27.10.2022

Kyytiä rypyille ja veltolle iholle: Patyka Lift Essentiel

Tänään esittelyssä Patykan uudistunut anti-age-linja. ✨

Disclaimer: olen töissä Patykan maahantuojalla.

Patykan juonteita silottava ja ihoa kiinteyttävä linja on kokenut täyden uudistumisen. Uusi anti-age-sarja kantaa nimeä Lift Essentiel. 

"BIO-RETINOLIT" KOVASSA KASVUSSA

Retinolin kasviperäiset vaihtoehdot ovat kovassa huudossa, ja trendikkään bakuchiolin ohella myös vähemmän mediaseksikkään nimen omaava kastepapu eli vigna aconitifolia nousee kovaa tahtia. Kastepapu onkin Patykan Lift Essentiel -sarjan tähtiainesosa. Onko joku lukijoistani niin ainesosanörtti, että muistaa, missä tuotteissa kastepapu on aiemmin vilahdellut mun blogissa..? ☺️ No, tämä ei ole koe, ja voin antaa vastauksen saman tien: kastepapua on kotimaisen Purodorén anti-age-tuotteissa sekä Patykan Pro-Collagen-naamiossa ja ryppyfillerissä. (Jos joku muistaa vielä Naturativin seerumin, jonka esittelin viisi ja puoli vuotta sitten, saat papukaijamerkin..! Se oli muuten ensimmäinen tuote, jossa olen kastepapuun törmännyt.)

Kastepapu omaa tutkitusti samankaltaisia ihoa uudistavia vaikutuksia kuin retinoidit ja bakuchiol, tosin mikään kasviperäinen retinoli-vastine ei ole iholla yhtä tymäkkää kuin voimakkaimmat a-vitamiiniyhdisteet. Siksi kasviperäiset vaihtoehdot ovatkin yhä vain suositumpia: ne ovat todella tehokkaita, mutta vailla voimakkaiden a-vitamiinijohdannaisten ihoärsytystä. Kastepapu-uute tehostaa solujen uusiutumista ja stimuloi kollageenisynteesiä, tuloksena sileämpi ja kiinteämpi iho.

Muita aktiiviaineita Lift Essentiel -sarjassa ovat väinönputken solu-uute, lupiiniproteiini ja "vanhat kunnon" hexapeptide-11 ja aminohappoyhdiste dipalmitoyl hydroxyproline. Kaksi jälkimmäistä ovat luonnonkosmetiikan luotettuja anti-age-ainesosia.

Jos joku huolestuu Advanced Plumping -seerumin puolesta (Patykan hyaluronihapposeerumi), joka on ennen kuulunut Lift Essentielin edeltäjään, Wrinkles & Firmness -sarjaan, niin ei huolta: kyseinen seerumi ei jää pois, vaan on hypännyt Patykan Age Specific Intensif -sarjaan, joka koostuu anti-age-täsmätuotteista.

Postauksen hintatiedot ovat Joliesta, jossa uutuudet ovat jo saatavilla. Kauppoihin ja muille jälleenmyyjille uutuudet valuvat pikkuhiljaa.

PRO-STRUCTURE FIRMNESS SERUM 89,90€ / 30 ml

Mun kokemus Pro-Structure-seerumista muutamalla sanalla: ihanan tuoksuinen ja todella kosteuttava! Kevyesti emulsiomainen koostumus jättää iholle pitkäkestoisen hoidetun ja mukavuuden tunteen. Emulsioseerumin etu fluidimaiseen ja nestemäiseen seerumiin on aina ravitsevampi ja pehmentävämpi vaikutus.

Seerumi on odotetusti sarjan hoitavin tuote jossa on eniten anti-age-aktiiviaineita. Tähän pulloon on pakattu koko yllä mainittu anti-age-aineiden portfolio: dipalmitoyl hydroxyproline, hyaluronihappo, kastepapu-uute, lupiiniproteiini, hexapeptide-11 sekä väinönputken solu-uute. (Ilmeisesti solu-uute on eri asia kuin kantasolu-uute.) Pohjana on luomuruusuvesi. Ai joo, ja onhan täällä vielä ginseng-juuren uutettakin soluja energisoimassa.

Valkoinen lupiini on ainesosa, jota on vain sarjan seerumissa. Lupiinista eristetyt peptidit stimuloivat kollageenisynteesiä ja kosteuttavat ihoa.

Sananen väinönputki-aktiiviaineesta: solut on uutettu väinönputken lehdistä bioteknologialla, ja uutteella on solujen välistä viestintää sekä kollageenin ja elastiinin tuotantoa stimuloiva vaikutus. Tämä ainesosa on harvinainen, enkä ole aiemmin törmännyt siihen. Patyka tykkääkin selvästi käyttää harvinaisempia aktiiviaineita. Mm. Wrinkles & Firmness -tuotteissa käytetty euroopanpyökin silmu-uute oli minulle ihan "Whoot?" kun kuulin siitä ensimmäisen kerran Patykan koulutuksessa - mutta niin vain on tämäkin aine sen jälkeen putkahtanut esiin muutamissa muissa yhteyksissä - mielenkiintoista kyllä, mm. kotimaisen Frantsilan tuotteissa..! Olen varma, että ennen pitkää väinönputken solutkin tulevat tutuksi myös muista tuotteista.

LIFT & GLOW FIRMING CREAM 84,90€ / 50 ml

Sarjassa on kaksi päivävoidetta, kevyempi ja täyteläisempi, joista minä pyysin testiin kevyemmän. Kuivan ihon version tunnistaa nimestä 'Rich'.

Sarjan signature-ainesosien (kastepapu & väinönputki) lisäksi päivävoiteissa on erityisainesosina antioksidanttista luomuvoikukkaa sekä ihon kiinteyttä ylläpitävää engelhardtia-kasvin uutetta. Taas harvinainen kasviaktiiviaine. Tälle ei löydy edes suomenkielistä nimeä. (Paula Begounin ainesosa-encyclopedia tämän kuitenkin tuntee, ja luokittelee "parhaisiin" 👌). Mikä tekee engelhardtiasta erityisen kiinnostavan on sen kyky ehkäistä glykaatiota. Glykaatiossa sokerimolekyylit vaurioittavat elastiini- ja kollageenisäikeitä tehden niistä jäykkiä ja "kovia".

Kevyempi Lift & Glow -voide on todellakin hyvin kevyt, ja huomasin, että omalle iholleni Rich-versio olisi varmaankin sopinut paremmin. Kevyt versio sopii normaalista sekaiholle. En näemmä meinaa vieläkään täysin sisäistää, että ihoni on nyt jättänyt taakseen kevyiden voiteiden ajat. Heheh...

Uutta Patykalla: täyttöpakkaukset. Lift Essentiel -sarjan voiteisiin on vuodenvaihteen jälkeen saatavilla myös täyttöpakkaukset. Sarjan lasipakkaukset muuten ovat täysin kierrätettäviä.

Linjaan kuuluu myös yövoide.

TUOKSUSTA

Patyka tunnetaan kukkaisista ja paikoin makeahkoistakin tuoksuistaan. Lift Essentiel -sarjan tuoksussa on minusta selvästi jopa gourmand-vivahteita. Virallinen tuoksukuvaus puhuu aprikoosista, vadelmasta ja kielosta. Minulle tulee ehkä vähän mieleen macaron-leivos, mutta hienostuneella tavalla. Tuoksussa on jälkiruokamainen vivahde, mutta se ei ole imelä.

Viimeisenä esiteltävä tuote, silmänympärysvoide, on kuitenkin hajusteeton.

YOUTH LIFT EYE CREAM 51,90€ / 15 ml

Patykan edellinen, lähes samanniminen anti-age-silmänympärysvoide (Youthful Lift) onnistui viime vuosina napsimaan itselleen aseman mun #1 suosikki-silmänympärysvoiteena. Odotukset uutta versiota kohtaan olivatkin jännittyneet. Jo hajusteettomuus erottaa uuden Youth Liftin vanhasta - onkohan tässä muuten jopa Patykan ihan ensimmäinen täysin hajusteeton tuote? Hajusteet on jätetty pois maksimaalisen siedettävyyden saavuttamiseksi - herkällä silmänympärysiholla suositellaan vältettävän hajusteita.

Uusi koostumus on ensinnäkin nyt hieman jämäkämpi kuin edellinen. Siinä missä vanha oli ohutta emulsioita, uusi Youth Lift -silmänympärysvoide on napakkaa silkkistä geelivoidetta. Rasvaisen paksua ei tämäkään ole, mutta selvästi täyteläisempää kuin vanha. Kosteuttavuudeltaan tämä tuntuu yhtä hyvältä. Ehkä jään aavistuksen kaipaamaan vanhan koostumuksen valoefektiä; vanha Youthful Lift sisälsi hyvin hienovaraisen pitoisuuden micaa ja jätti ihon kauniin valoisaksi.

Valoilmiö poislukien uusi koostumus tuntuu kyllä yhtä hyvältä. Patyka on mielestäni onnistunut erinomaisesti tekemään anti-age-silmänympärysvoiteesta myös tehokkaasti kosteuttavan; aina juonteiden silotus ja kosteuttavuus eivät kulje käsi kädessä.

Kuten vanha koostumus, myös uusi lupaa madaltaa turvotusta sekä vähentää silmänympärysten tummuutta. Turvotusta madaltava ainesosateknologia on mielenkiintoinen: tattarivaha!

Sensorisuus, tuoksut, tehokkuus. Siinä Patykan kolmen avainsanaa. Luonnollisuuden ohella, totta kai. Patykalle on ylpeyden aihe erottua kilpailijoista aivan erityisen miellyttävillä koostumuksilla, ja brändin tavoitteena onkin luoda koostumuksia, jotka ovat vähintään yhtä miellyttäviä tai miellyttävämpiä kuin normikosmetiikan voiteet.

Toistaiseksi voin vain todeta, että tässä mielestäni todella onnistutaan. Patyka on valinta sille kuluttajalle, joka hakee ultimaattista kosmeettista miellyttävyyttä ja ylellisyyttä, haluamatta tinkiä ihonhoitotuotteidensa vastuullisuudesta, luonnollisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Patykan tuotteet eivät ole vain luonnonkosmetiikkaa, ne ovat myös 100% vegaanisia sekä luomusertifioitua kosmetiikkaa.

Jos puhutaan tehokkuudesta - tehokkaita tuotteita löytyy muiltakin. Mutta kun haetaan äärimmilleen hiottua luonnonkosmetiikan sensorista elämystä, Patyka on kruununsa ansainnut.

Mitä mieltä te olette, muut Patykan ystävät? Oletteko valinneet Patykan yllä mainituista syistä?

27 comments on “Kyytiä rypyille ja veltolle iholle: Patyka Lift Essentiel”

  1. Kastepavusta en ollut aiemmin kuullutkaan. Tuli kuitenkin tuosta mieleen Matkipapu😅 Sehän on myös "retinolin-korvike". Supermoodin kuorinnassa tuota ainakin oli. Ilmeisesti ei tainnut jaksaa ponnistaa kuitenkaan trendiainesosaksi asti 🤔🙂

    Vastaa

    0
    1. Matkipapu on sama kuin kastepapu! 🤗 Rakkaalla lapsella on monta nimeä :) Latinankielinen nimi vigna aconitifolia. Kastepapu-nimitystä näkee suomeksi nykyään useammin.

      En yhtään muistanut, että myös Supermoodin kuorinnassa oli tätä. Erikoista, että ainesosa on päätynyt poishuuhdottavaan kuorintaan, a-vitamiinin tyyppiset tuotteet toimivat aina parhaiten iholle jätettyinä.

      Vastaa

      0
  2. Pakko todeta myös näitä nyt jo tovin käyttäneenä, että olen löytänyt onnellisuus-tuotteeni. En malta odottaa illalla, että pääsee taas poistamaan meikin ja nauttimaan näistä. Minut ilahdutti erityisesti näissä se uskomaton hoidollisuuden tunne, joka on hyvin kokonaisvaltainen. Iho tuntuu täydellisen ravitulta ja se kosteuden tunne, ah suorastaan hipoo taivaita! Rakastan näitä, harvoin hurahdan näin lujaa mutta nyt kävi näin.

    Vastaa

    0
    1. 🙏🏻

      Kuulostaa ihanalta..! Just siltä, mitä ihonhoito parhaimmillaan on, kun puhutaan arjen hemmottelusta..! ☺️

      Vastaa

      0
  3. Patyka on kyllä <3. Sitten kun budjetti taas sen sallii, palaan sarjan käyttäjäksi. Ihanin, tehokkain ja innostavin sarja ikinä minulle henkilökohtaisesti.

    Vastaa

    0
  4. Jostain syystä nämä Patykan käyttämät, hiukan harvinaisemmalta kuulostavat ainesosat (pyökinsilmu-uute, kastepapu, väinönputken solu-uute...) ovat ihan sen tyylisiä, mitä esim. Yves Rocherin voisi odottaa suosivan :) Heidän tuotteissaan vilahtelee toinen toistaan erikoisempaa nimistöä, varsinkin anti-age ja firmness-linjastoissa.. näin jo vuosikymmenten ajan.
    Jostain systä jotain kasvisolukkoa ei oikein jaksa ottaa niin vakavasti, vaikka jotain hyötyä varmaan niistä iholle onkin..
    Patykaa on tullut testatuksi parin näytepussukan verran, mutta en huomannut mitään radikaalia sensorista eroa muihin ihonhoitosarjoihin verrattuna. Hmm... täytyy joskus taas kokeilla ja kiinnittää tarkkaa huomiota, kun saan käsiini Patykan näytteen..

    Vastaa

    0
    1. PS: Huomaa heti, että on on jo myöhä, eikä mikään auto-correct tai auto-edit toimi..! jäi levy päälle pyörittämään samaa ilmaisua .. :D :D

      Vastaa

      0
    2. Olisi kyllä hienoa, jos Yves Rocher valjastaisi tuotteisiinsa kastepavun..! 😊👌 Mun käsitys on, että kastepapu on esim. bakuchiolia kalliimpi raaka-aine, ja siksi sitä näkee paljon vähemmän kuin bakuchiolia. Ja aina kalliimmissa tuotteissa.

      Mutta on ihan totta, että harvinaisemmat ja vähemmän käytetyt ainesosat luovat helposti "epäilevämmän" fiiliksen kuin tutut ja yleiset ainesosat. En usko, että esim. väinönputken soluistakaan on vielä yhtä paljon tutkimusta kuin nyt vaikka bakuchiolista tai centella asiaticasta. Eli tehoja voi löytyä, mutta niitä ei ole vielä yhtä moninaisesti todistettu. Eikä kaikkien kasviuutteiden kohdalla koskaan niin tapahdukaan, koska tutkimukset ja kokeet maksavat, eikä kaikille lupaavillekaan kasviaineille löydy yhtä paljon rahoitusta. Kun erilaisia aineita on niin valtavasti.

      Vastaa

      0
  5. Miten vertaisit muuten Essen ja Mádaran meikkivoiteiden soveltuvuutta pintakuivalle iholle? Kumpi voisi toimia paremmin?

    Vastaa

    0
    1. Kumpikin sopii kuivalle iholle mutta Esse on vielä ravitsevampi, joten jos puhutaan pelkästä pintakuivuudesta eli kosteusköyhyydestä, sanon Mádara. Esse on paljon rasvaisempi.

      Vastaa

      0
    2. Ja molemmat toimisivat siis myös siten, että alla olisi sävytön luonnonkosmetiikan aurinkosuoja? Olisiko jompikumpi toista parempi kesällä?

