10.03.2023

Kaksi hyvää ruskeaa eyelineria

Kuten monesti aiemmin todettua: saan teiltä yhtä lailla hyviä tuotevinkkejä siinä missä te minulta. 😍

Mulla on eyelinerit naamassa mökilläkin.

Kyselin tammikuussa vinkkejä ruskeasta nestemäisestä eyelinerista - ja nyt olen löytänyt kaksikin tosi hyvää sellaista!

Olin itse menettänyt toivon, että Suomen kaupoista löytyisi hyvää ruskeaa nestemäistä eyelineria. Olen viime vuodet ostanut omani ulkomailta Sephorasta. Vaatimukseni ovat kovat: ruskean sävyn lisäksi koostumuksen on ehdottomasti oltava vedenkestävä, ja applikaattoripään kapea ja siro.

Rehellisesti, en käsitä miten musta voi olla niin dominoiva sävy eyelinereissa - monille vaaleasävyisille ihmisille ruskea sopisi sata kertaa paremmin. Itse luovuin mustan rajauksen käytöstä joskus vaille nelikymppisenä, koen sen liian jyrkkänä omaan sävytykseeni.

Nyt mun ei kuitenkaan enää tarvitse lähteä Sephoraan asti! 😍 (Tai tilata netistä.)

Vinkeissä mainittiin NYXin Epic Ink Liner, jonka sävyvalikoiman luulin kartoittaneeni jo moneen kertaan. En tiedä onko mun silmissä vikaa vai miten olin missannut tämän vaihtoehdon, mutta niin vain NYXiltä löytyi erinomainen ruskea vedenkestävä eyeliner!

Myöhemmin, ollessani ihan eri ostosreissulla (ostamassa uutta ripsaria), silmiini osui L'Oreal Parisin hyllyssä mulle täysin uusi eyeliner: Perfect Slim by Superliner. Alkuperäinen Superliner on mulle tuttu, mutta sitä ei ole ruskeana. Perfect Slim on kapeampi kuin alkuperäinen, ja sen värivaihtoehdoissa on ruskean ja mustan ohella myös harmaa. Se vaikutti hieman vaaleammalta ruskealta kuin NYXin Epic, joten se sujahti ostoskoriin. Kaikkein mieluiten käyttäisin keskiruskeaa eyelineria.

L'Oreal todella onkin hitusen vaaleampi kuin NYX, mutta se tummenee iholla hapettuessaan eikä tulos lopulta juurikaan poikkea L'Orealista.

Kumpikin on suoritukseltaan ja käyttömiellyttävyydeltään erittäin hyvä. 💯

Sellainen huomio on tehtävä, että eivät nämä mitään supervedenkestäviä ole. Normaalikäytössä teho on kuitenkin täysin riittävä, ja kumpikin kestää silmistä vuotavan kyynelnesteen sekä satunnaiset lumihiutaleet (- mulla on herkästi valuvat silmät ja juuri sitä eyelinerin täytyy kestää). Kuitenkin, jos kämmenselkään piirrettyä swatchia pyyhkäisee märällä kädellä, eyeliner lähtee heti murenemaan. Minulla on ollut sellaisiakin eyelinereita, jotka eivät todellakaan hievahda minnekään ilman silmämeikinpoistoaineen vaikutusta.

Kuka muistaa legendaarisen Estee Lauder Double Wear Eyeliner -testini: tuote pysyi kämmenselkäni iholla seitsemän päivää läpi suihkujen ja lukuisten saippuakäsipesujen..!!  😮

Tavallisessa arjessa eyelinerin ei sentään tarvitse kestää ihan näin pitkään. :D

NYXin Epic-eyelinerissa on sivellinpää, L'Orealin Perfect Slim'issä huopapää. Mun oma maku on vaihdellut vuosien varrella; välillä olen tykännyt enemmän sivellinkärjestä, välillä huovasta. Siveltimen etu on sen tarkkuus; kapea sivellin tekee tyypillisesti vieläkin tarkempaa jälkeä kuin kapea huopapää. Kuitenkin, sivellinpään harjakset voivat alkaa hapsottaa, tätä ongelmaa ei ole huovassa.

Alun perin olen tykännyt kaikkein eniten geeli- eli voidemaisesta eyelinerista. (Mua on by the way aina tympinyt nimitys 'gel eyeliner', koska kyseisissä tuotteissa koostumus on voidetta, ei geeliä.) Voidemaisella eyelinerilla saa kaikkein hallituimman tuloksen, ja siveltimen voi tällöin valita itse tilanteen ja halutun tuloksen mukaan. Paljon reissaavana yhtenäiseen hylsyyn pakatun eyelinerin helppous kuitenkin lopulta käännytti minut niiden puolelle, ja nykyään käytän vain niitä. ❤️

NYXin Epic Ink Liner tekee näistä kahdesta ohuempaa jälkeä. Jälki ei kuitenkaan ole ihan yhtä tasalaatuista kuin L'Orealissa, koska nestettä ei aina kulkeudu siveltimeen tasaisesti ja pigmenttipartikkeleita saattaa olla vajonnut hylsyn pohjalle. Epic Lineria pitää muistaa aina ravistaa ennen käyttöä. Sisällä on pieni kuula, joka sekoittaa nestettä.

L'Orealin Perfect Slim on näistä tasalaatuisempi. Jälki on aina tasaista, mutta ei ihan yhtä tarkkaa kuin NYXillä. Perfect Slim ei vaadi ravistamista. Huopapää on mukavan joustava; ei liian kova mutta ei myöskään löysä.

Tässä vielä L'Orealin Perfect Slim -rajaus.

En osaa sanoa, kumpi näistä on suosikkini; kummallakin on puolensa. Jos pitäisi valita, ottaisin kuitenkin Lorkun, ihan vain koska se on aavistuksen vaaleampi.

Ai niin - L'orealilla oli muuten toinenkin (mulle uusi) ruskea nestemäinen eyeliner: Infaillible Micro-Fine Brush Eyeliner. Siitä on neljä sävyä; jopa vihreä. Muodoltaan se muistuttaa NYXin Epic'iä. Ehkäpä ostan sen seuraavaksi - neutraalin vihreä eyeliner on myös tosi kiva arkisävy :)

⭐️

Kysymys: kumpaa käytätte mieluummin, kynämäistä vai nestemäistä rajausta?

 

Mä käytän nestemäistä, koska rakastan siipirajauksia ❤️ eikä niitä saa kovin hyvin tehtyä kynällä. (Ainakaan ruttuiselle ja ikääntyneelle iholle.) Odotan uteliaana, tuleeko koskaan sitä päivää, kun kyllästyn siipirajauksiin. Ehkä lopetan siinä vaihessa kun iho on niin löysää, ettei rajausta enää kerta kaikkiaan pysty tekemään. :D

20 comments on “Kaksi hyvää ruskeaa eyelineria”

  1. Kanebo, nykyisin Sensai, heillä on hyvät vaihtopatruunalliset tussit (löytyy myös sähkönsininen ja harmaa ja ruskea, sen mustan lisäksi, oon saanut jopa pinkin).

    Kaivelin ne esille, pinkki ja ruskea patruuna avaamattomia 2000-luvulta kumminkin. Tarttis varmaan kokeilla.

    Mä usein käytän sinisen mustaa...

    Vastaa

    0
  2. Ehdottomasti nestemäistä, koska siipirajaukset ovat parhaat. <3 Aikanaan (n. 2006-2012) minusta monet silmänrajaustussit kuivuivat käyttökelvottomiksi liian nopeasti. Muistan kokeilleeni vaikka mitä merkkejä täydellistä silmänrajausta etsiessäni. Sitten totesin tussit huonoiksi ja siirryin nestemäisiin, joissa on erillinen "suti". Tutustuin rajaustusseihin ekaa kertaa uudelleen v. 2019 Prahan Sephorassa, josta ostin Kat von D:n silmänrajaustussin ja se kestikin yllättävän kauan hyvänä ja toimi minulla muutenkin. Mutta nyt olen käyttänyt Artdecon Long-Lasting Liquid lineriä jo puoli vuotta, eikä se ole kuivunut. En tosin käytä sitä päivittäin (etäpäivät), mutta olen kuitenkin iloinen, ettei koko ajan tarvitse olla ostamassa uutta rajauskynää. :)

    Ripsivärit ja rajaustuotteet ovat tosiaan ne haastavimmat luonnonkosmetiikan ystäville. Jossain kohtaa kyllästyin testailemaan, kun tuntui ettei niissä kategorioissa vain pärjätä yhtä hyvin, enkä ole ripsarista ja rajauksesta valmis tinkimään Siksi yhä käytän Max Factoria ripsissä, se vaan toimii minulla parhaiten.

    Vastaa

    0
  3. Kiitos vinkeistä! Ruskea olisi varmasti itsellenikin parempi väri kuin musta. Voisin tuon Lorkun käydä ostamassa :) Olisiko sinulla mielessä muuten hyvää ruskeaa/ harmaanruskeaa kynää, joka ei leviäisi yläluomeen? Arkena käytän mieluummin kynää, se kun on jotenkin nopeampi ja rennompi käyttää. Mutta tuppaavat helposti leviämään, vaikka olisi luomenpohjustajaakin...

    Vastaa

    0
    1. Olisiko sinulla mielessä muuten hyvää ruskeaa/ harmaanruskeaa kynää, joka ei leviäisi yläluomeen?

      Käytän itse nykyään tosi harvoin kyniä, mutta suosikkini viimeiset kolme vuotta on ollut äärimmäisen luotettava ja kestävä Chanelin Stylo Yeux Waterproof. Mulla on sävy 887 joka on hieman violettiin taittava ruskea (violettius ei kyllä tule iholla esiin, mutta vivahteen näkee, jos sävyä vertaa muihin ruskeisiin).

      Tämä on ollut kaikkein parhaiten iholla pysyvä kynä-mallinen rajaustuote jota olen koskaan käyttänyt.

      Myyjäajoilta uskallan suositella Estee Lauderin Double Wear -kyniä, jos niitä enää on myynnissä. Double Wear -sarjassa on aivan erityislaatuinen kestoteknologia ja sarjan rajaustuotteet olivat mun myyjäaikoina aivan omaa luokkaa.

      Vastaa

      0
  4. Nyxin pitkäaikaisena käyttäjänä annan vinkin, että hylsyä ei missään nimessä kannata ravistaa, vaikka koliseva kuula niin houkuttaakin tekemään. Siveltimen tyvestä alkaa muuten tursuta eyelineria ikävän nopeasti, jonka jälkeen sillä on mahdoton enää saada siistiä jälkeä aikaan kun sivellin on aivan märkä. Epäilisin että ravistelu tekee kynän sisään painetta? Huomasin tämän itse kun ihmettelin kuinka jouduin ostelemaan uusia kyniä todella tiheään tahtiin tuon tursuilun takia. Itse tosin käytän mustaa väriä, mutta en ole huomannut että ravistelemisen lopettaminen olisi vaikuttanut mitenkään värin tasaisuuteen.

    Vastaa

    0
    1. Olen nyt käyttänyt Epic-laineria puolitoista kuukautta eikä nesteen tursuamista ole vielä havaittavissa. Mutta hyvä tietää tämä :)

      Olen kyllä kokenut että tuotetta on ravistettava, jos haluaa nesteen virtaavan kunnolla. Mun kynässä se nimittäin aika ajoin hieman hiipuu, jos olen unohtanut ravistaa.

      Vastaa

      0
    2. No ilmankos. Ihmettelin, olinko ostanut maanantaikappaleen, koska turskahti usein silmään ja tuo mönjä kirveli ihan sairaasti. Ja se sotku… en osta Nyxiä enää ikinä. Max Factorilla oli jossain vaiheessa tosi kestävä ja kiva harmaa, mutta en ole löytänyt vähään aikaan sitä.

      Vastaa

      0
  5. Täälläkin olisi hakusessa eyelineri, joka ei tarraa yläluomeen ja pysyy kuin tauti säällä kuin säällä. Jokin muu sävy kuin musta. Monet on kokeiltu vuosia sitten ja siksi en enää rajauksia tee, kun tulos löytyy yläluomelta.
    Sama ongelma ripsareitten kanssa, mutta onneksi on löytynyt jo useita melko hyviä, lähes pysyviä.
    Eyelineri olis taas kiva saada käyttöön.

    Vastaa

    0
  6. Ruskea kynärajaus on mennyt mulle koko "meikkausikäni" ajan. Mustaa olen käyttänyt vain juhlissa tms. (vaikka minulla on tummanruskeat silmät, musta on liian kova). Siipirajaus on ihana, mutta enää en saa sitä kauniiksi raskaiden yläluomien ja ryppyjen takia. Kynärajauksen leviämisen estän pohjustamalla meikin hyvin ja kiinnittämällä rajauksen tummalla, matalla, kynän värisellä luomivärillä, jolla myös pehmennän rajausta ja yhdistän sen luomivaon varjostukseen.

    Vuotavat silmät ovat varsinainen vitsaus varsinkin näin talvella! En juurikaan rajaa alaluomea (ihan hitusen ulkonurkasta vaaleanruskealla luomivärillä) enkä voi käyttää maskaraa alaripsiin.

    Olen joskus kokeillut värikkäämpiä rajauksia ja silmämeikkiä, mutta palaan aina ruskean eri sävyihin. Olen kai vähän tylsä, kun silmätkin ovat vielä ruskeat! :)

    Vastaa

    0
  7. Mulla siipirajaus on kuulunut jokapäiväiseen arkimeikkiin kohta 10 vuotta. Erilaisia koostumuksia ja tuotteita on tullut tässä ajan mittaan kokeiltua, ja nykyään suosikkini on voidemainen rajausväri. Nyxin Epic ink liner on entinen suosikkini, mutta voidemaisiin väreihin tutustumisen jälkeen ei enää ole entiseen paluuta. Tuo Nyxin tussi on vähän liiankin juoksevan nestemäinen omaan makuuni. Huopapäiset tussit taas eivät ikinä ole tuntuneet niin miellyttävältä käyttää kuin sivellinkärkiset. Voidemaisista väreistä Mac ja Inglot on olleet parhaita kokeilemiani. Näistä ehkä Inglot vie voiton laajan sävyvalikoiman ansiosta.

    Vastaa

    0
  8. Nestemäinen, musta rajaus ”pikkukissoilla” oli myös mun trademark vuosia :) Varmaan 5 vuotta sitten siirryin itsekin ruskeaan rajaukseen. Enemmän pidän sivellinpäistä, oon vuorotellut Nyxiä ja Sensain rajaustusseja. Mutta kyllä mulla aina pitää olla myös musta liner jemmassa :) Kissarajauksetkin jo jääneet, kun luomet muuttuneet iän myötä aiempaa raskaammiksi. Usein arkena teen myös vain luomivärirajauksen, vaikka liner vielä ehkä nopeampi tehdä, kun siihen on niin tottunut 🤷🏻‍♀️ Kajalkyniin tai erilaisiin geelirajauksiin en ole oikein koskaan päässyt kunnolla kiinni, mutta kyllä niitäkin on jemmoihin siunaantunut :D

    Vastaa

    0
  9. Hei Sanni!

    Minulla olisi postaukseen liittymätön kysymys, mutta uskoisin että Kreikkaan liittyvät kysymykset ovat aina sallittuja 😊

    Olen lähdössä 4 ystäväni kanssa Santorinille viikoksi heinäkuussa. Olemme myös ajatelleet yhdistää tähän toisenkin saaren. Esim. ensin pari päivää Santorinilla, sitten pari päivää toisella saarella ja sitten vielä pariksi päiväksi takaisin Santorinille. Osaisitko suositella sopivaa lähisaarta esim. aktiviteettien ja lauttayhteyksien perusteella? Vai meneekö vain hankalaksi tällainen kahden saaren yhdistäminen näin lyhyenä aikana? Olisiko päiväretki toiselle saarelle parempi mahdollisuus?

    Meitä kiinnostavia asioita lomalla ovat esim. rannat, historialliset kohteet ja luonto/patikointikohteet. Shoppailu ja yöelämä taas eivät ole tärkeitä.

    Tuntuu, että vaihtoehtoja on paljon ja niistä on vaikea valita. Myös lauttayhteydet hämmentävät ja osa vaikuttaa yllättävän kalliilta. Kokeillessani parin päivän matkaa Ioksen saarelle (ennen kuin luin sen vilkkaasta yöelämästä), menopaluulauttamatkat 5 hlölle olivat yli 600 euroa!

    Kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastata ja kiitos mahtavasta blogista! 😊

    Vastaa

    0
    1. Moikka Nimetön,

      En ehdi tänään vastaamaan, mutta yritän ehtiä huomenna kun istun monta tuntia junassa :)

      Vastaa

      0
  10. Teen rajaukset luomivärillä, koska en jaksa vääntää täydellisiä siipiä, mutta käytän eyelineria ripsirajan värittämiseen. Ruskea on siihen parempi. Minulla Nyx alkaa myös tursuilla yli, mutta kokeilen nyt tuota ravistelemattomuutta.

    Vastaa

    0
  11. Perinteisesti olen ollut kynien ystävä, koska niillä saa pehmeämmän ja utuisemman lookin, sekä myös ihan hyvät siivetkin. Nestemäiset jättävät usein vähän kiiltävän ja kovan jäljen, josta en pidä. Nestemäisissä on ollut myös se ongelma, että jos kynä vähänkin siis vähänkin lipsahtaa, niin rajan korjaaminen on vaikeampaa ja suttuisempaa kuin kynän jäljiltä. Nykyisin kyllä käytän molempia (vaikkakin harvoin) sekä kynää että nestemäistä. Nestemäisellä saa helpommin taas todella ohuen rajauksen.

    Vastaa

    0
    1. Nestemäisissä on ollut myös se ongelma, että jos kynä vähänkin siis vähänkin lipsahtaa, niin rajan korjaaminen on vaikeampaa ja suttuisempaa kuin kynän jäljiltä.

      Tämä on kyllä totta..!

      Vastaa

      0
  12. Hurraa - olen niin samaa mieltä siitä, että musta rajaus näyttää luonnonvaaleilla liian kovalta! Sama kova ja luonnoton efekti kuin jos on korpinmustaksi värjätty tukka luonnostaan blondilla tai jo harmaantuneella.
    Sama pätee mielestäni myös ripsiväriin. Ruskea luo vastaavan efektin kuin musta, mutta kauniimmin. Omasta mielestäni bruneteillekin sopii (tumman)ruskea paremmin kuin musta. Makuja tietysti on monia ja ymmärrän, että jotkut pitävät kovasta/luonnottomasta lookista.

    Vastaa

    0
    1. Täysin samaa mieltä.

      Mun mielestä musta sopisi ainoastaan hyvin tummasävyisille ihmisille, ruskea taas sitten kaikille muille. (Ja ruskean sävyjähän on paljon vaaleasta tummaan ja punaruskeasta viileään tai kellertävään, nyansseissa löytyy.) En pysty ymmärtämään, mistä tämä mustan dominanssi on syntynyt. 🤷‍♀️

      Vastaa

      0
  13. Vuotavista silmistä tuli mieleen kysymys. Onko olemassa rajauskynää, jolla alarajaukset pysyisivät vaikka silmistä vuotaa ulkona vettä?

    Vastaa

    0
    1. En valitettavasti osaa vastata. :/ Käytän itse kynää alaluomella vain sisärajauksena (--> erityisesti sisäluomelle tarkoitettua kajalia kuten IsaDoran Inliner Kajalia), ja se hylkii kosteutta jonkin verran, mutta ei se suurta nestemäärää kestä. Jos nyt sanotaan että vaikka itken, niin sisärajaus liukenee kyllä.

      Mitä tulee "ulkorajaukseen" eli alaluomen ihon rajaukseen, oletukseni on, että vedenkestävä kynä kestäisi silmien vuodon. Mutta vedenkestävät kynät toimivat optimaalisesti vain iholla, joka ei ole kovin rasvoittuva, sillä rasva puolestaan liuottaa wp-koostumuksen.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat