27.03.2022

Esittelyssä Laveran uudet meikit - meikkivoide nyt parempi kuin koskaan

Tänään esittelyyn pääsevät viimein Laveran uudistuneet meikit :)

Disclaimer: olen töissä Laveran maahantuojalla.

Lavera on päivittänyt meikkilinjan ilmeen nyt raikkaan vaaleaksi. Valikoimaan on tullut uusia tuotteita ja joitain vanhoja tuotteita on jäänyt pois.

TÄYSIN UUDET TUOTTEET:

★ Endless Lashes Mascara

★ Hyaluron Liquid -meikkivoide (nimi on sama kuin edeltäjällään)

★ Mineral Skin Tint -sävyttävä kosteusvoide

★ Velvet Matt Lipstick -huulipuna

★ Tinted Lip Balm -sävytetty huulivoide

★ Puuterimainen kulmaväri

★ Uusia silmänrajauskynän sävyjä

★ Lovely Nude ja Divine Blue -luomiväripaletit

Ihanat poskipunat eivät katoa minnekään..!

VANHAT JOTKA PYSYVÄT VALIKOIMASSA:

★ Mineral Rouge -poskipunat

★ Natural Glow Highlighter -korostuspuuterit

★ Mineral Compact Powder -kivipuuteri

★ Fine Loose Mineral Powder -irtopuuteri

★ Volume Mascara

★ Butterfly Effect Mascara

★ Deep Darkness Mascara

★ Intense Volumizing Mascara (uudistettu pakkaus)

★ Natural Concealer -peiteaine

★ Cover & Care -peitepuikko

★ Beautiful Lips Color Intense -huulipunat (joitain sävyjä jää pois)

★ Soft Lip Liner -huultenrajauskynät

★ Liquid Eyeliner, sävyt Black ja Brown

★ Eye Brow Styling Gel -kulmakarvageeli, sävyt Transparent ja Hazel Blonde

★ Beautiful Mineral -sololuomivärit (osa sävyistä jää pois)

Heipat Laveran suosikkimaskaroilleni

POISTUVAT TUOTTEET:

★ Brilliant Care -kiiltopuna (nyyh..!)

★ Powerful Lashes Mascara (nyyh...! Ei tosin poistu Saksan valikoimasta mutta Suomesta kyllä)

★ Natural Definition Mascara (nyyh...!)

★ Matt'n Stay -huulipunakynät (supernyyh...!)

★ Cappuccino Cream - ja Blue Platinum luomiväripaletit

Aloitetaan huulipunista. Mattahuulipuna on tehnyt viime vuodet uutta tulemista ja ilokseni tämän päivän mattakoostumukset ovat kaikkea muuta kuin ne kuivat ja jäykät kauhistukset, jollaisia matta-laadun huulipunat vielä 10 vuotta sitten olivat.

Mádara lanseerasi viime vuonna omat, upeat mattahuulipunansa (jotka tosin rehellisyyden nimissä ovat satiinisia, vaikka nimessä 'matte' lukeekin), ja nyt on Laveran vuoro. Eivät nämäkään mitään supermattaisia ole, mutta mattaisempia kuin Mádaran punat.

VELVET MATT LIPSTICK 13,50€ / 4,5 g

Kokoelmassa on kuusi sävyä: 01 Berry Nude, 02 Auburn Brown, 03 Tea Rose, 04 Vivid Red, 05 Pink Coral ja 06 Royal Cassis. Sävy 06 oli lopussa varastolta kun sain näytetuotepakettini  ja sävy Auburn Brown oli kierähtänyt piiloon kun otin meikeistä ensimmäiset tuotekuvat. Kuvasin sen sitten myöhemmin erikseen. :) (Aina ei mene niin pro-tyyliin, hehe...)

Auburn Brown

Ylärivi: Vivid Red, Tea Rose. Alarivi: Pink Coral, Berry Nude.

Berry Nude on murrettu beigeruusu (ei mielestäni kovin nude eikä marjainenkaan) ja somessa paljon suosiota kerännyt Tea Rose on heleä nude korallinen vaaleanpunainen.

Pink Coral on ihanan raikas pinkkikoralli, Auburn Brown on kastanjanruskean punainen (näyttää muuten ihan törkeän hyvältä Hey Girl -Marikan huulilla..!) ja Vivid Red on syvä lämmin punainen.

Royal Cassis -sävyä en ole päässyt kokeilemaan, mutta se näyttää kuvissa intensiiviseltä sekoitukselta karmiinia ja luumua.

Suosikkisävyni on Pink Coral, kuvassa sekä poskilla että huulilla

Velvet Matt -punan koostumus on miellyttävän voidemainen eikä lainkaan kuivattavan tuntuinen, kuitenkin jämäkämpi ja peittävämpi kuin Laveran "tavallinen" huulipunalaatu Colour Intense. Olen todella ilahtunut huulipunakoostumusten kehityksestä viime vuosina, sillä nyt yhä useampi huulipunalaatu sopii minullekin ja tuntuu tosi mukavalta huulilla..! Niin mukavalta, että huulipunan olemassaolon jopa unohtaa..!

Velvet Matt -huulipunakoostumuksessa on sheavoita, auringonkukansiemenöljyä, kaakaovoita, kandelilla- ja riisinlesevahaa sekä Colour Intense -koostumuksesta tuttu sekoitus kukkauutteita: lehmuksen kukkaa, ruusua ja malvaa. Velvet Matt -puna on huulilla pitkäkestoisempi kuin Colour Intense.

Suosikkisävyni Pink Coral on ihastuttavan heleä sävy joka raikastaa kasvot. Tykkään tosi paljon myös Tea Rosesta joka on myös heleä ja keväinen, pinkkiin taittava sävy, mutta kiltimpänä nude-versiona.

TINTED LIP BALM 6,90€ / 4,5 g

Sävytetyt huulirasvat ovat suosittuja, ja nyt Laverallakin on sellainen :)

Minä taas en kuulu tämän tuotteen kohderyhmään ja käyttäjiin - sävytetyt puikkohuulirasvat eivät sovi minulle ollenkaan merkistä riippumatta, vaan ne tuntuvat aina kuivilta ja epämukavilta, joten en lähde tätä tuotetta omasta puolestani sen kummemmin arvioimaan. Moni tykkää näistä tosi paljon ja Laverankin huulivoiteen koostumus on saanut muilta kehuja niin koostumuksensa kuin sävyjensä puolesta. (Minun huulillani nämä tuntuvat kuivilta.)

Strawberryemmin IG-tilillä on näistä oikein hyvät kuvat ja kiva esittely, tsekatkaa Emmin IG-postaus jos haluatte nähdä miltä sävyt näyttävät huulilla. :)

Tässä on mun huulilla Tinted Lip Balm sävyssä Fresh Peach. Emmin huulilla sama sävy ja kaikki muutkin Tinted Lip Balmit ovat kiiltävän ja mehukkaan näköisiä, ihan kuin eri tuotteita kuin mun huulilla..! 🙈

GLOSSY LIPS -HUULIKIILTO 10,90€ / 5,5 ml

Glossy Lips -kiilloissa on tapahtunut pakkausuudistuksen lisäksi numerointimuutoksia sekä aavistuksenomaisia sävyjen päivityksiä, joita tavallinen asiakas ei tosin välttämättä edes huomaa. Sävyt 03 Magic Red, 06 Berry Passion sekä 14 Powerful Pink jäävät pois.

Muutokset:

Aiemmin: 08 Rosy Sorbet - nyt 05 Rosy Sorbet. Sävy on ihan aavistuksen persikkaisempi.

Aiemmin: 09 Delicious Peach - nyt 06 Delicious Peach. Sävy muuttumaton.

Aiemmin: 11 Soft Mauve - nyt 04 Soft Mauve. Sävy on hieman pinkimpi kuin ennen, edellinen oli liilaisempi.

Aiemmin: 12 Hazel Nude - nyt 03 Hazel Nude. Sävy on nyt hieman punertavampi, aiempi sävy taittoi enemmän liilaan.

Aiemmin: 13 Charming Crystals - nyt 02 Charming Crystals. Sävy aavistuksen vaaleampi.

Uusi sävy: täysin väritön ja kimalteeton kirkas 01 Shiny Glass.

HYALURON LIQUID -MEIKKIVOIDE 21,90€ / 30 ml

Hyaluron Liquid -meikkivoiteen koostumus on uudistunut kokonaan. Uusi koostumus on minusta nyt ihan paras Laveran meikkivoiteista tähän mennessä! Se on peittävämpi kuin Laveran aiemmat nestemäiset meikkivoiteet ja tekee mielestäni myös heleämmän pinnan.

Laskin tässä muuten montako versiota Laveralla on ollut meikkivoiteestaan sen jälkeen kun tutustuin Laveraan, ja tämä on nyt kuudes :)

Evoluutio:

- 2009 Trend Sensitiv Makeup Fluid (tämä oli rehellisesti aika onneton laadultaan...nahkea ja tarrasi ihoon)
- 2010 Natural Liquid Foundation (tämä oli jo huomattavasti parempi, ihan eri kaliiberia..!)
- 2014 Natural Liquid Foundation, päivitetty koostumus (uusia sävyjä)
- 2018 Soft Liquid Foundation (hoitavampi koostumus)
- 2019 Hyaluron Liquid Foundation (ei suuria muutoksia, hieman kosteuttavampi)
- 2021 Hyaluron Liquid Foundation päivitetty koostumus (peittävämpi, paremmin levittyvä)

Uudistetussa Hyaluron Liquid -meikkivoiteessa on saatavilla peräti kuusi sävyä. Näistä tosin vain kolme vaaleinta on käsittääkseni kivijalkamyymälöissä, tummemmat ovat myynnissä maahantuojan verkkokaupoissa.

Minulle sopii sävy 03 Warm Nude.

TEA ROSE & PINK CORAL LOOK

Meikkivoide: Hyaluron Liquid Foundation, sävy 03

Poskipuna: Velvet Matt -huulipuna, sävy Pink Coral

Huulipuna: Velvet Matt -huulipuna, sävy Tea Rose

.

Meikkivoiteen sävyt ovat selvästi vaalentuneet aikaisempiin verrattuna, katsokaapa 01-sävyn eroa aiempien kahden meikkivoiteen ja uuden Hyaluron Liquid -koostumuksen välillä:

Vanha Soft Liquid - vanha Hyaluron Liquid - uusi Hyaluron Liquid

Uusissä sävyissä ei ole 00-sävyä lainkaan, joten ehkä uusi 01 vastaa vanhaa 00:aa.

Joka tapauksessa, olen oikein mielissäni uudesta koostumuksesta, ja on ollut mielenkiintoista seurata miten Laveran meikkivoide on kehittynyt vuosien varrella. Ensimmäinen Natural Liquid -meikkivoide esimerkiksi teki tosi kauniin pinnan, mutta sillä oli yhä luonnonkosmetiikan meikkivoiteille tyypillinen "ihoon jämähtävyyden" haaste, eli se täytyi levittää tosi nopeasti tai käyttää kostutettua sientä, muuten koostumus herkästi jymähti ihoon kesken levityksen.

Nyt kun esteriöljyteknologia on kehittynyt, on luonnonkosmetiikan meikkivoiteisiin saatu paljon parempi levittyvyys sekä enemmän työstöaikaa. Laverankin uutukaista voi työstää iholla vaivatta..! Se on aika täyteläistä enkä puhuisi "nestemäisestä" koostumuksesta tämän kohdalla, ja suosittelen ottamaan tätä vain vähän kerrallaan. Olen niin tottunut Laveran meikkivoiteen aiempaan, kevyempään peittävyyteen ja ohuempaan koostumukseen, että annostelin uutta Hyaluronia aluksi liikaa. Pieni määrä peittää yllättävän hyvin!

MINERAL SKIN TINT - SÄVYTTÄVÄ KOSTEUSVOIDE 18,50€ / 30 ml

Uusi Mineral Skin Tint korvaa vanhan 3 in 1 Tinted Moisturising Cream -voiteen. Minusta uutuus näyttää ja käyttäytyy hyvin samankaltaisesti kuin edeltäjänsä, tosin uutuudessa on paremmat sävyt: nyt niitä on neljä aiemman kahden sijaan.

Minulle sopii sävy 02 Natural Ivory.

Mineral Skin Tint tekee tooodella läpikuultavaa jälkeä, eli tämän kohdalla ei tosiaan voi puhua meikkivoiteesta. Se tasoittaa ihon sävyä ihan aavistuksen ja kosteuttaa.

Minä olen jo niin vaativa meikkipohjani suhteen, että kaipaan omaltani enemmän peittävyyttä, vaikka luonnollisesta meikkipohjasta pidänkin. Itse käyttäisin Skin Tint -tyyppistä tuotetta mineraalimeikkipohjan alla. Näillä kahdella tulee kiva tulos: Skin Tint tekee esityön ja sen päälle kun laittaa ihan kevyesti mineraalipuuteria, tulee riittävästi peittävyyttä tasoittamaan ihon punoitukset, samalla kun iho kuitenkin jää hyvin luonnollisen ja meikittömän näköiseksi.

Mineral Skin Tint on hyvä tuote henkilölle, joka "karsastaa" ihomeikkiä ja haluaa näkymättömän tuotteen joka kosteuttaa samalla kun mineraalipigmentit heleyttävät ja hyvin kevyesti tasoittavat ihoa. Skin Tint ei kuitenkaan korvaa oikeaa kosteustuotetta vaan alle kannattaa laittaa vähintään kosteuttava seerumi tai kosteusemulsio.

LUOMIVÄRIPALETIT 14,90€ / 3,2 g

Uudet luomiväripaletit Lovely Nude ja Divine Blue seuraavat samoja väriharmonioita kuin edeltäjänsä Cappuccino Cream ja Blue Platinum. Uutuudet vain ovat hohtavampaa laatua ja levittyvät minusta entistä paremmin.

(Edit. kommenteissa toivottiin meikkiä myös Divine Blue'lla, mutta luulen, etten ehdi sellaista tekemään blogia varten, joten kurkatkaas Divine Blue'sta kiinnostuneet esimerkiksi meikkitaiteilija Riia Koiviston upea look Divine Blue -paletilla täältä. 💙)

Tykkäsin todella paljon Cappuccino Creamista mutta tykkään Lovely Nudesta vieläkin enemmän, sillä olen hohtavan koostumuksen suuri ystävä. Käytän liikkuvalla luomella lähes aina reilusti hohtavia sävyjä; valon heijastus avartaa pieniä silmiäni ja hohtavuus selvästi imartelee mun silmiä.

Erityisesti medium- ja vaalea beige ovat minulla käytössä. Tummanruskea sävy ei ole helmiäinen mutta ei täysin mattainenkaan, siinä on aavistus satiinista kuultoa.

LOVELY NUDE & BERRY NUDE -LOOK

Meikkivoide: Lavera Hyaluron Liquid Foundation sävyssä 03

Poskipuna: Lavera Velvet Matt -huulipuna sävyssä Berry Nude

Huulipuna: Lavera Velvet Matt -huulipuna sävyssä Berry Nude

Luomiväri: Lavera Glorious Minerals Eyeshadow Lovely Nude

Silmänrajaus: Lavera Soft Eyeliner sävy Brown ja sisärajauksena sävy White

Toinen meikki Lovely Nude -luomiväripaletilla. Meikissä myös uusi Endless Lashes Mascara, joka esitellään seuraavaksi:

ENDLESS LASHES MASCARA 19,70€ / 13 ml

Tämä uutuus ottaa nyt Suomessa edellisen uutuuden, siniseen hylsyyn pakatun Powerful Lashes -maskaran paikan. Itse olisin jättänyt pois jonkin toisen maskaran mutta juu, maskarakokemukset ovat niin yksilöllisiä..!

Endless Lashes -maskaran massa on aika kosteaa eikä kerrostu (mun ripsissä) ihan niin hanakasti kuin Powerful Lashes, mutta ihan nätit ripset tälläkin lopulta saa. Harja saattaisi olla ihan erotteleva, mutta kun massa on näin kosteaa, erottelevuus ei pääse täysiin oikeuksiinsa. Tämä maskara varmasti paranee käytön myötä, kuten monen maskaran kohdalla käy. Ripsari saattaa olla ainoa kosmetiikan tuote, jonka koostumus oikeasti usein hyötyy pienestä hapettumisesta ja massan sopivasta "kuivahtamisesta". Tuoreeltaan moni maskara on niin kostea, että etenkään tuuheuttava ominaisuus ei toimi vielä optimaalisesti.

Kumimainen harja on hyvä, tykkään kumi/polymeeriharjoista enemmän kuin perinteisistä kuituharjoista.

SOFT EYELINER 6,50€ / 1,14 g

Laveran rajauskyniin on tullut uusia sävyjä ja vanhoja sävyjä on päivitetty. Perussävyt musta ja ruskea ovat säilyneet samoina, mutta esimerkiksi vihreä on nyt hienovaraisempi oliivin vihreä ja sininen on tyylikäs, aavistuksen metallinen tummansininen. Aiemmat vihreä ja sininen olivat hieman "värikkäämmät", uudet ovat käyttökelpoisemmat arkeenkin.

Aivan uutena sävynä kokoelmaan on tullut valkoinen.

Uudistettu koostumus on myös aiempaa liukuvampi ja pidän siitä, että osassa sävyjä (harmaa, vihreä, sininen) on myös helmiäisyyttä. Tämä koostumus on todella kaukana perinteisestä kovasta puumeikkikynän koostumuksesta jota sai hinkata luomeen niin että sattui. Laveran Eyeliner on nimensä mukaisesti soft ja runsas pigmentti liukuu iholle vaivatta.

Soft Eyeliner -sävyt:

01 Black - matta, erittäin syvä musta
02 Brown - matta, syvä kaakaoinen tummanruskea (näyttää kuvassa punertavammalta kuin onkaan)
03 Grey - helmiäinen hopeanharmaa
04 Blue - helmiäinen tumma yönsininen
05 Green - helmiäinen tumma oliivinvihreä
06 White - matta kirkas valkoinen

EYEBROW POWDER DUO 10,90€ / 1,6 g

Valikoimaan on liittynyt puuterimainen kulmaväri.

Itse käytin varmaan yli vuosikymmenen pelkkää puuterimaista kulmaväriä - nyt taas en osaisi enää ollenkaan käyttää tätä koostumusta vaan olen vankkumaton kynän käyttäjä. ☺️

Uutuuden myötä Laveralla on nyt kolme eri kulmakarvatuotetta: kulmakynä, kulmageeli (sävytetty ja sävyttämätön) sekä puuterimainen kulmaväri. Millaisella tuotteella te tykkäätte meikata kulmat?

Viimeisenä kiinnostava uutuus:

MEIKINKIINNITYSSUIHKE 12,90€ / 50 ml

Ja, arvatkaas: tämä on nyt sitten yhtäkkiä täysin alkoholiton...! Laveran tuotteiden kohdalla käydään usein keskustelua alkoholista, sillä suurin osa niistä sisältää sitä. Kasvjojenhoitotuotteista 100% taitaa sisältää alkoholia. Nyt sitten yllättäen meikinkiinnityssuihke on formuloitu ilman alkoholia..! Tämä on kiinnostava ja erikoinenkin juttu, kun ottaa huomioon, että alkoholihan myös auttaa kiinnittämään meikkiä. Miksi Lavera on päätynyt tällaiseen ratkaisuun, jäänee arvoitukseksi.

Tuotteessa on superyksinkertainen inci: vesi, aloe vera, pentyleeniglykoli (liuotin, kosteuttaa), sorbitoli (kosteuttaa), glyseroli (kosteuttaa), levuliinihappo (säilöntäaine), natriumlevulinaatti (kosteuttaa, säilöntäaine), hajusteet.

Käytännössä tämä on siis hyvin simppeli kosteuttava kasvosuihke. Se on kalliimpi kuin Laveran ihonhoitosarjan Hydro Sensation -kasvosuihke, eli en nyt suoralta käsin lähtisi suosittelemaan sitä Hydro Sensationin yli, mutta jos joku on kaipaillut alkoholitonta kasvojenkosteuttajaa Laveralta, tässä sellainen nyt on :)

Suihkeessa on ihana tuoksu..! Vielä parempi kuin Hydro Sensationissa!

45 comments on “Esittelyssä Laveran uudet meikit - meikkivoide nyt parempi kuin koskaan”

 1. Tuossa mineral skin tint -voiteessa ei ilmeisesti ole suojakerrointa? On niin vaikea löytää vain vähän sävyttävä voide hyvällä spfllä. Joka ei maksaisi maltaita.

  Vastaa

  0
  1. Skin Tint -voiteessa ei ole suojakerrointa.

   Minusta Alga Mariksen Teintee-voide suojakertoimella 30 on paras sävytetty suojakertoimellinen voide. Oletko kokeillut sitä? Osa tosin kokee, että se sävyttää/tasoittaa ihoa niin hyvin, että muistuttaa jo kevyttä meikkivoidetta. Minustakin se on BB-voiteen kaltainen.

   Vastaa

   0
  2. Olen kokeillut ja on liian peittävä makuuni, käytän meikkivoiteena juhlissa. Laitan sitä tipan mineraalipäivävoiteen sekaan, niin saan tarpeeksi ohutta. Reissussa on vaan hankala kuljettaa montaa purkkia matkassa. Ehkä vielä joskus löydän hyvän 😅

   Vastaa

   0
  3. Tashin DD Glow Serum voisi koostumukseltaan ja kevyeltä peittävyydeltään olla sun juttu, mutta siinä on vain SPF 15 ja taidat etsiä korkeampaa suojaa..?

   Vastaa

   0
  4. Seerumi kuulosti mielenkiintoiselta, kun esittelit sitä blogissa, mutta suojakerroin on tosiaan liian alhainen kesällä.

   Vastaa

   0
  5. Itsekin mietin, että mikähän tuon Laveran sävyttävän päivävoiteen käyttöfunktio on ilman suojakerrointa. Itse en ainakaan ostaisi.

   Harmikseni totean myös, että huulituotteissa ei ole ole sellaista hyvin nudea sävyä lainkaan (no ehkä tuo sävytetty huulirasva, mutta tuskin pysyy kauaa huulilla...).

   Vastaa

   0
  6. Itsekin mietin, että mikähän tuon Laveran sävyttävän päivävoiteen käyttöfunktio on ilman suojakerrointa. Itse en ainakaan ostaisi.

   On yhä monia ihmisiä, joille suojakertoimella ei ole merkitystä. He haluavat vain kevyen, kosteuttavan tuotteen joka hieman tasoittaa ihon sävyä ja/tai tuo kelmeälle iholle terveempää väriä. Alkuperäiset sävyttävät päivävoiteet ovat perinteisesti aina olleet ilman suojakerrointa, suojakerroin ilmestyi mukaan kuvioihin ja yleistyi sävytetyissä kasvovoiteissa vasta BB-voiteen myötä.

   Harmikseni totean myös, että huulituotteissa ei ole ole sellaista hyvin nudea sävyä lainkaan

   Glossy Lips -huulikiilto sävyssä Charming Crystals on erittäin nude, lähes väritön läpikuultava beige. Tinted Lip Balmin sävy Fresh Peach on myös todella nude.

   Colour Intense -huulipunissa oli ennen useitakin nude-sävyjä kuten ihana, erittäin vaalea Casual Nude sekä tosi kaunis murrettu beigeroosa Tender Taupe. Nyt kun ne ovat jääneet pois, ainoa rehellinen (tai ainakin selvästi vaalea) nudesävy on Soft Apricot. Se sopii, jos tykkäät oranssiin taittavasta, persikkaisesta nudesta.

   Vastaa

   0
  7. En tykkää huulikiilloista, ja huulirasvoja minulla jo on. Olisin toivonut sarjaan jatkossakin hyvin nudea huulipunaa.

   Kumpaa huulirasvaa suosittelisit miedosti kylmäsävyiselle: Pink smoothieta vai tuota Fresh Peachia?

   Vastaa

   0
  8. Itselläni näkyvät tilausta tehdessäni postikulut normaaleina. Miten ne saa pois? Tietenkin jos ostaisi isolla summalla, niin sitten, mutta entä muutoin? Oliko tuossa joku euroraja?

   Vastaa

   0
  9. Selvitin tämän NGC:ltä ja sain heti vastauksen. Postikulut olivat vahingossa jääneet näkyviin ns. "mini-cartiin", mutta varsinaisessa ostoskorissa ne eivät näy. Mini-cart-virhe on nyt poistettu joka tapauksessa :) Eli ei ole eurorajaa eikä mitään koodia vaan postikulut ovat automaattisesti 0€.

   Vastaa

   0
 2. Olisiko vinkkejä meikkivoiteen valintaan, voisiko esim. tuo Lavera sopia? Ihoni on periaatteessa melko tasaisen sävyinen, mutta ongelma on nenän ja poskien harottavat ihohuokoset, joihin kaikki meikkivoiteet uppoavat korostaen kuoppia. Iho on myös todella pintakuiva, mutta toisaalta nenä alkaa herkästi kiiltää. Primerit eivät mielestäni oikein auta vaan ennemminkin pahentavat huokosongelmaa. Sävyttävät BB-voiteet ja päivävoiteet näyttävät kaikki kamalalle ja liian kiiltävälle. Jos huokoset eivät näkyisi, jättäisin koko meikkipohjan pois.

  Olen käyttänyt Lorealin infallible -meikkivoidetta, mutta kun se päivittyi fresh-versioksi, alkoi myös se painua ihohuokosiin. Vaihdoin Maybellinen true matchiin, joka periaatteessa on hieman parempi, mutta liian kuivan tuntuinen levitettäessä. Kesäisin olen käyttänyt Avenen couvrancea, jota tosin ei enää saa mistään. Siinä koostumus on jotenkin oudon vahamaisen nihkeä ja vaatii työstöä, mutta lopputulos on paljon parempi kuin muilla tuotteilla. Kuitenkin vaaleinkin sävy on ollut liian tumma talvikäyttöön. Turhauttaa ostaa aina uusia tuotteita, kun kaikki paljastuvat päivän käytön jälkeen karsean näköisiksi. Lisäksi ihon sävy on mallia kalkkilaivan kapteeni, eli kaikista sarjoista ei löydy tarpeeksi vaaleaa tuotetta.

  Vastaa

  0
  1. Hei Nimetön!

   Aloitan kommentoimalla ihosi pintakuivuutta. Pintakuivuus kannattaa hoitaa ihonhoidolla, jolloin se ei enää muodostu ongelmaksi meikin suhteen. Vaikka markkinoilla on kosteuttavia meikkivoiteita, ne eivät hoida pintakuivuutta. Pintakuivuuden saa aisoihin hyvinkin helposti nesteyttävällä ihonhoidolla, ja kun iho on kunnolla kosteutettu, levittyvät kaikki meikkivoiteet laatuun katsomatta paremmin :) Satsaa siis kosteuttavaan ihonhoitorutiiniin ja jos et vielä tätä ole tehnyt, lisää ihonhoitoosi tehokkaasti kosteuttava kasvovesi sekä mielellään myös kosteuttava seerumi. Jo pelkällä kasvoveden kerrostuksella (taputtele sitä ihoon vähintään kolme kerrosta) taltutat tehokkaasti pintakuivuuden juurisyitä. 👍 Vesikosteutukseen perustuvat tuotteet eivät myöskään pahenna ihon kiilto- tai huokosongelmaa. Päinvastoin ihon rasvoittuminenkin voi alkaa lievittymään kosteuttavalla hoidolla.

   Mitä huokosiin tulee, niiden rakenne on usein synnynnäinen eikä niitä voi merkittävästi muuttaa, mutta on olemassa hyviä tuotteita jotka supistavat huokosia ja näin vähentävät niiden erottuvuutta. Kokeilepa esimerkiksi ottaa mutanaamio säännölliseen käyttöön, käytä 1-2 kertaa viikossa. Itse olen kokenut ihan hämmästyttäviä "mihin huokoset katosivat?" -hetkiä mutanaamioiden jälkeen - muta on vielä saveakin tehokkaampi huokosten puhdistaja ja supistaja. Suosittelen esimerkiksi Mádaran Detox-mutanaamiota.

   Tsekkaa tämä postaus:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/huokoset-kasittelyssa-osa-2-madaran-detox-naamio/

   Mutanaamion ohella huokosia voi häivyttää tärkkelys- ja silica-pitoisilla primereilla, kurkkaa nämä:

   https://jolie.fi/tuote/alima-pure-smooth-prime-meikinpohjustaja/
   https://www.houseoforganic.fi/products/100-pure-mattifying-primer-pohjustusaine

   Mitä meikkivoidevinkkeihin tulee, jos etsit meikkivoidetta "kalkkilaivan kapteenille", ovat suositukseni vähissä. (Ehkä joku lukija osaa auttaa paremmin?) Tuntemistani luonnonkosmetiikan meikkivoiteista Zuii Organicilla on kaikkein vaaleimmat sävyt. Laveralta ei löydy sävyä lumikki-ihoiselle, en ainakaan itse pidä 01-sävyä niin vaaleana.

   Zuii'ta myyvät mm. Sokos ja Ruohonjuuri, käy siellä tutustumassa sävyihin (jos asut paikkakunnalla jossa on näitä liikkeitä).

   Vastaa

   0
 3. jokseenkin potuttaa, kun tuota "setting spray"-termiä viljellään ihan surutta semmoistenkin tuotteiden kohdalla, jotka eivät pidennä meikin kestoa tippaakaan, ainoastaan kosteuttavat ja poistavat puuterisuuden näköä iholta. ei ole mitään näitä tuotteita vastaan, mutta älkää nyt kutsuko niitä sellaisella nimellä, jonka mukaista vaikutusta tuotteelta ei saa :D parempi nimi olisi vaikka fixing spray. mutta varmaan kun kuluttajat on tottuneet tuohon setting spray -nimeen, niin pelätään että muilla nimillä kulkevat tuotteet ei mene kaupaksi.

  Vastaa

  0
  1. Siinä mitä puhut on vissi pointti, olen samoilla linjoilla. Kosteuttava tuote ei varsinaisesti auta pidentämään meikin kestoa, vaikka kaunistaakin puuterisen ihon pintaa. Fixing Spray olisi tosiaankin parempi ilmaisu tällaiselle tuotteelle.

   Olen aiemminkin ihmetellyt kun monien kosteuttavien kasvosuihkeiden tuotetiedoissa kerrotaan niiden sopivan myös "meikin kiinnitykseen". Millä lailla ne kiinnittäisivät meikin..? Ne sitovat puuterisen pinnan, mutta ei se lisää meikin kestoa. Ehkä tässä on jokin semanttinen tulkintaero: jotkut tahot näkevät sanan "kiinnittää" siten, että se viimeistelee meikin pinnan ja, öh, "kiinnittää" puuterihiukkaset ihoon kosteuttamalla. Mutta jos tällaista tuotetta suihkuttaa vaikka pelkästään meikkivoiteen päälle, en tiedä mitä hyötyä siitä olisi meikille..?

   Vastaa

   0
 4. Mulla on vielä tilkka pullon pohjalla vanhaa soft liquidia.. löysin putelin jemmoistani :D. Ja voi hyvänen aika miten kauniin jäljen se jättää, en muistanutkaan. Sävy on 02, joten olisiko uudessa valittava 03? Mun iho on aika neutraalin sävyinen, Lily Lolosta käytän talvella Blondieta ja kesällä barely buffia tai ehkä warm honeyta. Ennemmin siis kuitenkin lämmin sävy kuin kylmä, joissa usein näytä punaiselta.

  Vastaa

  0
  1. Mä voin kurkata löytyykö multa työhuoneelta vielä kaikki Soft Liquidin sävyt, voin sitten tehdä vertauksen ja kertoa mikä sävy uudessa Hyaluronissa vastaisi Softin 02:sta :)

   Vastaa

   0
  2. Voi kiitos!! Jään odottamaan :) Vaikka soft liquid -pullo on aikaa sitten avattu, meinasin käyttää sen loppuun koska tuoksu ei ole muuttunut :D

   Vastaa

   0
  3. Äsch - työhuoneelta löytyi vain sävy 03, ja kotona mulla oli 01. Olen varmaankin antanut 02:n pois jollekin kaverille.

   Jos haet lämpimään taittavaa sävyä, sitten vaihtoehdot uudessa Hyaluron Liquidissa ovat 01 tai 03. Tummemmat ovat varmasti jo liian tummia sinulle, ja 02 Cool Ivory on viileä. Sanoisin, että testaa sävy 01. Se tosin menee lähemmäs Lolon Blondieta vaaleudessaan. Mulle 03 menee nyt talvisävynä, joten ehkä se menisi sinulle kesäsävynä..?

   Vastaa

   0
  4. Täytyy testailla nuo sävyt. Voi myös olla että täytyy miksata sopiva noista kahdesta :) Joskus jostain Lumenen meikkivoiteesta sekoitin aina sopivan suhteessa kolme osaa vaaleaa ja yksi tummaa :D Onneksi näissä edullisemmissa on mukavampi lähteä kokeilemaan.

   Kiitos vaivannäöstä!

   Vastaa

   0
  5. Postasin aiheesta Instagramiin, ja siellä eräs kauneusvaikuttaja kertoi, että hänellä on Soft Liquidin sävy 02 sekä uusia Hyaluron Liquid -meikkivoiteita, ja hän lupasi verrata näitä ja kertoa oman näkemyksensä mikä sävy vastaa 02:sta ☺️

   Vastaa

   0
  6. Kaisa laittoi videoswatchin jossa Soft 02 ja uusi Hyaluron 02 rinnakkain, nykyinen 02 on paljon vaaleampi (ja odotetusti viileämpi) kuin Softin 02. Nykyinen 03 on siis lähempänä Softin 02:sta, mutta jos käytät talvisävynä Lolon Blondieta, Hyaluron Liquid 03 ei ainakaan sovi sinulle talveen, on reiiilusti tummempi.

   Vastaa

   0
 5. Voisitko vielä ystävällisesti tehdä testimeikin Divine Blue-luomiväripaletilla? Itseäni nuo sinisävyiset kiinnostavat ja testimeikistä näkisi mukavammin miten nuo sävyt asettuvat. Kiitos etukäteen, jos jossain vaiheessa ehdit :)

  Vastaa

  0
 6. Heippa, mä en keksi mihin käyttäisi Soft Eyeliner sävyä 6 White? Keksitkö sä, mihin kirkasta valkoista voi käyttää? Silmiin, huuliin? ;)

  Vastaa

  0
  1. Alaluomen sisärajaukseen nude-kajalin tavoin, kuten mulla on tuossa Lovely Nude & Berry Nude -lookissa :) Vaalea sävy alaluomen sisärajauksena virkistää ilmettä ja luo vaikutelman isommista silmistä. Valkoinen on toki kovempi sävy kuin ihonvärinen nude, mutta toimii sekin, ja voi toimia tietyn sävyisillä ihmisillä paremminkin kuin nude-sävy. Itse käytän joka päivä nude-sisärajausta, se on ihan must-osa mun perusmeikkiä :)

   Vastaa

   0
  2. Juu-u, nuden ymmärrän sisärajauksessa, itsekin käytän, mutta kirkas valkoinen on kyllä hoocee, kokeile vaikka. :):):) Toki, makuja on monia.

   Vastaa

   0
  3. mutta kirkas valkoinen on kyllä hoocee, kokeile vaikka. :):)

   Olenhan mä kokeillut, tässäkin postauksessa on kuva 😆 Mutta joo, olen kyllä samaa mieltä, että useimmille se on vähän liian kirkas sisärajauksena ja näyttää epäluonnolliselta.

   Sitten on myös ihmisiä, jotka tykkäävät käyttää valkoista rajauksena yläluomellakin :) Mulla oli Ahvenanmaan Folkhögskolanin luontokuvauslinjalla luokkakaverina tyttö, joka käytti joka päivä tällaista meikkiä: paksu valkoinen rajaus yläluomella. Pidin meikkiä erikoisena mutta jotenkin kummasti se sopi hänelle..! :) Pääasia että hän itse viihtyi tässä meikissä, se oli hänen tavaramerkkinsä. ☺️

   Vastaa

   0
 7. Hei!
  Huomasin että olit tehnyt postauksen luomiväripaletista kysyisin onko siinä yhtä voimakas tuoksu kuin Laveran luomiväreissä yleensä?
  Olen odottanut Laveralta pitempään vastausta ja luonnonkosmetiikan facebook-ryhmässäkään ei vielä ollut käyttäjiä. En haluaisi sokkona tilata netistä :)

  Vastaa

  0
  1. Mun mielestä näissä uusissa paleteissa ei ole minkäänlaista tuoksua, mä en ainakaan haista sellaista.

   Vastaa

   0
 8. Monta vuotta blogia lukeneena TÄMÄ oli se postaus, joka pakotti kommentoimaan. :D Kun päästiin Glossy lips-huulikiiltoihin, parkaisin ääneen. Omistan tuotetta viidessä eri sävyssä ja....

  Lopetettavista Magic Red ja Berry Passion on nimenomaan olleet henkilökohtaiset suosikit! Etenkin Magic Red on ollut helppo keino huijata näyttävä huulimeikki, joka kuitenkin tuntuu täysin luonnolliselta. Inhoan huulipunan tuntua huulilla. Millään nestemäiselläkään huulipunalla en ole saanut yhtä miellyttävää lopputulosta kuin Laveran huulikiillolla, mistä syystä niitä on tullut hankittua useita. Pitänee hamstrata kaikki vastaantulevat yksilöt....

  Tämä on jo toinen kerta, kun näin käy. Aikoinaan Yves Rocherilla oli valikoimissaan todella pigmenttinen kirkkaanpunainen huulikiilto, josta sain jatkuvasti kehuja ja kyselyitä. Kun se lopetettiin, löysin tuon Laveran kiillon. Ja nyt sitten tämä. :D

  Onneksi Delicious Peach jatkaa valikoimissa muuttumattomana! Itselleni se on ollut täydellinen "My lips but better"-sävy. Hazel Nuden uudistus on mieleinen. Olen aiemmin karttanut kyseistä sävyä juuri tuon liilan vivahteen takia. Nyt luultavasti tulee ostettua sekin.

  Vastaa

  0
  1. Pitänee hamstrata kaikki vastaantulevat yksilöt….

   Näitä saa nyt puoleen hintaan (4,25€) Natural Goods Companyn outletista:

   https://naturalgoodscompany.com/tuote/lavera-glossy-lips-huulikiilto-65ml/

   Vinkkinä! :)

   (Ja harmi, että juuri sun suosikit lopetetaan....😔 Itsellekin tuttua erityisesti silmämeikinpoistoaineiden saralla... lähes kaikki suosikit lopetettu, ja mun silmät on tosi herkät joissa toimii vain harvat koostumukset ilman kirvelyä.)

   Vastaa

   0
 9. Just on vanha Soft Liquid- meikkivoide loppumassa 😭 Siinä käytin sävyä 03 Honey Sand, joten oiskohan tässäkin 03 hyvä sävy, sama jota itse käytät? 🥰
  Ei näyttänyt hirveästi eroa olevan, mut tiedustelen kuitenkin jos oot itse soft liquidista käyttänyt eri sävyä.

  Miulla on iho siis aikalailla keltaiseen taittava, ja tuo Honey Sand on ollut ensimmäinen meikkivoidesävy ikinä missään tuotteessa, joka on sopinut erinomaisesti kesät ja talvet. Joten olen järkyttynyt sen katoamisesta 🥲 Kiitos ihanasta postauksesta! ❤️❤️❤️

  Vastaa

  0
  1. Just on vanha Soft Liquid- meikkivoide loppumassa 😭 Siinä käytin sävyä 03 Honey Sand, joten oiskohan tässäkin 03 hyvä sävy, sama jota itse käytät? 🥰

   Mä en enää muista, mikä sävy mulle sopi Soft Liquidista. 😔 Mutta luulen, että se oli 02, jota minulla on kasvoillani myös blogin Soft Liquid -esittelypostauksessa. Nykyisen Hyaluron Liquidin ja Soft Liquidin numeroita ei siinä mielessä pysty vertaamaan suoraan, että Softissa oli myös sävy 00, Hyaluronissa numerot alkavat 01:sta. Näin ollen Softin 02 saattaa olla lähellä Hyaluronin 03:sta. Softin 03 taas ei todennäköisesti osu ihan yhteen Hyaluronin 04:n kanssa, koska minusta Softin 03 oli lämmin ja Hyaluronin 04 taas on viileä.

   Kun sinulla on lämpimän sävyinen eikä ihan vaaleista vaalein iho, vaihtoehdot Hyaluron-meikkivoiteessa ovat 03, 05 tai 06. Kun katson kuvia, Softin sävyt näyttävät paljon kellertävämmiltä kuin Hyaluronin. Voi olla, ettei Hyaluronista siis löydy yhtä sopivaa sävyä sinulle kuin mitä Softin 03 oli. Pääsetkö esim. Sokokselle tai Ruohonjuureen testaamaan sävyjä..?

   Vastaa

   0
 10. Minua on Laveran meikkivoiteet kiinnosteelleet, mutta nyt viimein kotiutin tuon Hyaluron liquidin. Peittää hyvin eikä mene huokosiin. Mutta on niin rasvainen. Kiiltelee ja jää tuntumaan iholle. Vaatii puuterin ja voide imaisee sen. Alkaa päivän mittaan kiiltelemään. Sen hoidan puuteripaperilla ja korjaan nenänpielet puuterilla. Eli vähän työlästä tämän kanssa. Mutta on illalla kuitenkin onneksi ihan hyvän näköinen koska ei varsinaisesti kulu pois.
  Mutta testailen nyt jonkin aikaa. Talvella voisi toimia kun iho kuivempi .

  Vastaa

  0
  1. Kokeile levittää Beautyblenderillä (tai muulla "munasienellä", ei tarvitse olla juuri Beautyblender!)

   Kostealla munasienellä saa paksunkin tuntuisen tai rasvaisen meikkivoiteen levittymään ohuesti, ja ohuemmalla kerroksella rasvaisuuden vaikutelma on paljon miedompi. Mä suosittelen munasientä aina ja kaikille, jos meikkivoiteen levityksessä on ongelmia.

   Laveran meikkivoide on tosiaan nyt selvästi hoitavampi ja emollienttisempi kuin aiemmin, ja sitä kannattaa levittää hyvin pieni määrä kerralla. Se on tosi riittoisaa ja liian isolla määrällä tulos on minunkin iholla kiiltelevä. Pienellä määrällä kerrallaan tulos on todella kaunis.

   Vastaa

   0
 11. Odotamme arvosteluasi uusista Lavera Quartz-, Cream Glow- ja Comfort Matt -huulipunaista. Terveisiä Espanjasta.

  Vastaa

  0
  1. Nämä ovat näillä näkymin tulossa Suomeen kesän jälkeen :) Näyttävät kyllä superihanilta kuvissa, olen niitä jo Laveran kuvapankissa ihaillut. 😍

   Vastaa

   0
 12. Hei, selasin sun eri postauksia meikkivoiteista. Kysyisin neuvoa 43-vuotiaan iholle, missä jo esim. syvät marionettijuonteet :(
  BB-voiteet, kalliit kosteuttavat Estée Lauderit ym. on testattu, mutta KAIKKI saa juonteet näyttämään entistä syvemmiltä ja erottuvat vaan enemmän.
  Onko sulla antaa mitään vinkkiä tähän ongelmaan?

  Vastaa

  0
  1. Moikka Satu-Maria,

   Ikävä kyllä en osaa auttaa tässä. 😔 Osaan ainoastaan sanoa, että paksummat meikkivoiteet korostavat juonteita, ja ohuet seerumimeikkivoiteet tuovat niitä vähiten näkyviin. Mitään esimerkkimeikkivoidetta en kuitenkaan osaa antaa, koska en ole enää 10 vuoteen tehnyt asiakasmeikkauksia ja omalla ihollani käytän hyvin erilaisia meikkipohjia (joko mineraalipohjaa tai ns. keskitäyteläisiä meikkivoiteita).

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)