30.03.2021

Vain yksi

Mun versio klassisesta "mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle" -leikistä. :)

Jos saisin valita vain yhden ainoan tuotteen per kosmetiikkakategoria, mikä se olisi? 

Olen antanut tämän jutun muhia pääni perukoilla jo useita viikkoja. Muutaman kategorian tuotteet olivat itsestäänselviä, eivätkä vaatineet juuri lainkaan miettimistä. Toisissa oli useita vaihtoehtoja ja yhteen kategoriaan en meinannut millään saada valittua Sitä Yhtä.

Aloitetaan kaikkein helpoimmasta tuotteesta :)

SHAMPOO - Yves Rocher Low Poo

Tämä oli kaikkein helpoin valinta, sillä minulla on ollut viimeiset vuodet vain pari hassua lempishampoota. (Bruns on toinen niistä.)

Vaihdettuani Curly Girl -metodiin ja hiuspohjani lakattua rasvoittumasta, shampoovalintojani ohjaa sulfaatittomuus, kosteuttavuus ja hellävaraisuus. Yves Rocherin Low Poo on vaahtoamaton, voidemainen shampoo. Tuntuu periaatteessa siltä, kuin pesisi hiukset hoitoaineella. Hiuspohjani jää supermiellyttävän ja puhtaan tuntuiseksi. Toivottavasti tämän valmistusta ei koskaan lopeteta!

HOITOAINE -Yves Rocher Repair Detangling Balm. (Kuvassa oikealla. Muutkin sarjan hoitoaineet ovat todella hyviä.)

Tähän kategoriaan oli tosi monta tuotetta tyrkyllä, mutta lopulta päädyin kuitenkin uskolliseen Yves Rocheriin. Repair-hoitis on ollut mun suursuosikki ilmestymisestään saakka, ja siitä on jo kahdeksan vuotta. Silikoniton, täyteläinen ja tehokkaasti pehmentävä, silottava ja selvittävä hoitis sisältää manteli- ja jojobaöljyä, pantenolia ja kaksi kvattia (ne, jotka selvittävät 👌)

MUOTOILUTUOTE JA HIUKSIIN JÄTETTÄVÄ HOITOAINE - Bruns Nr 18 Balsam Spray ja Nr. 14 Hair Souffle.

Näillä pärjäisin vaikka loppuelämän. Curly Girl -metodiin siirryttyäni en käytä enää muita muotoilutuotteita kuin geeliä, ja Brunsin Nr. 14 Hair Souffle (tai alkuperäiseltä nimeltään Hårsufflé på svenska) on hoitava ja kosteuttava sellainen. Se erottelee kiharat nätisti eikä jätä hiuksia yhtään tahmeiksi tai jäykiksi.

Oikeastaan Ekopharman Minttu-geeli on mun ykkössuosikki, mutta Brunsin geeli on lähestulkoon yhtä hyvä, ja siinä on järkevämpi pumppupakkaus. (Ekopharman geeli on pakattu rasialliseen purkkiin ja tuote täytyy ottaa ulos lusikalla.)

Nr. 18 Balsam Spray on kevyt, hiuksiin suihkutettava leave-in-hoitoaine erinomaisilla hoitavilla ainesosilla (kationinen amidoamiini, kookosöljy, avokadoöljy, jojobaöljy, aloe vera). Tykkään sekoittaa tätä ja Hair Souffle -geeliä yhteen. Minulla on muitakin leave-in-suosikkeja, mutta ne ovat sellaisia, joiden valmistus on lopetettu. Bruns on yhä olemassa :)

HIUSÖLJY / HIUSTEN TEHOHOITO - Khadi Rose Repair Hair Oil

Khadin ruusuinen hiusöljy on fantastinen. Tuotteessa on lisäksi aromaterapeuttinen vaikutus, mikä on erittäin mieluisa bonus.

Kommenteissa kysyttiin hiusnaamio-valintaani, mutta koska tykkään nykyään yksinkertaistaa, vastaan, että mun hiusten tehohoito on yhtä kuin hiusöljy. En periaatteessa koe, että saan 'hiusnaamion' nimellä myytävästä tuotteesta sen intensiivisempää hoitotehoa kuin laadukkaasta hoitoaineesta tai hiusöljystä, tai näiden yhdistelmästä.

Mun kirjoissa on olemassa vain pari hiustenhoidon superainesosaa: kvatit (selvittävät ja silottavat), kookosöljy (pehmentää, kosteuttaa, vahvistaa) ja proteiinit (vahvistavat, kosteuttavat, "korjaavat"). Muutkin kasviöljyt kuten erityisesti oliivi- ja avokadoöljy ovat hyviä hiuksille, mutta kookosöljyn on tutkimuksissa todettu imeytyvän hiukseen kaikkein parhaiten ja sitä pidetään hiustenhoidon "kultaisena standardina".

Jos siis totta puhutaan, en kaipaa hiustenhoitotuotteisiini muita hoitavia ainesosia kuin minimissään kvatteja ja kasviöljyjä, muut ovat merkityksettömämpiä. Näin ollen en näe, mitä lisähyötyä 'naamion' nimellä myytävä tuote hiuksiini lopulta tuo, jos minulla on käytössäni hiusta kosteuttavia, vahvistavia, pehmentäviä ja silottavia laatuainesosia muissa tuotteissa. Khadin Rose Repair -öljy sisältää mm. kookos- ja oliiviöljyä 👌

PUTSARI - Mádara Purifying Foam

Tämä oli yksi vaikeimpia valintoja. Rakastan vaihdella putsareita ja lemppareita on pilvin pimein. Valitsen mielialan mukaan ylellisen tai arkisemman koostumuksen, hoitavamman tai syväpuhdistavamman, kuorivan tai öljyisen jne jne. Tuntui ensin mahdottomalta valita vain yksi.

Lopulta jäljellä oli kaksi finalistia, ihan uusi tuttavuus Neal's Yard Remediesiltä sekä 10 vuotta vanha suosikki Mádaralta. Lopulta päädyin Mádaran puhdistusvaahtoon, sillä se on mukavassa arkisuudessaan ja aina-miellyttävässä ihotuntumassaan luotettava. Olemmehan myös tunteneet toisemme jo yli kymmenen vuotta.

Mádaran Purifying Foam on käyttämistäni vaahdoista tosiaan siellä vähemmän ylellisen tuntuisten joukossa, sen koostumus ei ole erityisen liukasta ja kermaista tai upean tuoksuista, mutta sen pesuteho on moitteeton ja iho ei koskaan ikäänkuin kyllästy vaahdon ihotuntumaan. Kermaisen täyteläisissä vaahdoissa on se juttu, että iho jotenkin kyllästyy, jos se saa päivästä toiseen "juhlaillallisen", - jos ymmärrätte, mitä tarkoitan. Arkiruokaa jaksaa syödä joka päivä, mutta jälkkäreitä ja fine dining-aterioita ei :) Joskus arkisuus on kestävintä. 👍

KASVOVESI - Lavera Hydro Sensation Face Mist

Tämä oli myös tosi vaikea. Niin vaikea, että annoin lopulta itselleni luvan valita myös hoitava kasvovesi tai "hoitoneste", sillä vesimäiset kasvovedet ja hoitavat kasvovedet ovat minulle oikeastaan kaksi ihan eri tuotetta. (Lue kattava postaukseni kasvovesistä täältä.)

Tunnustus: vaihdoin tämän valinnan ihan viime tingassa. Olin jo valinnut Cattierin Rosee Florale Gentle Toning -kasvoveden, mutta lopulta Lavera tuntui kuitenkin vielä paremmalta tuotteelta kokonaisuutena. Laveran koostumus on hoitavampi ja liukkaampi kuin Cattierin, mutta "vesimäisempi" kuin esimerkiksi Whamisan Tonerit, jotka luokittelen suoraan hoitonesteiksi. Kasvovedellä tavoittelen kosteuttavuuden lisäksi myös raikkautta ja ihon virkistystä, ja sitä taas paksummat hoitonesteet eivät tuo samaan tapaan. Niillä on minulle ratkaisevasti eri funktio.

HOITONESTE - Whamisa Toner Orginal (tai Toner Deep Rich)

Ei ole kosteuttavampaa nestettä kuin Whamisan Tonerit. 🙏🏻  Ja vaikka yleisesti nostan blogissa aina Deep Rich -versiota, nyt uudistunutta Original-koostumusta testattuani olen todennut pitäväni sitä aivan yhtä hyvänä, ellen jopa parempana kuin Deep Richiä. Etenkin nyt, kun Deep Richin tuoksu muuttui olennaisesti. (Tykkään kyllä Deep Richin uudesta tuoksusta mutta Originalin tuoksusta vielä enemmän. Tuoksu on tärkeä ❤️)

Kumpikin näistä tuntuu ihollani aivan yhtä kosteuttavalta. Originalissa on 2% vähemmän glyserolia, minkä arvelen olevan mun ihon kannalta merkityksetön ero, kun kummassakin on kuitenkin yli 70% aloe veraa joka jo tekee näistä aivan mielettömän kosteuttavia.

SILMÄMEIKINPOISTOAINE - Cattier-miselligeeli

Olen aina vannonut geelimäisten silmämeikinpoistajien nimeen, ja Cattierin miselligeelin löydettyäni tämän kategorian voittaja löytyi.

Moni muu geeli poistaa meikin yhtä tehokkaasti, mutta koska Cattierin Pulpe Fondante on myös hoitava ja kosteuttava, ja toimii puhdistustuotteen ohella myös kosteuttavana tuotteena kasvoilla, on valinta selvä.

En koskaan lakkaa hämmästelemästä, miten luonnonkosmetiikan miselligeeli voi näin fantastisen hyvin poistaa myös synteettisen silmämeikin. Tämä on täydellinen tuote.

SEERUMI - Novexpert C-vitamiiniseerumi

Tämä valinta oli myös superhelppo: jos olisi pakko valita vain yksi ainoa seerumi jota käytän, se olisi ilman muuta Novexpertin C-Vitamiini-buusteri.

Yksi ja sama tuote kosteuttaa ja kirkastaa ihoa sekä puolustaa ihosoluja hapettumisvaurioilta, ja tätä myöten myös hidastaa ikääntymisen merkkejä. C-vitamiinin tiedetään myös kykenevän korjaamaan ihon aurinkovaurioita. Bonuksena älyttömän miellyttävä koostumus, joka tuntuu ja tuoksuu aivan ihanalta. En voi kehua tätä seerumia kylliksi.

