Kaupallinen yhteistyö: Twistbe
Tätä postausta on ilo kirjoittaa!
(Edit. - olen heinäkuun ajan lomalla ja blogi vaikenee. ☺️ Voi olla, että kirjoitan jonkin postauksen, mutta pääosin pidän lomaa kirjoittamisesta. Palataan viimeistään elokuun alussa! 🙂)
Olen tekemisissä niin ammattini kuin kosmetiikkaharrastukseni puolesta monenlaisten kosmetiikan myyntikanavien kanssa kivijalkamyymälöistä verkkokauppoihin ja tavarataloista apteekkeihin, ja kaikilla on omat vahvuutensa ja valikoimapainotuksensa. Veera Brücklerin ja Kati Partasen perustama Twistbe kuuluu suosikkimyymälöihini palvelun tason sekä erittäin laadukkaasti kuratoidun ja mielenkiintoisen valikoimansa puolesta, tämä ei liene jäänyt salaisuudeksi.
Pidän itseäni aika kovan luokan kosmetiikka-ammattilaisena (jos saa nostaa "omaa häntää" 😅), mutta Twistbe'n asiantuntevuus on sillä tasolla, että minäkin opin heiltä valtavasti. Voisin koska tahansa mennä yrityksen Kampin myymälään uudestaan työharjoitteluun ihan vain oppiakseni lisää spesifien iho-ongelmien kuten ruusufinnin, PODin ja hormonaalisen aknen hoidosta. 🔥
Tässä postauksessa nostan suosikkejani Twistbe'n erityisbrändeistä, joita on Suomessa myynnissä (ainakin tietojeni mukaan) vain Twistbe'llä. 🙂
Ensin kuitenkin muutama avainsana Twistbe'n filosofiasta, ja mitä siinä arvostan:
💜 Jäätävä ammattitaito ihonhoidon ja ainesosien suhteen.
Tämän yrityksen asiantuntemus on omaa luokkaansa, ja saattaa olla, että jopa mun "kosmenörtti"-Excelit kalpenee Katin ja Veeran ainesosa-taulukoiden ja tietokantojen rinnalla. Koen hengenheimolaisuutta yritykseen, jossa kaikki lähtee siitä, mitä ainesosat todella tekevät ja miten ne voivat auttaa erilaisissa ihotiloissa ja ongelmissa.
💜 Äärimmäisen tarkat kriteerit ja perehtynyt valvonta ainesosien, tuotteiden ja tuotantolaitosten suhteen.
Twistbe'llä on erittäin tarkat raamit sille, mitä heidän myymänsä tuotteet saavat sisältää, sekä tiukat vaatimukset brändien etiikalle ja tuotannolle. Lue lisää valikoimakriteereistä täältä. Kati ja Veera vierailevat säännöllisesti myymiensä brändien tehtaissa ja vaativat yrityksiltä selvityksiä, joita harva tajuaisi edes pyytää. Muutamille valikoimatuotteiden ei-luonnollisille ainesosille on hyvät perusteet. Twistbe'n valikoima on hieman kapeampi kuin muilla Suomen suurilla luonnonkosmetiikan verkkokaupoilla, mutta syystä: kaikki tuotteet eivät pääse läpi Twistbe-kriteerien.
💜 Hyvä fiilis ja yrittäjien sekä työntekijöiden henkilökohtainen intohimo sekä aito kiinnostus myymiään tuotteita ja palveluita kohtaan.
Twistbe'n yrittäjien sekä henkilökunnan seurassa vallitsee aina positiivinen, innostunut ja myönteisesti utelias fiilis työtä kohtaan. Se tarttuu! Twistbe'llä asenne on aina: miten tämä voisi auttaa asiakasta? Miten voimme ilahduttaa asiakasta? Miten voimme ilahduttaa toisiamme? Mitä uutta kiinnostavaa alalla on tällä viikolla tapahtunut?
Tämä kokonaisvaltainen myönteisyys niin ulos kuin sisäänpäin on jotain, mitä vaalin itsekin, ja se on minulle tärkeä arvo. Se on aineeton, mutta äärimmäisen tärkeä osa hyvinvointia - ja hyvinvointialalla työskentelevän yrityksen palvelua.
Valitsin tähän postaukseen viisi hyvin erilaista brändiä. Aloitetaan ylellisimmästä: havaijilainen Leahlani. Sarjan tuotteet ovat minusta henkilökohtaisesti sitä, mitä luksuskosmetiikan kuuluisi olla: oikeasti arvokkaita raaka-aineita sekä käsityöläisyyttä ja pakkausvalintoja, joilla pystyy myös perustelemaan kalliimpaa hintaa.
Viime vuonna tekemäni vertailu kahden hinnaltaan ja brändäykseltään arvokkaan tuotteen, Leahlanin retinoidiöljyn sekä Medik8'n retinoidisilmänympärysvoiteen välillä, demonstroi parhaimmalla tavalla sitä, millä tavalla Leahlani on ylivertainen ainesosien arvokkuudessa. Lue kiinnostava ja silmiä avaava vertailuni täältä.
Leahlani tarjoaa asiakkaalle elämyksellistä, ihanantuoksuista ja korkeatasoista ihonhoitoa vesi- & öljy-kosteutusmenetelmään perustuen. Sarjasssa ei ole emulsiovoiteita, vaan hoitavia vesiä sekä vedettömiä öljy- ja balmikosteuttajia.
Leahlanilla on vain yksi putsari, ja sitäkin ihanampi. Olen monesti todennut, että tämä trooppisen hedelmäsalaatin tuoksuinen puhdistusöljy on ihanimman ja herkullisimman tuoksuinen ihonhoitotuote, mitä olen koskaan käyttänyt. Tuote on kerta kaikkiaan mieletön. Se sisältää punaista greippiä, ananasta, papaijaa, vaniljaa, banaania, guavaa ja frangipania, ja tuoksu muodostuu juuri näistä, ei mistään synteettisestä tai erikseen luodusta hajusteesta. Silkkisen tuntuinen öljy on riittoisaa, emulgoituu veden kanssa ja huuhtoutuu iholta täydellisesti. Luksustuote isolla L:llä.
Leahlanin maailmassa vesikosteutus tehdään kasvovesillä. (Sarjaan ei kuulu vesipohjaisia seerumeita, vaan seerumin nimellä kulkevat tuotteet ovat öljyjä.) Bohemian Ruby Toner on sekoitus aloe veraa ja kamomillan, ruusun, kehäkukan, sitruunaverbenan, geraniumin, taikapähkinän ja laventelin kukkaisvesiä, lisänään kamomillan ja laventelin eteerisiä öljyjä sekä fermentoitua havaijilaista merisedimenttiuutetta. Tonerin vaikutus on kosteuttava ja rauhoittava.
Sarjan toinen kasvovesi, Citrus & Citrine Regenerating Toner, uudistaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa. Citrus & Citrine Toner on -20% tarjouksessa 14.7. saakka (47,92€).
Aloha Ambrosia on uskomattoman ohut kasvoöljyeliksiiri normaalille ja kuivalle iholle, joka nimestään huolimatta sopii toki aamuin illoin käytettäväksi. Todella ohuesta koostumuksesta on kiittäminen oliiviöljystä johdettua skvalaania, jonka koostumus on kevyt ja silkkinen. Skvalaani on rakenteeltaan ihoidenttinen lipidi eli öljymäinen aine.
Muita tuotteen hoitavia öljyjä ovat jojoba, mangostani, passionhedelmä sekä kiwinsiemenöljy. Kukkais-hedelmäinen tuoksu tulee guavasta, passionhedelmästä, kirsikasta ja jasmiinista. Jos olet etsinyt todella kevyttä ja ohutta öljyhoitotuotetta, tässä olisi sellainen!
Täyteläisempi, vaan ei yhtään rasvaisen paksu Mahina-öljy soveltuu parhaiten kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Ylellisen öljycocktailin pohjan muodostavat moringa-, marula-, kaktusviikuna-, chiansiemen-, valkohilppa- ja passionhedelmäöljy.
