24.12.2009

Parhaat jouluelokuvat

Jouluna on mukava käpertyä viltteihin kuuman glögilasillisen kera ja katsoa elokuvia. Listasin omat Top 5 joulusuosikkini (eivät ole missään järjestyksessä).

Bad Santa (2003)
pääosassa Billy Bob Thornton

Alkoholiin menevä renttu tienaa jouluisin esittämällä kauppakeskuksissa joulupukkia. Elokuvan idea kuulostaa ainakin minun makuuni typerälle ja halvalle viihteelle, mutta Billy Bob Thorntonin karismalla etenevä raina onkin loppujen lopuksi yllättävän hyvä, ja sopii meille hieman kierosta huumorista tykkääville.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wx0B61X-aFE]

Scrooged (1988) (suomeksi Haamujen Kosto - järjettömän huono käännös taas vaihteeksi...)
pääosassa Bill Murray

Minulle henkilökohtainen jouluelokuvien klassikko. Olen rakastanut Bill Murrayta jo penskasta lähtien ja tämä perinteinen Murray-komedia kuuluu Ghostbustersin ohella ikisuosikkeihini. (Kolmas on muuten Päiväni Murmelina.) Elokuva pohjautuu löyhästi Charles Dickensin A Christmas Carol -novelliin, jossa pahasydäminen ja saita Ebenezeer Scrooge saa opetuksen neljältä haamulta.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=22mGa_Dh97E]

It's A Wonderful Life (1946) (suomeksi Ihmeellinen on elämä)
pääosassa James Stewart

Klassikoiden klassikko. YLE näyttää tämän elokuvan joka joulu, ja jos et ole sitä vielä nähnyt niin katso se tänä jouluna. 130 minuutin pituus vaatii kyllä hieman kärsivällisyyttäkin. Jimmy Stewart on niiii-in ihana tässä hyvän mielen elokuvassa jossa enkeli näyttää epätoivoon ajautuneelle bisnesmiehelle mitä elämä olisi ilman häntä.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LJfZaT8ncYk]

The Nightmare Before Christmas (1993)

Tim Burtonin iki-ihana animaatio, meille aikuisillekin. Halloweenin kurpitsakuningas Jack Skellington löytää vahingossa Joulukaupungin, kidnappaa joulupukin ja haluaa tehdä joulusta oman, vinoutuneen versionsa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8qrB9I3DM80]

The Snowman (1982)

Joulupiirrettyjen klassikko jo kohta kolmen vuosikymmenen takaa. Kuuluu ehdottomana osana jokaiseen jouluun ja saa aina kyyneleet silmiin. Kaikkien täytyy olla nähnyt tämä.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XuO4fWQBb7c]

Karkkipäivä-blogi pitää joulun ajan lomaa ja palaa taas kuvioihin kun siltä tuntuu. :)

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

0 comments on “Parhaat jouluelokuvat”

 1. Paha Pukki kuulostaa tosiaan typerältä ja mauttomalta kun ei ole sitä nähnyt, mutta ehkä se pitäisi sitten katsoa...

  Hyvää joulua

  Vastaa

  0
 2. Hyvää joulua! :)

  Tuo The Nightmare Before Christmas on mielestäni niin huono elokuva että huh.. Itse kerran olen sen katsonut :|

  Vastaa

  0
 3. Hei tuo Scrooged on ihan huippu! Katselin sitä muksuna vhs:ltä varmaan ympäri vuoden joka päivä :) Nyt en sit ookaan nähnyt sitä moniin vuosiin..

  Vastaa

  0
 4. Lumiukko kuului jouluperinteisiini siihen asti että musta tuli kolme vuotta sitten "aikuinen". Jouluaatto on mennyt joko töissä tai sit ei vaan ole ollut mahdollisuutta käpertyä sohvalle fiilistelemään lumiukkoa! Vähän haikeaa...

  Vastaa

  0
 5. Hei! Mulla olisi postaustoive, ihan vaan sillä varjolla että ainahan voi ehdottaa :D Eli teit joku aika sitten tosi hyvän postaussarjan erilaisista silmänrajauksista, ihan näistä perusteista lähtien, joten mieleeni tuli josko olisit innostunut tekemään vastaavaa ihan silmämeikistä yleensä. Siis tarkennettuna voisit kertoa omia näkemyksiäsi ihan perustekniikoista luomivärien kanssa, millainen rajaus käy milloinkin, milloin alarajaus sopii meikkiin ym. Miltä kuulostaa? Uskon että kiinnostusta tälläiselle silmien meikkauksen perussetille voisi olla, tai ainakin minulta löytyy :D

  Vastaa

  0
 6. Sissi - hööh, voi että! Meillä on Lumiukko nauhallakin sitä varten jos joskus ei ehdi mitenkään katsoa sitä siihen aikaan kun se telkusta tulee. Se vain pitää silti nähdä aattona. :)

  Anonyymi - hyvä ehdotus, mutta musta tuntuu että olen jo periaatteessa kertonut kaikki perustekniikkani postauksissa "Opas Varjostuksiin", "Sävyjen asettelu luomelle" ja sitten tietty nuo rajauspostaukset. Mutta mietitään asiaa. Jos keksin miten saisin aiheesta jotain uutta vielä irti niin voisihan tuollaisenkin toteuttaa. :) Oletko muuten lukenut nuo mun luomiväri"tekniikka"postauksetkin?

  Vastaa

  0
 7. Nightmare before Christmas-leffan sain vasta nyt loppuvuodesta synttärilahjaksi kun joskus tuli mainittua etten sitä ole nähnyt. Katsoin ja oli se nyt ihan ok, mutta ei mikään uusi suosikkini. Voin kyllä katsoa toisenkin kerran.

  Lumiukkoa en voi sietää. En oikein tiedä miksi, mutta se on ihan kamala! Katsoin sen joskus pienenä enkä ole sen jälkeen koskaan katsonut sitä kokonaan. :S

  Toivottavasti oli hyvä joulu ja hyvää loman jatkoa!

  Vastaa

  0
 8. Todella ihana blogi! :D Ihania meikkejä:) Olisitko ystävällinen ja kertoisit, mitkä värit sopisivat sinisilmäiselle luomiväreiksi?

  Vastaa

  0
 9. Serafia - hihhii, jotenkin huvittavaa kuulla että lasten mykkä piirretty voi olla "ihan kamala"...! ^_^

  Sanni - sinisilmäiselle sopivat punertavat ja ruskeat sävyt. Perus-ruskeiden lisäksi oivallisia valintoja ovat persikat, kullan, kuparin ja oranssin sävyt. Oranssilla en tarkoita että se on oltava just joku kirkuva appelsiinin sävy, vaan oranssiHTAVA. :) Punertavat ja oranssiset sävyt tuovat silmien sinisyyden parhaiten esiin.

  Omille sinisille silmilleni sopivat hyvin myös maanläheiset vihreät kuten oliivi, khaki ja metsän vihreä.

  Vastaa

  0
 10. Heippa!
  Mulla olis yksi kysymys liittyen parin päivän takaiseen postaukseen, tai oikeastaan tuohon Manly 120 palettiin. Ootko tilannut sen jostain vai ostanut suoraan kaupasta? Oon harkinnut ostavani sen ebaysta, mutta pelottaa hieman että jos paketti kokee kovia niin luomivärit menee ihan murskaksi. Kaipaisin siis kokemuksia, mikäli oot omasi tilannut jostain kauempaa. :>

  Vastaa

  0
 11. Tiiu - joo, kauempaa olen minäkin tilannut. Ei noita kaupasta saa, ainakaan Suomessa. Suurin osa eBayssa myydyistä 120-paleteista tulee Hongkongista, ja sieltä tilasin mäkin. Olin lukenut kommentteja että joidenkin paletit oli menneet matkalla osittain rikki, mutta yleensä kyseessä oli vain parin napin murskaantuminen. Koskaanhan ei voi tietää miten kirjeitä ja paketteja matkalla heitellään... se on tuurista kiinni. Mun paletilla meni 10 päivää saapua Suomeen ja se oli täysin ehjä. Suosittelen ottamaan riskin, aika pieni on se todennäköisyys että _koko_ paletti menisi murskaksi.... Kannattaa lukea myyjän feedbackkeja ja katsoa onko moni kirjoittanut että "well packed" tai jotain sen suuntaista.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)