22.12.2010

Analyysissä Lidlin yövoide

Lidl. Tuo halpaakin halvemman päivittäistavaran kauppa. Voisiko sieltä löytyä jotain kosmeettisesti kiinnostavaa?

Olin tässä noin kuukausi takaperin Lidlissä ruuhka-aikaan, ja jonot ulottuivat aina kosmetiikkahyllylle saakka. Aiemmin en ole edes kiinnittänyt huomiota Lidlin kosmetiikkaan, mutta nyt aloin jonoaikaa tappaakseni hypistelemään näitä parin euron purnukoita. "Yövoide 3,49€", luin. Taitaa alittaa Pirkankin hinnan. :)

Lidl_voide2

Käänsin uteliaana rasvapurkin kyljestä esiin ainesosaluettelon, ja odotin listaa joka alkaisi suunnilleen, "aqua, paraffinum liquidum, petrolatum, propylene glycol, dimethicone...." (=yleisimpiä ja halvimpia kosteusvoiteiden pehmentäjiä ja kosteuttajia). Yllätyksekseni tämä kolmen ja puolen euron voide tarjosi jotain parempaakin. Incihän oli itse asiassa oikein hyvä!

Minun oli sitten ostettava voide mukaan jotta voisin tutustua siihen kotona syvällisemmin. :) Kyseessä on Isereen Anti-Wrinkle Night Cream Q10.

Tässä voiteen 15 ensimmäistä ainesosaa. Suluissa oleva luku kertoo kuinka tehokas pehmentäjä/kosteuttaja kyseinen ainesosa on, ja 1 = tehokkain.

1 AQUA = liuotin

2 GLYCERIN (1) = humektantti

3 ALCOHOL = liuotin

4 DICAPRYLYL ETHER  = liuotin

5 THEOBOROMA CACAO SEED BUTTER (1) = pehmentävä aine (kaakaovoi)

6 CETEARYL ALCOHOL (4) = humektantti, emulgaattori

7 ISOPROPYL PALMITATE (4) = antistaattinen aine, pehmentävä aine, sideaine

8 RICINUS COMMUNIS SEED OIL (1) = pehmentävä aine (risiiniöljy)

9 MYRISTYL MYRISTATE (4) = pehmentävä aine

10 TOCOPHERYL ACETATE = antioksidantti (e-vitamiini)

11 BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (1) = pehmentävä aine (shea-voi)

12 PHENOXYETHANOL = säilöntäaine

13 DIMETHICONE (2) = pehmentävä aine (silikoni)

14 PANTHENOL = antistaattinen aine

15 MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL (1) = pehmentävä aine (makadamiansiemenöljy)

Täällähän on oikeasti hyviä, luonnon öljyihin perustuvia pehmentäjiä eikä juuri mitään "pahiksia". Pahiksilla tarkoitan karkeasti sanottuna maaöljyjohdannaisia, jotka ovat kosmetiikan teollisuudessa se helpoin ja halvin tie ihon pehmentämiseen. Eivät siis ole välttämättä mitään pahoja, mutta eivät hoitaviakaan. Tässä kolmen euron voiteessa on niiden sijaan käytetty kaakaovoita, risiiniöljyä, sheavoita ja macadamiansiemenöljyä.

Naputtelen loput ainesosaluettelosta postauksen loppuun kiinnostuneille. Sieltä löytyy anti-age-voiteille tyypillisiä antioksidantteja, kuten retinyylipalmitaattia (a-vitamiinin muoto, tehokas antioksidantti), c-vitamiinia, ubikinonia ja tanniinihappoa. Näiden pitoisuudet lienevät tosin aika vähäiset, mutta verratessa inciä muihin, kalliimpiin antioksidanttivoiteisiin, voidaan todeta että samat ainesosat sijaitsevat myös niissä incilistan puolen välin jälkeen.

Lidl_voide

Miltä voide sitten tuntui käytössä? Täytyy sanoa, että oikein hyvältä! Ainoastaan haju kertoi kyseessä olevan halpa voide. Voide ei tuoksu mitenkään pahalle, mutta kuitenkin sanalla sanoen halvalle ja jotenkin teolliselle. Mutta koostumus on erittäin miellyttävä. Voide on paksua, mutta sulaa ihoon hetkessä ja imeytyy niin nopeasti, että tätähän voisi varmaan käyttää päivällä meikin allakin. Iho jää sileän ja pehmeän tuntuiseksi. Voisin kyllä käyttää tämän purkin loppuun! (Mutta en käytä, vaan se menee äidille.... ;) On niin paljon muita voiteita käyttöjonossa.) Jos etsitte halpaa ja hyvää yövoidetta, niin tässäpä olisi yksi. Katsoin päivävoiteenkin inciä, eikä sekään huonolta näyttänyt. Mutta tässä oli vielä paremmat ainesosat.

***

Vinkkaankin teille muuten tässä samalla jälleen yhdestä uudesta verkkoincisanakirjasta, jonka löysin. Kyseessä on Totuus Kosmetiikasta -kirjan kirjoittajan Rita Stiensin ylläpitämä sivusto, josta löytyy incitietopankin lisäksi myös paljon kosmetiikka-arvosteluja ja vertailuja. Mikä tekee Stiensin sanakirjasta hyvän apuvälineen incien tulkinnassa on se, että ohjelma tekee puolestasi muistiinpanot incistä, ja voit lopuksi tulostaa valmiin ainesosalistan selityksineen ja hymynaama-ikoneineen. :) Kätevää! Stiensin incihakuun pääset tästä.

Poikkeuksena tavanomaisiin incisanakirjoihin, täällä inci-nimi haetaan naputtelemalla ruutuun vain inci-nimen 3 ensimmäistä kirjainta, ja sitten nimi selataan itse listalta. Kun löydät hakemasi nimen, klikkaa rivin päässä kohtaa 'notieren'. Tällöin ohjelma pistää nimen sinulle "notepadille" muistiin. Notepad-sivulta pääset takaisin jatkamaan inci-hakua klikkaamalla 'further inci search'. Kun olet hakenut kaikki tarvitsemasi nimet, klikkaat notepadilla lopuksi 'print'.

Lidl_incianalyysi

Ajoin Isereen Q10-voiteen Stiensin "Cosmetic-Checkin" läpi, ja tuloksena oli vain yksi murjottava naama (phenoxyethanol). Stiensin standardien mukaan Iseree-voide olisi vallan erinomainen. Tietysti kannattaa pitää mielessä, että Stiensin arviot pohjautuvat hänen luonnonkosmetiikkamyönteisyyteensä, ja niinpä jotkut hänen huonompina pitämänsä ainesosat saavat toisissa inci-sanakirjoissa paremman arvion. Esimerkiksi Paula Begoun antaa fenoksietanolille hymynaaman, koska se hänen mukaansa on "common cosmetic preservative that is considered one of the less irritating ones to use in formulations". Samoin akneihoisille luotua Sage Advicen listaa tutkiessa voidaan havaita, että siellä lähes kaikki öljypitoiset aineet luokitellaan järjestään huonoiksi, vaikka ne muualla saavat hymynaamoja. Täytyy siis pitää mielessä sanakirjan luojan lähtökohdat. :)

Tässä vielä Iseree-voiteen incin loppuosa.

16 SODIUM STEAROYL GLUTAMATE

17 CERA ALBA

18 PARFUM

19 ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER

20 RETINYL PALMITATE

21 XANTHAN GUM

22 METHYLPARABEN

23 ALLANTOIN

24 MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE

25 SODIUM LACTATE

26 ETHYLPARABEN

27 CAFFEINE

28 BUTYLPARABEN

29 PANICUM MILIACEUM EXTRACT

30 BIOSACCHARIDE GUM-1

31 SODIUM HYDROXIDE

32 PROPYLPARABEN

33 CHLORELLA VULGARIS/LUPINUS ALBUS PROTEIN FERMENT

34 UBIQUINONE

35 SODIUM CHLORIDE

36 TANNIC ACID

37 COLEUS FORSKOHLII ROOT EXTRACT

38 POTASSIUM SORBATE

39 ISOBUTYLPARABEN

Oletteko te löytäneet Lidlistä joitain hyviä kosmetiikkatuotteita?

0 comments on “Analyysissä Lidlin yövoide”

 1. Niin sitä vain tahtoo löytää joskus yllättävän halvalla jotain yllättävän hyvääkin. :)
  Itse en ole käyttänyt mitään Lidlin kosmetiikkatuotteita, vähän senkin takia kun en käy siellä juuri koskaan.
  Stiensin sivusto vaikuttaa myös aika kätevältä, luultavasti tulen käyttämään myös sitä Paulan ohella. :)

  Vastaa

  0
 2. Olen kuullut muiltakin, että Lidlin voiteet ovat mainettaan parempia! Olenkin omalle (pihille) äidilleni suositellut heidän yö- ja päivävoiteitaan, ja on kuulemma tykännyt.

  Ilmeisesti Lidlin kosmetiikka tuotetaan samalla tehtaalla kuin vastaava kalliimpi kosmetiikka (en juuri nyt muista tätä saksalaista merkkiä), sillä selittynee hyvä ainesosaluettelo.

  Vastaa

  0
 3. Mielenkiintoinen löytö! Osaatko sanoa, millaiselle iholle voidetta suosittelisit, kuivalle/rasvaiselle/herkälle, 30-/40-vuotiaalle?

  Vastaa

  0
 4. No ne Iseree-vanulaput, ne vain ovat ihan parhaita. Käyn yleensä Lidlissä vain niiden takia, mutta onneksi lähimpään ei ole kuin kahden korttelin matka. Muuta kosmetiikkaa en ole (vielä) testannut.

  Hyvä kun muistutit lähdekritiikin tarpeellisuudesta, meinaa itselläkin ajoittain unohtua.

  Vastaa

  0
 5. Silmänympärysvoide näyttää myös ihan kelvolta. Samoin vanulaput ovat aivan parhaita! Voittivat Virven Suuren Vanulappuvertailunkin. Ja vaikka tämä nyt ei kosmetiikkaa olekaan, niin samalta hygieniahyllyltä löytyvät kondomit ovat oikeasti erinomaisia! Niitä varmasti joku lukija tarvitsee, nuoria naisia kun pääosin ollaan.

  Yllättävän moni halpa kosmetiikkatuote on oikeasti hyvä! Kurkkaapa ensi kerralla S-kaupassa Rainbown tuotteita. Bernerin tuotteet (mm. Erisan ja XZ) me jo tiedämmekin. Ja K-kaupassa katsopa muuten Pirkan vauvarasvaa! Ei tarvitse mennä edes kauppaan asti, on niin tunnettu tuote jo, että incin löydät useammastakin kosmetiikkablogista.

  Vastaa

  0
 6. Olen kokeillut Iseree-sarjan voiteet kerran reissussa. Omalle kuivalle iholleni paremmat ovat Nivean Q10:t (joista tosin jää rasvainen pinta - ei oikein hyviä meikin alle), ainakin näin talvella. Pitäisikin löytää joku todella kosteuttava voide meikin alle.
  Ostin Inglot:n kabukin ja pesin ennen käyttöä; siitä tuli useampi tumma vaahto. Pesettekö yleensä uudet siveltimet ja hiusharjat ennen käyttöä?
  Joulunaikaan alkaa Lilylolo-pohjan testaus...

  Vastaa

  0
  1. Pesen siveltimet ehdottomasti ennen käyttöä. Yäk, nehän ovat pyörineet vaikka missä ja niissä on usein sellainen "tehdasmainen" haju ennen ekaa käyttöä.

   Vastaa

   0
 7. Huomasin viimeksi Lidlissä käydessäni, että siellä oli myynnissä sertifioitua luonnonksmetiikkaa (en nyt kuolemakseni muista sarjan nimeä) todella huokeaan hintaan. Luonnonkosmetiikkahylly oli tosin sijoiteltu jännästi, ei kosmetiikkaosastolle (kuten ehkä voisi olettaa), vaan jonnekin juusto- ja pakastehyllyjen väliin. Jos joskus satut näihin törmäämään, olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteesi! :)

  Vastaa

  0
 8. Ostin reissusta myös Smashbox-paletin (nyt on laivalla myös toinen silmämeikkipaletti valikoimissa-pidin kuitenkin enemmän blogissa esitellyn paletin sävyistä).
  Olen aivan ihastunut voide-eyelinereihin, vaikka paletin linerit eivät varmaan parhaita olekaan. Ihastuttavaa levittää siveltimellä verrattuna monenkirjaviin nestemäisiin virityksiin, joissa on usein huonot tussipäät. Tilaukseen on lähdössä geelilinerit, kiitos vinkistä.

  Vastaa

  0
  1. Joo, mä panin viimeksi laivalla merkille että se mun esittelemä Smashbox-paletti on jäämässä pois ja korvautumassa kympin kalliimmalla (!) vastaavalla, jossa hieman eri sävyt. Harmi.

   Vastaa

   0
 9. Olen työskennellyt tovin ko. ketjun myymälässä. Tuotteista löytyy yllättävänkin hyviä yksilöitä, kuten ne vanulaput, jotka ovat sekä hinta-laatusuhteeltaan että käyttöominaisuuksiltaan loistavia. Tuo yövoide ja silmänympärysvoide ovat minustakin hyviä(ja niitä ostetaan paljon), samoin ihan normi Iseree-kosteusvoiteet vartalolle.

  Ylempänä puhuttiin Lidlissä olleesta luonnonkosmetiikasta. Tainnut olla kausituote, kun sijainti on ollut tuo yllä mainittu. Eli todennäköisesti tuotteita ei enää löydy.

  Vastaa

  0
  1. On ihan just tullut, muistaakseni viimeviikkoisessa mainoslehtisessä mainostettiin.

   Vastaa

   0
 10. Kiva kuulla, että Lidlistä voi löytyä noinkin hyviä tuotteita myös kosmetiikan puolelta!
  Lidlin vanulaput ovat täällä kovassa käytössä, samoin vanupuikot. Kerran testasin käsivoidetta, mutta se oli pakko heittää roskiin merkillisen koostumuksen ja tosi etovan tuoksunsa takia.

  Vastaa

  0
 11. Aivan loistava ajatus tehdä postaus näinkin halvasta kosmetiikasta, enpä ole ennen vastaavaan törmännyt :)

  Vastaa

  0
 12. Juurikin tuon Iseree sarjan meikinnpuhdistusliinat on olleet mulla käytössä jo monta vuotta. Miellyttävän miedon tuoksuisia, puhdistavat hyvin, valittavana myös herkän ihon versio ja paketin hinta vain 1,59 €. Ns parempien merkkien samankokoiset pakkaukset maksaa jopa triplasti ja ovat osoittautuneet omassa käytössä huonommiksi.

  Seuraavaksi testaan Manchesteristä mukaan lähteneet Primarkin 2 pkt/1£ tarjouksessa olleet meikinpuhdistusliinat. :D

  Vastaa

  0
 13. Taannoin (ehkä liki vuosi sitten) oli myynnissä Suhada-merkkistä eco-shampoota ja hoitista. Niitä ostin parit pullot ja käyttelin pois. "Ihan hyviä" olivat, mutten välttämättä ostaisi lisää. Samaan aikaan myytiin myös värillistä kosteusvoidetta mutta se oli ainakin mun naamaan ihan kuraa.

  Vastaa

  0
 14. Mä ostin viime viikolla Suhada-shampoon ja face maskin, molemmat BDIH-merkillä varustettuja. Niitä on sesonkituotteissa, ja molemmat tuntuu hyviltä. Shampoosta tuli niin kiiltävät hiukset etten muista moisia ennen saaneeni ja face maskista pehmeät posket. Et ei voi valittaa, hintakin jäi alle kymppiin. :)

  Vastaa

  0
 15. Hei! :) Postauksen varsinaiseen aiheeseen liittymättömästi, osaatko sanoa, onko All Cosmetics Whosale -nimisessä nettikaupassa myytävät esim. Macit aitoja? :)

  Vastaa

  0
  1. En osaa sanoa. Voivat olla, tai sitten eivät. :) Käsittääkseni suurin osa ostajista on ollut sitä mieltä, että tuotteet ovat aitoja, mutta mistä sitä koskaan tietää. Itse luotan, että MAC-tuotteet Brigettes Boutiquessa (vastaavanlainen kuin ACW) ovat aitoja, koska olen asioinut kaupan kanssa. ACW:sta ei ole omaa kokemusta.

   Vastaa

   0
 16. Olen kokeillut Lidlin kausituotteina ollutta luonnonkosmetiikkamerkki Suhadan vartalovoita ja nestesaippuaa. Hintaa näillä oli muistaakseni 5.90 ja 3.90.

  Vartalovoi ei ole samalla tavalla paksua voita kuin esim Bodyshopin vartalovoit, vaan todella öljyistä. Ostolakossa Virve taisi pitää tuotetta tästä syystä aivan kamalana. Itse olen tottunut käyttämään kookosöljyä ihonhoidossa, joten koin Lindlin öljyisen vartalovoin erinomaisena kosteuttajana. Eihän se ehkä imeydy niinkuin perusvoiteet, mutta yhtään ei ole tarvinut kuivasta ihosta kärsiä näin talvena. Lisäksi tuoksut Suhadoissa on erikoisella tavalla mahtavia: riisi-bambua ja riisi-inkivääriä jne.

  Vastaa

  0
 17. Tykkään lidlin kynsilakanpoistoaineesta, on asetonitonta ja sopii hellävaraisuutensa ansiosta myös rakennekynsille. Haju on tosin kamala, mutta siihen tottuu. Jopa hankalasti poistettavat hilelakat saa suht helposti poistettua. Ja vanulaput on maailman parhaat :)

  Vastaa

  0
 18. Apua! Kiitos vinkistä! Arvaa vaan, kuka suuntaa heti joulun jälkeen Lidliin. Oon kokeillut voiteita laidasta laitaan ja nyt taitaakin olla Lidlin vuoro. :)

  Vastaa

  0
 19. heips, olisin kysynyt sellaista asiaa kun...

  luin sun kirjoittamasi jutun joskus marraskuun puolella cliniquen anti-blemish solutions-meikkivoiteesta ja innostuin kovasti :) olen etsinyt jo pitkään sopivaa meikkivoidetta (rasvoittuva sekaiho, johon tuppaa tulla näppyjä) ja se vaikutti täydelliseltä. no joulukuun alussa lähdin reissuun ja päätin, että ostan sen kentältä, kun hinnat on siellä halvemmat. muistin kuitenkin vasta matkalla kentälle, että unohdin ottaa tuon nimen ylös kun oli kaikkea lakkohässäkkää sun muuta lähtiessä. Liikkeessä sitten menin cliniquen hyllyn luo ja otin kuitenkin heti oikean voiteen, mutta päätin vielä tarkistaa myyjältä että tämä anti-blemish solutions oli varmasti se oikea(hyllyssä ei lukenut mitään tietoa, eikä paketissakaan mistä olisi saanut selkoa). nuiva myyjä katsoi minua ja kysyi tuleeko se minulle, "joo", sitten se sanoi että ei ei ei, sinulla on sekaiho, tämä on maksaläiskille jne. Sitten kun yritin selittää ja että olin ihan varma, myyjä vaan sanoi ettei heillä ole sellaista jne... en ehtinyt kauemmaksi aikaa jäädä väitttelemään ja lähdin tyhjin käsin kun meillä oli kiire...

  mutta se oli 100% juuri tuo sinun esittelemä cliniquen anti-blemish solutions meikkivoide mitä hypistelin kentällä... maksaläiskille jne. eikä todellakaan sekaiholle... WHAT??? :)

  Vastaa

  0
  1. Cliniquen meikkivoide maksaläiskille ja muille pigmenttimuutoksille on nimeltään Even Better. Purkki on hyvin samannäköinen kuin Anti-Blemish. En tiedä sekoititko sinä, vai sekoittiko mahdollisesti myyjä, nämä meikkivoiteet keskenään.

   Vastaa

   0
  2. joo tiedän sen even better-meikkivoiteen, vähän kapeampi purkki, olen testannutkin joskus, kun siinä oli suojakerroinkin 15. ja sitäkin siellä oli ja sanoinkin siitä myyjälle, mutta hän vaan sivuutti asian ja yritti sitten tarjota minulle superbalanced meikkivoidetta (mitä olen myös testannut), että se on ainut sekaiholle sopiva mitä heillä on, vaikka kädessäni oli tuo anti-blemish solutions. olin vaan ihan hämilläni tuosta tilanteesta... ja nyt kotiin päästyä suututtaa koko tilanne :( mutta ei voi mitään :( tiedätkö saako kicksistä nyt sitten tuota anti-blemish meikkivoidetta, jotta pääsisin sitäkin testaamaan! ja satutko tietämään hintaa? lähellä olis kicks ja olisi nyt jo tarve sille uudelle meikkivoiteelle kun varauduin niin, että sieltä kentältä saisin... Kiitti sulle ja oikein kivaa joulun odotusta :)

   Vastaa

   0
  3. Kyllä Kicksit myyvät Cliniqueta. Tuon meikkivoiteen hinta on jotain 31€ kieppeillä.

   Vastaa

   0
 20. Silmänympärysvoide on ollu ihan ok, ei valittamista muttei erityisiä ylistyssanojakaan, muuta en ole tainnut käyttää.

  Vastaa

  0
 21. Ainakin tykkään Isereen vanulapuista! ;) Muita en ole VIELÄ kokeillut!! Tämä postaus sai innostumaan...

  Vastaa

  0
 22. Mulla on käytössä Isereen päivävoide, josta ei kyllä ole juurikaan pahaa sanottavaa. Vaikka sisäinen snobini kaipaisikin jotain hienompaa. Muistan itsekin ihmetelleeni sitä, ettei päivävoiteenkaan INCIn kärkipäässä keikkunut antamasi esimerkin kaltaista litaniaa.

  Ja kuten aiemminkin on mainittu, samaisen merkin vanulaput ovat yksinkertaisesti parhaita vanulappuja, mitä maa päällään kantaa :D Suhadan BDIH- ja NaTrue-sertifioituja tuotteita näyttää ainakin meidän lähi-Lidlissä olevan vielä, vaikka erätuotteita ovatkin. Itselleni hamusin vartalovoin ja bodylotionin, jotka ovat muuten ihan mukavia tuotteita, mutta INCIn kärkipään alkoholi tuoksuu vähän liian voimakkaasti läpi.

  Vastaa

  0
 23. Oi, tää oli kyllä mieleinen postaus, kiitos! Köyhänä opiskelijana olen tottunut jo vuosia käyttämään halpis-tuotteita ja oli mukava kuulla, että kaikki halpa ei olekaan huonoa. :) Lidl:n valikoimista olen kokeillut shampoota ja kirsikka-vanilja kierrehuulikiiltoa, jonka tuoksu on hurmaava, mutta laatu ei. Väri on sinertävä ja ei ainakaan sovi muuten lämpimille piirteille. Shampoo taas oli joku persikkatujaus ja ihan hyvältä sekin tuoksui, mutta vaati seurakseen kunnon kampaamohoitoaineen, jotta rutikuivat hiukset virkoaisivat. Kynsilakanpoistoaineitta olen myös joskus katsellut Lidl:stä, mutta siitä jäi epäilyttävä kuva, niin sinne jäi. Jos muita kyseisen firman/halpis tuotteita kokeilet, niin lukisin niistä mielelläni. :)

  Vastaa

  0
 24. Lidlin Cien-merkkiset shampoot ovat hyviä, etenkin karpalo-jugurttishampoo joka on aivan loistava! Samoin tykkään Cienin suihkugeeleistä, siellä on todella kivoja tuoksuja, mm. mangoa, papaijaa, vihreää teetä, aloe veraa jne.

  Kirjoitin juuri omaan blogiini kun sorruin ostamaan Suhada-merkkisiä ekokosmetiikkoja Lidlistä ja ne osoittautuivat omalla kohdallani pettymyksiksi :/ Jotkut lukijoistani oli taas löytäneet niistä itselleen hyviä tuotteita, mutta itseäni häiritsi niissä voimakas alkoholin tuoksu joka on heti toisena INCI-luettelossa. Niitä tuotteita en voi suositella oman kokemukseni perusteella kenellekkään, mutta se on vain minun mielipiteeni, joku tosiaan voi tykätäkin niistä.

  Vastaa

  0
 25. Ja haluaisin lisätä vielä, että saksalainen kosmetiikka on laadukasta, vaikka onkin edullista. Ostin syksyllä Saksan reissultani Balea-nimisiä tuotteita (hinnat liikkuivat 0,50-2 € välissä kpl) Ne ovat niin loistavia, etenkin hiustenhoitotuotteet sekä vartalovoiteet.
  Seuraavalla Saksan reissulla hamstraan ehdottomasti niitä lisää :)

  Vastaa

  0
 26. Käytössä Lidl-kosmetiikkaa täälläkin: silmänympärysvoide ollut jo pidempään kehissä, kosteuttavaa päivävoidetta taas käyttelen näin talvella :). Opiskelijabudjetti kiittää, ainut mitä jää kaipailemaan on se vaikeasti määriteltävä "kosmetiikan luksus". Vaan mieluummin nyt siitä tinkii kun... noh, aika monesta muusta asiasta.

  Vastaa

  0
 27. Käytössä Isereen kasvokuorintaa..oon tykännyt kovasti. Muistaakseni sitä on kahdenlaista.

  Jonkun Lidlin vartalorasvan just heitin mäkeen.
  Suhadan yövoidetta ostin ja kokeilin pari kertaa mutta se haju oli aivan hirveä ja melkoisen voimakas. En kelpuuttanut edes säärilleni sitä. Sekin lähti roskikseen.

  Vastaa

  0
 28. Suhada inkivääri-sheavoi vartalovoi on todella hyvä. Hyväntuoksuinen ja riittoisa ja halpa.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)