Tämä antioksidanttinen ja ravitseva öljy-yhdistelmä uudistaa, pehmentää ja kirkastaa ihoa. Porkkanansiemenöljy ja ubikinoni tehostavat koostumuksen silottavaa ja kiinteyttävää anti-age-vaikutusta. Tainnuttavan ihana, syvän aromaattinen tuoksu tulee kuuden (!) trooppisen sitrushedelmän sekä vaniljan yhdistelmästä. Kuvittele kulhollinen kypsiä, makeita mandariineja, appelsiineja, klementiinejä, satsumaa....
Tuotteesta on kaksi kokoa, 30 ml ja 15 ml.
Luonnonkosmetiikan A-vitamiinituotteiden aatelia! Tässä on kokonaisvaikutuksiltaan ja ainesosiltaan ihan paras A-vitamiini-ihonhoitotuote, jota olen käsissäni ja ihollani pitänyt. Tuote on muilta osin 100% luonnollinen, mutta itse retinoidiyhdiste, Hydroxypinacolone Retinoate eli HPR, on synteettinen. Tämä fantastinen öljyseerumi olisi tajuttoman hyvä tuote jo ilman HPR:ää, mutta 2% pitoisuus HPR-retinoidia tuo siihen juonteita ja pigmenttiläiskiä tehokkaasti häivyttävän lisävaikutuksen.
Aqua A -öljycocktailin pohjan muodostaa C-vitamiinirikas kakaduluumuöljy, seuranaan pitkä rivi toinen toistaan antioksidantti- ja vitamiinirikkaampia öljyjä ja uutteita kuten viherlevää, goji-marjaa, spirulinaa ja vihreää teetä. Tuoksu on huumaava yhdistelmä mandariinia, orvokkia ja Blue Tansya. Huikea tuote vailla kilpailijaa!
Virolainen By Mukk edustaa minimalistista ja etten sanoisi hyvin skandinaavista ihonhoitosuuntausta, tehoaineenaan yksi markkinoiden trendaavimmista ja samalla aidosti tehokkaimmista aktiiviaineista: merilevä.
Aivan päinvastoin kuin Leahlanilla, By Mukk'in hoitotuotteet koostuvat pääosin vesipohjaisista seerumeista sekä vesipohjaisista voiteista.
Tarjouksessa 14.7. saakka -20% (29,52€)
Ainesosiltaan ihastuttavan yksinkertainen ja tehokas nestemäinen kosteusseerumi sisältää aloe veraa, fermentoitua Lactobacillusta, punalevää ja ruusun solu-uutetta. Seerumi kosteuttaa ihoa ja tuo antioksidanttista suojaa. Deep Sea -seerumi sopii erityisesti kuivalle, kosteusköyhälle ja ikääntyneelle iholle. Tuote on hajusteeton.
Seerumin tähtiainesosa on Kappaphycus Alvarezii -punalevä. Punalevien sisältämät supersankari-yhdisteet, astaksantiini sekä mykosporiiniaminohapot, tuovat iholle äärimmäisen tehokasta antioksidanttista suojaa erityisesti UV-säteilyn haittavaikutuksia vastaan. Mykosporiiniaminohapot absorboivat UV-säteilyä (ei mikään myytti vaan usein tutkimuksin todistettu seikka, tässä yksi tutkimus) ja astaksantiini puolestaan neutraloi UV-säteiden aikaansaamia vapaita radikaaleja. 💪
Punalevän hyödyt iholle ovat moninaiset; antioksidanttisen suojaominaisuuden ohella punalevä auttaa suojaamaan UV-valolta, vaalentamaan liikapigmentaatiota sekä ylläpitämään kollageenia.
Smooth Sea -seerumin sankariaine puolestaan on laajasti arvostettu ystävämme niasiiniamidi. Niasiiniamidi on paras ainesosa ikääntyneelle sekä epäpuhtaalle iholle, sillä se lievittää niin ikääntymisen merkkejä kuin liiallista talintuotantoa ja sitä kautta epäpuhtauksiakin.
Niasiiniamidi vahvistaa ihon suojakerrosta, stimuloi kollageenin tuotantoa sekä hillitsee melanogeneesiä, vaikuttaen kokonaisvaltaisesti ihon rakenteeseen vahvistaen ihoa, kirkastaen sekä lisäten ihon kimmoisuutta. Kuten olen monesti todennut, niasiiniamidi on THE aktiiviaine hyvin monipuolisilla hyödyillä lähes kaikille ihotyypeille. On vaikea keksiä, kenelle tätä ei suosittelisi? Ehkäpä rutikuivaihoiselle atoopikolle..? Smooth Sea -seerumi on hajusteeton.
By Mukk on säästänyt kaikkein parhaat leväpaukut kasvovoiteisiinsa, ja nämä hienot kosteuttajat sisältävät neljää eri levää.
Ruskolevä Undaria Pinnatifida (wakame), punalevä Kappaphycus Alvarezii ja viherlevät Dunaliella Salina sekä Haematococcus Pluvialis muodostavat sellaisen antioksidanttitiimin että oksat pois! Punalevän sisältämien mykosporiiniaminohappojen ohella viherlevä Haematococcus Pluvialiksessa on maailman korkein tunnettu pitoisuus astaksantiinia, ja kun joukkoon vielä lisää ruskolevän sisältämät florotanniinit, saadaan jäätävän timanttinen aktiiviainejoukko suojaamaan ihoa erityisesti auringonvalon aiheuttamilta vaurioilta. Arvokkaan vahvistuksen cocktailiin tuo vielä karanjaöljy, sekin luontaisesti UV-säteilyä absorboiva aine..! 😍
By Mukk Light Day Cream on mielestäni täydellinen kasvovoide kesään. Sen erittäin kevyt koostumus tuo mieleen Laponien Light Face Creamin. Tämä voide ei taatusti jätä rasvaista pintaa ihoon!
Tarjouksessa 14.7. saakka -20% (22,32€)
Täyteläisempi kuivan ihon Rich Day Cream -koostumus sisältää samat antioksidanttiset aktiiviaineet kuin Light, mukaanluettuna karanjaöljy, mutta hoitavamman öljypohjan. Aprikoosinkiviöljy ja jojobaöljy kosteuttavat ihoa ja parantavat ihon elastisuutta, ruusunmarjaöljy uudistaa ja silottaa.
Tuoksusta: By Mukk'in kasvovoiteissa on miedosti hajusteita, mutta tuoksu on niin mieto ja neutraali, että minulle nämä menevät ihan tuoksuttomina tuotteina.
Sarjan tämän kevään uutuustuote on kosteuttava ja ikääntymisen merkkejä lievittävä merilevä & niasiiniamidi -silmänympärysvoide. Voiteessa on erittäin ohut mutta samalla mukavasti ravitseva ja pehmentävä koostumus. Mustikansiemenöljy, niasiiniamidi, puna- ja viherlevä sekä karanjaöljy suojaavat ihoa antioksidanttisesti, silottavat juonteita sekä tasoittavat ihon sävyä. Hajusteeton.
Ruotsalainen Föllinge on erikoistunut herkän ihon hoitotuotteisiin. Yrityksellä on laaja portfolio tuotteita hoitonesteistä seerumeihin ja öljyistä voiteisiin, punaisena lankana tehokkaasti ihoa uudistavat, rauhoittavat ja kosteuttavat koostumukset ja aktiiviaineet. Föllingen valikoimassa on mm. erinomainen anti-redness-sarja.
Ulkoiselta habitukseltaan sarja on aika vaatimaton, mutta älä anna arkisuuden hämätä; tuotteissa on todella korkealaatuisia aktiiviaineita ja upeat koostumukset. Twistbe'n valikoimassa on myös ammattikäyttöön suunnattu Föllinge Professional.
Sarjan tuoksut ovat muutamaa poikkeusta (Carrot ja Neroli Oil) lukuunottamatta hyvin mietoja ja neutraaleita, ja muodostuvat ennen kaikkea raaka-aineiden ominaistuoksuista sekä pienistä pitoisuuksista eteerisiä öljyjä.
Föllingen kosteuttavat kasvosuihkeet ovat kultaa! 👑
Comforting Face Mist on vaikutuksiltaan kosteuttava, rauhoittava ja punoitusta vähentävä. Vain kahdeksan ainesosaa sisältävä tuote tarjoilee iholle tehokkaan minimalistisen sekoituksen aloe veraa, glyserolia, rauhoittavaa Lactobacillus-uutetta sekä niasiiniamidia.
Triviaa ainesosanörteille: Lactobacillus Ferment on suurelle yleisölle tuttu Estee Lauderin patentoimasta ihoa uudistavasta teknologiasta - kenelle nimi Advanced Night Repair sanoo jotain..? ;)
Viime vuoden uutuus, Rehydrating Face Mist, on vielä Comforting-serkkuaankin kosteuttavampi. Lisäksi tuotteessa on jonkin verran puhdistavaa vaikutusta, kiitos heptyyliglukosidin (samaa ainetta käytetään mm. Circuloven misellivedessä).
Tässä meillä on siinä mielessä mielenkiintoinen tuote, ettei sen incistä voisi päätellä tuotteen ydinvaikutusta eli kosteuttavuutta. (Silti: trust me, iholla tämä on todella kosteuttava!) Incissä on veden jälkeen rauhoittavaa Lactobacillus-uutetta ja sen jälkeen puhdistavaa heptyyliglukosidia, ja vasta kolmantena tulee kosteuttava aine aloe vera, joka on tuotteen ainoa humektantti. Aloe veraa seuraavat eteeriset öljyt, jotka tuovat kasvoveteen miedon tuoksun ohella myös rauhoittavia (kamomilla ja laventeli) uudistavia (appelsiininkukka) sekä antibakteerisia (laventeli) vaikutuksia.
Pelkkää inciä lukemalla tulkitsisin tuotteen rauhoittavaksi misellivedeksi. Iholle levittäessä se paljastuukin todella kosteuttavaksi! Hyvä muistutus siitä, että oma iho kertoo lopulta kosmetiikkatuotteen todelliset vaikutukset! ☺️ Kiitos heptyyliglukosidin, Rehydrating Mist on muuten tosi hyvä aamukasvovesi, jolla tulee näppärästi myös tehtyä iholle lempeä puhdistus.
Tarjouksessa 14.7. saakka -20% (35,20€)
Tämä vallan mainio anti-age-kasvoöljy sisältää kuivaa ja ikääntynyttä ihoa hellivän makadamiaöljypohjan seuranaan kaktusviikunaöljyä, skvalaania, bakuchiolia, viher- ja ruskolevää, bisabololia sekä oliiviöljyn saippuoitumattomia yhdisteitä. Aivan upea öljy kuivalle iholle sekä iholle, jossa on pigmenttimuutoksia, tai kun haluat hidastaa tai lievittää ikääntymisen merkkejä. Tuotteessa on sitrushedelmien eteerisiä öljyjä, jotka luovat öljyyn hyvin miedon ja hillityn sitrusvivahteisen tuoksun.
Tässä suositussa ja edullisessa öljyssä puolestaan on suhteellisen voimakas tuoksu, joka tulee laventelin, appelsiinin, porkkananjuuren ja ylang ylangin eteerisistä öljyistä. Carrot Oil on Cell Renewal -öljyn tapaan loistava valinta kuivalle ja ikääntyneelle iholle; pohjan muodostaa täyteläinen avokadoöljy, ja ikääntymisen merkkeja häivyttävät porkkanaiset superainesosat beeta-karoteeni ja porkkanan eteerinen öljy.
Recovery-öljy kuuluu Föllingen herkän ihon anti-redness-sarjaan, ja on loistava hoitoöljy herkälle, reaktiiviselle, ärtyvälle sekä punoittavalle iholle. Kauraöljy, camelinaöljy, hampunsiemenöljy, kamomilla, kehäkukka ja bisabolol luovat upeasti herkkää ihoa hoitavan sekä rauhoittavan yhdistelmän, joka tyynnyttelee ärtynyttä ihoa ja auttaa hillitsemään punoitusta. Öljystä on myös 6 ml koko (6,90€).
Vinkki herkkäihoisille:
Föllingen Pro Sensitive & Anti-Redness -kokeilusetti (39,90€) on edullinen tapa tutustua brändin hienoihin ja tehokkaisiin tuotteisiin. Alle neljän kympin hintaisessa setissä on neljä 15 ml kokoista tuotetta: päivä- ja yövoide, yllä esitelty Recovery-kasvoöljy sekä ihoa rauhoittava Ultra Calming Rescue -seerumi.
Föllingen seerumit muuten ovat maitomaisia! Tämä koostumus tekee niistä erityisen pehmentäviä. Ultra Calming -seerumi on jopa voidemainen, se saattaa hyvin riittää yksinäänkin kesällä hoitotuotteeksi. Oma suosikkini Föllingen seerumeista on kuvassa näkyvä Antioxdant Serum, jossa on seesaminsiemenöljyä, laktobacillus-uutetta, keramideja ja erittäin C-vitamiinirikasta kakaduluumu-uutetta. 👌
Föllingen maanmies c/o Gerd omaa persoonallisen ja monipuolisen valikoiman todella eri tyyppisiä ihonhoitotuotteita minimalistisista ja hajusteettomista tuotteista ultrahemmotteleviin, karkin tuoksuisiin variantteihin, ja onpahan brändi kunnostautunut myös laadukkaissa vedettömissä balmeissa. Valikoimassa on niin vartalon- kuin kasvojenhoitotuotteita.
Kuriositeettina: olen tutustunut c/o Gerdiin jo yli 10 vuotta sitten asuessani Ahvenanmaalla, jossa eräs ekohoitola käytti sarjan tuotteita ja vannoi sarjan korkean laadun nimeen. Erään kasvohoidon jälkeen hoitolan omistaja sujautti minulle mukaan Gerdin kasvoöljyn - joka tuolloin jäi käyttämättä, koska en siihen aikaan vielä ollut päässyt sisään ihonhoitoöljyjen maailmaan. 🤭 Tänä päivänä tilanne on päinvastainen!
Monet Gerdin fantastisista balmeista markkinoidaan vartalonkosteuttajina, vaikka ne sopivat myös kasvoille. Blueberry Night Balm on yksi harvoja nimenomaan kasvoille markkinoiduista Gerd-balmeista, ja se on mielestäni yksi parhaita anti-age-tuotteita balmi-muodossa.
Koostumuksessa on gammalinoleenihappo-rikasta purasruohoöljyä (= erinomainen suojabarriääriä vahvistava omegaöljy) sekä Rubiginosa-lajin ruusunmarjaöljyä, joka on ruusunmarjaöljyistä kaikkein ihoa uudistavin. Mustikansiemenöljyn antioksidantit, skvalaani, sheavoi ja tujaus suojaavaa mehiläisvahaa täydentävät hoitavien öljyjen ja rasvojen loistokimaran. Balmissa on pienempi pitoisuus vahaa ja buttereita kuin juoksevia öljyjä, joten se sulaa iholla nopeasti ja on ihastuttavan notkeaa. Ihoa elvyttävät neroli- ja porkkanansiemenöljy vahvistavat Blueberry Night -balmin ikääntymisen merkkejä hidastavaa vaikutusta.
Tämä on ihana tuote kuivalle ja kypsälle iholle yövoiteen sijaan (toki vesikosteutuksen päälle!) tai kuivalle ja couperosa-iholle myös päiväsaikaan ravitsemaan ja suojaamaan ihoa.
Vesikosteutuksesta puheen ollen, tässä tulee sellainen Gerdin valikoimasta: mun suosikiksi välittömästi ampaissut kurkkuvesipohjainen hyaluronihappo-kasvovesi! 😍
Tämä hyvin riisuttu ja samalla hyvin kosteuttava ja ihanasti raikastava hoitovesi sisältää vain kurkkuvettä, hyaluronihappoa, glyserolia, natrium-pca:ta, maitohappoa ja pari säilyvyyttä parantavaa luonnollista suolaa. Koostumuksesta siis lähes kaikki ainesosat ovat humektanttisia - voitte kuvitella, miten kosteuttava tämä suihke on..! Olematta hitustakaan tahmea. Tunne iholla on pelkästään raikas ja kosteutettu. Kosteudesta täyttynyt iho jää ihanan pehmeäksi.
Tuote on hajusteeton, mutta siinä on kurkkuveden hurmaava, aromaattisen raikas tuoksu.
C/o Gerdin valikoimassa on myös hyvin suosittuja hellävaraisia deodorantteja. Pyysin testiin hajusteettoman 24/7-version, johon olen ollut oikein tyytyväinen, ja aivan erityisesti tykkään sen nopeasta kuivumisesta. (En voi sietää dödöjä, jotka jättävät kainalot pitkäksi aikaa märiksi ja tahmeiksi, näitäkin on.) Hien haju on pysynyt loitolla moitteettomasti!
Samaisesta Gerdin deodoranttikoostumuksesta on olemassa myös kevyesti eteerisillä öljyillä hajustettu Unisex-versio, joka on ollut Twistbe'n asiakkaiden keskuudessa vieläkin suositumpi. Unisex-versio on tarjouksessa -20% 14.7. saakka (12,72€).
Gerd-deodoranteissa hien hajua ehkäisevänä aineena on mineraalisuola kaliumaluna, jota ei pidä erehtyä luulemaan alumiiniyhdisteeksi, vaikka sen incinimi on potassium alum. Toinen hajua aiheuttavia bakteereita neutraloiva aine on sitruunahapon esteri trietyylisitraatti, ja kolmantena tukiaineena on vielä ripaus ruokasoodaa. Soodan pitoisuus on kuitenkin todella pieni, sen olen voinut todeta omissa sooda-herkissä kainaloissani. Gerdin deodorantti ei aiheuta minkäänlaista oireilua, kun taas soodaa pääktiiviaineenaan hyödyntävät luonnolliset dödöt saavat kainaloni punaisiksi ja näppyläisiksi.
Ahh, ja sitten tämä ihana "luonnonkosmetiikka-goes-Bath & Body Works" -vartalotuote! 😍 Te, joille amerikkalainen Bath & Body Works on tuttu, tiedätte, että brändin tuotteiden tunnusjuttu on hervottoman herkulliset tuoksut, joista ei jälkkärimäisiä vivahteita puutu. C/o Gerdin Blueberry Vanilla Fudge -tuotteet ovat kuin samaa perhettä, mutta täysin luonnollisina! Tällaiseen tuoksuun en ole toistaiseksi törmännyt missään muussa luonnonkosmetiikan tuotteessa.
Body Lotion on suosikkini, jossa vaniljatoffeen tuoksu on pehmeämpi, mutta sarjan suihkugeeli on myös ihana! Kumpaakin tuotetta on saatavana sekä 200 ml että 30 ml kokoisina. Mun kuvassa 30 ml koko.
Tanskalainen Raaw Alchemy voisi olla kuin Leahlanin ja By Mukk’in liitosta syntynyt pohjoismaalainen jälkeläinen.
Raaw’n tuotefilosofia seuraa Leahlanin öljy/vesi-pohjaista lähestymistapaa, elämykselliset tuoksut ovat tärkeässä roolissa muutamassa avaintuotteessa, uusi hoitoneste hyödyntää By Mukk -henkisesti merilevää ja yksinkertaisessa pakkausdesignissa on aistittavissa skandinaavista eleganssia.
Tarjouksessa 14.7. saakka -20% (47,12€)
Blue Drops -öljyn voi kiteyttää sanoilla: hienostunut luksusöljy herkälle mutta ei-tuoksuherkälle iholle. Tämä on PARAS elämyksellinen ja samalla todella tehokas hoitoöljy reaktiiviselle ja herkästi ärtyvälle iholle.
Moni valitsee herkälle iholle hajusteettoman öljyn, mutta se ei suinkaan ole välttämätöntä, jos ei ole todettuja hajusteherkkyyksiä tai -allergioita. Luonnon tuoksuvat ainesosat voivat itsessäänkin olla herkän ihon oireita hoitavia aktiiviaineita, ja näin on Blue Drops -öljyn sisältämien sinisen pietaryrtin sekä siankärsämön laita.
Sininen pietaryrtti (Tanacetum Annuum), jota Blue Tansyksi ja marokkolaiseksi kamomillaksikin kutsutaan, sekä siankärsämö (Achillea Millefolium), sisältävät kamatsuleenia, joka on voimakkaasti tulehdusta rauhoittava aine. (Samainen aine tuo öljyyn sinisen sävyn.) Kamatsuleeni-pitoisia yrttejä on käytetty lääkinnässä lievittämään tulehdustiloja jo vuosisatoja tai -tuhansia. Kosmetiikkatuote ei tokikaan saa lain mukaan väittää poistavansa tulehdusta, mutta kamatsuleenipitoinen kosmetiikka rauhoittaa ihoa tutkitusti.
Blue Dropsin silkkisen tuntuisen öljypohjan muodostavat jojoba-, kukui- ja baobab-öljyt. Pehmeän aromaattinen ja makea tuoksu tulee Blue Tansy -öljystä, Ylang ylangista sekä vaniliinista. Todella upea ja korkealaatuinen tuote!
Gold Drops puolestaan on ylellinen anti-age-öljy. Sen pohjan muodostaa elvyttävä ja uudistava yhdistelmä ruusunmarja-, kukui-, tyrni- ja kurpitsansiemenöljyjä, ja ikääntymisen merkkejä suitsivaa vaikutusta tukee chlorella-uute.
Olen antanut tämän vinkin monesti aiemmin, ja täältä se taas tulee: jos etsit täysin luonnollista ja mahdollisimman tehokasta hoitavaa ainetta hidastamaan ikääntymisen merkkejä, valitse ruusunmarja- ja tyrniöljy. (Bakuchiol olisi kolmas, cacay-öljy neljäs.)
Ruusunmarjaöljy sisältää päihittämättömän yhdistelmän vitamiineja ja rasvahappoja hidastamaan ihon ennenaikaista ikääntymistä ja häivyttämään kaikkia ikääntymisen merkkejä rypyistä pigmenttiläiskiin ja velttoudesta sameuteen. Tyrniöljy tulee hyvänä kakkosena; sen sisältämä A-vitamiinin esiaste beetakaroteeni sekä Omega-7-rasvahappo ovat erinomaisia luonnollisia aineita elvyttämään, suojaamaan, kirkastamaan ja kiinteyttämään ihoa.
Gold Drops -öljyssä on lämmin ja mausteinen, syvän aromaattinen tuoksu, jossa aistin jopa vivahteita kahvista. Äärimmäisen elegantti tuoksu, joka kertoo valmistajan taitavuudesta eteeristen öljyjen yhdistelyssä. Uskokaa pois - siinä on muuten ihan oma, huippuosaamista ja lahjakkuuttakin vaativa ammatillinen alue..! Gold Drops'issa on seetrin, frankinsensin, situunaruohon, ylang ylangin, petitgrainin sekä bergamotin eteerisiä öljyjä.
Sokerina pohjalla Raaw Alchemyn uutuus, niasiiniamidi-hoitovesi. Tässä on jälleen tuote, joka saa sukat pyörimään jaloissani! Innostun - no, sytyn vilpittömästi ihan liekkeihin, kun kohtaan poikkeuksellisen vaikuttavia ainesosayhdistelmiä.
Vakkariseuraajani tuntevat rakkauteni merileväyhdisteisiin, ja tässä hienossa hoitovedessä niasiiniamidiin yhdistyy korkea pitoisuus rusko- ja punalevää, joiden nimeen vannon ikääntyneen, auringolle altistuvan ihon hoidossa. Onpahan näiden seuraksi sekoiteltu vielä kosteuttavaa hyaluronihappoa, ihon pintaa napakoittavaa kofeiinia, rauhoittavaa allantoiinia ja antioksidanttista mustikkauutetta. Aivan mieletön cocktail!
Niacinamide Treatment Essence on koostumukseltaan paksuhkoa nestettä, joka taputellaan ja painellaan ihoon. Vaikutus on välittömästi kosteuttava. Säännöllinen käyttö kirkastaa ihoa, napakoittaa huokosia, häivyttää juonteita ja tasoittaa ihon sävyä.
Niasiiniamidin pitoisuutta ei mainita, mutta päättelen sen olevan 2% luokkaa, mikä tarkoittaa, että sillä on ihon suojabarriääriä vahvistava vaikutus. Pitoisuuden päättelen siitä, että tuotetiedoissa essencen luonnollisuus-prosentiksi mainitaan 97,5%, ja tämä jättää 2,5% tilaa synteettisille aineille. Niasiiniamidi on luonnosta löytyvä yhdiste, mutta sitä on luonnossa niin vähän, että se valmistetaan kosmetiikan tarpeisiin synteettisesti. Molekyläärisesti se on luonnollisen vastineensa kaltainen aine, eli kosmetiikan terminologialla 'luonnollisen kaltainen aine'.
Toinen tuotteen synteettinen aine on luonnonkosmetiikassa sallittu, sekin luonnollisen kaltainen, säilöntäaine kaliumsorbaatti. Sen pitoisuus on max 0,5%, joten päättelen niasiiniamidin pitoisuudeksi 2% tai vähän enemmän. :)
*
Kiitos kun luit tämän jutun, ja toivon, että löysit tuotevinkeistä ja brändiesittelyistä inspiraatiota omaan ihonhoitoosi! :)
Mikäli sinulla on herkkä iho tai tulehduksellisia iho-ongelmia kuten ruusufinniä, couperosaa, PODia tai atopiaa, suosittelen lukemaan tämän postaukseni, josta löydät joukon tarkoin valittuja Twistbe-lähestymistavan vinkkejä näiden ihotilojen hoitoon. Hormonaalisen aknen hoitoon saat vinkkejä puolestaan tästä postauksesta.
Minut tapaa osana Twistbe'n tiimiä jälleen tämän vuoden I Love Me -messuilla, jotka muuten tänä vuonna järjestetään marraskuun puolella. 💜
51 comments on “Inspiraatiota ihonhoitoon: Sannin Twistbe-suosikit!”
Oi 😍 Toi C/O Gerdin blueberry vanilja fudge -body lotion kuulostaa niin hyvälle, pakko talvella kokeilla viimeistään (vältän kesäisin ampiaispelon takia kaikkia vahvemmin tuoksuvia.. 😅)
Tämä on ihan hervottoman herkullisen tuoksuinen..! Voi olla, että amppareita tai muita pörriäisiäkin kiinnostaisi 😅
Käytän ympäri vuoden tätä.
Blue Drops -öljy on meillä sekä miehen että minun suuri suosikki. Miehenikin on joka kerta pakko huokaista öljyä laittaessaan kuinka mahtava tuoksu siinä onkaan...! :) Kiitos alevinkistä!
😍😍
Mikä on POD? 🤔
Perioraalidermatiitti eli suunympärysihottuma.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00499
Oi, tältä listalta löytyi kyllä monia tosi kiinnostavan kuuloisia tuotteita 🤩 ja tuo Twistben lila ilme on myös tosi vastustamaton, ihania noi messukuvat kukkapantoineen 🌺
Ootko tuoksutellut Leahlanin parfyymiöljyjä? Ihan kaamean hintaisia, mutta kiinnostavat. Oon ekaa kertaa vuosiin löytänyt tuoksurakkauteni (ennen olinkin ihan tuoksuhullu...) ja luonnolliset kiinnostaa kaikkein eniten. Jotenkin valikoima tuntuu vaan yhä aika suppealta. Pitäisi varmaan jaksaa mennä Twistben myymälään tuoksuttelemaan Leahlania :)
Niin on..! 🥰 Tosin oon puolueellinen, kun liila on muutenkin mun lempiväri. 🤪💜
Kyllä! 😍 Tai kahta, kolmas vielä korkkaamatta. Sain näistä pienet näytteet Twistbe'ltä. Olen testannut Bless'in ja Pamplemoussen, Kiele vielä odottelee.
Ovat kyllä aivan ihania, tosin Pamplemoussen kohdalla mulla heräsi ajatus, että kannattaakohan sitä käyttää kesäisin, kun siinä on greipin eteeristä öljyä, jota ei ole hyvä käyttää auringossa kun se voi aiheuttaa fototoksisen reaktion. Itse taidan rajoittaa sen käytön talveen tai ilta-aikaan.
Muissa kahdessa ei ole fototoksisia öljyjä.
Voinko laittaa ensin alimmaiseksi Novexpertin C-seerumia ja sitten päälle Dermon C-seerumia sekä C-voidetta?
Mikäpä ettei. En tosin välttämättä näe hyötyä näin monen C-vitamiinituotteen kerrostamisessa. Valitsisin itse yhden C-seerumin ja yhden C-voiteen, jos eri C-tuotteita haluaa kerrostella. Tai vaihtoehtoisesti C-hoitoveden ja C-seerumin.
Ok, teen noin kuten neuvoit.
Vartalolla C-vitamiinin käyttö aurinkovoiteen alla ei kohdallani onnistunut, sillä L300-sarjan C-vitamiinipitoinen vartalovoide ei vain asetu Änglamarkin vartaloaurinkovoiteen alle. Illalla tuota L300-voidetta voisi tietenkin käyttää, mutta se ei tunnu paahteessa rasittuneella iholla kovinkaan hoitavalta, joten laitan iholle illalla mieluummin jotain muuta.
Voi harmi. 😔
Anteeksi kun kysyn Twistben tuote-esittelyn alla Prisman tuotteista, mutta oletko testannut Prismassa myytävää, puuterimaista aurinkotuotetta nimeltään Hawaiian Tropic Mineral Translucent Sun Protection Powder spf 30? Kiinnostaisi kovasti, jos voisit kurkata myös tämäntyyppistä tuotetta. Tosin, ei tuota varmaan mitenkään voi olla kovin mukavaa lisätä hikisille kasvoille...
En, enkä tulekaan testaamaan, koska puuterimuotoiset SPF-tuotteet ovat hölynpölyä. Niillä ei voi _mitenkään_ saavuttaa luvattua SPF-tasoa, koska niitä täytyisi silloin hölvätä iholle ihan järjettömän paksu pakkeli. Mun on vaikea nähdä, kuka haluaisi suojata ihonsa kuivalla puuteripakkelilla, kun vaihtoehtona on myös ihoa kaunistavia ja kosteuttavia voidemaisia SPF-tuotteita?
Puuterimuotoisella SPF-tuotteella voi mahdollisesti aivan minimaalisesti lisätä SPF:n tehoa kasvoilla muihin SPF-tuotteisiin yhdistettynä, mutta yksinään käytettynä se on vitsi. Ja ihmettelen, miten näitä saa lain mukaan edes myydä aurinkosuojatuotteina, koska kukaan kuluttaja ei levittäisi puuteria kasvoilleen 2 mg / neliösentti.
Lisätuotteena tämä itselläni olisikin. Siis päivän aikana tapahtuvaan lisäilyyn ja pahimman välttämiseen.
Näen edelleen, että puuterimainen tuote on tähän huono tuote. Jos ajatellaan, että laitat kasvoillesi aamulla klo 8 aurinkovoidetta SPF 50 (ja laitat sitä suojakertoimen vaatiman määrän), niin klo 13.00 tästä suojasta on jäljellä raffisti arvioiden ehkä puolet eli SPF 25, riippuen siitä kuinka paljon olet hikoillut ja liikkunut. Jos lisäät tähän päälle SPF 30 -puuteria, saat arviolta SPF 4-lisäsuojan kasvoille, eli ihollasi on alle SPF 30 verran suojaa. Keskipäivällä suojan tulisi nimenomaan olla voimakkain. Aurinkoherkällä iholla tekisin lisäsuojauksen päivällä ehdottomasti kunnon tuotteella, jotta suoja on paras mahdollinen.
Joo, olen mennyt nyt täysin tuohon ihan oikean tuotteen lisäämiseen. Lisäksi aamulla laitan iholle tosiaan C-vitamiiniseerumia (kun kirjoitit Novexpertin C:n antavan antioksidanttista suojaa parhaimmillaan jopa kahdeksan tunnin ajan, ostin tämän aamuiholle) ja syön yhden spiruliina-tabletin. Kasvoille ennen kotoa lähtöä ensin alle Änglamarkin spf 50 face -voidetta ja päälle Algan sävyttävää. Päivällä lisättävänä tuotteena Darphinin Intral. Paljon on muuttunut siitä, kun laitoin aamulla vain Alga Mariksen viisikymppistä ja toivoin parasta.
Liikun paljon. Tilanne voi olla niinkin huono, että suoja on hikoiltu piloille JO töihin päästessäni (useimmiten näin). :(
Sun nykytilannehan kuulostaa todella hyvältä! 🤗👏
Tsemppiä! Auringolta suojautuminen ei ole aina helppa tai edes mukavaa, mutta välillä olosuhteet eivät anna muuta vaihtoehtoa kun vedellä rasvaa rasvan päälle.
Oletko koskaan kokeillut sitä vinkkiäni, että pyyhkäiset kasvot päivän aikana puhdistusliinalla, ja sitten kokonaan uudet aurinkovoiteet puhtaalle iholle?
Kiitos!
Tuo voiteiden poispesu keskellä päivä olisi hyvin hankala toteuttaa. Minulla kun on nämä ongelmalliset silmänaluset, niin niitä peitän monella tuotteella. Jos ottaisin kasvoista kaiken pois, kaikki pitäisi levittää myös uudelleen (vaatii kuivumisenkin) ja sitten päälle vielä kiinnityspuuteri. Ensinnäkään tauko (jos sitä on) ei riittäisi siihen enkä voisi varata vessaa noin pitkäksi aikaa käyttööni.
Ai niin, piti vielä lisätä, että tietysti käytän myös päähinettä ja aurinkolaseja tuomaan suojaa kasvoille, mutta paras suoja olisi varmaankin kunnon covid-maski, mutta toisaalta helteellä sellainen olisi aivan karmea.
Dekolteen suhteen voin sanoa, että sen suojaamisessa olen onnistunut aika hyvin (sen sentään pystyy peittämään lähes täysin) aikuisiällä. Kerran hyvin nuorena olen polttanut alueen tyhmyyttäni ja muiden toiminnan seurauksena (kyllä, vielä aikuisen ihmisen kehotuksesta). Edelleen kyllä olen tosiaankin silmät auki uusien aurinkosuojavaatteiden suhteen - kun saisi sellaisen ohuen mutta kurkun ja dekolteen kokonaan peittävän, näppärän aurinkovaatteen.
Ymmärrän hyvin.
Luulisi, että aikuisillekin olisi UV-suojavaatteita myynnissä, kun on lapsillekin..?
Jonkin verran kyllä.
Raaw Alchemy on 😍😍😍 Olen käyttänyt yhden pullon Cleansing Silkiä ja Velvet Cocoon -vartaloöljyä ja pullojen tyhjentyessä oli pakko hankkia uudet. Putsari on tehnyt todella hyvää reaktiiviselle, kuivalle ja punoittavalle iholleni ja vaikka tämän hintaluokan vartaloöljy ei ole mitenkään tarpeen kautta perusteltavissa, hankin lisää vain siksi että se tekee yksinkertaisesti elämästäni parempaa 😊 Sain samassa lahjapakkauksessa Blue Dropsin 15ml pullon ja jännä nähdä, miten vertautuu nykyisiin Yin Your Skinin suosikkikasvoöljyihini.
Leahlanin parfyymiöljyt ovat myös ihania! Pamplemousse oli vähän liian karkki ehkä makuuni, mutta kahta muuta olen käyttänyt ahkerasti, vaikka tuoksuharrastajana kaappi on jo täynnä vaihtoehtoja. Ostan todella vähän tuoksuja nykyään (koska ennestään on jo *paljon*), mutta näistä jomman kumman saatan hankkia, kun näytepullo loppuu. Nyt manaan vain sitä, että olen tärvellyt itseni tykkäämään näistä kalliimman hintaluokan tuotteista niin, ettei oikein muut enää kelpaa... onneksi ovat myös riittoisia.
😍😍 (Sait suunnilleen minutkin jo ylipuhuttua haluamaan testata Velvet Cocoonia..! :D)
Hehheh..! 😄
Mullahan on käynyt niin, että kun työn puolesta omistauduin testaamaan pari vuotta sitten Aimee de Marsin luonnollisia parfyymeja, ja tämä projekti vei useamman kuukauden niin, etten lainkaan käyttänyt synteettisiä parfyymeja, niin tämän seurauksena mun suhde parfyymikemikaaleihin muuttui, ja saan nykyään tosi herkästi synteettisistä parfyymeista päänsärkyä. Niissä on jotain, mikä ärsyttää minua. Tämä jopa harmittaa minua, sillä olen hajuvesiharrastaja, ja mulla on kaapit täynnä ihania synteettisiä hajuvesiä. Pystyn käyttämään niistä osaa, mutta tuoksukokemus ei ole enää sama. Mieluiten käyttäisin vain luonnollisia parfyymeja, ja 90-prosenttisesti käytänkin.
Raaw Alchemya ja c/o Gerdiä on saanut jo jonkin aikaa myös Lykolta 😊 Nykyään näemmä Raawia saa ainakin jossain määrin myös Booztilta.
Itse toki suosittelen ostamaan tuotteet suomalaiselta yritykseltä, jolta saa samalla myös korkean tason palvelua :) Lyko ja Boozt ovat ruotsalaisia yrityksiä.
Näistä on ilo lukea, fiilis on vähän kuin toiselta planeetalta. Tämän hetkinen tilanne keskittyy lähinnä terveyden (sairauden) hoitoon, joten ihonhoito on takavasemmalla - mutta muistan sentään putsata kasvot tuplapuhdistuksella, suihkuttaa kosteuttavaa kasvovettä, ja joskus jopa sipaista seerumia ( Dermosilin uusi on oikein mukavan tuntuinen..!) 😊
Onpa kurja kuulla, NG. 😔 *halaus ja voimia paranemiseen* Vähän olin jo ehtinyt kaivatakin sinua kommenttilaatikkoon ja mietin, että ehkä olet jossain lomamoodissa - ja hyväkin kyllä pitää välillä taukoa somesta ja blogeista..!
Sain Whamisan sinisessä pullossa normaalisti olevan kasvoveden toimimaan Olivia Kleinin suihkepullosta, jopa siis ihan hyvinkin! :) Paljon mukavampi suihkutella kuin taputella.
Jos ja kun otan nyt C-vitamiinin kasvoille Novexpertin-tuotteesta, mistä tuotteesta saisin kasvoille kasvipohjaisen retinolin? Eli millä voisin korvata retinolin, jota olen aiemmin saanut Evolven bio-retinol + C -boosterista?
Vaikkapa Circuloven kasvoöljystä! 👌
Esittelin sen täällä:
https://karkkipaivablogi.com/2024/06/circulove-luonnonkosmetiikka-nyt-entistakin-parempi/
Tässä on tehokkain tuntemani bakuchiol-pitoisuus Suomessa myytävistä tuotteista,
Toinen hyvä voisi olla Mádaran "retinoli".
Tuo Raaw Alchemyn Velvet Cocoon alkoi minuakin kiinnostamaan kovasti, mutta sitä ei ilmeisesti ole Twistben valikoimissa, ja haluaisin suosia ainoastaan kotimaisia verkkokauppoja?
Twistbe on Raaw Alchemyn ainoa virallinen suomalainen jälleenmyyjä.
Ehdota Twistbe'lle Velvet Cocoonin valikoimaanottamista..? 🙂
Tässä olikin monta ihan uutta tuotemerkkiä ja monta kiinnostavaa tuotetta pistin muistiin.
Nyt tarvisin apua ja tuntuu, ettei sitä kosmetiikkamyymälöistä oikein saa kun harva myyjä on kovin perehtynyt. Mulla on vuosia ollut käytössä Paulas Choisen Resist spf 50 päivävoide ihan ympärivuotisesti. Olen sitä onnellisena käyttänyt ja ollut siihen tosi tyytyväinen. Se on riittävän kosteuttava, sopii 45 + iholleni, korkea spf ja toimii meikin alla täydellisesti. Mutta nyt kun tulkkasin tuotteen aurinkosuojan, totesin sen olevan kamalaa kuraa enkä haluaisi sitä enää käyttää. Olkoon kuinka hyvä tahansa muuten.
Tilalle pitäisi löytää päivävoide suojakertoimella seuraavin kriteerein:
-tarpeeksi kosteuttava
-suojakerroin vähintään 30, enempi parempi
-seerumit yms menee mukavasti alle ja meikkivoide päälle, eikä rullaudu (tiedän toki, tämä niin tapauskohtaista ettei varmaa voi sanoa.)
-mieluusti luonnonkosmetiikka, mutta tämä ei ihan välttämätön ole
-hinnalla ei väliä, korkea hinta tulee olla silti perusteltu ja näkyä muuallakin kuin hintalapussa
-ympärivuotiseen käyttöön eli ei varsinainen aurinkovoide
Jos mieleesi tulee joku tuote, jota kannattaisi kokeilla niin vinkkaa. Olisi niin helpompi lähteä sopivaa etsimään ja ehkä hieman säästää rahaakin jos edes jokunen vikaostos jäisi tekemättä.
Aurinkoisia kesäpäiviä!
USAssa ei valitettavasti edelleenkään ole hyväksytty uusia UV-filttereitä sitten vuoden 1999 😔 Eli Paula's Choicella ei ole muuta mahdollisuutta, kuin käyttää vanhoja filttereitä. 😔 (Mulle on selvinnyt lisää tietoa siitä, MIKSI niitä ei ole vieläkään hyväksytty, mutta se olisi oman postauksen aihe. Lyhyesti: FDA vaatii eläinkokeita (!) uusien filtterien turvallisuuden takaamiseksi, ja monet eurooppalaiset UV-filtterivalmistajat eivät niitä halua suorittaa, ja mm. tämä on yksi syistä, miksi uudet filtterit eivät saa USAssa hyväksyntää. Ihan uskomatonta meininkiä.
Tämä on helppo, vastaus on BEAUTY OF JOSEON Rice + Probiotics Sunscreen SPF 50+. Ei tosin ole luonnonkosmetiikkaa.
SUPERkosteuttava (koostumuksesta 30% on riisiuutetta), SUPERkevyt ja sisältää vain uusia UV-filttereitä. Tätä myydään nykyään Prismassakin..!
Kiitos Sanni vastauksesta. Mulla on jopa kaapissa tuo Beauty of Joseonin voide. Jotenkin kuvittelin sen olevan enemmän ns oikea aurinkovoide, kun etsin ns suojakertoimellista päivävoidetta jatkuvaan käyttöön. Olen tuota satunnaisesti käyttänytkin muiden rinnalla ja hyvältähän se tuntuu, otan vakikäyttöön.
Oikeastaan kaikki korealaiset kasvoaurinkovoiteet on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön päivävoiteen tavoin, eivätkä ole vedenkestäviä. Tuo ei-vedenkestävyya selittää myös niiden keveyttä iholla. Minua on suorastaan mietityttänyt, eivätkö korealaiset käy kesällä uimassa lainkaan, vai miten he suojautuvat auringolta vedessä..? Ehkä Koreasta löytyy myös erityis-aurinkotuotteita varsinaiseen auringossa (ja vaikka uimarannalla) oleiluun. Nuo yleisesti meilläkin päin myydyt aasialaiset kasvoaurinkovoiteet ovat kaikki ei-vedenkestäviä ja suunniteltu ympärivuotiseen ihonhoitokäyttöön.
Hei, mä suosittelen De Mamiel Skin Nectar SPF30. On todella hyvä, jos hinnalla ei väliä. Itse päässyt yhden pullon verran tätä ihanuutta käyttämään. Ja mikä parasta luonnonkosmetiikkaa 😊
Pitäisikö tuote Novexpertin C-seerumia säilyttää peilikaapissa pahvipakkauksessaan vai suojaako itse lasipullo tuotetta jo tarpeeksi?
Lasipullo sekä lasipullon sisällä oleva vakuumipussi suojaavat tuotetta äärimmäisen hyvin.
Ihania tuotteita! Katselin Twistben valikoimaa ja Leahlanin puhdistusöljyä voisin pohtia seuraavaksi puhdistustuotteeksi. Ihan jo tuoksunsa puolesta voisin sen hankkia :)
Kysymys aihealueen ulkopuolelta: osaatko sanoa luonnonkosmetiikan puolelta persikkaista poskipunaa? Olen melko vaaleaihoinen, joten ei liian tummaa/oranssista. Mut olen huomannut, että noi persikan sävyt saa kasvoni hehkumaan vaikka olen aina ajatellut, että viileät pinkit ynnä muut vastaavat sävyt olisi minulle sopivimpia.
Tuo Leahlanin putsari on todellakin omaa luokkaansa, puhdistusöljyjen Rolls Royce..! 👌
Kyllä! :) Laveran Rosy Peach on oma monivuotinen suosikkini. Myös Couleur Caramelin #51 Peach on todella nätti..! 😍 Näitä myyvät Jolie ja Ruohonjuuri.
Ah, ruusunmarjaöljy :D !!! Vuosikymmenien kosmetiikkakokeilujen perusteella voin sanoa, että se on toistaiseksi ainoa tuote, joka vaikuttaa aknearpia vaalentavasti ja ihoa kirkastavasti. Kasvojen kiinteytymisestä en osaa vielä sanoa (tuo edellinen lause arvista perustuu siis muutamien kuukausien säännölliseen käyttöön, ja minusta sekä muista tulos on hämmästyttävän selvä).
Seuraavaksi menee kokeiluun tyrniöljy, mitä se tekisi kiinteytykselle... Jotenkin minullakin on halu pitkällisen kosmetiikan käytön jälkeen palata öljyjen käyttöön, mutts koska kaikki luonnonmukaiset kosmetiikka- ja hoitovalmisteet eivät käy minulle, allergisoidun niistä herkästi, niin öljyt näyttävät käyvän minulle hyvin. Kokeilussa on nyt useampia öljymäisiä putsareita, mutta en ole löytänyt tajuntaani täräyttävää vielä.
Ehkä niasimiidi ja hylauorinihappo ovat ainoat mitä suostun öljyjeni kanssa käyttämään mutta suunta on noin yleisesti ottaen poispäin liiallisesta läträämisestä: yksinkertaisuus kunniaan.
Siis 65vuotias paksuihoinen, öljyinen sekaiho jossa ei ole vielä lainkaan ryppyjä.
Onpa mahtavaa kuulla! :) 🙏🏻
Suosittelen kokeilemaan myös bakuchiolia sisältäviä öljyvalmisteita :) Tyrni on fantastinen aine, mutta niin on myös bakuchiol, ja sopii tosi hyvin myös sekaiholle.
Wow! Rasvoittuvalla ihotyypillä on tosiaan tämä etu, että iho rypistyy huomattavasti hitaammin kuin kuiva tai normaali iho. 🙏🏻
Hei!
Törmäsin googlen syötteissä uutiseen, jossa mainittiin, että talkkijauhe saattaa kohottaa naisilla munasarjasyövän riskiä. Ja jo aiemmin, jossain maikkarin dokumentissä kerrottiin saman suuntaisesta epäilystä.
Onko talkki kuitenkin jonkin sortin kivijauhe? Entä eikö mineraalimeikeissäkin mica ainesosa ole jonkinlainen kivijauhe? Tiedätkö sinä Sanni tästä aiheesta enemmän? Innokkaana mineraalimeikkien käyttäjänä heräsi mieleeni kysymys, että onkohan mikään taho tutkinut, kuinka turvallista niiden käyttö on päivittäin vai onko tuo talkki ihan eri sortin kiviainesta tai kiillettä mitä lie...
Ajattelin rohkaistua kysymään sinulta, kun tietämyksesi kosmetiikasta on ihan huikeaa:)
Talkki on mineraali, koostuen mm. magnesiumsilikaatista.
Mica on kuuluu myös silikaattimineraaleihin, suomenkieliseltä kokonaiselta nimeltään mica-kiille.
Mican turvallisuutta on tutkittu paljon, ja mican tuotantoon liittyy ikävä kyllä paljon epäeettisyyttä ja kaikenlaisia epäkohtia. Siksi moni yritys on lisännyt läpinäkyvyyttä käyttämänsä mican suhteen ja kertoo avoimesti, mistä micansa hankkii, ja millä he varmistavat mican eettisyyden sekä turvallisuuden (mm. puhtausaspektit - kaikkiin mineraalijauheisiin liittyy epäpuhtausriski).
Talkkiin liittyy varmastikin aivan samanlaisia tutkimuksia sekä myös eri laatuista tuotantoa, ja eettisesti sitoutuneet, talkkia käyttävät yritykset oletettavasti varmistavat käyttämänsä talkin puhtauden. Tähän en kuitenkaan ole sen kummemmin perehtynyt.
Lyhyesti todettuna: mineraaliainesosat kosmetiikassa voivat olla epäpuhtaita tai puhtaita. Niitä on saatavilla hyvin monena eri laatuna ja on yrityksen vastuulla varmistaa, että heidän käyttämänsä mineraalijauheet ovat puhtaita ja tuotanto tapahtuu eettisesti.
Hei!
Luin vasta nyt tuon linkin vertailun, jossa oli verrattu Medik8 sy-seerumia ja tuota itselleni uutta havajilaista kasvoseerumia.
Olen jo reilun vuoden käyttänyt Medik8 Crystal Retinal -seerumeita ja ihastunut niihin totaalisesti. Itseäni viehättää juuri se, että ne ovat iholle levitettäessä juuri niin "hajuttomia ja mauttomia", että tuntuu ettei olisi levittänyt mitään. 😁
Eli seerumi ei tavallaan häiritse muiden tuotteiden käyttöä.
Uskon siis, että tuo koostumus on osin haettua ja tuotteet tavoite on eri kuin öljysserumissa (joka sekin kuulostaa ihanalta, mutta ei tarttuisi minun ostoskoriini).
Olen tainnut jo tästä kommentoidakin, en ole varma, mutta tuo Medik8-seerumi on luultavasti ainoa ihonhoitotuote, josta olen saanut konkreettisia ja näkyviä muutoksia parempaan suuntaan iholla. Ei siis hetkellistä ihon pinnan miellyttävää tuntumaa, vaan nimenomaan pitkällä käytöllä havaittavaa kohentumista.
Mukavaa kesäloman jatkoa! ❤️
Näin varmasti onkin, Medik8 on hyvin apteekkimainen sarja eikä tuotteilla haeta elämyksellisyyttä.
Uskon, että Medik8'n tuotteet ovat tuotekehityksensä ja suorituksensa puolesta todella laadukkaita (vaikka juuri tuo R-Retinoate ei mulla toiminutkaan, Retinol Eye TR taas toimii), mutta ainoa asia, jolle voi vähän nostaa kulmakarvoja tiettyjen tuotteiden - kuten tuo R-Retinoate-sarja - kohdalla, on hinta. Hinta ei millään tapaa korreloi sisällön kanssa. Kyllä imago/brändihinnoittelussakin voisi jokin järkevä katto olla ;D
Mukavaa kesäloman jatkoa! ❤️
Kiitos Elli..! Ja tämä kommenttisi saa minut muistamaan, että sinulta tuli jokin aika sitten viesti Karkkipäivän Facebookiin, mutta kun en ole Facessakaan ollut aktiivinen useaan viikkoon, viesti on unohtunut. Käyn vastaamassa siihen nyt..! ☺️
Mä oon tällä hetkellä oireeton psoriaatikko, jolla pisamia ja pientä atooppista taipumusta, en haluaisi kasvotuotteen vaalentavan pisamia yhtään. Kuitenkin 44 vuotiaana anti-age tuotteet, varsinkin auringon vaikutusta vastaan (olenhan tietenkin nuoruuden elämäni suurilta osin painanut ulkona heppojen kanssa ilman aurinkovoiteita😬) aurinkoa on psorin takia otettu uvb-kaapista ja livenä. Vaikkei mun mielestä näytä siltä, niin onhan se varmasti tehnyt ”tuhoja”. Nykyään toki aurinkorasvat käytössä! (Muinoin muuten aurinkorasvan käyttö, ja oman päättelyni mukaan kemialliset suojat aiheutti ihan mielettömän aurinkoihottuman/nokkosrokon. Loppui, kun löysin sinkkipastan ja sitä kautta fysikaaliset suojat) Noi ihanat merilevät houkuttelee ja mahdollisimman kevyet a-vitamiinit.
Mitä tuotteita sulle tulis ekana mieleen. Nyt käytössä päivittäin Whamisan deep rich ja frantsilan porkkanaöljytipat. Tarvittaessa hyaluroni tai kosteusvoide, mikä milloinkin. Puhistus Evolven Kalahariöljyllä<3
Moikka Pisamanaama,
Heti ensimmäiseksi haluan kertoa, että en ole perehtynyt psoriasis-ihon hoitoon, ja pätevimmät vinkit saat todennäköisesti Twistbe'n ihonhoidon asiantuntijoilta. ❤️ Twistbe on Suomessa ainoa luonnonkosmetiikan jälleenmyyjä ja asiantuntija, jonka henkilökunta on erikoistunut tulehduksellisten iho-ongelmien hoitoon.
Minun taustani on kosmetiikan yleisestä myynnistä ja markkinoinnista, ja tunnen vain psori-ihon hoidon yleiset suuntalinjat, eli mielellään hajusteetonta ja mahdollisimman yksinkertaista. Kertomasi perusteella (-> nyt käytössä oleva ihonhoitokokonaisuutesi) päättelen, että hajusteet eivät kuitenkaan ole ongelma juuri sinun ihollasi. :) 👍 Käyttämäsi tuotteet ovat erittäin laadukkaita ja hyviä. Onko sinulla jokin syy, miksi haluaisit vaihtaa muihin tuotteisiin? Vai kaipaisitko vain vaihtelua? Mikä sekin on hyvä syy! ☺️
Mikäli haluat, että ihonhoitotuotteesi eivät vaalenna pisamiasi, jätä käyttämättä hedelmähappopitoiset tuotteet tai kaikki sellaiset, joissa lukee "brightens", "lightens" tai "anti-pigment / dark spot". Ihoa vaalentavia aineita on lukuisia, joista luonnonkosmetiikassa eniten käytettyjä ovat hedelmähapot, mulperipuun uute, merinarsissi, arbutiini (puolukan eri yhdisteet), sekä lakritsiuute.
Moikka! Onko sinulla tietoa Föllinge-sarjasta, myydäänkö sitä Ruotsissa ihan peruskaupoissa, apteekeissa vai luonnonkosmetiikkakaupoissa? Menossa käymään Ruotsissa niin voisi käydä ostoksilla. Föllinge-kasvovesi on pelastus mun iholle 😊
Moikka S,
Pahoin pelkään, että Föllinge on Ruotsissa saatavilla vain joissain hyvin valikoiduissa pienissä ekoputiikeissa. En ole itse nähnyt Föllingeä yhdessäkään luontaistuotekaupassa tai muuallakaan.
Ruotsissahan luonnonkosmetiikalla on ikävä kyllä ihan eri asema kuin Suomessa, ja sen saatavuus on erittäin rajallista. Normikaupoissa ei luonnonkosmetiikkaa juurikaan näe. Apteekeista saattaa löytää Weledaa, mutta ei muuta luonnonkosmetiikkaa. Åhlénsilla olen joskus nähnyt Estelle & Thildiä.
Luontaistuotekaupoissa myydään Ruotsissa tyypillisesti vain isoja brändejä kuten Mossa, Lavera ja Weleda. Ruotsalaisista brändeistä näkee Maria Åkerbergiä ja C/o Gerdiä. Mutta esim. Föllingeen en ole vielä missään törmännyt. Tosi harmi, että ruotsalaiset myymälät eivät laajemmin tue kotimaansa pieniä luonnonkosme-brändejä.