12.02.2024

Whamisan uutuuksia: valikoima täydentyy balmeilla sekä kasvokuorinnalla

* Sis. mainoslinkkejä

Esittelyssä kolme uutta ja yksi "semiuusi" Whamisan tuote. :)

Tuotteet saatu maahantuojalta.

Uutuudet ovat osa Whamisan Fresh-tuotelinjaa, joka poikkeaa Whamisan "tavallisesta" tuotelinjasta sillä, että niissä ei käytetä fermentoituja ainesosia. Fermentointi lisää aktiiviaineiden aktiivisuutta ja tehokkuutta, ja siksi ne voivat joissain tapauksissa olla liikaa oikein herkällä iholla. Fresh-linja on täten miedompi vaihtoehto.

Whamisa Cactus Sherbet Cream

* Cactus Sherbet Cream

35,50€ / 45 ml

Todella erikoinen koostumus! Nimi antaa odottaa sorbettimaisen raikasta koostumusta, mutta tämä onkin enemmän balmimainen. 'Sorbetti' viittaa tuotteen ilmavan kuohkeaan koostumukseen, mutta ihotuntuma on suojaava ja ravitseva, ei vesimäisen raikas.

Inci on niin poikkeuksellinen, että tätä voisi tutkiskella oman pitkän postauksen verran :D. Yritän tiivistää..! 🙈

Tuote on lähes vedetön (vettä on kolmanneksi viimeisenä incissä) ja sen pohjan muodostavat kaktusviikunan hedelmäuute (30%)  ja kaktusviikunan lehtiuute (14%). Nämä uutteet selvästikään eivät ole kovin vesimäisiä, toisin kuin vaikka koivunmahlauute tai aloe-uute, joita myös käytetään korvaamaan vesipohja. Kaktusviikunauutteet sisältävät erittäin tiiviin pitoisuuden ravinteita kuten vitamiineja, aminohappoja, antioksidantteja ja välttämättömiä rasvahappoja. Aktiiviaineista merkittävimpiin kuuluvat polyfenolit, nuo antioksidanttien supersankarit.

Cactus Sherbet -voiteen balmimaista täyteläisyyttä selittää sen rasvakoostumus: juoksevien öljyjen sijaan voiteen pääasialliset rasvat ovat karnauba- ja kandelillavaha, hydrogenoitu etyyliheksyyliolivaatti eli kiinteäksi muokattu oliiviöljyjohdannainen, steariinihappo sekä sheavoi. Tämän voi siis sanoa olevan yhden tyyppinen balmi. Voide on purkissa kiinteää ja sulaa sorbettimaiseksi, kun sitä sekoittaa spaattelilla.

Whamisa Cactus Sherbet Cream

Miten Cactus Sherbet Cream vaikuttaa iholla?

Voide ravitsee, kosteuttaa, rauhoittaa ja suojaa ihoa. Kaktusviikunan ykköshyödyt iholle ovat kosteutus, ihoärtymyksen rauhoittaminen sekä antioksidanttinen suoja. Tässä voiteessa suojaava ja ravitseva, vaha- ja rasvapohjainen voidepohja tekee tuottesta myös erityisen hyvän kuivalle iholle, jonka suojabarriääri on heikentynyt. Voide sisältää myös keramideja, jotka auttavat paikkaamaan vaurioitunutta suojakerrosta.

Mielestäni Cactus Sherbet Cream sopii parhaiten kuivalle ja herkälle iholle sekä kosteusköyhälle iholle. Tuote on hajusteeton, mutta siinä on raaka-aineiden tuoma hieman kukkainen tuoksu.

Vuodenaikanäkökulmasta tämä voide sopii minusta hyvin talviaikaan.

Whamisa Pear Blossom Single Balm ja Peeling Essence

Kaksi muuta talven uutuutta tuovat Pear Blossom -sarjaan kasvokuorinnan sekä puikkomaisen all-in-one-balmin.

Whamisan valikoimasta onkin tähän saakka puuttunut balmimainen tuote, ja nyt niitä tuli kerralla kaksi, kun Sherbet Cream'inkin voi laskea balmiksi.

Whamisa Pear Blossom Peeling Essence

* Pear Blossom Peeling Essence

27€ / 73 ml

Päärynänkukka-kasvokuorinnan nimi johtaa ajatukset nestemäiseen ja iholle jätettävään tuotteeseen, olemmehan tottuneet essencen tarkoittavan hoitonestettä tai seerumia. En tiedä miksi tuotteelle on valittu tällainen nimi, sillä koostumus on emulsiomaista ohutta voidetta ja se toimii perinteisen raekuorinnan tavoin: se levitetään kasvoille, hierotaan ja huuhdotaan sitten pois.

Pear Blossom -kuorintavoiteen kuoriva ainesosa on selluloosa. Selluloosa on hellävarainen vaihtoehto kiinteille rakeille ja toimii siten, että se iholle hieroessa rullaantuu ja "murustuu", ja nämä murut irrottavat iholta hellävaroin kuollutta ihosolukkoa. Ilmiö näyttää siltä, kuin iholtasi rullautuisi konkreettisesti kuollutta solukkoa. Se voi näyttää aika hurjalta, mutta älä huolestu, kyseessä on selluloosa. :) Japanilaisen V10 Plus:n kulttimaineessa oleva Water Based Peeling muuten toimii samalla mekanismilla, siinä vain käytetään selluloosan sijaan akrylaattiyhdisteitä (se on synteettinen).

Pear Blossom -kuorinnassa on lisäksi ihoa kirkastavia päärynänkukka- ja sieniuutteita ja muitakin herkkuja, mutta koska tuote vaikuttaa iholla hyvin lyhyen aikaa, en usko ihon juurikaan ehtivän hyötyä niistä. Jos haluat ihosi saavan nauttia päärynänkukan ja sieniuutteiden hienoista ominaisuuksista, kokeile Pear Blossom -hoitonestettä.

Whamisa Pear Blossom Single Balm

* Pear Blossom Single Balm

25,90€ / 10 g

Päärynänkukkabalmi on pakattu kätevään puikkoon, josta sitä on helppo annostella. Kuten nimestä voi päätellä, all-in-one Single Balm on monitoimituote jota voi käyttää niin kasvoilla kuin vartalolla.

Balmi on vegaaninen ja sen pohjan muodostavat jojobaöljy, oliiviöljy, karnauba- ja kandelillavaha sekä sheavoi. Lisäksi balmissa on joukko hoitavia uutteita ja kasviöljyjä, mm. valkotryffeliuutetta, päärynänkukkauutetta, tamanuöljyä, hampunsiemenöljyä, keramideja sekä granaattiomenan siemenöljyä.

Karnaubavaha on todella suojaava ja "kova" vaha ja jämäköittää tuotteen jo pienellä pitoisuudella. Whamisan balmissa karnaubavahaa on 6%, ja jo tämä määrä tekee puikosta täysin kiinteän. Puikko levittyy todella hyvin ja jättää ihoon ohuen, mutta hyvin suojaavan tuntuisen voidepinnan. Jos vertaan Whamisan balmia juuri esittelemiini balmeihin, tämä jättää jopa yhtä suojaavan tunteen iholle kuin Laponien balmi.

Tykkään puikko-muodosta ja tuotteen helposta levittyvyydestä. Tätä on tosi näppärä levittää ihon kuiviin kohtiin, mulla on mm. sääressä pari kroonisesti ihottumaista kohtaa joita parhaillaan hoidan tällä balmilla. Toisaalta, Whamisan balmi ei ole ominaisuuksiltaan yhtä korjaava ja tulehtunutta ihoa hoitava kuin moni muu monitoimibalmi, kuten maanmiehensä Urangin mainio * SOS Balm.

Suosittelisin Whamisan Pear Blossom -balmia kuivalle iholle ja talven ulkoiluvoiteeksi. Erinomainen esimerkiksi lapsen iholle, koska on niin vaivaton levittää. :)

Whamisa Cactus Cleansing Oil

* Cactus-puhdistusöljy

26,90€ / 153 ml

Cactus-puhdistusöljy ilmestyi muistaakseni jo viime keväänä, mutta Karkkipäivän esittelyyn se pääsee vasta nyt.

Moni on kysynyt minulta, miten tämä eroaa Whamisan alkuperäisestä Organic Flowers -puhdistusöljystä. Vastaus on, että ainesosiltaan tämä eroaa paljonkin, mutta ihotuntumaltaan ja suoritukseltaan ei juurikaan. Jos olen ihan rehellinen, en täysin ymmärrä, mikä olisi tämän konkreettinen funktionaalinen ero alkuperäiseen verrattuna, muuten kuin että tämä ei sisällä fermentoituja ainesosia, mikä kenties tekee tästä paremman oikein herkälle iholle.

Minun ihollani Cactus-puhdistusöljy tuntuu ihan samanlaiselta kuin Organic Flowers -puhdistusöljy. Se on todella ohutta ja emulgoituu sekä huuhtoutuu hyvin. Ainesosat ovat erilaiset kuin alkuperäisessä, ja sanoisin, että Cactus on ainesosiltaan edullisempi. Hintakin on kyllä edullisempi: alkuperäinen maksaa 34,90€ / 150 ml ja Cactus-puhdistusöljy 26,90€ / 153 ml.

Cactus vs. Organic Flowers -puhdistysöljyjen raaka-aine-erot

Cactus-putsarin pääöljyt ovat edullinen MCT-öljy, esteriöljy isopropyylimyristaatti sekä viinirypäleen siemenöljy. Organic Flowers -öljyputsarin pääöljyjä ovat hasselpähkinäöljy, MCT-öljy ja oliiviöljy.

Cactus-putsarissa on erilainen puhdistava teknologia sisältäen emulgaattorien ohella myös pinta-aktiivisen aineen (Laureth-7 Citrate), Organic Flowersissa on vain yksi emulgaattori.

Lisäksi alkuperäisessä on fermentoituja ainesosia.

Summa summarum: mielestäni nämä kaksi puhdistusöljyä ovat suoritukseltaan yhtä hyviä. Koska toinen on halvempi, tulee varmastikin tästä lähtien suositeltua ennemminkin sitä. :)

 

Olisi tosi kiinnostavaa kuulla teidän kokemuksianne, jos olette testanneet nämä kummatkin: onko Whamisan öljyputsareissa eroja teidän ihollanne?

19 comments on “Whamisan uutuuksia: valikoima täydentyy balmeilla sekä kasvokuorinnalla”

 1. Nyt on parhaillaan käytössä whamisan cactus - putsari. Puhdistaa hyvin, mutta naama jää rutisevan kuivaksi. Ei jatkoon siis..

  Vastaa

  1
 2. Minä olen testannut molemmat putsarit ja toimivat ihollani yhtä hyvin-levittyvät liukkaasti ja pystyn hyvin pyörittelemään kasvoilla saunanlämmössäkin, eli ei imeydy ihoon ja huuhtoutuu kuin unelma.
  Kaktusversiossa on outo saippuainen tuoksu ja se tuntuu ehkä aavistuksen kuivattavammalta,kuin organicflower(muuta eroa en ole huomannut)
  - tosin tänä talvena on ollut rutkasti kovia pakkasia ja iho on joutunut siksikin aika koville.
  Olenkin jo pohtinut, että olisiko talvella parempi käyttää vaikkapa munkintuoksuista novexperten putsaria-siitä kun jää iholle kevyesti öljyä 🤔
  Minulla odottaa kyllä kaapissa testausta myös laponien puhdistusöljy- ehkä sekin voisi nyt auttaa ensi hätään.

  Tuo kuorinta kuulostaa todella oudolta. On toki varmasti hyvin hellävarainen, mutta siis koostumus rullautuu iholla kökkäreiksi,jotka kuorivat??? 😳 ööö.
  Myös kaktusvoide kuulostaa ihan hassulta-kuvittelin sen olevan geelimäinen oikein kosteuttava(vähän jellymäinen koostumus), mutta voisin sitä ehkä testata kuitenkin joskus-ehkä. Ei kuitenkaan mistään tuotteesta nyt herännyt sellaista-pakko saada-tunnetta.

  Vastaa

  1
  1. Kaktusversiossa on outo saippuainen tuoksu ja se tuntuu ehkä aavistuksen kuivattavammalta,kuin organicflower(muuta eroa en ole huomannut)

   Veikkaan edellisenkin kommentin perusteella, että Cactus-putsarissa on pesevämpi koostumus. Omalla ihollani en huomannut tällaista, mutta toisaalta Djusienkaan öljyputsari ei tunnu mun iholla kuivattavalta, ja osa taas kuvailee sen kuivattavan.

   On toki varmasti hyvin hellävarainen, mutta siis koostumus rullautuu iholla kökkäreiksi,jotka kuorivat??? 😳 ööö.

   Ei se ihan kökkäreiksi rullaannu 🤣, mutta sellaisiksi kuolleelta ihosolukolta näyttäviksi vaaleiksi rulliksi. :) Näyttää samalta kuin kesän jälkeen, kun ruskettunut iho alkaa saunassa kuoriutua rullina.... Ihan sama efekti kuin V10 Plus'n kuorinnalla. Ei se minusta näytä ällöltä, mutta voi näyttää hurjalta, jos ei tiedä selluloosan olevan vastuussa tästä efektistä. V10 Plus'n kuorintaahan on markkinoitu väitteillä, että "näet paljain silmin kuolleen ihosolukon rullautuvan irti", mikä on todella törkeää harhaanjohtamista. Näillä väitteillä on pyritty pönkittämään vaikutelmaa tuotteen ylivertaisesta tehosta.

   Vastaa

   3
  2. Silti mielikuva sellaisesta rullautumisesta ei oikein houkuta 🤭

   Djusien putsari on minun iholle talvella liian kuivattava. Tämä whamisan kaktus on vielä toistaiseksi ollut ihan ok.
   Olen innokas saunoja, joten se voi nyt olla yksi syy (pakkasten ohella) siihen, että talvisin ihoni kuivuu niin paljon.

   Vastaa

   1
  3. Silti mielikuva sellaisesta rullautumisesta ei oikein houkuta 🤭

   Hehe, ymmärrän 😄 Toiset taas pitävät sitä niin "tyydyttävänä", että ko. ilmiö on siivittänyt V10Plussankin kuorinnan kulttimaineeseen... :D

   Vastaa

   2
  4. Minulla samoin Djusien öljyputsari on kuivattava. Leahlanin puhdistusöljy on ollut talven pelastus. Ja jostakin sain hyvän vinkin eli Laponien kosteuttava naamio kasvoille saunomisen ajaksi ja kyllä voin todeta, että on todella hyvä 😊

   Vastaa

   2
  5. Minä käytän laponien naamiota yövoiteena.
   Mutta nyt otin käyttöön laponien puhdistusäljyn ja se on ihana 🥰 koostumus on vähän paksumpi,kuin whamisassa ja djusiessa, mutta levittyy hyvin ja on helppo työstää- tuntuu tosi pehmoiselta kasvoilla,kun on himppusen paksumpi ja tämä ei kuivata yhtään!

   Samalla otin käyttöön laponien kasvoveden ja enpä uskonut sitäkään niin kosteuttavaksi. Olen häkeltynyt. Myös Djusien Peace Out hoitonesteen ostin ja sekin vaikuttaa todella hyvältä. Tuotteita on vähän vaikea verrata, kun toinen tulee suihkeena ja toinen on selkeästi paksumpaa, mutta whamisan deep rich toner on saanut haastajan!
   Otin taas käyttöön myös Djusien öljyn ja voi miten hyvältä sekin tuntui!
   Täytyy kyllä sanoa, että mieluummin ostan kotimaista erittäin laadukasta kosmetiikkaa, kuin kaukaa rahdattua Whamisaa.

   Vastaa

   0
 3. Whamisan vanhempi öljyputsari on paljon mieluisampi -lähinnä tuoksun takia. Kumpikin poistaa meikin ja huuhtoutuu kauniisti pois. Nämä ovat itselleni ne tärkeimmät kriteerit. Olen kuitenkin tullut niin herkäksi tuoksuille ja hajuille, että migreeni napsahtaa tosi helposti. Ja siis tuo kaktusputsari haisee omaan nenään järkyttävän pahalta. Onneksi ei aiheuta kuitenkaan päänsärkyä niin kuin ei mikään muukaan Whamisan tuote. Ostin sitä jemmaan useamman pullon, koska viime vuonna oli niin hyviä tarjouksia. Silloin en ollut harmi vaan avannut vielä ekaakaan pulloa. Nyt lutraan menemään sitä, jotta edes yksi pullo loppuisi. Luksuspäivinä käytän Whamisan vanhempaa putsaria <3

  Vastaa

  1
  1. Nämä tuoksujutut on kyllä niin jänniä. Itse olen hädin tuskin huomioinut Cactus-putsarin tuoksua, se on mulle mitä ilmeisimmin niin neutraali, että on yhdentekevä.

   Vastaa

   1
 4. Ah, koska kärsin pahasta balmirakkaudesta niin kyllähän Whamisan Sherbet cream on testattava 😍 Ja minusta se kuulosti kyllä muutenkin hyvältä ja etenkin tuo, että fermentoidut ainesosat puuttuvat oli hyvä, koska itsellä on aika herkkä iho mutta todella kuiva. Mistä muuten tuotteen hento vaaleanpunainen väri tulee vai vääristääkö kuvat vain väriä?

  Whamisan vanhempi öljyputsari ei sopinut itselle yhtään, koska se kuivatti oman kasvojen ihoni ihan korpuksi. Tunnustan käyttäneeni lähes koko pullon vartalon pesuaineena kesällä etenkin aurinkorasvan poistamiseen, toimi hyvin siihen tarkoitukseen 😅. Uutta cactus puhdistusöljyä ei siksikään tee mieli edes kokeilla, lisäksi jossain luki käyttäjän kokemuksia, että tässä on todella voimakas tuoksu.

  Vaikka rakastan balmeja niin puikkomainen balmi ei ole puhutellut mutta ehkä sun arvioinnin perusteella voisin kuitenkin testata 😊

  Vastaa

  1
  1. Mistä muuten tuotteen hento vaaleanpunainen väri tulee vai vääristääkö kuvat vain väriä?

   Voiteessa tosiaan on vaaleanpunainen väri, ja se tulee kaktusviikunan sisältämästä betalaiini-pigmentistä.

   Whamisan vanhempi öljyputsari ei sopinut itselle yhtään, koska se kuivatti oman kasvojen ihoni ihan korpuksi.

   Näiden kokemusten valossa voi vain alleviivata, kuinka paljon myös "kiltteinä" pidetyt emulgaattorit voivat kuivattaa. Vaahtoputsareita ja pinta-aktiivisia aineita syytetään systemaattisesti kuivattavuudesta, vaikka emulgaattoritkin voivat jättää ihon kuivaksi.

   Mä en ole toistaiseksi kokenut omalla iholla öljyputsarien kuivattavan, mutta koska tiedän ilmiön olevan tosi, voin yhä paremmin ymmärtää ei-emulgoituvien öljyputsareiden perusteet.

   Vastaa

   1
 5. Ei liity Whamisaan, vaan kasvoöljyyn.. Voitko auttaa? Kyseessä on Pure Beautyn Arctic Oil, 50 ml pumppuputeli - jota en millään saa auki. Pumpun suuaukosta ei lirahda pisaraakaan.
  Ainoa keino saada tippa öljyä oli kiertää auki koko nokka ja antaa pisaran valua käden päällä siitä sisäosasta... Oletko perehtynyt näihin Pure Beautyn öljyjen pumppumekanismiin ja osaatko antaa vinkkiä?
  Tämä oli ostettu joskus TwistBen tarjouksesta, eikä takuu enää taida olla voimassa..

  Vastaa

  1
  1. En ikävä kyllä osaa auttaa. :/ Mulla ei ole ollut mitään ongelmaa Pure Beautyn öljypullojen kanssa (mulla on Argan-, Porkkana- ja Monoi Dry -öljyt).

   Kuulostaa siltä, että ostamasi pullon korkkimekanismissa on vika. Sinuna kokeilisin olla yhteydessä suoraan Pure Beautyyn, vaikka ostosta onkin jo aikaa. Vaikka reklamaatiot tulisi aina ensisijaisesti osoittaa ostopaikkaan, myyjäkin lopulta selvittää asian valmistajan kanssa, joten olemalla suoraan yhteydessä Pure Beautyyn (eli Berneriin joka on nykyään sarjan valmistaja), säästät yhden välikäden. Voihan olla, että he ovat halukkaita lähettämään tilalle uuden pullon.

   Vastaa

   1
  2. Jep, näin tein. Laitoin s-postit Bernerille ja Twistbe:lle.
   Ensimmäinen kerta oli minullakin, että tuotteen mekanismi on epäkunnossa heti kättelyssä..

   Vastaa

   1
  3. Mulla on käynyt näitä pumppumekanismin epäkuntoja useita kertoja isoissa käsisaippuoissa eri merkeillä. Jopa niin usein, että saippuaa käyttöön ottaessa aina jännittää, että onko tämä pumppumekanismi nyt viallinen vai toimiva. Onneksi viallisen pakkauksen sisällön voi kaataa toimivaan pulloon. Mulla on säästettynä useita nättejä käsisaippuapulloja, kuten Taikan ja monia Dermosilin. ☺️

   Vastaa

   1
  4. Käsisaippuoiden kanssa ei olisikaan mitään hätää, mulla on varastossa useita pumppupulloja tyhjinä ja puhtaina vuoroaan odottamassa 😃
   Öljyä ei ihan niin helposti voi dekantoida toiseen pulloon ilman, että suuri osa menee hukkaan..

   Vastaa

   1
  5. Öljyä ei ihan niin helposti voi dekantoida toiseen pulloon ilman, että suuri osa menee hukkaan..

   Mä ostin tuotekehitysopintojen aikana pikkuisen suppilon just tätä varten ja on muuten hyödyllinen..! ☺️

   Vastaa

   1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)