05.09.2022

Valoa

Keskitän ajatuksia ilon lähteisiin.

Kuten valoon, jossa kotini usein kylpee. Ainakin olohuoneeni. ❤️ Etelä-suuntainen iso ikkuna oli jotain, josta iloitsin jo asuntonäytössä. Vaikka en saanut parveketta etelään, sain valoisan olohuoneen.

Iloa tuovat myös kukkapöydät, jotka viimein sain hankittua.

Lennokkaat uuden kodin ensieuforiaan liittyvät pompöösit suunnitelmani fiinistä "design-olohuoneesta" vaihtuivat kevään myötä sannimaisempaan arkisuuteen. Olohuoneeni sisustuksen pääelementiksi muodostuisivat tila, valo ja viherkasvit. Vähän huonekaluja, paljon tilaa sekä luonnon läheisyyttä kasvien kautta. Nämä auttavat tuomaan levollisuutta ja rauhoittamaan pääni sisäistä kimpoilevaa multi-maailmaa ja ajoittaista kaaosta.

Viihdyn kotonani valtavan hyvin. (Ja kyllä, ilahduttaa katsoa kuvia, joissa Tottikin vielä nauttii valosta ja kodin tunnelmasta. ❤️)

Viime viikolla sain viimein vanhan mattoni pesulasta. Sekin ilahduttaa. Olen matto-ihmisiä ja kodin tilat ilman mattoja tuntuvat aina hieman kolkoilta. Tämä matto on ollut minulla toista kymmentä vuotta, ehkä kolmatta kymmentäkin. Se muutti mukanani Kuopiosta Ahvenanmaalle vuonna 2003 ja on viettänyt viime vuotensa Maarianhaminan asunnossani, jossa viimeisin alivuokralainen oli juhlinut maton aikamoiseen kuntoon. Huomasin asian niin myöhään, etten saanut pesulakuluja enää perittyä jo palautetusta takuuvuokrasta. Sain maton pesetettyä vasta nyt.

Nykyinen olohuoneeni kaipaisi kenties isompaa mattoa, mutta toistaiseksi pärjään tällä. Kuten vanhalla sohvallani. :) Sekin on hieman liian pienikokoinen tähän tilaan, mutta sen tunnearvo on kokoaan suurempi, joten se on nyt täällä. Hyvä niin.

Sohva on väriltään punainen ja olen harkinnut sen verhoiluttamista. Verhoilu on kuitenkin niin kallista, että toistaiseksi tyydyn vaaleaan kangaspeittoon. Luulen, että totun tähänkin ratkaisuun, kuten olen tähän mennessä tottunut muihinkin kodin kompromisseihin. :)

Pinkit pöllö-tyynyt eivät nekään ihan edusta sitä harmoniaa ja levollisuutta, jota nyt tavoittelen kodissani. Mutta pöllöt edustavat minua. Lempeässä lapsellisuudessaan ne tekevät huoneesta minun näköiseni.

Kukkajalat ovat Ikean Satsumas-sarjaa. Minusta ne sopivat huoneeseen täydellisesti.

Tykkään kasveistani todella paljon. Elävinä asioina ne tuovat kotiin lämpöä ja kotoisuutta, jota mikään esine ei voi tuoda.

Talvella pilkkomani peikonlehti voi hyvin. Se on nyt kolmessa osassa. Liaanimaisen varren ohjaus tukikeppien avulla ylöspäin ei tunnu suunnalta, josta kasvi hurjasti innostuisi, mutta yhtä kaikki se on jatkanut elämistä ja olemista. Se tuntuu sanovan, "Nojaan sitten tähän jos niin haluat. Mutta en mä ylöspäin aio itsenäisesti lähteä, ettäs tiedät."

Kotiin on saapunut myös toisenlaista valoa.

Olen haaveillut isosta lattiavalaisimesta, joka kurottuisi valaisemaan hämärää ruokailutilaani. Sellainen löytyi BoConceptilta. Kuta-valaisimen juuri ilmestynyt uusi, lämmin vaaleanharmaa sävy on täydellinen.

(Jonain päivänä ehkä jaksan poistaa katosta tuon turhan lampun, joka sijaintinsa suhteen on hyödytön....)

Nyt olohuone ja ruokailutila alkavat olla lopullisessa muodossaan. Haluaisin vielä maton ruokapöydän alle. Ja vaalean, pyöreän peilin tuon mustareunaisen tilalle. Seinille lisää tauluja itseottamistani valokuvista.

Opiskelijakämppään muinoin hankkimani pikkuisen sohvapöydän aion myös maalata vaaleaksi. Täällä on sekaisin uutta ja vanhaa.

Täällä on minusta kodikasta. ❤️

Odotan jo kynttilöiden valaisemia syysiltoja ja erityisesti joulukuuta, kun saan vihdoin ostaa oman, ison joulukuusen. Se tulee olemaan juhlahetki.

17 comments on “Valoa”

  1. Ai että tykkään näistä sun sisustusjutuista!
    Pikkuhiljaa, harkiten, uutta ja vanhaa sekoittaen. Ja lopputulos on kodikas ja viihtyisä 😊
    Nuo kukkapöydät on ihanat, täytyy itsekin käydä ikeassa ellei löydy jotain käytettyjä pian.
    Vitsi mää ootan jo sun puolesta sitä joulukuusen hakua 🎄ja toki myös keittiön valmistumista ☺️

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Jenni..! ☺️

      Hurjaa ajatella, että keittiöremontti käynnistyy ensi viikolla..! Nyt se on viimein edessä. ("Hurjaa" siksi, että valinnat olivat niin vaikeita..! Alkoi jo tulla epäuskon tunne koko projektin suhteen jossain vaiheessa...)

      Vastaa

      0
  2. Näyttää kotoisalta ja kutsuvalta, ja valo tulee kotiisi kyllä tosi kauniisti! Näitä kotijuttuja on niin kiva lukea.

    Vastaa

    0
  3. ihanalle näyttää koti ja mulla on muuten samanlainen matto, vanha mutta rakas <3

    Vastaa

    0
  4. Voi miten ihanalta kotisi näyttää, niin lämpimältä ja kutsuvalta! Olohuone näyttää mahtavan valoisalta, itsestäni kun tuntuu, että aina pikkuisen enemmän luonnonvaloa sais tulla sisään. Ja viherkasvit - ne tuo ihan käsittämättömän paljon kotoisuutta. Minä hankin keväällä kotiimme muutamia viherkasveja ja tykkään niistä hurjan paljon, niiden kasvuakin on niin kiva seurata!

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Heidi. :) Kasvit ja kukat ovat kyllä kotoisuuden tuoja #1..! 🙏🏻

      Vastaa

      0
  5. Ihanan rento tuo matto, ja muutenkin rento tunnelma. Omannäköisyys on parasta.

    Sain viimein hankittua itselleni Benecosin uuden version sävyttömästä kulmakarvageelistä, ja tuotehan on aivan huippu. Samalla ostin myös huulipunan sävyssä Pink Honey, joka ei huulillani ole tosiaankaan yhtään pink, vaan joku mummonruskea. :/ En vain onnistu löytämään tarpeeksi vaaleaa ja kylmää vaaleanpunaista luonnonskosmetiikan puolelta.

    Ihoni elää muuten jälleen kuoriintumisvaihetta: pinta on täynnä irtosolukkoa.

    Vastaa

    0
    1. Pink Honey ei olekaan pinkki lainkaan, vaan roosainen nudebeige (tämä näkyy mielestäni tosi hyvin myös blogini kuvissa). Toivottavasti testasit sävyä testeristä ennen ostamista :) Kylmäkään sävy se ei ole, vaan lämmin. Harmi, että tuli hutiostos.

      Tsekkaapa Laveran Rosy Tulip -huulipunasävy, se on viileä ja hyvin vaalea nudepunkki. Näkyy Minnan huulilla täällä:

      https://anna.fi/glitz8glam/meikit/meikkilook/5-eri-huulipunasavya-huulipunalla-sarmaa-nudelookiin/

      Ihanan rento tuo matto, ja muutenkin rento tunnelma. Omannäköisyys on parasta.

      Kiitos ☺️

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vinkistä.

      Ei ollut testerimahdollisuutta. Tuo pink johti minua sanana harhaan, kun pinkkiä etsin. Ja noissa swatcheissa se näyttää jotenkuten siedettävältä tai ainakin sellaiselta, että halusin testata sen.

      Ostin muuten testiin myös Benecosin Pretty Daisy -kiiltohuulipunan, joka sekin - yllätys, yllätys - vääntyy huulillani liian lämpimäksi. Tuokin meni huti, vaikkka paljon vähemmän kuin tuo Pink Honey.

      Vastaa

      0
    3. Värikosmetiikan sävyjen nimet voivat tosiaan olla hyvin harjaanjohtavia, kannattaa aina katsoa testeriä. Lavera esimerkiksi on ihan ilmiömäisen huono nimeämään värikosmetiikan tuotteitaan, nimistä saisi todella humoristisen kirjasen aikaan....

      Vastaa

      0
    4. Testerit olivat sitä vanhaa versiota Benecosilla, joten niistä ei ollut hyötyä.

      Vastaa

      0
    5. Mihinhän kerran testatun huulipunan voisi lahjoittaa? Harmittaisi heittää roskiin.

      Vastaa

      0
  6. Hauskaa bongata samanlaisia sisustusjuttuja mitä löytyy meidänki olohuoneesta. Meilläkin lattiassa aivan samanlainen matto, äitini on sen mulle lahjoittanut ja löytyy myös Satsumas-sarjan kukkateline, suorakaiteen muotonen 😄

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat