21.02.2024

Esittelyssä superhyvä edullinen luonnonkosmetiikkasarja: I+M Naturkosmetik

Kaupallinen yhteistyö: Beauty Shaman

Minulta on toivottu postauksia edullisesta kosmetiikasta, ja tämän päiväinen juttuni sujahtaa juuri tähän kategoriaan - sen lisäksi, että kyseessä on luonnonkosmetiikkaa. Hajusteherkillekin on oma hajusteeton linjansa, ja koko sarja on vegaaninen! ☺️

I+M Naturkosmetik on saksalainen, vuonna 1978 perustettu luonnonkosmetiikkasarja. Olemme siis melkein samanikäiset I+M:n kanssa!

Sarjan tuotteet ovat huokeita, osa jopa erittäin halpoja, ja laaja tuotevalikoima takaa tärppejä kaikille ihotyypeille. Sarjalla on Cosmos Organic -, Leaping Bunny - ja Vegan Society -sertifikaatit.

Olen alkanut tehdä tuttavuutta sarjan kanssa jo viime kesänä, ja nyt I+M pääsee viimein kunnon esittelyyn. :) Täältä on löytynyt useita helmiä. Muutama tuote, kuten loistava ruusunmarjaöljy, on jo näkynytkin Karkkipäivässä aiemmin.

Sarjan jakelija Beauty Shaman tarjoaa verkkokaupassaan ilmaiset postikulut 21.-25.2., minkä lisäksi kaikki aikuisen ihon tuotteet (I+M Demanding Skin ja Ekopharma Tyrni -sarjoista) ovat helmikuun ajan -15% alennuksessa koodilla aikuineniho

Olen valinnut esittelyyn muutamia hyviä tuotteita kaikista tuoteryhmistä; putsarit, kasvovedet, seerumit, kasvoöljyt, kasvovoiteet ja silmänympärysvoiteet. Suomen I+M-valikoimassa on 69 tuotetta, ja kaikkiin pääset tutustumaan täällä.

PUHDISTUSTUOTTEET

Gel To Milk Cleanser 18,90€ / 100 ml

Tämän putsarin esittelin joulukuussa puhdistusbalmi-postauksessani. Kyseessä on siis balmimainen, veden kanssa emulgoituva öljypohjainen putsari. Ollakseen näin edullinen putsari, tuotteessa on yllättävän arvokas öljypohja: ei lainkaan estereitä vaan avokado-, oliivi-, auringonkukka- ja manteliöljyä.

I+M Gel To Milk emulgoituu ihollani täysin, jättämättä yhtään rasvoja jälkeensä. Emulgoituvien putsareiden kohdalla emulgoituvuus riippuu myös ihotyypin rasvamäärästä sekä meikin voimakkuudesta. Tämä on hyvä muistaa, ainakin jos on kokenut, että emulgoituva öljyputsari käyttäytyy omalla iholla eri tavalla kuin kaverin.

Gel To Milk -putsari kuuluu aikuisen ihon Demanding Skin -linjaan ja maksaa nyt siis vain 16,06€ koodilla aikuineniho.

Clean Beauty -puhdistusmaito 11,90€ / 100 ml

Clean Beauty on I+M:n skinimalistinen linja: tuotteiden incit on pidetty lyhyinä eikä tuotteissa ole mm. hajusteita tai säilöntäaineita. Clean Beauty -puhdistusmaito on täyteläisen voidemaista ja sopii erinomaisesti kuivalle iholle - jopa öljyputsaria paremmin, sillä tässä on miedompi pitoisuus emulgaattoreita. Ainesosiin lukeutuvat aloe vera, manteliöljy, skvalaani ja sheavoi.

Puhdistusgeeli 14,50€ / 150 ml

Epäpuhtaalle ja sekaholle tarkoitettu puhdistusgeeli osoittautuu erilaiseksi kuin inci antaisi odottaa; se sisältää miedon vaahtoavan ainesosan (kookosglukosidi), mutta ei vaahtoa lainkaan - ainakaan mun iholla. Vaaleanvihreä geelikoostumus saa värinsä illiitistä eli vihreästä savesta, joka on paras savilaji rasvoittuvalle iholle. Illiitti on kaikkein absorboivin savi ja imee iholta erittäin tehokkaasti rasvaa ja likaa.

Muita vaikuttavia aineita ovat malvauute (supistaa huokosia), mustaselja, siankärsämö ja fenkoli (rauhoittavat ihoa) sekä humala ja sitruunamelissa (antibakteerisia).

Vaikka tämä geeli ei vaahtoa, se huuhtoutuu iholta hyvin. Iho jää puhtaan ja mukavan tuntuiseksi. Tässä on oivallinen, ei-liian-pesevä geeliputsari sinulle, joka pidät geelimäisestä puhdistustuotteesta mutta koet vaahdot kuivattavina.

KASVOVEDET

Ruusuvesi 11,50€ / 100 ml

❤️‍🔥 Sannin suosikki! Katseet tänne, kaikki te jotka tykkäätte kukkaisvesistä ja erityisen hienojakoisesta suihkemekanismista! 😍 I+M:n suihkepulloissa on fantastisen hienojakoinen suihke, tätä voi todella kutsua sumuksi. Ja entäs hinta..? Wow! Jotkin I+M:n tuotteista ovat suorastaan hämmentävän edullisia.

I+M:n Ruusuvedessä on ihastuttavan raikas, keveä ja hienostunut ruusun tuoksu. Tuoksu ei ole "kellarimaisen" maanläheinen, kuten joissain ruusuvesissä, vaan ilmavan kukkainen. Mielestäni tämä on ruusuvesien joukossa todellinen löytö! Koostumus sisältää pelkkää ruusuvettä sekä säilyvyyttä parantavan ainesosan Lactobacillus Ferment, jolla on myös kiinnostavia hoitavia ja ihoa uudistavia ominaisuuksia (se on mm. osa Estee Lauderin muinoin patentoimaa postbioottista ihonhoitoteknologiaa 🤓).

Ruusuvesi sopii kaikille ihotyypeille. Eniten siitä hyötyy kuiva, punoittava, herkkä ja ikääntynyt iho. Ruusuvesi on couperosa-ihon kasvovesi #1.

Appelsiininkukkavesi 12,50€ / 100 ml

Appelsiininkukka- eli nerolivesi sopii normaalille, kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Se on kosteuttava ja uudistava. Ikääntyneelle iholle voisi muuten mainiosti yhdistää ruusu- & appelsiininkukkavettä samaan tuotteeseen, onkohan mikään valmistaja vielä lanserannut Ruusu & Neroli -kasvovettä..? :)

SEERUMIT

I+M:n valikoimassa on kosteuttavia sekä anti-age-seerumeita - ja onpahan joukossa yksi kaksifaasinenkin ihanuus..! 😍

Ainesosaerikoisuuksiin kuuluu minulle uusi ja todella kiinnostava tähtiainesosa syyssyräkkäuute (Buddleja Officinalis Flower Extract) joka on UV-säteilyä absorboiva antioksidantti. Sillä on EU:n virallisessa kosmetiikkatietokannassakin UV-filtterin status. ☀️ Tietenkään sen ei voi näissä seerumeissa nähdä toimivan aurinkosuojana eikä näillä ole SPF-lupauksia, mutta olemme varmasti suurin osa yhtä mieltä siitä, että UV-säteilyn negatiivisia vaikutuksia neutraloivat aineet ovat aina tervetullut lisä ihonhoitotuotteeseen.

Kaksifaasinen seerumi 23,90€ / 30 ml

❤️‍🔥 Sannin suosikki! 

Aloitetaan suosikistani. On minulla toinenkin I+M-seerumisuosikki, mutta öljyihmisenä kaksifaasiset tuotteet ovat tätä nykyä heikkouteni..! ☺️

Öljyfaasin intensiivisen punainen väri tulee rusojuuriuutteesta. Rusojuurta on käytetty kiinalaisessa lääketieteessä tulehdusta ja haavoja parantavana rohtona, modernissa kosmetiikassa se toimii ikääntymisen merkkejä hidastavana ja rauhoittavana antioksidanttina.

Öljyfaasin muodostavat skvalaani, MCT-öljy, oktyylidodekanoli (kookoksesta johdettu pitkäketjuinen rasvahappo), auringonkukka- ja jojobaöljy. Vesifaasin pohjan muodostavat vesi ja aloe vera.

Faaseissa on vesi- ja öljyliukoisia vaikuttavia aineita kuten glyserolia, hyaluronihappoa, kaktusviikunauutetta, bisabololia, peptidejä ja yllä mainittu rusojuuriuute.

Tässä meillä on jälleen mahtava 2-in-1 -tuote, joka tuo ihoon sekä vesi- että öljykosteutta yhdessä pullossa, ilman iholle (periaatteessa) turhia emulgaattoreita. Seerumi tuntuu iholla raikkaalta ja kiitos öljyfaasin, jättää ihoon pehmeän ja hoidetun tunteen. Rusojuuri ei värjää ihoa - tästä ei jää punertavaa naamaa..! :)

Seerumi on vaikutukseltaan kosteuttava, antioksidanttinen ja rauhoittava. Alleviivaisin kosteuttavan! Kaksifaasinen koostumus on ihonhoitotuotteiden koostumuksista selvästi kosteuttavin. Lisäksi hexapeptide-11 stimuloi kollageenin tuotantoa.

Seerumin ainoa pieni miinus on sen erikoinen tuoksu. En sanoisi tuoksua epämiellyttäväksi, mutta se on erikoinen. Veikkaan, että se tulee rusojuuresta, tuoksu on niin kasvimainen.

Hyaluroniseerumi 19,90€ / 25 ml

Normaalin ihon hyluroniseerumi on oikein pätevä, monipuolisesti kosteuttava ja antioksidanttinen seerumi, oikein sellainen jokapirkon seerumi. Se sisältää hyaluronihappoa kolmessa eri molekyylikoossa, UV-säteilyä absorboivaa syyssyräkkäuutetta, antioksidanttista granaattiomenan siemenöljyä sekä pehmentäviä öljyjä kuten mantelia, jojobaa ja aprikoosia. Koostumus on geelimäinen, mutta itse asiassa tämä on reseptiikkansa puolesta kevyt, hyvin vesivoittoinen emulsio.

Oikein miellyttävä tuote, jota myisin mieluusti kosteuttavana yleisseerumina kaikille :) Olen miksaillut tätä myös yhteen I+M:n öljyjen kanssa, ja se toimii todella kivasti öljyjen parina. Seerumissa on mieto ja neutraali tuoksu.

Ainoa kehitysehdotukseni I+M:lle olisi laittaa tämä seerumi samanlaiseen nokkapulloon kuin seuraavana esiteltävä Repair-seerumi. Hyaluroniseerumi on sen verran tiheää, ettei pipetti ole kaikkein paras annostelumekanismi. Tuotetta saa kuitenkin ihan hyvin ulos pullosta, ei huolta. :)

Repair-seerumi 18,70€ / 30 ml (norm. 24,90€)

❤️‍🔥 Sannin suosikki! 

Repair-seerumissa on todella mahtava hinta-laatu-suhde! (Etenkin nyt, kun vanhan etiketin seerumit myydään -25% alennuksella; sarja kulki aiemmin nimellä Age Protect ja uusissa etiketeissä lukee Demanding Skin / Anspruchsvolle Haut, sisältö on kuitenkin sama.)

En välttämättä kutsuisi tätä itse korjaavaksi (= repair) seerumiksi, mutta sen sisältö on aivan ihana kuivalle, ikääntyneelle ja auringolle altistuvalle iholle. Seerumi sisältää syyssyräkkäuutetta, aloe veraa, glyserolia, avokado- ja arganöljyjä, hyaluronihappooa sekä centella asiatica -uutetta. Mahtava cocktail kosteuttamaan ja pehmentämään ihoa sekä puolustamaan ihoa UV-säteilyn rasitteilta ja muiltakin ympäristön stressitekijöiltä.

Tässä on mukava maitofluidimainen koostumus ja mieto, neutraali tuoksu.

I+M Naturkosmetik ruusunmarjaöljy

Ruusunmarja-kasvoöljy 16,90€ / 30 ml

❤️‍🔥 Sannin suosikki! 

Siirrytään sitten öljyihin. :) Ruusunmarja-kasvoöljyn esittelin marraskuussa Kuivimmat ja ohuimmat kasvoöljyt -postauksessani. Se on koostumukseltaan todella ohut ja nopeasti imeytyvä, lähes "kuivan" tuntuinen, mistä on kiittäminen skvalaani-pohjaa. Skvalaanista puolestaan voit lukea lisää täältä, jos aine ei ole tuttu.

I+M:n Ruusunmarjaöljyssä on vain kolme ainesosaa: skvalaani, ruusunmarjaöljy sekä E-vitamiini. Väri on vaalean oranssinen, mikä kertoo raffinoimattomasta ruusunmarjaöljystä jossa on tallella kaikki sen ravinteet. E-vitamiini on mukana ehkäisemässä öljyjen härskiintymistä.

Ruusunmarjaöljy on upea öljy niin ikääntyneelle kuin akneiholle. Sen sisältämät välttämättömät rasvahapot ja antioksidantit vahvistavat ihoa ja laskevat tulehdusta, retinoiinihappo ja beetakaroteeni uudistavat ihoa, silottavat juonteita ja arpia ja kirkastavat pigmenttimuutoksia.

I+M Naturkosmetik kasvoöljy

Dry Skin Regenerating -kasvoöljy 27€ / 30 ml

❤️‍🔥 Sannin suosikki! 

Regenerating-öljyn pohjan muodostaa mieto aprikoosinkiviöljy, joka on erinomainen kosteuttava ja antioksidanttinen öljy normaalista kuivalle ja herkälle iholle. Se on ominaisuuksiltaan manteliöljyn kaltainen, mutta hieman kalliimpi ainesosa ja sisältää hitusen monipuolisemmin ravinteita kuten fytosteroleja, beetakaroteenia, E-vitamiinia ja polyfenoleja.

Dry Skin Regenerating -kasvoöljy sisältää myös linolihappopitoista safloriöljyä, ihoa uudistavaa makadamiaöljyä, ravitsevaa avokadoöljyä ja ihon elastisuutta parantavaa arganöljyä. Bonuksena omiin lemppariainesosiini kuuluva Immortelle- eli italianolkikukka-uute, joka on loistava aktiiviaine herkälle ja ikääntyvälle iholle.

Regerating-öljyn tuoksu on lempparini I+M:n tuotteiden tuoksuista: aistin miedossa tuoksussa ikään kuin jotain kevyesti marsipaanimaista. Öljyn täyteläisyys on kevyen ja mediumin välimaastossa.

I+M Naturkosmetik voiteet

KASVOVOITEET

I+M:n kasvovoiteissa on todella paljon valinnanvaraa ja koostumukset vaihtelevat hyvin kevyistä todella ravitseviin - onpa joukossa myös jännittävä, hieman vanukasmainen sleeping cream, joka hurmaa niin pastellinsinisellä värillään kuin naamiomaisen hoitavalla koostumuksellaan.

Valitsin tähän esittelyyn kolme eri tyyppistä voidetta, ja Beauty Shaman lähetti yllärinä testiin myös tuon pastellinsinisen herkun, ihka uuden Midnight Miracle Sleeping Cream'in.

I+M Naturkosmetik kasvovoiteet

Freistil Sensitiv Intensive-voide 18,90€ / 30 ml

Sananen I+M:n herkän ihon sarjoista: Freistil Sensitiv on I+M:n herkän ihon tuotesarja, mutta yhtä hyvin - tai jopa paremminkin - herkälle iholle sopii Clean Beauty -sarja. Näiden sarjojen merkittävin ero on tuoksussa ja ainesosen määrässä: Freistil Sensitiv -tuotteet on tuoksutettu vaniljauutteella, Clean Beauty on täysin hajusteeton, Freistil-sarjassa käytetään enemmän ainesosia, Clean Beauty'ssa on hyvin riisutut incit ja ne on formuloitu ilman säilöntäaineita.

Freistil Intensive -voide on täyteläinen voide kuivalle iholle. Siinä on paksu, mutta ei rasvaisen tuntuinen koostumus. Minun ihollani Freistil Intensive imeytyy nopeasti ja jättää himmeän pinnan. Voiteessa on mm. aloe veraa, jojobaöljyä, manteliöljyä, iltahelokkiöljyä ja tyrniöljyä. Vaniljan tuoksu on ihana! Tuoksun puolesta tykkään itse enemmän Freistil'ista kuin täysin tuoksuttomasta Clean Beauty'sta. Vaniljauutteella muuten on myös ihoa hoitava, suojaava ja silottava vaikutus, se ei ole pelkkä tuoksuaine.

Freistil-sarjassa on myös kevyempi koostumus normaalille ihotyypille 17,90.

Dry Skin Crème de la Crème 28,50€ / 30 ml

Dry Skin -sarjan Crème de la Crème on I+M:n kaikkein hoitavin voide. Se on selvästi rasvaisempi kuin Freistil Intensiv, ja ihoni on tykännyt tästä tosi paljon. Käytän sitä yövoiteena ja iho on aamulla aivan tajuttoman pehmeän tuntuinen. Minulle tämän koostumus muisuttaa yövoidetta, mutta kuivaihoinen voi varmasti käyttää tätä päivälläkin meikin alla.

Crème de la Crème tuntuu nimensä mukaisesti olevan voiteiden voide ainakin I+M:llä: siihen on selvästi haluttu laittaa "parhaat paukut". Voiteen rasvapohjan muodostavat kookos- ja  manteliöljy, hydrogenoitu rapsiöljy (joka tuo voiteeseen suojaavuutta; hydrogenointihan tekee öljystä kiinteämmän ja paremmin kosteuden haihtumista ehkäisevän), aprikoosiöljy ja sheavoi. Esteriöljyt isoamyylilauraatti ja kookosalkaanit auttavat voidetta levittymään hyvin. Veden sijaan voiteessa on aloe vera -pohja. Hyaluronihappo ja betaiini sitovat kosteutta, syyssyräkkäuute ja immortelle-uute tuovat voiteeseen mainiot antioksidanttisesti suojaavat vaikutuksensa.

Harvinaisempi hoitava aine on Siperian männynsiemenöljy, jota luulin eteeriseksi tuoksuöljyksi, mutta se onkin hoitava öljy. Perinteisenä rohtona Siperiassa käytetty öljy on antibakteerista ja antioksidanttista ja sisältää tulehdusta laskevaa pinoleenihappoa.

I+M Naturkosmetik Rosehip Cream

Clean Beauty Ruusunmarja-kasvovoide 16,90€ / 30 ml

Clean Beauty -ruusunmarjavoide on puolestaan kevyt voide ja sopii normaalille ja kosteusköyhälle iholle. Tässä on juuri sellainen nopeasti imeytyvä ja kevyt koostumus, jollaisia käytin ennen kuin ihoni ikääntymisen myötä kuivui - rakastin juuri tällaisia kosteusvoiteita.

Ruusunmarjavoiteen kevyessä emulsiopohjassa on skvalaania, aloe veraa ja MCT-öljyä. Nimikkoainesosa ruusunmarjaöljy saa seuraa rauhoittavasta bisabololista ja kosteuttavasta glyserolin & hyaluronihapon luottotiimistä. Hajusteeton ja tuoksuton.

I+M Naturkosmetik Midnight Miracle Sleeping Cream

Midnight Miracle Sleeping Cream 23,90€ / 30 ml

Midnight Miracle on ihana yöhemmotteluvoide! 😍 Sen avainraaka-aineita ovat arganöljy, murumuru-voide, beetaglukaani ja Blue Tansy -öljy. Tässä on jännä koostumus joka tuo mieleen kasvonaamion: koostumus on täyteläinen mutta ei yhtä "tuhti" kuin Crème de la Crème, ja  tuntuu iholla liukkaalta, tuoden mieleen vanukkaan. :) Hyvällä tavalla!

Voiteen hienovaraisen makea ja aromaattisen pehmeä tuoksu tulee Blue Tansysta ja vaniljasta. Voiteen sininen väri muuten on peräisin Blue Tansyn ohella myös indigosta; sillä on haluttu syventää sinisyyttä. On kyllä söpön värinen..!

I+M Naturkosmetik silmänympärysvoide

Demanding Skin Eye Cream 23,90€ / 15 ml

(20,35€ koodilla aikuineniho)

❤️‍🔥 Sannin suosikki! 

Oi, tämä on tosi hyvä! Tässä on just täydellinen semitäyteläinen ja napakka koostumus joka jättää iholle pehmeän, mukavan ja kosteutetun tunteen.

Hoitavien aineiden lista on vaikuttava (screenshot mun käyttämästä Incidecoderin inci-analyysistä):

Tässä näkyy silmänympärysvoiteen incin alkupää. Aloe veraa, arganöljyä, avokadoöljyä, aprikoosinkiviöljyä, jojobaöljyä, sheavoita, hyaluronihappoa, kollageenin aminohappoja, sfingolipidejä (= keramideja) sekä E-vitamiinia. Törkeän hyvin kosteuttava ja ravitseva silmänympärysvoide.

Pieni trivia-tieto kollageeniaminohapoista: moni kuluttaja ajattelee edelleen ihonhoitotuotteissa käytetyn kollageenin kiinteyttävän ihoa, mutta se on kosteuttava aine, ja äärimmäisen tehokas sellainen. Kollageeniaminohapoista muodostuva yhdiste on muuten yksi pitkän linjan apteekkibrändi Louis Widmerin signature-ainesosista, he käyttävät siitä nimeä Biostimulant ja incinimi on sama kuin tässä I+M:n tuotteessa. Aine kosteuttaa ja kohentaa ihon kuntoa niin tehokkaasti, että se on mukana lähes jokaisessa Widmerin tuotteessa.

Tuoksusta: Demanding Skin -silmänympärysvoide ei tuoksu mun nenään millekään, mutta siinä on hajusteita.

*

Summa summarum: I+M Naturkosmetik on edullinen ja hintatasoonsa nähden virkistävän monipuolinen ja laadukas luonnonkosmetiikkasarja. Hintavertailijoille tiedoksi: Suomen hinnat ovat samalla tasolla kuin Saksan, eli nyt ei ole lähdetty lisäämään "Suomen lisää" päälle.

I+M on vegaaninen, Cosmos Natural ja Organic -sertifioitu sarja, jolla on myös Vegan Society-, Leaping Bunny ja saksalainen Klimatneutral (hiilineutraali) -sertifikaatit.

I+M -sarja on toistaiseksi saatavilla vain jakelijan omassa verkkokaupassa beautyshaman.fi, sekä Beauty Shamanin hoitoloissa Vantaalla, yhteystiedot täällä. Verkkokauppa tarjoaa ilmaiset toimitukset kaikkiin tilauksiin 21.-25.2. Kurkkaa kaikki verkkokaupan tarjoustuotteet täältä.

19 comments on “Esittelyssä superhyvä edullinen luonnonkosmetiikkasarja: I+M Naturkosmetik”

 1. Vaikuttaa tosi kiinnostavalta sarjalta, kiitos tästä esittelystä :)

  Harmi vain, ettei näitä ole missään kivijalassa.

  Vastaa

  2
  1. Harmi vain, ettei näitä ole missään kivijalassa.

   Itse asiassa I+M:n tuotteita saa Beauty Shamanin kahdesta hoitolasta Vantaalla, unohdin tämän tiedon postauksesta. Lisään sen sinne :)

   Hoitolat sijaitsevat Tikkurilassa (Esikkotie 1 B 2) ja Myyrmäessä (Liesikuja 4).

   Tarkoituksena on varmaan jossain vaiheessa laajentaa jälleenmyyntiin, mutta tällä hetkellä sarjaa saa vain Beauty Shamanilta.

   Vastaa

   2
 2. Onko tuo vaniljan tuoksu miten voimakas Sensitive-tuotteissa? Onpa outoa että ovat laittaneet kuitenkin tuoksua herkän ihon sarjaan.

  Vastaa

  2
  1. Onko tuo vaniljan tuoksu miten voimakas Sensitive-tuotteissa?

   Minusta se ei ole voimakas vaan hillitty ja miellyttävä. Ymmärrän toki, että eri ihmiset aistivat tuoksut eri tavoin.

   Vanilja ei varsinaisesti ole hajustekemikaali, vaikka vaniljan hedelmäuute tuokin tuotteeseen tuoksua. Sinällään hajusteallergian näkökulmasta se sopii allergikolle, mutta tietysti, jos tuoksu ylipäänsä ärsyttää, ei vaniljakaan mahdollisesti sovi.

   Vastaa

   1
  2. Olin juuri kommentoida postaukseen, että vanilja kuuluu hoitaviin kasviuutteisiin :)

   Vastaa

   3
 3. Kumpihan noista kasvovesistä olisi tuoksultaan miedompi? Saako tuon tuotetarran helposti pois, jos pulloa haluaa käyttää jatkossa yleisenä kasvovesisuihkepullona?

  Osaisitko sanoa, miten sarjan sävyttävän aurinkosuojan väri vertautuu Alga Mariksen sävyttävän väriin?

  Vastaa

  1
  1. Kumpihan noista kasvovesistä olisi tuoksultaan miedompi?

   Ruusu on miedompi.

   Saako tuon tuotetarran helposti pois, jos pulloa haluaa käyttää jatkossa yleisenä kasvovesisuihkepullona?

   Pullot ovat lasiset, joten tyhjää pulloa voi hyvin liuottaa kuumassa vedessä jolloin tarra varmastikin liukenee irti. (Muovinen pullo ei kestäisi tosi kuumaa vettä.) Ilman liuotusta en usko tarran irtoavan helposti, senhän on kuitenkin tarkoitus pysyä pullossa tiukasti kiinni koko sen elinkaaren ajan.

   Osaisitko sanoa, miten sarjan sävyttävän aurinkosuojan väri vertautuu Alga Mariksen sävyttävän väriin?

   Se on hyvin lähellä Alga Mariksen Beige-sävyä! Kuitenkin läpikuultavampi eli ei yhtä peittävä, ja sävy on aavistuksen punertava Beigeen verrattuna. En ole kokeillut tätä vielä kasvoille, mutta uskoisin, että sävy on kasvoilla lopulta hyvin neutraali koska on läpikuultava. Koostumus on muuten tosi miellyttävä; ohuempi kuin Alga Mariksessa ja levittyy todella hyvin. Esittelen I+M:n aurinkovoiteet tarkemmin kevään aikana, kun ehdin taas virittäytyä aurinkovoidesesonkiin :)

   Vastaa

   3
  2. En edes ajatellut, että pullot voisivat olla lasisia. Säilytän kasvosuihketta peilikaapissa ylhäällä, joten lasinen pullo on pieni riski (se Sokoksen oman sarjan pullo oli muovia).

   Oi että kiinnostaisi kokeilla tuota!
   Miten suojausteho, voiko yltää incin perusteella lähelle Algan sävyttävän tarjoamaa suojaa?

   Vastaa

   1
  3. Miten suojausteho, voiko yltää incin perusteella lähelle Algan sävyttävän tarjoamaa suojaa?

   Valitettavasti vain tuotekehittäjä ja viralliset SPF-testit analysoinut henkilö pystyisi vertaamaan kahden eri aurinkovoiteen tehoa, sitä ei pysty incistä näkemään. Ainoa asia, mitä voi incin perusteella suuntaa-antavasti arvioida, on UV-suojan laajakirjoisuus. Itse tehoa ei voi arvioda millään muulla kuin SPF-testeillä (ja tietysti "ihmiskokein", eli käyttämällä tuotetta auringossa).

   Kun puhutaan mineraali-UV-suojista, incin perusteella voi ainoastaan todeta, että pelkkää titaanidioksidia hyödyntävä aurinkovoide ei anna laajakirjoista suojaa (eli sen teho ei yllä UVA1-säteiden pisimpään päähän). Sinkkioksidi antaa laajan kirjon suojan kattaen koko UVA- ja UVB-aallonpituudet. Pelkkä sinkkioksidin läsnäolo ei kuitenkaan kerro, kuinka hyvin voide suojaa, sillä siihen vaikuttaa sinkkioksidin partikkelikoko, käsittely sekä koko tuotteen koostumus ja kuinka hyvin koostumus auttaa sinkkioksidipartikkeleita levittymään iholle mahdollisimman tasaisesti. Tämän kertovat vain SPF-testit.

   I+M:n aurinkovoiteessa käytetään sinkkioksidia, Alga Mariksessa sekä titaanidioksidia että sinkkioksidia. Tämän perusteella ei valitettavasti pysty arvioimaan näiden tehoa. I+M:ssä sinkkioksidi on incissä ykkösenä, mitä pidän todella erikoisena, sillä tuntuu vaikealta uskoa, että sitä olisi tuotteessa enemmän kuin vettä. Alga Mariksessa sinkkioksidi on incissä neljäntenä.

   Vastaa

   1
  1. Saksassa on tosi halpoja luonnonkosmetiikkasarjoja, mistähän johtuu, että meillä sitten sarjat maksaa niin paljon enemmän? Mä aina hamstraan Saksan reissuilla luonnonkosmetiikkaa kun se on niin älyttömän halpaa Suomeen verrattuna.

   Vastaa

   1
  2. Saksassa on tosi halpoja luonnonkosmetiikkasarjoja, mistähän johtuu, että meillä sitten sarjat maksaa niin paljon enemmän?

   Saksassa luonnonkosmetiikalla on pitkä historia ja Saksassa juuri on kehitetty ensimmäiset "joka iikan" luonnonkosmetiikkasarjat joita on myyty marketeissa, koska on haluttu, että suuret massatkin löytävät luonnonkosmetiikan. Ihan eri lähestymistapa kuin monissa muissa maissa, Suomi mukaanluettuna. Saksassa on oivallettu, että jos halutaan hakea laajempaa positiivista nettovaikutusta luonnonkosmetiikalla, se täytyy tuoda kaikkien saataville ja sellaisella hintalapulla, joka myös on mahdollinen kaikille.

   Vastaa

   2
  3. Asiaan vaikuttaa myös suuret volyymit. Keski-Euroopassa on aivan eri suuruusluokan markkinat kuin meillä. Saksa, Itävalta, Sveitsi ovat kaikki vahvoja luonnonkosmetiikan ja -lääkinnän alueita.

   Vastaa

   2
  4. Suomessa on valitettavasti kaikki vähän kalliimpaa kuin keski-Euroopassa, johtuen juuri pienestä markkinasta, logistiikkakustannuksista ja taitaa ALVkin olla korkeampi. Esim Lavera Hydro Refresh Seerumi 30 ml täällä Itävallassa n. 13 EUR, Suomessa 21-23 eur...

   Vastaa

   1
 4. Kiitos sarjan esittelystä, kiva että nykyään edullisemmissakin sarjoissa on jo ihan toimivia tuotteita ja hyviä ainesosia :)

  Edullisesta luonnonkosmetiikasta tuli mieleen, oletko testannut/kirjoittanut mitään Bernerin Natuk-sarjasta? Itse olen tykännyt testaamistani kasvovedestä ja seerumista, ainoa miinus on niiden ei-niin-hyvä tuoksu, joka ei onneksi kuitenkaan jää iholle. Mutta hinta on näissä myös hyvin edullinen.

  Vastaa

  1
  1. Edullisesta luonnonkosmetiikasta tuli mieleen, oletko testannut/kirjoittanut mitään Bernerin Natuk-sarjasta?

   En vielä, mutta aikeissa on.

   Mua ihan naurattaa, miten surkea mä välillä olen uusien tuotteiden testauksessa. Natuk on hyvä esimerkki: ostin sarjan kasvoveden marraskuussa, laitoin sen ajatuksissani kosmetiikkakaappiin kylppärin avohyllyn sijaan, ja - - unohdin kasvoveden sen jälkeen. Parikin lukijaa on sen jälkeen kysellyt minulta Natukista, ja joka kerta kommentin luettuani muistan kaappiin unohtuneen kasvoveden ja päätän ottaa sen heti esiin kun pääsen kotiin (olen lukenut kommentit muualla kuin kotona), mutta kotiin päästyä olen autuaasti unohtanut asian.

   Tämän sun kommentin lukiessa OLEN kotona, ja kävin saman tien siirtämässä Natukin kylppäriin. 😅

   Pitää hankkia vielä muutama muukin sarjan tuote esittelyä varten.

   Vastaa

   2
 5. Hei kiva kun on näinkin halpoja luonnonkosmetiikkasarjoja..! Oon joskus kokeillut Urtekramia mutta se ei oikein vakuuttanut. Tätä IM:ää voisi joskus kokeilla.

  Vastaa

  1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)