02.03.2024

Esittelyssä Yin Your Skin Aura ja Sumu

Tämä postaus on odotellut luonnoksissa joulukuusta saakka, ja aina vain on tullut jotain, minkä vuoksi sen valmiiksi kirjoitus on siirtynyt. Tänään istun junassa matkalla Uumajasta Sundsvalliin ja NYT aion käyttää matka-ajan tämän postauksen ulos-saamiseen :)

Katja Kokon Yin Your Skin -sarja täydentyi viime vuonna peräti kolmella uudella tuotteella, joista ehdin esitellä vain upean Salva-puhdistusbalmin.

Salvan jälkeen ilmestyivät hoitava kasvosuihke Sumu sekä kasvoöljy Aura. Olen saanut ne testiin Yin Your Skin'in PR-toimistolta.

Mun on pakko sanoa, että fanitan näitä Yin Your Skinin ulkopakkauksia ihan hulluna..! Ensin pidin niitä vähän erikoisina - siis hyönteisiä kauneustuotteissa..? (Ja nyt käärme..!?)  Mutta sittemmin näiden jopa hieman lapsenomainen tyyli poikkeuksellisine väreineen on voittanut minut puolelleen, ja nykyään mua ilostuttaa aina, kun näen YYS:n pakkauksia. Ne ovat niin erilaisia kuin kilpailijoiden, ja erottuvat hyllyllä. Ja lapsenomaisuushan on aina tunnetusti ollut mun cup of tea...!

Yin Your Skin Sumu

Mikä ei aivan ollut mun kuppi teetä tällä kertaa, on uutuuksien tuoksu. En halua sanoa, että tuoksu olisi paha, mutta se on vääränlainen minulle. Ehkä juuri tuoksukokemus oli osana siinä, että en ihan heti syöksynyt hyppien ja pomppien esittelemään Sumua ja Auraa - toisin kuin Salvan kanssa kävi. (Salva-putsarissa on mun mielestä yksi kaikkien aikojen parhaita kosmetiikkatuotteen tuoksuja..! 😍)

SUMU TRANSFORMATIVE FACE MIST 78€ / 100 ml

Puretaan tuttuun tapaan inci auki. Ennen kuin mennään yksityiskohtiin, sanon, että Sumu on todella kosteuttava ja miellyttävän tuntuinen kasvovesi. Harvinaisempana piirteenä erottuu pääraaka-aine: vihreän teen hydrolaatti (eli vihreän teen lehdistä höyrytislauksella saatu vesimäinen uute). Tätä hydrolaattia näkee todella harvoin.

CAMELLIA SINENSIS LEAF WATER - vihreän teen vesi; virkistää, puhdistaa, supistaa huokosia.
CITRUS AURANTIUM AMARA FLOWER WATER - appelsiininkukkavesi; kosteuttaa, uudistaa ihoa.
GLYCERIN - glyseroli; sitoo kosteutta.
JASMINUM OFFICINALE EXTRACT - jasmiininkukkauute; kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa.
NELUMBO NUCIFERA FLOWER EXTRACT - lootuksenkukkauute; kosteuttaa, rauhoittaa, tasoittaa ihon sävyä
HIBISCUS ROSA-SINENSIS FLOWER EXTRACT - hibiskus-uute; kosteuttaa, kirkastaa ja uudistaa ihoa.
VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT - mustikkauute; rauhoittaa ihoa, antioksidanttinen
GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT - neidonhiuspuu-uute; rauhoittaa ihoa, antioksidanttinen
LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE - fermentoitu retiisinjuuri; toimii säilöntäaineena
DEHYDROACETIC ACID - säilöntäaine
BENZYL ALCOHOL - säilöntäaine, myös tuoksuaine
AQUA - vesi, todennäköisesti mukana osana jotain uutetta, ehkä neidonhiuspuun?
XANTHAN GUM - ksantaanikumi; tihentäjä. En tiedä miksi se on mukana, tämä suihke on täysin nestemäinen.

Yin Your Skin Sumu

Yin Your Skin'in sivulla Sumun kuvaillaan edustavan arjen aromaterapiaa. Suihkeessa pitäisi tuoksua appelsiininkukka ja vihreä tee. Minä aistin tässä lähinnä hyvin maanläheisen teen aromin, en ripaustakaan mitään kukkaista, makeaa tai pehmeää. Yin Your Skin'in aikaisempien, ihanan aromaattisten tuoksujen perusteella tämä yllätti minut täysin.

Vaikka raaka-aineet tässä kasvosuihkeessa ovat upeat, en voi sanoa nauttivani tuoksusta. Tiedän, että Katja valitsee todella tarkasti tuotteidensa raaka-aineet, ja kun tähän tuotteeseen ei ole lisätty eteerisiä öljyjä (se vaatisi solubilisaattorin käyttöä, mitä Katja haluaa välttää), tuotteessa tuoksuvat raaka-aineet itsessään. Siltikin - odottaisin tämän hintaluokan tuotteen tuoksuvan elämykselliseltä.

Jos joku teistä on kokeillut Sumua, kuulisin mielelläni teidän mietteitänne sen tuoksusta.

Yin Your Skin Aura

AURA SUBLIME BEAUTY CONCENTRATE 89€ / 30 ml

Rakastettu Sileä on saanut rinnalleen toisen Yin Your Skin -öljyn: ylellisen Auran.

