27.04.2023

Salva Cleansing Potion - putsari omaa luokkaansa

Nyt tulee vahingossa kaksi kalliimman hintaluokan tuote-esittelyä peräkkäin, mutta suokaa se anteeksi. Tälle putsarille löytyi sopiva paikka tästä raosta.

Yin Your Skinin uusi putsari - Salva Cleansing Potion.

Kun kuulin tästä tuotteesta ensimmäisen kerran, suu loksahti auki - pieni 50 ml puhdistusbalmi ja hintaa 78€. Mitä ihmeen taika-aineita purkki sisältää tällä hinnalla..? Olen saanut Salvan testiin Yin Your Skinin PR-toimistolta.

Tuotteen luonut Katja Kokko on kertonut, ettei hän halua asettaa Yin Your Skin -linjan tuotteita tiettyyn hintaikkunaan, vaan haluaa tässä sarjassaan kehittää tuotteita raaka-ainelähtöisesti ja hinta on sitten se, minkä raaka-aineet sanelevat. (Katteet toki mukana.) Verrattuna Katjan toisen brändin, Djusien, öljyputsariin, Yin Your Skin -putsarissa on paljon arvokkaammat ainesosat. Myös sen koostumus on erilainen, sisältäen elegantimman puhdistavan teknologian kuin Djusie. Salvan kerrotaan lisäksi olevan tiiviste-muotoista, eli hyvin pieni määrä riittää; vain herneen kokoinen nokare.

Niin syvällä raaka-aineiden hintamaailmassa en ole, että osaisin arvioida, kuinka arvokas Salvan sisältö todella on, mutta kuulkaas, pakko sanoa, että kyllä sen sisältö on omaa luokkaansa. Ainakin minulle.

Oon AIVAN rakastunut tähän putsariin.

Kerroin joulukuussa, että olen viime vuoden aikana ihan öljyyntynyt, ja tämä rakkaus vain syvenee. Tuntuu, että viehätyn koko ajan yhä vain rasvaisemmista, täyteläisemmistä tuotteista. Mutta! Ne eivät saa jättää iholle rasvaista tunnetta.

Sitä ei tee Salvakaan.

Salva on totta tosiaan tiivistemäistä rasvaa, nimensä mukaisesti salvaa. Koostumus on ihan erilainen kuin tavanomaisissa, oleogeeli-tyyppisissä puhdistusbalmeissa. (Mikä oleogeeli? Lue lisää puhdistusöljyjen ja -balmien maailmasta täältä.)

TAMANUN, VIHREÄN SAVEN JA KARDEMUMMAN LIITTO

Tanakka rasvapohja koostuu kurkunsiemen- ja tamanuöljystä, ja veikkaan, että tamanuöljy on yksi tuotteen arvokkaimmista aineista. Tamanuöljyn terapeuttisiin ominaisuuksiin kuuluu erittäin rauhoittava ja kudosta parantava vaikutus; tamanua on käytetty perinteisesti Polynesiassa parantamaan kaikkea reumasta palovammoihin, ihottumiin ja arpiin. Tamanuöljy tuo Salvaan sen kellanvihreän sävyn.

Balmissa on mukana on pinta-aktiivinen aine kookos-glukosidi, joka auttaa osaltaan putsaria huuhtoutumaan iholta - ja tämä tosiaankin huuhtoutuu, jättämättä piiruakaan rasvaisuutta. Koostumukseen on myös lisätty syväpuhdistavaa vihreää savea, illiittiä, joka vahvistaa salvan puhdistavaa tehoa. Tiesittekö muuten, että illiitti on ominaisuuksiltaan kaikkein tehokkaimmin rasvaa imevä savilaatu? Puhdasta tulee!

(Djusien öljyputsarin kanssa yhteistä on lopulta ainoastaan emulgaattori polyglyceryl-4 oleate, joka on kaikkein yleisin puhdistusöljyissä käytetty emulgaattori.)

Entä tuoksu..? Kardemumma-fanit, tässä on teille kupponen äärimmäisen ihanaa mauste-terapiaa..! ❤️ Intensiivisen kardemumman rinnalla Salvassa tuoksuu ripaus sitruunaruohoa.

SAUNA + SALVA = ❤️

Tätä olen hieronut saunassa kasvoille joka ilta viimeisen viikon, ai että.... (Olen ollut mökillä ja siellä saunotaan joka ilta.) Rakastan kardemummaa, ja jo se tekee Salvan käytöstä taivaallisen elämyksen. Salvassa käytetään kardemumman eteeristä öljyä, joka on tuoksultaan vielä paljon intensiivisempää ja "tummempaa" kuin maustepurkin kardemumma. Tuoksussa on aistittavissa jopa aavistus kahvin kitkeryyttä, hyvällä tavalla. Ihan törkeen ihanan tuoksuinen..! Ja siis just saunan lämmössä... Suosittelen kokeilemaan, nämä kaksi ovat täydellinen yhdistelmä.

Salvaa kutsutaan holistiseksi puhdistusbalmiksi, ja sitä se on.

Saunasta puheen ollen, sekin on ollut jännä kokemus, että Salva ei sula saunan lämmössä ja hien kostuttamalla iholla litkuksi, vaan pysyy ihanan "jämäkkänä" ja mukavasti hierottavana. Salvassa ei tunnu sitä kitkaa, mikä on tyypillistä monille oleogeeli-tyyppisille putsaribalmeille, heitetään esimerkkinä vaikka Flow Cosmeticsin balmi. Tiedättekö ilmiön, mistä puhun? Tietyt balmiputsarit ikään kuin kinnaavat iholla vähän vastaan, ja iholla tuntuu kitkaa. Se voi tuntua epämiellyttävältä herkällä iholla, ja tunne helpottuu heti, kun joukkoon lisää millinkin vettä, jolloin jännite purkautuu ja balmi sulaa. Salva on todella paksua, käytännössä kiinteää, mutta ei käyttäydy samalla tavalla kuin oleogeeli.

Salva toki notkistuu iholla hierottaessa mutta ei sula öljymäiseksi litkuksi, vaikka sitä hieroisi 15 minuuttia, - edes saunan lämmössä. Olen huomannut aivan koukuttuneeni tähän hierontarituaaliin. En tiedä jaksaisinko sitä kotikylppärissä ainakaan joka ilta, mutta mökkisaunassa tämä on ollut aivan ihana rituaali. 💛

Kun kasvoille lisää vettä, Salva emulgoituu voidemaiseksi ja huuhtoutuu iholta täydellisen vaivatta. Iholle jää puhdas, pehmeä tunne. Ei yhtään rasvainen, ei yhtään kuiva. Salva syväpuhdistaa ihoa, mutta onnistuu silti olemaan yhtään kuivattamatta.

Salvan mainostetaan sopivan ihan kaikille ihotyypeille ja valmistajan mukaan se rauhoittaa tehokkaasti ärtyvää, tulehtunutta ja stressaantunutta ihoa.

Balmissa yhdistyvät tehokkaat raaka-aineet, aromaterapeuttisuus, nautinto ja elämyksellisyys. SALVA on moderni puhdistautumisriitti, joka syväpuhdistaa vehreillä voimillaan sekä ihon että mielen.

kerrotaan Yin Your Skinin sivulla. Siinähän se tuli, Salva kiteytettynä.

Lopuksi:

Mun tekisi mieli tehdä testi ja laskea, kuinka moneen puhdistuskertaan Salva todella riittää. Onko se niin riittoisa, kuin luvataan. (Tällä hinnalla saisi olla). Katja itse kertoo purkin riittäneen hänellä aamuin illoin käytetttynä 7 viikkoa, yhteensä 98 käyttökertaa. Onko joku muuten koskaan sattumalta laskenut, montako käyttökertaa saa yhdestä 100 millin öljyputsarista..? :D

(Pelkäänpä, että en tule muistamaan pitää kirjaa Salvan käytöstä. Käytän monia tuotteita samanaikaisesti, siksi testi on tuomittu epäonnistumaan... mutta, aion yrittää..!)

Yin Your Skinin Salva-putsaria myyvät mm. House Of Organic ja Jolie.

Ostaisitko sinä tämän hintaisen putsarin?

14 comments on “Salva Cleansing Potion - putsari omaa luokkaansa”

  1. Uskon, että Salva on viimeiseen asti hiottu ja elämyksellinen putsari. Mutta en kyllä ostaisi tällä hinnalla.
    Tamanuöljy ei ole erityisen kallis raaka-aine, eikä kurkunsiemenöljykään.

    Tuli heti mieleen Laponien öljyputsari. Se sisältää rapsiöljyä ja ei-kalliin emulgaattorin. Aika kova hinta laitettu sillekin, just saying 🤔

    Hieman aiheesta poiketen. Mä oon usein miettinyt, että kannattaako edes putsariin satsata esim. överikalliita öljyjä, kun ne lopulta huuhdotaan viemäristä alas. Jättäisin kalliimmat öljyt varsinaiseen hoitotuotteeseen. 🤷‍♂️

    Vastaa

    0
    1. Tamanuöljy ei ole erityisen kallis raaka-aine, eikä kurkunsiemenöljykään.

      Tuli heti mieleen Laponien öljyputsari. Se sisältää rapsiöljyä ja ei-kalliin emulgaattorin. Aika kova hinta laitettu sillekin, just saying 🤔

      Näin mäkin luukin aiemmin, mutta olen tänä talvena oppinut uutta kosmetiikan raaka-aineiden hinnoista. Ne päätelmät, mitä me tavis-kuluttajat pystymme tekemään raaka-aineiden hinnoista kuluttajapuolen raaka-ainekauppojen valikoiman ja hintojen perusteella (tyyppiä Limepop tai Organic Makers), eivät suoraan päde ammattilaispuolella. Ammattilaispuolella on saatavilla paljon enemmän eri laatuvaihtoehtoja, kuten myös laaja kirjo toimittajia, ja valmistajat voivat tarkkaan valita toimittajan laatukriteeriensä mukaisesti. Limepopin tyyppisten kuluttajakauppojen raaka-ainetoimittajat ovat "anonyymeja", ts. emme asiakkaina tiedä, minkä toimittajan ruusuvettä tai arganöljyä ostamme, kun ostamme Limepopista.

      Laponien kemisti selitti mulle seikkaperäisesti, miksi heidän käyttämänsä (ruotsalainen, by the way) rypsiöljylaatu on niin kallista verrattuna "tavisrypsiöljyyn"). Kyseinen rypsiöljy on käsitelty täysin hajuttomaksi, värittömäksi ja pitkään säilyväksi, eikä vaadi lisäantioksidantteja tai hajunparantajia, joita toisen laadun rypsiöljy vaatisi. Myös putsarin pullossa käytetty Miron-lasi on arvokasta.

      Jep, totta kai brändäys ja haluttu kate vaikuttavat myös hintaan, mutta haluan tällä esimerkillä valottaa, että hyvin yksinkertaisenkin reseptin tuote, joka näennäisesti näyttää halvalta raaka-aineiden laatuun perehtymättömälle, ei välttämättä olekaan niin halpa. Kasviöljyjen laaduissa on enemmän eroja kuin osaamme ajatellakaan, ja (tämäkin on tullut mulle uutena oivalluksena), joissain tapauksissa pidemmälle käsitelty öljy voi olla parempilaatuista kuin vähän käsitelty. "Paremmuus" liittyy erityisesti tavoiteltuun kohderyhmään. Oikein herkällä iholla käsitellyt öljyt voivat olla paljon paremmin siedettyjä kuin ei-käsitellyt (tai minimaalisesti käsitellyt).

      Myös emulgaattorien hinnoissa on laadun sanelemia eroja. Nämä on näitä juttuja, joita ei voi aidosti ymmärtää, kun ei työskentele tuotekehityksen parissa. En aiemmin tiennyt, että samaa emulgaattoriakin voi ostaa hyvin eri laatuisena, ja näin on mm. polyglyceryl-4 oleaten kohdalla. Limeopopissa se on halpaa, mutta Katja Kokon tuotteissa ei käytetän sen laadun emulgaattoria. Laponien kemisti mainitsi aiemmin tämän saman emulgaattorin olevan hyvin kallista, ja Katja Kokko laittoi minulle eilen viestiä nähtyään pohdintani ainesosien hinnasta ja kertoi, että sota on viime aikoina entisestään nostaneet polyglyceryl-4 oleaten hintaa. (Sodan vaikutukset yltävät ihan kaikkiin segmentteihin...)

      Mä oon usein miettinyt, että kannattaako edes putsariin satsata esim. överikalliita öljyjä, kun ne lopulta huuhdotaan viemäristä alas. Jättäisin kalliimmat öljyt varsinaiseen hoitotuotteeseen. 🤷‍♂️

      Tämä on hyvä pointti, ja osittain jaan sun mielipiteen. Parhaimmat "mömmöt" kannattaa toki säästää iholle jätettäviin tuotteisiin. Silti, nyt kun mulla alkaa olla todella runsaasti kokemusta saman tuotekategorian (=putsarit) eri hintatason tuotteista, pakko sanoa, että arvokkaiden ainesosien putsarit tuntuvat iholla erilaisilta ja luovat erilaisen kokemuksen kuin halvemmat. (Toki halvemmistakin löytyy elämyksellisiä.)

      Kun miettii, että monen iho-ongelmaisen oireet lähtevät helpottumaan usein pelkästään putsaria vaihtamalla, se kertoo, että puhdistustuotteenkin ainesosilla on merkitystä ihon kunnolle. Vaikka putsarin voi nähdä nopeana ja lyhytvaikutteisena tuotteena, jonka tehtävä on poistaa iholta lika ja meikki, sillä on myös holistisempi vaikutus ihon kuntoon. Viemäriin huuhtoutuvat aineet ehtivät ennen viemäriin päätymistään tehdä iholla jotain muutakin kuin puhdistaa.

      Worth to think about :)

      Vastaa

      0
    2. Joo sen tiesinkin, että raaka-aineissa on laatueroja, niin myös öljyissä. Tämä oli mulle ihan uutta tietoa, mitä kerroit Laponien rypsärinkäsittelystä. Ei tullut mieleenkään, että se olisi jotenkin erityiskäsiteltyä. Pakko myöntää, että yleensä ottaen rypsiöljy tuo mulle aina automaattisesti mieleen halvan ruoanlaittoon käytettävän öljyn :D Miron-lasi oli myös hyvä pointti, mun ajatukset jumittui vain sisältöön.

      Onpas jännä myös tuo emulgaattori-juttu. Tämä kyseinen emulgaattori on muistaakseni valmistettu auringonkukkaöljystä (edullinen raaka-aine) ja kasviglyseriinistä. Onkohan tässä kalliimmassakin emulgaattoriversiossa kyse auringonkukkaöljyn erikoiskäsittelystä? Onko sulla tietoa? Kiinnostuin heti rupattelemaan aiheesta, näin ainesosafriikkinä. Nämä on mielenkiintoisia asioita :D

      On totta, että eri öljyillä on aivan erilaisia tuntuja iholla. Ääripään esimerkkeinä vaikka siirappimainen risiiniöljy ja tosi keveä rypäleensiemenöljy. Mun pointti oli silti just siinä hoitavuudessa, eikä varsinaisesti ihotunnussa tai holistisuudessa :)

      Vaikka nyt juuri tämä tamanuöljy joka on erityisen hoitava. Mä näkisin järkevänä sisällyttää näin hienon öljyn iholle jätettävään tuotteeseen. En tiedä, kuinka paljon tämä öljy ehtii antaa ihonhoidollisia vaikutuksiaan "nopeassa" ihon puhdistusvaiheessa.

      Vastaa

      0
  2. "Ostaisitko sinä tämän hintaisen putsarin?"
    En, jos olisi jonkun muun kuin Katjan tekemä. Nyt ostin, enkä pettynyt. Se on liian kallis joka ilta käytettäväksi, mutta tehoputsarina muutaman kerran kuussa sen tehoista ja tuoksusta raskii nauttia.

    Vastaa

    0
  3. Jeejee ..... ostaisin 😊
    Odotinkin tätä testiä ja tulikin nopeammin kuin luulin 😊
    Siis todellakin ostaisin jos kokisin sen hinnan arvoiseksi ja tämä todellakin tuntuu. Voiko tällä puhdistaa silmämeikin? Jutussasi Katja mainitsee puhdistavansa balmilla kasvonsa aamuin illoin. Itse olen puhdistanut öljyllä, tällä hetkellä käytössä Djusie, vain iltaisin. Aamuisin olen käyttänyt Neal's Yard Remediesin sensitive misellivettä. Onko mielestäsi tarpeellista puhdistaa aamuin illoin juuri valmiina?
    Ai että kyllä tämä niin resonoi 😊

    Vastaa

    0
    1. Voiko tällä puhdistaa silmämeikin?

      Kysyin Katjalta ja kyllä voi (tai ainakin Katja pesee, ja palautteiden mukaan asiakkaatkin kuulema pesee eikä ole tullut kommentteja ettei sopisi).

      Mä en itse voi laittaa öljymäisiä puhdistustuotteita silmiin, kun näkö sumenee ja ne kirvelee. Mulla on extreme-herkät silmät enkä ylipäänsä edes testaa enää öljyputsareita silmiin.

      Onko mielestäsi tarpeellista puhdistaa aamuin illoin juuri valmiina?

      Tarkoitatko "juuri balmilla"? Ei tokikaan. Mun mielestä aamupuhdistukseen riittää raanavesihuuhtelu + kasvo/misellivesi. :)

      Vastaa

      0
  4. Mulla kesti djusien putsari iltakäytössä 4kk. Enkä siis mitenkään kitsastellut, eli otin sen määrän mitä tartti.
    Tää Salva kyllä houkuttelis, mutta tuo hinta on tosi kova, joten sais kyllä kestää vähintään saman. Mietityttää myös vähän tuo tuoksu... mutta se on kuitenkin poishuuhdottava tuote 🤔

    Tuo sauna kuulostaa hyvältä 😊 itsekin pyörittelen puhdistusöljyä saunanlämmössä.

    Vastaa

    0
    1. Mulla kesti djusien putsari iltakäytössä 4kk. Enkä siis mitenkään kitsastellut, eli otin sen määrän mitä tartti.

      👍

      Mulla kuluu kaikkein eniten silmämeikinpoistoainetta. 100 ml silmämeikinpoistoaine kestää mulla ehkä nippa-nappa 3 kk jos hyvin käy, usein loppuu 2,5 kk:n kohdalla.

      Vastaa

      0
  5. En missään nimessä ostais, vaikka se olisi kääritty my little pony pakkaukseen 😆
    Mun putsarit saa maksaa max 15 euroa.

    Vastaa

    0
    1. vaikka se olisi kääritty my little pony pakkaukseen 😆

      En usko...! 😆🤪

      Vastaa

      0
  6. En putsarista, enkä varsinkaan silloin jos se vaatii jonkun rituaalinkin xD
    Asiasta toiseen: missä tilanteissa noi päivävoiteet 15/20 aurinkosuojalla olisi hyviä? Lähinnä mietin ulkoilua kaupunkialueella. En ole "uskaltanut" käyttää pienempää suojakerrointa, mutta olisihan se huomattavamman mukavampaa käyttää jotain kasvorasvaa kuin varsinaista aurinkorasvaa.Mainitsit tuolla aiemmassa postauksessa että esim.se L300 päivävoide sopii kaupunkioloihin, niin siitä heräsi tämä kysymys :)

    Vastaa

    0
    1. enkä varsinkaan silloin jos se vaatii jonkun rituaalinkin xD

      No ei onneksi vaadi... 😁

      missä tilanteissa noi päivävoiteet 15/20 aurinkosuojalla olisi hyviä? Lähinnä mietin ulkoilua kaupunkialueella.

      Esim. kävely töihin tai kauppaan tai sellainen ulkoilu, jossa vietetään aikaa sekä sisällä että ulkona; liikutaan esim. kaupasta toiseen. Ja sopivat toki myös pidempiin ulkoilulenkkeihin pilvisellä/puolipilvisellä säällä.

      Heti jos vietetään aikaa suorassa porottavassa auringonpaisteessa pidempään kuin, no sanotaan 20-30 min, niin korkeampi suojakerroin on tarpeen erityisesti keväällä, kun iho ei ole vielä tottunut aurinkoon.

      Loppukesä ja syksy on myös oivallista aikaa SK 15/20-aurinkovoiteille. Silloin iholla on jo omaa suojaa päivetyksen myötä (niillä ihotyypeillä, jotka ruskettuvat), ja SK 15/20 voi riittää hyvin suojaamaan suorassa auringonpaisteessakin. Aurinkoherkälle iholle nämä kertoimet eivät toki riitä ollenkaan suorassa porotuksessa.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (30)
    • 2024 (125)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat