05.01.2012

Vuoden 2011 parhaat tuotteet

Katsaus vuoden 2011 parhaisiin tuotteisiin!

Tuttuun tapaan listan tuotteet eivät ole viime vuoden uutuuksia (yhtä lukuunottamatta), vaan ylipäänsä tuotteita joihin olen tutustunut ja ihastunut kuluneen vuoden aikana. Tuotteet ovat listalla sattumanvaraisessa järjestyksessä vaikka ne onkin numeroitu.

Olen vihdoin alkanut käyttää säännöllisesti seerumia. :) Sain viime vuonna loppuun yhden kokonaisen seerumin ja yli puolet tästä toisestakin. Estelle & Thildin syväkosteuttava ruususeerumi on pakkaustekstin mukaan tarkoitettu kuivalle ja/tai ikääntyneelle iholle, ja vaikka minun ihoni ei oikein ole kumpaakaan, sopii tuote minulle mainiosti. Täyteläiset voiteet eivät sovi iholleni, joten kosteusseerumit ovat oiva tapa tuoda lisäkosteutta ilman lisärasvaa silloin kun pintakuivuus vaivaa.

Bare Mineralsin sekaihon voide on koostumukseltaan juuri sellainen, mistä ihoni sanoo "tykkään, tätä kiitos!" :) Ohut, notkea, raikas ja nopeasti imeytyvä. Olen jopa oppinut pitämään voiteen miedosta laventelin tuoksusta, vaikka en muuten oikein laventelin tuoksusta ihonhoidossa piittaa.

Bare Mineralsin ihonhoitotuotteet on Suomessa hinnoiteltu siihen kastiin, mistä en itse maksaisi, ja tämän tuotteen sain ilokseni kaveriltani joka on töissä BM:n konsulenttina. Kiinnostuneille tiedoksi, että esimerkiksi FeelUniquesta tämä kyseinen voide irtoaa tällä hetkellä hintaan £17,55. Laihialaisuus kunniaan! ^_^

Estee Lauderin ohut mutta peittävä Double Wear -peiteaine on tuote, josta en enää luovu. Ostin tämän kesällä peittääkseni ylähuulen ihon hyperpigmentaatiota, ja kas vain tuote jäikin päivittäiseen käyttöön senkin jälkeen kun "aurinkoviikset" olivat vaalenneet.  Käytän tuotetta edelleen vain huulten ympäryksiin ja nenänpieliin. En ole vielä testannut uudistunutta versiota, ja toivon todella että se on yhtä hyvä kuin tämä. Tämä on todellakin peiteaine, joka pysyy!

L'orealin Volume Million Lashes -ripsari on parhautta. Sen silikoniharjakset kampaavat ja erottelevat ripseni kauniisti mutta pehmeästi (vrt. kovat muoviharjat), ja volyymia tulee juuri sopivasti. Parhaimpia ripsareita mitä olen käyttänyt vuosikausiin.

YSL:n Aquaresistant-vaahtoluomiväri on myös parhautta. Ikävä kyllä löysin nämä tietysti juuri silloin, kun ne jäivät pois YSL:n valikoimasta. Tämä luomiväri kestää mitä vain (saunankin, testattu on), ja sävy Golden Sands on upein kulta mihin olen luomivärimaailmassa törmännyt. Se kimaltaa uskomattoman kauniisti, ja toisin kuin puuterimaisissa glitter-luomiväreissä, tämä kimalle todella näkyy ja pysyy luomilla. Jos löydätte tätä vielä jostain alepöydistä tai nettikaupoista niin korjatkaa talteen, tämä on aarre!

Lily Lolon ihastuttavat poskipunat ovat minulla ahkerassa käytössä, mutta kaikkein kaunein on raikkaan ruusunpunainen Ooh La La. Niin klassinen, niin toimiva, niin ihana. (Muistinvirkistykseksi tsekatkaa tämä postaus.)

Laveran My Age -voide on tämän vuoden suosikkivoiteeni, menee Bare Mineralsinkin ohi. Voidetta on vaikea kuvailla muilla sanoilla kuin että koostumus on makuuni täydellinen. Kosteuttaa tehokkaasti ja jättää ihon kertakaikkiaan vain todella miellyttävän tuntuiseksi. Sopii erinomaisesti meikin alle.

Haa, tämän te muistatte! Blond Spray -postaus taisi olla viime vuoden luetuimpia juttujani. Huomaatte, kuinka vähän suihketta on kulunut - ja olen vaalentanut sillä tyvikasvuni jo kolmesti. Okei, kahdella viime kerralla en suihkinut niin tunnollisesti taaempiin tyviosioihin, muuten pullo olisi vähän vajaampi.

Kysyin muuten tuotteen turvallisuudesta sitten kampaajaltani, ja hän sanoi että tuote on hiuksille yhtä vaarallinen kuin kesäinen auringonpaiste. Että siinä teille epäilijöille! :) Vetyperoksidin pitoisuus tässä tuotteessa on siis todella, todella pieni ja vastaa suunnilleen UV-säteilyn kesän aikana tuomaa haittaa hiuksille. Jos joku suihkii kerralla puoli pulloa päähänsä ja toistaa saman käsittelyn heti seuraavana päivänä, niin varmasti hiukset voivat silloin kärsiä, mutta ohjeita noudattamalla tuote on hellävarainen ja turvallinen. Ja jos joku nyt siltikin kokee arveluttavana jättää vetyperoksidia hiuksiinsa, niin kampaajani mukaan suihkeen voi toki halutessaan pestä pois tunnin-parin kuluttua (vaikkei ohjeissa niin luekaan).

Sanctum oli vuoden yllättäjämerkki, ja täytyy sanoa että jos tuoksu ei olisi niin tympeä kuin se useissa Sanctumin tuotteissa on, niin pitäisin tätä yhtenä parhaista testaamistani luonnonkosmetiikan merkeistä. Käsivoide, putsari, kasvovoide ja hiustuotteet jäivät vakiokäyttöön, ja oikeastaan melkein kaikki olisivat voineet päätyä listalle. Valitsin kuitenkin putsarin, sillä se lähentelee täydellisyyttä. Iho jää todella miellyttävän tuntuiseksi, ei tästä tuotteesta muuta voi - eikä tarvitse :) - sanoa.

Viimeisenä listalle pääsivät jaetulla sijalla kaksi huulituotetta: teilläkin tuoreessa muistissa oleva Benecosin Pink Rose -huulipuna sekä Natural Coden (kieltäydyn sanomasta Lumene, minulle tämä brändi on pelkkä Natural Code :)) Soft Papaya -huulikiilto. Kirkkaasti eniten käyttämäni huulituotteet viime vuonna. (Tai oikeastaan Soft Papayan ohi menee varmasti Dermaglow'n huulikiilto, jonka voisin mielellään valita listalle toistuvasti joka vuosi sillä sen parempaa huulikiiltoa ei ole eikä tule. Kun saisin yhdistettynä Soft Papayan sävyn ja Dermaglow'n hoitavuuden & koostumuksen = pure perfection.)

Ja sitten vielä bubbling under -purnukat. Nämä kaverit olisivat myöskin kvaalanneet listalle, mutta halusin jälleen rajoittaa listan kymmeneen tuotteeseen. (No, siellähän oli itse asiassa 11....) Vuoden parhaisiin tuttavuuksiin kuuluvat siis myös Sanctumin hoitoaine, Laveran Apricot Summer -vartalovoide, Yves Rocherin Les Plaisirs Nature -vartalokuorinta, K Pour Karitén shampoo ja Klippoteketin iloinen (se on iloinen!) kuivashampoo. Klippo on minulle jo niin rakas ja tuttu että en tajua että ostin sitä ensimmäisen kerran vasta vuosi sitten.

Erityismaininta vielä Ahvenanmaan kämpillä asuvalle Oliv -puhdistusvaahdolle (se ei päässyt maantieteellisen etäisyyden vuoksi samaan kuvaan muiden kanssa), joka Sanctumin ja Mádaran ohella kuuluu parhaisiin kokeilemiini putsareihin. Tätä öljyä sisältävää vaahtoa suosittelen erityisesti sinulle, jolla on vähän kuivempi iho mutta haluat silti käyttää kasvojen puhdistukseen vaahtoavia putsareita ja vettä.

Mikäli edellisten vuosien listaukset kiinnostavat, niin ne löytyvät täältä:

Vuosi 2009

Vuosi 2010

0 comments on “Vuoden 2011 parhaat tuotteet”

 1. Hei! Otinpa tästä muutamia vinkkejä talteen, mistä tuota Klippoteketin kuivashampoota voi ostaa? Mä olen satunnaisia kampaamoja kiertänyt kysellen, mutta heillä ei ainakaan ole ollut. Eikä kyllä Sokoksenkaan hyllyiltä tarttunut matkaan.

  Sitten toinen kysymys, koskien kulmakarva geelejä. Osaatko suositella jotain merkkiä tai onko sinulla kokemusta niistä, toimivatko ne todella ja miten niitä kuuluisi käyttää. Soveltuuko kulmakarvageeli todella myös ripsien muotoiluun (niinkuin täällä mainitaan) ja mitä sillä tarkoitetaan? :) Kiitos paljon jo etukäteen!

  Vastaa

  0
  1. Itse olen ostanut Klippoteketini Sokokselta, nytkin sitä on siellä 3,90€/kpl alennuksessa. Klippoteket on ns. "markettituote", eli sitä ei kampaamoista löydy.

   Tuo linkkaamasi Yvesin kulmageeli on kesän kokoelmasta ja kullanhohtoinen, eli itse en välttämättä käyttäisi sitä ihan normimeikissä. Kullanhohtoiset kulmakarvat ovat minusta vähän erikoinen asia, tosin ruskettuneessa kesälookissa se saattaa toimiakin. Kyllä kulmageelit soveltuvat hyvin myös ripsien muotoiluun, mutta oikeastaan vain ne onnekkaat, joilla on luonnostaan tummat ja tuuheat ripset, tekevät sillä ominaisuudella mitään. Jos laitat väritöntä geeliä vaaleisiin ja hentoihin ripsiin, on tulos vähän plus-miinus-nolla. :) Useimpien suomalaisten ripset ovat niin värittömät ja hentoiset että tarvitsemme maskaraa tuodaksemme ne esiin.

   Itse käytän Ardell-merkkistä väritöntä kulmageeliä, myydään Kickseissä ja maksaa muistaakseni 9€. Olen myös käyttänyt Lumenen sävytettyä kulmageeliä, mutta tykkään enemmän tuosta värittömästä. Kulmakarvani ovat niin ohuet että tuo Lumenen ruskea geeli ei vain oikein levittynyt niihin luonnollisesti, jälki oli useimmiten epätasaista. Vähän niinkuin ripsienkin kanssa, kulmageelistä tai -vahasta hyötyvät eniten ne, joilla on luonnostaan tuuheahkot kulmakarvat. Hentoiset kulmat eivät vaadi niin paljon "tukea" pysyäkseen ojennuksessa, enkä minäkään mitenkään erityisesti tuota geeliä tarvitse, mutta olenpahan vain jäänyt sen käyttöön jotenkin koukkuun :)

   Vastaa

   0
  2. Kiitän vinkistä! huomasin itsekkin jälkikäteen että tuo Yvesin oli kullanhohtoinen, enkä jaksa uskoa että olisin lainkaan vakuuttavamman näköinen jos kulmani olisivat ojennuksessa mutta kultaiset :D

   Vastaa

   0
 2. Hei osaatko sanoa, mistä nätiä sanctumin tuotteita saisi Suomesta?:) Kauppa tai jokin nettiliike? En googlaamalla löytänyt kuin sinun blogiasi :D

  Vastaa

  0
  1. http://sanctum.fi/

   Käsittääkseni Sanctumia pitäisi myös saada jostain hoitoloista, mutta en löydä netistä listaa jälleenmyyjistä. Halutessasi voi olla yhteydessä maahantuojaan: info (at) organicspa.fi

   Vastaa

   0
 3. Hei! Osaatko sanoa miten Estee Lauderin Double Wear -peiteaine sopisi tummille silmänalusille? Oletko kokeillut?
  Joulukuisessa postauksessasi kehuit Lily Lolon peiteainetta, mutta se ei itselläni ollut läheskään tarpeeksi peittävä. Myöskään pysyvyys ei ollut sitä mitä toivon peiteaineelta. Tähän asti paras (=todella peittävä ja pysyvä) peiteaine on itselläni ollut TheBalm Time Balm, mutta vahamaisesta koostumuksestaan johtuen se tuppaa kerääntymään silmänalusryppyihin.

  Vastaa

  0
  1. Osaatko sanoa miten Estee Lauderin Double Wear -peiteaine sopisi tummille silmänalusille? Oletko kokeillut?

   Sopii varmasti useimmille ihmisille aivan älyttömän hyvin, mutta minulla tuokin kasaantuu päivän mittaan silmänalusjuonteisiin. Muulla ihoalueella DW siis pysyy loistavasti, mutta silmänalusjuonteiden kohdalla ei. :/

   Vastaa

   0
 4. hei oletkohan töissä xxx:ssa?:D

  meille tuli eilen kaverin kanssa kunnon väittely siitä, näimmekö sinut siellä eilen vai emmekö:D Eikä sitten jostain syystä kehdattu enää kysyä että olitko se sinä.. olisi ehkä pitänyt.. no, selvitetään se nyt tätä kautta :D

  Vastaa

  0
  1. En ollut nähnyt. Wow!! Olen kuullut MUFEn HD-meikkivoidetta ylistettävän, ja tämän videon nähtyäni en voi kuin todeta että syystäkin. :) Mykistävää.

   (...hmmm... ja ilmankos meidänkin liikkeeseen tänään soitettiin ja kysyttiin myydäänkö me MUFEa.... ;) Jos tuo video on julkaistu IS:n netissä ihan hiljattain, niin varmaan porukat rynnii Suomessakin HD Foundationin perään. :))

   Vastaa

   0
 5. Löysin tuon Oliv -puhdistusvaahdon kauttasi ja tykkään, kiitos vain suosituksesta (Sanctumiakin olisi kiva kokeilla, mutta on liian kallis) :) Oletko muuten kokeillut saman Oliv-merkin sellaista puhdistusvettä?

  Vastaa

  0
  1. Olen kokeillut Olivin puhdistusvettä, mutta siitä en oikein tykkää. Tosin tuollaiset puhdistusvedet ei muutenkaan ole mun mieleen, oli merkki mikä tahansa. Varmaan käteviä olosuhteissa, joissa ei ole saatavilla vettä, mutta itse en vain tykkää. Silloin harvoin kun joudun vedettömiin olosuhteisiin, käytän mieluummin puhdistusliinoja.

   Vastaa

   0
 6. Mukavaa kun jaksat panostaa blogissasi myös kuviin, on ilo katsoa kun kuvat on niin kauniita :D Heh.
  Voisitko auttaa minua yhdessä kulmakarvoihin liittyvässä asiassa? Minua kiinnostaa se miten kulmakarvojen alut saadaan ns."ylös" tässä muutamia havainnollistavia kuvia: http://weheartit.com/entry/20380009 http://weheartit.com/entry/16004135 http://weheartit.com/entry/20557373
  Osaatko muuten sanoa miten onnistuu tuollainen häivyttäen värittäminen kulmissa? Kun noissa kuvissahan se väri ei ole tasainen koko matkalla :D

  Vastaa

  0
  1. En tiedä viekö tuo linkki oikeisiin kuviin (siis niihin joita tarkoitat), mutta minä näen tuossa kuvassa vain naisen, jonka kulmakarvan alku on harva ja loppu tiheämpää. :) Eli mitähän tarkoitat tuolla "ylös laitetuilla" kulmakarvoilla?

   Mitä "häivyttäen värittämiseen" tulee, jos nyt tosiaan puhutaan samasta kuvasta jonka minä näen, niin siinä ei ole tarvinnut "häivyttää" mitään koska naisen kulmakarvan alun harva karvoitus luo itsessään väriin epätasaisen vaikutelman. (Tosin mä en oikein näe noissa kulmissa mitään erikoista tai tavallisuudesta poikkeavaa, näyttävät vain kauniin muotoisilta :))

   Vastaa

   0
  2. Mulle tuli mieleen tosta "ylös laitetusta" kulmakarvasta et meinaako :) sitä että karvat kasvaa kulmakarvana alusta ylöspäin ja sit lähteeki kasvamaan sivullepäin. Tosin mun mielestä kaikkien kulmakarvat tekee niin ellei kulmia ole nypitty alkamaan liian kaukaa (niin että se alku puuttuu).

   Vastaa

   0
 7. Jopa oli Biodellystä loppu toi Lolon poskipunasävy, jota kehuit :) Lieneekö blogillasi vaikutus :)

  Vastaa

  0
  1. Jospa se on ollut jo pidempään lopussa...? En ole katsonut sivuja pitkään aikaan. Ei varmaan tämän postauksen takia ehtinyt loppua. :)

   Vastaa

   0
  2. Pakko sanoa, että olen huomannut että blogillasi todellakin on vaikutusta siihen, mitä kauppojen hyllyltä löytyy. Kun esim. kehuit löytäneesi täydellisen kabukin (Ecotools), niin se oli samantien loppuunmyyty Helsingin Stockalta. Piti oma tilata netistä, kun ei sitä kaupasta saanut :) Toinen esimerkki on Natural Code -teemaviikko. Goddess-esittelyn jälkeen ainakin Kampin Anttilasta juuri se sävy loppui valikoimasta. Jouduin useamman viikon odottamaan, että sen sain hankittua!

   Vastaa

   0
 8. Käytän baremineralsin meikkivoidetta, vaikka kalliita täällä Suomessa todella ovatkin. Kattelin joskus noita nettikauppoja kun saisi niin paljon halvemmalla, mutta osaatko sanoa miten tuolta FeelUniquesta löytää oikean sävyn? Tai äskenkin yritin etsiä sitä omansävyistä tuotetta -fairly lightia- mutta jotenkin en osaa vain löytää... Osaisitko auttaa?

  Vastaa

  0
  1. Klikkaat Original Foundation -kohtaa (tai Matte Foundation, jos olet käyttänyt mattaversiota), ja valitset sitten vetovalikosta (--> "Please select shade") sävysi. Kyllä tuolla on ihan kaikkia sävyjä. :)

   Vastaa

   0
 9. Kiva erityismaininta OLIVille, se on kyllä hintalaatusuhteeltaan mahtavaa tavaraa!

  Tukkiiko öljy ihohuokosia? Mä laitan kookosöljyä iltaisin yövoiteeksi ja aamulla iho on ihanan pehmeä, mutta viimeaikoina mulle on tullut mystisiä näppyjä. Tosin olen vaihtanut muutamaa muutakin tuotetta, joista tämä voi johtua. Toi kookosöljy on kyllä näppärä, sillä saa pehmeät hiuksetkin kun laittaa reiluksi ajaksi muhimaan päähän ennen suihkua ja hiustenpesua :)

  Ja kiitos siitä, että oon blogisi ansiosta löytänyt Lily Lolon meikkipohjan, se on ainakin puolittanut ajan, jonka ennen käytin meikkivoiteen sutimiseen aamuisin! Mahtaako silikonipitoinen pohjustustuote vähentää mineraalien hoitavaa vaikutusta iholla?

  Vastaa

  0
  1. Jotkut öljyt voivat tukkia ihoa. Jojobaöljyä pidetään kai yleisesti yhtenä vähiten tukkivista. Mutta vaikea oikeastaan nimetä mitään öljyjä mitä tukkisivat enemmän tai vähemmän, sillä nämä jos mitkä ovat hyvin yksilöllisiä juttuja. Kasvoöljyissä käytetään todella laajaa kirjoa kasviöljyjä hasselpähkinästä seesamiin ja auringonkukasta aprikoosinsiemeneen.

   Vastaa

   0
 10. ISO kiitos jälleen kerran tästä listasta! Tästä on hyvä lähteä seulomaan omia suosikkeja.

  Jos vielä sen vähän utelisin lempparituotteista: löytyykö sinulta suosikkia (luonnonkosmetiikka)silmänympärysvoiteista. Simäpussini ovat eeppiset.

  Vastaa

  0
  1. Olen ehtinyt kokeilla vasta neljää eri luonnonkosmetiikan sy-voidetta, ja näistäkin vain kahta pidemmässä säännöllisessä käytössä (sy-voide-purkki kestää käytössäni yli vuoden :)). Kokeilemani ovat Hauschkan Silmähohde (typerä nimi, voiteessa ei ole mitään hohdetta), Weledan Villiruusu, Oliv'in sy-geeli ja tällä hetkellä päivittäisessä käytössä oleva Laveran My Age sy-voide. Mikään noista ei taida luvata poistaa turvotusta, joten ikävä kyllä en osaa suositella mitään mikä auttaisi juuri silmäpusseihin.

   Mä olen tykännyt noista kaikista neljästä kokeilemastani, mutta My Age on ehkä miellyttävin koostumukseltaan. Oliv'in geeli on siitä outoa, että se itse asiassa vaahtoaa (!) iholla kevyesti kun sitä hieroo ihoon. Sitä tuntuu myös vaikealta annostella tarpeeksi pientä määrää, sillä pikkiriikkinenkin pisara liukuu iholla niin että se levittyy todella laajalle alueelle.

   Vastaa

   0
 11. Kiitoksia vastauksestasi kulmakarva kysymykseen :D juuri tuota harvaa alkua minä tarkoitin mutta en osannut oikein pukea ajatuksia sanoiksi :D

  Vastaa

  0
 12. Moi, tsau ja hello! Kiitos päivävoidevinkistä, kunhan kerkee ni Lavera pitää hommia. Varsinainen ongelma ollut iät ja ajat löytää sopivaa päiväriä. Meikkauksen aloitin about 27 vuotta sitten, joten olisi jo aika löytää kelpo tuote..heh. Humektanilla aloittelin ja sen jälkeen onkin läpikäytynä likimain kaikki genreen sopivat (Tummeli kai testaamatta..päivävoiteena..muuten kyllä ainakin auringonpolttamiin). Jospa Lavera olisi mulle "se oikea". Selailin randomina vanhoja postauksiasi, yhtenä luokkari- suosikkinasi näytti olevan tuttu vuosien takaa - Gemey, itselläni sarjan tuotteet aikoinaan kovasti käytössä. Ihanaa nostalgiaa jopa meikkimaailmassa kun ikää karttuu.

  Vastaa

  0
 13. Itselläni meni tosta Blonde spraystä hiukset niin järkyttävään kuntoon, että viimesen 6 kk on mennyt jälkiä korjaillessa. Sopii varmaan vahvemmalle hiuslaadulle, mutta itse en uskalla suositella tutuille. Luovuin sittemmin vaaleasta väristä kokonaan ja palasin omaan "suomalaissävyyn".
  Oma vuoden tuotteeni on Kanebon meikkivoide, aivan älyttömän hyvä sulavuus ihonsävyyn&pysyy tahraamatta, aiemmin käytin Lancomea.

  Vastaa

  0
 14. Nää sun tuotepostaukset on tosi mahtavia! Uusia ja itselle vieraita tuotteita on niin mahdoton määrä, että on kiva kuulla kommenttia. Joku taisi joskus kritisoida ilmaisista tuotteista, mitä saat blogin kautta. Mun mielestä se on just parasta, koska sitten saat taas esitellä uuden tuotteen. Itse ainakin usein ostan tuotteen just sen perusteella, että joku on kehunu sitä!

  Vastaa

  0
  1. Itse asiasta en oikeastaan koskaan saa kritiikkiä ilmaisista tuotteista. Tässä blogissa esitellään tuotteita kuitenkin niin eri tyylillä kuin joissain muissa blogeissa, joissa saatetaan esitellä ihan mitä tahansa tuotteita ihan vain siitä ilosta että niitä tarjotaan veloituksetta. Lukijoille varmasti välittyy tämä henki aika selvästi, joten aihetta "valitukseen" on ollut vähän. :)

   Minä otan ylipäänsä vastaan vain sellaisia tuotteita, jotka sopivat blogini aihepiiriin, ja joista olen jo lähtökohtaisesti kiinnostunut. :) Kieltäydyn n. puolesta määrästä tarjouksia mitä minulle tulee. Useimmiten saan ihan itse valita, mitä tuotteita haluan testiin, joten näin ollen tuotearvostelut ovat lukijoille mielekkäämpiä kuin sellaiset, joissa bloggaaja esittelee velvollisuudentunteesta (tai ilmaisen tavaran huumaamana) ihan mitä tahansa tavaraa mitä heille on lähetetty, ilman mitään kritiikkiä.

   Vastaa

   0
 15. Meillä on muutamia yhteisiä lemppareita!

  Olet muuten kaunein nainen about koko maailmassa, tajusin sen edellistä postausta selatessani.

  Vastaa

  0
  1. Heh, luulen ettet ole nähnyt kovin paljon naisia...! ^_^ Mutta kiitoksia kovasti. Mitä yhteisiä lemppareita meillä muuten on? :)

   Vastaa

   0
 16. Heippa! Kiitos kaunis edelleenkin hyvästä blogista jossa pääsääntö ei ole näyttää hullunkiilto silmässä ostettua uutta tavaraa, vaan jo olemassaolevien käyttökelpoisuutta. Me likey :)

  Yksi asia jäi häiritsemään luettua vanhoja postauksia eli tarkemmin sanoen luonnonkosmetiikkaa koskevat väittämät. Varsinkin tämä postaus särähti silmään: "http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/09/23/luonnonkosmetiikka-mita-se-on/" .

  Luonnonkosmetiikka on tosiaan luonnontuotteisiin ja eettisyyteen panostava alue, mikä on toki hieno asia. Luonnonkosmetiikalla on monta sitä puoltavaa hyvää puolta mutta se että siinä olisi pienempi allergiariski on itseasiassa puhdasta kukkua - päinvastoin, monet luonnontuotteet ovat hajustettuja tai sisältävät ainesosia mitkä ovat vielä allergisoivempia kuin synteettisesti tuotetut ainesosat! Se on yksi iso syy sille miksi synteettisiä tuotteita valmistetaan - jotta niistä ei aiheutuisi yliherkkyysefektejä. Moni synteettiesti tuotettu tai nimihirviönä löytyvä ainesosa on itseasiassa aineita joita luonnosta jo esiintyy, ja synteettisesti valmistetut imitoivat jo luonnosta löytyviä prosesseja. Joku kemisti tai muu asiantuntija osaa näistä varmaan paremmin mutta näin ihan ylppäripohjalta on tullut opittua :)Siksi mun mielestä on vähän kyseenalaista lähteä väittämään luonnonkosmetiikka "puhtaaksi ja hyväksi" ja muuta kosmetiikkaa "isoksi pahaksi sudeksi" - ei se nyt niin mustavalkoista ole... Ihan yhtälailla moni luonnonkosmetiikaksi itseään tituleeraava firma tavoittelee hyötyä ja rahaa ja moni firma on lähtenyt sille linjalle ihan puhtaan rahallisen hyödyn takia - tällä hetkellä luonnontuotteet on imagolta "kuumaa kamaa".

  Luonnonkosmetiikkaa suosiminen ei ole huono asia mutta ihan kaikkea ei kannata purematta niellä :)

  Vastaa

  0
  1. Heippa lenorca!

   Kiitos palautteestasi, mutta taisit lukea tuon linkkaamasi postauksen hieman väärin! :) Tai ainakin yhden kohdan. :) Siellähän ei lue, että luonnonkosmetiikassa olisi pienempi allergiariski tai että se olisi puhtaampaa, vaan nimenomaan kirjoitin että synteettisellä kosmetiikalla on pienempi allergiariski. Eikä "muuta kosmetiikkaa" todellakaan esitetä tekstissä "isona pahana sutena". :) Kohta, johon viittaat, kuuluu näin:

   "Muutama sana luonnonkosmetiikan puolesta ja vastaan.

   Miksi valita luonnonkosmetiikka?

   Eettiset syyt (eläinkokeettomuus, silikonit kuormittavat luontoa)
   Ekologisuus
   Ihon omia ainesosia muistuttavat luonnolliset raaka-aineet hoitavat ihoa parhaiten

   Miksi valita synteettinen kosmetiikka?

   Pienempi allergiariski; kun kosmeettinen tuote valmistetaan pelkästään synteettisistä, puhtaista ainesosista, tuotteen koostumus on yksiselitteinen. Luonnonkosmetiikassa raaka-aineiden 100% puhtaudesta ei voida mennä takuuseen, edes valmistajalla ei ole tietoa kaikista niistä kymmenistä kemiallisista aineista joita esimerkiksi kasviyrtit tai uutteet voivat sisältää.
   Tuotteen tasainen laatu; synteettinen tuote sisältää aina täsmälleen saman määrän vaikuttavia aineita, kun taas luonnonkosmetiikassa laatu voi vaihdella eri vuosien marjasadon tai muun kerätyn kasvin laadun mukaan.

   Mitä tulee herkistymiseen, iho voi herkistyä yhtä lailla niin synteettisille kuin luonnon ainesosille. Kumpikaan ryhmä ei siis tässä suhteessa ole toistaan pahempi."

   Vastaa

   0
  2. "Ihan yhtälailla moni luonnonkosmetiikaksi itseään tituleeraava firma tavoittelee hyötyä ja rahaa ja moni firma on lähtenyt sille linjalle ihan puhtaan rahallisen hyödyn takia."

   Tämä nyt ei varmaankaan ole yllätys kenelläkään, että yritysten tehtävä on tuottaa voittoa, se on Suomessa jopa osakeyhtiölaissa määritelty yrityksen (ainoaksi)tehtäväksi. Samalla lailla ne luonnonkosmetiikkayritykset yrittävät tehdä rahaa kuin muutkin firmat, isoin ero lienee, että sillä saralla ei ole vielä kovin montaa ylikansallista konsernia.

   Vastaa

   0
 17. Hei, onko suositella jotain silmämeikin puhdistus ainetta jonka käyttöön ei tarvitse vanulappuja? Kiitos hyvästä blogista!

  Vastaa

  0
  1. Kyllä varmaankin minkä tahansa emulsiomaisen tai geelimäisen putsarin voi hieroa silmiin ilman vanulappua. :) Suurin osa silmämeikinpoistoaineista tosin on nestemäisiä, mutta esim. uusi Natural Coden vahvan meikin putsari on emulsiomainen. Kokeile sitä. :)

   Vastaa

   0
 18. Okei, NYT hävettää :D Hienosti luin luonnonkosmis-postauksesta sopivasti päinvastoin - silmät ristissä ei kannattaisi postauksia lukea. Asia selvä :)

  Vastaa

  0
 19. Piti vielä sanomani että pahoittelen, ei tosiaan ollut tarkoitus "lynkata" millään lailla :) Viime aikainen luonnonkosmetiikasta puhuminen vaan on vähän pistänyt silmään sen osalta että monelle se vaikuttaa tarkoittavan aina parempaa & puhtaampaa vaihtoehtoa iholle ja nimenomaan tuo allergiariski sivuutetaan. Ihana huomata että karkkipäivä pitää pintansa tavallista fiksumpana kosmisblogina :D Hyvää sunnuntaita!

  Vastaa

  0
  1. Eipä mitään, lenorca! :) Arvasin että olit vain lukenut tuon postauksen väärin.

   Hyvää sunnuntaita sinnekin!

   Vastaa

   0
 20. Itselläni on kokemusta näistä vain Klippotekin kuivashampoosta (toimii) ja L'Orealin mascarasta (itselläni ei toimi yhtä hyvin kuin FLE...metsästys sellaisen ripsarin etsimiseksi, joka pidentämisen&erottamisen lisäksi myös tuuheuttaa jatkuu).

  Olisin kysynyt tuosta YSL:n luomiväristä, että onko kyseessä "syvä", "puhdas" kulta vai ennemmin sellainen "patinoitunut", "antiikkinen" kulta? Itselläni on jo ensin mainittu Sugarpillin Goldilux-sävyn muodossa, mutta tuollainen patinoitu hailakampi versio on vielä hakusessa.

  (tässä kuva Goldiluxista vertailun vuoksi; kuva/blogi ei siis ole minun vaan vain linkattu tähän:
  http://www.lipglossiping.com/2010/03/sugarpill-goldilux-swatches/ )

  Vastaa

  0
  1. Tuossa swatchissa Goldilux muistuttaa kuivana YSL:ää.... Tosin YSL on kimaltava, siis todella kimaltava, eli eroaa sillä lailla Goldiluxista.

   Vastaa

   0
  2. Saattaa sitten olla, että sävyt ovat turhan lähellä toisiaan, jotta voi perustella itselleen YSL:n ostamisen ainakin sokkona :) Goldilux on myös tosi kimaltava, varsinkin jos märän kerroksen päälle taputtelee vielä hieman kuivaa väriä. Pitääkin ensi kerralla baariin mennessä taas laittaa sellainen kulta+musta sumusilmät, aina yhtä mielettömän näköiset :)

   Kiitoksen vastauksesta!

   Vastaa

   0
 21. Vou! Estee Lauderin peitevoide on päässyt listalle :) Eikä todellakaan suotta! Minulla on toinen putkilo menossa ja sekin vetelee jo viimeisiään, pian pitää mennä ostamaan uusi. Aivan ehdoton ykkönen näppyjen ym peittämiseen. Voittaa mielestäni paljon kehutun Joe Blascon red neutralizerinkin.

  Vastaa

  0
 22. Rose Otto seerumi on myös miun suosikki! Mutta siun ihanan postauksen jälkeen kokeilin Youth Codea ja se on nyt mennyt ohi Rose Otton! Ihan mahtava tuote edulliseen hintaan. Sitten mie kysyisin siulta ihan asian vierestä tuosta FeelUnique verkkokaupasta. Mie kun näät olen vähän tuppu tuossa ulkomailta ostamisesta.....On varmasti ihan "turvallinen" ostospaikka, koska siekin sieltä ostat? Entä voiko sieltä ostaa rajattomasti ilman mitään veroja? Kun yhdestä verkkokaupasta kuulema kannattaa ostaa vain n. 25 eurolla, koska sitten joutuu maksamaan veroja.....Nimim. Kokematon

  Vastaa

  0
  1. Moi!

   Suosittelen lukemaan tämän postauksen, siellä on kerrottu tuosta verojen vaikutuksesta tilaamiseen:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/07/19/nettishoppailun-abc-eli-kuinka-voit-tilata-kosmetiikkaa-halvalla/

   FeelUnique-kauppa sijaitsee Jerseyn saarilla, ja Jersey taas on EU:n tullirajojen ulkopuolella vaikka Britanniaan kuuluukin. Näin ollen FeelUniquesta tilatessa on rajana 43 euroa, jos tilaus menee sen yli (ja JOS tilaus jää kiinni tullissa), joudut maksamaan tilaussummasta arvonlisäveron.

   Vastaa

   0
 23. Heippa :-) Sattumalt löysin tän aivan USKOMATTOMAN blogisi vaikka en tavallisesti luekkaan mitään blogeja. Kuitenkin tänne jäin koukkuun jo kerrasta :D Osaat valita mielenkiintoiset aiheet, rupean kyllä täältä napsimaan vinkkejä, kun tiedot vaikuttavat niin luotettavilta. ISO kiitos, kun jaksat ylläpitää jotain näin hienoa sivua ♥ Kuten joulukuun jutusta luinkin, että myös sinulla voidemainen meikki kasaantuu silmien alle uriin, siitä jutusta oli apua. Olen itsekseni hiljaa miettinyt että mikähän tuohon mahtaisi auttaa :) Haluaisin kovasti kokeilla tuota Lily Lolon Cover uppia, mutta en oikein uskaltaisi netistä tilata jos sattuisi väärän värinen tulemaan. Tiedätkö siis, että mistä löytäisin kyseisen? Ja kaipaan myös vinkkejä yleisesti ottaen, kuinka osaisin valita oikean värisävyn iholleni..
  Kiitos etukäteen, jos sinulla riittää aikaa tähän vastata!

  Vastaa

  0
  1. Hei Petunia!

   Ja kiva kun löysit blogiini! :)

   Ikävä kyllä Lily Loloa myydään ainoastaan nettikaupoissa, eli joudut tilaamaan netistä mikäli Lolosta olet kiinnostunut.

   Jos olet todella vaalea (= kalpea), niin Cover-up sävy Blondie sopii sinulle. Itse olen hyvin vaalea ja käytin pitkään Blondieta, mutta jossain vaiheessa tajusin että se on ehkä kuitenkin hiukan liian vaalea minulle etenkin kun olen lämminsävyinen. Nude sopii minulle paremmin, ja ihan yllätyin kun luin sävykuvauksesta että se on "Light-medium", eli jopa kaksi astetta Blondieta tummempi. Se ei nimittäin missään nimessä ole tumma, vaan sopii hyvin yhteen Blondie-meikkipohjan kanssa. Jos olet sellainen perusvaalea suomalainen, niin sinulle varmaankin sopii joko Nude tai Barely Beige. Barely Beige on Nude- ja Blondie -sävyjen välimaastossa.

   Vastaa

   0
  2. Okeii :) kiitos paljon, alan nytten etsimään sitten netistä kyseistä. Luulen että uskaltaisin nudea kokeilla, en kuitenkaan ihan vaaleimmasta päästä ole. Toinen kysymys myös :) Osaisitko suositella mitään silmanympärysvoidetta kovin kuivan tuntuiselle silmänympärysiholle (olen pian 15v täyttävä nuori.) En muutenkaan yleisesti ottaen sy-voiteista(jos niitä nyt niiksi kutsuttiin) Sellaisen haluaisin, minkä voisin ainakin yöksi laittaa ja myös meikin alle.. Mitä mieltä olet?

   Vastaa

   0
  3. Lily Loloa voi tilata Suomesta Biodellystä:

   http://www.biodelly.com/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/26112008-115190/Categories/merkit/Lily_Lolo

   Jos silmänympärysihosi on kuiva, kannattaa ihmeessä alkaa käyttää sy-voidetta vaikka olisitkin "vasta" 14-vuotias! :) Kuiva iho kannattaa aina hoitaa. Jos ihosi ei ole ihan hilseilevän kuiva, niin sinulle voisi riittää vaikkapa Lumenen Sensitive Touch -silmänympärysvoide, josta itse tykkään kovasti. Ei ole mikään anti-ageing-tuote eli sopii nuorellekin iholle eikä ole liian rasvainen joten sopii hyvin meikin alle. Mikäli ihosi kuitenkin on niin kuiva että ihan kiristelee, hilseilee ja näyttää jopa ihottumaiselta, niin suosittelen kokeilemaan apteekista saatavaa Louis Widmerin silmänympärysvoidetta. Vinkkinä muuten: sitä saa usein 5ml:n näytetuubeissa - ei maksa mitään ja kestää tosi kauan! ^_^ (...täytyy vain kehdata kysyä.... :P)

   Vastaa

   0
  4. Ennen en ole huomannut asiaa, mutta nyt kun pakkaset tulivat tuli myös silmieni ympärysiho siis kuivan ja ehkä hieman kiristävän tuntuiseksi. Ja muutenkin iho muuttui hetkessä aivan erilaiseksi, ajattelin siis käydä tuon widmerin voiteen ostamassa (tai pyytämässä ainakin alkuun näytteen:D) Kiitos paljon!

   Vastaa

   0
 24. Nyt lähti tilaukseen Estee Lauderin peitevoide, juuri tuohon pigmenttiviiksi-vaivaan. Millä muuten pääsit viiksistä eroon, onko hyviä konsteja? Epätoivo alkaa iskeä, kun nyt taas auringon voittaessa alkavat pigmenttiläiskät tummua. :'(

  Vastaa

  0
  1. Viikset haihtuu mulla aina syksyllä rusketuksen myötä, tosin tuntuu että huulten ympärysiho on vuosi vuodelta muuttunut kuitenkin tummemmaksi ja epätasaisemman väriseksi kuin iho muualla kasvoissa. Tällä hetkellä kokeilussa on RENin seerumi jonka pitäisi kirkastaa pigmenttiläiskiä, en usko että auttaa mutta kokeilenpa kuitenkin. Ajattelin koko kesän laittaa RENiä huultenympärysiholle ja katsoa onko viikset tänä kesänä vaaleammat.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)