31.05.2022

Se edullisin luonnonkosmetiikan meikkisarja: Benecos-suosikki x 8

Tykkäätte kun kirjoitan edullisesta kosmetiikasta, joten nostetaan pitkästä aikaa framille luonnonkosmetiikan edullisin meikkisarja Benecos. :) Disclaimer: olen töissä Benecosin maahantuojalla.

Benecos on ollut hoodeilla jo yli vuosikymmenen, mutta pitänyt viime vuodet hiljaisempaa eloa. Jotain uusia tuulia brändille kyllä toivoisi, mutta vakiovalikoiman helmituotteet pitävät toisaalta pintansa vuodesta toiseen.

Tänään esittelen seitsemän suosikkiani Benecosilta - tai itse asiassa kahdeksan, kahdeksas on tuote, jonka olemassaolosta moni ei edes tiedä, koska se ei ole meikkituote..! Säästetään tämä näppärä tuote postauksen loppuun. :)

Benecos pähkinänkuoressa:

🌿 Saksalaista BDIH-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

🌿 Perustettu vuonna 2010

🌿 Konseptina tarjota luonnonkosmetiikan vastine edullisille, nuorelle kohdeyleisölle suuntautuville meikkisarjoille

🌿 Tähtituotteet Sannin mielestä: huulipunat ja kulmakarvatuotteet

Minun voisi 4-kymppisenä jo nähdä olevan Benecosin ydinkohdeyleisön ulkopuolella, mutta kyllä mä vaalin laadukkaita, hyvän hinta-laadun tuotteita kuuluin sitten jonkin brändin target grouppiin tai en..! ;)

Benecosin huulipunat ovat minusta alusta saakka kuuluneet kaikkein parhaisiin luonnonkosmetiikan huulipuniin, ja Suomen markkinoiden halvimmalla hinnallaan niiden hinta-laatu-suhde on todellakin lyömätön. 💪

SUOSIKKI #1: HUULIPUNAT / Hinta: 8€

Benecosilla on kolmenlaisia huulipunia, "perinteisiä" ja mattaisia ja lisäksi nestemäinen Matte Liquid -laatu. Mun suosikit ovat perinteistä laatua. Nimellä Natural Lipstick -kulkeva perinteinen huulipunalaatu pitää sisällään sekä peittävämpiä voidemaisia että läpikuultavampia ja kevyesti helmiäisiä koostumuksia.

Vuosien varrella suosikkisävyihini ovat kuuluneet raikas marjainen pinkki Pink Rose, murrettu beigeroosa First Love sekä persikkaista osastoa edustavat Pink Honey ja Peach.

Nykyisellä hiusvärillä tulee käytettyä eniten Pink Honey'ta ja Peachia, ja Pink Honey taitaakin jopa olla viime vuosien kaikkein eniten käyttämäni puna kaikista omistamistani huulipunista. Se on vain niin äärettömän helppo ja mukava 'my lips but better' -sävy ja koostumus on ihanan kermainen.

Benecosin huulipunien sävyt ovat aavistuksen muuttuneet vuosien varrella, mikä lienee aika tyypillistä mille tahansa värikosmetiikan sarjalle.

Pink Honey on hunajainen, pehmeä beige/roosa/persikka ja Peach on raikkaampi korallinen persikka. Kummatkin voi luokitella nude-sävyiksi.

Kummatkin toimivat erinomaisen kauniisti myös poskipunana! 😍 Niissä on niin mukavan rasvainen ja helposti liukuva koostumus, että niitä voi levittää poskille suoraan laimentamattomana - eikä sävy ole liian pigmenttinen poskille. Mattaisempia, pigmenttisempiä ja "kuivempia" huulipunalaatuja sekoitan aina ohueen meikkivoiteeseen tai BB-voiteeseen käyttäessäni niitä poskilla.

Tässä meikissä huulilla sekä poskilla Pink Honey.

SUOSIKKI #2: KULMAGEELIT / Hinta: 6,90€

Benecosin kulmageeli on mun suosikki luonnonkosmetiikan kulmageeleistä kiitos miniharjansa sekä erittäin hyvän pitonsa. Pikkiriikkinen täsmäharja on ehdottomasti enemmän mun makuun kuin isommat harjat, jotka levittävät geeliä myös iholle kulmakarvojen ulkopuolelle.

Benecosin kulmageelistä on yksi sävytön versio sekä kaksi sävytettyä. Sävytetyistä sävy 2 Ash Brown on oikein hyvä neutraali harmaanruskea. Sävytön Clear-versio on silti mun suurin lemppari. Kuulun ihmisiin, jotka mieluummin sävyttävät kulmakarvat joko kestovärillä tai kynällä ja käyttävät geeliä vain karvojen kiinnittämiseen.

UUDISTETTU KOOSTUMUS

Sävytön Clear-versio on muuten uudistunut: se on nyt läpinäkyvää geeliä. Aiempi Clear-versio oli vaaleaa ja koostumukseltaan hieman vahamaista voidetta. Vanhan version ongelmana oli vaalea pigmentti, joka saattoi kerrostaessa jäädä hieman näkyviin. Itse en kokenut tätä ongelmana, mutta osa kuluttajista koki, minkä perusteella Benecos päivitti koostumuksen.

Minä pidin vahamaisen koostumuksen nopeammasta kuivumisesta, uusi kuivuu vesipitoisena hieman hitaammin. Mitä pitoon tulee, uusi koostumus tuntuu pitävän karvat ojennuksessa yhtä hyvin kuin vanha.

SUOSIKKI #3: KYNSILAKKA / Hinta: 5,10€

Benecosin kynsilakat eivät ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta koostumuksesta yli 90% on luonnollisia ainesosia. (Tiedossani on vain yksi ainoa sertifioitu kynsilakkalaatu, Logonan, mutta kyseinen lakka pysyy kynsillä alle vuorokauden. Kestävää, 100% luonnollista kynsilakkaa on käytännössä mahdoton valmistaa.)

Benecosin kynsilakkakoostumus on tänä vuonna päivitetty 20-Free'ksi ja on nyt entistäkin "puhtaampi". Clean beautyn käsite on toki säännöstelemätön, mutta käytännössä 20-Free tarkoittaa, että koostumuksesta on siivottu kaikki mahdolliset vähänkään arveluttavat, kynsilakoissa perinteisesti käytetyt kemikaalit. Ainesosat, joita Benecos-kynsilakka ei sisällä, ovat tolueeni, halogeeni, ftalaatit, kolofoni, kamferi, parabeenit, silikoniyhdisteet, synteettiset hajustekemikaalit, mineraaliöljyt, TPHP, etyylitosyyliamidi, polyuretaani, ksyleeni, styreeni, asetoni, akrylaattipolymeerit, bentsofenonit, PEG-johdannaiset, asetyylitributyylisitraatti sekä mikromuovihiukkaset.

Mun suosikkisävy on suloinen pastellipersikka Peach Sorbet (kuvassa). 😙

SUOSIKKI #4: LUOMIVÄRIN POHJUSTAJA / Hinta: 7€

Benecos oli aikoinaan ensimmäinen luonnonkosmetiikan meikkisarja, joka kehitti luomivärinpohjustajan. (Ainakin se oli Suomessa ensimmäinen laatuaan.)

Kerrottakoon (ellei ole jo ilmeistä..!), ettei luonnonkosmetiikan keinoin ole mahdollista saavuttaa silikoniyhdisteiden tuomaa kestävyyttä iholla, minkä vuoksi monet silikoniyhdisteistä riippuvaiset tuotteet eivät luonnonkosmetiikassa pysty kilpailemaan synteettisten vastineiden kanssa. Meikinpohjustajat ovat hyvä esimerkki tästä. Siksi ei ole reilua edes yrittää verrata luonnonkosmetiikan pohjustajan suoritusta normikosmetiikan pohjustajaan.

Benecosin pohjustaja kuitenkin toimii oikein kiitettävästi normaaliolosuhteissa, eli silloin, kun ilma ei ole erityisen kuuma tai kostea eikä iho hikoile runsaasti. Ns. tavanomaisena toimistopäivänä Benecos Eyeshadow Base toimii moitteettomasti ja pitää silmämeikin paikoillaan. Hellepäivänä, tai jos iho muusta syystä hikoilee runsaasti, Benecos-pohjustajan teho ei riitä (ainakaan minulla).

Benecosin silmämeikinpohjustajassa on läpikuultava kultabeige sävy. Jos voidetta levittää iholle oikein ohuen kerroksen, sävy ei juurikaan näy, mutta itse tykkään levittää tätä kaksi kerrosta, jolloin se myös pitää meikin paremmin. Tällöin sävy myös näkyy.

Sävynsä puolesta Benecos-pohjustaja sopii ihanteellisesti ruskean, beigen, kullan ja persikan sävyisten meikkien pohjustukseen.

Silmämeikinpohjustajan kaksi tehtävää ovat parantaa silmämeikin kestoa sekä myös vahvistaa luomivärin sävyä. Benecos-pohjustaja toimii erinomaisesti luomivärin sävyn syventäjänä, ja päälle levitetyn luomivärin sävy todella toistuu intensiivisempänä.

Vinkki: koska Benecos-pohjustaja on hyvin kosteaa eikä kuivu silikoni-primerin tavoin nopeasti samettisen "kuivaksi", kannattaa odottaa pieni hetki ennen kuin levität luomivärin. Näin ehkäiset sen, ettei luomiväri kökköönny liian kostealle pohjalle.

Tässä meikissä silmämeikki on pohjustettu Benecosin luomivärin pohjustajalla.

Kulmakarvoissa on Benecosin Natural Eyebrow Designer -kulmakynän sävy Brown, huulilla Benecosin Peach-huulipuna ja poskilla Benecosin Pink Honey -huulipuna.

SUOSIKKI # 5: KULMAKYNÄ sävyssä Brown / Hinta: 5,90€

SUOSIKKI # 6: KAJALKYNÄ sävyssä White / Hinta: 4€

Benecosilla on muutama aivan erinomainen meikkikynä. Kulmakynän nimeen vannoo moni meikkitaiteilijakin, ja erityisesti sävy Brown nauttii suurta kulttisuosiota. Suomen tunnetuimpiin kuuluva meikki-influensseri Miia Johansson on nimennyt Benecosin Brown-kulmakynän tuotteeksi, jonka ottaisi mukaan autiolle saarelle, jos saisi valita vain yhden ainoan meikkituotteen. 🔥

Brown on Benecosin kulmakynien kolmesta sävystä tummin, mutta sen todella neutraali sävy sekä käden painolla hallittavissa oleva pigmentin syvyys tekee siitä sopivan niin vaaleille kuin tummille piirteille. Kynän koostumus on ihanteellinen, ei liian pehmeä eikä vahamainen, jolloin sen jälkeä on helppo hallita ja painamalla kevyesti saat vaaleampaa jälkeä. Sävy on myös helppo häivyttää.

Kulmakynä sävyssä Brown ja kajal-kynä sävyssä White

Benecosin kajalkynä sävyssä White on IsaDoran legendaarisen Blonde-kajalin ohella paras tuntemani nude-kajal. Sävy ei todellakaan ole 'white' vaan ihonsävyinen luonnonvaalea (no, mun iho on sen verran tumma, että mun kämmenselkään swatchattuna tää voi näyttää vaaleammalta kuin onkaan... :D)

Koostumus on todella miellyttävä ja pehmeästi levittyvä ja pysyy hyvin. Nuden sävyinen sisärajaus on mulle ihan must-osa meikkiä, eikä sen helpompaa ja huomaamattomampaa keinoa freesata väsyneitä silmiä olekaan. Nude-kajalin tarkoitus on neutraloida sisäluomen punoitusta, ja punoitus silmien alueella, kuten tiedämme, luo vaikutelman väsymyksestä (tai vähän pidempään juhlitusta illasta...). Neutraloimalla punoituksen pienellä kynän vedolla saat ilmeen merkittävästi virkeämmän näköiseksi kolmessa sekunnissa. Pro tip!

SUOSIKKI # 7: HUULIKIILTO / Hinta: 7€

Benecosin huulikiillosta ei oikeastaan koskaan kuule mainintoja, mitä ihmettelen, koska se on tosi hyvä! 😍

Ja mikä mulle on 'tosi hyvä'? Se on huulilla lähes olemattoman tuntuinen koostumus, joka jättää mehukkaan kiiltävän pinnan ja läpikuultavan sävyn. En tykkää paksun tahmeista huulikiilloista enkä myöskään helmiäiskiilloista. Kutsun omaa suosikkihuulikiilto-tyyppiäni "mehukiilloksi", ja juuri sellainen on Benecosin Natural Lipgloss.

Benecosin glossi on Laveran ohella kaikkein ohuimman ja luonnollisimman tuntuisen pinnan jättävä huulikiilto jonka tunnen. Tämä sopii teille, jotka kammoatte tahmahuulikiiltoja. Tietysti tahmeudessa on se etu, että tahmea kiilto myös pysyy huulilla pidempään kuin epätahmea, mutta itse otan siltikin mieluummin miellyttävämmän huulituntuman kuin pidemmän keston :)

Suosikkisävyni ovat ihanan herkullinen pinkki Pink Blossom sekä superluonnollinen, todella läpikuultava beigepersikka Natural Glam. Natural Glam on oikein arkikiiltojen klassikko, sopii ihan kaikenlaisten meikkien pariksi ja myös no-makeup-lookkiin.

Omat huuleni ovat hyvin kalpeat, ja käytän huulikiiltoa myös pelkästään tuomaan "terveen" näköistä väriä huulille, jolloin tulos on luonnollinen eikä meikatun näköinen. Natural Glam on täydellinen tällaiseen tarkoitukseen.

SUOSIKKI #8: KASVOJENPUHDISTUSLIINAT / Hinta: 4€ / 25 kpl

Viimeisenä Benecosin vähemmän tunnettu helmi: puhdistusliinat. Tämä tuotetyyppi on luonnonkosmetiikassa todella harvinainen, en tunne Suomessa toista luonnonkosmetiikkamerkkiä, jolla olisi valikoimassaan puhdistusliinoja.

Benecosin Happy Cleansing Wipes -liinoilla on BDIH-sertifikaatti, ne ovat vegaanisia ja pH-tasapainotettuja. Liinat sopivat ihan kaikenlaiseen puhdistukseen kasvoista käsiin ja vauvojen peppuun. :) Pehmeiden liinojen sisältämän puhdistusaineen koostumus on erittäin hellävarainen eikä ärsytä pienokaisenkaan ihoa. Kosteuttavassa koostumuksessa on mm. glyserolia ja aloe veraa.

Näillä lähtee hyvin myös silmämeikki...! 👌

Benecosin liinat ovat fantastinen luonnollinen vaihtoehto tavanomaisille puhdistusliinoille ja sopivat mukaan retkikassiin, autoon, mökille, vaellukselle... Näiden ainoa heikkous on saatavuus, mielestäni näitä ei saa lainkaan kivijalkamyymälöistä. Edit. Saapas! ☺️ Valikoiduista K-Citymarketeista, ainakin Isosta Omenasta. (Kiitos lukijalle.) Verkosta Benecos-puhdistusliinoja saa varmimmin Natural Goods Companylta (paitsi että sielläkin ne ovat tällä hetkellä lopussa... 🙈)

Millainen suhde sinulla on Benecosiin, tähän hiljaiseen, mutta tasaisesti laatunsa ja suosionsa säilyttävään luonnonkosmetiikan meikkiklassikkoon..? 🙂

Mikä on sinun Benecos-suosikkituotteesi?

P.S. Huomasin, että Benecosin tuotteet ovat parhaillaan -20% tarjouksessa Tokmannilla :) Halpaa vielä halvempaan hintaan :)

63 comments on “Se edullisin luonnonkosmetiikan meikkisarja: Benecos-suosikki x 8”

 1. Ei liity postaukseen, mutta tuli vain tässä eräänä kesäisenä päivänä mieleen, että omistatkohan jäätelökauhaa, kun jäätelö ei kuitenkaan kuulu niihin ruokiin, joita ostat kotiisi säännöllisesti. Ostatko muuten koskaan pakettijäätelöä?

  Pahoittelut tyhmästä kysymyksestä. :)

  Vastaa

  0
  1. 😂

   En omista 😅 En osta jäätelöä koskaan, se ei kuulu edes epäsäännöllisesti ostamiini ruokiin :)

   Joskus monta vuotta sitten saatoin vielä satunnaisesti ostaa sokeroimatonta jäätelöä, muistaakseni Ingmanilla oli (on yhä?) sellaista, mutta siinä vaiheessa kun viimeisetkin makean mieliteot katosivat, jäi jäätelönkin ostaminen.

   Vastaa

   0
  2. Niin, ja itse Benecosista: sarja on mielestäni söpö ja sympaattinen. En tosin ole tiennyt tuota, että on suunnattu nuorelle väelle; itselleni ei ole sarjaa katsellessani koskaan ole tullut sellaista oloa.

   Vastaa

   0
  3. En tosin ole tiennyt tuota, että on suunnattu nuorelle väelle; itselleni ei ole sarjaa katsellessani koskaan ole tullut sellaista oloa.

   Joo, Benecos on brändätty ikään kuin luonnonkosmetiikan "Essenceksi" :) Saksassa on näitä tosi halpoja, trendikkäitä nuorille suunnattuja meikkisarjoja kuten Essence ja Catrice. Benecos pyrkii olemaan luonnollinen vaihtoehto näille.

   Vastaa

   0
 2. Suosikkini ovat tietysti ihanat Aputassu-paletit! Myös kulmakynä on käytössä. Ja kiitos vinkistä, täytyykin käydä Tokmannilla. :)

  Vastaa

  0
  1. Suosikkini ovat tietysti ihanat Aputassu-paletit!

   🥰🙏🏻

   It Pieces -meikit, joilla Aputassu-paletit luotiin, olisivat myös kuuluneet mun suosikki-Benecos-tuotteisiin, mutta kun niiden saatavuus on niin huono, jätin ne pois.

   Vastaa

   0
 3. Ah, toi Benecosin valkoinen kajal on ollut mun vakkari jo vuosia. Löysin sen vahingossa ja kyllä se vaan tekee ihmeitä aamun punottaviin silmiin. :)
  Pitääpä käydä vilkaisemassa tuota huulipunaa pink honey, jos siitä tulis mun lemppari.

  Ps. Noi sun hiukset on vaan niiiin ihanat!

  Vastaa

  0
  1. Ah, toi Benecosin valkoinen kajal on ollut mun vakkari jo vuosia. Löysin sen vahingossa ja kyllä se vaan tekee ihmeitä aamun punottaviin silmiin. :)

   👌🙂

   Ps. Noi sun hiukset on vaan niiiin ihanat!

   Kiitos Krisse 🥰

   Vastaa

   0
  1. Heh :) Natural Codella muuten oli - - sävy Soft Papaya..! ☺️ Se oli niin lähellä tuota kynsilakkaa kuin olla voi :) Ja kuului tietysti mun lemppareihin! :)

   Vastaa

   0
  2. Äitillä on muuten niiden cc voidetta vielä!

   Niin mullakin! Ostin sitä pari tuubia jemmaan silloin kun sarja lopetettiin. Mutta, eh... ihan kuin mä olisin niitä tarvinnut... 😂 Itse asiassa Dermosilin BB:stä löytyi niin vastaava koostumus ja suoritus ja parempi sävy, että se korvasi mulla tuo Natural Coden.

   Vastaa

   0
 4. Benecosin huulipunat ja meikkikynät on suosikkejani, joita ostan aina uudestaan enkä edes jaksa kokeilla muita merkkejä. Muutenkin kasvojen hoito innostaa nykyään meikkaamista enemmän ja tekee mieli testata uusia tuotteita, kun meikeissä haluan käyttää vain hyväksi havaittuja ja mieluiten edullisia tuotteita. :)
  Itse ottaisin autiolle saarelle ainoana meikkituotteena tietenkin Benecosin huulipunan! Ylipäätään huulipuna/kiilto on se meikkituote jota käytän välillä kotona tai laitan vaikka kauppareissulle, kun haluan jotain nopeaa ehostusta kasvoille.

  Vastaa

  0
  1. Benecosin huulipunat ja meikkikynät on suosikkejani, joita ostan aina uudestaan enkä edes jaksa kokeilla muita merkkejä.

   🙂👌

   Minusta on muuten myös tullut samanlainen meikkien suhteen, en ole juuri lainkaan enää kiinnostunut uusista meikeistä vaan käytän erittäin tyytyväisenä hyväksi toteamiani suosikkeja. Ihonhoito taas motivoi ja on paljon kiinnostavampaa ☺️ Mutta eipä se ole ihmekään, tässä iässä :)

   Itse ottaisin autiolle saarelle ainoana meikkituotteena tietenkin Benecosin huulipunan!

   👏

   Mun "autio saari" -meikkituote olisi varmaan kulmakynä tai peiteaine. Ne on mun kaksi ehdotonta meikkituotetta jotka kaikkein nopeiten ja helpoiten vaikuttaa mun ilmeeseen. Huulipuna olisi hyvä kolmonen. Peiteaine on ehdoton etenkin talvella, koska mulla on NIIN tummat silmänaluset, että edes punatut posket ja huulet eivät tervehdytä ilmettä yhtä tehokkaasti kuin peiteaine jolla saa haamusilmät tasoitettua.

   Vastaa

   0
 5. Joitain benecosin tuotteita olenkin jo kokeillut ja nyt sain lisää vinkkejä, täytyypä kokeilla ainakin tuota meikipohjustajaa. Mikä tuo ihana luomiväri on?

  Vastaa

  0
 6. Benecos on jäänyt edullisista sarjoista itselleni vieraaksi. Ehkäpä mainonta ja näkyvyys vaikuttavat koska esim. Lavera ja Avril näkyvät minulle enemmän. Ensikosketukseni Benecokseen oli kosteuttava primer joka toimii loistavasti Idun Mineralsin Norrsken meikkivoiteen alla. Toiseen tuotteeseen tutustuin viime viikolla. Etsin kulmakynää joka olisi selkeästi puna tai oranssinruskea, punatukkaisille kun harvasta edullisemmasta sarjasta löytyy oikeansävyistä kynää. Benecosin kulmakynä sävyssä Gentle Brown oli nappisuositus, ei oranssi, eikä liian ruskea.Kovuusastekin juuri sopiva,inhoan pehmeitä kyniä jotka suttaantuvat helposti.

  Vastaa

  0
  1. Etsin kulmakynää joka olisi selkeästi puna tai oranssinruskea, punatukkaisille kun harvasta edullisemmasta sarjasta löytyy oikeansävyistä kynää. Benecosin kulmakynä sävyssä Gentle Brown oli nappisuositus, ei oranssi, eikä liian ruskea.

   Kyllä, tuo Gentle Brown on ihan paras punatukkaisen kulmakynäsävy..! 👌 Onpa kivaa, että löysit sen :) Ja Benecosin kulmakynien kovuusaste on todellakin täydellinen, nämä eivät suttaannu eivätkä tee liian vahvaa jälkeä, jota pehmeät kulmakynät helposti tekevät.

   Vastaa

   0
 7. Benecosin Pink honey oli 2017 mun ehdoton suosikkihuulipuna, kunnes 2018, kun ostin uuden, oli koostumus muuttunut kermaisen pehmeästä mattaisen kuivaksi. 😭 Sen jälkeen en olekaan käyttänyt Benecosia, kun niin järkytyin tuosta huulipunan koostumuksen muutoksesta. 🤣 Tämä postaus kyllä herätti mielenkiinnon, minäkään en enää kuulu heidän nuoreen kohderyhmään, mutta hyvä ja halpa kosmetiikka aina kiinnostaa! 😄

  Vastaa

  0
  1. Benecosin Pink honey oli 2017 mun ehdoton suosikkihuulipuna, kunnes 2018, kun ostin uuden, oli koostumus muuttunut kermaisen pehmeästä mattaisen kuivaksi. 😭

   Mitäs ihmettä..? 😟 Mulla on nyt neljäs Pink Honey eikä yksikään ole ollut mattaisen kuiva. Uusin on tältä vuodelta, sain sen töistä näitä kuvia varten (että olisi myös nätimpi käyttämätön puna kuvissa :)). Tuo uusinkin on ihan kermaisen ja miellyttävästi levittyvän tuntuinen. (Toki käytössä oleva on aina pehmeämmän tuntuinen kuin uusi, kun sen pinta on jo pehmentynyt käytössä.) Onkohan sinulle sattunut kuivahtanut ja jotenkin pilalle mennyt kappale vuonna 2018..?

   Kokeiles vielä, jos sinusta ja Pink Honey'sta tulisikin taas ystävät :)

   Vastaa

   0
  2. Mulle kävi ihan samalla tavalla, tykkäsin tosi paljon tuosta Benecosin huulipunasta (ja oli juuri tuo sama Pink Honey sävy) ja sitten ostin uuden ja se oli tuollainen samanlainen kuiva. En muista tarkkaan koska tuon omani ostin, mutta oli varmaankin aikalailla noita samoja aikoja. Minäkään en ole sen jälkeen Benecosin huulipunaa ostanut, kun petyin tuohon "uuteen" koostumukseen, mutta ehkä kyseessä onkin ollut joku viallinen erä, mene tiedä. Pitää ehkä testata vielä uudestaan :)

   Vastaa

   0
  3. Ohoh, tosi kummallista..! 😧 Mä olen havainnoinut vain tuota sävyn muutosta.

   Vastaa

   0
 8. Noita benecosin puhdistusliinoja saa myös Prismoista, ainakin Jyväskylästä.
  Ja Avrililla on myös puhdistusliinoja.
  Niissä ei oo ihan niin pistävä haju kun noissa benecosin liinoissa. 😁

  Vastaa

  0
  1. Noita benecosin puhdistusliinoja saa myös Prismoista, ainakin Jyväskylästä.

   Kiitos! :) Hauskaa huomata, että marketit ovat panostaneet näihin, kun taas luonnonkosmetiikan erikoismyymälöissä nämä loistavat poissaolollaan. Kummallistakin, mutta pisteet marketeille! 💯🙏🏻

   Ja Avrililla on myös puhdistusliinoja.

   Ai katsopas, niinpä onkin..! No hei hienoa, että on toinenkin luonnollinen vaihtoehto :)

   Vastaa

   0
 9. Vielä tuosta makean syömisestä...
  Entä jos olisit sellaisessa tilanteessa, että olisit kuluttanut liikkumalla valtavan määrän energiaa ja sinulla olisi kiljuva nälkä, kaipaisiko kehosi tuolloinkaan hiilihydraatteja pika-avuksi?

  Vastaa

  0
  1. Kyllähän mä syön hiilihydraatteja :) Kaura on mun ns. "runsashiilarilähde" ja syön kauratuotteita joka viikko. Mutta kiljuvaan nälkään hiilarit ei mulla liity, en mä nälkää hiilareilla sammuta. Rasva ja proteiini ovat paljon tehokkaampia nälän taltuttajia.

   Mun keho on tottunut polttamaan rasvaa ja hiilihydraatteja, eikä kaurapuuro sammuta liikunnan aikaansaaman energiavajeen tuomaa nälän tunnetta yhtään sen nopeammin kuin juustokimpale. Itse asiassa juusto tuo jopa nopeamman ja tyydyttävämmän kylläisyyden tunteen, ja juusto (tai keitetty kananmuna) on mun ykkösvalinta, jos on niin nälkä, että ihan heikottaa. Hiilari on energiatiheydeltään "heppoisempaa" energiaa, ja vaikka sen energia onkin nopeammin imeytyvää kuin rasva ja proteiini, mun keho on tottunut hyödyntämään rasvaa.

   Esimerkiksi leipäjuusto on aivan erinomainen pika-apu silloin kun täytyy nopeasti saada energiaa ja vatsaan täytettä :)

   Vastaa

   0
  2. Tarkoitin, että voisitko harkita hiilihydraattia juuri pika-apuna eli ensimmäisenä asiana, mitä suuhun laitat ja sitten syödä noita normaaleja ravintoaineita. Hiilihydraatti tosiaan imeytyy nopeammin, mutta pitää nälän hitaammin. Itselläni hullussa nälässä himo on ensimmäisenä valtava juuri hiilihydraatteja kohtaan, vaikka kananmuna pitää banaania paremmin nälän poissa.

   Vastaa

   0
  3. En ehkä ihan ymmärrä näitä kysymyksiä..? :) Onko tässä ideana se, että tarjolla olisi nälän iskiessä vain hiilihydraattiruokia..? Kotonahan minulla on joka tapauksessa oman ruokavalioni mukaisia ruokia, ja kaupastakin saa nopeasti juustoa jos nälkä iskee kaupungilla :D En siis ihan ymmärrä kysymysten ideaa: miksi valitsisin hiilarin, jos/kun tarjolla on minulle mieluisampia energian lähteitä...? En näe syytä, miksi normaalioloissa harkitsisin pika-avuksi hiilihydraattiruokaa, jos saatavilla on oman ruokavalioni mukaisia vaihtoehtoja :)

   (Luulen, että jokainen ihminen mieluiten valitsee useammasta vaihtoehdosta sen itselleen mieluisamman ☺️)

   Vastaa

   0
  4. Äl, oli tarkoitus kirjoittaa, että hiilihydraatti auttaa nälkään ehkä nopeammin mutta pitää nälkää kyllä paljon huonommin kuin rasvat ja proteiinit.

   Tarkoitin vain, että jos olisit pyörtymäisilläsi ja käsilläsi olisi kaikenlaista ruokaa, tarttuisitko tuossa olotilassa ensimmäisenä banaaniin, jos voisit hetken sen jälkeen syödä sitten esim. kananmunia ja tonnikalaa?

   Tykkäsitkö muuten jäätelöstä silloin, kun söit pullaa

   Vastaa

   0
  5. En söisi banaania koska en tykkää banaanista yhtään. Kyllä mä kuvailemassasi tilanteessa tarttuisin siihen kananmunaan :) Toisaalta oletettu tilanne on sen verran epärealistinen, että on vaikea kuvitella itseään niin nääntyneeseen tilaan, että olisi jopa alettava punnitsemaan tarjolla olevien ruoka-aineiden energian imeytyvyysnopeutta.... 😅 Jos jonkin hiilihydraatin kuitenkin "nääntymistilassa" valitsisin, se olisi varmaankin kauraleipä.

   Tykkäsitkö muuten jäätelöstä silloin, kun söit pullaa

   Itse asiassa enpä oikein, en ole koskaan ollut jäätelön suuri ystävä. Kuten en karkinkaan. Mun suuri sokeriherkku oli aina ehdottomasti leivonnaiset. Lapsena karkit ja jätski vielä upposivat, mutta aikuisiällä ne alkoivat maistua liian makeilta ja, noh, sokerisilta yksinkertaisesti. Niiden makeus on niin "jyrkkää". Leivonnaisissa kuten erityisesti pullassa makeus on pehmeämpää ja hillitympää. Lisäksi pullaa saattoi syödä enemmän ilman että tuli "sokerihumalaan" niin sanotusti - ja mähän siis halusin syödä makeaa paljon.

   Vastaa

   0
  6. Minulle taas pullan makeus ei riitä makeaksi herkuksi - jäätelöä ja karkkia taas uppoaisi vaikka millä mitalla, vaikka ovatkin hävyttömän sokerisia.

   Itselläni tuollainen äärinälkätilanne on totta joka viikko, kun tulen töistä kotiin.

   Vastaa

   0
 10. En ole tutustunut :) Merkkiin olen vuosien aikana törmännyt kaupoissa, mutta en ikinä kiinnostunut.

  Meikinpohjustajista puheenollen...
  Mulla on vieläkin se 10 v sitten tilaamani silmämeikinpohjustaja, jonka ostin sun kehujen perusteella... !
  (älä kerro kenellekään.. :D)

  Vastaa

  0
  1. Mulla on vieläkin se 10 v sitten tilaamani silmämeikinpohjustaja, jonka ostin sun kehujen perusteella… !
   (älä kerro kenellekään.. :D)

   Mikäs silmämeikinpohjustaja tämä on..? UDPP? :)

   Vastaa

   0
 11. Benecosin väritön kulmageeli ei aikoinaan toiminut itselläni ollenkaan, vaan rapisi pois valkoisina hituloina kuivuttuaan ja näky oli aika karmea. Tekisi mieli testata, onko uudistettu versio yhtään parempi.

  Kulmakynää olen käyttänyt jo vuosia, ehdottomasti paras koskaan löytämäni kylmakynä markettimeikkien joukossa.

  Vastaa

  0
  1. Benecosin väritön kulmageeli ei aikoinaan toiminut itselläni ollenkaan, vaan rapisi pois valkoisina hituloina kuivuttuaan ja näky oli aika karmea. Tekisi mieli testata, onko uudistettu versio yhtään parempi.

   Jos päädyt testaamaan, kerro ihmeessä, miten toimii :) Kuulen tosi mielelläni toisten kokemuksia omista lemppareista. (Ja, no, ihan yleisestikin tykkään kuulla ihmisten kokemuksia kosmetiikkatuotteista, vaikka ei olisikaan oma suosikki! 😅)

   Kulmakynää olen käyttänyt jo vuosia, ehdottomasti paras koskaan löytämäni kylmakynä markettimeikkien joukossa.

   🙂👍

   Vastaa

   0
 12. Ei liity tähän postaukseen, mutta iso kiitos Khadi esittelystä!

  Ostin Orange Vitality shampoon ja se on aivan mieletön! Minulla on todella lasimainen ja hento hius (lisäksi vaalennettu ja raidoitettu), sekä rasvoittuva ja pintakuiva hiuspohja. Tämä on eka shampoo moneen vuoteen, joka oikeasti teki vaikutuksen! Päänahka tuntuu vihdoin tosi puhtaalta, mutta ei yhtään kuivalta. Hiuksiin tulee uskomaton tuuheus ja kiilto. Pieni tippa hoitoainetta kuiviin latvoihin riittää selvittämään shampoon tuoman nahkeuden.

  Vastaa

  0
  1. Mahtavaa! 😍🤗 Tosi kiva, kun jaoit tämän kokemuksen :) (Ai että tuo shampoo muuten tuoksuu ihanalle...!)

   Vastaa

   0
 13. Hei Sanni, Onnea uuteen kotiin!
  Kysyisin sinulta apua kasvovoiteen valintaan, kun kasvoni ovat hyvin herkät ja talvisin kuivat. Ruohonjuuren kosmetologi sanoi aikoinaan, että kasvoni ovat niin herkät, että minun ei kannata käyttää mitään tehoainetuotteita esim. anti-age, vaan keskittyä kasvojen kosteuttamiseen ja rasvaamiseen. Olen käyttänyt kasvojen puhdistukseen Lidl:n mantelisarjan puhdistusvaahtoa (ainakin talvella minulla saisi olla voidemaisempi puhdistusaine), kasvovetenä Alteya hydrating flower toner rose & mullein ja kasvovoiteena Skin food lightia, SY-voiteena Lidlin voide. Minulla kuitenkin kasvot punoittavat, otsa ja leuka. Olisiko sinulla vinkata hyvää herkän ihon voidetta kasvoille (edullista/kohtuuhintaista)?

  Vastaa

  0
 14. Benecos on ollut mun suosikki jo vuosikausia! Just nyt tykkään eniten matte liquid -huulipunista ja lähellä on, että ostan kaikki värit.

  Benecosin omilla sivuilla lukee, että kaikki tuotteet eivät ole vegaanisia: "Einzelne Produkte sind nicht vegan. Sie enthalten aus Qualitätsgründen beispielsweise Bienenwachs, Honig, Propolis oder Karmin." Brändin Britannian sivuilta löytyy lista vegaanisista tuotteista (matte liquid huulipuna on, jee!).

  Vastaa

  0
  1. Ei hitsiläinen, olet ihan oikeassa, eiväthän Benecosin kaikki tuotteet tosiaan ole vegaanisia, kuten monet huulipunat. Hyvä kun laitoit tämän kommentin, poistan vegaanisuuden tekstistä.

   Vastaa

   0
 15. Neal’s Yard Remediesillä on myös puhdistusliinoja. Oon käyttänyt niitä vuosia sitten eikä ole enää tarkkaa mielikuvaa tuotteesta..

  Vastaa

  0
 16. Benecosin kynsilakka on yllättävän hyvä!

  Kyllä mä ilahdun aina kun näen Benecosin hyllyn, koska se on sen verran edullinen ja kiva merkki. Juuri sellainen luomu-essence, pienemmällä valikoimalla ja vaihtuvuudella vain.

  Vastaa

  0
 17. Siis mä olen ihan ihmeissäni, että kukaan ei ole maininnut Benecosin käsivoiteita! Edullista, kevyttä, hyvin imeytyvää ja kosteuttavaa settiä. Voi käyttää päivisinkin ja ihan jees tuoksutkin. Mulla on niitä aina kaapissa monta putiloa jemmassa. :D Niitä on hyvä sujautella eri käsveskoihin ja huushollissa on myös eri huoneissa omat tuubinsa. Voi että, nytpä opitte tämänkin. ;)

  Vastaa

  0
  1. Siis mä olen ihan ihmeissäni, että kukaan ei ole maininnut Benecosin käsivoiteita!

   Heh ☺️ Ne on kyllä hyviä ja edullisia (- mulle vain nykyisessä ihotilassa liian kevyitä, siksi ne eivät olleet mun suosikkien listalla). Olen käyttänyt niitä pari tuubia muinoin kun kädet eivät vielä olleet näin kuivat, silloin toimivat mainiosti :)

   Voi että, nytpä opitte tämänkin. ;)

   🤗😊

   Vastaa

   0
 18. Olipa kattava postaus! Miun suosikki Benecosilta on se It Pieces- paletti, ihan älyttömän näppärä mm. reissuissa ja muualla kun saapi samaan palettiin kaikki tarvittavat. 😍 Brändinä on kyllä laadukas ja edullinen, luomiväreissäkin on pigmenttiä hyvin. ^^

  Vastaa

  0
 19. Ihan vain pieni kysymys, liittyen tuohon sävyttömään kulmatuotteeseen: mistä voin tietää, että olen ostamassa nimenomaan tuota uudistettua versiota? Kaupassa näihin kulmatuotteisiin ei oltu merkattu edes valmistuspäivämäärää, niin siitäkään ei voinut päätellä, oliko tuote tuota hieman valkoista väriä sisältävää vai uudistettua eli täysin kirkasta kulmageelia!

  Olisiko esim. pakkauksissa jokin ihan pieni ero uuden ja vanhan välillä?

  Vastaa

  0
  1. Uudessa versiossa korkissa on pinkki tarra jossa lukee "New Formula" :) Näkyy tuossa kuvassa.

   Vastaa

   0
  2. Ahaa, en hoksannutkaan. Pelkän testerin perusteella en uskaltaisi tehdä johtopäätöstä, sillä testerissä voi olla kuivahtanutta tuotetta.

   Onko myös uudistuneissa huulipunissa tuo sama merkki?

   Tiedätkö, että jos tilaan näitä esim. House of Organicilta, olisivatko kulmageeli ja huulipunat jo noita uudistettuja versioita? Näitä ei tahdo löytää peruskaupasta mistään... (Tokmannillta huulipunat olivat selvästi vanhaa erää).

   Vastaa

   0
  3. Onko myös uudistuneissa huulipunissa tuo sama merkki?

   Ei ole, sillä Benecos ei ole mitenkään julkisesti tiedottanut huulipunan koostumusten muutoksista eikä koostumus ole ns. virallisesti uudistunut. Koostumuksen muutos on vain jotain, jonka osa kuluttajista on havainnut. Itse olen havainnoinut vain sävyn muutoksia, en koostumuksen.

   Tiedätkö, että jos tilaan näitä esim. House of Organicilta, olisivatko kulmageeli ja huulipunat jo noita uudistettuja versioita?

   En valitettavasti, mutta heiltä saa varmasti vastauksen asiaan, jos laittaa asiakaspalveluun kysymyksen :) Tosin huulipunien koostumukseen he eivät varmastikaan pysty vastaamaan, koska koostumusta ei ole virallisesti uudistettu. Kulmageelin kohdalla juttu on eri, kun koostumus on muutettu kokonaan uudeksi.

   Vastaa

   0
 20. Minä löysin tämän merkin ihan äskettäinen, sopii herkälle iholleni. Ikä kans lähentelee 40, mutta väliäkös sillä ;)

  Vastaa

  0
 21. Törmäsin tähän vanhaan postaukseen, kun yritin etsiä huulipunasuosituksia. Mutta vitsi harmittaa, että Benecosin monet tuotteet ovat poistuneet Ruohonjuuren valikoimasta. Ja monissa verkkokaupoissakaan ei ole kaikkia sävyjä. Itse en oikein tykkää ostaa meikkejä Cittarista/Tokmannilta, koska niissä tuotteita usein availlaan. Olen huomannut, että myös Laveran huulipunia on huonosti saatavilla.

  Mistä olet itse ostanut luonnonkosmetiikan huulipunasi? :)

  Vastaa

  0
  1. Laveran huulipunien saatavuus kivijalassa on tosiaan valitettavan huono. Tämä itse asiassa johtuu osittain päämiehestä (eli Laverasta itsestään), sillä Saksassa ovat päättäneet, että myyntitelineisiin mahtuu vain neljä huulipunaa. 🤷‍♀️ Todella kummallista, I know. Myyntitelineet tulevat suoraan päämieheltä ja niinpä Suomessa Laveran kivijalka-jälleenmyyjillä on mahdollisuus ottaa myyntiin max. neljä huulipunasävyä, kun niitä todelliisuudessa on toista kymmentä.

   Mistä olet itse ostanut luonnonkosmetiikan huulipunasi? :)

   Mun ei ole tarvinnut suurinta osaa niistä ostaa, sillä teen töitä Laveran ja Benecosin maahantuojalle ja Lavera on mun pääsarja, joten saan huulipunat töiden puolesta :) Bohon huulipunia olen ostanut itse, ja ne ostin Ruohonjuuresta.

   Vastaa

   0
 22. Kiitos tästä infosta! <3 Eli syy ei tosiaan ole jälleenmyyjissä :D Onpa omituinen päätös! Eihän neljään sävyyn mahdu mitenkään lämpimät, kylmät, tummat ja vaaleat sävyt kattavasti.

  Vastaa

  0
  1. Tuo telineen suppeus liittyy ilmeisesti siihen, että Saksassa värikosmetiikka on hyvin pienellä prioriteetilla Suomen markkinaan verrattuna, ja Lavera on Saksassa ensisijaisesti ihonhoitosarja. Siksi heillä ei ole tarvetta panostaa meikkitelineisiin. Muissa maissa meikkkien osuus myynnistä voi olla paljon isompi, mutta Saksassa tehdään päätökset oman markkinan mukaan, tylsää kyllä. :(

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)