      Vastaa

      0
    3. En ole koskaan laittanut aurinkovoiteen päälle meikkivoidetta, joten en osaa sanoa, millä lailla nämä asettuvat aurinkovoiteen päälle. (Itse käytän aurinkovoiteen päällä vain mineraalipuuteria.) Minulle esimerkiksi Essen meikkivoide toimii jo yksinään aurinkovoiteena, koska siinä on SPF 30. Itse levitän sitä kasvoille yhtä runsaasti kuin aurinkovoidetta.

      Essen meikkivoide on korkean suojakertoimensa puolesta parempi kesään. On kuitenkin hyvä ottaa Essen kohdalla huomioon ihotyyppi, ja jos täyteläiset voidekoostumukset eivät yleisesti toimi iholla, ei Essekään välttämättä ole paras valinta. Kuten sanottua, Esse on koostumukseltaan aika täyteläinen ja jättää ihon pinnan hyvin hehkuvaksi, joten jos iho on jo valmiiksi rasvoittuva ja herkästi kiiltelevä, tämä efekti varmasti vain korostuu jos Essen kaltaista meikkivoidetta käyttää kesällä.

      Vastaa

      0
  6. Voiko tätä seerumia käyttää päivällä, jos öisin käyttää retinolia tai retinalia tässä tapauksessa (ei luonnonkosmetiikkaa)? Vai tuleeko siitä "liikaa" anti-age -ominaisuuksia?

    Vastaa

    0
    1. Välitin kysymyksen Patykan brand managerille :) Totuus on, että en osaa itse vastata tähän. Voimakkaita a-vitamiinituotteitahan ei suositella käytettäväksi kahdesti päivässä, mutta koska en tiedä, miten esim. kastepapu vertautuu retinolin tehoon Patykan seerumissa, en osaa sanoa, olisiko retinol/retinal + Patykan seerumi saman vuorokauden aikana liian voimakas anti-age-hoito. Mututuntuma sanoo, että Patykaa voisi käyttää aamulla, mutta koska en rehellisesti tiedä miten Patyka vertautuu retinoliin, oli parempi välittää kysymys eteenpäin :) Torstaina mulla on muuten sattumoisin ohjelmassa haastattelu kastepapu-tuotteita formuloivan kosmetiikkakemistin kanssa, niin voin kysyä hänenkin näkemystään. Hän ei tosin tunne Patykan seerumin pitoisuuksia, mutta hän ehkä osaa sanoa jotain kastepavun tehosta yleisesti a-vitamiineihin verrattuna.

      Vastaa

      0
    2. Voiko tätä seerumia käyttää päivällä, jos öisin käyttää retinolia

      Haastattelemani kemisti oli sitä mieltä, että kastepapupitoista tuotetta voi hyvin käyttää aamuisin, jos iltaisin käyttää retinolia.

      Odottelen vielä, jos Ranskasta tulee Patykan kannanotto asiaan. :)

      Edit. Ranskasta vastattiin, tosin diplomaattisesti (koska varmaankin toivovat, että asiakas käyttäisi ainoastaan Patykan tuotteita), että Lift Essentiel-tuotteita voi käyttää aamuin illoin. Eli jättivät ottamatta kantaa siihen, voiko Lift Essentiel yhdistettynä retinoliin olla "liikaa anti-age-tehoa". Kemistinkin näkemykseen nojaten mä sanoisin, että kyllä voi käyttää yhdessä jaolla toista aamuisin, toista iltaisin :)

      Vastaa

      0
    3. Kiitos! Tuo on kyllä niin tyypillistä, ettei yritys ota kantaa muihin kuin oman merkin tuotteisiin. 😊
      Sain aikoinaan samantyyppisen vastauksen The Ordinarylta, kun kysyin kahden tuotteen yhteisvaikutuksesta.

      No, ehkä Patykan hyvältä kuulostavaa seerumia voisi kokeilla vaikka kesällä, koska silloin aion muutenkin pitää taukoa Retinalin suhteen. Vaikka sitä siis voisikin käyttää samanaikaisesti. :)

      Vastaa

      0
  7. Ihanaa, että tällaisella sarjalla on hajusteeton silmänympärystuote, kokeilen ehdottomasti. Rakastan luonnonkosmetiikkaa ja luonnon raaka-aineita, sekä niiden tuoksuja. Ihoni allergisoiduttua hajusteille olen joutunut tekemään paljon kompromissejä käyttämässäni kosmetiikassa, ja aina ei luonnonkosmetiikan valikoimista löydy sopivia hajusteettomia vaihtoehtoja. Silmänympärys ihoni reagoi allergia näpyillä, vaikka en suoraan hajusteita sille alueelle laittaisikaan. Tuoksuja ja sen tuomaa elämyksellisyyttä kaipaan kovasti ihonhoidossa..

    Vastaa

    0
    1. Hajusteallergia on kyllä kurja juttu. :/ Voin kuvitella, miten harmittaa, kun joutuu skippaamaan sen osuuden ihonhoidossa. Onneksi on olemassa esteettisesti kauniita hajustettomia tuotteita, niin saa kuitenkin esteettisen ilon ❤️

      Vastaa

      0
    2. Patykan tuoksumaailmasta eräs kommentti: sipaistuani saamastani näytepussukasta äidin iholle nokareen, hän huomautti suorasukaiseen tapaansa 'Onpas eltaantunut haju, yhtä eltaantunut kuin Dermosilin tuotteissa...'! :D :D
      Kaikkien mieleen tämän sarjan tuoksut ei tee vaikutusta... omaan nenääni sekä Patyka että Madara ovat sarjoina yhtä epämiellyttäviä, niissä on jokin pistävä tekijä.
      Hyviä tuotteita epäilemättä molemmilla firmoilla, mutta mikään erityisen nautinnollinen elämys niiden käyttö ei tuoksun osalta ole.

      Hajustamattomissakin tuotteissa on kyllä omat arominsa...viimeksi ostamani The Inkey Listin Omega Water Cream (joka on aivan nappiin osunut koostumuksensa puolesta) haisee aivan selvästi liimalle... Selvitin asiakaspalvelun kanssa, missä voi olla vika, sillä aiemmin ostetussa tuubissa ei ollut tuota kamalaa hajua. Mitään selitystä ei löytynyt, kyseisessä erässä ei ole havaittu mitään vikoja, ja voide toimii ja kosteuttaa niinkuin pitääkin. Ongelma on vain siinä lemussa... !

      Vastaa

      0
    3. Käy joskus ihan mielenkiinnosta tuoksuttamassa MACin meikkivoidetta. Se haisee ihan Erikeeperille. Ja vielä todella voimakkaasti. Myyjä sanoi silloin, että tämä on ihan yleisesti tiedossa, mutta MAC on silti päättänyt pitää tuotteet hajusteettomana. :D

      Vastaa

      0
    4. Käy joskus ihan mielenkiinnosta tuoksuttamassa MACin meikkivoidetta. Se haisee ihan Erikeeperille.

      Apua.... 😅

      Vastaa

      0
    5. Haha ..
      täytyypä testata..! Mikähän meikkivoide MACilta kyseessä?

      Tuo mainitsemani kommenttia kirvoittanut Patyka oli se Defence-linjan voide sekaiholle. Miellyttävä koostumus, mutta hajun ansiosta mitään miellyttävää elämystä siitä ei saa.

      Vastaa

      0
  8. Tämä liiman haju on tosi yleinen kaikenlaisissa hajusteettomissa tuotteissa 😑 L300 sarjalta löysin hajusteettoman öljyseerumin (ultra restore), mutta ilmeisesti se raaka aineiden puolesta tuoksuu hyvin pehmeästi vaniljalta ja se oli iloinen yllätys 🤩 ja ihokin tykkäsi.

    Vastaa

    0
    1. Erikoista olikin, että ensimmäisessä ostamassani Omega creamissa ei tuntunut mitään liiman aromia. Toisessa tuubissa se on pistävän tymäkkä .. voiko raaka-aineilla olla niin suurta vaihtelevuutta? 🤔

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (54)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat