21.06.2023

Kaksi vinkkiä edullisempiin Kreikan laivalippuihin

Tässä kaksi vinkkiä teille, jotka reissaatte Kreikan saarilla :) Vinkki hyödyttää erityisesti saarihyppelijöitä, mutta voi olla iloksi jo yhden ainoan laivareissun tekijälle. Esimerkiksi jos teitä on vaikka koko perhe tekemässä päiväreissun Rhodokselta lähisaarelle.

Puhun laivayhtiöiden kanta-asiakaskorteista.

"Saa käyttää, mut ei oo pakko". 😁

Kortit/jäsenyydet ovat ilmaisia, ja helpot hankkia.

ATTICA GROUP SEA SMILES

SeaSmiles -kanta-asiakaskortilla saa alennusta Blue Star Ferriesin, Hellenic Seawaysin ja Superfast Ferriesin laivoilla. Alennus koskee kaikkia yhtiön Saronian saarten laivayhteyksiä (Agistri, Egina, Poros, Hydra, Spetses) sekä kampanjakohtaisesti muita reittiliikenteen reittejä (Kreeta, kaikki Kykladien saaret, Dodekanesia, Pohjois-Egean saaret). Kampanjahintoja on tarjolla suhteellisen usein, ja ne ovat hyvinkin meheviä, tyyppiä -50% tai kiinteä hinta 50% Pireuksesta Dodekanesian saarille.

Itse olen missannut monet tällaiset tarjoukset kun minulla ei ollut Sea Smiles -korttia, ja kyllä harmitti. Esimerkiksi viime syksyn reissulla varatessani Kastellorizon laivamatkaa virkailija kysyi mun SeaSmiles-korttia; tyrkyllä olisi ollut mega-alennus kaikille Dodekanesian reiteille. No, eipä ollut korttia, ja maksoin hytillisestä lipustani 153€ (matka kesti 23 tuntia). Kanta-asiakkaalle hinta olisi ollut jotain 80€ luokkaa. Tämän takaiskun jälkeen päätin saman tien hankkia kortin.

MITEN SEASMILES -KORTIN SAA?

Kortin/jäsenyyden saa, kun on 18-vuotias ja tehnyt ainakin yhden laivamatkan Attica Groupiin kuuluvalla laivayhtiöllä (eli Blue Star Ferries, Hellenic Seaways tai Superfast Ferries). Jäsenyyttä voi hakea netissä täällä, tai kortin voi saada saman tien SeaSmiles-automaatista laivalla paikan päällä, kuten mä tein viime syksynä. Jäsenyyttä hakiessa tulee syöttää viimeisimmän Attica Groupin laivayhtiön laivalipun numero.

Oletan, että hakemalla jäsenyyden netissä, saa virtuaalisen jäsenkortin sähköpostitse. Tällainen systeemi on Dodekanisos Seawaysilla.

Alennuksen saa näyttämällä muovikorttia tai antamalla SeaSmiles-asiakasnumeronsa paikan päällä Kreikassa matkatoimistossa, tai syöttämällä asiakasnumeron Attica Groupin laivayhtiöiden nettivarausjärjestelmässä. Argo-Saronian saariryhmän laivoilla alennus pätee aina; matkoista saa 10% alennusta. Muilla reiteillä alennukset ovat kampanjakohtaisia. Kampanjat voi tsekata laivayhtiöiden sivuilta tai kysyä Kreikassa matkatoimistosta.

DODEKANISOS SEAWAYS BONUSWAYS

Tämä jäsenyys on erityisen hyvä tärppi Dodekanesian saarilla reissaaville. Esimerkiksi, jos olet tekemässä laivamatkoja Rhodokselta käsin. Hyödyt tästä vinkistä vaikka olisit tekemässä vain yhden päiväreissun Rhodokselta Symille. Bonusways-jäsenyys on ilmainen, ja sillä saa -20% alennusta kaikilla Dodekanisos Seaways -yhtiön laivareiteille vuoden ympäri.

Dodekanisos Seaways on Dodekanesian saariryhmän oma laivayhtiö ja "paikallisvesibussi" ja linkittää toisiinsa lähes kaikki saariryhmän saaret (poislukien jotkin ihan pikkuiset saaret, aihe josta puhuin tässä postauksessa). Dodekanisos Seawaysin laivastoon kuuluu kaksi katamaraania ja yksi hitaampi perinteinen lautta. Katamaraanimatkat ovat aina paljon kalliimpia kuin perinteiset hitaat laivat, joten -20% on jo ihan kiva alennus.

MITEN BONUS WAYS-JÄSENYYDEN SAA?

Sen saa hyvin simppelisti täyttämällä hakemuksen netissä laivayhtiön sivulla täällä.

Saat sähköpostiin sähköisen kortin jossa on asiakasnumerosi. -20% jäsenalennuksen saa ainoastaan varaamalla laivaliput netissä Dodekanisos Seawaysin sivuilla. Matkatoimistoissa tai muilla laivalippujen varaussivustoilla alennusta ei saa - tai ainakaan Bonus Ways -perusalennusta, kampanjat voivat olla asia erikseen.

Hyviä laivamatkoja! ☺️❤️

P.S. Syksyn matka Kreikkaan jo varattu...!

4 comments on “Kaksi vinkkiä edullisempiin Kreikan laivalippuihin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)