17.03.2021

Mun suosikki-huulimeikki

Tein sunnuntaina huulipuna-aiheisen julkaisun Instagramiin, jossa avauduin seuraavasta aiheesta: huulipunakuvien ottaminen on ollut mulle aina kaikkein epämieluisinta, mitä tulee blogin sisältöön.

Rakastan huulipunia, mutta en itse asiassa tunne oloani kovin mukavaksi huulipunan kanssa. Enkä etenkään tykkää ottaa blogiin kuvia huulipunameikeistä, sillä se on valtavan vaivalloista. (First world problems, kyllä.)

Tämä epämukavuus juontaa siitä, että minulla ei mielestäni ole kovin otolliset "huulipunahuulet".

Huuleni ovat luonnostaan erittäin kalpeat, lähes värittömät, ja niiden raja on heikko. Näin ollen mikä tahansa huulipuna erottuu niissä todella hyvin, ja etenkin vahvapigmenttistä, peittävää punaa käyttäessäni huulipuna määrittää huulteni muodon täysin.

Koska huulten oma raja on häilyvä ja epäselvä, joudun huulipunalla (tai rajauskynällä) ensin piirtämään huulelle jonkinlaisen muodon. Symmetrian saavuttaminen ei käy ihan hetkessä.

Ette arvaisi, kuinka kauan näiden huulten maalaaminen vei aikaa...

Myönnän, että tunnen aina voimakasta "voi kun minäkin voisin..." -tunnetta katsoessani Instagramissa tai YouTubessa videoita, joissa toiset onnekkaat vetävät huulipunia huulilleen ronskisti suoraan puikosta, ilman mitään rajauksia, ja väläyttävät sitten kameraan täydellisen huulipunahymyn tasaisella ja kauniilla huulimeikillä.

Jos itse vetäisin vahvapigmenttisen huulipunan huuliini ilman esivalmisteluja ja huolellista, tarkkaa "maalaamista", tulos muistuttaisi lähinnä sirkuspelleä.

Eipä siinä mitään, kaikki olemme erilaisia ja onneksi myös erilaisille huulille on erilaisia meikkejä. :)

Kun huulten raja on heikko ja haluaa selvitä vähimmällä vaivalla, paras ystävä on huulikiilto. Valoa heijastava huulimeikki antaa anteeksi epäsymmetrian, ja myös tekee ohuista huulista täyteläisemmän näköiset. Käytän huulikiiltoja päivittäin. Moni laadukas huulikiilto toimii myös huulirasvan asemasta :)

Välillä haluan kuitenkin värikkäämmän ja erottuvamman huulimeikin, ja tähän olen löytänyt ihan mahtavan hyvän tuotekombon: Laveran Matt'n Stay Lips -huulimeikkipuikko & mikä-tahansa-huulikiilto.

Laveran Matt'n Stay on mattainen huulimeikkikynä, jota voi käyttää yksinään, pohjustuksena tai rajauksena. Se on kestävä eikä tunnu huulilla valtavan kuivalta (no, jonkin verran kuivalta kuitenkin, enkä kuivahuulisena käyttäisi tätä itse yksinään).

Matt'n Stay on minulle ihan täydellinen huulten värittäjä, sillä sen vahamaisella koostumuksella saan rajattua huulet luonnollisesti ja tuotua niihin muotoa vailla varsinaisen rajauskynän tuomaa, usein aika terävää ja makuuni liian viimeisteltyä vaikutelmaa.

Matt'n Stay -huulimeikkikynän ohut koostumus värittää huulet tuomatta niihin huulipunamaista kerrosta, ja kiilto levittyy päälle todella kauniisti, ilman että pohja lähtee herkästi liukenemaan huulikiillon mukana. (Huulipunaa ja -kiiltoa kerrostamalla koen saavani liian paksun meikkikerroksen huuliin.)

Tämän hetken suosikkihuulimeikkini on persikka-pohja vaaleanpunaisella kiillolla tai pinkki-pohja persikkaisella kiillolla :) Aivan ihanat!

Kuvassa persikka-pohja vaaleanpunaisella kiillolla: Lavera Matt'n Stay Lips sävy Matt'n Peach jonka päällä Diorin hennon vaaleanpunainen Lip Maximizer -kiilto.

Kuvan meikki muuten liittyy yhteen kivaan juttuun, josta kerron myöhemmin tällä viikolla :)

Tässä taas pinkki pohja persikkaisella kiillolla: Lavera Matt'n Stay Lips sävy Matt'n Rose, jonka päällä Mádaran Glossy Venom -huulikiilto sävyssa Nude Coral.

Niin kivannäköiset! :)

*

Onko lukijoiden joukossa muita, jotka samaistuvat kalpea- & "heikkoraja"huulisen huulipunaongelmiin..?

Mä vilpittömästi rakastaisin käyttää huulipunia, jos ne olisi helppo saada näyttämään hyvältä...!

43 comments on “Mun suosikki-huulimeikki”

 1. Näyttääpä kivalta! Mun pitää kyllä muuton jälkeen ottaa asiaksi meikkien läpikäyminen ja kivojen huulijuttujen esille nostaminen. Jotenki tää maskiaika tekee sen, ettei huulijuttuihin ihan hirveesti oo jaksanut panostaa.

  Mä tajusin just, että tää oli eka blogipostaus moneen kuukauteen, minkä luin spontaanisti heti kun näin linkin facebookissa. Ollut vähän ajatukset täynnä kaikkea koko ajan jo pitkään, mut ehkäpä tää tästä taas rytmittyy tää elämä.

  Vastaa

  0
  1. Mä tajusin just, että tää oli eka blogipostaus moneen kuukauteen, minkä luin spontaanisti heti kun näin linkin facebookissa. Ollut vähän ajatukset täynnä kaikkea koko ajan jo pitkään, mut ehkäpä tää tästä taas rytmittyy tää elämä.

   ❤️

   (Ylipäänsä ilahduttaa kuulla, että postaukset vielä näkyy jolle kulle Facessa... Face-julkaisujen tavoittavuus on enää pelkkä vitsi, jos kaikesta ei maksa. Välillä mietin, miksi enää edes jaksan julkaista Karkkipäivän postauksia Facebookissa...)

   Jotenki tää maskiaika tekee sen, ettei huulijuttuihin ihan hirveesti oo jaksanut panostaa.

   Vähintään ymmärrettävää. Aika haastavaa aikaa kaikille uusille huulipunalanseerauksille...

   Mä kun muutenkin käyn aika vähän missään, niin mulle huulimeikki on tavallaan aina ollut enemmän arkiseen huulirasvaan (ja ihan kotoiluun) verrattavissa oleva juttu. Olen niin kalpea, että piristyn jo siitä, että huulet näyttää peilikuvassa vähemmän kuolleilta, vaikkei sitä kukaan muu näkisikään..!

   Silloin, kun olin vielä myymälässä töissä, huulimeikillä oli laajempi ulottuvuus ja merkitys. Kaikki, mitä meillä oli kasvoilla, oli tarkoitettu inspiraatioksi asiakkaille.

   Muistan, että mulle oli aika vakkarisetti laittaa töihin aamulla huulipunaa, ja jatkaa lounaan jälkeen pelkällä huulikiillolla, koska en enää syömisen jälkeen jaksanut (tai ehtinyt..!) fiksata uudelleen huulipunameikkiä. Huulikiilto vain päälle ja takaisin "kentälle" :)

   (Heh, tulipa taas ajauduttua muisteloihin... kiva "jutella" jonkun kanssa tänä aamuna, huomaan :) Hyvää lauantaihuomenta sinullekin, Kuorotipu :))

   Vastaa

   0
  2. "(Ylipäänsä ilahduttaa kuulla, että postaukset vielä näkyy jolle kulle Facessa… Face-julkaisujen tavoittavuus on enää pelkkä vitsi, jos kaikesta ei maksa. Välillä mietin, miksi enää edes jaksan julkaista Karkkipäivän postauksia Facebookissa…)"

   Mulle näkyy ainakin lähes jokainen julkaisu, mutta harvoin niitä kommentoin tai jaan reaktioita. Käyn lukemassa enemmän kerralla silloin kun ehtii ja siltä tuntuu :)

   Vastaa

   0
  3. Kiva kuulla että näkyy :) 🙏🏻

   Facebookin tavoittavuustilastot kertovat kuitenkin yksiselitteistä totuuttaan... Vielä viisi vuotta sitten Karkkipäivän Facebook-julkaisu tavoitti joka kerta vähintään 2000 ihmistä, usein tuplasti enemmänkin. Luvut välillä 3000 ja 5000 olivat standardikamaa. Nyt postauksen julkaisu voi tavoittaa 495 ihmistä (!), vaikka Karkkipäivää seuraa Facebookissa 2795 ihmistä. Hyvin usein tavoittavuus jää alle tuhanteen ihmiseen.

   Vastaa

   0
 2. Sinä sentään voit käyttää huulimeikkiä... Itse en vuosiin ole voinut käyttää juuri muuta kuin kosteuttavaa huulikiiltoa / sävytettyä huulirasvaa. Olen ollut aina kroonisen kuivahuulinen, ja amorinkaaren ympäristö ollut varsinainen 'autiomaan kartta' juovineen ja juonteineen jo parikymmentä vuotta...
  Voisin ehkä saada aikaan siistin kuva huulipunasta huolellisen pohjustuksen ja levityksen jälkeen, mutta kuvan räpsäytyksen jälkeen koko komeus pitäisi heti pyyhkiä pois. Elinkelpoista siitä ei saisi millään konstilla, ja voin vaan kuvitella, minkä näköinen tulos olisi parin tunnin levityksen jälkeen....

  Vastaa

  0
  1. Mulle tuli mieleen, että Novexpertin Lip'Up-voide voisi olla sulle aika hyvä tuote. Lip'Up selkeyttää vähän amorinkaaren muotoa/aluetta "täyttämällä" välittömästi huulen ympärillä olevia juonteita, siis niitä jotka on kosketuksissa huuliin.

   Vastaa

   0
  2. Hmm.. en oikein luota muihin huulirasvoihin kuin ACO:n siniseen.. niin monta olen kokeillut, mutta aina palaan luottotuotteeseen. Mikään kosmeettinen vaikutus ei ole niin tärkeä kuin kosteutus ja huulten pysyminen ehjinä..!

   Vastaa

   0
  3. Mikään kosmeettinen vaikutus ei ole niin tärkeä kuin kosteutus ja huulten pysyminen ehjinä..!

   No se on totta 👍

   Vastaa

   0
  4. Lip'up on ihana! (Ei uskoisi, että se on Novexpertin ;) Itse en huomaa kovin suurta täyteläistävää vaikutusta, mutta se on silti ihana. Laitankohan sitä liian vähän? Vuosiin sellainen tuote, joka ei tahmaa mutta hoitaa. :)

   Itselläni kaikkein täyteläistävin on ollut se Diorin plumppaava huulikiilto, mutta se tuntuu huulilla aika voimakkaasti ja on lisäksi varsin tyyri, jos pitää ostaa usein.

   Vastaa

   0
  5. Itselläni kaikkein täyteläistävin on ollut se Diorin plumppaava huulikiilto, mutta se tuntuu huulilla aika voimakkaasti ja on lisäksi varsin tyyri, jos pitää ostaa usein.

   Tässä postauksessa mainittu ja toisessa huulimeikissä käytetty Dior Lip Maximizer on juuri se. 😍 Kihelmöiviä huulituotteita rakastavana rakastan Maximizerin vahvaa mentolivaikutusta.... (vaikka sehän ei loppujen lopuksi ole huulille hyvä juttu lainkaan...) Minunkin mielestäni se on paras huulia plumppaava tuote, mutta keino (mentoli) on vähän arveluttava. Ja hinta... jjuuuhhh.. eikös se ole yli 40€..? Mä ostan tätä tax freesta, on niitä kahden Lip Maximizerin pakkauksia jotka tulee vähän edullisemmiksi.

   Vastaa

   0
 3. Omasta mielestäni sun huulimeikit näyttää tosi hyviltä ja tuo epävarmuus ei kyllä välity ulospäin. Olen monetsi ihaillut nimenomaan Karkkipäivän huulimeikkejä. Jos huulten oma sävy on värittömän oloinen, niin silloin hyvänä puolena on se, että huulipunien ja varsinkin huulikiiltojen sävyt toistuvat aidommin ja oikenlaisina. Eli kaikella on hyvät ja huonot puolensa! :)

  Itselleni huulipuna meikkinä tuli kunnolla käyttöön vasta muutama vuosi sitten, kun eräs Emotionin myyjä piti minulle "luennon" aiheesta. :) Sitä ennen tuskailin aina vääränväristen huulipunien kanssa. Katsoin kuvia ja etsin sävyjä, kokeilin jopa samoja sävyjä kuin kaverit ja nekin näyttivät ihan erilaisilta. Menin kerran Emotioniin lehdestä leikkaamani kuvan kanssa etsimään jälleen kerran huulipunaa. Myyjä tuli kysymään jos tarvitsen neuvoa, ja kerrankin sanoin, että kyllä. Näytin kuvaa ja esitin muutamaa huulipunaa, joita oli katsonut. Myyjä sanoi heti, että etsin ihan vääriä sävyjä ja huulten oma sävy vaikuttaa tosi paljon siihen miltä huulipuna näyttää. Omat huuleni kuulemma taittoivat sinisenpinkkiin. Hän näytti kuinka katsomani nude-punat olivat jopa 3 astetta vaaleammat kuin huulten oma sävy, joten ei ihme että ne näyttävät sitten kotona siltä, että olen sävyttänyt huulet liian vaalealla meikkivoiteella. :) Sain häneltä ehdotuksena pari huulipunaa, jotka olivat puikossa niin tummia, etten olisi ikinä ostanut niitä itse. Kotona sitten huomasin,että ne olivat ihan täydellisiä nudepunia, käytännössä "my lips but better" -tyylisiä.

  Tässä hetkellä käytössä olevista punista Mac Love Me sarjan Laissez-Faire on lähes 1:1 omien huulten tummuusluokkaa, joten se vain tekee huulista paremman näköiset muuttamatta sävyä. Eli tosi hyvä luonnolliseen meikkiin, vaikka mitään muuta ei laitaisi kuin huulipunaa.

  Tämän jälkeen olen pystynyt siirtymään aste asteelta paljon vahvempiin sävyihin, joiden kanssa ennen en olisi ikinä lähtenyt ihmisten ilmoille. Joo, tämäkin todellinen first world problem, mutta niitäkin saa välillä olla. :)

  Huulikiilloista ehdoton kesäsuosikkini on Lancomen Mademoiselle Plays. Se on juuri ja juuri näkyvä, mutta huulet lämpimäksi sävyttävä tosi kosteuttava huulikiilto, joka on täydellinen kesällä hieman ruskettuneen ihon kanssa.

  Vastaa

  0
  1. Hei mulla ihan sama juttu, eli huulet on sen verran tummat että jos laittaa mitään nudepunaksi luokiteltavaa, näyttää siltä kuin olisi yrittänyt peittää huulet meikkivoiteella. Tämän vuoksi en ole koskaan oikein osannut huulipunia käyttää, kun en kuitenkaan koe että mitkään kovin tummat tai kirkkaat väritkään olisivat omimpia. Olenkin aina meikkivoiteen/peitevoiteen levittämisen jälkeen topsipuikolla puhdistanut huulet, niin että huulten raja jää siistiksi ja käyttänyt huulilla vain huulirasvaa.
   Olikin melkoinen hakeminen kun häitäni varten etsin sopivan sävyistä huulipunaa, tuli tehtyä monta hutiostosta, kun ei tietenkään viitsinyt myyjiltä apua ottaa vastaan 🙄

   Vastaa

   0
  2. Omasta mielestäni sun huulimeikit näyttää tosi hyviltä ja tuo epävarmuus ei kyllä välity ulospäin.

   En usko minäkään että on näkynyt, enhän ole koskaan asiaa tuonut aiemmin esiin... (toisin kuin kulmakarva-traumaani 😂)

   Jos huulten oma sävy on värittömän oloinen, niin silloin hyvänä puolena on se, että huulipunien ja varsinkin huulikiiltojen sävyt toistuvat aidommin ja oikenlaisina. Eli kaikella on hyvät ja huonot puolensa! :)

   Totta tämäkin. Ihan hyvä huomio :)

   Mukavaa, kun kerroit tarinan oikean huulipunasävyn löytämisestä. Lämmittää kuulla tällaisista ahaa-elämyksistä ja kauneusalan asiakaspalvelun onnistumisista ❤️ Ammattitaitoinen ihminen voi auttaa monissa kauneuspulmissa ratkaisevasti ja tuoda mielettömiä oivalluksia..! :) Toki muunkin alan ammattilaiset muiden alojen pulmissa..! 😄 Itse olen kokenut vastaavia oivalluksia vaate- ja silmälasiammattilaisten palveltavana. Minulla ei ole mitään silmää sille, mikä minua pukee, ja ammatti-ihmisiltä olen saanut huikeita vinkkejä. Silmälaseja en enää koskaan valitse itse, vaan käännyn aina ammattilaisen puoleen joka näkee kasvoni eri tavalla kuin minä.

   Sopivan ja "imartelevan" huulipunan sävyn valinta on yksi vaikeimpia meikkiasioita mielestäni (tai kokemuksenikin kannalta). Valtavan moni asia vaikuttaa huulipunan sävyyn; ihon, hiusten, huulten ja jopa hampaiden sävy. Sama huulipuna voi todella näyttää ihan eri sävyltä eri ihmisten kasvoilla.

   Tämän jälkeen olen pystynyt siirtymään aste asteelta paljon vahvempiin sävyihin, joiden kanssa ennen en olisi ikinä lähtenyt ihmisten ilmoille. Joo, tämäkin todellinen first world problem, mutta niitäkin saa välillä olla. :)

   Saa olla 🙏🏻 Jos meillä ei olisi triviaaleja huolia, jäljelle jäisi vain ääripää eli raskaat huolet. Kyllä huoliinkin saa mahtua kaikenlainen kirjo, ihan kuten ilon aiheisiinkin ❤️ Olisi outoa ja varmasti kuluttavaakin elää vain tunteiden ääripäissä... (Nojoo, menipä tämä filosofiseksi.... :))

   Huulikiilloista ehdoton kesäsuosikkini on Lancomen Mademoiselle Plays. Se on juuri ja juuri näkyvä, mutta huulet lämpimäksi sävyttävä tosi kosteuttava huulikiilto, joka on täydellinen kesällä hieman ruskettuneen ihon kanssa.

   Oh, tuli oikein flashback... Ei kyseiseen sävyyn, vaan Lancômen huulikiiltoihin. (Piti kyllä googlata tuo Plays-sävy ja on muuten kauniin näköinen..! 😍 Ja koko Mademoiselle Shine Lipstick kuulostaa ihanalta huulipuna/kiilto-laadulta. Tykkään itsekin paljon näistä kosteuttavista ja rasvaisista kiiltopunista. Viime vuosina lähinnä ollut käytössä vain Laveran sellainen :))

   Mutta siis Lancôme-flashback.... Myyjävuosina rakastin Lancômen huulikiiltoja ja minulla oli niitä monia, kun sain niitä edullisesti ja koulutus/kilpailupalkkioina töistä. Lancômen kiilto oli paras minkä tiesin (ei Juicy Tubes...! 😱 Vaan L'Absolu-sarjan), ja muistan, että mulla oli varmaan neljä lähes identtistä persikkaista beigesävyä, jotka toivat huulille vain ihan aavistuksen sävyä sekä mehumaista kiiltoa. Just sellaisia täydellisiä arkikiiltoja. Hitsiläinen, olin ihan unohtanut ne.... vieläköhän löytäisin kiiltojen jämiä jostain työhuoneeni kosmetiikka"museo"laatikoista... Pahoin pelkään, että saattaisin löytää 😅 Mulla on paha tapa jättää ei-ihan-lopuunkäytetyt meikit varastoitumaan....

   Vastaa

   0
  3. Jos löydät, niin älä ainakaan käytä niitä. :D

   Lancome on mielestäni ihan parhaimmillaan juuri kuultosävyissä ja huulikiilloissa. Ne ovat kevyitä, mutta hoitavia. Jos vielä poistaisivat hajusteet, niin olisivat täydellisiä, mutta onneksi tuoksu haihtuu nopeasti. Kannattaa kokeilla kyllä tuota Mademoiselle Shine -sarjaa, ellei ole ennestään tuttu.

   Itse säilytän vain sellaiset vanhat suosikkihuulipunat, joiden valmistus on lopetettu, jotta voisin mahdollisesti joskus löytää vastaavat sävyt. Esimerkiksi MACin Shanghai Spice on ollut monilla kauppareissulla (ennen Koronaa..), kun olen yrittänyt löytää vastaavaa - turhaan.

   Vastaa

   0
  4. Jos löydät, niin älä ainakaan käytä niitä. :D

   Hehheh... 😅 (...meikäläisestä ei koskaan tiedä... no ei, kyllä huulikiillot alkaa vanhentuessaan jo haista niin pahalle, että ei tulisi kyllä käytettyä..!)

   Mademoiselle Shine on niin uusi tuotelinja, ettei ole mulle lainkaan tuttu. Vaikka tykkäänkin itse enemmän luonnonkosmetiikasta ja seuraan aktiivisesti melkein vain luonnonkosmetiikan uutisia (no, ammatinkin puolesta), oli myyjän työssä se etu, että pysyi aika hyvin kärryillä kaikkien sarjojen uutuuksista, olivat ne sitten normi- tai luonnonkosmetiikan puolelta. Myyjän työt lopetettuani olen pudonnut aivan erityisesti selektiivisiltä kärryiltä, koska mulle ei myöskään enää lähetetä uutiskirjeitä. (Selektiiviset merkit ovat tosin aina olleet aika huonoja pitämään some-vaikuttajia ajan tasalla, ne kohdistavat paukkunsa toimittajiin.)

   Vastaa

   0
  5. En itsekään seuraa tuote-uutuksia, ja tämänkin sarja tuli tutuksi Stockan myyjän suosituksesta pari vuotta sitten. Että kiitos tästäkin myyjälle. :)

   Vastaa

   0
 4. Ongelmani on juuri päinvastainen: toivon niin kovasti, että huuleni olisivat tuollaiset kalpeat ja valjut, jolloin niillä olisi helppo käyttää vaaleita sävyjä ilman, että huulta tarvitsee ensin vaalentaa rajauskynällä. Ihminen kaipaa näköjään aina sitä mitä hänellä ei itsellään ole. :)

  Sitten toiseen aiheeseen: olisiko sinulla vinkkiä siihen, miten hyvin lähellä silmää olevan miliumin voisi hoitaa pois? Esim. joku voide? Tuo miliumi on tosi iso ja se häiritsee minua.

  Sitten täysin teoreettinen kysymys: jos sinulla olisi äärimmäisen tiukka budjetti ja kaikki paitsi hiustuotteet olisi loppu, mitä kasvojen- ja vartalonhoidon tuotteita ja meikkejä hankkisit? Tarkoitan käsivoiteet, deodorantit, meikit. Ja nyt puhutaan siis todella tiukasta budjettikehikosta.

  Vastaa

  0
  1. Ihminen kaipaa näköjään aina sitä mitä hänellä ei itsellään ole. :)

   Näinhän se tuntuu olevan... :)

   Sitten toiseen aiheeseen: olisiko sinulla vinkkiä siihen, miten hyvin lähellä silmää olevan miliumin voisi hoitaa pois? Esim. joku voide? Tuo miliumi on tosi iso ja se häiritsee minua.

   Muistelen, että olet kysynyt tästä jo joskus aiemminkin..? Vai olikohan se toinen lukija..? Joka tapauksessa, joku kysyi silmän lähellä olevan miliumin poistosta. Uskon, että tällaisissa asioissa kosmetologit ovat pätevimpiä auttamaan, mun ainoa tuntema apukeino (hoitolakäsittelyn ohella) on happo- tai entsymaattinen kuorinta. Tietysti tällaisia aineita voi olla arveluttavaa laittaa silmän lähelle. Omat miliumini olen saanut pois ainoastaan tällä apukeinolla, mutta minulla ei ole ollut miliumeja ihan silmän vieressä, tosin aika lähellä kuitenkin.

   Mä kääntyisin kosmetologin puoleen.

   Sitten täysin teoreettinen kysymys: jos sinulla olisi äärimmäisen tiukka budjetti ja kaikki paitsi hiustuotteet olisi loppu, mitä kasvojen- ja vartalonhoidon tuotteita ja meikkejä hankkisit? Tarkoitan käsivoiteet, deodorantit, meikit. Ja nyt puhutaan siis todella tiukasta budjettikehikosta.

   Tästähän mulla on suunnitteilla postaus tälle keväälle :) Aihe on "koko ihonhoitorutiini alle kympillä". En siis vielä vastaa ja spoilaa tulevaa postausta :D Aloin koostamaan juttua "Alle kympin" kehikolla, mutta huomasin tuotteita pohtiessani kiinnostuvani myös vaihtoehdosta "Ne kaikkein halvimmat". 😊 Eli miten halvalla saisin rakennettua koko ihonhoitorutiinin (ja vartalon- & hiustenkin), niin, että olisin kuitenkin aidosti tyytyväinen tuotteisiin.

   Olen niin hidas kaikissa projekteissani, että tähän on mennyt jo odotettua pidempään, mutta en stressaa itseäni (enää) aikatauluilla. (Se aika on nyt takanapäin...) Juttua on tosi kiinnostava koostaa, ja se tulee ulos sitten kun saan sen valmiiksi :)

   Vastaa

   0
  2. Ajattelinkin kirjoittaa, että olisi kiva, jos tekisit tästä kokonaisen postauksen. Jään odottamaan. :) Tämä on mielestäni tosiaan erittäin kiinnostava aihe, sillä hyvää on tarjolla halvallakin (mutta ei ehkä äärihalvalla).

   Itselläni on myös erittäin suuria ongelmia löytää sopivan sävyinen huulipuna, etenkin kun haluaisin käyttää vaaleita sävyjä. Lisäksi monet huulipunat kirvelevät huulillani (ilmeisesti olen aika herkkä myös huulten osalta, en siis vain silmien). Mikä muuten on sävyltään tuo ihan ensimmäisen kuvan vaalea huulipuna, joka kuvassa eniten oikealla?

   Aa, anteeksi. Kyllä, se olin minä joka kyselin jo aiemmin tuosta miliumi-ongelmasta. Itselläni kaikki muut miliumit ovat lähteneet pois kosteusvoiteella,mutta ihan jo silmän puolella olevaan miliumiin ei kosteusvoidetta oikein voi laittaa. :(

   Vastaa

   0
  3. Mikä muuten on sävyltään tuo ihan ensimmäisen kuvan vaalea huulipuna, joka kuvassa eniten oikealla?

   Se on Laveran Rosy Tulip #46.

   mutta ihan jo silmän puolella olevaan miliumiin ei kosteusvoidetta oikein voi laittaa. :(

   Auts.... :/ Hmmm, en tiedä, voiko sille lopulta tehdä mitään..? Jos se on siis limakalvolla...? (Jos oikein ymmärsin.)

   Vastaa

   0
 5. Samaistun täysin! Varsinkin nyt talvella kun on kylmä ja palelen helposti, välillä oikein havahdun peiliin katsoessa kuinka huuleni katoavat naamaan kun kaikki väri on niistä lähenyt. Tästä syystä tunnen, että mun on melkein pakko laittaa jonkinlaista huulipunaa kotoa lähtiessä. Tähän mennessä olen käyttänyt esim. L'oreal color rich punaa laittaen sitä vain vähän ja levittäen sormilla niin että huuliin tulee hento sävy.
  Vaikuttaa kyllä mahtavalta vinkiltä tuo Laveran kynä, ja kertakaikkiaan upeat korallihuulet sinulla! Onneksi nykyinen arkipuna on kohta loppu, taidanpa seuraavaksi kokeilla kynä + kiilto komboa.

  Vastaa

  0
  1. 🙂👍

   Mä muuten olen (teoriassa) myös mieltynyt tuohon "levitetään puna huolimattomasti sormin" -tapaan, mutta mikä on estänyt mua toteuttamasta sitä on huulteni rajattomuus. Eli vaikka sormilla levittämällä saa hennon sävyn, mä kaipaan huuliin muotoa... joka silloin jää uupumaan...

   Tämä on varmaan jo todella kummallista turhamaisuutta, tunnen sen. 🙈 Joka tapauksessa, huulikiillon kiiltävällä koostumuksella tunnen saavani edes jotain muotoa ja kolmiulotteisuutta, siksi siitä on tullut mun go-to. 💋

   Vastaa

   0
 6. Mun mielestä sulla on just kuvauksellisen kaunis suu ja huulet, joilla huulimeikki kuin huulimeikki näyttää hyvältä! Täytyy sanoa, että ihan yllätyin, että koet asiasta pientä epävarmuutta - syytä ei suinkaan olisi. 🤗 Mutta niinhän se usein menee, että muut eivät ajattele samoin sellaisista jutuista, jotka itselle voivat olla todella isoja epävarmuuksia. Hassulta tuntuu etenkin ajatukseksi huultesi "värittömyydestä", kun itse olen tuskaillut juuri päinvastaisen ongelman kanssa: tummahko huulipigmentti estää täysin esimerkiksi vaaleiden huulikiiltojen käyttämisen.

  En ole kaunissuinen tai -huulinen, mutta sinnikkäästi käytän silti huulipunia. Ja vielä sellaisella nopealla ja rennolla otteella, mikä varmasti saisi ammattimeikkaajan kauhun valtaan. Huultenrajauskynää en käytä about koskaan...

  Vastaa

  0
  1. Kiitos Katri :) Tuossa muutama muukin kommentoi tumman huulipigmentin tuomia haasteita, ja sekin on ihan totta. Oli pigmentti sitten tumma tai vaalea, aina on haasteensa... Varmaan ihannehuulet olisivat vaaleat, joissa kuitenkin olisi selkeät rajat 👄 :)

   Sinulla on juuri oikea asenne, huulten muodon (tai kasvojen, vartalon, minkään) ei pitäisi estää ihmistä käyttämästä juuri niitä meikkejä tai vaatteita joista pitää <3

   Vastaa

   0
  2. Mulla on juuri nuo vaaleat ja selvärajaiset huulet, mutta ikävä kyllä suupielet osoittavat alaspäin, joten mun ongelma on resting bich face. Eli ei olla tyytyväisiä täälläkään 😂

   Vastaa

   0
  3. Voi eihhh.... 🙈😂 (Tosin en kyllä haluaisi nauraa kenenkään suupielille....)

   Vastaa

   0
  4. ...siis resting biTch face... (missä on face palm emoji, kun sitä tarvis...)

   Se "hyvä" puoli vanhenemisessa on, että kun loputkin naamasta valahtaa jossain vaiheessa, niin ehkä ne roikkuvat suupielet ei erotu enää niin selvästi. Sitä odotellessa... 😄

   Vastaa

   0
 7. Huulipunat on ihan parasta! Harvemmin käytän enää tavallista huulipunaa, se kiilto ärsyttää, vaikkakin rakastan taas huulikiiltoja 😁 mutta niissä ei saa olla mitään opaque sävyä, en ymmärrä miksi sellaisia kiiltoja edes tehdään, nehän tahraa ympäri naamaa.

  Vastaa

  0
  1. Eli huulipunat mattaisina ja peittävinä, kiitos, kiillot kunnon kiiltävinä ja läpikuultavina? :) 👍

   Vastaa

   0
 8. Minä puolestani kadehdin kauniita silmäluomia, joille olisi ihana kokeilla erilaisia silmämeikkejä 😄 Luomia ei silmät avoinna näy. Olen huulipunatyttöjä ja nyt harmittaa kun maskin vuoksi punia ei voi käyttää. Pakko pitää töissä maskia.

  Vastaa

  0
  1. Minä puolestani kadehdin kauniita silmäluomia, joille olisi ihana kokeilla erilaisia silmämeikkejä

   Mä olen kuulunut tähän klubiin jo yli 10 vuotta... :D Mulla on pienet ja syvällä olevat silmät, ja nyt vielä lisäksi iän myötä veltostunut ja rypistynyt silmäluomien iho.... No, olen muuttanut meikkaustyyliä ja hyväksynyt faktat. Ikääntyminen on kuitenkin myös kiva juttu. <3

   Vastaa

   0
 9. Nyt jälkijunassa hoksasin, että nuo kuvan huulipunat taitaa olla ihan uusia sävyjä...! Lavera on yksi lempimerkeistäni, joten malttamattomana odottelen, josko nuo erittäin ihanalta näyttävät uutuudet rantautuisi pian myyntiin Suomessakin. Ja toivottavasti teet niistä myös esittelypostauksen valinnanvaikeutta helpottamaan! 😍

  Toki korona-aikana uusien punien ostaminen on vähän niin ja näin, mutta onpahan sitten sitäkin enemmän odotettavaa.

  Vastaa

  0
  1. Ja toivottavasti teet niistä myös esittelypostauksen valinnanvaikeutta helpottamaan! 😍

   Se on ollut kovasti tarkoituksena.... mutta tuon huulipunakuviin liittyvän epämukavuuden takia esittely on siirtynyt siirtymistään... Uusia sävyjä ilmestyi kaikkiaan kahdeksan, ja kahdeksan huulipunakuvaa on mieletön työ... 😅 Saa ehdottomasti nauraa ja puistella päätään...

   Myös korona ja maskiaika on vaikuttanut huulipunien esittelyn mielekkyyteen, se on selvää.

   Jossain vaiheessa noista uusista Lavera-punista tulee kuitenkin varmasti juttua. :)

   Vastaa

   0
 10. Mä en ole koskaan edes harkinnut käyttäväni huulipunaa, kun en ole halunnu että ihmiset kiinnittää huomiota mun suuhun ja törkeen kamaliin hampaisiin. Nyt mulla on aikuisena oikomisremppa menossa ja näitä tämmösiä sävyjä voisi kyllä kokeilla sitten kun hampaat on mintissä ja tää maskin kanssa eläminen joskus loppuu (maski on muuten kätevä, kun ei kukaan näe hammasrautoja ja kuminauhoja mun suussa julkisilla paikoilla!).

  Mua vähän itkettää kyllä toi sun tukka, voin vaan kuvitella miltä tuntuu. Mä olen kans joutunut joskus lyhentämään ja tukka on muutenkin ihan liru luonnonkihara ollut aina. Oispa tuuhea ja suora! Just rääkkäsin kuontaloani kotivärjäyksellä (hennan päälle värinpoistoa, parit punaiset kestovärit ja suoraväriä). Kyllähän tää kans vähän kärähti... Yritän korjata tilannetta olaplex3:lla ja hoitavilla colormaskeilla pitkillä vaikutusajoilla, ettei tarttisi niin paljoa leikata. Katsotaan miten käy... Kiharan sijaan on melkein suora hamppu joka raudalla suoristaessa jää silti edelleen hampuksi sojottamaan. Oivoi.

  Vastaa

  0
  1. Mä en ole koskaan edes harkinnut käyttäväni huulipunaa, kun en ole halunnu että ihmiset kiinnittää huomiota mun suuhun ja törkeen kamaliin hampaisiin. Nyt mulla on aikuisena oikomisremppa menossa ja näitä tämmösiä sävyjä voisi kyllä kokeilla sitten kun hampaat on mintissä ja tää maskin kanssa eläminen joskus loppuu (maski on muuten kätevä, kun ei kukaan näe hammasrautoja ja kuminauhoja mun suussa julkisilla paikoilla!).

   😥

   Tuli surullinen olo sun puolesta tämän lukiessa. Voin hyvin ymmärtää ikävät ajatukset jotka liittyy esteettisiin epävarmuuksiin, ne ovat inhimillisiä, ja silti tulee paha mieli kun lukee niistä. Itsellä on niitä myös ollut elämässä iso liuta ja niillä on ollut hyvin syväluotaavia vaikutuksia. Oikeastaan lopulta vain ikä ja aika on ollut "lääke" niihin. En tiedä minkä ikäinen olet, mutta toivon, että sinullakin aika (ja ehkä myös tuo oikomishoito) lievittävät tuntemuksia. ❤️

   Otan osaa myös hiusmurheisiin. Juuri katselin peilistä omia, katkenneita päällihiuksiani jotka ovat yli puolet lyhempiä kuin muut hiukset. Kyllähän se vähän viiltää. Ei auta mikään muu kuin odottaa, että hius kasvaa takaisin. 10 tai puhumattakaan 20 vuoden takaisia kuvia katsoessa en meinaa edes tunnistaa silloisia hiuksia omikseni.... Ainahan ne ovat olleet kuivat, mutta että ne ovat silti joten kuten kasvaneet pitkiksi...! Vaikka olen vaalentanut niitä 20-vuotiaasta lähtien, ja sitäkin aiemmin otin säännöllisesti kemiallisia käsittelyjä permanenttien muodossa. Niiden hiusten aika on täysin mennyttä...

   Vastaa

   0
 11. Heh, kaikilla omat haasteensa, näinhän se menee. Itse omistan suuret ja näyttävät huulet ja kaikki huulipunat näkyvät todella voimakkaasti. Juhlissa ihan jees mutta muutoin en halua korostaa huuliani, joten en siis voi oikein käyttää huulipunia, kirkkailla ja vaaleilla punilla vähän sama efekti. Täällä siis myös huulikiilto lähes ainoana käytössä :(

  Vastaa

  0
 12. Heippa Sanni!
  Mulla on niin värittömät ja kalpeat huulet, että en voi lähteä mihinkään ilman huulipunaa! Siis pakko laittaa huulipunaa aina kun käy jossain, ettei näytä ihan sairaalta... Käytän kestohuulipunia, koska tavalliset huulipunat kuluu pois päivän aikana, kun syö ja juo, ja muutenkin. Ennen käytin Maxfactorin lipfinity-huulimaalia, mutta se kuivatti kauheasti huulia. Nyt olen koukussa Kikon kestohuulipuniin ja nestemäiseen kestohuulipunaan. Niistä löytyy ihanasti värejä, ei vain tunkkaisia ja tummia sävyjä, vaan heleitä ja vaaleita myös, mitkä sopii paremmin mulle. Ja pääpointtina, ne ei kuivata huulia, ja pysyy koko päivän. :D Eli jos muilla vastaavaa ongelmaa, voin suositella niitä. Ei tarvi huolehtia huulimeikistä päivän aikana, riittää kun aamulla muistaa laittaa...;)
  Aurinkoista ja iloista pääsiäistä!

  Vastaa

  0
  1. Kiitos hyvästä vinkistä, Terhi :) (..ja tuo Max Factorin huulimaali oli kyllä kauheaa.... itselläkin kokemus että "åysyn kaukana"...)

   Ihanaa pääsiäistä! ☺️

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)