16.05.2021

Novexpert Pro-Collagen - hidastamisen puolesta

Tänään jatkuu juttusarjani Novexpertin ihonhoitolinjoista. :)

Nyt vuorossa Novexpertin anti-age-linja joka kantaa nimeä Pro-Collagen. Linja on hyvin pieni ja sisältää vain kolme tuotetta. (...Nyt kun ollaan monta päivää marinoiduttu ihanassa auringossa, on kenties hyvä aika katsastaa anti-age-tuotteita..! 😅)

Disclaimer: teen töitä sarjan parissa ja saanut tuotteet töistä.

Miksi vain kolme tuotetta..? Novexpert on hyvin omintakeinen sarja, ja lähestymistavassaan jossain mielessä jopa epäkaupallinen; he julkaisevat tuotteita vain, kun ne kattavat kehittäjien mielestä aidon tarpeen, ja/tai vastaavat kehittäjien brändille asettamia korkeita laatustandardeja. Novexpert ei sisällytä sarjaansa tuotteita, joilla ei ole selkeää omaa funktiota ja perustetta olla mukana. Niinpä Pro-Collagen-sarjasta esimerkiksi puuttuvat puhdistustuotteet ja seerumi, koska Novexpertilla on jo ikääntyneelle iholle erinomaisesti soveltuvat putsarit ja seerumit toisissa sarjoissaan. :)

Tykkään valtavasti tästä lähestymistavasta. 👍 Kaikki Novexpertin tuotteet ovat hyvin tarkoituksenmukaisia.

Katsotaanpa sitten, millaisen ratkaisun Novexpert on kokannut ikääntyneelle iholle :)

HITAAMMIN ON PAREMMIN

Mielenkiintoisesti, Novexpertin filosofia, tai anti-age-teknologia, on melkein päinvastainen kuin valtaosalla kilpailijoista anti-age-tuotteiden markkinoilla. Perinteisesti anti-age-tuotteilla pyritään nopeuttamaan solunuudistumisprosesseja. Novexpertin Pro-Collagen tuotteet pyrkivät päinvastoin hidastamaan solujen prosesseja. Tällä on suotuisia vaikutuksia solujen terveyteen, mutta ennen kuin menen näihin vaikutuksiin, kerron muutamia solutason syitä ihon ikääntymiseen.

Näitä ovat kollageenin tuotannon vähentyminen, hapettumisstressi, glykaatio, kantasolujen väheneminen, solumutaatiot (virheellisesti jakautuvat solut) ja solujen sisäisen korjausmekanismin hidastuminen.

(Osallistuin kahden tunnin intensiivikoulutukseen tähän sarjaan liittyen, ja Novexpertille ominaisesti koulutuksessa mentiin niin diippeihin tieteellisiin juttuihin solubiologian ja biokemian tasolla, että pakko myöntää, että kaikkea oli mahdoton omaksua ei-akateemisella taustalla..! 😀)

Novexpertin tutkijatiimin oivalluksia sarjaa kehittäessä oli, että hidastamalla solujen prosesseja, vähenee myös virheellisten solujen määrä. Ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen vaikuttaa enemmän solujen laatu kuin määrä. Novexpertin innovaation mukaan: kun vähennetään virheellisten solujen määrää, hidastetaan ihon ikääntymisen merkkejä tehokkaammin, kuin jos buustataan solujen tuotantoa pyrkimättä vaikuttamaan virheellisten (uusien) solujen syntymiseen.

Ahh, tämä on niin mielenkiintoista, mutta vähän turhankin monimutkainen asia avattavaksi blogipostauksen formaatissa. Yksinkertaistettuna: Pro-Collagen-sarjan päätähti, Novexpertin itse kehittämä ja patentoitu Novaxyline-yhdiste, vaikuttaa soluprosesseihin vähentämällä solunjakautumisessa syntyviä virheitä sekä buustaamalla autofagiaa, eli solujen omaa kierrätys- ja puhdistusmekanismia, jonka kautta vanhat ja vioittuneet ihosolut poistetaan kuormittamasta systeemiä.

Kosmetiikka on kaikessa pinnallisuudessaan välillä todella sivistävää 😍, ja oli supermielenkiintoista oppia Pro-Collagen-sarjan myötä erityisesti autofagiasta. Tämä solujen oma korjausmekanismi löydettiin niinkin hiljattain kuin vuonna 2016, ja löydöksen tehnyt japanilainen tutkija Yoshinoro Ohsumi palkittiin Nobelilla.

Ylen artikkelista viiden vuoden takaa luin, että Ohsumin löydökset "tuovat ennen pitkää uutta myös ikääntymistutkimukseen." (Jep, perehdyin aiheeseen myös Novexpertin koulutuksen tuolla puolen.. :D)

"Mekanismi puhdistaa solujen ylikuormaa. Mitä pidempään tämä mekanismi saadaan pysymään aktiivisena, sitä pidempään ikääntymistä pystytään pidentämään."

Jep. Ja nyt autofagiaan liittyvät löydökset näkyvät Novexpertin ihonhoitotuotteiden teknologiassa.

ANTIOKSIDANTTEJA JA AMINOHAPPOJA

Novaxyline on Pro-Collagen-tuotteiden pääaktiiviaine, mutta tuotteissa on myös aimo annos muita hyviksiä erityisesti antioksidanttien muodossa; granaattiomenan uutetta, vihreää teetä, maarianohdaketta, parsakaaliuutetta, olkikukan uutetta, vihreää ja ruskeaa levää sekä fytiinihappoa. Novaxyline-yhdiste, joka pohjautuu sokeriin ja levään, on itsessäänkin antioksidanttinen.

Aminohappojen jengistä mukana on alaniinia ja l-arginiinia, jotka ehkäisevät glykaatiota ja suojaavat kantasoluja.

Tottakai voiteissa on myös kosteuttavia aineita, kuten hyaluronihappoa, aloe veraa, glyserolia ja trehaloosia :)

Pro-Collagen? Eli mikä ainesosa sitten vaikuttaa kollageeniin? Se on ruskea leväyhdiste.

Sarjassa on kolme tuotetta, tai oikeastaan kaksi: kasvovoide ja silmänympärysvoide. Kasvovoiteesta on Novexpertille tuttuun tapaan kaksi koostumusta.

FLUID - normaalille iholle, rasvapitoisuus 15%.

CREAM - kuivalle iholle, rasvapitoisuus 23%.

Hinta: 39,95€ / 40 ml. (Tällä hetkellä Joliella -30% alennuksessa: Fluid 28€ ja Cream 28 €. Kampanja voimassa 23.5. asti. Kaikki Novexpert-tuotteet -30%. 🙂)

Kummassakin koostumuksessa on samat, vaikuttavat (yllä luetellut) anti-age-aktiiviaineet, vain rasvojen osuus on erilainen. Kevyemmässä Fluid-voiteessa on auringonkukansiemenöljyä, Cream-voiteessa lisäksi sheavoita, makadamiansiemenöljyä ja skvalaania. Kumpikin voide on ohut ja levittyy miellyttävästi ja notkeasti, Cream vain jättää selvästi hoidetumman pinnan ihoon.

Pro-Collagen-silmänympärysvoiteessa on kevyt valoaheijastava efekti. Sävy voi näyttää ennen iholle levittämistä todella hohtavalta, mutta sitä se ei ole, vaan tulos on hienovarainen. Täyteläisyystasoltaan silmänympärysvoide on kevyt ja vähärasvainen. Se imeytyy hetkessä ja sisältää sarjan signature-ainesosien lisäksi myös ihoa välittömästi napakoittavaa baobab-uutetta.

Hinta: 36,50€ / 15 ml. (Jolien kamppiksessa 25,90€ 23.5. asti.)

(Jos saan esittää Novexpertille toiveen, toivoisin sarjaan täyteläisempää ja pehmentävämpää silmänympärysvoidetta.🙏🏻)

Ja lopuksi tuoksusta; Pro-Collagen-kasvovoiteissa on hyvin novexpertmainen pehmeän makea tuoksu, jopa hieman jälkiruokamainen. Silmänympärysvoiteessa tuoksu on paljon miedompi. Tuoksut ovat hypoallergeenisia.

Miltäs kuulostaa? :) Meneekö "autofaagit" yli hilseen..? Jos solubiologian tunnit ovat jääneet väliin, voi Novexpertin anti-age-tuotteet nähdä vain lempeänä, antioksidanttisena vaihtoehtona ihoa potentiaalisesti ärsyttävämmille, happo- tai retinoliteknologian sisältäville anti-age-voiteille, jotka eivät sovi kaikille. Novexpertin tuotteet on formuloitu sopimaan herkälle iholle sekä imettäville ja raskaana oleville. Ne ovat vegaanisia ja Ecocert-sertifioituja.

Aiemmat Novexpert-sarjaesittelyni:

Hyaluronic Acid - täytettä ja intensiivistä kosteutta väsähtäneelle, veltolle ja kosteusköyhälle iholle
C-Vitamiini - antioksidanttista ja heleyttävää hoitoa samealle ja tukkoiselle iholle
Trio-Zinc - syväpuhdistavaa anti-age-hoitoa aikuiselle epäpuhtaalle iholle
Magnesium - hellää ja rauhoittavaa hoitoa herkälle ja kuivalle iholle

25 comments on “Novexpert Pro-Collagen - hidastamisen puolesta”

  1. Tosi jännää, että autofagiaa hyödynnetään sarjassa! Hitsi, kun olisi päässyt mukaan koulutukseen...! Ja kerrankin sarja, joka heti kättelyssä ilmoittaa sopivansa myös raskaana oleville.🌸

    Vastaa

    0
  2. Hei satuitkin juuri kirjoittamaan Novexpertistä, kun mulla ollut mielessä muutama kysymys koskien C-vitamiiniseerumia. Ja kiitos tämän sarjan esittelystä, olen jo yhden tuotteen sarjasta ottanut käyttöön.

    Eli olen ymmärtänyt, että tätä c-vitamiiniseerumia voi tai jopa suositellaan käyttämään kesällä auringon haittavaikutusten takia. Itselläni on kuitenkin iskostunut jostain mieleen, että c-vitamiini ei sovi auringon kanssa (herkistää, aiheuttaa maksaläiskiä tms.) tai että sen käyttö vaalentaa ihoa (en halua rusketuksesta kuitenkaan täysin eroon :D).

    Seerumin yhteydessä kuitenkin taidettiin mainita, että on sellainen koostumus, että tuotetta voi käyttää auringon yhteydessä tms. Ajattelin nyt kysyä kokemuksia ja tietoa sinulta. Oletko käyttänyt seerumia jatkuvasti, vain kesällä/talvella, kuuriluontoisesti? Mietin nyt uskallanko avata putelin vai jätänkö syksyyn, meneekö tuote miten nopeasti vanhaksi? Kiitos :)

    P.S Myöhästyin totaalisesti Luonnonkosmetiikkapäiviltä mutta kerkesin bongata tämän putelin sunnuntaina ja löysin sen sattumalta vielä edullisemmin muualta(!)

    Vastaa

    0
    1. Hei Iines,

      Aloitan kertomalla, että Novexpertin C-vitamiiniseerumia voi huoletta käyttää aamuin illoin ympäri vuoden, myös kesällä :) Se ei herkistä ihoa auringolle. Päinvastoin, C-vitamiini auttaa korjaamaan ihon valovaurioita sekä antaa myös jonkin verran suojaa UV-säteilyn haittoja vastaan (ei kuitenkaan samalla lailla kuin aurinkovoiteet).

      C-vitamiiniseerumeihin usein liitetty huoli valoherkistävyydestä liittyy eri C-vitamiiniyhdisteiden vaatimaan pH-arvoon. Jotkin C-vitamiiniseerumit on formuloitu niin alhaisen pH:n tasolle, että hapan pH aiheuttaa ihon valoherkkyyden. Itse C-vitamiini ei siis herkistä ihoa UV-säteilylle, vaan tuotteen alhainen pH tekee sen.

      Novexpertin C-vitamiinibuusterissa on käytetty innovatiivista ja erittäin stabiilia C-vitamiiniyhdistettä, joka ei vadi superalhaista pH-tasoa vaikuttaakseen. Näin ollen sitä on täysin turvallista, ja jopa rohkaistavaa, käyttää kesällä :)

      Eli avaan ihmeessä putelisi! ☺️

      Vastaa

      0
    2. Olipa selkeä selitys, nyt ehkä jää munkin muistikeskukseen tämä kuvio :D Oon siis kans jostain syystä jääny epäselvään tilaan tuon c-vitamiinin ja auringon yhdistelmästä.

      Mutta lisäkysymys, mistäs kuluttaja tuon sitten tunnistaa, että kumpaan ph-luokkaan tuote kuuluu? Esim se uusi L300 c-vitamiinvoide?

      Vastaa

      0
    3. Valitettavasti kuluttaja ei sitä voi tunnistaakaan 😔 Tässä on vain lähtökohtaisesti luotettava valmistajan antamiin käyttöohjeisiin. Jos tuotteen käyttöohjeissa neuvotaan suojaamaan iho UV-suojatuotteella käytön jälkeen, kyseessä on todennäköisesti alhaisen pH:n tuote, jos ohjeissa ei ole mainintaa UV-suojatuotteesta, voi olettaa, että koostumus ei herkistä ihoa auringonvalolle.

      "Vakavastiotettavat" valmistajat ilmaisevat tuotetiedoissa selkeästi, tuleeko iho suojata UV-säteilyltä tuotteen käytön jälkeen, ja voiko tuotetta käyttää vapaasti aamuin/illoin. :)

      Olen itse siinä käsityksessä, että ainakin puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo (incinimi L-ascorbic acid tai pelkkä ascorbic acid) vaatii happaman ympäristön toimiakseen, joten jos käytän askorbiinihappoon perustuvaa tuotetta, suojaan kyllä ihon aurinkosuojavoiteella käytön yhteydessä. :) Moni C-vitamiinijohdannainen taas ymmärrykseni mukaan ei vaadi yhtä hapanta ympäristöä.

      Mielestäni L300-sarjan C-vitamiinituotteiden käyttöohjeissa ei mainita ihon suojaamista auringolta käytön yhteydessä. En löydä Googlellakaan mainintaa, että L300-sarjassa käytetty askorbyyliglukosidi, tai sitä sisältävät tuotteet, vaatisivat UV-suojan käyttöä.

      Vastaa

      0
    4. Olen itsekin miettinyt tuota. Kiitos kun kerroit, että auringolta suojautuminen liittyy nimenomaan c-vitamiiniin. Hyvä tietää, että se liittyy itse voiteeseen ja c-vitamiinin mahdolliseen stabiloimistarpeeseen. The Ordinaryn Askorbyyliglukosidituotteen ph-arvo on näköjään 6-7, joten se lienee emäksisempi kuin iho on perus-ph, eli lienee turvallinen auringossa. :)

      Vastaa

      0
    5. The Ordinaryn Askorbyyliglukosidituotteen ph-arvo on näköjään 6-7, joten se lienee emäksisempi kuin iho on perus-ph, eli lienee turvallinen auringossa. :)

      Siltä kuulostaa :) 👍

      Vastaa

      0
    6. Taas kerran huomaan, että kannattaa lukea karkkipäivän kommentteja. Käyttämäni Skin treatin c-vitamiiniseerumi ilmoittaa ph-arvokseen 6,7. Enpä olisi tätäkään osannut ajatella ilman blogiasi. Tosin kyllä suojaan ihon auringolta joka tapauksessa, etenkin näin keväällä/kesällä.

      Vastaa

      0
  3. Wau! Toisaalta pidän tästä lähestymistavasta - minimalistinen tuotefilosofia, jossa ei ole energiaa tuhlattu 'ylimääräisten' vaihtoehtojen kehittämiseen. Toisaalta taas, - monipuolisuus ja valinnanvara on myös vahvuus. (Paula's Choice lukuisine kermaisine kuivalle iholle sopivine putsareineen... ajatuskin jo hengästyttää..!) Ihanteellisen putsarin ja kasvoveden löytyminen ei ole aina niin helppoa...
    Kaikille filosofioille on toki kosmetiikkamaailmassa ystävänsä, joten olen varma tämän vetoavan moniin, joita liian suuri valikoima ahdistaa..
    En osaa sanoa, kummalle janan päädylle itse olisin kallellani..Hmmm.

    Vastaa

    0
  4. Vielä autofagiasta.. kuulostaa erittäin kiinnostavalta idealta. Mietin vain, kuinka tehokkaasti Nobelin palkinnon voittanutta tieteen uutta löytöä on oikein voitu sarjassa hyödyntää, kun hintaluokka on kuitenkin melko kohtuullinen...
    Olen itse todella skeptinen niitä lukuisia tuoteväitteitä kohtaan, joissa luvataan nopeuttaa ihon solujen uusiutumista (EGF proteiini ym...!).. Todellisuudessa - mikäli soluihin voitaisiin vaikuttaa radikaalisti, kyse olisi todella suuresta terveysriskistä. Kukaanhan ei voisi etukäteen tietää, miten solut lähtevät kasvuun: terveinä vai mutatoituneina syöpäsoluina?
    Siksi on tervettä, että jokin sarja tuo filosofiallaan vastapainoa koko EGF-intoilulle.. tosin tuskinpa heidänkään tuotteillaan ihon omiin prosesseihin voidaan mitenkään merkittävästi vaikuttaa... :D
    Ainoastaan retinoideilla ja C-vitamiinilla lienee kyllin huomattava, tieteellisesti todettu teho. (peptidejä ja muita tehotippoja vielä tutkitaan..)

    Vastaa

    0
    1. Mietin vain, kuinka tehokkaasti Nobelin palkinnon voittanutta tieteen uutta löytöä on oikein voitu sarjassa hyödyntää, kun hintaluokka on kuitenkin melko kohtuullinen…

      Tässähän ei sinänsä hyödynnetä teknologiaa, jonka nobelisti on keksinyt, vaan tietoa, joka on tullut esiin tuon nobelistin keksinnön kautta. En näe, että autofagia-tiedon hyödyntäminen olisi peruste korkealle hinnalle, yleensä hintaa nostavat kalliit tai harvinaiset raaka-aineet, kalliit pakkausvalinnat tai brändäys. Mutta saan silti kiinni ajatusketjustasi :)

      Todellisuudessa – mikäli soluihin voitaisiin vaikuttaa radikaalisti, kyse olisi todella suuresta terveysriskistä. Kukaanhan ei voisi etukäteen tietää, miten solut lähtevät kasvuun: terveinä vai mutatoituneina syöpäsoluina?

      Juuri näin. Ennen Pro-Collagen-koulutusta en ollut koskaan tullut ajatelleeksi tätä. Olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksia tähän liittyen solujen uudistumista stimuloivien teknologoiden kehittäjiltä.

      Vastaa

      0
  5. Hei,
    sopivatko Novexpertin kaikki tuotteet raskaana oleville vai nimenomaan tämä pro-collagen-linja?

    Vastaa

    0
    1. Ihan kaikki Novexpertin tuotteet sopivat raskaana oleville :) Tämä on Novexpertin kehittäjille äärimmäisen tärkeä asia, eikä asiassa tehdä mitään kompromisseja.

      Vastaa

      0
  6. Mikä sinusta on Novexpertin silmänympärysvoiteista paras? Jos oikein ymmärsin, niin juuri esittelemäsi ei aivan yllä parhaiden sy-voiteiden kategoriaan.

    Vastaa

    0
    1. Itse asiassa Novexpertilta puuttuu kokonaan oman makuni ja ihotarpeeni mukainen silmänympärysvoide. Tai, voisi sanoa: brändiltä puuttuu ylipäänsä kosteuttava silmänympärysvoide, ja odottaisinkin, että he jossain vaiheessa lanseeraavat sellaisen.

      Tällä hetkellä valikoimassa on vain kaksi silmänympärysvoidetta: ihoa napakoittava ja kirkastava "tuhkimogeeli", Vitmamin C-linjan Radiance Lifting -sy-voide sekä tässä jutussa esitelty, juonteita häivyttävä Pro-Collagen-sy-voide. Kumpikaan ei ole superkosteuttava eikä etenkään pehmentävä, kaipaisin sarjaan rehellistä, kunnolla kosteuttavaa (sekä mielellään myös täyteläistä) silmänympärysvoidetta.

      Vastaa

      0
    2. Sy-voiteista puhuen... Lidlin Pomegranate-tuubi on varsinainen löytö! Hajustamaton, ravitsevan tuntuinen voide alle kympillä! Olet ehkä tämän maininnutkin...?
      (Kuinkahan mahtaa vertautua siihen Tokmannin myymään Pomegranate-sy-voiteeseen..? näin sen tänään..)

      Niitä muita sarjan voiteita en ole testannut, mutta veikkaan Lidlin tuotteen kyseessä ollessa aika tujusti maustettu...

      Vastaa

      0
    3. Onko tuo Pomegranate-silmänympärysvoide Lidlin luonnonkosmetiikkasarjasta, vai ei-luonnonkosmetiikkaa..? Mä testasin Cien Nature-sarjan Pomegranate Eye Creamin kolme vuotta sitten kun sarja lanseerattiin, ja kirjoitin arviossani näin:

      "Voide on ohut ja aika arkisen tuntuinen. Se ei riitä kunnolla kosteuttamaan silmänympäryksiäni, valitsen mieluummin vähän täyteläisemmän voiteen."

      Onkohan koostumusta muutettu tämän jälkeen..? Tai ehkä puhut jostain Lidlin toisesta Pomegranate-silmänympärysvoiteesta, ehkä heillä on sellainen ei-luonnonkosmetiikkasarjoissaan...?

      Vastaa

      0
    4. Sorry! My bad, my brain crash down!

      Sekoitin tämän jostain syystä tosiaan siihen Tokmannissa myytävään Cosmenature-sarjaan, siinä todella on Pomegranate-linja.

      Lidlin erinomainen sy-voide on uudesta Honey Age-linjastosta (For Mature, Dry Skin).. ja on todella ravitsevan ja hoitavan tuntuinen.
      Muita voiteita en harkinnut, niissä todennäköisesti on hajustetta.. ja Cienin hajusteet eivät yleensä ole miellyttävimmästä päästä, ennen kuin niihin tottuu :D

      Jos tuntu on yhtään samaa luokkaa sy-voiteen kanssa, niin se haju melkein menisi siinä sivussa.

      Vastaa

      0
    5. Oih, kuulostaa siltä että täytyy hakea Honey Age -sy-voide testiin..! 🤩 (Jo pelkkä nimi 'Honey Age' saa minut kiinnostumaan..! 😄)

      Vastaa

      0
    6. Uusimmassa Lidlin tarjouslehtisessä on esittelyssä kokonainen Cien Pomegranate-sarja (punainen paketti).. En ole varma, onko kyse samasta koostumuksesta, johon itse olet aikanaan tutustunut, mutta tuotearsenaali on aika kattava.

      Vastaa

      0
    7. Okei, täytyypä vilkaista seuraavalla Lidlin reissulla onko tämä jokin uusi Pomegranate tai vanhaa vain laajennettu. :) Mun mielestä tuossa Lidlin Nature-sarjassa ei ole tapahtunut mitään sitten sen lanseerauksen... Päinvastoin sarjan hyllytila on jopa pienentynyt, tai sellainen vaikutelma mun silmiin on muodostunut kun kulkee Lidlissä ihonhoitohyllyn ohi. Eivät he ainakaan mitenkään näkyvästi kohota luonnonkosmetiikkaansa esiin.

      Vastaa

      0
  7. Ehkä pitäisi vielä antaa tälle mahdollisuus. Hakusessa kun on luonnonkosmetiikan anti age -päivävoide Sain creamia testiin, mutta en tykännyt sen tuoksusta. Mutta oon huomannut, että lopulta tuoksuihin tottuu. Whamisan deep rich toner tuoksuu jo neutraalilta, vaikka alkuun en tykännyt uudesta tuoksusta lainkaan. Samoin voisin sittenkin ostaa toisen pullon Cattierin kasvovettä, vaikka se oli aluksi mun mielestä ihan järkyttävän hajuista :D Tän creamin tuoksu kuitenkin oli aika mieto. Huomaan vaan kaipaavani ihanaa tuoksua. Se on kuitenkin oleellinen lisä tuotteen tuomaan elämykseen.

    Vastaa

    0
    1. Whamisan deep rich toner tuoksuu jo neutraalilta, vaikka alkuun en tykännyt uudesta tuoksusta lainkaan.

      🙂👍

      Samoin voisin sittenkin ostaa toisen pullon Cattierin kasvovettä, vaikka se oli aluksi mun mielestä ihan järkyttävän hajuista :D

      😄😄👏

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat