15.09.2023

Puhutaan kalliista kosmetiikasta

Mun tekee mieli puhua kalliista kosmetiikasta!

Olen lähtökohtaisesti hyvin anti-kallis ja kaikessa säästönäkökulmaa tai vähintään "parasta laatua halvimpaan hintaan" hakeva ihminen, ja juuri siksi mun on tehnyt pitkään mieli kirjoittaa kosmetiikasta, josta olisin valmis maksamaan kalliina pitämäni hinnan.

Samalla kutsun teidätkin keskusteluun. :)

Mikä on teille kalliin kosmetiikan hintaraja? Kaikkihan on aina suhteellista, ja yhden kallis ei välttämättä ole toiselle kallis lainkaan.

Ostatteko usein kalliiksi mieltämäänne kosmetiikkaa? Jos se ei ole tapa vaan pikemminkin harvinaisuus, millaisissa tapauksissa sijoitat arvokkaampaan kosmetiikkaan? Maksaisitteko enemmän ihonhoito- vai värikosmetiikkatuotteesta?

Mikä on kallein ostamanne kosmetiikkatuote ja paljonko se maksoi?

MINKÄ HINTAINEN ON MUN MIELESTÄ KALLISTA?

Minulle kalliin raja on jossain 70€ tuntumassa kun puhutaan ihonhoitotuotteesta (iholle jätettävä kosteutus- ja hoitotuote). Raja oli aikaisemmin alempi, mutta on noussut, mitä pidempään olen ollut alalla. Näen hintarakenteen nyt eri tavalla.

Putsareissa raja on 40€, ja kalliimman hinnan voin maksaa öljyputsareista. Hyvästä silmämeikinpoistoaineesta voisin myös maksaa arvokkaamman hinnan, sillä silmäni ovat niin herkät, että vain hyvin harva putsari sopii niille. Yli 70€ en maksaisi putsarista.

Värikosmetiikassa kalleuden kokemus vaihtelee voimakkaasti eri tuotteiden välillä. Meikkivoiteesta voin maksaa enemmän kuin ripsarista, ilman muuta. Meikkivoiteessa yli 60€ tuotteet ovat mulle kalliita, ripsareissa raja on 30€, koska tosi hyviä ripsareita saa todella edullisesti. Yksittäisestä luomivärinapista en maksaisi yli 25€, oli tuote miten hyvä tahansa, eli kallista luomiväriä en ylipäänsä koskaan ostaisi.

NÄITÄ KALLIITA TUOTTEITA OLISIN VALMIS OSTAMAAN

Joku voi ajatella, että hyvähän tuon on puhua minkä hintaista kosmetiikkaa olisi valmis ostamaan, kun saa niin paljon tuotteita ilmaiseksi työnsä takia. Perusteltua. Olen luonteeltani ja kasvatukseltanikin säästämiseen taipuvainen, enkä lähtökohtaisesti osta mitään luksuksena. Olisin kuitenkin ilman muuta valmis ostamaan tiettyjä kalliiksi kokemiani ihonhoitotuotteita. Erityisesti tuotteita, jotka kestävät käytössä pitkään. Kun puhutaan yli vuoden käyttöiästä, 'kallis' muuttuu kummasti halvemmaksi.

Maksaisin kalliin hinnan kasvoöljyistä ja ehdottomasti hajuvesistä. Kasvoöljyt kestävät mun käytössä loputtomiin, koska ihoni imee niin vähän öljyä kerrallaan. Vaikka käyttäisin samaa öljyä koko ajan, yksi 30 ml pullo kestäisi yli vuoden. Ei tuntuisi yhtään väärältä tai turhalta maksaa ihanaksi kokemastani kasvoöljystä yli 100€, koska kuukausihinta jäisi joka tapauksessa pieneksi.

Maksaisin kalliin hinnan myös kokonaisvaltaisesti elämyksellisestä tuotteesta. Olen hyvin tuoksuorientoitunut kosmetiikan kuluttaja, ja silloin kun oikein laadukas koostumus, ihana tuoksu ja erinomainen suoritus kohtaavat, maksaisin kalliin hinnan.

Aika täydellinen esimerkki brändistä, jonka tuotteista maksaisin, on kuvissakin näkyvä Leahlani. Tuotteet ovat kasvovesiä lukuun ottamatta kaikki öljypohjaisia eli 100% täyttä tavaraa, jonka iho voi hyödyntää. Niiden tuoksumaailma on out of this world.

Leahlanin kasvoöljyt maksavat 54,90€-89,90€. Sarjan trooppisen hedelmäcocktailin tuoksuinen Pamplemousse-öljyputsari maksaa 69,90€, ja siitäkin maksaisin. Leahlanin tuotteet ovat pelkästään raaka-aineidensa vinkkelistä suorastaan edullisia verrattuna joihinkin kalliisiin brändeihin, lue yksi vertailu täältä. Mutta kun mietin, maksaisinko ovh-hinnan vaikkapa Yin Your Skinin Salvasta, joka myös on tajuttoman ihana öljypohjainen putsari, niin en maksaisi. Salvan hinta on lähes 80€, ja huippulaadustaan ja ihanasta tuoksustaan huolimatta se tuntuu vähemmän riittoisalta kuin Leahlanin Pamplemousse.

(Onneksi aina on olemassa alekoodeja ja kampanjoita... ;) About 60€ voisin Salvasta maksaakin..!)

Kallein voidemainen tuote josta maksaisin on Patykan Youth Lift Eye Cream. Se maksaa 51,90€.

Kaikki on suhteellista:

joskus mietin, että jos esimerkiksi 30 euroa oikein hyvästä viinipullosta tuntuu minusta halvalta - ja tuo pullo nautitaan hyvässä seurassa yhden illan aikana-, niin miksi ihmeessä tuplasti sen hintainen, yli vuoden kestävä ihonhoitotuote olisi kallis..? Ei se olekaan.

Tai: spontaani ravintolalounas maksaa 13€. Montako tällaista tulee syötyä vuodessa (varmasti ainakin pari kertaa kuussa) ja jäävätkö nämä lounaat lämmittämään syömistään pidempään..? Noup. Lounaiden hinnalla saisin kaksi tai kolmekin joka päivä ilahduttavaa Leahlania.

MIKÄ ON KALLEIN KOSKAAN OSTAMANI IHONHOITOTUOTE?

Se on Vintner's Daughterin öljyseerumi Active Botanical Serum, joka maksoi 200€.

Oliko tuote hintansa arvoinen?

No, ei ollut. Öljy tuntui - ja tuntuu iholla yhä - todella miellyttävältä ja sen koostumus on korkealaatuinen, mutta en pidä sen voimakkaasta ja hieman kakofonisesta tuoksusta. Lisäksi, sen pohjaöljyt, joista Vintner's Daughter yli 90-prosenttisesti koostuu, ovat todella "tavikset": viinirypäleensiemenöljy sekä hasselpähkinäöljy.

Tavisöljytkin ovat tässä tuotteessa kuitenkin selvästi erittäin korkealuokkaisia, sillä mun Vintner's Daughter on nyt ollut avattuna ja satunnaisessa käytössä kuusi vuotta, eikä öljy ole yhtään härskiintynyt. (Monet testaamani kasvoöljyt ovat härskiintyneet parissa vuodessa.) Silti, odottaisin tällä hinnalla vähän monipuolisempaa hoitavien öljyjen seosta.

Kallein ostamani hintansa arvoinen kosmetiikkatuote on todennäköisesti ollut jokin hajuvesi. 🩷

Kertokaa te suhteestanne kalliiseen kosmetiikkaan :)

*

P.S. Silloin kun olin kosmetiikkamyymälässä töissä 10+ vuotta sitten, asiakkaiden kipuraja tuntui asettuvan 50€ tuntumaan ihonhoitotuotteissa. Sitä arvokkaammat tuotteet olivat sellaisia, joihin sijoittamista asiakas harkitsi pidempään.

Yli 100€ ihonhoitotuotetta en muista koskaan myyneeni noihin aikoihin (toki myymälän kohderyhmäkin vaikuttaa asiaan, meidän myymälän kohderyhmää eivät olleet ne kaikkein eniten ihonhoitoon satsaavat), mutta myöhemmin luonnonkosmetiikka-aikoina olen myynyt.

42 comments on “Puhutaan kalliista kosmetiikasta”

  1. Arvasin, että kallein oli Vintner's Daughter. ☺️ Muistan, kun kirjoitit siitä aikanaan. Mä oon aikas pihi enkä raaski kovin kalliita tuotteita ostaa, vaikka olisivatkin laadukkaita. Mun kallein yksittäinen tuote ei ole kovin montaa kymppiä maksanut, viime jouluksi ostin itselleni Djusien boxin ja sekin oli mulle paljon rahaa, vaikka sainkin kolme ihanaa tuotetta. Pienillä tuloilla täytyy ostaa edullista ja hyvää, onneksi sitäkin löytyy. 😊

    Vastaa

    0
  2. Mulla on atooppinen ohut ja kuiva iho. Käytän talvisin kosmetologin suosittelemia tuotteita. Kallein on ollut 100 ml kosteusvoide anti-age sarjasta..normaali hinta 149 €. Mutta kosmetologilla on säännöllisesti -20% kaikesta ja laittaa runsaasti minikokoja ja näytteitä ja lahjoja tilaukseen. Ja tuolla voiteella pärjään 3-4 kk yl talven pahimmat kuivuusajat. Yönaamio lempparini maksaa 100 e ja senkin ostan alella. Kalleimmat meikkini taitaa olla Sensain primeri ja meikkivoide..ihan must tuotteita. Luomivärit on kans sellaisia mihin oon laittanut aika paljon rahaa..lempparit on Natasha Denonalta ja Hudalta. Mutta niitäkin tilaan lähinnä Black Fridayna. Oikeastaan en koskaan osta mitään normaali hinnalla. Alepäiviä on ympäri vuoden. Vartalovoiteisiin en laittaisi kun max 20 e ja se pitäis olla laadukas ja iso pakkaus luonnonkosmetiikan voidetta. Putsarin hinta 40 €, hoitovesi 40 , seerumi 75€ ja silmänympärysvoide 60 €. Nää on kosmetologini alennushinnat ja kaupan päälle tuotteita 30-45€.

    Vastaa

    0
  3. Ps. Hiustuotteet olaplex ja-40% •Sokoksen hiustenhellimisviikoilta ja Sensait ostan taas Kauneuden juhlaa tapahtumasta -20% ja aina niin, että saan myös lahjan ostoksista.
    Tää oli hyvä postaus, kiinnostaa lukea toistenkin kommentit. Monet pitää ihonhoitoon sijoittamista turhamaisuutena..itse pidän sitä terveyden hoitona, ihan atopian takia, mutta myös mieli voi paremmin, kun iho on kunnossa.

    Vastaa

    0
    1. itse pidän sitä terveyden hoitona, ihan atopian takia, mutta myös mieli voi paremmin, kun iho on kunnossa.

      Samaa mieltä. :)

      Vastaa

      0
  4. Varmaan kallein on joku lähempänä satasta ollut hajuvesi, ja ostaisin edelleen jos on tosi mieleinen, kun mun käytöllä kestää niin pitkään. Sitten olen ostanut joitain 60-70€ voiteita kosmetologilta "vahingossa", eli kysymättä hintaa tehnyt päätöksen ja nikotellut kassalla. Nämä kyllä harmittaa, yleensä ei ole ollut sen arvoisia. 40€ on yleensä oma raha ihonhoitotuotteissa, toki joskus ovat normaali hinnaltaan kalliimpia mutta yritän käyttää tarjoukset hyödyksi. Kampaajalla on käynyt joskus myös noin että vahingossa ostan kallista, tosin viimeksi kalliina pitämäni Ekopharman hoitoaine olikin niin hyvää ja riittoisaa että ostin lisää. Joskus näinkin. 😅

    Vastaa

    0
  5. Tää on niin vaikea ajatella, kun eri tuotteet on niin eri kokoisia ja toisilla eri tuotteet kestää pidempään, kuin toisilla.
    Puhdistusöljystä maksaisin n. 30€, kasvoöljystä ehkä ~60€,seerumit ~60€. Aika kipurajoilla oli, kun tilasin Salvan jostain alesta ja kun se ei nyt minun iholla ihan toiminut täydellisesti, niin vähän harmitti. En ikinä usko ostavani kalliimpia tuotteita ja yritän nytkin olla tarjoushaukkana, jotta kosmetiikkaostoni pysyisivät kohtuudessa. En myöskään meikeissä maksaisi maltaita, mutta ripsiväristä en tingi. Pyrin toki senkin ostamaan alesta ja se on lancome. Olen toki testannut useita halvempia vedenkestäviä, mutta en ole löytänyt yhtä hyvää. (Levittyvyys,pysyvyys). Muiden meikkituotteiden suhteen olen myös melko uskollinen,laveran kulmageeli,nyxin kulmakynä ja lilylolon meikkipohja. Mikään ei maksa maltaita.

    Ihonhoitotuotteisiin voisin ehkä käyttää enemmän rahaa, jos siinä olisi järkeä-toistaiseksi tuo Salva on kallein ostamani tuote, mutta leahlania en ole ikinä kokeillut.

    Vastaa

    0
  6. Taitaa olla hiukan yli sadan euron retinoliseerumi, joka on todella tehokas. Maksan mielelläni hoitavista ainesosista, lähinnä seerumeista ja sy voiteista. Meikeissä raja on max 50 euroa, koska edullisilla merkeillä on ihan kilpailukykyisiä tuotteita.
    Kasvojen ihonhoitoon menee kyllä muuten aika paljon, käytössä botox, mikroneulaus ja säännölliset kasvohoidot. Saan niin paljon iloa freesistä ilmeestä, että satsaus kannattaa!

    Vastaa

    0
    1. Dermagologica, dynamic skin retinol. Sisältää useaa eri retinolijohdannaista. Tarkistin tehon myös Sannilta😊. Yksi pumppaus riittää koko kasvoille, eli on riittoisaa. Itse näin tuloksia n. kolmen viikon kuluttua, sileys, hehku ja ihon värin tasaisuus, eli ihan sitä vaikuttavuutta, mitä retinolilla ja sen johdannaisilla kuuluukin olla.Varmaan monella muulla seerumilla sama vaikutus, mutta tämä sopii minulle ❤️

      Vastaa

      0
  7. Oon ajatellut että 50€ on mulle se kipuraja... Mutta en oo varmaan koskaan maksanut sitäkään. Kalleimmat käyttämäni tuotteet on Novexpertin HA- ja c-vitamiiniseerumit, mitkä on ton verran about, mutta oon nekin aina haalinut alennuksesta reilusti halvemmalla.

    Ostin joskus Tata Harperin jonkun matkasetin, mutta musta ne tuotteet ei ollu niin ihmeellisiä, että ostaisin täysikokoisena.. tuote jäi jopa käyttämättä, kun se oli niin surkee (joku naamio).

    Toistaiseksi vaan Niodilla on tullut vastaan niin kiinnostavia tuotteita, että voisin maksaa yli 50€...!

    Vastaa

    0
  8. Kasvojen putsauksessa ja hoidossa käytän enimmäkseen Lumenea, jota spittailen ale-myynneistä :D eli ihonhoitoon en käytä kalliita tuotteita. Meikkauksen puolella vähän riippuu. Jos meikkivoide on hyvä ja tekee mitä haluan, olen valmis vähän enemmän maksamaan, mutten liikaa (loogista,:D) estee lauderin double wear on kallein meikkivoide mitä olen ostanut. Kallein ripsari oli Helena Rubensteinin ripsari (oli pettymys, ei toiminut yhtään ja Essencellä on paljon parempia).
    Haluaisin Pat McGrathin huulipunan, mutta hinta kirpaisee. Meikkipaletista en maksaisi yli 70e.
    Hajuvedet taitavat olla ainoat mistä saattaisin maksaa likemmäs 100e, vielä en kyllä ole ilennyt sitäkään tehdä :D

    Eli sanoisin että omalla kohdallani kosmetiikan kipuraja menee 80-100 eurossa. Ehkä merkkituotteet ei vaan oo mun juttuni. Omaan pirtaani ei käy maksaa tuotteesta liikoja, kun edullisemmallakin voi saada jopa paremmin toimivaa.

    Mutta onneksi jokaiselle on jotakin. Jos se kallis La Mer-kosmetiikka on se juttu, go for it.
    Kosmetiikka ja ihonhoito ei välttämättä olisi sellaista mistä maksaisin vain merkin takia. Mutta merkkikengistä esimerkiksi voisin maksaa enemmän (toki olen tyytväinen jos löytyy alesta hyvät kengät 15 eurolla :D)

    Vastaa

    0
  9. Itselle kipuraja menee n.50e kohdalla. Suurimpia iho-ongelmia/tarpeita itselläni on hyperpigmentaation jälkien häivyttäminen, johon Patykan dark spot olisi hyvä. Täyteen hintaan sitä en kuitenkaan voisi ostaa (n.63e), mutta tarjouksesta sitten kylläkin. Vaihtoehtoinen Novexpertin tuote löytyy yleensä vielä edullisemmin.

    Myös, jos löytäisin täydellisen kevyen, ei rasvaisen tuntuisen, spf30/50 päivävoiteen/aurinkovoiteen, niin siitä voisin maksaa. Tätä kun tällä ongelmalla pitäisi käyttää aina kun nokkansa ulos ovesta pistää :)
    Hyntin spf25 primer on todella hyvä, todella kallis (-25% alesta ostanut) mutta siinä vain tuo 25 ja tarvinnen vahvemman suojan.
    Eli jos olisi ns täydellisiä suurimpaan tarpeeseen löytyviä tehokkaita ja miellyttäviä tuotteita, niin niistä voisin maksaakkin.

    Hyviä kasvovesiä löytyy 20-30e hintaan, samoin puhdistusöljyjä, seerumeita myös (kosteutukseen, epäpuhtauksiin, alkaviin ryppyihin) ja voiteita.

    Meikeistä en maksaisi niinkään paljoa, koska en sitä juurikaan käytä. Hiustuotteet (curly girl) ovat olleet maksimissaan n.30e/puteli.
    Kroppatuotteita (pesu+rasvaus) löytyy 8-20e hintaan itselle kivoja.

    Muistan, että olen joskus ostanut jonkun Diorin hajuveden (Hypnotic poison?) N.60e hintaan. Mutta oli/on se kyllä ihanakin. Enää en niin paljoa tuoksusta maksaisi.

    Vaikka yhden tuotteen kipuraja menee n.50e, en halua miettiä sitä, montako putelia mihinkin tarpeeseen löytyy jo valmiina kaapista odottamasta "kun on halvalla alennuksesta löytynyt".. heh. Siinä muutama arvokas olisi paljon edullisempi kuin kymmenen ei niin kallista.. myönnän, tämä on pienimuotoinen ongelma. Alehamsteri ilmoittautuu! Toki, kaikki kyllä tulevaan tarpeeseen, eli ei sentään mitään turhaa.Mutta ehkä vasta vuoden päästä tms.. .

    Mielenkiintoinen aihe! :)

    Vastaa

    0
    1. Tuli tästä mieleen kommentteja lukiessa, että tähän mikä on raja/mikä kallista, niin vaikuttaa hirmuisesti ikä / ihon tila / meikkaako / tulot (varat mitä käytössä) / ihotaudit jne.
      Nuorempi ihoni kärsi lähinnä vain epäpuhtauksista, ei tarvinnut miettiä kalliimpia anti-age tuotteita jne. Jos ihoni olisi 20 vuotias ja sileä ja ongelmaton, olisi sen hoitaminenkin edullisempaa. Mitä vanhemmaksi oma iho käynyt, sitä enemmän maksavat ne tehoaineet mitkä nykytarpeisiin toimivat. Ja jos varoja olisi vähemmän käytettävissä, tuo 50e rajani olisi toki paljon pienempi. Ja sama toiseen suuntaan toki 😊

      Vastaa

      0
  10. Mä ostin kosmetologin suosittelemat ihonhoitotuotteet, joita pidin kyllä vähän kalliina. Kasvoputsari 45€, voide 80€ ja hoitoneste/kasvovesi 45€. Käytössä kestänee noin 2 kuukautta, putsari pidempäänkin. Silloin kun iho oli ongelmaton, en tosiaan olisi ollut valmis maksaan kosmetiikasta näin paljoa, mutta ihon räjähdettyä alkoi tuntua siltä että toimivat tuotteet on tärkeintä - hinnasta viis. 😅 Nyt näpyt pysyy pois, mielestäni päiväkohtainen hinta hyväkuntoisesta ihosta on ihan kohtuullinen. Ripsarista en oo valmis maksamaan yli 25 euroa, koska edullisestikin saa hyviä. Aika harvassa taitaa itse asiassa olla kalliit meikit, joita ostaisin. Melkein kaikesta löytyy kohtuuhintainen versio, enkä ole valmis maksamaan pelkästä brändistä.

    Vastaa

    0
  11. Olen maksanut joskus ihonhoitotuotteesta yli 100 €, ja kyllä, se oli siinä tilanteessa täysin sen arvoista.
    Kyseessä oli Dr. Baumannin kasvovoide. Törmäsin sarjaan pahimman atopiahelvetin aikoina, etsittyäni turhaan apua apteekin ja tavaratalojen valikoimasta (huom: tämä oli joskus aikoina 2004-2005, jolloin valikoima kärsineelle iholle oli todella rajallinen, tietoa ihonhoidosta ei yleensäkään paljon ollut saatavilla, ja internetin käyttökin hidasta...), ja se lähestymistapa ('Bionominen'ihonhoito) oli silloin todellinen pelastus. Tuotteissa on käytetty vain raaka-aineita, joita iho voi hyödyntää ja joita se tarvitsee - keramideja, kolesterolia, vitamiineja, kasviöljyjä, kosteudensitojia ym.. ilman mahdollisia ärsyttäjiä ja turhia täyteaineita. Muistan käyttäneeni niitä muutaman purkin verran, ja rutikuiva, tulehtunut iho alkoi rauhoittua. Se tuntui aivan ihmeeltä.
    Sittemmin löysin muita, kohtuullisen hintaisia tuotteita joita myös pystyin käyttämään ilman ärsytystä (Paulan tuotteita eBayn kautta..!), mutta muistan aina Dr. Baumannin sarjan kiitollisuudella.

    Nykyään onneksi yhtä laadukkaita raaka-aineita sisältäviä, lempeitä sarjoja onneksi on saatavilla useitakin (jopa apteekeista), joten en maksaisi sataa euroa voiteesta (vieläpä pyöreässä avopurkissa, mikä on Dr. Baumannin heikkous).. mutta olen yhä sitä mieltä, että sarja on laadukas ja kokeilemisen arvoinen. Varsinkin ne liposomituotteet ovat aivan ihania, niillä olen kuullut ihottumiakin paranevan.

    Oliis kiinnostavaa joskus kuulla oma arviosi ko. sarjasta, jos ehdit siihen joskus tutustua. Kyse on hoitolasarjasta, jota myydään tietämäni mukaan vain kosmetologeilla, mikä rajoittaa saatavuutta.. mutta se on silti aivan eri kaliiperia kuin monet läpeensä hajustetut 'ammattilais'sarjat. Vaikka kyse ei ole luonnonkosmetiikasta, raaka-aineet on valittu tarkasti ihmisen ja luonnon tasapainoa ja hyvinvointia silmälläpitäen, myös ympäristönäkökohdat huomioiden. (Aurinkosuojat tosin ovat melko alhaisia, taitaa olla mukana vielä jopa sk 10...)
    https://www.dr-baumann.fi/

    Vastaa

    0
  12. Kallein ostamani tuote on SkinCeuticalsin c-vitamiini,sekin alennuksella normihintaa (silloin 165) en olisi ikinä maksanut. Oli hyvä, oli riittoisa, hintansa arvoinen ei. Mulla toimii Normalin kuuden euron c-vitamiini paljon paremmin (kolmas pullo jo menossa). Olen kyllä valmis maksamaan tuotteesta reilummin, mutta kun monesti halvemmallakin saa tarpeeksi hyvän. Esim. Djusien putsari: tykkään hirveästi, mutta kun halvemmallakin saa toimivaa. Olisi vakio-ostos pienemmällä hinnalla, mutta harkitsen kyllä siirtyväni siihen jossain vaiheessa hinnasta huolimatta. Kokeilunhaluisana tykkään vaihdella tuotteita, eli pelkkä hinta ei ole esteenä. Leahlani täyttyy kyllä vielä kokeilla :)

    Vastaa

    0
    1. Moikka Sari, mitä merkkiä ostat Normalista? Heiltä löytyy C-vitamiiniakin monelta eri halpisbrändiltä.

      Vastaa

      0
    2. Noora: Puca pure&care on se mitä oon ostanut. Multa on tainnut kokonaan jäädä huomaamatta että muitakin :D

      Vastaa

      0
  13. Minä en ostaisi ikinä +100 euron kosmetiikkatuotetta, vaikka periaatteessa tuloni sellaisen kestäisi ja jos tuote vielä olisi pitkäikäinen niin ei se siinä mielessä edes olisi kallis. Maksimihinta minulla on ihonhoitotuotteissa n. 60 euroa ja tällä hetkellä, kun säästän, niin 40 euroa tai mieluusti alle. Normaalistikaan en osta kuin muutaman kalliimman tuotteen vuodessa ja muut sitten edullisempia. Meikeissä raja on 30 euroa riippuen tuotteesta. Uusia hajuvesiä ostan niin harvoin, että hinnalla ei ole niin väliä.

    Laatu on minulle olennainen kriteeri kaikessa ja vaikka elämääni kuuluu kalliita asioita, joihin satsaan, niin perusarki pyörii edullisesti enkä koe, että silloinkaan varsinaisesti pihistelen mistään. No, toki jos taloudellinen tilanne olisi eri, niin näkyisihän se myös ruokakorin sisällössä ja muussa kulutuksessa... Toisaalta olisiko silloin satunnainen fine dining illallinen tai kotiin ostettu spesiaaliherkku enää yhtä merkittävä kokemus? Ja sama myös kosmetiikassa. Kun harvemmin ostaa omassa mittakaavassa luksustuotteen niin onhan sen arvo korkeampi.

    Kosmetiikan ympärillä pyörii kuitenkin tietty turhamaisuuden painolasti ainakin omassa ajatusmaailmassa. En suoraan sanottuna edes kertoisi miehelleni kaikkien kosmetiikkatuotteiteni hintaa, koska en jaksa kuunnella sitä taivastelua ja omat tuotteeni ovat kuitenkin edullisia/keskihintaisia... Olen havainnut, että saan hyvää mieltä tietyistä ihonhoitorutiineistani ja iho voi hyvin, joten mieluusti laitan rahaani tällaiseen, joka jonkun mielestä voi olla turhaa.

    Vastaa

    0
  14. Minulle kipuraja kosteusvoiteesta on 15€ ja putsarista 8€. Aurinkovoiteesta olen valmis maksamaan enemmän, enintään 25€. En mielellään halua käyttää rahaa kalliisiin tuotteisiin vaan pidän enemmän edullisista, helposti saatavilla olevista tuotteista.

    Vastaa

    0
  15. Mun kallein tuote taitaa olla Lancomen Visionnaire seerumi.

    Tavallaan tää herkkä iho on siunaus siinä mielessä, etten raaski maksaa kovin kallista hintaa tuotteista kun niin monesti on käynyt niin, että olen parin kolmen käyttökerran jälkeen todennut ettei tämä taida sopia mulle, niin en uskalla ainakaan ilman testereitä maksaa tyyliin kolmeakymppiä enempää mistään.

    Vastaa

    0
  16. Kallein kosmetiikkatuote, jota välillä ostan, on Skinceuticalsin c-vitamiiniseerumi. Onko se sitten sen arvoinen... niin jossain määrin. Säilyvyydessään se on ihan omaa luokkaansa muihin c-vitamiiniseerumeihin verrattuna. Useimmiten ostan Paula's Choicen vastaavaa, mutta PC härskiintyy helpommin. Joskus huomaan jo ekaa kertaa avatessa pulloa, että väri on alkanut PC:ssa tummumaan. Näin ei ole koskaan käynyt Skinceuticalsin kanssa.

    Kallein kauneussatsaus minulla on botox. Onhan se kallista maksaa satasia käsittelystä, jonka joutuu uusimaan 3-4 kuukauden välein, mutta toisaalta lopputulos oikeasti tekee jotain iholle ja se tapahtuu lähes välittömästi.

    Olen siis valmis maksamaan kovempaa hintaa, jos saan rahoilleni selvää vastinetta.

    Vastaa

    0
  17. Kalleimmat on kotikutsuilta ostettu Maria Entricin kuorintavoide 50 €, Joe Blascon meikkivoiteet alesta, ehkä jotain 40 € ja hajuvesistä Tresorin iso pullo ysärinä laivalta, jonka hintaa en kyllä muista. En laita kosmetiikkaan paljoa rahaa, mulla tehot tuntunu jäävän vähäisiksi. Kipuraja ehkä olisi tuotteessa nykyään 20 €.

    Vastaa

    0
  18. Ehdottomasti kallein tuote oli Medik8 retinaate sy-voide, jotain 120€. Sy-voiteisiin olen valmis sijoittamaan enemmàn ja etsin jatkuvasti sità parasta voidetta. Puhdistustuotteisiin en niinkààn tuhlaa noin 20-25€. Seerumit max 50€. Kasvovoiteet max 40€.
    Meikkeihin kàytàn vàhàn vàhemmàn rahaa kuin ihonhoitoon, olen huomannut ettà vàlttàmàttà kallein rajauskynà ei eroa halvemmasta versiosta, meikkivoide max 40€, luomivàripaletti max 50€, odotan aina tarjouksia ja vertailen hintoja. Kàytàn merkkejà Mac, Anastasia Beverly Hills, Erborian, Urban Decay jne, eli keskitasoa. Sen sijaan kosmetiikkajoulukalenteriin olen valmis laittamaan max 180€ mikàli se sisàltàà ainoastaan tai pààosin ihonhoitotuotteita.

    Vastaa

    0
  19. Sanoisin, että mun kipuraja on 50 euroa.
    Kun menee siitä yli, varsinkin paljon, sitä mietin kahdesti tai kolmesti.
    Se ei oo niin paha, jos maksaa 55 e, mutta jos mennään kymppejä siitä yli, se alkaa olla vähän liikaa. Mutta riippuu myös tuotteesta. Maksaisin seerumista enemmän kuin jostain muusta. Vähiten maksaisin meikeistä.
    Tämän kaiken sanottuani, aion kokeilla joku päivä C E Ferulic- seerumia. Olen kuullut siitä niin paljon hyvää. Haluan omakohtaisesti tietää onko niissä mitään perää. 😎

    Vastaa

    0
  20. Mielenkiintoinen aihe!
    Ihonhoitotuotteissa hinta yleisesti korreloi laadun kanssa. Ihan hyviä edullisiakin perustuotteita toki on ja mikäs siinä jos kokee että ne riittää itselle.
    Mutta kyllä ne hieman arvokkaammat tuotteet sisältää yleisesti enemmän ihoa hoitavia aineita ja on siis ihonhoidollisesti tehokkaampia.
    Tämä ei toki tarkoita että automaattisesti arvokkaan tuotteen sisältö olisi hyvä. Mutta kyllä se laatu maksaa enemmän.

    Itse näen että hieman arvokkaamman tuotteen ostaminen voi lopulta tulla taloudellisestikin edullisemmaksi. Joskus käy esim. niin että ei raaskita ostaa yhtä laadukkaampaa tuotetta mutta ostellaan vuoron perään useita edullisempia tuotteita vain todetakseen että ne ei sovi tai niillä ei saa haluttua lopputulosta.
    Lisäksi kun panostaa laadukkaampiin tuotteisiin, jotka sisältää reilusti iholle hyödyllisiä raaka-aineita, voi todennäköisesti pärjätä vähemmällä tuotemäärällä, muutamalla tällaisella "tiiviillä" tuotteella saavutetaan jo tuloksia.

    Itse olen opiskelija, mutta ostan siitä huolimatta mm. Whamisan hoitonestettä, mikä on arvokkaampi tuote. Mielestäni siinä on kuitenkin erinomainen hinta-laatusuhde ja maksan oikeasti raaka-aineista, en brändistä. Whamisan Deep Rich Toner on täydellinen hoitoneste mun makuun: kosteuttaa erinomaisesti, rauhoittaa, miellyttävän tuntuinen, hyvän tuoksuinen ja vaikka se maksaa 50e/155ml pullo (löytyy tosin usein 30-40e hintaan tarjouksesta ja Bangerheadilla hinta 40e), se kuitenkin kestää mulla reilusti aamuin illoin käytettynä puoli vuotta!
    Ja tuon hoitonesteen lisäksi en käytä mitään muuta kuin laadukasta kasvoöljyä (ja aurinkosuojavoidetta + putsari.) En tarvitse voiteita tai seerumeita.

    Olen siis opiskelijanakin valmis maksamaan raaka-aineista, mutta myönnän että olen myös sellainen ihminen että koen ihonhoidon hemmotteluna ja saan hyvää mieltä tuotteiden ostamisesta ja käytöstä jotka miellän "hienostuneemmiksi" 😄 Enkä näe siinä mitään pahaa.
    Olen valmis maksamaan ekstraa esim. käyttömukavuuden vuoksi, miellyttävä tuntuma, hyvä tuoksu, kaunis pullo..

    Kun taloudellinen tilanne on parempi, voin hyvin nähdä itseni panostavan ihonhoitoon taloudellisesti vielä enemmän. ~100e enempää en kuitenkaan usko maksavani mistään tuotteesta, koska tuon hintaisissa tuotteissa hinnassa ei yleensä ole enää kyse raaka-aineista eikä edes käyttömukavuudesta.

    Tällä hetkellä putsarissa säästän, koska se kuitenkin huuhdotaan viemäriin ja sen funktio on vain liuottaa lika ja meikki kasvoilta pois. Olen valmis maksamaan siitä noin 25e/200ml, tosin tällä hetkellä kokeilussa 20e/100ml balmi, jonka pitäisi olla riittoisampaa.
    Kasvo-öljy on tuote mistä olen valmis maksamaan enemmän, noin 40-50e.
    Aurinkosuojavoiteena käytän tuotetta joka on harvinainen siinä, että se on erittäin laadukas, mutta myös edullinen, (P20 Sensitive spf50).

    Meikkituotteiden kohdalla olen jonkin verran säästeliäämpi, mutta olen valmis maksamaan hieman enemmän tuotteesta minkä koen itselleni täydellisenä, kallein meikkituotteeni on Madaran Skin Equal mikä maksaa 40e, mikä on paras koskaan kokeilemani meikkivoide.

    Vastaa

    0
  21. Tosi mielenkiintoinen aihe! Hyvä kun nostit esiin tuon ravintolaruuan, viinien yms. hinnan. Itse kun maksan hyvästä parfyymistä lähes mitä vain, niin toisilta ihmisiltä tulee usein syyllistävää kommenttia. Juuri niiltä samoilta, jotka törsäävät joka viikko Woltiin ja Alkoon. Ja mulla se parfyymipullo kestää kuitenkin useita vuosia. Itse masennuspotilaana olen sitä mieltä, että self care on ihan yhtä tärkeää kuin mikä tahansa muukin hyvinvointiin panostaminen, joten on ihan väärin syyllistää ihmisiä, jotka haluavat syystä tai toisesta valita kosmetiikkaan sijoittamisen. Tosiaan parfyymeissä mulla ei oikeastaan ole kipurajaa, kallein ostamani on ollut lähes 400 €. Ihonhoidossa lähtökohtaisesti voisin panostaa arvokkaampiinkin tuotteisiin, mikäli ne olisivat todella toimivia ja pitkään kestäviä. Omalla kohdallani kuitenkin rajoittaa seborrooinen ekseema, iholleni sopii äärimmäisen harvat tuotteet, ja ne harvat ovat ilokseni todella halpoja, kalleimmat niistä siis varmaan 20 euron luokkaa. Jonkun kalliin ihonhoitotuotteen ostaminen sokkona olisi mulle ihan superriski, joten en edes yritä, vaan menen vanhoilla tutuilla hyväksi todetuilla, joista ihottuma tai rasvoittuminen ei pahene. Värikosmetiikkaa en käytä.

    Vastaa

    0
  22. Lehlani on kyllä best. Kertaostoksena kallis, mutta todella riittoisa ja laadukas. Käyttänyt nyt kaksi vuotta ko. sarjan tuotteita, muutama tuote riittää ja ovat erittäin riittoisia.

    Vastaa

    0
  23. https://dermalogica.fi/collections/primerit/products/skinperfect-primer-spf-30?variant=41759223218367
    Lähes 60€/20ml purkista, silti kestää päivittöisessä käytössä noin 7kk minulla (korvaa meikkivoiteen/aurinkovoiteen - maksaläiskäongelma kadonnut tällä suojauksella). Sinänsä kiva, pieni purkki matkoilla. Kannatan kotikaupunkimme yrittäjää ja ostan tuotteen aina häneltä ja saa hyviä kaupanpäällisiä ja alennuksia.

    Pidän myös muista spessutuotteista. Käyttökertaa kohden hyväksi todetut tuotteen ovat kyllä edullisia.

    Vastaa

    0
  24. Olen ostanut aikana ennen The Ordinarya ja Inkey listiä 200€ arvoisen "täynnä aktiiviaineita"olevan seerumin. En kyllä enää ostaisi. 😅

    Mun mielestä tuotteen kesto ja/tai pakkauskoko vaikuttaa siihen,että kuinka kalliin tuotteen olen valmis ostamaan. Suht nopeasti kuluvista, kuten shampoista, vartalonpuhdistustuotteista ja -voiteista en maksaisi ainakaan yli 20€. Monessa muussa tuotteessa kipuraja menee 50-70€. Nykyään moni hajuvesi maksaa sen 100€, joka tuntuu ihan järjettömältä, joten olen siirtynyt enemmän ns. nuorille markkinoitujen tuoksujen käyttäjäksi. 😂

    Vastaa

    0
  25. Tää on supermielenkiintoinen aihe.

    Tuoksuvedet on varmasti mun kalleimpia yhden tuotteen kosmetiikkaostoksia, eli joku 70-80€.

    Pari kertaa olen ostanut 30€ ripsarin, mutta en koe että hintalaatusuhde olisi perusteltu, vaikka ne ovatkin olleet hyviä. Mulla meikit on selvästi ihonhoitotuotteita edullisempia. Poikkeuksena mä kyllä haluaisin ostaa jonkin ”täydellisen” luomiväripaletin josta olisin valmis maksamaan max 50€, mutta tässä on jo vuosi kulunut sellaista etsiessä niin enpä tiedä löydänkö sitä oikeaa koskaan. Ehkä epärealistiset kriteerit…

    Hiustuotteissa olin joskus aika friikki mutta yhden 40€ hoitoaineen jälkeen olen kuitenkin todennut, että 3€-20€ tuotteet riittävät. Päänahka- ja hiusöljyt saattavat olla 20€, mutta hoitoainetta mulla kuluu niin hirveä määrä että ostan edullista. Organic shopin hair maskit (<5€) on mun lemppareita. 20-30€ hiustuotteet on harvoin ostettuna ok, ostan sellaisen jos ihastun johonkin tiettyyn käydessäni kampaajalla eli joka toinen vuosi tai jos kyseessä on pienyrittäjän käsintehty kosmetiikka, esim. Inkuto tai Natural beauty shop. Siitä ylöspäin mentäessä alkaa tuntua mun tuloilla ylilyönniltä.

    Mitä tulee ihonhoitoon. Nuorempana kun olin aika vähävarainen (en mä nytkään rikas ole mutta pystyn tekemään valintoja), niin yli 15€ tuotteet olivat saavuttamattomia. Arvokkaampi kosmetiikka oli haaveilun kohde. Muistan miten älytöntä luksusta oli kun sain kerran sulta Sanni ne Anumati naturalsin tuotteet. Oli vaikea edes raaskia käyttää niitä ja nautin niistä paljon.

    Joskus nuorena olen saanut myös joululahjaksi Cliniqueta ja Clarinsia, mutta siinä oli se kummallinen juttu että vaikka tuotteet olivat kaukana budjettini yläpuolella, niin luksusfiilistä ei tullut, kun ne eivät olleet mulle jotenkin kiinnostavaa (:D) kosmetiikkaa.

    Viimeksi kun kokeilunhaluisena ostin edullista kosmetiikkaa tarjouksesta se alkoi harmittamaan, että pitääkö mun nyt näitä käyttää kun jo vähän korkeammalla hintatasolla olisin saanut itseäni enemmän miellyttävät tuotteet. Alan ilmeisesti olla hemmoteltu. Tämä kuvaa nyt aika lailla nykyistä ajatteluani, että näen perustelluksi maksaa enemmän tuotteesta, jos siinä hintaluokassa saan omasta mielestäni parhaan hintalaatusuhteen ja koen ihonhoidon palkitsevaksi.

    Kun aloitin kosmetologina, niin alussa piti tottua ihan yleisesti markettikosmetiikkaa korkeampaan hintatasoon, koska olin itse käyttänyt niin paljon halvempia tuotteita. Vaikka ei mun työssäni käyttämät tuotteet ole luksushintaisia vaan 30-70€ hintaluokkaa. Omasta mielestä tuosta hintaluokasta löytyy paras hintalaatusuhde, vaikka tässä vaiheessa mut voisi kyllä jäävätä keskustelusta.

    Viime vuosina olen ollut taipuvainen ostamaan kosmetiikkaa määrällisesti liikaa, eli kyllä siihen on palanut rahaa ihan kiitettävästi. Kosmetiikka on vaan ollut mulle aina todella houkuttelevaa. Jos olisin lähestynyt asiaa paremmalla logiikalla niin monen edullisen tuotteen sijaan (joukossa monesti huteja jotka jääneet käyttämättä) olisin voinut ostaa vähemmän ja arvokkaampaa. Tähän suuntaan mun kulutus on hiljalleen kyllä mennyt.

    Kallein ostokseni on varmasti Naturellen joulukalenteri 2 vuotta sitten. Siinä tuli toki runsaasti tuotteita, mutta ei se kuitenkaan olisi ollut mulle tarpeellinen. Onneksi olen unohtanut mitä se maksoi. Ja se oli todella hieno.

    Vastaa

    0
  26. Tää on kyllä jännä aihe. Hajuvesi on varmaan kalleinta, mitä oon ostanut, jotain 70 euroa. Ehkä siinä 70 euroa olisi kipurajani muutenkin kosmetiikan suhteen. Urangin puhdistusöljyn ostin kesällä ja se kirpaisi, kun puhdistustuote maksoi yli 30 euroa. Tasapainotan kalliimpia tuotteita esim. Lidlin tai Ordinaryn tuotteilla, joita sekoitan kalliimpien kanssa. Yleensä ns. kalliimmat tuotteet ovat noin 40 euron tuotteita. Joskus myös tuntuu siltä, että olen ostellut liikaa tuotteita ja pidän taukoa, eli käytän niitä, mitä on ostettu, enkä osta uusia tilalle, vaikka joku yksittäinen tuote loppuisikin, vaan korvaan se jollain toisella, jota minulla on. On kyllä jännä, että koen, että 40 euron seerumi on kallis, vaikka se kestää aika kauan kuitenkin. Tietysti onhan se erilainen kesto kuin vaikka vaatteilla. Se pullosta hupeneminen on ehkä se juttu, eli se kuluu, eikä sitä saa sen jälkeen takaisin, vaikka mitä tekisi, niin ehkä se siksi tuntuu paljolta.

    Vastaa

    0
  27. Itselläni kipuraja on siinä 30e:n tietämillä muissa kuin tuoksuissa. 30 euron tuntumaan olen joutunut taipumaan erityisesti 38-asteen ripsarien kanssa ja yhden tietyn hiusten hoitosarjan vuoksi. Viimeisen vuoden aikana hankkimastani muusta kosmetiikasta yksittäinen tuote on ollut hintahaitarissa 15 - 25 euroa. Siltä kannalta litrahinnoilla vertailtuna esimerkiksi käyttämäni suihkusaippuat alkavat olla melko hinnakkaista.
    Oikein hyvästä tuoksusta saattaisin mennä yli 70-80 euron rajan, mutta tuskin yli 100 euron suosimassani 30 ml:n pakkauskoossa.

    Vastaa

    0
  28. Muutama vuosi sitten hurahdin Augustinus Baderiin. Kallein tuote, jonka ostin oli 300€ maksava seerumi. Käytin sarjaan rahaa ehkä 2000€, kunnes tajusin ettei se sen väärtiä ole. Ei sarjassa mitää muuta moitittavaa ole kuin hinta. Ei se minun +45 ihoa muuttanut sen kummemmin. Huh kun ihan hiostuttaa vieläkin ne hinnat…

    Vastaa

    0
    1. Tämä veti sanattomaksi. Pitää ihan googlata, mikä tuotesarja kyseesä 😃😲

      Vastaa

      0
  29. Yli 50 € maksan ainoastaan hajuvesistä, vaikkakin seuraava kasvoöljy voisi olla myös kalliimpi, koska se kestää minullakin pitkään. Meikeissä, puhdistus- ja hiustuotteissa raja on ~25€ tuntumassa.

    Vastaa

    0
  30. Mulla taitaa olla kallein ostos juurikin tuo Patykan youth lift eye cream, mutta muistaakseni ostin senkin alesta. Tosi harvoin tulee ostettua normihinnoilla mitään. Hinnan puolesta voisin ostaa tuon uudestaankin, koska tuote on hyvä, mutta pumppupullo on niin surkea, että ei mene jatkoon. Välillä saa pumpata kymmeniä kertoja, eikä tule mitään (eikä siis ole lähelläkään loppua). Välillä tulee hulluna. Välillä ruikkii minne sattuu ja vaatteet tahraantuu. Mutta vaikka voisin maksaa yli 50€, niin kyllä jo 30€ tuntuu hintavalta enkä usein osta sitä paljon kalliimpia.

    Mulle Whamisan päärynäkasvovesi edustaa luksusta. Vähän kalliimpi ja pullo on elämys ja tuo iloa hyllyssä joka päivä. En oo ennen ajatellut, että pakkauksella olis mitään väliä, mutta tuon kohdalla oon huomannut, että kyllä kaunis pakkaus voi olla itseisarvo.

    Ja vielä OT: oon nyt käyttänyt pari viikkoa Bioearthin elementa zinc + niacinamidea ja wow: mustapäät nenässä ja leuassa on lähes kadonneet. Miliumi on edelleen vakaasti paikallaan (sen poistoon tuon ostin), mutta oli iloinen yllätys, että oikeasti puhdistaa ihoa!! Kiitos vinkistä.

    Vastaa

    0
  31. Mulla kipuraja ihon hoitotuotteissa (~50€) on myös paljon korkeampi kuin meikeissä (~25€). Iho-ongelmaisena tasapainoinen, terveen oloinen iho ”maksaa”. Seerumeista maksan ilolla, samoin hyvästä aurinkosuojasta. Mua kiinnostais sun suosittelema Kjaer Weis, mutten ole raskinut kokeilla. Kallein ihonhoitotuotteeni ovh on ehkä ollut jotain 60€.

    Hajuvesiä ostan harvoin (taidan omistaa tällä hetkellä 3 kpl), mutta silloin valitsen täysin tuoksun perusteella. Lievä hajusteallergia ohjaa ostamaan laatua, ja koska rakastan Hermés’n tuoksuja, on 100€ aika tavallinen summa parfyymeihin. Diptyque kiinnostais, mutta vähän kirpaisee, kun maksais 160€.

    Vastaa

    0
    1. En ole koskaan ostanut kallista hajuvettä eli niitä hienoja, joita myydään Stockmannilla ja Sokoksessa. Ne Prismankin noin 25 euroa maksavat miellän kalliiksi.

      Kalleimpia kauneustuotteita, joihin olen valmis satsamaan ja satsaankin, ovat seerumi ja kasvovoide. Jos on tosi hyvä, saa maksaa enemmän kuin viisikymppiäkin.

      Vastaa

      0
  32. Aloitin muuten juuri vuoden kestävän excelöinnin, jossa merkkaan ylös kaikki kosmetiikkaostot (joiksi lasken ihonhoidon, hiustenhoidon ja meikit). Haluan tietää, paljonko kosmetiikkaan palaa rahaa vuodessa. :)

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat