05.10.2022

Kuorivia uutuuksia: Mádara PEEL-linja kasvaa AHA-seerumilla ja -savinaamiolla

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Happokuorinnat sen kuin kasvattavat suosiotaan, ja tähän trendiin vastaa myös Mádara. Sarja on saanut vahvistusta kahdesta uudesta AHA-happo-tuotteesta, joiden myötä Mádaralla on nyt varsin kattava hydroksihappotuoteportfolio.

Mikä hydroksihappo? AHA, BHA ja PHA -hapot ovat hydroksihappoja, ja näillä hapoilla on keratolyyttinen eli kuoriva ominaisuus. Kosmetiikassa käytetään valtavasti erilaisia happoja (on aminohappoa, rasvahappoa, hyaluronihappoa, askorbiinihappoa...), mutta vain pieni osa niistä kuorii ihoa. Alfa-, beta- ja polyhydroksihapot kuorivat ihoa, kun pitoisuus on riittävän korkea ja tuotteessa tietty pH.

Suosituin ihonhoidossa käytetty hydroksihappo on AHA eli hedelmähappo. AHA-happoja on useita erilaisia, joista tehokkain ja pienimolekyylisin on glykolihappo. Seuraavaksi tehokkain on maitohappo, joka on molekyylikooltaan hieman suurempi kuin glykolihappo. Kiitos suuremman kokonsa, se on myös hellävaraisempi. Maitohappoa on ihossa luonnostaankin osana ihon luontaista kosteustekijää NMF:ää. Mádaran AHA-tuotteet pohjautuvat maitohappoon.

Jo pitkään valikoimassa ollut Brightening AHA PEEL Mask saa nyt seuraa Creamy Clay AHA Peel -naamiosta sekä Intense Peel -seerumista. Uutuudet ovat alkuperäistä AHA-naamiota voimakkaammin kuorivia. Sarjan kasvaessa Mádara haluaa tuoda selvemmin esiin tuotteiden vahvuuserot, ja tuotteiden AHA-happoprosentti on painettu näkyvästi pakkauksiin. Myös vanha Peel-naamio tulee saamaan prosenttimerkinnän: se sisältää 5% maitohappoa. Uusi Creamy Clay AHA -naamio sisältää 7% maitohappoa ja Intense Peel -seerumi 10%.

CREAMY CLAY AHA PEEL MASK 36,90€ / 60 ml

Savi-maitohappo-naamio on suosikkini uutuuksista. Tässä tuplavaikutteisessa naamiossa yhdistyvät mekaaninen ja entsymaattinen kuorinta: kaoliini-savi imee ihosta epäpuhtauksia, maitohappo liuottaa kuolleita ihosoluja ja hienojakoinen hiilijauhe kuorii ja silottaa ihon pintaa.

Mielenkiintoisesti, Creamy Clay -naamio aikaansaa ihollani hienoisia tuntemuksia, mutta sarjan voimakkain tuote, AHA-seerumi, ei tunnu iholla lainkaan. Savi-maitohapponaamio ei suoranaisesti kihelmöi, mutta hapon vaikutuksen kuitenkin tuntee pienenä lämpönä ja hyvin kevyenä nipistelynä iholla. Tämä on normaalia happotuotteiden yhteydessä.

Hiilijauhe on niin hienojakoista ja mukana sen verran maltillisella pitoisuudella, että sen läsnäolon tuntee vain hyvin hienoisesti. Itse asiassa: kun ensimmäisen kerran testasin naamiota, en edes tajunnut sen sisältävän myös rakeita.

Olen savi/muta-naamioiden ystävä, joten tämä savea ja hedelmähappoja yhdistävä uutuus on oikein mieleinen. Naamio ei kuivu iholla vaan jää kosteaksi ja voidemaiseksi. Naamion annetaan vaikuttaa iholla 3-10 minuuttia (ihon happo-tottumisasteesta riippuen), minkä jälkeen se huuhdotaan vedellä. Naamiota suositellaan käytettävän 1-2 kertaa viikossa.

INTENSE PEEL SERUM 36,90€ / 30 ml

Päheän punaisen värisessä AHA-happoseerumissa on 10% maitohappoa seuranaan 1% kosteuttavaa ja ihoa täyteläistävää hyaluronihappoa. Seerumin punainen väri tulee retiisinjuuriuutteesta, jonka vaikutus iholla on supistava.

Intense Peel -seerumi silottaa ihoa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä sekä pigmenttiläiskiä. Näin tehokas pitoisuus hedelmähappoja uudistaa ihoa ja sopii erinomaisesti osaksi anti-age-ihonhoitorutiinia. Seerumilla ei kuitenkaan ole ”ikärajaa”, vaan sitä voi käyttää, vaikkei iholla näkyisikään juonteita tai muita ikämuutoksia. AHA-kuorinta sopii myös samealle ja epäpuhtaalle iholle, vaikkakin BHA-kuorinta on aina parempi näppyiselle iholle jossa on esimerkiksi mustapäitä.

(Mádaralla on 2% BHA-tuote Acne-sarjassaan, vinkki, jos etsit happotuotetta epäpuhtaalle iholle.)

Intense Peel -seerumia voi käyttää 1-2 kertaa viikossa, ja se levitetään kasvoille iltaisin. Tuote on kaikkein tehokkain, jos sen jättää vaikuttamaan iholle yksinään, mutta halutessaan päälle voi levittää myös kosteusvoiteen. Huuhdo kasvot aamulla vedellä. (Tuote ei jätä iholle tahmeaa tunnetta, mutta kuorivan yötuotteen jäljiltä iholta on hyvä huuhtoa aamulla kuolleet ihosolut.)

Huolehdi kasvojen aurinkosuojasta, jos menet suoraan auringonvaloon seerumin käytön jälkeen.

MIKÄ PEEL-TUOTE SOPII MINULLE?

➕ Alkuperäinen AHA Brightening Peel Mask – ”perinteisin” linjan tuotteista, sopii kaikille ihotyypeille poislukien oikein herkkä ja hauras iho. 5% pitoisuus maitohappoa kirkastaa ja uudistaa ihoa. (5% alempi pitoisuus maitohappoa ei enää kuori, vaan ainoastaan kosteuttaa.)

➕ Creamy Clay AHA Peel Mask – monipuolisempi kuin Brightening Peel Mask; sisältää samat hyödyt kuin alkuperäinen, mutta on ihoa puhdistava ja tehokkaammin silottava ja uudistava. Sopii erityisen hyvin epäpuhtauksiin taipuvaiselle, samealle ja/tai karhealle iholle. Ei sovi herkälle ja hauraalle iholle.

➕ Intense Peel Serum – tuotteista kaikkein tehokkain on erityisen hyvä tuote tukemaan anti-age-ihonhoitorutiinia ja lievittämään pigmenttiläiskiä. Tai iholle, joka on jo tottunut miedompiin AHA-kuorintoihin ja etsit jotain tehokkaampaa. Henkilölle, joka mieluummin käyttää ei-huuhdeltavaa happokuorintaa kuin naamiota.

MÁDARAN MUUT KUORIVAT HAPPOTUOTTEET

Time Miracle Sleep & Peel Overnight Serum – aktiiviaine: laktobionen (PHA) happo. Emulsiomainen hienostunut seerumi kosteuttaa, silottaa, rauhoittaa ja uudistaa ihoa. Ikääntyneelle iholle. Miten tämä eroaa Intense Peel -seerumista? Time Miracle -yökuorinta on hellävaraisemmin kuoriva sekä ainesosiltaan paljon monipuolisempi ja hoitavampi; se sisältää C- ja E-vitamiinia, koivunmahlaa, bisabololia, hyaluronihappoa, tyrniöljyä sekä jojobaöljyä. Käytetään kolmesti viikossa tai kuukauden mittaisena intensiivikuurina 2-3 kertaa vuodessa.

Intense Blemish & Pore Treatment – aktiiviaine: salisyylihappo (BHA). Tämä maitomainen hoitotuote sisältää 2% BHA-happoa ja auttaa tehokkaasti pitämään huokoset puhtaina ja epäpuhtaudet loitolla. Kirkastaa ihoa. Voidaan käyttää aamuin illoin ihon ongelma-alueilla kosteusvoiteen alla.

AHA + Mineral Body Peel – aktiiviaine: maitohappo. Ihana tuplavaikutteinen vartalokuorinta sisältää perliittirakeita sekä 10% maitohappoa.

Mádaran PEEL-uutuudet ovat nyt saatavilla Jolien ja Mádaran verkkokaupoissa, sekä syksyn aikana kivijalka-jälleenmyyjillä.

4 comments on “Kuorivia uutuuksia: Mádara PEEL-linja kasvaa AHA-seerumilla ja -savinaamiolla”

 1. Hei
  Voinko käyttää samanaikaisesti happokuorintoja ja retinolituotteita? Jos ei, niin miten ne kannattaisi jaksottaa?

  Vastaa

  0
  1. Moikka Meri! Ei ole suositeltavaa käyttää samalla hoitokerralla sekä (voimakkaita) happoja että retinolia. Jos haluat sisällyttää kummatkin ihonhoitorutiiniisi, jätä retinoli pois niinä iltoina kun laitat happotuotteen (esim. 2-3 kertaa viikossa). Jos taas käytät päivittäin käytettävää happotuotetta, vuorottele retinolin ja hapon kanssa: joka toinen ilta retinoli, joka toinen ilta kuoriva happotuote.

   Vastaa

   0
 2. Uutuuksia tulee nyt saataville jatkuvasti.. onneksi en ole mitenkään Madarasta sarjana niin kiinnostunut, joten nämä eivät aiheuta pakonomaista kokeilunhalua :)

  Muutamat muut syksyn uutuudet (kuten se L300 retinol-linja) sytyttivät välittömästi! Tuotteita vaan on jo sen verran arsenaalissa, että en tule käyttäneeksi mitään kovin säännöllisessä rutiinissa... no, retinol on vakituisessa käytössä muutaman kerran viikossa..

  Vastaa

  0
  1. Muutamat muut syksyn uutuudet (kuten se L300 retinol-linja) sytyttivät välittömästi!

   :) 👍

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)