KASVOÖLJY - Laponie Face Oil

Tähän kategoriaan olin ensin valitsemassa Urangin Glow Oilia, sillä se tuntuu ja tuoksuu niin ihanalta ja on aromaterapeuttinen. Muitakin finalisteja oli, kuten Mádaran Deep Moisture Oil sekä Evolven Miracle Facial Oil. Kaikille näille on yhteistä mm. ihana, elämyksellinen tuoksu.

Lopulta päädyin valitsemaan puhtaasti ainesosien perusteella Laponien. Se on tuoksuton, eli siinä mielessä kummallinen valinta kaltaiselleni tuoksufriikille. Laponien inci puhuu kuitenkin puolestaan.

Jos täytyy valita vain yksi ainoa öljy, silloin vaikuttavat enemmän itse öljyt kuin tuoksu, se on selvää. Laponien yksinkertaisen tehokas öljycocktail koostuu arganöljystä, kauraöljystä, ruusunmarjan siemenöljystä sekä vadelmansiemenöljystä: kasviöljyjen "dream team" ikääntyneelle iholle. Argan- ja ruusunmarjaöljy ovat tunnetusti ikääntyneen ihon kuningataröljyjä, ja antioksidantteja pursuavat marjansiemenöljyt ovat superhyviä mille tahansa iholle. Kauraöljy tunnetaan rauhoittavasta ja ravitsevasta vaikutuksestaan.

Tuotteessa ei ole mitään ylimääräisiä koostumusta muokkaavia tai tuoksuttavia ainesosia, vain täyttä hoitavuutta iholle.

KASVOVOIDE - Whamisa Double Rich Lotion

Kasvovoiteita käytän nykyään vähenevässä määrin, sillä hoidan ihoa mieluummin yhdistelmällä öljy & seerumi, mutta kyllä voiteillekin on yhä paikkansa. Valintani on silmää räpäyttämättä Whamisa. Whamisan voiteiden koostumukset ovat omaan makuuni aivan täydellisiä niin suorituksensa, ihotuntumansa, kosmeettisen miellyttävyytensä kuin ainesosaprofiilinsa perusteella.

Kuivunut ihoni rakastaa erityisesti Double Rich -emulsiota.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE - Mádara Smart Anti-Fatigue Eye Cream

Silmänympärysvoidekategoriassa minulla oli kolme finalistia, tai jopa neljä (Patyka, Bybi, Atopik, Mádara), ja tämä oli todella vaikea valinta. Olisin periaatteessa voinut valita minkä tahansa noista neljästä, mutta lopulta pakkausvalinta kutisti finalistit kahteen: Bybi ja Mádara. Bybin ja Mádaran voiteet on pakattu kätevään ja vähän tilaa vievään tuubiin, Patyka ja Atopik ovat kookkaammissa purkeissa.

Bybin ja Mádaran välillä ratkaisi lopulta... tuoksu. Mádaran Smart-voiteessa on miellyttävämpi tuoksu. Ainesosien puolesta Bybi olisi oikeastaan ollut vielä hitusen vakuuttavampi (bakuchiol..!), mutta lopulta nämä kaksi ovat miellyttävyydeltään ja toimivuudeltaan niin lähellä toisiaan, että annoin tuoksun ratkaista tällä kertaa.

Mádaran silmänympärysvoiteen esittelin viimeksi edellisessä postauksessa, joten sen speksit lienevät monella teistä tuoreessa muistissa. Kyseessä on medium-täyteläinen, antioksidanttinen, virkistävä ja juonteita häivyttävä silmänympärysvoide.

ANTI-AGE-TEHOAINE - The Ordinary Retinoidi-tiiviste

Joku saattaisi olla sitä mieltä, että seerumi ja anti-age-tehoaine kuuluvat samaan kategoriaan, mutta mä lasken ne erikseen, koska käytän niitä erikseen ja eri ihoalueellakin.

En koe tarvitsevani selkeää anti-age-hoitoa muualla kuin silmänympäryksillä, joten tälle alueelle olen valinnut anti-age-työkalujen järeimmän aseen: a-vitamiinin. Ei ole edelleenkään a-vitamiinin voittanutta, kun puhutaan juonteita ja ryppyjä silottavista kosmetiikan ainesosista. A-vitamiini on tutkituin, uskottavin ja toimivuudeltaan eniten tieteellistä todistetta kerännyt anti-age-aine, joten se on minulle selvä valinta. Onneksi ihoni myös kestää sitä loistavasti.

The Ordinaryn a-vitamiinitiivisteet (retinoli ja Granactive Retinoid) ovat markkinoiden halvimpia ja tehokkaimpia retinoidituotteita. Ostin melkein koko valikoiman ennen kuin The Ordinaryn retinoidituotteet jostain syystä hiipuivat Suomen markkinoilta, joten pärjäilen näillä hyvän aikaa :) Vaihtelen käytössä retinolin ja Granactive Retinoidin välillä. Käytän tiivisteitä ainoastaan silmien ympärillä ja otsalla.

NAAMIO - Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask

Jos pitää valita vain yksi naamio, valintani  on mutaa. 💪 Mudalla on iholla todella monipuoliset vaikutukset, joista huokosten syväpuhdistus ja supistaminen on näkyvin, muttei suinkaan ainoa hyöty. Muta tuo ihoon myös kosteutta ja vitamiineja, mitä moni ei yhdistä mutaan tai ylipäänsä syväpuhdistavaan hoitotuotteeseen.

Mutanaamion vaikutus ihollani on kymmenkertaisesti enemmän "tuhkimomainen" kuin millään kosteuttavalla naamiolla. Kun laitan kasvoille mutanaamion, näen eron ihossa välittömästi. Kosteuttava naamio ei tätä vaikutusta tuo. Mutanaamion jälkeen ihoni on tasainen, hehkuva ja jotenkin kiinteämmän näköinen, johtuen ehkä supistuneiden ihohuokosten visuaalisesta vaikutuksesta. Iho näyttää yksinkertaisesti terveeltä ja hyvinvoivalta. Rakastan mutanaamioita, ja Mádaran Detox on paras!

KUORINTA - Patyka Double Action Smoothing Scrub

Tämä kategoria oli sellainen, johon olisin lopulta voinut vaikka arpoa valintani todella monen loistavan tuotteen joukosta. Olen kuorinta-hifistelijä, ja ilokseni markkinoilla on runsaasti erinomaisia kuorintatuotteita. Vaihtelen käytössä happo- ja raekuorintojen välillä, mutta kun saa valita vain yhden, valitsen tuplavaikutteisen, jossa on kumpikin kuoriva mekanismi.

Hyviä tuplakuorintoja ovat mm. Juice Beautyn Stem-Cellular Resurfacing Micro-Exfoliant sekä Korresin Pomegranate AHAs & Enzymes Resurfacing Mask. Päädyin lopulta kuitenkin Patykaan, koska se on näistä iholla hellävaraisimman tuntuinen, vaikka kuoriikin tehokkaasti. Juice Beautyn ja Korrresin kuorinnat kihelmöivät iholla, Patyka ei sitä tee.

Patykan Double Action Smoothing Scrubissa iho siliää yhdistelmällä mietoja hedelmähappoja sekä jojobarakeita ja bambujauhetta.

*

Hmm. Olin jo paketoimassa juttua, kun tajusin, että puuttuuhan tästä vielä monen kategorian tuotteet... suihkugeeli, vartalovoide, deodorantti... entäpä meikit..? Huh..!

Tähän nopeat:

SUIHKUGEELI - Lavera Body Wash (näissä on ihan parhaat tuoksut ja ihana, mieto koostumus joka ei kuivata ihoa)

KÄSISAIPPUA - Mádara Moisture Hand & Body Soap

VARTALOVOIDE - Urtekram (johon lisäisin öljyä, kun iho on oikein kuiva)

DEODORANTTI - Rexona Aloe Vera Stick (parhaillaan käytössä ja ei syytä vaihtaa, stick-muodosta on tullut minulle mieleisin)

KÄSIVOIDE - Mádara Daily Defence Ultra Rich Balm

JALKAVOIDE - Dermosil Karbamidi-jalkavoide (sekoittaisin tätä Mádara DD-voiteeseen sekä käsille että jaloille)

Jätetään meikit ihan omaan postaukseensa.... :)

35 comments on “Vain yksi”

 1. Mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä :) Pitää muutamia tuotteita harkita kun uuden ostaminen on ajankohtaista. Aloin miettimään saman tyylistä juttua, mutta niin että budjetti olisi rajattu, jos pitäisi ostaa kaikki kosmetiikka uusiksi vaikka 200 eurolla, mihin panostaisi ja pihistäisi. Jos aihe kiinnostaa, lukisin mielellään 😊😊

  Vastaa

  0
  1. Mulla on työn alla myös "koko ihonhoitorutiini alle 10€ tuotteilla" -juttu :) Liippaa läheltä sun budjettia :)

   Vastaa

   0
 2. Onko Madaran „Smart Anti-pollution charcoal & mud repair mask“ sama kuin tuo sun mainitsema yllä oleva? Jos ei, niin mikähän niiden ero mahtaa olla?

  Vastaa

  0
  1. Smart-naamio ja Detox-naamio ovat eri tuotteita, ja olen kirjoittanut niiden eroista täällä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/taas-lahtee-madaralla-40-ale-lue-myos-uudet-pihlaja-ja-mutakokemukset/

   Jos et jaksa klikata postaukseen, niin tässä olennainen tieto:

   * Smart-naamio sisältää mudan lisäksi hiiltä, mikä tekee siitä vielä tehokkaamman poistamaan iholta ilmansaasteiden tyyppistä mikroskooppista likaa
   * Smart-naamio on myös anti-age-vaikutteinen
   * Detox-naamio syväpuhdistaa ja sopii iholle, jonka ongelmana ovat enemmän laajentuneet ihohuokoset ja rasvoittuvuus kuin ikääntymisen merkit ja saasteisen kaupunki-ilman rasitteet iholle
   * Detox-naamio sisältää mudan lisäksi myös savea

   Smart-naamio sopii paremmin aikuiselle iholle, Detox nuorelle iholle. Kumpaakin voivat kuitenkin käyttää kaikenikäiset. Detox-naamio on hitusen halvempi.

   Vastaa

   0
 3. Ihana vertaus tuo ”juhlaillallinen” 😄 - ja niin osuva 👍

  Madaran vaahtiksesta alkoi minunkin tutustumiseni luonnonkosmetiikan maailmaan 🥰

  Vastaa

  0
  1. Joo, mitäs siitä nyt tulisi, jos pesisi joka päivä ihon "juhlaillallisella" 😄 Täytyy olla arkea välissä että voi välillä hemmotella :) <3

   Vastaa

   0
 4. Tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos! Aion kyllä kokeilla listalta useampaa tuotetta ja muutamaa olen jo käyttänytkin. 😍 Tuli muuten mieleen, että tuostahan puuttuu myös aika monta hiustuotetta: hiusnaamio, hiuksiin jätettävä hoitoaine, syväpuhdistava shampoo, kuivashampoo, hiusöljy, hiusvesi... ja sitten vielä muotoilutuotteet! Näistähän saisi oman postauksen, joten kirjoittele ihmeessä, jos kiinnostaa! Sen vielä halusin sanoa, että en tarkoita tätä missään nimessä kritiikkinä vaan lähinnä ideana toiseen postaukseen. 🙂

  Vastaa

  0
  1. Tuli muuten mieleen, että tuostahan puuttuu myös aika monta hiustuotetta: hiusnaamio, hiuksiin jätettävä hoitoaine, syväpuhdistava shampoo, kuivashampoo, hiusöljy, hiusvesi… ja sitten vielä muotoilutuotteet!

   Hyvä pointti :) Tosin näistä en käytä läheskään kaikkia, kuten syväpuhdistavaa shampoota, kuivashampoota tai hiusvettä, mutta nuo muut voisin lisätä tähän postaukseen :) 👍

   (Nyt kun hiuspohjani on kuiva eikä enää käytännössä rasvoitu, minulta on poistunut täysin tarve kuivashampoolle. Syväpuhdistavaa shampootakin käytän enää aniharvoin, tyyppiä kerran vuodessa, koska en enää käytä voimakkaasti hiuksiin takertuvia muotoilutuotteita kuten hiuskiinnettä ja hiuspuuteria.)

   Vastaa

   0
  2. Oletkin jo päivittänyt hiustuotesuositukset, kiitos! Brunsin tuotteet on kyllä hyviä, noita kahta en oo vielä kokeillu mutta aion testata, ja toi Khadin öljykin vaikuttaa hyvältä 🙂 Mulla on käytössä kaikki edellisessä kommentissa mainitut tuotteet, kun mun hiukset on niin ongelmalliset (ohuet, rasvoittuvat mutta latvoista kuivat ☹). Sun ei varmaan tarvii kauheen paljon tuotteita käyttää, kun sulla on jo luonnostaan niin kauniit paksut hiukset! Kiitos kuitenkin kun paneuduit asiaan 👍

   Vastaa

   0
  3. Sun ei varmaan tarvii kauheen paljon tuotteita käyttää, kun sulla on jo luonnostaan niin kauniit paksut hiukset!

   Mullahan on todella ohuet, hauraat ja kemiallisissa käsittelyissä tuhoutuneet hiukset... Mutta pärjään loistavasti muutaman laadukkaan hoitoaineen ja öljyn kombolla :) Hiusteni nykytilaan auttaa vain kärsivällisyys ja kasvatus, paraskaan naamio ei korjaa värinpoiston tuhoja. Siihen auttaa vain aika ja uuden hiuksen kasvu :)

   Vastaa

   0
 5. Ostin vihdoin ja viimein hiljattain tuon Novexpertin C-vitamiiniseerumin, se on todellakin aivan ihana! Aamuin-illoin käytettynä ihoni vähän protestoi punoittamalla, mutta kerran päivässä vaikuttaa toimivan oikein hyvin.

  On myös pakko hehkuttaa Laveran uudistuneita shampoita, muistaakseni kirjoitit niistä jokin aika sitten. Se Volume & Strength -shampoo on älyttömän hyvä mun sekä kosteutta että ilmavuutta kaipaavalle kuontalolle. Tulee tosi kuohkea, muttei pörröinen tukka. :)

  Lopuksi vielä kysymys: Sopivatko Paula's Choicen tuotteet käytettäviksi luonnonkosmetiikan kanssa? Olen käyttänyt vuosikausia pelkästään luonnonkosmetiikkaa, mutta jälleen yhden harhaostoksen jälkeen mittani on täyttynyt sopivan aurinkosuojan etsimisen suhteen, joten ajattelin tilata jonkin Paula's Choicen aurinkosuojan sisältävän kasvovoiteen ainakin kesän ajaksi. Niiden koostumukset ainakin kuulostavat oivallisilta. :)

  Vastaa

  0
  1. Ostin vihdoin ja viimein hiljattain tuon Novexpertin C-vitamiiniseerumin, se on todellakin aivan ihana! Aamuin-illoin käytettynä ihoni vähän protestoi punoittamalla, mutta kerran päivässä vaikuttaa toimivan oikein hyvin.

   Ihana kuulla 😍

   On myös pakko hehkuttaa Laveran uudistuneita shampoita, muistaakseni kirjoitit niistä jokin aika sitten. Se Volume & Strength -shampoo on älyttömän hyvä mun sekä kosteutta että ilmavuutta kaipaavalle kuontalolle. Tulee tosi kuohkea, muttei pörröinen tukka. :)

   Kuten myös tämä 🤗 Jee, hyvä Lavera..! (Ne ON hyviä ❤️)

   Lopuksi vielä kysymys: Sopivatko Paula’s Choicen tuotteet käytettäviksi luonnonkosmetiikan kanssa?

   Sopivat. Minusta kaikenlaista kosmetiikka voi käyttää "sekaisin", synteettinen kosmetiikka ei vie pois luonnollisten tuotteiden tehoa ja hyviä vaikutuksia, tai päin vastoin. Ainoa mitä en suosittelisi, on silikonia sisältävän primerin tai seerumin käyttöä luonnonkosmetiikan voiteen tai öljyn alla. Se saattaisi vaikuttaa aineiden optimaaliseen imeytymiseen. Minusta silikoni on muutenkin niin turha aine hoitavassa kosmetiikassa, koska sen funktio on pelkästään kosketusaistillinen (eli vaikuttaa siihen, miltä tuote tuntuu).

   Vastaa

   0
  2. Okei, kiva kuulla! Oon niin identifioitunut luonnonkosmetiikan käyttäjäksi, että niin naurettavaa kuin se onkin, mua hieman kiukuttaa taipua testaamaan jotain muuta kuin luonnonkosmetiikkaa. Viimeisin hutiostokseni oli Juice Beautyn cc-voide: täysin väärä sävy (enkä oikeastaan usko niistä yhdenkään olevan mulle sellaisenaan sopiva, vaan pitäisi sekoitella), hirvittävän kiiltävä ja mielestäni jopa vähän tahmainen lopputulos, jota edes väritön puuteri ei meinaa taltuttaa, ja kaiken huipuksi punoittavat ja vuotavat silmät. Laitan nyt siis kaiken toivoni noihin Paula's Choicen vaihtoehtoihin! :D Niitä sentään saa myös kokeilu-/matkakokoisina.

   Vastaa

   0
  3. Itsekin käytän mieluiten normikosmetiikan aurinkovoidetta, näin se vain on. Ajattelen näin, että aurinkovoide on suojatuote enkä laita sitä iholleni hoitamaan, vaan ainoastaan suojaamaan ihoa UV-säteiltä. Aurinkovoiteen alle laitan ne aidosti hoitavat (luonnonkosmetiikan) tuotteet joita ihoni rakastaa :) <3 Vietän kesäisin niin paljon aikaa auringossa, että miellyttävän tuntuinen aurinkovoide on kaikki kaikessa.

   Onneksi luonnonkosmetiikastakin alkaa jo löytyä miellyttävämpiä koostumuksia 🙏🏻 Viime kesänä itse asiassa käytin ennätyksellisen paljon myös lk-aurinkosuojatuotteita. Siltikin, tämän postauksen aiheen mukaisesti, jos pitäisi valita "vain yksi", se olisi normikosmetiikan aurinkovoide.

   Vastaa

   0
  4. Joissakin Paulan kasvovesissäkin on silikonia (seerumeista puhumattakaan..), joten ehkä ne ei ole optimaalisia luonnonkosmetiikan käyttäjille.
   Olin itse aika silikonivastainen ennen Paulaan tutustumistani, hehe.. juurikin siitä näkökulmasta, että niillä on usein viety tilaa joiltain aidosti hoitavilta ainesosilta. No, Paulan tuotteissa on kyllä niitä hoitaviakin, silikoni on lähinnä apuaineen roolissa..

   Nuo Yves Rocherin hiustuotteet ovat aivan ihania! Sekä Low Poo (amerikkalaisille tuo nimi voisi aiheuttaa ihmetystä, siellä 'poo' tarkoittaa myös kakkaa...), että nuo toiset. Avokado-hoitis pitää hankkia jossain vaiheessa, hinta-laatu/hoitavuus on aivan omaa luokkaansa.. ja plussaa vielä siitä, että YR ei ainakaan vielä toistaiseksi ole myynyt osake-enemmistöään millekään monikansalliselle yhtiölle, kuten vaikka Lorkulle tai Estee Lauderille. (vai onko?! sinähän se olet paremmin perillä kosmetiikkamaailman uusimmista käänteistä ja brändien omistajuussuhteita..)

   Vastaa

   0
 6. Osaatko kuvailla Whamisa Deep Richin tuoksua? Minulla on pikkuruinen pullo sitä, ja mielestäni tuoksu muistuttaa hieman porkkanaa... Onkohan tuo uusi vai vanha tuoksu 🤔

  Vastaa

  0
  1. Sekä uusi että vanha Deep Rich tuoksuvat kukkaiselle, mutta vanha oli sellainen erikoinen, jopa vähän "kellarimainen", uusi taas on "parfyymimaisempi". (Itse oletin, että vanhan tuoksun jännä vivahde johtui fermentoinnista, mutta en tiedä, mikä sen sai aikaan. Sama vivahde on havaittavissa muissakin Whamisan tuotteissa ainakin ennen uudistusta.)

   Minusta oli jännä huomata, että kun Whamisa päivitti tuoksun periaatteessa paljon modernimmaksi ja helpommin lähestyttäväksi, ihmiset reagoivat ihan päin vastoin ja kaipaavat vanhaa, erikoisempaa tuoksua.

   Tuo kuvaamasi porkkanamainen sävy voisi viitata vanhaan tuoksuun. Näet pullosta helposti, onko kyse uudesta vai vanhasta Deep Richistä: uusi pullo on vailla kuvioita ja neste vaaleanpunaista, vanhassa pullossa oli kukkien kuvia ja neste oli väritöntä. Tässä postauksessani on kuva vanhasta ja uudesta Deep Richistä rinnakkain:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/whamisa-uudistuu/

   Vastaa

   0
 7. Nyt on kyllä pakko hehkuttaa oman ihon kuntoa ratkaisevasti parantanut tuote, jonka löysin blogisi kautta. Ongelmanani ovat teini-iässä laajentuneet huokoset nenässä ja nenänpielillä. Olen yrittänyt hoitaa niitä sinnikkäästi vaikka millä tuotteilla. Otin jokin aika sitten käyttöön Ordinaryn Niacinamiden, joka on ehkä hiukan auttanut. Lisäksi olen löytänyt helposti reagoivalle iholleni mahtavat tuotteet Mossalta.
  Sitten ostin kokeiluun täällä esitellyn Cosnaturen tyrniseerumin, koska ihoni on myös hyvin kuiva. Jo kahdessa viikossa huokoset ovat häivyttyneet aivan älyttömästi ja koko ihon väri on muuttunut paljon kauniimmaksi ja tasaiseksi! En tiedä mistä ainesosasta tuo vaikutus johtuu. Olen käyttänyt Ordinarya edelleen aamuisin ja illalla laitan seerumin c-vitamiinipitoisen kasvosuihkeen päälle. Ihosta ei ehkä ikinä tule täysin huokoseton, mutta tämä hoitorutiini on auttanut jo ratkaisevan paljon. Kiitos tuon seerumin esittelystä ja muutenkin ispiroivasta blogista!

  Vastaa

  0
  1. Ihan mahtavaa kuulla, jeeee! 🤗 Tosi kiva, kun jaoit kokemuksia Mamemu 😍

   Vastaa

   0
 8. Tämä oli mieluinen aihe 😊
  Jäin miettimään kun mulla oli muutama vuosi sitten Novexpertin c-vitamiini boosteri ja se koostumus oli vaaleaa voidemaista, en tykännyt siitä ja käyttämättä jäi. No viikko sitten sain valmistesterin tästä samasta tuotteesta ja koostumus oli oranssihtava geelimäinen, todella hyvältä vaikutti. Onkohan tämä pari vuotta sitten ostamani puteli ollut vanhaa vai mikä tässä kuuluisi olla se oikea koostumus? Voikohan tuote olla vanhentunut jo kun sen avaa ekaa kertaa?
  Mistä tietää että saisi ostettua mahd tuoreen putelin..

  Vastaa

  0
  1. Ohoh, kuulostaa siltä, että sinulla on todella ollut ihan eri koostumus C-vitamiinibuusterista..! Mä olen saanut ekan pulloni käyttöön myös pari vuotta sitten, ja se oli silloin jo ohuen geelifluidimainen. Nyt on menossa kolmas tai neljäs pullo, kaikissa on ollut sama koostumus.

   Voisin laittaa Novexpertille uteliaisuuttani kyselyn, että onko koostumus joskus muinoin ollut voidemainen. Kuulostaa kieltämättä erikoiselta....

   Vastaa

   0
 9. Kiitos vastauksesta. Tätä olen itsekin miettinyt ja testeriä kokeiltuani päätynyt siihen lopputulokseen, että tuote on ollut maanantaikappale tai hapettunut, vaikea sanoa. Mutta aion tilata uuden, testeri vakuutti täysin 😊

  Vastaa

  0
  1. Juttelin tänään Novexpertin alkuperäisen Suomen brand managerin kanssa, joka on tehnyt merkin kanssa töitä siitä saakka kun Novexpert tuli Suomeen. Hänkin sanoi, ettei C-vitamiinibuusteri ole koskaan ollut muuta kuin geelimäinen. Eli jotain kummaa tuossa kokeilemassasi kappaleessa on ollut.

   Toivottavasti normaali versio hurmaa..! ☺️

   Vastaa

   0
 10. Ihana postaus! Minä leikin tuota leikkiä usein kun menen mökille. Silloin tulee otettua erilaisia pienempiä settejä mukaan. Yritän ottaa mukaan myös joitain ehostustuotteita, jotta näen mitä tulee oikeasti käytettyä ja mitä ei. :)

  Yleensä jotain jää kaipaamaan, mutta viime kerran setti oli riittävän kattava.

  Puhdistus:
  Pain puhdistusöljy (myös ilman tätä olisin pärjännyt hyvin)
  Cattierin puhdistusvaahto

  Päivällä:
  Patykan Lifting lotion (kasvovesi)
  The Ordinary Matrixyl + HA seerumi (ilman tätäkin olisi pärjännyt, mutta ajattelin että antiage antiage..)
  Madaran Hydra Recharge voide
  Bybi Overnight eye cream

  Illalla:
  Patykan Lifting lotion (kasvovesi)
  Bybi Bakuchiol boosteri
  Madaran Hydra Recharge voide
  Bybi Overnight eye cream

  Meikki:
  The Ordinary peitevoide (ohennan tipan peitevoidetta kosteusvoiteella ja käytän vain T-alueella. Tuo on vinkki, jonka näyttelijä Courteney Cox jakoi Instassa ja se toimii:) )
  Ripsiväri
  Novexpertin Lip´up huulikiilto

  Käsille:
  Madaran Care Rescue käsivoide

  Vastaa

  0
  1. Ahh, kiitos omasta listauksestasi 😍 Näitä on niiin kiva lukea.! Ja kylläpä ilahdutti nähdä Cattierin puhdistusvaahto listalla. Cattier on kuin mun lapsi jonka "menestystä" seuraan, haluaisin kovasti, että Cattier saisi enemmän ystäviä..! ❤️ Cattier on kuin sellainen huomaamattomasti pukeutuva, ei-ääntä-itsestään-pitävä, kiltti ja fiksu lapsi joka jää vähän ulkopuolelle, ja jolle toivoisi enemmän sosiaalisia taitoja, jos näin voi sanoa...

   (ohennan tipan peitevoidetta kosteusvoiteella ja käytän vain T-alueella. Tuo on vinkki, jonka näyttelijä Courteney Cox jakoi Instassa ja se toimii:)

   Tämähän kuulostaa tosi hyvältä vinkiltä..! Nappaan itsellenikin! Kiitos! 🙂

   Vastaa

   0
  2. Cattierin puhdistusvaahto on ihana. Kolmas pullo jo käytössä. Sitä ennen käytin Evolven puhdistusgeeliä, mutta kun on päässyt vaahdon makuun niin.. :)

   Cattier merkkinä on jotenkin herttainen. Käytössä myös Cattierin käsivoide, iki-ihana miselligeeli ja puhdistusmaito. Jälkimmäistä kahta käytän vaihdellen aamuisin, mutta jos pitää napata vain yksi puhdistus mukaan mökille, niin se on vaahto. :) Niin ja Cattierin Comforting Sleeping Cream on myös ajoittain öisin käytössä, sekin on ihana! Toivottavasti merkki saisi lisää käyttäjiä.

   Toi sun kuvailu Cattierista on todella osuva! :):)

   Vastaa

   0
  3. Cattierin puhdistusvaahto on ihana. Kolmas pullo jo käytössä. Sitä ennen käytin Evolven puhdistusgeeliä, mutta kun on päässyt vaahdon makuun niin.. :)

   🤗🤗

   Ihanaa, kun sinusta on tullut Cattierin ystävä :) Kun tälle vähän ujolle ranskalaiselle antaa mahdollisuuden, se palkitsee :)

   Vastaa

   0
 11. Tuli noista Yves Rocherin hoitoaineista mieleen valkopohjaiset tuubit, nämä:
  https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hoitoainekokeiluja/

  Tykkäsin näistä kovasti ja käytin monta tuubia mutta osaatko sanoa onko niitä enää lainkaan myynnissä vai ovatko vaihtaneet ulkonäköä? Tullut käyteltyä hiustuotevarastoja pois enkä ole pitkään aikaan hankkinut uusia ja en ole yhtään kartalla mitä on tapahtunut :)

  Vastaa

  0
  1. Tykkäsin näistä kovasti ja käytin monta tuubia mutta osaatko sanoa onko niitä enää lainkaan myynnissä vai ovatko vaihtaneet ulkonäköä?

   Ovat vaihtaneet ulkonäköä :) Nykyiset, tässäkin postauksessa mainitsemani vihreisiin pulloihin pakatut YR-hoitoaineet ovat samoja :) ❤️ (Tai no: koostumusta päivitettiin pari vuotta sitten agave-sokereilla ja inositolilla jotka kosteuttavat, mutta muuten ainesosat ovat samat :))

   Vastaa

   0
  2. Kiitos!!
   Jemmat ovat huvenneet ja pian tarvitsee hankkia hoitoaineita. XZ persikkanektarilla ja noilla YR hoitiksilla aion mennä toistaiseksi :)

   Vastaa

   0
 12. Pisti silmään tuo, että hiuspohjasi ei enää rasvoitu. Oletko tehnyt jotain sen eteen tai käyttänyt jotain tuotteita? Onko jotain vinkkejä? Minulle on tullut nyt ongelmaksi hiuspohjan nopea rasvoittuminen yhdistelmäehkäisyvalmisteen lopetettuani ja pitäisi olla joka toinen päivä pesemässä hiuksia, kun aiemmin riitti kerran pari viikossa.

  Vastaa

  0
  1. Pisti silmään tuo, että hiuspohjasi ei enää rasvoitu. Oletko tehnyt jotain sen eteen tai käyttänyt jotain tuotteita?

   Kirjoitin aiheesta postauksen vuosi sitten:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/mun-hiukset-ei-enaa-rasvoitu/

   En tiedä yhtään, vaikuttiko asiaan sulfaateista luopuminen, hormonaaliset muutokset ikääntyessä, sekä/että, vai jokin ihan muu... Joka tapauksessa, en voi sanoa, että harmittaa :) Sulfaatittomiin shampoisiin siirtyminen on ainoa merkittävä ero jonka olen tehnyt hiusteni hoidossa viimeisen kahden vuoden aikana.

   Vastaa

   0
 13. Kiinnostaisi lukea enemmän curly girl -metodiin siirtymisestä ja hiusten pesuvälin pidentämisestä. Se tuntuu tosi vaikealta, kun hiukset vaan sitkeästi rasvoittuu :( Jos olet kirjoittanut siitä aiemmin, niin olisin kiitollinen linkistä suoraan juttuun :)
  Olen ryhtynyt blogisi lukijaksi vasta hiljattain, ja tiheä postaustiheys ilahduttaa, ja kauniit raikkaat kuvat. Kiitos ja hauskaa pääsiäistä!

  Vastaa

  0
  1. Moikka Katariina! Kiitos palautteesta ja onpa kivaa, että olet löytänyt blogini lukijaksi :)

   Siirtymisestäni Curly Girl -metodiin kirjoitin täällä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/curly-girl-kokemuksia/

   Kaikki Curly Girl -aiheen postaukset löydät tämän tägin alta:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/tag/curly-girl/

   Hiusten pesuvälin pidentymisestä (tai siis rasvoittumisen hiipumisesta) kirjoitin täällä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/mun-hiukset-ei-enaa-rasvoitu/

   Oikein ihanaa pääsiäistä sinullekin :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)