25.11.2010

Luonnollista karvanpoistoa

Kerronpahan teille jotain. En ole koskaan poistanut ihokarvojani vahalla. Ennen viime viikkoa.

Auts.

Acorelle_Vaha

Kuulun niihin ihmisiin, jotka välttelevät kipua viimeiseen saakka. Minun kaltaiseni nössöt poistavat karvansa kilteillä ladyshavereilla tai Veetin voiteella. Karvat palaavat heti viikon sisällä, mutta entäs sitten? Eipähän ainakaan satu. :)

Nyt sain tilaisuuden kokeilla kauan pelkäämääni vahaa. Sain testiin Acorellen ekosertifioidun sokerivahan. Tässä on ainesosina ainoastaan sokeria, vettä ja sitruunamehua.

Lämmitin vahapurkkia ensin kiehuvassa vedessä, ja sitten hommiin.

Sokerivahaus

Vaha levittyy purkin roll-on applikaattorilla ensin hyvin, mutta vahan jäähtyessä yhä jähmeämmin ja jähmeämmin. Pakkauksessa sanotaankin, että vahaa saattaa joutua lämmittämään uudelleen operaation aikana. Minä en jaksanut. :)

"Vaha" on tajuttoman tahmeaa, ja pian sormeni ovat liimautuneet kiinni purkkiin ja joka paikkaan mihin kosken. Homma on sottaista ja sujuu kömpelösti, mutta tätä voi kai odottaakin vahauksen ensikertalaiselta. Liimaan pakkauksen mukana tulevan paperiliuskan sokerimönjän päälle, venytän ihon kireälle ja repäisen. Okei. Sattuihan se - mutta vain vähäsen. Yhden säären käsittelyn jälkeen sormeni ovat niin tahmassa että alan jo menettää hermoni. (Mieleeni ei tietenkään tullut pestä käsiä, sillä tässä vaiheessa en vielä tiennyt, että sokerivaha liukenee lämpimään veteen hujauksessa.) Lopulta purkin roll-on-telakin irtoaa. Levitän loput vahat toiseen sääreen sormin.

Sokerivahaus2

Operaatio suoritettu.

Pesen vahan jämät pois suihkussa, ja yllätyn siitä kuinka vaivattomasti tahmat liukenevat veteen. Kädet ja sääret ovat hetkessä puhtaat, ja sääret tuntuvat silkkisen sileiltä. Olen missannut vain muutaman karvan! ^_^

Sokerivahaus3

Yhteen vahauskertaan sain kulumaan tämän verran ainetta - noin vajaan kolmanneksen purkista.

Acorelle_afterwax

Ihon karvatupet reagoivat vahaukseen punoittamalla, mikä oli odotettu reaktio. Suihkautin päälle Acorellen rauhoittavaa hoitoöljyä, ja ihon punoitus ja turvotus oli tiessään muutaman tunnin kuluttua. Ihanan tuntuista muuten tämä öljy, imeytyy nopeasti ja jättää ihon todella pehmeäksi ja sileäksi.

Vahauksesta on nyt viisi päivää, ja tuntuu kyllä mukavalta kun sääret ovat edelleen sileät. En tiedä tuleeko vahauksesta minulle tapaa, mutta nyt en sentään enää pelkää sitä. Kipu oli siedettävä, ja tulos erinomainen. Silti on todettava, että onhan se "ladysheivaus" vaivattomampaa.

Kerronpahan muuten samaan syssyyn, että olen myöskin pelännyt höylää, ja höyläsin sääreni ensimmäistä kertaa elämässäni vasta viime kesänä. Sekin oli ihan turha pelko, ihan nauratti miten hölmö olin ollut. Mutta ei sille mitään voi - kaikki  potentiaalisesti kipua tuottava, etenkin bikinalueen lähellä, tuntuu epämiellyttävältä. Nyt on sitten kokeilematta enää epilaattori, mutta sen taidan jättää seuraavaan elämään. Eiköhän vahassa ja höylässä ollut minulle jo tarpeeksi jännitystä. ;)

0 comments on “Luonnollista karvanpoistoa”

  1. KIITOS! Nauraa hekottelin täällä tekstiäsi ja kuviasi heti aamusta. Sieluni silmin näin sinun suorittavan kyseistä operaatiota. :D Sokerilla tulee mielestäni sileämpi ja kestävämpi lopputulos kuin normaali vahalla. Pitääkin ostaa tätä kokeeksi.

    Vastaa

    0
  2. Sain toissa vuonna lahjaksi epilaattorin ja säärissä se ei tunnu kamalalta, pikkuisen saattaa vain kutittaa se nipistely. Mutta jos vähänkin herkempään ihoon sitä käyttää niin kyllä vain sattuu! Vaikka kuinka tekisi ohjeiden mukaan, että ensin vähän kylmää geelipussia pitäisi iholla niin kyllä se vain silti nipistelee inhottavasti ja vaistomaisesti lopettaa koko karvan poiston. Sääriin sitä voi sentään käyttää.
    Minä taidan pysyä ihan vain tuossa ladysheivauksessa, vaikka olen kyllä harkinnut tuota luonnonmukaisempaa karvanpoistoa myös. Oli siis mukavaa lukea tämä arvostelu niin voi punnita että pitäisikö kokeilla tuota menetelmää vai pysyä tässä perinteisemmässä. :)

    Vastaa

    0
  3. Kilon sokeripaketti maksaa n. euron, sitruuna ehkä parikymmentä senttiä ja vesi oman vesilaskun mukaan - pointtini on, että itse en suosittelisi tuota ainetta kenenkään ostamaan, vaan kehottaisin etsimään netistä ohjeet, ja tekemään sokerivahausmössönsä itse. Tulee todella, todella paljon halvemmaksi, eikä ole ylitsepääsemättömän vaikeaa.

    Vastaa

    0
    1. Mitäköhän kannattaisi sitten käyttää noina karvanpoistolappuina? Käykö siihen mikä tahansa rätti vai kannattaako ostaa kaupasta?

      Vastaa

      0
    2. Oletan, että olet joskus siis kokeillut? Itse olen kyllä kokeillut tehdä itse sitä mömmöä, mutta en saa ainetta pysymään tarpeaksi juoksevana, ilman, että se on polttavan kuumaa? Olisiko sitruunalla se ratkaiseva vaikutus tähän asiaan, vai?

      Vastaa

      0
    1. Acorellea saa Ruohonjuurista, Stockalta ja valikoiduista luontaistuotekaupoista, hoitoloista & kampaamoista. Ecodealin nettikaupassa maksaa 14,90€. Saatavilla on myös isompi 250ml:n purkki ilman roll-on-applikaattoria, eikä tätä vahaa tarvitse lämmittää. Sen hinta on euron edullisempi.

      Vastaa

      0
  4. Tuota pitääkin harkita ostoskoriin. Rollivahat on ehkä maailman näppärin keksintö karvanpoistoon. Mulla oli aiemmin pieni lämppäri mihin tuli ostettua erillisiä vahapatruunoita ja se oli ahkerassa käytössä, kunnes lämppäri sanoi sopimuksen irti. http://www.skygroup.fi/verkkokauppa/kauneudenhoitotuotteet/epilaatiotuotteet/vahalammitin/
    Tuon tyypinen laite oli siis kyseessä.

    Tällä hetkellä käytössä epilaattori säärille ja höylä muille alueille.

    Epilaattori on itsellä kyllä ihan kivuton tapa poistaa karvat, mutta jostain syystä sillä tulee paljon enempi sisäänkasvaneita karvoja kun mitä vahalla :/
    Siksi siis myös höylä käytössä, kun sillä niitä vähemmän tulee.

    Vastaa

    0
  5. hui kuulosti ja näytti tosi karulta! :-----D olisi varmaan mukavempaa tehdä kumihanskat kädessä? :)
    hoitolassa tehty sokerointi näyttää ja tuntuu paljon mukavemmalta kuin tämä.. *pieni aliarviointi kuluttajatuotteita kohtaan*
    olisi kiva lukea kokemuksiasi kosmetologilta (jos niitä on :) )!

    Vastaa

    0
    1. jos haluat että kumihanskat liimautuvat kiinni sääriisi ja toisiinsa vahan ansiosta, niin sitten suosittelen hanskoja. Itse en niitä laita käsiini koskaan vahauksen yhteydessä vaikka vahaisin toisen henkilön alaraajoja etc.

      Vastaa

      0
    2. Useimmissa paikoissa (ellei kaikissa) kauneushoitoloissa kosmetologit tekevät vahan itse keittämällä sokeria, vettä ja sitruunamehua. Ohje löytyi tästä viestiketjusta.

      Vastaa

      0
  6. Ei nyt varsinaisesti liity tähän aiheeseen, mutta luonnonkosmetiikkaan kyllä ü. Minulla on pintakuiva iho, jossa on epäpuhtauksia ja näppylöitä runsaasti. Ihon pinta ei siis rasvoitu vaan enemmänkin hilseilee ja kiristelee kuivuuttaan, jos sitä ei kosteuta tarpeeksi. Ostin loppukesästä tuon Mádaran geelin päivävoiteeksi ja pidin siitä, koska se oli kosteuttava, mutta kevyt. Pakkasten alkamisen myötä iho kaipaisi kuitenkin enemmän kosteutta, että pysyisi hyvässä kunnossa. Mietin nyt, mikä olisi iholleni sopiva päivä-/yövoidekombo esimerkiksi Mádaran tai Estelle&Thildin valikoimista. Kokeilemieni tuotteiden perusteella olen näihin merkkeihin tykästynyt. Osaatko Sanni auttaa?

    Vastaa

    0
    1. Voisit kokeilla upgreidata Mádaran syväkosteuttavaan fluidiin, sillä se on vähemmän rasvaista kuin E&T:n voiteet, ja siinä on eniten jojobaöljyä, mikä tukkii vähiten näppyläistä ihoa. Myös Mádaran yövoiteessa on jojobaa (toki myös muitakin öljyjä).

      Jos iho kiristelee näillä tuotteilla, niin sitten kokeilisin E&T:tä.

      Vastaa

      0
  7. Yhdyn Miipun mielipiteeseen, netistä löytyy näppärästi ohje kotitekoiselle sokerivahalle. Itse tehtailen jääkaappiin purkin silloin tällöin ja käytän lähinnä bikinirajan siistimiseen. Tuo aplikaattoripullo tosin kiinnostaa, onkohan sen kanssa pelailu helpompaa kuin lastalla levittely... Jos jostain saisin, voisin ostaa pelkän pullon ^__^

    Vastaa

    0
  8. toi säärien vahauksesta tuleva kipu on minimaalista verrattuna kasvon alueen vahaukseen, esim. ylähuuleen.
    mutta joo, hauska postaus!

    Vastaa

    0
  9. Voih, karvasi ovat varmaan vain pieniä haituvaisia jos ne ei ole ikinä häirinneet niin paljon, että ne olisi PAKKO ajaa. Epäreiluus sentään.

    Vastaa

    0
    1. mitkä on ladyshaverin erot/edut verrattuna höylään, koska käsittääkseni kummatkaan ei irrota ihokarvaa juurineen (niin kuin vahaus ja epilaattori), eli miksi niin moni suosii ladyshaveria joka kuitenkin vaatii akun latauksen/paristot ja höylä taas ei kuluta mitään. eikös ladyshaverilla tarvitse kuitenkin liikuttaa sitä laitetta ihan yhtä paljon karvojen alueella, eli en ymmärrä miksi se on vaivattomampaa kuin höylän käyttö? kiitos tiedoista!

      Vastaa

      0
    2. Ladyshaverin "etu" höylään verrattuna on se, että sillä et voi viiltää itseäsi. ^_^ Me, jotka pelkäämme kaikkea terävää, käytämme mieluummin ladyshaveria. Sillä ei käsittääkseni voi saada oikein millään haavaa aikaiseksi, mutta höylällä saat helpostikin. Lisäksi ladyshaverin käyttö ei vaadi mitään geelejä tai vaahtoja, vaan voit ajaa kuiviltaan.

      Vastaa

      0
  10. Hih, täällä yksi vahan kammoaja! oon kerran kokeillut ja en tiedä mikä meni pieleen (jälkikosteutus varmaan?), kun iho meni ihan punaisille näpyille muutaman päivän päästä. Kai sitä voisi kokeilla uudelleen jos uskaltaisi. ;) Höylä siis käytössä, aiemmin myös ladyshaver, mutta se sanoi sopimuksensa irti joitain vuosia sitten eikä uutta tullut koskaan hankittua. Epilaattorinkin omistin, mutta se oli aivan kamala ja lahjoitin sen anopille :D

    Vastaa

    0
  11. Mössö olisi varmaan notkeutunut uudelleen jos olisit vähän pyöräytellyt purkkia ihan vain hanasta tulevan kuuman veden alla? :) Ei niin, että olisin itsekään vahaa kokeillut, hyvä kun jaksan näin talviaikaan kuukauden välein sheivailla.. Onneksi on superhennot säärikarvat, lähes huomaamattomat sopivat hyvin tällaiselle laiskimukselle.

    Vastaa

    0
  12. Off topic, mutta jos tavaratalossa selektiivisellä puolella jonkin merkin standilla ei ole myyjää, onko ok mennä pyytämään apua myyjältä toisen merkin standilta?

    Vastaa

    0
    1. Voi mennä pyytämään apua toisenkin merkin myyjältä, mutta hän ei tietenkään välttämättä tunne kysymääsi merkkiä yhtä hyvin kuin omansa.

      Vastaa

      0
  13. Pakko kertoa oma episodi epilaattorin kanssa...

    Jokunen vuosi sitten olin laittanut juuri ihanat hiustenpidennykset, ostanut uuden "kesäleningin" ja tehokkaan epilaattorin. Pitihän jalatkin saada säihkykuntoon. Suihkun jälkeen nostin jalan vessanpytyn kannelle ja kummarruin epillattorini kanssa karvojen kimppuun. Alku vähän kirpaisi mutta siitä sitten melko huolettomasti aloin liikuttamaan epilaattoria. Yht' äkkiä jotenkin käsi lipsahti, hienot pidennykset oli tulilinjalla ja kutrit kietoutuneena kymmeniä kierroksia epilaatoriin. Nolona piti pyytää uuden poikaystävän hätiin irrottamaan pinkkiä karvakasaa päästäni.

    Vastaa

    0
    1. Voi ei.....! ^_^ Kauhuskenaario! Hauska kun jaoit jutun kanssamme. :) Vaikka siis ikävä tapahtuma tietysti..... :p

      Vastaa

      0
  14. Kuulostaa toimivalta tuotteelta. Voiko tuota siis käyttää myös bikinialueelle tai kasvoihin? Ja irrotellaanko siis myötäkarvaan?

    Vastaa

    0
    1. Voi käyttää bikinialueella, mutta kasvot ovat vähän kysymyksen alla. Pakkauksessa nimittäin lukee CORPS / BODY (näkyy kuvassakin, corps = vartalo ranskaksi), mutta suomenkielisessä tarrassa on teksti "kasvoille ja vartalolle". Kysyin maahantuojalta onko kyseessä mahdollisesti suomennosvirhe, sillä itse en varmaankaan uskaltaisi tätä kasvoille laittaa, mutta en ole vielä saanut vastausta.

      Ja myötäkarvaan irroitellaan. :)

      Vastaa

      0
    2. Minä tilasin tuon 250ml purnukan, jota ei tarvinnut lämmittää. Niin siinä luke sivussa ainakin Visage & Corps - Face & Body :) Että se ainakin sopii kasvoille!

      Vastaa

      0
    3. Me vähän pähkäiltiinkin maahantuojan kanssa, että tuohon mun pakkaukseen on laitettu vahingossa sen purnukkaversion tarra.

      Vastaa

      0
  15. Mä vahaa aina silloin kun jaksan odottaa karvojen kasvamista tarpeeksi. Kun on tummat ja paksut säärikarvat, ei kovin mielellään näyttele sääriään silloin kun ne odottavat että ovat tarpeeksi pitkiä vahaukseen. Talvella siis vahaan useammin kuin kesällä:) Olen myös ajatellut tehdä tuota vahaa minkä ohje löytyy karppaus ja perhe blogista. Tähän mennessä oon vahannut ihan Veetillä. Ja kipu on mulle kamala, joten mieheni vetää liuskat irti:D

    Vastaa

    0
  16. "Minun kaltaiseni nössöt poistavat karvansa kilteillä ladyshavereilla tai Veetin voiteella. Karvat palaavat heti viikon sisällä, mutta entäs sitten?" Olet silti todella onnekas. Minulla on jo heti sheivauksen jälkeisenä päivänä sänki tuloillaan, eli karvani kasvavat nopeasti. En ole ikinä ymmärtänyt miten niin monet voivat olla viikon tai vahauksen/epiloinnin jälkeen jopa kuukauden sileäsäärisenä! Minulla hiusten, kynsien ja ihokarvojen kasvu on todella nopeaa, mikä on harmi, koska koko ajan täytyy olla värjäämässä hiusten tyvikasvua ja sheivailemassa karvoja. Vahauksessa ei koskaan lähde kaikki karvat kerralla, ehkä pitäisi joskus käydä ammattilaisen liikkeessä poistattamassa. Myös laserilla karvojen pysyvä poisto houkuttelee, mutta hoitokertoja vaaditaan noin kymmenen ja kertamaksut ovat todella kalliita. Reissasin Aasiassa viime vuonna miesseurassa ja oli kyllä todella ärsyttävää ylläpitää jokapäiväisellä vaivannäöllä sileitä sääriä. Joten iloitkaa kaikki, jotka voivan olla viikonkin ilman sheivaustarvetta!

    Vastaa

    0
    1. Niin, hitaalla karvan kasvulla on sekä hyödyt että haittansakin. Toki on käytännöllistä, että minun tarvitsee leidisheivata vain kerran viikossa, mutta kun kerran pätkäisin ajattelemattomasti hiuksistani 20cm, jouduin odottamaan melkein kolme vuotta että pääsin takaisin entiseen pituuteen. Hiukseni kasvavat kuussa vain alle sentin. Jos leikkaan kynteni ihan sormen pään tasalle, menee pari kuukautta ennenkuin kynsi on n. sentin mittainen. Mieluummin ottaisin kyllä nopeasti kasvavat kynnet ja hiukset, vaikka sitten samalla saisin sheivata karvoitusta useammin. :)

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat