30.06.2023

Kuinka kauan kestää silmänympärysvoide?

Tunnustus: en ole saanut yhtäkään silmänympärysvoidetta loppuun yli 15 vuoteen.

En pysty muistamaan, milloin näin olisi tapahtunut. Ennen vuotta 2009, joka tapauksessa.

Olen ihan aina ihmetellyt, miksi silmänympärysvoiteita myydään niin isoissa pakkauksissa, kun kulutus on niin pientä ja säilyvyys tyypillisesti maksimissaan vuoden avaamisesta. Jos silmänympärysvoiteen heittäisi menemään valmistajien antaman säilyvyys-ilmoituksen mukaisesti, tuskin kukaan saisi koskaan silmänympärysvoidetta loppuun. Ehkä joku oikein kuivaihoinen, jonka iho imee suuret määrät voidetta..?

Silmänympärysvoiteen käyttöspeksit:

👁️ Yleinen suositus on levittää silmänympärysvoidetta nuppineulan pään kokoinen nokare silmän alle ja sivuille, sekä tarpeen mukaan kulmaluulle.

👁️ Standardipakkauskoko on 15 ml, Aasiassa jopa 30 ml.

👁️ Valmistajan lupaama säilyvyys avaamisen jälkeen on tyypillisesti 6 - 12 kuukautta, luonnonkosmetiikassa jopa niinkin lyhyt kuin 3-4 kuukautta.

PALJONKO MINULLA KULUU SILMÄNYMPÄRYSVOIDETTA?

Nuppineulan pään kokoa on vaikea määrittää millilitroissa, mutta ainakin mun iholla puhutaan millilitran sadasosista.

Kerrankin pystyn tarkasti seuraamaan jonkin silmänympärysvoiteen kulutusta, koska käytän Avènen voidetta tunnollisesti joka päivä. Työni puolesta käytän ja testaan monia eri silmänympärysvoiteita (silmien alla), mutta Avènen Soothing Eye Contour -voidetta käytän yksinään silmäluomilla ehkäisemään ihottumaa. Tästä kirjoituksesta voi lukea lisää.

Olen nyt käyttänyt Avènen Soothing-silmänympärysvoidetta kaksi kertaa päivässä yli neljä kuukautta, 130 päivän ajan. Käyttökertoja on siis kertynyt 260. Avènen tuubissa on voidetta 10 ml, poikkeuksellisesti pienempi määrä kuin standardikoossa. Voidetta on yhä jäljellä paljon, arvioni mukaan 1/3 tai 1/4 tuubista. Arvio perustuu tuubin painoon sekä voidemäärään, joka tuubissa näkyy kun sitä katsoo valoa vasten.

Levitän Avènen voidetta silmäluomille ja luomivakoon. Määrä on sama, minkä levitän (tavanomaista silmänympärysvoidetta) alaluomelle. Ehkä suurempikin, sillä välillä laitan voidetta kaksi kerrosta, koska se on niin kevyttä.

Jos oletetaan, että olen käyttänyt Avènen voiteesta 3/4, voidetta olisi kulunut 4 kuukauden aikana 7,5 ml. Näin ollen kuukausikulutus olisi 1,87 ml. 

Tällaisella kulutuksella yksi 15 ml silmänympärysvoide kestäisi päivittäisessä käytössä runsaat 8 kuukautta.

Mutta - en muista ikinä edes nuorempana, ennen kuin työ alalla täytti kaappini kymmenistä voiteista, saaneeni silmänympärysvoidetta loppuun alle vuodessa. 🤔

Tällä kulutuksella on siis mahdotonta käyttää loppuun suurta osaa silmänympärysvoiteista, jos seuraa valmistajien antamia säilyvyys-aikoja. Mistä päästään takaisin kysymykseeni: miksi silmänympärysvoiteet pakataan niin suuriin pakkauksiin? Jos ne myytäisiin pienemmissä pakkauksissa, ne olisivat edullisempia sekä tulisivat paremmin käytettyä loppuun. Silmänympärysvoiteet ovat muutenkin litrahinnaltaan kalleimpia voiteita, joten on perusteltua kysyä, miksi asiakas laitetaan maksamaan millilitroista, jota ei ole mahdollista käyttää luvatussa säilyvyysajassa?

Edit. Piti ihan verrata nuppineulaan, paljonko laitan voidetta.

Tämä määrä on se, minkä laitan yhteensä kummankin silmän alle. Ja tämäkin on ehkä vähän liikaa. Pumppupullosta annostellessa voidetta tulee aina vähän liikaa, tuubista taas täsmällisempi.

Tsekkasin kotoani tällä hetkellä löytyvien silmänympärysvoiteiden annetut säilyvyysajat, ja ne ovat seuraavat, lyhimmästä pisimpään:

Mádara Smart Anti-Fatigue Eye Rescue Cream - 3 kk

Mádara Time Miracle Wrinkle Resist Eye Cream - 4 kk

Avène Soothing Eye Contour Cream - 6 kk

Kiehl's Creamy Avocado Eye Treatment - 6 kk

Clarins Extra-Firming Eye Cream - 6 kk

Korres 360 Eye-Lift Super Serum - 6 kk

Primera Cure Eye Cream (korealainen, 30 ml pakkaus) - 12 kk

Remescar Dark Circles Eye Bags Eye Cream - 12 kk

Patyka Youthful Lift Eye Cream - 12 kk

Bybi Eye Plump Eye Cream - 12 kk

Medik8 R-retinoate Day & Night Eye serum - 12 kk

Medik8 Intelligent Retinol Eye Tr - 12 kk

Mádaran silmänympärysvoiteiden extralyhyet säilyvyysajat ovat ihmetyttäneet jo pitkään. Valmistaja on perustellut tätä turvallisuudella; silmänympärykset ja silmät on herkkä alue, ja kun luonnonkosmetiikan säilyvyys on muutenkin heikompaa kuin synteettisen, sy-voiteiden kohdalla luvattu säilyvyys on silmien alueen turvallisuuden kannalta nipistetty vielä muita tuotteita lyhemmäksi.

Laveran My Age -tuubissa ei ole lainkaan säilyvyysaikaa avaamisen jälkeen, ei myöskään Flow Cosmeticsin Green Tea & Peptide -voiteessa. Kummassakin on parasta ennen -päiväys, mutta se viittaa avaamattoman tuotteen säilyvyyteen. Esimerkiksi Flow'n voiteen parasta ennen -päiväys on 06/2025, enkä pidä todennäköisenä, että valmistaja lupaa sen säilyvän käyttökelpoisena yli kaksi vuotta avaamisesta (voide on lanseerattu tänä keväänä).

Miten kauan teillä kestää silmänympärysvoide päivittäisessä käytössä?

Heitättekö silmänympärysvoiteen menemään kun luvattu säilyvyysaika täyttyy, vai käytättekö sen loppuun parasta ennen -päivämääristä ja PAO-merkinnöistä huolimatta?

(Itse käytän kaikkia kosmetiikkatuotteitani niin kauan, kuin ne aistinvaraisen tiedon perusteella ovat kunnossa. Eli niin kauan, kuin tuoksu, koostumus ja ihotuntu pysyvät samoina tai normaalin tuntuisina.)

61 comments on “Kuinka kauan kestää silmänympärysvoide?”

 1. Hei, käytän myös silmänympärys voiteet loppuun juurikin aistinvaraisesti.
  Tällä hetkellä yöksi L300 Proretinol jota käytän myös huulten ympärillä. Ikää 50v joten juonteita ilmestyy.
  Aika nopeasti pikkuputelit tyhjenee mutta pari tytärtä käyttävät niitä , ainakin satunnaisesti.
  Käytän lisäksi Lidl:n edullisia luontaiskosmetiikan voiteita myös ihan huulillakin varsinaisen huuli voiteen alla. Ostan useamman tuubin varastoon kampanja päiviltä. Auttaa nopeammin rohtuneisiin huuliin kuin pelkät rasvat 🙂

  Vastaa

  0
 2. Mä saan silmänympärysvoiteen käytettyä aina loppuun ajoissa. Suorastaan lotraan sen kanssa, koska silmäni eivät reagoi siitä mitenkää negatiivisesti. Ja sy-ihoni imaisee kaiken voiteen joka tapauksessa.mulla on todella kuiva iho sy-alueella.

  Vastaa

  0
 3. Olen todella minimalisti, mitä tulee ihonhoitoon, mutta olen saanut sy-voiteen reilussa vuodessa käytettyä, mutta lotraan sitä varmasti liikaa😃

  Minulla oli Lidlin joku mousse-voide, oli aivan ihana ja toimi erinomaisesti. Se oli kuitenkin joku "sesonkituote" ja sen loppuessa ostin jonkin granaattiomenasy-voiteen samasta paikasta.
  Ihmettelin silmien kutinaa, kunnes muutaman viikon päästä (vasta) silmänympärysiho lehahti tulipunaiseksi voiteen levityksen jälkeen. Sama sävy kuin putelissa😅 Vieläpä juhlat seuraavana päivänä. Onneksi kortisonivoiteella sain ihon rauhoittumaan.

  Lidliin en ole menettänyt luottamusta, mutta ensi kerralla todella tarkistan, että kyseessä ei on sensitive-linjan tuote☺️

  Vastaa

  0
 4. Mulla kuluu kans sy-voide loppuun hyvinkin nopeasti, käytän ennemmin hövelisti kuin pihisti, koska silmänympärykset ovat janoiset. Mossan 15ml Youth Defense-purkki kestää kolmisen kuukautta mun käytöllä.

  Vastaa

  0
 5. Minä myös saan sy-voiteet kulutettua alle puolessa vuodessa, mutta sillä on toki merkitystä, minkälainen koostumus sy-voiteessa on. Jotkut ovat niin "löysiä" ja geelimäisiä, että tuotetta tulee väkisinkin otettua liikaa esim. Cliniquen All About Eyes. Jotain tanakampaa ja öljymäistä tulee käytettyä huomattavasti vähemmän. Myös pakkauksella on eroa. Tuubissa olevat kestävät käytössä kauemmin kuin purkissa olevat, sillä tuubista on helpompi ottaa pienempi määrä.

  Itseäni ei kuitenkaan varsinaisesti ole haitannut se, että tuotetta tulee liikaa. Mulla on tapana laittaa ylimääräiset sy-voiteet esim. huulten ympärille, alkaville "sibelius-rypyille" jne, eli tuote ei sinänsä mene hukkaan. Viime aikojen sy-voidelemppari on ollut Louis Widmerin hajustamaton versio, joka itse asiassa tulee 30 ml:n purkissa (6 kk:n käyttöaika).

  Vastaa

  0
 6. Riippuu paljonkin voiteesta, mutta maaliskuussa ostamani Mizon sy 10 ml jonka aukaisin heti on loppumassa varmaan ens vkon alussa. Jos tuntuu etteivät lopu millään niinkuin 30 ml Avril, niin käytän koko naamalle.

  Vastaa

  0
 7. En ole kyllävain sy-iholle käytettynä saanut loppumaan, mutta käytän sy-voidetta myös huulivoiteena sekä esim. matkoilla kasvoille ja kaulalle. Etenkin, kum tuubi on ollut jo hyvän aikaa avattuna, alan "tuhlata" voidetta muuallekin kuin sy-iholle.

  Vastaa

  0
 8. Minulla on todella kuiva iho ja kärsin atopiasta; Tuo Avenen silmänympärysvoide on ollut jo vuosia luottotuotteeni ja noita kului 2022 vuoden aikana neljä purkkia täysin loppuun. (Kirjasin huvikseni vuoden ajalta ylös kaikki loppuun kulutetut kosmetiikkapurkit). En osaa arvioida missä vaiheessa viides purkki oli menossa... :D

  Vastaa

  0
 9. En saa ikinä käytettyä loppuun "tavallisia, ei lääkevoiteita", kun ei ole löytynyt sellaista mikä sopisi erittäin kuivalle, ärtyvälle,atooppiselle ja herkälle sy-iholleni.:( Sitrusallergia rajoittaa entisestään.

  Vastaa

  0
 10. Aistinvaraisella tarkastelulla mennään. Niin kauan kun tuote näyttää, tuoksuu ja tuntuu normaalilta, jatkan sen käyttämistä. Joku tehoaine ei välttämättä ole enää ns. tikissä, mutta sellaista se on. Yritän kyllö pitää kerrallaan avattuna vain yhtä tuotetta per kategoria, jotta tuotteet tulisivat käytetyksi kohtuullisessa ajassa. Hävikkiä se on kosmehävikkikin.

  Vastaa

  0
 11. Saan kyllä aina sy-voiteen käytettyä loppuun. Purkki tyhjenee muutamassa kuukaudessa. Käytän pienen nokareen aamuin illoin. Mielestäni purkit voisivat olla isompiakin, sillä vähänkin paremmat sy-voiteet ovat tosi kalliita. Pienestä purkista saa maksaa monta kymppiä.

  Vastaa

  0
  1. Oon niin ymmälläni näistä vastauksista! 😀😅 Ilmeisesti nuppineulanpää-ohjeistus on kaukana monen kuluttajan todellisesta käytöstä ja mun silmänalusiho, jota itse pidän aika kuivana, ei kuitenkaan ime juuri mitään verrattuna keskivertokuluttajaan😄 Jos nyt Karkkipäivän lukijoita voi pitää silmänympärysvoiteiden keskivertokuluttajina. Ja mun mielestä heitä voi, sillä ihonhoidon suhteen ihan ”taviksimmat” ihmiset eivät lainkaan käytä sy-voidetta. Sy-voide on yhä vähiten käytettyjä ihonhoitotuotteita.

   Vastaa

   0
  2. Mulla sama juttu, ihan helposti saan käytettyä loppuun ja välillä jopa ärsyttää kun ovat niin kalliita ja kuluvat loppuun nopeasti. Vaikea sanoa kuinka nopeasti mutta ainakin 3-4 kertaa vuodessa ostan uuden jos pakkaus on 15 mL. Mulla on kyllä tosi herkät ja helposti kuivuvat silmänympärykset (ja talvella viimassa vetistävät silmät) ja käytän Cliniquen all about eyes rich voidetta ympäri vuoden, joskus testaten muitakin vaihtoehtoja. En ole ikinä tarkasti ajatellut kuinka paljon voidetta pitäisi laittaa vaan mennyt ihan sen fiiliksen mukaan mitä silmänympäryksen tuntuvat tarvitsevan. Pahin tunne on jos oon laittanut liian vähän ja silmänympärysihoa alkaa kiristää kesken päivän!

   Vastaa

   0
 12. En ole koskaan huomannut ajatella, että sy-voide voisi vanhentua ja käytän siis sen aina iloisna loppuun asti. Koskaan en ole huomannut pilaantuneen 🙈.

  Vastaa

  0
 13. Oon aina ihmetellyt myös, että miksi ne silmänympärysvoiteet pakataan niin isoihin pakkauksiin. Mulla ainakin kestää sy-voiteet ikuisuuden, ja lähes poikkeuksetta ehdin jo kyllästyä käytössä olevaan voiteeseen ja alan toivoa että loppuis jo 😀

  Vastaa

  0
  1. Komppaan! Yli vuoden kestää, en oo huomannut et ois pilalle menny. Luonnonkosmetiikkakaan.

   Vastaa

   0
 14. Käytän loppuun, jos ei koostumus tai tuoksu muutu. Muutoksia ei kyllä ole vielä ikinä tapahtunut, joten kaikki on käytetty, mikä on ostettukin. L300 Proretinol sy-voideputeli tyhjeni 6-7 kuukaudessa. Siinä taisi olla 6 kuukauden säilyvyys avattuna ellen väärin muista. It's skinin collagen -sarjan sy-voide on 25 ml tuubissa ja niitäkin olen pari käyttänyt loppuun asti. Säilyvyyttä en muista ja kyllä ne melko pitkään kestivät. Nyt on yökäytössä Louis Widmerin voide ja tämä minua vähän huolettaa, kun se on 30 ml purkissa. Säilyvyydeksi on annettu 9 kk ja voide on kovin tuhtia, niin menekki on vähäisempi ja luultavasti myös pilaantuu helpommin (olisipa edes tuubissa eikä purkissa). Olen nyt käyttänyt sitä noin 3,5 kk ja olisiko siitä 1/3 huvennut.

  Minulla ei ole herkkä sy-iho, mutta kuiva kylläkin. Laitan voidetta ihan liikaa nuppineulanpää-ohjeeseen nähden, mutta eipä siitä ole ollut haittaakaan. Ei välttämättä hyötyäkään mutta mieluummin laitan voidetta iholle kuin roskiin. Olen kuitenkin sitä mieltä, että 15 ml:n pakkaukset olisivat ehkäpä optimaalisimpia. Sy-voiteet ovat hinnakkaita eikä isompi pakkauskoko niistä edullisempia teen. Pienemmät myös kuluisivat helpommin ohjeellisten säilyvyysaikojen puitteissa.

  Vastaa

  0
  1. Nyt on yökäytössä Louis Widmerin voide ja tämä minua vähän huolettaa, kun se on 30 ml purkissa.

   Mulle on kerrottu Widmeriltä, että kyseinen voide on niin isossa purkissa siksi, että sitä käytetään myös arpien hoidossa ja kasvonaamiona. Se ei ole pelkkä silmänympärysvoide, vaikka nimi siihen viittaa.

   Vastaa

   0
 15. Mulla kyllä menee kevyesti 54-vuotiaille silmänympäryksille parikin putelia vuodessa, viimeistä pisaraa myöten. Monet ”aikuisten” merkithän myy silmänympärysvoiteitaan nimellä ”eyes and lips” eli samaa tavaraa on tarkoitus öösätä myös huultenympärysrypyille - toimii. Nykyinen suosikkini on Biolinen Lifting code, jossa tavaraa on huikeat 30ml. Seuraan säilyvyysaikoja suurin piirtein, eli käytän huoletta voiteita, jotka tuntuvat ja tuoksuvat siltä, miltä pitääkin.

  Vastaa

  0
 16. Lähemmäs vuoden kestää esim. Laveran 15 ml tuubi. Siinä ajassa alan jo kyllästyä siihen ja laitan sitä myös huulten ympärille, jotta saisin sen loppumaan.

  Vastaa

  0
 17. Aina kuluu loppuun noin 4-6kk, kun kàytàn aamuin illoin, enkà kyllà jàtà yhtàkààn pàivàà vàlistà, minusta se on tàrkeà voide. Mun puolesta saisivat olla isommissakin purkeissa.

  Vastaa

  0
 18. Kyllä miekin komppaan tuota loppuvien sy-tuotteiden ryhmää :D Mulla on tänä vuonna loppunut ainakin kaksi (15ml & 20ml) tuotetta. Noi Avenet on omaan makuun ihan liian pienissä pakkauksissa (10ml), kun loppuu ihan parissa kuukaudessa.
  Mutta oon myös samaa mieltä kuin joku aiempi kommentoija, että tuotteen koostumuksella on myös väliä. Joskus aikoinaan ostin LW:n legendaarisen sy-voiteen, mutta se ehti vanhentua ennen käyttöiän loppumista. Tässä myös syynä ehkä se, etten voinut käyttää liian rasvaista voidetta sy-alueelle aamuin illoin. Käytin sitten vielä purkin jämät jaloille :D Niin tukuisaa ja riittoisaa kamaa se oli!

  Vastaa

  0
 19. Louis Widmer Eye Contour Cream np 30 ml, on yksi parheista. Iso purkki, niin käy koko naamalle. Siltikin riittää ihan hyvin. Ehkä meen vähän mutkat suoriksi.

  Vastaa

  0
  1. ps: itse kirjaan aina avatessani tussilla purkkiin aloituspäivän, josta tiedän ihan tarkasti kulumisnopeuden...

   Vastaa

   0
 20. Mulla kuluu kyllä silmänympärysvoidetta paljon. Tämmönen Avenen tuubi kuukaudessa. Atoopikko ja ikää 47v. Ikinä turvotusta silmien ympärillä aamulla ja ei kyllä ihottumaakaan, joten taidan annostella riittävästi.

  Vastaa

  0
  1. Oon ihan "puissa" siitä miten vähän siis itse ilmeisesti käytän sy-voidetta..! 🤪 Ihoni ei siis ainakaan ole niin kuiva kuin olen luullut.

   Vastaa

   0
  2. Siis hyvä ettei kulu enempää sulla! Itsellä rahaa rasvoihin menee ihan liikaa! Ja ihan pakollisia käyttää, kun atoopikko oon. Mutta siis ei pienempiä purkkikokoja, kiitos!

   Vastaa

   0
 21. Itselläni kyllä menee, jossain 3 - 6 kuukaudessa loppuun. Tosin tällä hetkellä olen jättänyt käytön vähän liian vähälle käytölle. Mua ei haittaa, jos vähän mennyt vanhaksi, kunhan näyttää hyvältä ja ei haise oudolle.

  Vastaa

  0
 22. Olen tosi yllättynyt! Mulla menee useampi peruskokoinen (15ml) tuubi vuodessa! Iltaisin levitän alaluomelle ja kulmien alle, päivisin vain alas (yläluomelle silmämeikin pohjustajaa). Mutta laitan kyllä enemmän, kuin nuppineulan pään verran ja usein iltaisin lisään toisen kerroksen.

  Minulle kelpaisi vähän isompikin tuubi/puteli! Ja mielellään suhteessa halvempi. :)

  Vastaa

  0
  1. Nämä vastaukset ovat osoittaneet että

   a) mun oletus silmänympärysvoiteen yleisestä käytöstä oli aivan väärä

   b) ihmiset käyttävät todellakin enemmän silmänympärysvoidetta kuin suositus (mikä on totta kai täysin ok jos/kun iho sen imee :))

   c) itse käytän mitä ilmeisimmin keskimääräistä huomattavasti vähemmän silmänympärysvoidetta - vaikka itsekin mielestäni käytän yhdellä kertaa enemmän kuin sen nuppineulan pään 😀

   Vastaa

   0
 23. Mulla on käytössä eri sy-voiteet aamulla ja illalla ja kyllä mä joudun uusimaan satsit kerran, pari vuodessa. Toi nuppineulanpään kokoinen määrä on yksi iso vitsi mulle. Sama jos en käyttäisi mitään, yhtä tyhjän kanssa. Lisäksi käytän joskus öljyä ja retinolia, eli olen kai jonkinlainen hevijuuseri. Mutta harakanvarpaita tai kuivuudesta johtuvia ryppyjä ei ihan hirveästi ole, vaikka yli viisikymppinen olen. Enemmänkin turvotusta, mutta tuskin se johtuu kuitenkaan siitä, että käyttäisin voiteita liikaa. Kaikki imeytyy kyllä. Öljyt saattaa aiheuttaa joskus sitä ja silmien kirvelyä, mutta sitten jätän pois.

  Vastaa

  0
  1. Toi nuppineulanpään kokoinen määrä on yksi iso vitsi mulle. Sama jos en käyttäisi mitään, yhtä tyhjän kanssa.

   Mun piti ihan uteliaisuuttani tehdä vertaus nuppineulan päähän ja katsoa, minkä verran laitan voidetta suositukseen nähden. Liitin kuvan postaukseen. Mulla menee yhteensä kahden silmän alle noin kolmen nuppineulan pään verran voidetta, ehkä neljän. Silti en saa voidetta loppuun vuodessa :D

   Vastaa

   0
  2. Onko mitään käryä, saako mistään Etude Housen moistful collagen- silmänympärysvoidetta? Mulla joskus oli sitä ja se on huima 30 ml purkki, mutta voi pojat oli kosteuttava! Saatavuus on huono ja olen haaveillut sen sijaan hankkivani Antipodesin Kiwi Seedin. Siitä joku tässä ketjussa mainitsikin. On ilmeisesti oikein mainio.

   Vastaa

   0
  3. Onko mitään käryä, saako mistään Etude Housen moistful collagen- silmänympärysvoidetta?

   En valitettavasti tiedä yhtään, olen aika huonosti perehtynyt korealaisen kosmetiikan saatavuuteen. 😕

   Se Antipodesin Kiwi Seed Oil -silmänympärysvoide on mun iholla aika kevyen tuntuista ja hämmästyin, kun sitä Twistbe'n sivuilla kuvataan täyteläiseksi, ja jossain heidän IG-jutussaan jopa "erittäin täyteläiseksi". Kyllä se tosi hyvin kosteuttaa, mutta koostumus on mun mielestä enemmänkin raikkaan geelivoidemainen kuin täyteläinen. Veden jälkeen on avokadoöljyä ja glyserolia eli kosteustehoja varmasti piisaa.

   Vastaa

   0
  4. Stockalle on tullut myyntiin Etude House. Silmänympärysvoiteesta en tiedä.

   Vastaa

   0
  5. Ei näköjään sy-voidetta sinnekään 😕. Tylsää. Moistful-sarjan kosteusvoide löytyy helpommin, mutta sy- voidetta ei mistään.

   Vastaa

   0
  6. Ihan tuntematon putiikki mulle, mutta siellä olisi, vieläpä ihan tolkun hintaan. Kuluja en tarkistanut. En ole aikoihin enää ulkomailta tilannut.

   Vastaa

   0
 24. Mä jäin vain miettimään sitä nuppineulan päätä. Puhutaanhan me siitä pallopäästä, eikä suinkaan siitä neulan kärjestä? Ainoa syy miten ymmärtäisin, ettet saa kulutettua puteleita loppuun. 😄

  Harmi, etten muista milloin oon edellisen ostanut, mutta aamuin illoin laittaessa mulla kului 15 ml 4-6 kk. Enemmän kallistun tuohon 4 kk puoleen.

  Ja miten muistan, että oon vielä täältä saanut suosituksen Evolven 360 Eye and lip contouriin? Aivan ihana, kevyt ja silti kosteuttava. Taas pitäis ostaa uus, tästä en pois vaihda ihan helpolla. ❤️

  Vastaa

  0
  1. Mä jäin vain miettimään sitä nuppineulan päätä. Puhutaanhan me siitä pallopäästä, eikä suinkaan siitä neulan kärjestä?

   Puhutaan pallopäästä :)

   Lisäsin postaukseen kuvan, jossa vertaan nuppineulaan sitä määrää sy-voidetta, jonka käytän yhteensä kumpaankin silmänaluseen. Mun kulutus on näemmä noin 3-4 nuppineulan pään luokkaa per kerta.

   Ja miten muistan, että oon vielä täältä saanut suosituksen Evolven 360 Eye and lip contouriin?

   Olen ainakin kirjoittanut siitä. ☺️ Ja itsekin tykkään siitä! Talvella ehkä vähän liian kevyt mun iholle mutta kesällä toimii hyvin :)

   Vastaa

   0
 25. Olen miettinyt tätä samaa! Itse laitan mielestäni silmänympärysvoidetta reilusti eli en säästele. Silti 15 ml pumppupullo kestää käytössä ikuisuuden. Käytän kyllä niin kauan kun tuote vaikuttaa hyvältä, eli tuoksu tai koostumus ei ole muuttunut ja täytyy kyllä sanoa, että pumppupullossa olevassa tuotteessa näin ei ole ikinä käynyt.

  Kerran ostin Antipodesin Kiwi Seed Oil silmänympärysvoiteen jota myydään 30 millin lasipurkissa (?!?!?!) ja se kyllä loppua kohden alkoi haisemaan ja koostumus muuttui jotenkin laimeaksi. Harmitti kyllä, koska voide oli hyvä, tosin aika hintava. 30 millin lasipurkki kestää kuitenkin ikuisuuden (vaikka käytän joka päivä säästelemättä) ja epäilyttää mitähän eliöitä voiteessa alkaa kasvamaan, vaikka sitä ottikin aina puhtaalla sormella. Mun mielestä ylipäänsä aika monet kosmetiikkatuotteet voisi olla pienemmässä pakkauksessa sillä näin ei aina ehtisi kyllästymään ja tuotteet ehtisi käyttää hyvin pois. Tykkään esimerkiksi siitä että Bybin Bakuchiol boosteria myydään 15 millin pullossa, tulee käytettyä varmasti loppuun hyvissä ajoin ja kivempi ottaa reissulle mukaan pienempi pullo.

  Tuli vielä mieleen, että en tiedä mistä johtuu mutta nykyään aika usein silmänympärysvoide tuntuu jäävän iholle pyörimään, ja näin ollen tulee tunne ettei imeydy kunnolla. En tiedä pitäisikö vaihtaa ravaisempaan voiteeseen vai mitä. Huomasin, että tätä alkoi tapahtumaan vähän sen jälkeen kun 30 tuli mittariin :D Muistan kun joskus kehuit blogissa Estelle & Thildin Antioxidant Eye silmänympärysvoidetta ja sen perusteella ostin sitä testiin. Tykkäsin tosi paljon ja käytin sitä muutaman purkin loppuun. Nyt ajattelin ostin sitä taas, mutta tuntuu että ei ole yhtä "tehokasta" mitä se aikoinaan oli.

  Vastaa

  0
  1. Olen miettinyt tätä samaa! Itse laitan mielestäni silmänympärysvoidetta reilusti eli en säästele. Silti 15 ml pumppupullo kestää käytössä ikuisuuden.

   No niin, onhan täällä minunkin leiriläisiä..! 😊

   Kerran ostin Antipodesin Kiwi Seed Oil silmänympärysvoiteen jota myydään 30 millin lasipurkissa

   Mä sain tuon Twistbe'ltä testiin keväällä ja ihmettelin kanssa, kun se on niin isossa purkissa. Vieläpä purkissa, niiden sisältö kun menee pahaksi tosi paljon nopeammin kuin ilmatiiviiden pakkausten. On kyllä tosi hyvä voide, muuten! Pakkaisin vain itse eri tavalla. Mun mielestä tuubi on aivan lyömätön sy-voiteen pakkausratkaisu, koska ohuesta nokasta saa puristettua kaikkein täsmällisimmin sen määrän, joka tulee käyttöön. Kuten just tuossa Avènessa. Harmi vain, että moni valmistaja kokee tuubin niin arkisena, että haluaa siksi pakata tuotteensa purkkeihin tai muihin hienostuneempina pidettyihin pakkausratkaisuihin.

   Tuli vielä mieleen, että en tiedä mistä johtuu mutta nykyään aika usein silmänympärysvoide tuntuu jäävän iholle pyörimään, ja näin ollen tulee tunne ettei imeydy kunnolla. En tiedä pitäisikö vaihtaa ravaisempaan voiteeseen vai mitä. Huomasin, että tätä alkoi tapahtumaan vähän sen jälkeen kun 30 tuli mittariin :D

   Mä en usko että tuo liittyy ikään, mutta tunnistan kyllä ilmiön joistain sy-voidekoostumuksista. Toiset koostumukset oikeasti jäävät pyörimään iholle ja imeytyminen on tosi hidasta, vaikka voide olisi kevyttäkin. Olen itse arvellut sen johtuvan tietyistä emulgaattoreista, mutta toki koko reseptin kokonaisuus ratkaisee.

   Muistan kun joskus kehuit blogissa Estelle & Thildin Antioxidant Eye silmänympärysvoidett

   Tiedätkö, mä en enää edes muista koko tuotetta..! :D E&T on vajonnut niin kauas mun muistoissa... Hassua, että sarja, joka oli mulle pari vuotta todella läheinen ja se oli mun ensimmäisiä luonnonkosmetiikkarakkauksia, on lähestulkoon kadonnut mun tutkalta. Koko sarja vain jotenkin vaipui hiljaisuuteen. En edes tiedä, mikä taho Estelle & Thildiä tuo maahan.

   Vastaa

   0
 26. Minä kärsin myös silmäluomien ihottumaläikistä ja olen ostanut tämän vuoden aikana varmaan 15 erilaista sy-voidetta. Tuo Avene ei toiminut minulla, vaan avun lopulta toi SVR Palberal by Tobialyse. Nyt on menossa toinen tuubi. Ennen silmäluomiongelmaa sy-voiteet tulivat käytettyä kyllä lopun saakka ja niiden säilyvyys ei tainnut tulla mieleenkään.
  Kysyisin Sanni sinulta suositusta todella hyvästä kosteuttavasta kasvo- tai hoitovedestä pintakuivalla herkästi reagoivalle iholle (olen 61-vuotias)
  sekä hellävaraisesta, mutta tehokkaasta putsarista, joka puhdistaisi myös vedenkestävän meikin. Tällä hetkellä käyttämäni Evolven Gentle Cleansing Melt on tehnyt (ehkä) näppylöitä leukapieliini.
  Lisäksi vielä mikä C-vitamiini seerumi olisi hyvä hankinta? Toimiiko tuo joskus mainitsemasi Patykan Instant Wrinkle Filler ja miten sitä käytetään?

  Vastaa

  0
  1. Kysyisin Sanni sinulta suositusta todella hyvästä kosteuttavasta kasvo- tai hoitovedestä pintakuivalla herkästi reagoivalle iholle (olen 61-vuotias)

   Laponie Balancing Essence Mist on varmaan paras oikein herkälle iholle:

   https://laponieskincare.com/fi/products/balancing-essence?variant=39718215155783

   Toinen hyvä herkälle iholle on Taiga Cosmeticsin Beauty Essence:

   https://taigacosmetics.com/collections/kasvovedet/products/taiga-beauty-essence-sensitive

   Jos tykkäät paksummasta koostumuksesta, Ekopharman Herukka Soft -kasvovesi on sellainen:

   https://www.hillankauppa.fi/epages/hillankauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015110801/Products/01801

   sekä hellävaraisesta, mutta tehokkaasta putsarista, joka puhdistaisi myös vedenkestävän meikin.

   Vinkkaan jälleen Laponie, jos budjetti ei ole esteenä, sillä mielestäni Laponie on paras herkän ihon tuotesarja. Ei ole öljyputsarin voittanutta, jos haluaa poistaa vahvan tai vedenkestävän meikin:

   https://laponieskincare.com/fi/products/nourishing-oil-cleanser?variant=39854209138759

   Laponien putsari on superisti yksinkertaisempi koostumukseltaan kuin Evolven Melt (siinä on vain kaksi ainesosaa!) ja se huuhtoutuu iholta täydellisesti.

   Edullisempi hajusteeton öljyputsari löytyy Taigalta, tämä on myös tosi hyvä:

   https://taigacosmetics.com/collections/taiga-tuotteet/products/taiga-cleansing-oil-anti-age

   Lisäksi vielä mikä C-vitamiini seerumi olisi hyvä hankinta?

   Mun mielestä Novexpertin C-vitamiiniseerumi on yksinkertaisesti paras, ja se on myös poikkeuksellisen stabiili (valmistaja lupaa, että seerumin sisältämä C-vitamiini vaikuttaa iholla jopa 8 tuntia):

   https://jolie.fi/tuote/novexpert-booster-with-vitamin-c-kirkastava-c-vitamiiniseerumi/

   Toimiiko tuo joskus mainitsemasi Patykan Instant Wrinkle Filler ja miten sitä käytetään?

   Mä en itse käytä fillerien tyyppisiä tuotteita, joten vaikka olen tuon tuotteen testannut ja blogissa esitellytkin, en itse käytä sellaisia. En siis osaa sanoa, millainen se on pidemmässä käytössä. Kosmetiikkatuotteet paljastavat "syvimmän luonteensa" vasta kun niitä on käyttänyt tovin.

   Mä testasin Patykan Wrinkle Filleriä pari kolme kertaa ja kyllä se tuntui juonteita selvästi blurraavan. Juuri blurraushan on sen välitön vaikutusmekanismi; sen silikonimainen "tahna"koostumus täyttää juonteet ja pehmentää niiden erottuvuuden. Patykan tuotteessa ei tokikaan ole silikonia kun se on luonnonkosmetiikkaa, mutta silikonimainen koostumus on saatu aikaan muilla keinoin.

   Tuotetta käytetään tavallisen silmänympärysvoiteen tai kasvojen kosteusvoiteen päällä, ja meikin alla. Filleriä sivellään juonteiden päälle pieni kerros yhdensuuntaisin liikkein keskeltä ulospäin, kun kosteuttava voide on ensin hyvin imeytynyt.

   En tiedä onko Patyka Fillerin lanseerauksen jälkeen muuttanut ja pehmentänyt sen koostumusta, mutta melkein toivoisin niin, sillä se kappale jonka minä sain, oli aika jäykkää ja se piti lämmittää ja notkistaa sormissa ennen kuin sen saattoi levittää iholle. Sitä oli myös jäykkyytensä puolesta vähän vaikea saada ulos tuubista.

   Vastaa

   0
  2. Tuhannesti kiitoksia Sanni vastauksistasi!
   Täytyypä kokeilla tuota Laponie-sarjaa.
   Kysyisin vielä mikä/ millainen kasvoöjy sopii myös meikin alle?

   Vastaa

   0
  3. Kysyisin vielä mikä/ millainen kasvoöjy sopii myös meikin alle?

   Riippuu täysin ihotyypistä ja ihon kuivuudesta = öljyn imevyydestä.

   Meikin alla käytettävän tuotteen tulee imeytyä hyvin eikä jättää ihoon rasvaista pintaa, ja ihotyyppi vaikuttaa siihen, millä tavoin eri koostumuksen tuotteet imeytyvät. Oikein kuiva iho imee rasvaisimmankin öljyn, jolloin oikein täyteläinenkin öljy sopii meikin alle.

   Jos ihosi imee hanakasti kaikki öljyt niin että ihon pinta jää ei-rasvaiseksi ja samettiseksi, tällöin mikä tahansa öljy sopii meikin alle. Jos taas ihosi ei ole niin kuiva tai öljy ei imeydy nopeasti, kannattaa valita mahdollisimman ohut ja kevyt "kuivaöljymäinen" öljy, joka ei jätä rasvaista pintaa ihoon. (Toki annostelumääräkin vaikuttaa; jos kuivaöljyä laittaa liikaa, kyllä sekin jättää rasvaisen pinnan).

   Mun mielestä parhaita öljyjä meikin alle ei-niin-kuivalla ihotyypillä ovat mm. Pai'n The Light Fantastic Oil ja Flow Cosmeticsin Lingonberry Bright. Aavistuksen kosteuttavampi mutta silti hyvin kevyt on Mádaran Strawberry Vitamin Blend.

   https://jolie.fi/tuote/pai-the-light-fantastic-cacao-and-schisandra-oil-kevyt-kasvooljy-matkakoko/ (matkakoko)
   https://jolie.fi/tuote/pai-the-light-fantastic-cacao-and-schisandra-oil-kevyt-kasvooljy/ (täysi koko)

   https://flowcosmetics.fi/collections/kasvooljyt/products/lingonberry-bright-kuivaoljyseerumi

   https://jolie.fi/tuote/madara-strawberry-vitamin-blend-konsentraatti/

   Vastaa

   0
 27. Sitä mukaa kun ikää ja juonteita tulee, sy-voidetta kuluu enemmän ja huom laajemmalle kuin moni on tottunut käyttämään, jos edes nuorella iällä käyttää. Levitän alas poskiluun päälle asti ja oikeastaan voi sanoa että ohimolle asti, koska sinne yltävät myös naururypyt. Ja jos jotain sormenpäähän jää, se menee ylähuulen päälle. Vuosiin ei ole ollut ongelmaa saada sy-voidetta loppuun. Yleensä on seuraava tuubi tai purtilo varmuuden vuoksi jo odottamassa. Joskus myös saatan korvata kasvovoiteen sy-voiteella, jos alkaa tuntua, että on syytä käyttää loppuun nopeammin. Nuppineulavertaus on mielestäni ainakin ikääntyneelle vähän huono ohje.

  Vastaa

  0
  1. Nuppineulavertaus on mielestäni ainakin ikääntyneelle vähän huono ohje.

   Niin se taitaa olla. Ohje taitaa perustua siihen, että monilla sy-voide turvotta ihoa, ja siksi sy-voidetta tulisi levittää ohuempi kerros kuin kassvovoidetta tyypillisesti levitetään. Nuppineulan pään kokoinen määrä takaa, ettei kuluttaja ainakaan levitä liikaa voidetta.

   Ihonhoitotuotteiden ohjeet ovat lopulta aika puutteellisia, kun pieneen pakkaukseen yritetään saada mahtumaan kaikki lainsäädännön vaatimat asiat, eikä tilaa jää seikkaperäisemmille ohjeille. Joillain selektiivisillä merkeillähän on/oli pakkausten sisällä paperiset ohjeet, mutta en tiedä käytetäänkö niitä enää, kun luksussarjatkin pyrkivät säästämään kaikessa pakkausmateriaalissa.

   Tai, silloin kun ohjeita annetaan muualla kuin pakkauksissa, vaikka kauneusmedioissa, pyritään yksinkertaistamaan, koska kuluttajat pitävät siitä, että ohjeet ovat mahdollisimman yksinkertaiset ja selkeät. On vain helpompaa sanoa "Levitä tämä määrä", kuin sanoa: "Tällä ihotyypillä toimii tämä määrä, tällä taas ehkä vähän vähemmän, ja talvella voi laittaa mahdollisesti kolminkertaisen määrän jajaja"....

   Vastaa

   0
 28. Mä kuulun myös silmänympärysvoiteella läträäjiin. 😄 Dermosilin Overnight eye mask -tuubeja (20 ml) tai muuta paksua voidetta kuluu yleensä pari vuodessa, mutta levitänkin sitä pienen herneen verran per silmä, ja usein aamuin illoin. Varsinkin talvisin mulla saattaa lähteä yläluomien iho hilseilemään, joten voidetta kuluu reippaasti niin silmän alle kuin ylle. Ikää tällä hetkellä 28 ja oon kärsinyt kuivista silmänympäryksistä teinistä asti.

  Vastaa

  0
 29. Olipa hauska juttu! Noin pientä kulutusta suorastaan toivoisin kuin sinulla.

  Mun suosikki sy-voide on vuosikymmenen ajan ollut Lush Enchanted Eye Cream, jota myydään 45 g pumppupullossa (lienee 50 ml) ja se loppuu helposti alle vuodessa ja pysyy käyttökunnossa sen ajan.

  Talvella käytän myös saman firman Celestial-kasvovoidetta tuon sijasta, jos aavikkokatastrofi iskee eli yleensä kovimmilla pakkasilla tai jos testaan jotain muita sy-voiteita ja pitää päästä eroon niiden aiheuttamista miliumeista ja/tai hilseilystä ja kutinasta.

  Yritin alkuvuodesta säästää ja kokeilla jotain muuta tuon Lush EEC:n sijasta. Ostin ensin Pirkka Q10:n, joka osoittautui tahmeaksi ja kehnosti imeytyväksi. Sitten ostin Taika-sy-voiteen, joka on ihan liian ohutta eli ei tee mitään. Kolmantena ostin Urtekramin Sensitive Skin sy-voiteen, joka poltti sy-iholla ihan kammottavasti.

  Lopputulema oli, että nuo kolme päätyivät käsivoiteiksi ja palasin kiltisti luottovoiteeni pariin. Harmi vaan kun sitä ei saa 100 ml pullossa.

  Vastaa

  0
 30. Jännä, kuvasta päätellen käytän bauttiarallaa saman verran, mutta kyllä vaan myös mulla kuluu "säällisessä ajassa" loppuun. Ikinä ei ainakaan mikään ole vaikuttanut pilaantuneelta. Laitan nykyään sy-voidetta myös huulille, mutta en mitemkään lotraa sillä. Täytyy sanoa että yllätyin minäkin tästä postauksesta, luulin että sulla kuluisi enempi :D

  Vastaa

  0
 31. En muista saaneeni kovin monta sy-putkiloa tyhjäksi, mutta Dermosilin Overnight Mask on esimerkki tuotteesta, jonka olen hankkinut useamman kerran... Sen verran loistotavaraa, kuten joku muukin näkyy täällä kommentoineen.

  Mielenkiintoista kosmetiikkatuotteissa on, että niistä ilmestyy - ja oppii - jatkuvasti uutta tietoa. Muutamia vuosia sitten oli liikkeellä yleinen uskomus, että sy-voiteet ovat samaa tavaraa kuin isommassa purkissa kalliimmalla innalla. (Paula esimerkiksi toi tätä esiin ja painotti kyseessä olevan markkinointikikan..)

  Näin ajattelin itsekin, ja käytin usein hajustamatonta kosteusvoidetta omalla sy-iholla. Toisaalta taas - laadukas sy-voide käy kaikkialle kasvoihin.. Joten rajat ovat käytössä aika likuvia.
  Yllättäen opin hiljan, että laindsäädäntö (ainakin joissakin maissa) vaatii paljon tarkemman turvallisuustestauksen sy-iholla käytettäviltä tuotteilta, mm. sallittu mikrobimäärä on paljon pienempi kuin vaikkapa kroppavoiteissa.

  Näin valaisi asiaa Instagramin puolella toksikologi moskinlab. Sannille tämä ei tietty ole mitään uutta, mutta minulle oli aikamoinen (positiivinen) yllätys kuulla, että silmänympärystuoteilla on jokin tietty standardi.

  Vastaa

  0
  1. Tämä oli minullekin uutta. Olen tiennyt, että sy-voiteet usein formuloidaan eri lailla kuin kasvovoiteet (esim. samaa aktiiviainetta voi olla korkeampi määrä kasvotuotteessa kuin sy-tuotteessa), mutta tuosta mikrobimäärästä en tiennyt. (Tai jos olen joskus jossain koulutuksessa kuullut, niin olen unohtanut.) But it makes sense.

   Vastaa

   0
 32. Mä saan kyllä ne aina loppumaan, jopa alle vuodessa. Just nää 15 ml. Kestää yleensä puoli vuotta. Oon innoissani, kun harvoin on 30 ml, niin voi jopa läträtä :D Joo, on kuiva iho, imaisee hetkessä, laitan enemmän mitä kehoitetaan.. Yöksi varsinkin kiva laittaa välillä paksummalti varsinkin, jos ekseemaa talvisin. Ja laitan ihan liikkuvalekin luomelle, aamuisinkin. Ei onneksi turvotus ongelmaa (paitsi siitpölyaikana joskus. Mutta oon kyllä sitä mieltä, että se hyvä kasvovoidekin toimii tässä, jos se ei mitään aiheuta silmänympäryksille. Mua lähinnä hirvittää nää 10 ml putelit :D

  Vastaa

  0
  1. Oon innoissani, kun harvoin on 30 ml, niin voi jopa läträtä :D

   😄🤗

   Mutta oon kyllä sitä mieltä, että se hyvä kasvovoidekin toimii tässä, jos se ei mitään aiheuta silmänympäryksille.

   Kyllä, ilman muuta :) Ei ole mitään pakottavaa syytä käyttää juuri silmänympärysvoiteen nimellä myytävää voidetta, jos silmänympärykset eivät siihen huonosti reagoi.

   Vastaa

   0
 33. Olen käyttänyt jo vuosia Louis Widmerin silmänympärysvoidetta. Purkki kestää n.vuoden, koska levitän voidetta myös huulten ympärille. Lisäksi on ihossa on jotain naarmuja tms, levitän surutta voidetta niihinkin. Säilyvyysaika tuotteelle taisi olla 6 kk, mutta en raaski heittää rasvaa pois, enkä ole huomannut siinä kyllä mitään vikaa vaikka on vuoden ajan ollut avattuna... ei pahaa hajua, värin muuttumista tai koostumuksen muutosta.

  Totta on että voisivat olla pienempiä nämä pakkauskoot! Olisi kätevämpiä ottaa myös matkalle mukaan.

  Vastaa

  0
  1. Tuo Widmerin voide on muuten senkin takia niin isossa purkissa, kun se on tarkoitettu myös arpien hoitoon sekä kasvonaamioksi (!).

   Kyseisellä tuotteella on lopulta aika kummallinen nimi ("Eye Contour Cream"), ottaen huomioon, että voiteen koostumus korjaa ja uudistaa mitä tahansa ihoaluetta, ja arpien hoito on yksi sen tunnetuimmista käyttöalueista.

   Vastaa

   0
 34. Ei mitään ongelmia kuluttaa silmäympärysvoidetta ajoissa loppuun. Käytän sitä kahdesti päivässä ja ihon ollessa tosi kuiva jopa kolmesti päivässä. Siihen kyllä uppoaa! Mulla saattaa olla kaksikin rasvaa käytössä samaan aikaan. Ei sitä ihan nuppineulan pään kokoista määrää ehkä joka kerta mene mutta niin että iho on rasvattu.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)