Harmittaa, etten ottanut kuvaa pisaroista Sileää ja Auraa, ne ovat niin makean väriset; Sileä on sinivihreä, Aura oranssinpunainen..!)

Auran  oranssinpunainen väri tulee tyrnin ja ruusunmarjan hiilidioksidiuutoksista. Hiilidioksidiuuttaminen tuottaa kaikkein tehokkaimman öljyuutoksen; siinä säilyvät parhaiten öljyn aktiiviset, hyödylliset yhdisteet. Hiilidioksidiuutteet ovat tyypillisesti intensiivisemmän värisiä kuin kylmäpuristetut öljyuutteet, siksi Aurankin väri on niin voimakas. Olen lukenut joidenkin asiakkaiden kuvailevan, että Aura jopa jättää heidän iholleen kevyesti sävyä tai vähintään "terveen hehkun". Minulla on niin kellertävä ja värikäs iho luonnostaan, etten ole omalla ihollani tällaista havainnut.

Auran öljykoostumus on seuraavanlainen: pohjan muodostavat purasruohon siemenöljy, iltahelokkiöljy ja kamelia- eli teepensaan öljy, jotka tekevät cocktailista ravitsevan ja erinomaisesti kuivalle iholle sopivan. Öljy ei kuitenkaan ole kovin paksua, mutta kameliaöljyssä on runsaasti oleiinihappoa, minkä puolesta se ei ole paras öljy rasvoittuvalle, epäpuhtaalle tai sekaiholle. Eksoottinen tamanuöljy tuo Auraan tulehtunutta ja ärtynyttä ihoa rauhoittavan ominaisuuden.

Lisäksi Aurassa on mielenkiintoinen rapsiöljypohjainen laktritsinjuuren, rohtosalkoruusunjuuren ja riisinleseuutteen yhdistelmä, joka torjuu pigmenttimuutoksia (= ehkäisee tyrosinaasientsyymin toimintaa).

Erittäin vaikuttava kokonaisuus kuivalle, ikääntyneelle ja herkälle iholle jolla on pigmenttimuutoksia.

Yin Your Skin Aura

Mutta sitten se tuoksu....

Nämä ovat hyvin yksilöllisiä kokemuksia, täytyy muistaa. Siksi minusta tuntuu välillä jopa epäreilulta tai harhaanjohtavaltakin kuvailla tuotteiden tuoksuja, koska joku toinen voi kokea saman tuoksun aivan eri tavalla. Tämä on käynyt ilmi moneen kertaan blogivuosieni aikana. Siltikin - arvostatte mun tuoksukuvauksia, ja saan paljon kiitosta siitä, että kuvailen aina testaamieni tuotteiden tuoksuja. Jatkan siis tällä tiellä, mutta sanon: kannattaa aina tuoksutella tuotetta itse, eikä mennä vain toisen kokemuksen johdattamana.

Auran tuoksu. No, se on voimakas. Hyvin voimakas. Ensimmäistä kertaa jonkin ihonhoitotuotteen tuoksu jää iholleni todella pitkäksi aikaa, puhutaan jopa tunnista tai tunneista.

Auran tuoksun luovat jasmiini, magnolia ja porkkanansiemen. Blogiani säännöllisesti lukevat saattavat muistaa, että en pidä jasmiinin tuoksusta. Jo tämä ikävä kyllä tekee Aurasta lähtökohtaisesti vähemmän miellyttävän tuoksuisen minulle. Magnolia on minulle vähemmän tuttu tuoksu, mutta sen pitäisi olla jasmiinia kevyempi. Koska magnoliankukka on Aurassa kiedottu jasmiinin sekä niin ikään voimakkaasti tuoksuvan, hyvin juurevan porkkanansiemenöljyn seuraan, sen mahdollinen raikkaus jää kahden seuralaisensa runsauden alle.

Yksinkertaisesti todettuna: mielestäni Auran tuoksu on liian voimakas. Ja kun kaikkein hallitsevin nuotti on minun epäystäväni jasmiini, ei tästä voi tulla mun suosikkiöljyä. Ja se on harmi. Koska itse koostumus on upea; Auran ihotuntu on samettisen ravitseva ja samalla nopeasti imeytyvä, cocktail on täynnään upeita hoitavia ainesosia ja pidän öljyn röyhkeän intensiivisestä väristäkin.

Varmasti unelmatuote niille, jotka pitävät jasmiinin tuoksusta.

Yin Your Skin Aura ja Sileä

AURA VS. SILEÄ

Sileä:

💙 Sopii herkälle, punoittavalle, normaalille ja kuivalle iholle

💙 Sopii gua sha -hierontaan

💙 Koostumus keskitäyteläinen ja ihanan silkkinen

💙 Tuoksu on pehmeä ja aromaattisen makea ja tulee Blue Tansysta

💙 Väriltään sinivihreää

💙 Blue Tansy tuo öljyyn sen tehokkaasti rauhoittavan vaikutuksen

💙 Puolukansiemenöljy kirkastaa ihoa

💙 Italianolkikukka ehkäisee ikääntymisen merkkejä

💙 Pohjan muodostava, runsaasti alfalinoleenihappoa sisältävä chiansiemenöljy vahvistaa ihon suojabarriääriä

Aura:

🧡 Sopii kuivalle, ikääntyneelle ja ärtyvälle iholle sekä iholle, jolla on sameutta ja/tai pigmenttiläiskiä

🧡 Koostumus on kevyen ja keskitäyteläisen välimaastossa, tuntuma samettinen

🧡 Tuoksu on voimakkaan kukkainen

🧡 Väriltään oranssinpunaista, mikä vahvistaa iholle syntyvää tervettä hehkua

🧡 Voimakkaan antioksidanttinen

🧡 Lakritsinjuuren, rohtosalkoruusun ja riisinleseen yhdistelmä hillitsee pigmenttiläiskiä

🧡 Ruusunmarjan siemenöljy häivyttää juonteita ja uudistaa ja tasapainottaa ihoa

🧡 Pohjan muodostavat, GLA-rikkaat purasruohon siemenöljy sekä iltahelokkiöljy tekevät Aurasta erinomaisen hoitoöljyn erittäin kuivalle, tulehtuneelle ja jopa ihottumaiselle iholle

39 comments on “Esittelyssä Yin Your Skin Aura ja Sumu”

  1. Sumu on ihanan virkistävä tuote, varsinkin jos sitä pitää jääkaapissa. Teen ystävänä tykkään sen maanläheisestä vihreän teen tuoksusta. Aura ei oikeastaan sovi 50+ sekaiholleni mutta kokeilin. Haistan Sileässä mehevän puolukan ja se tuo mieleen äidin Mehumaijalla keittämän puolukkamehun. Auran jasmiini taas ei ole yhtään mieluinen ja se tuoksuu kukkamaljakon vedelle josta on nostettu pois kuihtunut kukkakimppu.

    Mutta ylipäätään mielestäni YYS:n tuoksut ovat miellyttävämpiä verrattuna Patykaan ja Madaraan, jotka ovat ihan liian vahvoja ja jotenkin teollisia. Ja tuotteet laadukkaita.

    Vastaa

    3
    1. Haistan Sileässä mehevän puolukan ja se tuo mieleen äidin Mehumaijalla keittämän puolukkamehun. Auran jasmiini taas ei ole yhtään mieluinen ja se tuoksuu kukkamaljakon vedelle josta on nostettu pois kuihtunut kukkakimppu.

      Wow..! Tässäpä jälleen konkreettinen esimerkki siitä, miten eri lailla voi tuoksut aistia..! Mä en aisti Sileässä puolukkaa millään, en myöskään Aurassa kukkamaljakon vettä... Olisi kiinnostavaa joskus kerätä kommentteja kymmeniltä ihmisiltä yhden tuotteen tuoksusta ja katsoa, miten laajasti kokemukset eroavat. :) Tuoksut ovat NIIN kiehtovia..! 😍

      Mutta ylipäätään mielestäni YYS:n tuoksut ovat miellyttävämpiä verrattuna Patykaan ja Madaraan, jotka ovat ihan liian vahvoja ja jotenkin teollisia.

      Tässä merkittävänä erona on tuoksujen raaka-aineet: YYS:n tuoksut tulevat kokonaisista eteerisistä öljyistä tai suoraan raaka-aineista kuten vihreästä teestä, Mádara ja Patyka taas käyttävät labrassa luotuja mutta luonnollisia hypo-tuoksuja, jotka parfyrmööri on sekoitellut yhdistämällä komponentteja, jotka on eristetty eteerisistä öljyistä ja muista tuoksuvista luonnon raaka-aineista.

      Vastaa

      2
  2. En ole testannut kumpaakaan yys:n öljyä, mutta Sumun kylläkin.
    Minusta sen tuoksu oli ihan ok- mieto kylläkin. Vähän jotain makeutta, mutta enimmäkseen tuoksui sellaiselta "tuoreelta" oisko se tee-sitten 🤔. Tehoista en osaa sanoa mitään(ei minun iholla tehnyt mitään mullistavaa)- enemmän olen tykännyt Laponien kasvosuihkeesta ja Djusien hoitonesteistä (acidbloom on kesällä mun iholle super, nyt talvella peace out olikin hyvin lähellä whamisan deeprichtoneria)

    Salva taas- minä edelleen odotan sitä vahvaa mausteista tuoksua,mutta aina puskee vain se kurkku ja ihan hitunen kardemummaa.

    Ja tämä on outoa. Djusien putsari ja öljy tuoksuu minusta enemmän kuin Salva.

    🤷🏻‍♀️

    Vastaa

    2
    1. Vähän jotain makeutta, mutta enimmäkseen tuoksui sellaiselta "tuoreelta" oisko se tee-sitten 🤔.

      Jännä :) Mun nenään Sumu on Flow Cosmeticsin Ruusuveden ohella varmaankin vähiten makean tuoksuinen kasvovesi jota olen koskaan käyttänyt. Täysin hajusteettomat kuten Laponie poislukien, tietysti. Mä ihan hätkähdin kun kokeilin Sumua ekaa kertaa, niin odottamaton oli sen "matala" teen tuoksu.

      Salva taas- minä edelleen odotan sitä vahvaa mausteista tuoksua,mutta aina puskee vain se kurkku ja ihan hitunen kardemummaa.

      Ja tämä on outoa. Djusien putsari ja öljy tuoksuu minusta enemmän kuin Salva.

      Tuoksut = kaikille ihan erilaisia. Ei tähän voi muuta sanoa. :) Ai että tämä on kiinnostavaa!

