsomassa onko Badgerin kynsinauhavoidetta varastossa ja mulle selvisikin, että se on lopetettu! Ainakin iHerbin sivujen mukaan.

   Siis lukeeko iHerbin sivuilla jossain noin...?

   Mä löysin Badgerin kynsinauhavoidetta Bath & Unwind -nimisestä nettikaupasta. Sieltä sen ainakin saa tilattua jos haluat sitä kokeilla. :) Hintaa tulee postikuluineen 9,16€.

   Badger Balm Mini Cuticle Care Balm

   mutta mun on ihan pakko saada sitä ennen vielä yksi TBS:n Body Butter siitä uudesta suklaasarjasta!

   Ihana..! ^_^ Oikean TBS Body Butter -friikin puhetta. :) Se Choco-sarja kyllä kuulostaa tosi herkulta...... :P

   sillä tuo 8 Hour Creamhan on periaatteessa vain mineraaliöljyä ja lanoliinia. Se on kuin selektiivinen versio Vitaliksesta

   Jep, 8 Hour Cream on mineraaliöljyä + salisyylihappoa. Koko voiteen jujuhan on tuossa salisyylihapossa. Eräs biologi totesi yhdessä koulutuksessa minulle juuri että 8 Hour Cream on kosmetiikan maailmassa ehkä pahinta kuraa mitä iholleen voi laittaa ja että jos nyt tuotetta välttämättä haluaa käyttää niin oman 8 Hour Creamin saa miksattua itse ostamalla vaseliinia ja jotain korkean salisyylihappopitoisuuden sisältävää voidetta. ^_^

   Vastaa

   0
 13. Weledan paksu mantelivoide pelastaa ainakin minun kasvojeni ihon näin talvella! Vartalolle riittää kevyempikin tavara.

  Vastaa

  0
 14. mulla elisabeth ardenin rasva imeytyy tosi hitaasti ja jättää rasvasen pinnan. toisaalta saatan pistää rasvaa liikaa kun sitä on vaikea levitellä mutta itselläni ainakin jos pistän illalla rasvaa, vielä aamullakin käsissä tuntuu rasva. :D kosteuttaa kyllä aika helvetin hyvin!

  Vastaa

  0
 15. Hei, tämä ei liity aiheeseen, mutta olisin kysynyt onko Biosilk Silk Therapyn jätettävä hoitoaine sinulle tuttu ja mitä mieltä olet siitä pitkälle tukalle?

  Vastaa

  0
  1. Ei ole tuttu, mutta tiedän Biosilkin silkkitipat ja nehän ovat yhtä kuin silikonitipat. :)

   Vastaa

   0
  2. Silikoni suojaa aina hyvin hiusten pituuksia rispaantumiselta. Eli ihan hyvä juttu jätettävänä latvaseerumina :)

   Vastaa

   0
 16. Body shopin shea-kuorintavoide on ihan ykkönen näin talvella. Kuorintavoidetta pestäessä suihku/"lika"vedessä näkyy selvästi öljykerros päällä ja kyllä sitä ihoonkin jää, sillä suihkun jälkeen ei tarvitse erikseen rasvailla. Ainoana miinuksen voi sanoa, että jos iho on rikki niin se aiheuttaa kirvelyä, oisko kuorintarakeet suolaa, eipä ole tullut luettua ainesosaluetteloa.
  Ennen oli ainakin myös jotain manteli-kuorintavoidetta, se oli myös ihan jees.
  PS.Ekaa kertaa täällä, vahva aloitus, taidan vilkaista myös vanhempia postauksia. ;)

  Vastaa

  0
 17. Pitääki koittaa noita Weledan "suihkuvoiteita". Mä olen ekaa kertaa elämässäni ihan helisemässä kuivan ihon kanssa, oikea käsi vaikuttaa jo atooppiselta ihottumalta :/ Ja muutenkin iho on ku .. no jollain muulla ku hehkeällä parikymppisellä :D

  Kasvojen iho on yllättävänkin hyvällä mallilla, putsailen BeSaven maitoputsarilla ja läträän ruusuveden, Weledan paksumman mantelivoiteen ja Madaran sävyttävän päivävoiteen kanssa. Vielä ku jostain kehittelis yhtä toimivan kombon loppukropalle.

  Vastaa

  0
 18. Tuossa käsivoiteessa siis ilmeisesti järkevämpi koostumus hintaan nähden kuin siinä perus creamissa? Meni heti tilaukseen ja päälle sai vielä valita huulikiillonkin, kuinka hienoa? Kiitos taas tuhannesti vinkistä. Ihanaa aina löytää laadukkaita tuotteita normaalia edullisemmin.

  Vastaa

  0
  1. Juu, 8 Hour -käsivoiteessa on ihan eri koostumus kuin perus 8 Hour Creamissa. :)

   Vastaa

   0
 19. Heh, mä käytän sekä kasvoilleni että käsilleni ihan vain Tummelia... :D Mutta se ainakin pitää ne hetken kauemmin kosteutetun tuntuisina kuin mikään muu tähän mennessä kokeilemani, eikä naamakaan hilseile. Kädet tosin imisivät rasvaa tällä hetkellä ihan tolkuttomasti, tunnin välein saisi olla rasvaamassa... :/ Lopu jo talvi!

  Vastaa

  0
 20. Terve!

  Sanon suoraan, että ruokavaliossasi ei ole tarpeeksi rasvaa. Voitelu (nivelet, solukalvot, aivot, hermot ja myös iho) ja ihon kunto syntyvät sisäisesti, ja pelkästään ulkoisilla rasvoilla/voiteilla saat vain väliaikaisen ja nopeasti uusintaa vaativan avun. Siitä tuo vähän väliä rasvaamisen pakko..

  Voita, kookosöljyä, oliiviöljyä ja eläinrasvaa. Iho kiittää eikä kuivu hilseilyyn asti. Paista kaikki mitä paistat voissa, syö muutama rkl kookosöljyä päivässä, lorruuta salaattiin oliiviöljyä ja syö kunnon lihaa. Pari rkl kalaöljyä sekä 1 rkl kalanmaksaöljyä päivässä, niin jo alkaa ihon kuivuus hellittää.

  Samalla kynnet ja hiuksetkin voivat paremmin, vinkkinä vaan.. Rasvaa kannattaa rakastaa, se on täysin suotta demonisoitu lääketieteen suunnalta.

  Tiedän, että osa porukasta taas haukkuu tänkin kommentin pystyyn, mutta jos joku haluaa lisätietoa, niin se on jokaisen netissä liikkujan käden ulottuvilla, että sinne vaan penkomaan tietoja tyydyttyneistä rasvoista ja niiden eduista.

  Vastaa

  0
  1. Moikka Jeps! :)

   Nyt sattuikin niin, että kirjoitit kommentin karppaajalle. :) Eli voi, kookosöljy, oliiviöljy ja eläinrasva ovat enemmän kuin tuttuja aineita päivittäisessä ravinnossani. :) Voisin väittää, että niistä ei todellakaan ole pulaa. ^_^

   Ja vaikka en karppaisikaan, niin tiedän toki että sisäiset rasvat voitelevat ihoa paremmin kuin mitkään kosmetiikan keinoilla ihoon lisätyt. Tuttuja juttuja. :)

   Vastaa

   0
 21. Olen aivan rakastunut blogiisi! Löysin sen vasta n. kuukausi sitten, ja on kyllä ahkerasti tullut luettua vanhoja kirjoituksia ja innolla aina odotan uusia. Olen saanut paljon vinkkejä meikkaukseen ja uskaltanut käyttää jopa vähän värejä entisen tylsän valko-musta-harmaa-linjan sijasta. KIITOS!

  Ajattelin tässä samalla kysyä, että olisiko sinulla hyviä neuvoja kasvoissa olevian arpien peittoon? Muutaman vuoden takainen autokolari jätti poskeen punoittavan arven ja otsaan vaalean syvemmän arven, enkä osaa peittää noita erityisen hyvin. Mikäli niille siis on edes mitään tehtävissä?

  Vastaa

  0
  1. Kokeile jotain runsaspigmenttistä peitevoidetta kuten vaikka Joe Blascoa tai Ben Nyeta. Blascoa löydät helpommin kuin Nyetä, sitä myydään Sokoksilla ja Stockmanneilla. Blascolta löytyy peiteaine jopa tatuointien peittoon. ^_^

   Vastaa

   0
 22. Mulla on käytössä kolme noista tuotteista, Nivean suihkuöljy, Biothermin ja Clarinsin seerumit ja tosta Clarinsin Hydra Quenchista ilmeisesti astetta kevyempi Cream-voide. Oon ajatellut, että mikään noista ei mikään supertehokas kosteuttaja ole, mutta toisaalta tänä talvena mikään osa ihostani ei ole hilseilly kuivuuttaan, joten ilmeisesti ne toimivat! :D

  Mulla on ollut myös tuo Elisabeth Ardenin käsivoide, joka oli todella mainio koostumukseltaan (tuoksultaan ei...), mutta tänä talvena löysin The Body Shopilta Hemp Intensive Hand Butterin, joka on ihan ässä!

  Vastaa

  0
 23. Olipahan taas aivorupsu. Olen tässä miettinyt että minkähän takia kasvot ovat viime aikoina pesun jälkeen kinnanneet niin kovasti, ja huulet rohtuuneet kaikesta rasvaamisesta huolimatta.

  Ei auta kuin ruveta rasvaamaan reippaammin.

  Vastaa

  0
  1. ...tai lisätä ravintoon hyviä rasvoja. :) Paras tulos tulee tietysti sekä sisäisellä että ulkoisella "voitelulla".

   Vastaa

   0
  2. Niin. :)

   Kookkaria ja oliiviöljyä tulee käytettyä, mutta lähinnä ulkoisesti. Itse uskon rypsiöljyyn. Kalanmaksaöljy. o/

   Vastaa

   0
 24. millasta iltameikkiä suosittelisit räikeänpinkin mekon kanssa vanhojentansseihin ? :)

  Vastaa

  0
  1. Mustaa. :) Vaikkapa Amy Winehouse -tyylinen todella paksu ja näyttävä rajaus eikä välttämättä lainkaan luomiväriä (muuta kuin jotain ihonsävyistä). Huulille joko pinkkiä huulipunaa tai pinkkiä mutta läpikuultavaa kiiltoa.

   Vastaa

   0
 25. Mun talven pelastukset ovat olleet Melvitan käsi- ja jalkavoide. Aivan loistavia oikein annosteltuina. Yleensä mulle tulee helposti jalkoihin kipeitä kovettumia, Melvitan käytön aloittamisen jälkeen ei ole tarvinnut enää raspata ollenkaan :).
  Oletko kokeillut Melvitan tuotteita?

  Vastaa

  0
  1. En ole vielä ehtinyt Melvitaa kokeilemaan, muuta kuin joitain testereitä kaupassa. Tuntuu laadukkaalta merkiltä ja koostumukset on oikein hyviltä.

   Vastaa

   0
 26. Tosi hyvä postaus! Nimimerkillä taas tänään mietitty, millä kädet saisi elvytettyä jotakuinkin kivan tuntuisiksi ja siedettävän näköisiksi.

  Noihin muihin tuotteisiin liittyen. Weledan suihkuvoide saa täältä tuhat hurraa huutoa! Mikä teidän mielituoksu on? Mä olen koukussa tyrniin, se on niin ihanan raikas!!

  Omana vinkkinä (kun usein täällä mainostetaan ostopaikkoja), niin esim. Weledan suihkuvoiteet tilaan Greendeal-nimisestä verkkokaupasta. Jos vertaa vaikkapa Sokoksen verkkokauppaan tai Hyvinvoinnin tavarataloonkin, jota täällä usein siteerataan ostopaikaksi, niin hinnat on järjestään halvempia. Ja toimituskulut myös mun mielestä edulliset. Sieltä oon hankkinut myös muuta ekologista kosmetiikkaa, esim. Naturefriends luomujuttuja, joihin en oo törmännyt muualla. Uusia merkkejä sinne on putkahdellut tasaisesti myyntiin ja sitten on aina edullisesesti poistuvia tuotteita. Se nettikauppa ei oo ehkä kaikista laajin valikoimiltaan, mutta jos hinta merkitsee muillekin niin kannattaa tsekata :) nimimerkillä lisää Weledaa, talvivoidetta ja suihkuvoidetta juuri tilattu.

  Hyvää talven jatkoa, taistellaan ihon kuivumista vastaan! :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)