Tuli inspiraatio kirjoittaa tästä aiheesta, kun sain Instagramissa seuraajaltani kysymyksen I+M-tuotteiden hintatasosta. Olen sivunnut aihetta ennenkin, mutta en löytänyt omaa asialle omistettua postausta, joten tässä sellainen nyt tulee. :)
Seuraajani ihmetteli, miten I+M Naturkosmetik -tuotteet voivat olla niin edullisia, ja johtuuko halpa hinta "sisällön köyhyydestä". Kokemuksesta tiedän, että moni kuluttaja miettii samoja asioita: ihan intuitiivisesti voi olla vaikea uskoa, että halpa tuote voisi olla sisällöltään yhtä laadukas kuin kalliimpi. (Mutta se voi olla!)
Totuus kosmetiikan hinnoittelurakenteesta on se, että ostaessaan kosmetiikkatuotteen asiakas maksaa pääsääntöisesti ihan muista asioista, kuin tuotteen raaka-aineista. Ainesosat itsessään ovat suhteellisen pieni osa hintaa.
Halvemmassa kosmetiikkatuotteessa hinta-laatusuhde on usein enemmän kohdallaan kuin kalliimmassa, kun tarkastellaan ainesosia.
❗️Se, mikä sitten on 'laatua', vaihtelee kuluttajan kokemuksesta ja tarpeesta toiseen, eikä laatu aina ole yhtä kuin "hyvät hoitavat ainesosat". Myös tuoksu, tuotteen tuntuma iholla sekä pakkauksen ulkonäkö voivat vaikuttaa laadun kokemukseen, ja tämä tekee vaikeaksi määritellä, millainen tuote lopulta on "hyvän" hinta-laatu-suhteen tuote.
💵 Pakkausvalinnat
Lasinen vai muovinen pakkaus, edistyksellinen korkki- tai pumppusysteemi vai perusmalli, ilmatiivis pakkaus, painetaanko tekstit suoraan pakkauksiin vaan käytetäänkö tarroitusta, jne. Katsokaapa seuraavan kerran kylppärin hyllyllä kasvotuotettanne ja yrittäkää arvioida, onko pakkaus toteutettu arvokkaammilla vai edullisemmilla valinnoilla. Jo tuotteen korkin valinta vaikuttaa hintaan!
💵 Tuoksu
Valitaanko valmis bulkkituoksu vai kehitetäänkö tuoksu itse, kuinka pitkään tuoksua hiotaan ja palkataanko sen kehitykseen oma parfyrmööri, onko tuoksu luonnollinen vai synteettinen jne. Tuoksuraaka-aineiden välillä on suuria eroja, ja tuoksu voi nostaa tuotteen hintaa yllättävän paljon.
💵 Markkinointi
Mainostetaanko tuotetta isosti printtimediassa ja TV:ssä, käytetäänkö mainoskasvoina julkkiksia, kuinka tiheää mainostus on jne. Markkinointi voi nielaista todella ison osan tuotteen budjetista, ja loppukädessä asiakas maksaa nämä kulut.
💵 Myyntivolyymit
Myydäänkö tuotetta marketeissa ja suurissa verkkokaupoissa isoille massoille, vai valmistetaanko sitä pienissä erissä ja myydään erityisliikkeissä. Myyntivolyymi vaikuttaa hintaan raaka-ainehankintojen muodossa: mitä isompia määriä raaka-aineita ja pakkauksia valmistaja ostaa, sitä vähemmän ne maksavat.
💵 Imago
Hinnalla voidaan myös suoraan vaikuttaa siihen, millaista imagoa tuotteelle haetaan. Tuote voidaan tarkoituksella hinnoitella kalliimmaksi, jotta se antaa itsestään ylellisemmän kuvan.
Ja lopuksi totta kai:
💵 Kate
Hintaan vaikuttaa merkittävästi kate, jonka yritys tuotteesta haluaa.
Näiden lisäksi on toki vielä paljon muita vaikuttavia tekijöitä, mutta nämä ovat tärkeimpiä.
Ainesosissakin on hintaeroja. Esimerkiksi uudet raaka-aineinnovaatiot ovat kalliimpia, kuin pidempään markkinoilla olleet ainesosat. Ektoiini esimerkiksi oli aluksi niin kallista, että sitä käyttivät vain sellaiset brändit, jotka eivät kilpaile edullisilla päivittäistavaramarkkinoilla. Kun uusi ainesosa on ollut markkinoilla jonkin aikaa, sen hinta tyypillisesti laskee.
On myös ainesosia, jotka ovat aina kalliimpia, kuten tietyt tuoksuraaka-aineet ja tietyt UV-filtterit. Eteeriset öljyt ovat kalliita. Kasviöljyt ovat kalliimpia kuin synteettiset ja mineraaliöljyt. Luonnon raaka-aineissa luomu maksaa enemmän kuin ei-luomu. Karkeasti voi sanoa, että luonnonkosmetiikassa ainesosien arvo on tyypillisesti korkeampi, kuin normikosmetiikassa. Monet kasviaktiiviaineet ovat arvokkaita.
Mutta, kun mietitään perusraaka-aineita, joilla ihoa puhdistetaan, kosteutetaan, pehmennetään ja hoidetaan, näiden kustannuksissa ei ole merkittäviä eroja - ainakaan sellaisia, joilla voisi yksistään selittää kymmenien eurojen eroja hintalapuissa. Myöskään kaikki tehokkaat aktiiviaineet eivät ole kalliita, kuten C-vitamiini, hyaluronihappo ja retinoli. Synteettisinä nämä voivat olla todella edullisia. Kaupassa voi olla 10 euron ja 100 euron ihonhoitotuote, joista kumpikin kosteuttaa, puhdistaa tai pehmentää ihon ihan yhtä hyvin, ja ero tulee vain ulkoisista tekijöistä kuten mainonnasta, pakkauksesta, tuoksusta tai ihotuntumasta.
Silloin kun halutaan luoda vaikkapa erityisen silkkinen voidekoostumus, käytetään apuaineita, joilla ei sinällään ole tuotteen hoitavuuden kanssa mitään tekemistä. Mutta nämäkin apuaineet nostavat tuotteen hintaa.
Esimerkiksi emulgaattorivalinnoilla voidaan vaikuttaa tuotteen silkkisyyteen, ja muutamilta kosmetiikan tuotekehittäjiltä olen kuullut, että ns. hienostuneemmat emulgaattorit ovat kalliimpia kuin "tavanomaiset".
Yksinkertaistetusti voi siis todeta, että edullisemman tuotteen kohdalla maksat enemmän sisällöstä, kuin kalliin.
Hinnan noustessa maksat yhä enemmän jostain muusta, kuin sisällöstä.
Brändit kuten The Ordinary tai Normal'issa myytävät ihonhoitosarjat ovat mainioita esimerkkejä. Näissä tuotteissa on oikein tehokkaita ainesosia, ja erityisesti The Ordinaryn kohdalla voidaan puhua vallan erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. Mutta aivan eri asia on se, onko näitä tuotteita kiva käyttää.
Näiden brändien kohdalla ulkoiset tekijät merkitsevät esimerkiksi itselleni niin paljon, että en tykkää näitä tuotteita käyttää, vaikka ne kuinka voisivat tuoda toivomiani tuloksia. Pakkauksien toiminnallisuudessa on puutteita, koostumukset eivät suinkaan aina ole miellyttäviä ja koko käyttöelämys on täysin blääh. Näin ollen, maksan mieluusti lisää siitä, että tuote tuntuu ihanalta käyttää ja pakkaus toimii.
Muuten - vedettömissä tuotteissa sisällön laatua on paljon helpompi arvioida, kuin vettä sisältävissä. Vedettömän tuotteen kohdalla ei tarvitse arvuutella, kuinka suuri osa ainesosista on teknisiä ja kuinka suuri osa hoitavia, sillä vedetön tuote ei tarvitse teknisiä ainesosia. Vedettömässä tuotteessa kuten kasvoöljyssä tai -balmissa 100% ainesosista voi tuoda iholle hyötyä. Tämä on yksi syistä, miksi pidän enemmän öljyistä kuin voiteista. 💯
Mistä asioista sinä mielelläsi maksat, kun ostat kosmetiikkaa?
Tuletko ylipäänsä kosmetiikkaa ostaessasi ajatelleeksi, mitkä kaikki tekijät ovat luoneet tuotteen hintalapun?
Tähän loppuun vielä muistilista, kun huomaat miettiväsi: "miten tää tuote voi olla näin halpa, voiko tää muka olla hyvä...?"
Muistilista hintalapun analysointiin:
👛 Missä tuotetta myydään? Onko tuote saatavilla laajasti suurille massoille päivittäistavarakaupoissa, vai onko saatavuus rajoitettu pienempiin erikoismyymälöihin? Isojen volyymien tuote mahdollistaa halvemman hintalapun.
👛 Oletko nähnyt tuotteesta mainoksia lehdissä tai TV:ssä, tai kenties somessa? (Tai et ollenkaan?) Printti- ja TV-mainonta on kallista, netti- ja somemainonta ja vaikkapa vaikuttajayhteistyöt halvempia.
👛 Millainen on tuotteen pakkaus? Onko se yksinkertainen vai hienostunut? Onko se ilmatiivis? Mitä yksinkertaisempi pakkaus, sitä edullisempi. Esimerkiksi kannelliset purkit ovat edullisempia kuin ilmatiiviit pumppupullot.
👛 Millainen on tuotteen tuoksu? Tuntuuko se harkitulta, persoonalliselta ja elämykselliseltä? Mitä geneerisempi tuoksu, sitä halvempi. Hajusteeton tuote = ei lainkaan hajustekustannuksia.
👛 Millainen on tuotteiden reseptiikka - toistuvatko tuotteissa esimerkiksi samat voide/shampoo/suihkugeelipohjat? Samojen tuotepohjien käyttö halventaa tuotekustannuksia. Tiedätkö, kehittääkö ja valmistaako yritys tuotteet itse, vai valmistutetaanko ne alihankkijalla? Tuotannon ja tuotekehityksen ulkoistaminen halventaa kuluja.
Mikään näistä tekijöistä ei tee tuotteen koostumuksesta huonompaa tai käyttäjänsä iholle tai hiuksille heikommin hyötyä tuovaa, kuin kalliimpi tuote. Ne vain kertovat, millä keinoilla hintaan voidaan vaikuttaa. Sama tuote voidaan hajustaa, pakata, myydä ja markkinoida aivan eri tavalla, ja silloin hintalappukin voi olla erilainen.
27 comments on “Mistä kosmetiikkatuotteen hinta muodostuu?”
Olen valmis maksamaan laadukkaasta sisällöstä JA toimivasta pakkausvalinnasta, en niinkään ylellisyydestä ja brändäyksestä. Tärkeää on voida käsitellä ihonhoitotuotetta ilman pelkoa, että se hajoaa lattialle pudotessaan (kuten lasipullon kohdalla), ja että avausmekanismi toimii..
Myös brändin kokonaisimagolla on merkitystä. Tarkoitan mm. tapaa, jolla tuotteista puhutaan, mihin sävyyn ja mitä lupauksia kuluttajalle annetaan.. kovin räväkänsävyiset puheet eivät saa luottamusta, tai uskonnon puolelle menevä 'höpsismi'.. 😃
Asiakkaan huomioiminen on osa brändin imagoa. Valmius vastata kysymyksiin, kohdata ongelmatilanteet.. Hyvä esimerkki oli Taiga Cosmetics, joka oli heti valmis korvaamaan huonosti toimineen pumpun uudella.
Oletko muuten perehtynyt Koreassa suosittuun kasviin nimeltä Hottuynia cordata? (englanniksi 'Heartleaf', suomeksi 'Viherkameleontti' tms..)
Käteen tarttui aiemmin Normalin hyllyltä Anua-merkin kasvovesi, joka perustuu tuphon uutteseen. Mukavan kevyt ja hajustamaton kasvovesi.
Kyllä, kyllä, itse koen aivan samoin. Ylipäänsä koen tärkeäksi, että brändillä on "keskusteluyhteys" kuluttajaan, ja että yhteydenottoihin vastataan ja viestintä on muutenkin lähelle tulevaa. Ehkä juuri tästä syystä olen alkanut fanittaa suomalaisia kosmetiikkasarjoja yhä enemmän - kun tuntuu, että heihin on ihan konkreettinen yhteys, ja se myös rakentaa luottamusta. Tulee kokemus läpinäkyvyydestä. Muutenkin on kiva käyttää tuotteita, joiden taustoista tietää vähän enemmän..! Ja ihmisistä, jotka niitä kehittävät ja valmistavat.
Ainesosa on minulle tuttu Whamisan Sebum Treatment -seerumista sekä monien korealaisten tuotteiden inci-listoista, mutta en ole siihen syvemmin perehtynyt. Tiedän, että se on näitä hangbang-ainesosia, eli vanhoja korealaisessa kansanlääkinnässä käytettyjä rohtokasveja, jotka ovat nyt 2000-luvulla löytäneet tiensä moderneihin ihonhoitotuotteisiin. Ymmärtääkseni kameleonttilehteä käytetään erityisesti rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon tuotteissa, kun se on antibakteerinen ja ilmeisesti hillitsee talineritystä. Whamisan Sebum Treatmentissa se on ykkösainesosa.
Ostan mieluiten kotimaista. Ja samalla joudun maksamaan enemmän, koska palkat ja verot kasvattavat huomattavasti kustannuksia.
Jep, tuotteen alkuperämaakin vaikuttaa hintaan.
Useimmiten valitsen sen edullisemman tuotteen, kunhan raaka-aineet ovat hyvät. Olen hyvin hinta-laatutietoinen ja siinä missä aiemmin käytin esim. Paulan kuorintahappoja, olen siirtynyt juurikin The ordinaryn käyttäjäksi. Totta että pakkaukset eivät ole niin hyviä ja ulkonäkö houkutteleva, mutta en halua maksaa niin isoa hintaeroa happokuorinnoista, joilta en odota mitään muuta kuin tehokasta lopputulosta.
Mutta ruusuöljyä en toiste osta Ordinaryltä, koska se oli kertakaikkisen inhottava ja pahanhajuinen. Tässä palasin Flow Cosmeticsin ruusuöljyn pariin ihan elämyksellisyyden vuoksi :)
Joskus tosiaan ihan jo raaka-aineen itsensä ominaisuudet ohjaavat valintaa. Monet kasviöljyt ja hydrolaatit ovat hyvä esimerkki ainesosista, joiden tuoksu ja olemus voivat vaihdella valtavasti. Sama kasvi voi tuoda ihan eri tuntuisen, näköisen tai tuoksuisen öljyn tai uutteen riippuen kasvin maantieteellisestä alueesta ja satokaudesta.
Mä en ole The Ordinaryn ruusunmarjaöljyä testannut, mutta tulee heti mieleen, olisikohan se raffinoitua eli puhdistettua..? Sekin voi vaikuttaa tuoksuun ja olemukseen. Voisin kuvitella, että The Ordinary käyttää raffinoitua versiota.
The Ordinaryn ruusunmarjaöljy:
It’s made of 100% organic rosehip seed oil that is cold-pressed to retain its potency and is gentle enough for daily use.
Our Rose Hip Seed Oil is completely unrefined and imparts a natural scent partly due to its high omega fatty acid content. This scent is not an indication of rancidity.
OK. (Hyvä juttu kyllä, että ei ole raffinoitu!)
Ruusunmarjaöljyissä on tosiaan hyvin erilaisia tuoksuja, kuten myös ruusuvesissä. Tuoksu vaihtelee "kellarimaisesta" makean raikkaaseen. Onneksi valinnanvaraa löytyy, ja jos yhden tuoksu ei miellytä, voi valita toisen. 🙏🏻 Flow'n ruusunmarjaöljy on minunkin suosikkejani. 💪
Olen saanut noin 100 euron arvoisen kasvonaamioin ja muuta eroa en huomannut noin 20 arvoisen naamioin käytössä paitsi purkin. Ja siitä upeasta purkista en ole valmis maksamaan 80 euroa.
Käytin nuorempana kalliimpia hoitotuotteita, mutta vanhemmiten olen alkanut huomata, ettei hinta ole yhtä kuin laatu. Monasti keskihintainen tuote on niin miellyttävä, että ostan sitä yhä uudestaan. Ajattelen myös, että ihon säännöllinen, ahkera hoito ja suojaus on tärkeämpää kuin tuotteen kalleus. Imago yms. eivät paina juuri mitään, kun valitsen kosmetiikkaa. Luksuspakkauksista en piittaa, mutta tuoksuja rakastavana saatan höpsähtää johonkin vain "koska se tuoksuu niin hyvältä"! :)
Hyvä ja kiinnostava postaus!
Keskihintaine tuote on itselleni mieluisin. Todella halvoistakin tuotteista voi löytyä oikein hyviä koostumuksia, mutta keskihintaisissa tuotteissa on tyypillisesti mukana sitä elämyksellisyyttä ja funktionaalisuutta, jota kosmetiikalta kaipaan. Todella halpa tuote on harvoin elämyksellinen, se täytyy sanoa.
Perusvoide on ihan hyvää
Luulin että brändäys ei vaikuta ostopäätökseeni juurikaan, mutta IsaDoran brändiuudistus todisti että minulle sillä oli ainakin yllättävän suuri merkitys! Ennen en pitänyt IsaDorasta kovinkaan paljon ja mainoskuvat eivät olleet ollenkaan minun makuuni. Tuotepakkauksien uudistuksen jälkeen olen huomannut että IsaDoran tuotteita löytyy meikkipussistani jo useita suosikkeja ja jopa innolla selailen mitä muuta heiltä löytyy.
Olen samaa mieltä, että IsaDoran brändiuudistus on ollut onnistunut! 👌 Minunkin meikkipussiin on löytänyt tiensä jo kaksi uutta IsaDoran meikkikynää, toinen on jopa ollut mun syksyn käytetyin meikkikynä!
Moi😊♥️
Vähän eri asiaan liittyen kysymys;
Tiedätkö onko missään palasaippuaa joka ois sen kasvojen pH (4-5.5) kanssa yhteensopiva? Mikä aine ylipäätään alentaa saippuassa p.h:n niin happamaksi? Vai joku muu juttu?
Suurimman osan tuotesisällöstä ei ota oikein selvää, tai ainakaan niissä ei ole suoraan kerrottu tuota ph-arvoa
Vinkkaa joku jos tiiät hyvän?
Tarkoitatko aitoa saippuaa? Aito saippua on aina emäksistä, ei ole mahdollista valmistaa hapanta saippuaa. Jos haluaa happaman pala-muotoisen, vedettömän kasvojenpuhdistusaineen, se täytyy valmistaa muista tensideistä kuin saippuasta. Ulkomailla olen nähnyt näitä paljonkin, mutta en toistaiseksi Suomessa.
(Kuluttajaa voi tietysti hämätä se, että markkinoilla on paljon nestemäisiä "saippua"-nimisiä tuotteita, kuten monet suihku- ja käsisaippuat, jotka eivät ole oikeasti saippuaa. Käsitys siitä, mikä lopulta on 'saippuaa', on siis saattanut sekaantua. Kemiallisesti saippua valmistetaan rasvoista ja emäksestä, ja muut puhdistavat aineet perustuvat muunlaisiin peseviin ainesosiin, joiden valmistukseen ei liity emästä lainkaan.)
Tarkoitatko päinvastoin, eli miksi saippua on niin emäksistä..? Muuten en ehkä ymmärrä kysymystä... 🤔 Kun pH on yli 7, se on emäksinen, ja alle 7 pH on hapan. Saippuan pH on tyypillisesti 10 tai enemmän.
Kysyin ehkä oudosti, kaverin puolesta, ja omastakin mielenkiinnosta. Mutta tuossa vastauksessa kiteytyikin kaikki oleellinen. Kiitos 😃🙏
Huippu blogi muuten, yli 10v jo lukijana
Jatka samaan malliin♥️ ihanaa joulun aikaa ja odotusta😃♥️
❤️ Ihanaa joulun aikaa sinnekin! ☺️
Uudet kotimaiset luonnonkosmetiikkasarjat ovat mielestäni todella kalliita. Hinnan takia jäävät ainakin minulta kokeilematta. Toimivia tuotteita olen löytänyt Urtekramilta, Laveralta ja Taikalta.
Kotimaisessa luonnonkosmetiikkascenessä tämän hetken trendi on selvästi luoda eksklusiivisempia sarjoja. Minkä myös jossain määrin ymmärrän, sillä edullisen päivittäiskosmetiikan markkina alkaa olla meillä aika tupaten täynnä, ja kalliimman hintapisteen tasolla on helpompi erottautua. (Toki on muitakin syitä brändäytyä arvokkaammaksi sarjaksi.)
Markettien hyllypaikoista on myös kova kilpailu..! Tämä on asia, mitä moni kuluttaja ei ehkä lainkaan tule ajatelleeksi: kaupoissa on tietty määrä hyllytilaa, ja vakiintuneiden ja suosittujen päivittäiskosmetiikan sarjojen rinnalle voi olla todella vaikea päästä, koska kaupat eivät helpolla ota uusia sarjoja valikoimiin. Sen sijaan selektiivisempiä tuotteita myydään enemmän verkossa, eikä siellä ole pulaa hyllytilasta, joten kalliimmat brändit saavat helpommin jalansijaa verkkokaupoissa.
Onneksi meillä on sentään Taika. 🇫🇮🥳 En usko, että Taikan rinnalle ihan herkästi ilmaantuu toista yhtä edullista kotimaista ja sertifioitua luonnonkosmetiikkasarjaa.
Onko taikassa hinta-laatu-suhde kohdallaan? En ole testannut,mutta kiinnostaisi kovasti kotimaisuuden ja edullisuuden tähden.
Tai onko jokin tietty tuote sarjassa erityisen hyvä hintaansa nähden? Itse en ole niin hyvä incejä lukemaan, että osaisin arvioida 🙈
On, ehdottomasti! Erityisesti Sensitive-linja saa minulta kiitosta, samoin Vahvistava Kasvoöljy. Näissä on todella hyvät hoitavat aineet! Sensitive-linjan puhdistusmaito on yksi parhaita tuntemiani puhdistusmaitoja, tai ainakin yksi harvoista, joita itse tykkään käyttää, koska se huuhtoutuu iholta niin hyvin. (Maidothan ovat muuten mulle epämieluisin puhdistusmuoto.) Sensitive-linjan seerumi + Vahvistava Kasvoöljy ovat mun suosikkiduo hoitamaan ihoa.
Totta kai näissä on edullinen reseptiikka ja incin kärjessä on teknisiä ainesosia, aivan kuten vaikkapa Feel Free'llä, mutta se ei tee tuotteista huonolaatuisia. Niissä vain on edullisemmat ainesosat ja edullisemmat valmistuskustannukset. Tähän hintaan ei saa sellaisia tuotteita, joissa hoitavat aineet tulevat ykkösenä ja tekniset sen jälkeen. Mutta! Monen ihmisen iholle pienemmätkin aktiiviainepitoisuudet riittävät mainiosti. Se, että aktiiviaineita on enemmän, ei aina tee tuotteesta parempaa kaikkien iholle - tuotteen koostumuksen tuoma hyöty iholle riippuu täysin siitä, kohtaavatko ihon tarpeet ja tuotteen koostumus. :)
Kirjoittelinkin Djusie vs. Feel Free -postauksessa, että näen Feel Free'n kaltaisen sarjan (ja Taika solahtaa samaan kategoriaan) sopivan iholle, joka ei ole vaativa, ja tähän sisältyy myös yksilön omat odotukset, joiden ei kannata olla "vaativia", kun käyttää tuotteita, joissa on pienemmät aktiiviainepitoisuudet. (Liittyy ennen kaikkea odotuksiin tehokkaista anti-age-vaikutuksista tai vaikean ongelmaihon parantumisesta). Silloin kun henkilö hakee ihonhoitotuotteiltaan perushoitavuutta; että iho pysyy kosteana, pehmeänä, miellyttävän tuntuisena ja rauhallisena, hyvin usein edulliset tuotteet hoitavat homman yhtä hyvin kuin arvokkaat. Mutta jos iholla on vaikeita epätasapainotiloja ja vaikkapa merkittäviä aurinkovaurioita, silloin tarkasti formuloitujen ja enemmän aktiiviaineita sisältävien ihonhoitotuotteiden etu edullisiin ja simppeleihin nähden todennäköisesti korostuu.
Kiteytettynä: mielestäni esimerkiksi Taikan tuotteet ovat fantastisen hyviä iholle, joka on normaali, herkkä tai kuiva, sekä ikääntyneelle iholle, jossa on lieviä ikääntymisen merkkejä kuten juonteita ja lisääntynyttä kuivuutta. Mutta iholle, joka on erittäin reaktiivinen tai ikääntyneelle iholle, jolla on paljon ryppyjä ja aurinkovaurioita (ja henkilö odottaa ihonhoitotuotteen lievittävän näitä selvästi), Taikan tuotteet eivät ole paras valinta.
Pitkälti tehokkuuden/tehoaineiden ja hinnan perusteella, eli The Ordinaryn tuotteet on kovassa käytössä. :) Kunhan haju ei ole epämiellyttävä, pakkaus susi tai jätä iholle epämiellyttävää tunnetta tai saa sitä kukkimaan, saa tuote minulta jatkokäyttöä, mikäli se on tutkitusti tehokas ja hinta edullinen.
En kaipaa pakkaukselta tai käyttökokemukselta niin paljon erikoisuuksia, että olisin sen takia valmis maksamaan enemmän. Tykkään myös siitä, että The Ordinaryllä en joudu etsimään incistä ainesosia, vaan katson suoraan nimen ja googlailun perusteella tehoaineen ja valitsen sillä perusteella tuotteen.
Tämä on kyllä erittäin käytännöllistä! 👍
Puhdistusöljyn ei tarvitse olla mikään kallis tai hienossa pakkauksessa-tärkeämpää on, että tuote toimii oikein ja jos pullokin on kätevä, niin siitä plussaa. Whamisan ja novexpertin muoviset pumppupullot on olleet parhaat. Lasipullo kylpyhuoneessa on vähän riski (Puhdistan kasvot siis aina saunan ja suihkun yhteydessä).
Toki jos tuote kaikkien näiden ominaisuuksien lisäksi vielä tuoksuu sopivasti (miedosti) jollekin hyvälle, noob plussaa. Tällä hetkellä käytössä avrilin edullinen puhdistusöljy ja mitään huonoa sanottavaa ei ole-toimii ihan mainiosti vs laponien tuote,joka on huomattavasti kalliimpi, mutta lopputulos on minun ihoa kutakuinkin sama. Toki laponieta suosittelen jos iholla on herkkyyksiä tms.
Kotimaisuus on itselle tärkeää ja täytyy myöntää, että vaikka djusien the juice on kallis, niin se on upea tuote. Koostumus on ohut, todella hyvin levittyvä, tuoksu on mieto ja kosteutusteho on ällistyttävä. Iho tuntuu todella kosteutetulta ja pehmeältä, vaikka tuote on niin ohut fluidimainen.
Usko tai älä, mutta mun kyselyssä 66 ihmistä on vastannut, ettei Avril huuhtoudu kunnolla iholta, ja vain 19 on vastannut, että huuhtoutuu kokonaan. Minunkin iholla Avril huuhtoutuu ongelmitta.
Ihan kaikkien putsareiden kohdalla on kyselyn mukaan eroavaisuutta huuhtoutumisen kokemuksessa, mutta Avril kuuluu niihin, jonka kohdalla vastaukset ovat jyrkimmin päinvastaiset, kuin oma kokemukseni.
😮
No jopas on -outoa!
Ihotuntuma avrilin jälkeen ei ole kyllä narskuvan puhdas-niin kuin ei laponien-, eikä varsinkaan novexpertin puhdistusöljyn jälkeen, mutta ei se kyllä lähmäiseksikään jää.
🤔
Ja minä vielä pyörittelen öljyä saunassa hyvän tovin ennen huuhtelua 😁