11.06.2023

Tash Retinalt - onko tässä luonnonkosmetiikan paras anti-age-sarja?

Kaupallinen yhteistyö: Tash Sisterhood

Aijjai mitä uutuuksia! 😍 Tässä on tuotesarja, joka on saanut meikäläisen sukat pyörimään jaloissa toistaiseksi suurimmilla kierroksilla tänä vuonna : Tash Retinalt.

Olen ihaillut Tashin reseptiikkaa jo aiemminkin, mutta tässä korissa on nyt ne parhaat marjat, uskallan sanoa. Tai ainakin minulle mieleiset marjat!

Retinalt-tuotteissa yhdistyvät ensimmäistä kertaa kaksi "bio-retinolia": bakuchiol sekä kastepapu-uute. Mukana on myös C-vitamiinia ja merinarsissiuutetta, nämäkin suosikkiainesosiani. Retinalt-tuotteiden vaikutus on ihoa uudistava, kirkastava, pigmenttimuutoksia lievittävä, rakennetta parantava ja kosteuttava. Ihan huippusarja! 😍

Jos bakuchiol ja kastepapu ovat jääneet pimentoon, voit lukea niiden vaikutuksista enemmän täältä. Lyhyesti, näillä uutteilla on iholla retinoidien eli A-vitamiinin kaltaisia uudistavia vaikutuksia, vailla retinoidien ärsytystä. Luonnollisia retinolivaihtoehtoja voi käyttää myös raskaana ollessa, A-vitamiinikosmetiikkaa taas ei suositella raskausajalle.

Retinalt-sarjassa on kolme tuotetta: suihkutettava hoitoneste, seerumi ja silmänympärysseerumi.

Koostumukset ovat Tashille uskollisesti erittäin miellyttävät ja ylellisen tuntuiset, etenkin Essence-kasvosuihke ja seerumi tuntuvat minusta luksukselta. 💎

Tashin tuotteet ovat -20% alennuksessa Joliella 12.6. - 18.6.

RETINALT ESSENCE SUIHKUTETTAVA HOITONESTE 39,50€ / 100 ml (tarjoushinta 31,60€)

Tämä on ehkä lempparini koko sarjassa! 💜 (Ja ei pelkästään tuon värin takia..! :D)

Retinalt-suihke on:

✨Superkosteuttava - aloe vera, glyseroli, hyaluronihappo, vehnänalkioöljy

✨Kirkastava - askorbyylipalmitaatti, sitruuna (= C-vitamiini), bakuchiol

✨Rauhoittava - laventeli, kehäkukka

✨Uudistava - bakuchiol

Ihan törkeän hyvän tuntuinen hoitoneste, ei voi muuta sanoa. Suihkemekanismi on myös huippulaadukas; suihke on tasainen ja hienojakoinen eikä syöksy ulos pärskivällä paineella.

Iholle jää todella kosteutettu tunne ja jotenkin suihke onnistuu myös välittömästi heleyttämään ihoa. Kollega oli todennut saman vaikutuksen: iho jää Retinalt Essencen jälkeen kauniin heleäksi ja kuulaaksi. Suihke ei sisällä mitään valoaheijastavia partikkeleita eikä se myöskään ole yhtään öljyinen, joten heleys tulee todennäköisesti vain erittäin hyvästä kosteudesta, jonka suihke tallettaa ihoon. Hyvin kosteutettu iho heijastaa enemmän valoa.

Tuoksu on tuttu Tash signature-tuoksu, joka minulle avautuu kevyesti unisex-henkisenä ja puuterisena, mietona parfyymina. Olen kuullut tuoksusta hyvin erilaisia kuvauksia muilta ihmisiltä, joten jätän arvion kullekin käyttäjälle itselleen - te saatatte haistaa Tash-tuoksun ihan eri lailla kuin minä.

RETINALT SERUM 54€ / 30 ml (tarjoushinta 43,20€)

Seerumissa on kolmikon tehokkain ainesosayhdistelmä - kuten seerumilta voi odottaakin.

Raakauutettu aloe vera - seerumin pohja, kosteuttaa ja rauhoittaa

Askorbyylipalmitaatti - rasvaliukoinen C-vitamiini, antioksidanttinen

Hyaluronihappo & glyseroli - sitovat kosteutta

Oliiviuute - antioksidanttinen

Appelsiini- ja sitruunankuoriuutteet - sisältävät C-vitamiinia, kirkastavat ihoa

Hedelmäoligosakkaridit - kosteuttavat

Kastepapu-uute & bakuchiol - uudistavat, kirkastavat, stimuloivat kollageenin tuotantoa

Merinarsissiuute - hillitsee melanogeneesiä = lievittää pigmenttiläiskiä ja tasoittaa ihon sävyä

Koostumus on hieman fluidimaista emulsiota ja tuntuu iholla todella kosteuttavalta, toisaalta imeytyy myös hyvin nopeasti ja katoaa ihoon, itse tarvitsen tämän päälle vielä voiteen tai öljyn. Jokunen vuosi sitten iholleni riitti kesäisin kosteuttajaksi pelkkä seerumi, ei enää.

Retinalt-seerumissa on mun nenään paras tuoksu koko Tash-sarjassa! Aistin tuoksussa Tashin tunnustuoksun päällä jotain kevyesti mentolimaista raikkautta, vaikka tuoksussa ei virallisesti ole mitään mentoliperäisiä ainesosia.

Retinalt-seerumista voisi sanoa, että se on kuin Patykan Lift Essentiel - ja Novexpertin Polyphenols -seerumien lapsi. 😍 Lift Essentiel hyödyntää kastepapu-uutetta ja kiinteyttää sekä uudistaa ihoa, Polyphenols hyödyntää merinarsissia ja vaalentaa pigmenttiläiskiä. Retinalt tekee tätä kaikkea!

RETINALT EYE SERUM 44€ / 15 ml (tarjoushinta 35,20€)

Retinalt-silmänympärysseerumia oli erityisen kiinnostava testata nyt, kun olen viimeiset kuukaudet käyttänyt Medik8’n synteettistä retinoidi-silmänympärysseerumia.

Yksi asia on selvää saman tien: Retinalt-seerumi tuntuu iholla kosteuttavalta, Medik8’n seerumi taas ei kosteuttanut lainkaan. Tashin Retinalt Eye Serum on kasvoseerumin tavoin ohutta fluidiemulsiota, ja yllättävää kyllä, se jopa riittää yksinään mun silmänympäryksille. Ihoa ei jää kiristämään. (Mieluiten laitan silti tämän päälle vielä täyteläisemmän silmänympärysvoiteen, sillä olen tottunut pehmeään, suojaavaan vaippaan silmänympärysiholla.)

Retinalt-silmänympärysseerumissa on (mun nenään) häviävän mieto tuoksu. Seerumissa on hajusteita, mutta hädin tuskin aistin niitä verrattuna sarjan muihin tuotteisiin.

Hoitaviin aineisiin lukeutuvat aloe vera, manteliöljy, hyaluronihappo, granaatiomenan siemenöljy, kaktusviikunaöljy, kastepapu-uute ja bakuchiol. Vaikuttava inci! Granaattiomenan ja kaktusviikunan näen todella mielelläni missä vain ihonhoitotuotteessa, ja täällä ne tekevät seuraa bakuchiolin ja kastepavun kaltaisille sankareille.

Tässä on varmasti yksi parhaita anti-age-silmänympärystuotteita joihin olen törmännyt. Koostumus olisi loistava jo ilman bio-retinolejakin.

Lopuksi:

Miksi bio-retinoleista on tullut niin trendikkäitä? Miksi haetaan luonnollisia vaihtoehtoja retinolille?

Syy 1: A-vitamiinijohdannaiset eli retinoidit ovat kosmetiikan kaikkein tehokkain keino uudistaa ihokudosta. Retinoidit ovat suosittuja syystäkin: ne toimivat. Mutta tehokkuudella on hintansa: useimmilla retinoideilla on taipumus ärsyttää ihoa, ja moni saa retinoidien oheisbonuksena punoittavan, kihelmöivän ja hilseilevän ihon. Luonnolliset vaihtoehdot ovat hellävaraisempia, samalla kun niillä on mahdollista saavuttaa retinoidien kaltaisia vaikutuksia. Hellävaraisuus on siis yksi tärkeimpiä syitä valita ”bioretinoli”.

Syy 2: ideologiset ja eettiset syyt. Osa kuluttajista haluaa mieluummin käyttää ihonhoidossaan luonnollisia raaka-aineita, koska tämä sopii heidän arvomaailmaansa. Myös eettiset syyt saattavat vaikuttaa: kosmetiikan retinoidien historia ei ole ihan puhtoinen, ja 60-luvulla on mm. suoritettu yhdysvaltalaisilla vangeilla ihmiskoe, jossa vankien iholla testattiin retinoideja ilman heidän suostumustaan. Kokeen seurauksena osan iho vaurioitui pysyvästi. Toki retinoideja on myös menneisyydessä testattu eläimillä – tosin on syytä muistaa, että sama pätee lukuisiin muihinkin kosmetiikan yleisiin aktiiviaineisiin.

Syy 3: hormonaaliset tekijät. A-vitamiiniyhdisteet ovat voimakkaita aineita, eikä niitä suositella käytettävän raskausaikana. Moni valitsee raskaus- ja imetysaikana hellävaraisemman vaihtoehdon. ”Bioretinoleilla” ei ole vaikutuksia sikiöön.

21 comments on “Tash Retinalt - onko tässä luonnonkosmetiikan paras anti-age-sarja?”

 1. Seerumi kiinnostaisi näistä ehkä eniten. Tällä hetkellä minulla on evolven bioretinol c -booster, mutta se on öljypohjainen ja jostain syystä - vaikka suihkin huolella magnesiummistiä, niin se on hankala levittää ( tuntuu, että se vaan häviää heti), eikä 1 tai 2 tippaa riitä, käytän kasvoille ja decolteelle 3-4tippaa.

  Vastaa

  0
  1. Ainakaan pakkauksissa ei ohjeisteta välttämään aurinkoa (tai ei mainita UV-suojan käyttöä), mutta laitoin Tashille jo aiemmin kysymyksen tähän liittyen, koska tuotteissa on sitruunaöljyä joka ainakin tiettyinä pitoisuuksina voi herkistää ihoa auringolle. Odotan parhaillaan vastausta heidän kemistiltään.

   Bioretinolit eivät herkistä ihoa auringolle.

   Vastaa

   0
  2. Voiko näitä käyttää myös auringossa ?

   Moikka!

   Sain nyt vihdoin vastauksen Tashilta. Heidän kemistinsä oli sairaslomalla ja siksi viive vastauksessa. Retinalt-tuotteet eivät herkistä ihoa auringolle, joten niitä voi käyttää myös auringossa. Tuotteissa käytetty pitoisuus sitruunankuoriuutetta ei kuulema tee ihosta herkempää auringolle, tosin vastauksessa korostettiin, että tuotteet on testattu normaalilla iholla. Mikäli iho on herkkä ja reaktiivinen, kannattaa Retinalt-tuotteet ylipäänsä ensin testata pienellä ihoalueella ennen käyttöönottoa. :)

   Vastaa

   0
 2. Eniten näistä kiinnostaisi hoitoneste! 🥰 Kiva juttu tämä, salilla törmätessämme "mainostitkin", että juttu Tashista on tulossa 👍

  Vastaa

  0
  1. Aaa, sinä olet hän..! ☺️ (Salilla! ☺️)

   Nämä on kyllä hyviä! 😍

   Vastaa

   0
 3. Hei, voiko näitä kaikkia kolmea tuotetta käyttää yhtäaikaa? Että eivät ole liian voimakkaita sellaiseen, jos on suht normaali iho, ilman suurempia herkkyyksiä.

  Vastaa

  0
  1. Käsittääkseni voi käyttää, mutta varmistan tämänkin vielä Tashilta. Palaan :)

   Vastaa

   0
  2. Hei, voiko näitä kaikkia kolmea tuotetta käyttää yhtäaikaa?

   Sain tähän nyt varmistuksen: voi käyttää yhtä aikaa, mutta etenkin jos iho on herkkä (mitä sinun iho ilmeisesti ei ole), kannattaa testata ensin pienellä ihoalueella.

   Vastaa

   0
 4. Kiitos, että selvit asian. Vaikkei ihoni ole mielestäni herkkä, hyvä muistutus silti kokeilla niitä ensin pienemmälle alueelle, jos yhdessä käyttäisi. 😊 Voihan se olla, että muutenkin hankin ensin vain yhden noista kokeiluun.

  Vastaa

  0
 5. Hei, osaisitko kertoa mikä auttaisi tai olisi kokeilemisen arvoinen päänahkaan tuleviin kipeisiin finneihin? Paljon tuotteita kokeiltu, myös roaccutan lääkettä joka auttaa mutta kun kuuri loppuu niin näpyt tulee takaisin. Voiko a-vitamiini tuotteita käyttää päänahkaan?

  Vastaa

  0
  1. Moikka petra22!

   Valitettavasti en osaa auttaa tässä. Kuulostaa ihotautilääkärin asialta.

   Vastaa

   0
 6. Hei! Onko tuon [SKIN1004] Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-fit Sun Serum aurinkosuojafiltterit oikein tässä? Luettelon Ainesosat pakkauksesta: Water, Dibutyl Adipate, Propanediol, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Polymethylsilsesquioxane, Ethylhexyl Triazone, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Niacinamide, Coco-Caprylate/Caprate, Caprylyl Methicone, Diethylhexyl Butamido Triazone, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Centella Asiatica Extract (9800ppm), Betula Platyphylla Japonica Bark Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Sprout Extract, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Sprout Extract, Eruca Sativa Leaf Extract, Camellia Japonica Leaf Extract, Sodium Hyaluronate (10ppm), Behenyl Alcohol, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Decyl Glucoside, Tromethamine, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Stearoyl Glutamate, Polyacrylate Crosspolymer-6, Adenosine, Xanthan Gum, t-Butyl Alcohol, Tocopherol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid (1ppm), Inositol, Hyaluronic Acid (0.01ppm), Pentylene Glycol, Ethylhexylglycerin

  Mitä mieltä olet Beauti of Joseon aurinkovoiteen filttereistä entäpä uuden suositun Round lab birch juice moisturizing sun screen?

  Vastaa

  0
  1. Tulikohan tämä kommentti vahingossa väärään postaukseen..?

   Onko tuon [SKIN1004] Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-fit Sun Serum aurinkosuojafiltterit oikein tässä?

   Tarkoitatko, onko inci sama kuin mun pakkauksen inci ja tiedot tässä postauksessa? Kyllä on. :) Saako kysyä, mistä kysymys heräsi..?

   Mitä mieltä olet Beauti of Joseon aurinkovoiteen filttereistä entäpä uuden suositun Round lab birch juice moisturizing sun screen?

   Niissä on samat filtterit kuin Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-fit Sun Serum -aurinkovoiteessa, ja koostumukset ovat muutenkin hyvin samanlaiset. Eikä ihmekään, sillä kaikki kolme ovat saman valmistajan, Kolmarin, joka on tunnettu erityisen miellyttävistä aurinkovoidekoostumuksista. Kolmar käyttää samaa, hyväksi havaittua aurinkovoidepohjaa kaikissa SPF50-kasvoaurinkovoiteissaan ja ainoat erot tulevat eri brändien markkinointistooriin liittyvistä erityisainesosista, kuten Beauty Of Joseonin kohdalla riisi, Skin 1004:n kohdalla centella asiatica ja Round Labin kohdalla koivunmahla. Kaikki voiteet tuovat siis täsmälleen saman UV-suojatehon ja lopullinen ero on minimaalinen.

   Vastaa

   0
 7. Tämän saa siirtää aurinkosuojafiltterien teknologiaa käsittelevään kirjoitukseen.

  Vastaa

  0
 8. Moi Sanni! Kaipailisin joko synteettistä tai bio retinolia jolla olisi anti age -vaikutus ja mahdollisesti auttaisi myös epäpuhtaaseen ihoon. Mulla on pintakuiva mutta helposti näppyläinen iho. Tuo essence kuulostaa hyvältä, mutta olisko se oikea vaihtoehto vai olisko jokin sun mielestä parempi?

  Vastaa

  0
  1. Bybin Bakuchiol Booster voisi olla hyvä tuote sinulle, tai ylipäänsä bakuchiol näistä bio-retinoleista. Tykkäätkö käyttää öljyjä ihonhoidossa? Bakuchiol Booster on öljypohjainen.

   Tashin Retinalt on tarkoitettu ennen kaikkea ikääntyneelle iholle, se ei mielestäni ole ihanteellinen tuote epäpuhtaalle iholle.

   Retinolista ja muista synteettisistä retinoideista: The Ordinarylla on hyviä, edullisia ja simppeleitä retinol-tuotteita. Välillä niiden saatavuus Suomessa oli huono, mutta nyt niitä ilmeisesti on taas saatavilla, ainakin HPR-retinoidia.

   Tämä on emulsiomuodossa:

   https://www.sokos.fi/tuote/110641302/the-ordinary-granactive-retinoid-2-emulsio-30-ml-110641302

   Tämä on öljypohjainen:

   https://www.sokos.fi/tuote/110641323/the-ordinary-granactive-retinoid-5-in-squalane-liuos-30-ml-110641323

   Vastaa

   1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)