      Vastaa

      2
  3. Kiitos tästä postauksesta! Olen testannut tuotteita vain pikaisesti kaupan testereistä ja ihan samoilla linjoilla sun kanssa: poikkeuksena aiemmista YYS-tuotteista, en pidä näiden tuoksusta. Harmitti, odotin että olisin hullaantunut näihinkin. Aura toi mieleen hautajaiskukkien piinaavan voimakkaan tuoksun. 🙊

    Vastaa

    1
    1. Aura toi mieleen hautajaiskukkien piinaavan voimakkaan tuoksun. 🙊

      Voi eihh.... 🙈

      Aina välillä mietin, ovatko hajustettujen tuotteiden valmistajat tehneet tutkimusta tai taustatyötä liittyen eri tuoksujen "imagoon" tai vastaanottoon kuluttajien keskuudessa. Erityisesti mietin sitä voimakkaiden tuoksujen kohdalla. Vanilja jakaa tunnetusti mielipiteitä ja koska se on tyypillisesti aika voimakas, vaniljan valinta tuotteeseen voi sulkea pois asiakkaita. Jotkut eivät missään nimessä siedä vaniljan tuoksua ihonhoitotuotteissa. Patsuli ja frankinsensi taitavat kuulua myös tähän joukkoon. Olettaisin, että myös jasmiini on sellainen..? 🤔

      On siis tavallaan rohkea valinta valmistajalta valita voimakas tuoksu, joka on omiaan jakamaan vahvasti mielipiteitä ja voi sulkea pois osan asiakkaista. Samalla myös ihailen tällaisia valintoja, sillä tuotteen luonut henkilö seuraa tällöin omaa visiotaan eikä tee kompromisseja ns. kaupallisiksi katsottavista syistä. Katja Kokko esimerkiksi valitsee kaikki komponentit tuotteisiinsa myös niiden terapeuttisten ominaisuuksien lähtökohdista (poislukien säilöntäaineet). Hän on kertonut, että valitsee eteeriset öljyt siten, että niiden ihon- ja mielenhoidollinen vaikutus tukee tuotteen kokonaisuutta. Jasmiinin eteerinen öljy ei pelkästään tuoksu, vaan sillä on myös ihoa hoitavia ominaisuuksia.

      Jokin neutraalimpi tuoksu olisi kenties tehnyt Aurasta kaupallisemman ja "helpomman", mutta se ei silloin olisi ollut Katjan Aura.

      Vastaa

      7
  4. Minulle Aurasta ensimmäinen reaktio oli että maailman parhaan tuoksuinen kasvoöljy, ja tuoksu vaikutti myös ostopäätökseen. Öljy itsessään on myös ollut paras kokeilemani kasvoöljy ja muutenkin suhteeni tähän öljyyn on jotenkin oudon henkilökohtainen. Se tuntuu hoitavan muutakin kuin ihoa. Ymmärrän mainiosti, ettei tämä kaikkia miellytä, mutta on ihanaa, etteivät kaikki tee vaisuja crowd pleaser -ratkaisuja. Just tämä minua viehättääkin Katjan tuotteissa erityisesti ❤️

    Olen itse harrastanut hajuvesiä yli 20v ja ison liudan aika pokkeuksellisia niche-tuoksuja tutkailleena tällainen jasmiini-porkkanatujaus on vain kivasti erilainen kuin teollisen helpot makeistuoksut, jotka itseä lähinnä kyllästyttää. Aura on ihana, siitä tuli ensimmäisellä nuuhkaisulla tuote, jota ilman en halua olla. Hyvin haastava ihonikin onneksi tykkää siitä yhtä paljon kuin minäkin.

    Vastaa

    4
    1. Tässä tiivistyikin se, mitä kirjoitin vastauksessani Minnille. 🙏🏻

      Aura, kuten osa muistakin Katjan luomuksista (kuten Djusien tuotteet), eivät ole tuoksunsa puolesta crowd pleasereita.

      Mullekin tuoksut vaikuttavat todella paljon henkilökohtaiseen suhteeseeni ihonhoitotuotteisiin, ja niistä tuotteista, joiden tuoksu puhuttelee minua ja pelaa yhteen mun kemian kanssa, tulee suosikkejani. Yhtä lailla tuotteet, joiden tuoksu ei vetoa, eivät jää vakkarikäyttöön, vaikka itse ainesosat olisivat kuinka vakuuttavat.

      Vastaa

      2
  5. Kiva lukea näistäkin tuotteista ja niiden koostumuksesta, vaikka en oikeastaan edes harkitsisi niiden ostamista. En pitänyt edes Djusien puhdistusöljyä oikein hintansa arvoisena, koska Evolven Kalahari-puhdistusöljy on mielestäni kaikin puolin parempi.

    Öljyistä minulla on nyt käytössä Lumenen uutuus Nordic Bloom Pre-Retinol, saattaisit pitää siitä vaikkei se luonnonkosmea olekaan. Ykkösenä incissä on rypäleensiemenöljy, sitten skvalaani, kauraöljy ja tyrnin, puolukan sekä lakan siemenöljyt. Minusta oikein pätevä yhdistelmä, vaikka tuo "Pre-Retinol" onkin mielestäni aivan kaupallista hype-höpöä.

    Vastaa

    1
    1. Öljyistä minulla on nyt käytössä Lumenen uutuus Nordic Bloom Pre-Retinol, saattaisit pitää siitä vaikkei se luonnonkosmea olekaan.

      Hei, kiitos tästä vinkistä! En ole enää aikoihin seurannut kunnolla Lumenen uutuuksia joten tämäkin tuote on mennyt ohi. Sehän vaikuttaa incin perusteella käytännössä täydeltä luonnonkosmetiikalta, poislukien hajusteet..! 😍 Tosi kiva yhdistelmä öljyjä..! 👏

      "Pre-Retinol" on tämän tuotteen kohdalla tosiaan vain markkinointihömppää. Tyrniöljy on superyleinen aktiiviaine kosmetiikassa, ja vaikka se sisältääkin beetakaroteenia, joka on neljän konvertion päässä puhtaasta A-vitamiinista, mikään muu valmistaja ei sen perusteella markkinoi sitä "pre/pro-retinolina". Sama juttu lakansiemenöljyn kanssa, jonka Lumene on myös nimittänyt osaksi pre-retinoli-yhdistettään. Tässä on toki haluttu hypätä retinoli-trendin kärryille ja beetakaroteenin muodossa Lumene on löytänyt siihen väylän. Nythän voisimme siis alkaa kutsua kaikkia beetakaroteeni-tuotteita kuten porkkanaa "pro-retinoliksi". 😅

      Beetakaroteenin kutsuminen "pro-retinoliksi" ei ole epätotta, mutta ei siinä mielessä välttämättä reilua, että beetakaroteenilla ei voi saavuttaa samanlaisia tuloksia kuin retinolilla. On siis asteen kyseenalaista ja harhaanjohtavaa, jos asiakkaalle annetaan ymmärtää, että tässä olisi nyt retinolin tavoin vaikuttava aine, kuten Lumene tekee.

      Joka tapauksessa, koska öljykoostumus itsessään vaikuttaa tosi kivalta, aion testata tämän Lumene-tuotteen :)

      Vastaa

      3
    2. Jes, kiva jos vinkki osui, ja pullon värityskin on aika sannimainen :) Tosiaan, ihmettelen miksi Lumenen on juuri tämän tuotteen kanssa pitänyt lähteä kaivelemaan vähän nolosti jotain kaukaa haettua retinol-yhteyttä, kun tuotteessa on reilusti kauniita luonnollisia ja laadukkaita raaka-aineita, joista on helppo kirjoittaa totuudenmukaistakin markkinointitekstiä.

      Vastaa

      1
    3. Hienoa, että he joka tapauksessa päättivät tuoda valikoimaan näin mukavan kasvoöljyn :) Eihän Lumenella ylipäänsä ole ollut kasvoöljyjä... vai onko..? Mieleen tulee vain se kaksifaasinen seerumi.

      Vastaa

      1
    4. Anteeksi, mä hyppään teidän kommenttiketjuun vähän sivusta, mutta Lumenella on ollut kasvoöljyjä ainakin Sisu-sarjassa, ja sitten on ollut ainakin kolme kaksifaasista kasvoöljyä, sininen, punainen ja vihreä, joiden nimiä en muista, mutta muistaakseni vihreässä oli kai ainakin hamppua.

      Yritän just parhaillaan käyttää loppuun Sisu-kasvoöljyä ja tuota sinistä kaksifaasista, jotka olen ostanut joskus varmaan 6-7 vuotta sitten, kun en muista kasvoöljyistä vielä tiennyt niin paljoa, jotta pääsisin vihdoin käyttämään enemmän luonnonkosmetiikan kasvoöljyjä.

      Nykyisistä Lumenen mahdollisista kasvoöljyistä en tiedä, olen pudonnut jo ihan kärryiltä, mitä sarjoja Lumenella nykyään edes on, kun niitä on tullut ja mennyt niin tiuhaan tahtiin viime vuosina. Sisua ei ainakaan enää ole, mutta en tiedä, onko noi kaksifaasiset vielä myynnissä.

      Vastaa

      1
    5. mutta Lumenella on ollut kasvoöljyjä ainakin Sisu-sarjassa

      Ainiin joo, tuo Sisu-öljy..! Nyt muistankin :)

      Se oranssi/punainen kaksifaasinen öljy/vesi-seerumi on ollut Lumenen valikoimassa tosi pitkään, yli 10 vuotta. Sininen ja vihreä tulivat kolmisen vuotta sitten. Kaikki kolme ovat yhä valikoimassa.

      olen pudonnut jo ihan kärryiltä, mitä sarjoja Lumenella nykyään edes on, kun niitä on tullut ja mennyt niin tiuhaan tahtiin viime vuosina.

      Sama kokemus.

      Vastaa

      1
  6. Mielenkiintoista: en ole oikeastaan kiinnittänyt lainkaan huomiota Sumun tuoksuun, eli omaan nenääni melko neutraali.

    Mutta se mitä olen hämmästellyt on tuotteen toimimattomuus: useat hehkuttavat Sumun kosteuttavaa vaikutusta ja omalle iholleni tuntuu että tämä ei tee oikeastaan yhtään mitään. Voin laittaa tätä useita useita kerroksia ja ihoa kiristää silti. Whamisan Deep Rich tuntuu olevan ainoa hoitoneste joka oikeasti kosteuttaa.

    Eli kallis hutiosto oli minulle tämä.
    Sileää ja Salvaa olen puolestaan rakastanut sekä tuotteiden tuoksujen että toimivuuden osalta.

    Vastaa

    1
    1. Mutta se mitä olen hämmästellyt on tuotteen toimimattomuus: useat hehkuttavat Sumun kosteuttavaa vaikutusta ja omalle iholleni tuntuu että tämä ei tee oikeastaan yhtään mitään.

      Mun iholla Sumu tuntuu oikein kosteuttavalta, minkä olen laittanut ennen kaikkea glyserolin piikkiin, vihreän teen hydrosoli kun ei ole superkosteuttava. Vihreän teen näkökulmasta voin ymmärtää, että Sumu ei kaikkien iholla ole yhtä kosteuttava kuin sellainen hoito/kosteusvesi, jossa on humektanttista ainetta ykkösenä. Whamisalla on aloe veraa, ja glyserolinkin pitoisuus on 5%, joten sen kosteuttavuus on päivänselvä.

      Vastaa

      2
    2. No siis mulla vähän sama kokemus!
      Tuoksu on tosi mieto, eikä tuoksun puuttuminen haittaa-tykkään laponienkin tuotteista.

      Mutta tosiaan - tämä ei kyllä minun ihollani ollut mitenkään erityisen kosteuttava, uudistava tai kirkastava.
      Minullakin whamisan deep rich toner on ollut se talvi-ihon superkosteuttaja, mutta nyt se sai haastajan Djusien peace out-hoitonesteestä, josta olen oikeasti yllättynyt! Tykkään koostumuksesta ja kosteustehosta!
      Myös acid bloom toimii minun iholla, kesällä se onkin tosi hyvä ja kirkastaa! (Talvella ei riitä)

      Vastaa

      1
  7. OT, mielessä ollut kysyä seuraavaa: kaapista löytyy nyt Djusien Acid bloom, joka kyllä on niin järkyttävän pahanhajuista, että en tiedä, pystynkö käyttämään. Haju onneksi kyllä haihtuu pian, mutta tekee käyttöelämyksestä todella vastenmielisen. Mutta siis tuote on ilmeisesti kevyesti kuoriva. Voiko sitä kuitenkin käyttää päivittäin? Lisäksi mulla on Pure=Beautyn vital radiance -naamio, joka myös käsittääkseni kuorii. Ja vielä Evolven radiant glow -naamio, jonka koen kyllä kuorivan ihoa. Että miten usein/harvoin näitä kaikkia olis hyvä käyttää, että en kuori ihoa liikaa?

    Vastaa

    1
    1. Moikka Kukka,

      Kyllä, Acid Bloom on kevyesti kuoriva. Vaikutus on riittävän mieto päivittäiseen käyttöön useimmilla ihoilla, mutta olen myös jutellut lukijoiden & asiakkaiden kanssa, joiden iho alkaa punoittaa Acid Bloomin tiheästä käytöstä (tai jopa ei siedä Acid Bloomia lainkaan). Kuuntele omaa ihoa ja sovita Acid Bloomin käyttö ihon reaktioiden mukaan :) Tuote on kuitenkin luotu päivittäiseen käyttöön.

      Lisäksi mulla on Pure=Beautyn vital radiance -naamio, joka myös käsittääkseni kuorii. Ja vielä Evolven radiant glow -naamio, jonka koen kyllä kuorivan ihoa. Että miten usein/harvoin näitä kaikkia olis hyvä käyttää, että en kuori ihoa liikaa?

      Pure Beautyn naamio kuorii entsymaattisesti, Evolven naamio taas fysikaalisesti (=rakeilla). En yhtään tunne PB:n naamion entsyymien voimakkuutta, joten vaikea sanoa, miten tehokkaasti se kuorii. Yleensä käyttöohjeesta voi päätellä jotain tehosta: onko siellä jokin suositus, kuinka usein naamiota saa käyttää? Jos se on ihan kunnolla kuoriva, käyttäisin vain kerran viikossa, ja vaihtelisin Evolven kanssa. Mun filosofia on, että ihoa kannattaa kuoria max. kerran viikossa, kun puhutaan tuotteista, jotka tuntuvasti irrottavat iholta kuollutta ihosolukkoa.

      Acid Bloom ei ole sellainen, eli vaikka sitä käyttäisi päivittäin, voi silti käyttää kerran viikossa "kunnon" kuorijaa.

      Vastaa

      1
    2. Kiitos ohjeista. Tarkistin vielä, eikä Pure=Beautyn naamion ohjeissa ollut mitään käyttötiheydestä. Kerta viikkoon kuulostaa ihan sopivalta, tosiaan Evolven kanssa vaihdellen. Vielä ei oo iho mitenkään reagoinut Acid bloomiin. Mutta ei kyllä mene mulla jatkoon. En vaan tykkää. Eikä edes parin kerroksen jälkeenkään tunnu iho kosteutetulta.

      Vastaa

      1
    3. Tarkistin vielä, eikä Pure=Beautyn naamion ohjeissa ollut mitään käyttötiheydestä.

      Tämä on muuten minusta aina kummallista; jos naamion tai kuorinnan kaltaisessa tuotteessa ei ole käyttötiheys-suositusta. Tähän törmää aika useinkin, ei ole vain Pure Beautyn "moka". Etenkin kuorivassa tuotteessa olisi tärkeää antaa jonkinlainen suuntaa-antava ohjeistus, jotta asiakas ymmärtää vähintään sen, onko kyseessä tosi tymäkkä tuote vai hellävarainen, ja millaisella käytöllä voi odottaa tuloksia. Miedon tuotteen harvalla käytöllä ei välttämättä saa mitään tuloksia, kun taas voimakkaan tuotteen liian tiheällä käytöllä voi tehdä hallaa iholle.

      Vastaa

      1
  8. En ole (hinnan puolesta) yhtään tuotteiden kohderyhmää, enkä ole niitä testannut, mutta en malta olla kommentoimatta noita pakkauksia, kun niistä mainitsit. Jännä miten tuo ulkopakkaus ja pullot itsessään eivät ole yhtään samaa tyyliä ja luovat ihan erilaisen mielikuvan. Ulkopakkaukset on ihan kivan persoonallisia, mutta nuo mustat pullot sen sijaan eivät mielestäni kuvasta tuotteiden luksus-mielikuvaa, kun fonttikin on hyvin "perus". Jännä, että tuota pahvipakkauksen fonttia ei ole käytetty pullossa lukevassa "Yin your skin"-tekstissä, mutta toisaalta tavaramerkki on haettu vain tuolle sanalle, ei tietylle tyylille.

    Mustat pullot toki säilövät tuotteet hyvin, mutta minun silmääni ne ovat tylsiä. Näistäkin toki on monenlaista mielipidettä ja ehkä kohderyhmää puhuttelee nimenomaan tällainen pelkistetty pullo hyllyssä :)

    Vastaa

    1
    1. Jännä miten tuo ulkopakkaus ja pullot itsessään eivät ole yhtään samaa tyyliä ja luovat ihan erilaisen mielikuvan.

      Totta. Mun puolesta pullot saisivat myös olla värikkäitä. Pakkaukset ovat tunnelmaltaan kevyitä ja lapsenmielisiä, pullot taas raskaan maskuliinisia.

      Vastaa

      1
  9. Ovatko kyyneleet muutoin samanlaista kuin vesi mutta vain suolaisempia? Minulla vuotaa toinen silmä pyöräillessäni töihin aamuisin ja olen huomannut, ettei kyynel tee silmänalusten meikistä yhtään parempaa. Toisaalta taas kasvoveden suihkuttelu saa silmänalusista ja koko kasvoista paremman näköiset.

    Vastaa

    1
    1. Ovatko kyyneleet muutoin samanlaista kuin vesi mutta vain suolaisempia?

      Kyynelneste ei ole samanlaista kuin vesi, vain pH on samaa luokkaa: 7. Kyynelneste sisältää myös rasvoja.

      Wikipedia kertoo kyynelnesteen koostumuksesta seuraavaa:

      "Ulommainen kerros sisältää runsaasti rasvoja.
      Keskimmäinen kerros sisältää ravinteita, entsyymejä, antioksidantteja, happea ja suoloja.
      Sisin kerros sisältää runsaasti musiinia, joka sitoo silmän pinnalle mahdollisimman paksun vesikerroksen ja estää kyynelnesteen pisaroitumisen."

      Vastaa

      1
    2. Nyt on muutenkin taas se aika vuodesta, kun kasvot kuivuvat yhtäkkiä ihan korpuiksi (pahemmiksi kuin pakkasilla!).

      Vastaa

      1
    3. Saanko kysyä näin virtuaalisena "ihonhoitoystävänäsi", että eivätkö ihonhoitotuotteet lainkaan lievitä ihosi kuivuutta..? 🥺 Muistan, että olet nyt tosi pitkään kommentoinut ihosi korostunutta kuivuutta ja kertonut tuotteista, joita olet ostanut toiveissa ihon tilan parantuminen. Eivätkö tuotteet auta yhtään..? Oletko kokeillut laittaa balmia viimeiseksi? Sen jos minkä pitäisi ehkäistä kosteuden karkaaminen ja pitää iho pinta pehmeänä.

      Vastaa

      1
    4. En ole käyttänyt balmeja koskaan. Tämä kuivuus on tullut taas nyt kevään korvalla, tätä ennen se on pysynyt pitkään poissa.

      Vastaa

      1
  10. Auran tuoksu on tosi voimakas ja ihan täysin en ole sen ystävä, mutta öljynä se on kyllä tosi toimiva iholleni. Hauska esimerkki: viime viikolla tapasin tuttavan, joka kehui miten säteilevältä näytän. Hämmennyin vähän ja sitten tajusin että olin unohtanut meikata aamulla kotoa lähtiessä :D. Tuli siis kiire töihin ja nappasin meikkipussin mukaan tarkoituksena meikata töissä. Unohdin kun oli kiire ja tapasin tuttavan heti töiden jälkeen. En ilmeisesti vilkaissut kertaakaan päivän aikana peiliinkään :D. Olin laittanut aamulla auraa ja minulla se jättää ihon juuri sopivan kuultavaksi ja sävy tekee iholle pienen hehkun :) Täytynee ottaa se vakkarikäyttöön! Mulla on tapana vaihdella purtiloita ja olen auraa vähän säästellyt..

    Vastaa

    1
    1. Aura on kyllä sisällöltään ja koostumukseltaan aivan upea. ✨ Minäkin tykkään siitä öljynä tosi paljon. Siksi harmittaa, että tuoksu ei sovi itselleni lainkaan.

      Vastaa

      1
  11. Hei! Kysyn nyt ihan kokonaan aiheen vierestä, mutta tilanteeni on sellainen että tarvitsisin mahdollisimman pitkäkestoisen meikin lähestyvänä hektisenä juhlapäivänä, ja vasta nyt asiaa googleteltuani olen oppinut että meikkivoiteetkin lajitellaan vesi- ja silikonipohjaisiin :D

    Löysin alesta Bobbi Brownin ilmeisesti jonkinlaisen klassikkotuotteen Vitamin Enriched Face Basen, joka on mainostukseltaan kasvovoiteen ja primerin yhdistelmä ja meikkivoiteena olisi Nyxin Can't Stop Won't Stop. Bobbin tuotteessa incissä on heti toisena cyclopentasiloxane ja Nyxin meikkivoiteessa toisena on dimethicone. Molemmat ovat siis ymmärrykseni mukaan silikonipohjaisia tuotteita, joten niiden pitäisi kai sopia yhteen? Koska tähänkin törmäsin vasta googlen kautta, että vesipohjainen ja silikonipohjainen primer ja meikkivoide eivät käy yhteen. Mutta entä sitten kasvoveden suhteen? Voinkohan laittaa tuon Bobbin Face Basen alle ihan normaalisti kasvoveden (muuta voidetta en ajatellut laittaa)? Ja lopuksi ajattelin suihkauttaa setting spraytä (Mac Fix+ Stay over)

    Tiedän että oli nyt aika hölmöläisen kysymys, ja vielä pitkäkin sellainen, joten kiitos suuresti jos jaksat jotakin vastata. Lähinnä siis että kuulostaisiko tämä yhdistelmä jo mahdollisesti ihan pitkäkestoiselta vai pitäisikö vielä jotain ottaa huomioon.

    Vastaa

    1
    1. Moikka Liiinuska! Nyt suosittelen vahvasti kauneusbloggaajakollegaani Miiaa auttamaan sinua tilanteessasi :) Mä en oikeastaan ole enää vuoden 2013 jälkeen ollut paljonkaan tekemisissä "normi"kosmetiikan meikkivoiteiden kanssa, tuolloin lopetin työt kosmetiikkamyyjänä ja aloin keskittyä ihonhoitoon. Miia sen sijaan testaa laajasti erilaisia meikkejä ja on tehnyt pitkään myös asiakasmeikkauksia. :)

      (Osaan vastata kysymyksiin luonnonkosmetiikan meikkivoiteista, jotka tunnen läpikotaisin, mutta synteettisten puolelta käytän vain Dermosilia. ❤️)

      Joka tapauksessa, sen verran osaan sanoa, että ilman muuta voit laittaa meikin alle normaalisti käyttämäsi kasvoveden :) Kasvovesihän ei sisällä kalvonmuodostajia (poislukien jotkin paksut hoitovedet), ja imeytyy ihoon kokonaan jättämättä ihon pintaan ainesosia, jotka saattaisivat rullata meikin alla. Juuri kalvonmuodostajat ja tihentäjät (tyypillisesto kumit) ovat niitä aineita, jotka eivät välttämättä toimi yhteen muiden päälle levitettyjen tuotteiden kuten meikin kanssa, ja sitten seurauksena voi olla rullaantuminen.

      Vastaa

      1
    2. Hei, tulen vielä aika myöhässä vastaamaan mutta kiitos avusta ja vinkistä Miian suhteen!
      Menin lopulta kokeilun kautta noilla omilla tuotteilla ja täytyy sanoa että meikki pysyi todella hyvin! Mietin että ehkä en ole koskaan ennen käyttänyt silikonipohjaista meikkivoidetta ja syy oli siinä..
      Joka tapauksessa, myös Bobbi Brownin face base oli myös todella ihana, laadukkaan oloinen primer. Tosi kuivalla iholla ei kylläkään varmasti antaisi tarpeeksi kosteutusta

      Vastaa

      0
  12. Sumu (hinta sellainen etten usko ostavani/kokeilevani koskaan).
    En siis osaa ottaa tuotteen tuoksuun tms. mitään kantaa.

    Sinaloan maitokäärmeen kuva pakkauksessa mietityttää. Muistelen nähneeni joksun 90-luvulla Neiti Marple tyylisen elokuv/sarjadekkarin jossa oranssimustavalkoraidallisella käärmeellä on myös myrkyllinen lajitoveri, joka oli tuotu Britteihin murhaamistarkoituksissa.

    Kiinnostava pakkaus.

    Vastaa

    2
    1. Mari - huikea tämä sun luonnon tietämys..! 😍🤩 Ei rajaudu vain kasveihin..! Sä oot kyllä 💎! ❤️

      Vastaa

      2
    2. Tutkin hieman näitä elokuva/käärmejuttuja.

      Sellaisessa sarjassa kuin "Konnankoukkuja kahdelle", rikkaan naisen tappoi puutarhuri salakuljettamallaan harlekiinikorallikäärmeellä. Oli vaihtanut naisen lapsen sinaloanlemmikin tilalle tuon myrkkykäärmeen, päästäkseen naisen lapsesta eroon.

      Kaikkea sitä mieleen putkahtaakin, ihan oudoissa asiayhteyksissä.

      Vastaa

      1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (51)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat