08.01.2023

Lavera Glow By Nature: hedelmäiset C-vitamiiniherkut

Esittelyssä viimein Laveran C-vitamiiniuutuudet: Glow By Nature. 🍊

Disclaimer: teen töitä Laveran maahantuojalle.

Tuotteet lanseerattiin lokakuun lopussa ja näistä on sen jälkeen kyselty tasaisin väliajoin, mutta tuotteilla oli hetken aikaa toimituskatkos, joten siirsin esittelyn ajankohtaan, jolloin tuotteita on varmasti myös myynnissä :)

Glow By Nature on Laveran uusi minituotelinja, koostuen kahdesta tuotteesta: seerumista ja päivävoiteesta. Glow By Nature -sarjan myötä Laveran valikoima täydentyi viimein trendikkäillä C-vitamiinituotteilla. C-vitamiini on tuotteiden pääaktiiviaine, seuranaan Laveran kehittämä luonnollinen Q10-yhdiste, tehokas ikääntymisen merkkejä hidastava klassikkoantioksidantti sekin.

Glow By Nature -tuotteiden päälupaus on ihon heleyttäminen.

Uutuustuotteiden neljä parasta ominaisuutta ovat mielestäni nämä:

🍊 Käytetty C-vitamiini on askorbyyliglukosidi, joka on aidosti tehokas ja stabiili C-vitamiiniyhdiste

🍊 Antioksidanttiset marja- ja hedelmäuutteet isossa roolissa

🍊 Superherkullinen tuoksu on varmasti monelle mieleen

🍊 Raikkaat, modernit koostumukset

AKTIIVIAINEET

Glow By Nature -tuotteissa on hyödynnetty runsaasti vitamiini- ja mineraalipitoisia hedelmä- ja marjauutteita, jotka on valittu erityisesti C-vitamiinin näkökulmasta.

Tyrni, kiwi, gojimarja, lime, greippi ja appelsiini sisältävät kaikki korkean pitoisuuden C-vitamiinia ja vaikuttavat iholla kirkastavasti ja antioksidanttisesti.

Varsinainen C-vitamiiniyhdiste on vesiliukoinen askorbyyliglukosidi, josta opin juuri kiinnostavan seikan kouluni C-vitamiinikurssilla. Kosmetiikkateollisuus käyttää useita erilaisia C-vitamiinijohdannaisia, ja niillä on hieman toisistaan poikkeavia ominaisuuksia. Yhteistä kaikille on ihon kirkastavuus, tosin jotkin yhdisteet kirkastavat vielä tehokkaammin kuin toiset. Askorbiinihappo eli puhdas C-vitamiini on kaikkein laajimmat vaikutukset omaavat kuningatar-C-vitamiini, mutta epästabiiliutensa vuoksi se on vaikeasti formuloitava ainesosa. Askorbyyliglukosidin on todettu tutkimuksissa muuntuvan iholla askorbiinihapoksi, eli sillä on samankaltaisia vaikutuksia kuin "isolla C:llä", mutta se vaikuttaa hitaammin ja on tietenkin paljon hellävaraisempi.

Askorbyyliglukosidi toimii iholla siis vähän samaan tapaan kuin retinyylipalmitaatti A-vitamiinien maailmassa: sillä on mahdollista saavuttaa samankaltaisia tuloksia kuin puhtaalla vitamiinimuodolla, mutta hitaammin ja vailla puhtaan vitamiinimuodon ärsyttävyyttä.

GLOW BY NATURE -PÄIVÄVOIDE 21,90€ / 50 ml

Tämän voiteen vahvuuksia ovat sen ihanan raikas ja kevyt geelivoidemainen koostumus sekä sensorisesti erittäin onnistunut kokonaisuus: täysin luonnollinen keltainen väri tulee tyrnimarjauutteesta, jota superherkullinen makean appelsiinimarmeladin tuoksu komppaa upeasti. Voide luo elämyksen jostain ihanasta hedelmäsorbettijälkkäristä...!

Glow By Naturen gourmand-henkinen tuoksu on jotain aivan uudenlaista Lavera-tuoksujen maailmassa, ja allekirjoittaneen mielestä se on paras tuoksu koko tuotevalikoimassa. Laveralla on kaikille tuotteilleen viralliset tuoksunuotit, ja Glow By Naturen kohdalla nuotit kuuluvat näin:

Latva: vihreä vadelma, geranium

Sydän: Iiris, orvokki, veriappelsiini

Pohja: sokeri, ruusu

Kevyt koostumus sopii parhaiten normaalille tai sekaiholle. Kuivemmalle iholle sujauta alle seerumi, tai sekoita voiteeseen tippa kasvoöljyä.

Antioksidanttisesta tuotteesta kun on kysymys, purkkipakkaus saa kuitenkin vähän miinusta. Kun ostat avattavaan purkkiin pakatun antioksidanttisen tuotteen, käytä se heti avaamisen jälkeen, koska tuote ei säilytä aktiiviaineidensa tehoa montaa kuukautta avaamisen jälkeen. Joka kerta kun avaat purkin, ainesosat altistuvat hapelle.

On hyvä muistaa, että pakkausvalinta ei kuitenkaan ole yksin valmistajan, vaan kuluttajat tykkäävät purkeista. Lavera on suuren kohdeyleisön brändi, ja massat pitävät purkeista: ne ovat helppokäyttöisiä, niistä saa kaivettua viimeisetkin voidejämät ja erityisesti lasiset purkit luovat peruskuluttajalle tunteen ylellisyydestä. Tavallinen kuluttaja ajattelee ennen kaikkea sitä, mikä tuntuu miellyttävältä käyttää, ei sitä, hapettuuko jokin ainesosa nopeammin yhdessä kuin toisessa pakkauksessa.

GLOW BY NATURE -SEERUMI 24,90€ / 30 ml

Pumppupulloon pakattu seerumi on tuotteista tehokkaampi, ei vain tiivistetymmän koostumuksensa vaan myös pakkauksensa vuoksi: pumppu ei päästä pulloon happea, ja seerumi säilyttää tehonsa pidempään. Ilokseni Lavera ei käytä pipettejä yhdessäkään seerumissaan - myöskään pipetit eivät ole hyvä juttu säilyvyyden näkökulmasta.

Glow By Nature -seerumissa on maitofluidimainen raikas koostumus ja sama, makean hedelmäinen marmeladituoksu kuin voiteessa, kuitenkin hieman kevyempänä. Tässä on mielestäni aivan ihastuttava, helppo ja laajalle kohderyhmälle sopiva antioksidanttiseerumi, joka vastaa erinomaisesti kuluttajien toiveisiin suojata ihoaan ympäristön haittavaikutuksilta. Käyttämällä C-vitamiinipitoista ja antioksidanttista ihonhoitotuotetta ehkäiset ihon ennenaikaista ikääntymistä sekä autat ihoa pysymään kirkkaana ja tasaisemman sävyisenä.

Herkistävätkö tuotteet auringolle? Eivät. Voit käyttää Laveran C-vitamiinituotteita myös aamuisin ja kesäaikaan aurinkoisella säällä.

KENELLE GLOW BY NATURE -TUOTTEET SOPIVAT?

Glow By Nature -tuotteet on kehitetty nuorelle aikuiselle iholle heleyttämään, kosteuttamaan, suojaamaan ympäristöstressiltä ja hidastamaan ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. Ne eivät vielä ole varsinaisia "anti-age"-tuotteita, vaan sopivat myös iholle, jolla ei vielä näy ryppyjä tai juonteita.

Ikäsuositus voisi olla 25 ikävuodesta ylöspäin, mutta ihonhoito ei koskaan ole iästä kiinni, vaan ihon tarpeesta. Jos ihosi syystä tai toisesta tuntuu ja näyttää väsyneelle ja samealle ja sitä vähän kiristelee, voit hyvin käyttää Glow By Nature -tuotteita vaikka olisit nuorempi. Tuotteet häivyttävät tehokkaasti väsymyksen merkkejä.

Glow By Nature -tuotteet ovat saatavilla Joliessa ja ilmestyvät kivijalkakauppoihin jälleenmyyjien omien valikoimapäivitysten mukaisesti talven aikana. Olettaisin, että helmikuussa näitä jo näkyy kauppojen hyllyillä :)

18 comments on “Lavera Glow By Nature: hedelmäiset C-vitamiiniherkut”

 1. Kovasti nuo kiinnostelisi. Lavera itsessään, tuoksu ja c-vitamiini. Mutta kun katsoin Youtubesta Hot and Flashyn Angien tekemän ph-liuskatestin c-vitamiiniseerumeista, niin yllätyin ja olin pettynytkin. Tehottomia suurin osa, jopa kehuttu La Roche Posay. Tämä on hillinnyt intoani c-vitamiinituotteisiin. Syön sitä mieluummin, marjoista ja purkista.

  Vastaa

  0
  1. En ehdi juuri nyt katsoa koko videota, mutta ensimmäisten 4 minuutin sekä videon kuvaustekstin perusteella saan käsityksen, että siinä puhutaan ainoastaan puhdasta C-vitamiinia eli askorbiinihappoa sisältävistä seerumeista..? (Olenko oikeassa..?)

   Askorbiinihappo on "surullisen kuuluisa" vaatimastaan alhaisesta pH:sta, mutta kaikki C-vitamiinityypit (=johdannaiset) eivät ole riippuvaisia noin alhaisesta pH:sta toimiakseen. Ihoystävällisempi pH on myös tekijä, mikä tekee johdannaisesta iholle hellävaraisempia kuin askorbiinihaposta.

   C-vitamiinijohdannaiset toimivat tyypillisesti välillä pH 4 ja 8 molekyylistä riippuen, ja Laveran käyttämä askorbyyliglukosidi esimerkiksi on stabiili välillä pH5-8.

   Jos olet menettänyt uskosi askorbiinihapposeerumeihin, kokeile johdannaisia :) Vaikka tulokset johdannaisilla eivät ole yhtä nopeita ja "voimakkaita", eikä johdannaisilla ole takanaan yhtä massiivista vuosikymmenten tutkimusta kuin askorbiinihapolla, moni niistä on kuitenkin jo kertyneen tutkimuksen valossa oikein tehokkaita ja uskottavia. Ei häviä mitään jos testaa lempeitä johdannaisia - eikä ainakaan tarvitse olla huolissaan ihoärsytyksestä tai testata seerumiaan pH-liuskoilla varmistuakseen että tuote ylipäänsä pystyy toimimaan. 👍

   Vastaa

   0
 2. Miten vertaisit Laveran C-vitamiiniseerumia Novexpertin seerumiin? Laveran hinta on noin puolet Novexpertistä, joten mietin onko sen tehokin selkeästi vaatimattomampi.

  Vastaa

  0
  1. Lavera ei paljasta C-vitamiinin pitoisuutta tuotteissaan, joten vertailua on vaikea mennä tekemään. Tästäkin huolimatta uskaltaisin sanoa, että Novexpertin C-Vitamiiniseerumi on todennäköisesti tehokkaampi, ihan vain jo koko Novexpert-brändin filosofian ja tuotekehityksen tyylin tuntevana.

   Novexpert ja Lavera ovat aivan erilaiset brändit, ja tämäkin on hyvä ottaa huomioon tuotteita verratessa. Mille kohderyhmälle tuotteet ja brändit on suunnattu...? Novexpert keskittyy kokonaisuudessaan huipputason anti-age-teknologioihin sekä "molekyylinörtteilyyn", ja sarja kohdentuu ainesosatietoisille ja vaativille kuluttajille, jotka etsivät tehokkaita tuotteita ratkaisemaan spesifejä ihohuolia. Lavera taas on koko perheen kosmetiikkabrändi, joka kehittää matalan kynnyksen ja matalan hintapisteen tuotteita hyvin laajalle kohderyhmälle. Vaikka Laverallakin on ilman muuta laadukkaita ja tehokkaita tuotteita, Laveran perusasiakas ei odota tuotteilta samaa tehoa ja tuloksia kuin Novexpert-asiakas, jos ymmärrät, mitä tarkoitan.

   Tällä pohjalla epäilen, että Novexpertin tuotteet lähtökohtaisesti sisältävät korkeamman pitoisuuden aktiiviaineita kuin Lavera. Novexpertin käyttämä C-vitamiinijohdannainen on myös eri, kuin Laveran. MUTTA, ko. C-vitamiini ei ole saanut luonnonkosmetiikan sertifikaattia, minkä vuoksi Novexpertin C-Vitamiiniseerumi ei ole sertifioitu. Laveran on.

   Vastaa

   0
 3. Mulla on ollut novexpertin c-vitamiiniseerumi ja se on kyllä hyvä. Paitsi,että sen kanssa on käytettävä sitten aurinkosuojaa. Siksi se taisi mulla ollakin iltaisin käytössä, mutta tuo laveran seerumi voisi olla ihan kiva myös päiväkäyttöön.

  Vastaa

  0
  1. Mulla on ollut novexpertin c-vitamiiniseerumi ja se on kyllä hyvä. Paitsi,että sen kanssa on käytettävä sitten aurinkosuojaa.

   Eijjeijjei - Novexpertin C-vitamiiniseerumi ei herkistä ihoa auringolle eikä vaadi aurinkosuojan käyttöä 😊 - vaikka toki aina on fiksua laittaa aurinkovoidetta nassuun kesäaikaan. Mutta Novexpertin C-vitamiiniseerumi - eikä itse asiassa juuri mikään muukaan johdannaisiin perustuva C-vitamiinituote - herkistä ihoa valolle eikä näin ollen "vaadi" SPF-voidetta seurakseen. Tuo aurinkosuojan sääntö pätee vain erittäin happaman pH:n C-vitamiinituotteisiin, eli käytännössä askorbiinihapposeerumeihin. (En ole kuullut, että mikään C-vitamiini-johdannainen vaatisi yhtä alhaisen pH:n toimiakseen.)

   Tämä tieto on saatu kosmetiikan kemistiltä. 👍

   Vastaa

   0
  2. Ai 😳 no kiitos selvennyksestä! Mä oon jostain muka lukenu, että on tosi tärkee muistaa suojata iho auringolta aina c-vitsku seerumeiden kanssa. Olikohan madaran c-vitskutiivistenäytteen lappusessa tää maininta 🤔

   Mut hei!
   Paras kynsinauhaöljy (tai öljy kynsinauhoille)? Mulla on geelilakkaus ja nyt kun mun kynnet sen avulla on kasvaneet pidemmiksi, niin kynnen alla se nahka kasvaa/jää jotenkin kiinni siihen kynteen liian pitkälti. Niin nyt joku superhyvä ja tehokas öljy siihen? Haut-segalan manteliöljyä jo hipistelin.

   Vastaa

   0
  3. Olikohan madaran c-vitskutiivistenäytteen lappusessa tää maininta 🤔

   Itse asiassa joo, Mádaran C-vitamiinituotteissa, joissa käytetään myös askorbyyliglukosidia, neuvotaan käyttämään aurinkosuojavoidetta. Ihmettelin tätä jo silloin, kun tein tuotteista esittelyn.

   Oma veikkaukseni on, että Mádara joko on ylivarovainen ja tekee siksi tämän (tuotteen koostumuksen kannalta tarpeettoman) suosituksen, tai sitten he ylipäänsä suosittelevat aurinkosuojaa osana tehokasta anti-age-ihonhoidon lähestymistapaa.

   Se, että C-vitamiini yleisesti herkistää ihoa auringolle, on sitkeässä elävä myytti, joka ei pidä paikkaansa. Olen käynyt asiasta pitkän keskustelun C-vitamiinituotteita kehittävän kemistin kanssa, ja hän selitti, että myytti on lähtöisin siitä, että askorbiinihappo (eli puhdas muoto C-vitamiinista) on niin hapanta, että se toimii iholla ikäänkuin kemiallisen kuorinnan tavoin, liuottaen ihon kuollutta pintasolukkoa. Ja kun tämä ihoa suojaava solukerros ohentuu, iho on herkempi auringon vaikutuksille.

   Yhtä hapan pH ei toteudu muissa C-vitamiinimuodoissa, joten ne eivät ohenna ihoa suojaavaa solukkoa.

   Toinen syy sille, miksi iho neuvotaan suojaamaan aurinkovoiteella askorbiinihapon käytön yhteydessä on se, että askorbiinihappo on niin epävakaa, että se hapettuu auringonvalossa ja hapettuessaan se: a) lakkaa toimimasta antioksidanttina ja b) voi muodostaa iholle epäedullisia pro-oksidatiivisia yhdisteitä. Näin ollen, askorbiinihapon yhteydessä, aurinkosuoja suojaa myös itse askorbiinihappoa, jotta se ei hapetu niin nopeasti.

   Johdannaiset puolestaan ovat paljon vakaampia kuin askorbiinihappo, ja kestävät valoaltistumista. Toki yhdisteissä on eroja ja toiset ovat vielä vakaampia kuin toiset, mutta esimerkiksi askorbyyliglukosidi on hyvin vakaa myös auringonvalossa.

   Mutta... tarkastelisin asiaa näin, että eihän aurinkosuojan käytöstä koskaan haittaa ole ;) On kuitenkin ylivarovaisuutta valmistajilta antaa ymmärtää, että aurinkosuojan käyttö olisi jokin vaatimus, jotta C-vitamiinijohdannaiseen perustuva tuote toimii iholla.

   Vastaa

   0
 4. Täytyykin joskus testata se Taigan öljyputsari (kuten myös heidän sy-voiteet ja hoitoneste..).

  Käytössä on nyt Taikan hajustamaton emulsio (vaaleansininen puteli), joka on kyllä mieto ja hyvin putsaava..!
  Välillä olen käytellyt myös The Inkey Listin kaurabalmia, se on todella tuhtia mömmöä (sopii luetun ohjeen mukaan myös naamioksi..)
  Odotan innolla tarkempaa postaustasi öljyputsareista,niille on aina tarvetta uv-suojan käytön kanssa.

  Vastaa

  0
 5. Voisikohan tämä toimia Alga Mariksen sävyttävän viisikymppisen alla?

  Vastaa

  0
  1. Kumpi? Seerumi vai voide? Myös voide on hyvin kevyt, sellainen hieman geelimäinen, joten veikkaan, että voi hyvin sopia Algan viisikymppisen alle :)

   Vastaa

   0
  2. Ei todennäköisesti riitä yksinään. Vaikea sanoa, ihot ovat niin yksilöllisiä. Mun iholle tuo ei riitä yksinään.

   Vastaa

   0
  3. Ok. Luulen,että en testaa tätä (vaikka käytössä olisi sen kanssa toki ollut myös seerumi).

   Vastaa

   0
 6. Sain juurikin tuosta päivävoiteesta testerin ja keltainen väri sekä tuoksu todellakin yllätti! Kiva piristys muihin voiteisiin verrattuna. Tuntuu kesäiholla tarpeeksi kosteuttavalle ja miellyttävälle. Ainoa asia mikä vähän hirvittää on tuo kilometrin pituinen inci-lista 😅 Sekä alkupäässä mainitut alkoholit, niistä kun ihoni ei hirveästi pidä.

  Vastaa

  0
  1. Laveran kaikissa ihonhoitotuotteissa neljää lukuunottamatta on alkoholia. (Nuo neljä tuotetta ovat Makeup Setting Spray sekä Basis Sensitiv -linjan extraherkän ihon Fragrance Free -tuotteet). Lavera käyttää alkoholia parantamaan tuotteiden säilyvyyttä sekä imeytyvyyttä. Vaikka alkoholi on kärjessä, sitä on kuitenkin prosentuaalisesti vähän. Voidemaisissa ja vesimäisissä tuotteissa puhdas vesi (tai kukkaisvesi) muodostaa tuotteen koostumuksesta 80-90%, ja esimerkiksi voiteen kärjessä näkyvää alkoholia voi olla vaikka 5-8%. Pitoisuus on siis kokonaisuudessa pieni, ja kosteuttavat aineet joka tapauksessa neutraloivat sen potentiaalisen vähäisenkin kuivattavan vaikutuksen.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)