29.11.2020

Haastattelu: Sanni to Sanni

Onko tämä bloggaajan itsekeskeisyyden huippu vai leppoisan mökkisunnuntain viihdyttävä päähänpisto, valitkaa te :) Ajattelin kuitenkin ronskisti haastatella itseäni, onhan edellisestä blogihaastattelusta jo kulunut yksitoista ja puoli vuotta..!

Taidanpa muuten esittää itselleni myös nuo samat kysymykset, joihin vastasin toukokuussa 2009. :)

2009 - 2020

Sanni: Moi Sanni. Mitä sulle tänään kuuluu?

Sanni: Ihan kivaa, kiitos kysymästä. Aika harmaa päivä tänään täällä etelä-Savossa, mutta sisällä palaa kynttilät ja Spotify'ssa soi jouluinen kitaramusiikki, niin mikäs tässä on ollessa. Iltapäivällä ohjelmassa vyöhyketerapiaa, johon menen nyt toista kertaa elämässä.

Sanni: Okei. Käytkö sä useinkin hoidattamassa itseäsi?

Sanni: Pitäisi käydä säännöllisemmin. Koneen ääressä kun istuu paljon, niin niska-hartia-seutu on kroonisesti jäykkä. Voice massageakin olen hiljattain kokeillut ja se tuntui tosi tehokkaalta.

Sanni: Mites, sähän teet kahta työtä jotka kummatkin liittyy kauneusalaan. Ja olet tehnyt näitä hommia jo yli kymmenen vuotta. Eikö sua koskaan ala väsyttää kaikki purkit, puuterit ja pipetit?

Sanni: Joo, on ne välillä alkaneet väsyttää. Etenkin siihen aikaan, kun olin kosmetiikkamyyjän töissä. Siellä niiden purkkien kanssa sai pyöriä niin paljon, että kotona ei enää jaksanut samalla lailla innostua. Nykyisessä työssä purkit ei sentään hallitse jokaista tehtävää, ja elämässä on paljon muutakin sisältöä kuin kosmetiikka. Suhde kosmetiikkaan säilyy aidosti virkeänä :)

Sanni: Mitä muuta sä teet kuin kokeilet erilaisia voiteita ja meikkejä ja kirjoitat niistä?

Sanni: Kyllä mä teen aika paljon muutakin. (nauraa) Rakastan ruoanlaittoa ja saatan käyttää tavallisen arkiruoan valmistukseen päivässä tunteja, se rentouttaa. Tykkään myös valokuvata ja ulkoilla paljon, ja vietän aikaa mun "ottolasten" eli sisareni koirien kanssa. Koirulit asuu nykyään osan ajasta mun luona. Koirien päivärytmi ja tarpeet on auttaneet tehokkaasti irrottautumaan omilta tietyiltä mukavuusalueilta, ja se on tehnyt hyvää.

Kyllä mun elämässä on jopa välillä päiviä, jolloin en avaa yhtäkään kosmetiikka- - hmmm, no, tää ei itse asiassa ole totta. Kyllä mä joka päivä avaan ainakin kaksi kosmetiikkapurkkia; vähintään puhdistusaineen ja silmänympärysvoiteen. Nämä on ne kaksi ihan minimi-ihonhoitorutiinin tuotetta joita käytän joka ikinen päivä vuoden ympäri.

Sanni: Oletko miettinyt, voisitko oikeasti elää ilman kosmetiikkaa?

Sanni: Miksi pitäisi? Kosmetiikka on mulle osa itsestä huolta pitämistä. Joku toinen voi pitää itsestään huolta ilman ihonhoitotuotteitakin, sitä en yhtään epäile, mutta yksi mun tavoista on hoitaa ihoa ja hiuksia. Se rentouttaa ja rauhoittaa. Ihonhoidon ja meikkauksen rutiininomaisuus on maadoittavaa ja hetkeen ankkuroivaa, kun elämäni on monella muulla lailla tilanteiltaan hyvin vaihtelevaa ja liikkuvaista.

Sanni: Okei, ymmärrän. Puhutaan jostain muusta; mistä haaveilet tällä hetkellä eniten?

Sanni: Ihan vain siitä, että elämä olisi rauhallista ja turvallista ja läheiset voisivat hyvin. Mun hyvä elämä rakentuu sille. Ettei olisi kiireen ja huolen tuntua.

Sanni: Onko sulla mitään materialistisia haaveita?

Sanni: En mä tiedä... ei kai... jos matkailua ei lasketa? Onko se materialistista...? Mun haave olisi päästä jonain päivänä Grönlantiin. Näin joitain vuosia sitten mielenkiintoisen dokumentin Grönlannista ja samoihin aikoihin olin muutenkin löytämässä lumisten matkakohteiden viehätystä. Siitä saakka olen haaveillut Grönlannista.

Ennen ajattelin, että eihän sitä nyt mihinkään kylmään halua lomallaan matkustaa... Nyt ajattelen ihan toisin, ja lumiset kohteet edustaa todella puoleensavetävää eksotiikkaa. Suomen Lappi on ihana lähiesimerkki.

Sanni: Joo, samaa mieltä, Lappi on kyllä upea. Niin lähellä ja tavallaan myös kaukana.

Mikä muuten oli sun lempiammatti lapsena? Oletko aina halunnut kauneusalalle?

Sanni: En, mun ensimmäinen toiveammatti oli floristi..! :D Meillä oli yksi lastenhoitaja joka oli ammatiltaan floristi, ja minusta se kuulosti niin ihanalta; saada sommitella kukista kauniita kimppuja..!

Kaikkein pisimpään olen kuitenkin halunnut töihin matkailualalle, se haave tuli kuvioihin joskus varhaismurrosikäisenä. Ja siihen ammattiin sitten ensimmäisenä opiskelinkin.

Sanni: Mitä jos vastaisit seuraavaksi niihin yhdentoista vuoden takaisiin kysymyksiin..? Niitä kun silmäilin, niin ovat aika ulkonäköpainotteisia. Huomaa, miten eri asiat on olleet blogeissa pinnalla tuohon aikaan.

Sanni: Totta. Aika yksipuolisen aihepiirin kysymyksiä. Mutta vastataan toki :)

VUODEN 2009 HAASTATTELUKYSYMYKSET

Haasteen tähän oli muuten vuonna 2009 heittänyt yhä aktiivinen blogikollegani Charming Nails. ❤️

1. Oletko tyytyväinen ulkonäköösi?

Nojoo, mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän ulkonäöllä tuntuu olevan merkitystä. Tykkään mun ulkonäössä siitä, että mun olemus on aika tyttömäinen. Siihen ei rypyt ja veltostuneet silmäluomet vaikuta :D Mä olen niin "höseli", että se tekee musta ikäistäni nuorekkaamman näköisen.

2. Mitä muuttaisit ulkonäössäsi?

No jos olen rehellinen, niin kyllä mulle edelleen ne vähän naisellisemmat rinnat kelpaisi :D Tai takamus. Ei tarvitse olla isoja muotoja, mutta sellaista pehmeää naisellisuutta. Mutta en mä lähtisi sellaista koskaan millään toimenpiteillä tavoittelemaan.

3. Mitä muut ovat kehuneet ulkonäössäsi?

Ihoa ja pohkeita :D Mulla on luonnostaan lihaksikkaat pohkeet ja ne on keränneet "Treenaat varmaan sikana" -kommenteja kauan ennenkuin olin koskaan astunut sisään kuntosalin ovesta.

4. Meikkaatko päivittäin?

En enää, mutta useimpina päivinä.

5. Perusmeikkisi?

Mineraalipohja, kulmageeli, kulmakynä, silmämeikinpohjustus, persikkainen luomiväri, ruskea eyeliner, ripsari, peiteaine, persikkainen poskipuna.

6. Hiustesi väri & pituus?

(Huom - tämä on ollut sitä aikaa, kun moni bloggaajista ei näyttänyt kuvissa  koko kasvojaan..! Siksi tällainen kysymys...)

Vaalean koralliset ja lapaluu-pituus.

7. Kuinka usein…

…värjäät hiuksiasi?

Suoravärillä kerran viikossa tai kahdessa. Vaalennan tyven 3 kuukauden välein.

…peset hiuksesi?

Kerran viikossa.

…käytät kasvonaamiota?

Puhdistavaa naamiota parin viikon välein, kosteuttavaa satunnaisesti - yritän opetella sen käyttöä..!

…kuorit ihoasi?

Kerran viikossa.

…käyt kosmetologilla tai solariumissa?

Parin kuukauden välein. Kynsihuollossa kerran kuussa. Solariumissa never.

…poistat ihokarvojasi?

Kerran viikossa.

8. Miten pidät hiuksiasi?

Auki ja kiinni 50/50. Kiinni ollessa tylsästi joko hainhammasklipsillä tai hiuslenksulla.

9. Miten tukkasi on nyt?

Hahaa..! 😄 Voin antaa tänään täsmälleen saman vastauksen kuin 11,5 vuotta sitten: ponnarilla. Olen mökillä ja se tuntuu helpommalta.

10. Rasvaatko ihoasi?

Kyllä, joka päivä.

Legginsit + musta trikoohame = mun "univormu"

11. Tyypillisimmät vaatteesi?

Legginsit, trikoohame, trikoopaita, tai jokin löysä college-paita tai ohut neuletakki. Nykyään pitkähihaiset ovat vaihtuneet lyhythihaisiin koska mulla on lähes koko ajan kuuma.

12. Mitä sinulla nyt on ylläsi?

Pingviinikuvioiset pyjamahousut, teal-sävyinen trikootoppi, löysä college-paita, nilkkasukat, villasukat ja huovutetut töppöset - jotka olen muuten saanut sisareltani joululahjaksi. Mökillä on viileämpää kuin kotona, kotona mulla ei olisi villasukkia ja kahta paitaa.

13. Kuinka monet farkut omistat?

Olisiko niitä jäljellä alle viisi paria... Olen vaihtanut farkuista hameisiin lähes totaalisesti. Farkut kiristää ja tuntuu epämukavilta.

14. Millaisia kenkiä käytit viimeksi?

Crocseja kun kävin pihalla puuliiterissä.

15. Millaista takkia pidit viimeksi?

Henkkamaukan ohutta sporttista kevyttoppatakkia.

16. Millaisia kenkiä käytät kesällä/talvella?

Kesällä rakastan Prismassa myytäviä House-merkkisiä halpisballerinoja. Jos tiedän käveleväni paljon, silloin ehdottomasti Eccon laadukkaat sandaalit. Talvella käytän eniten UGGin tyyppisiä pehmeitä saappaita.

17. Lempikorusi?

Käytän koruja harvoin, mutta tykkään tosi paljon Kalevala Korun poni- ja pöllö-koruista jotka olen saanut lahjaksi. <3 Silloin kun laitan korun, laitan lähes aina jomman kumman noista.

18. Käytätkö kynsilakkaa?

Jep. Nykyään tosin paljon harvemmin kuin ennen.

19. Lempihajuvetesi?

Diorin Hypnotic Poison.

20. Shampoo- ja hoitoainemerkkisi?

Bruns on noussut tänä vuonna ykköseksi.

21. Tarkkailetko painoasi?

En (enää). En ole käynyt vaa'alla moneen kuukauteen, enkä enää edes omista vaakaa.

22. Viimeisin ulkonäköösi liittyvä kehu?

Taisi liittyä ihoon.

23. Menisitkö kauneusleikkaukseen?

En.

24. Minkälainen on meikkipussisi?

Mulla ei ennen ollut vakkarimeikkipussia ollenkaan, sillä käytin lähes joka päivä eri meikkejä joten meikkipussille oli tarvetta vain matkaolosuhteissa. Viime vuosina mun meikkirutiini on muuttunut tosi paljon, ja uupumuksesta toipuessa huomasin, että niinkin vähäpätöisellä asialla kuin pienellä meikkivalikoimalla oli merkitystä. Valinnat luovat stressiä, ja niin hullulta kuin saattaa kuulostaa, kaikenlaisten valintojen karsiminen - jopa meikkien! - vähentää stressiä.

Ensin vain reissussa mukana ollut töistä saatu Laveran meikkipussi jäi mulle pysyvään käyttöön, ja käytän nykyään vain sen verran meikkejä joita sen sisään mahtuu. Vaihtaessani hiusvärin violetista pinkkiin ja sitten koralliin, vaihdoin vain meikkipussin luomivärien, rajauskynien ja poskipunien sävyn :)

25. Minkä värinen on hiusharjasi?

En käytä enää harjaa siirryttyäni Curly Girl -metodiin. Käytän violettia harvapiikkistä permiskampaa.

26. Käytätkö ryppyvoiteita?

Kyllä. (Vuonna 2009 vastaus oli: "en". :))

27. Montako käsilaukkua omistat?

Alle 10. Joita käytän enää vain illanvietoissa tai juhlatilaisuuksissa, sillä huomasin, että jopa arkinen käsi/olkalaukku on mulle ihan tarpeeton. Kannan aina mukana niin paljon tavaraa, että reppu tai isompi kangaskassi toimii paremmin kuin käsilaukku.

28. Onko sinulla lävistyksiä tai tatuointeja?

Ei.

Tää on muuten yksi mun lempikuva itsestäni :) Se on otettu 10 vuotta sitten.

Tähän päättyy haastattelu.

Oikein mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille..! :)

4 comments on “Haastattelu: Sanni to Sanni”

  1. Kun mainitsit Etelä-Savon, tuli mieleen että huomasin jonkun suositelleen kokeilemaan neurosonicia. Täällä päin sekin on mahdollista, itse otin juuri 5 kerran sarjan pitkästä aikaa. Mulla on ollut niin paljon kuormitusta että stressitasot ovat jääneet korkealle. Tämä on yksi keino itselle vaikuttaa niihin.

    Ihanaa joulukuun alkua <3

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat