10.11.2020

Herbinan luonnonkosmetiikkatuotteet esittelyssä

Kauppojen hyllyille on ilmestynyt syksyn aikana yksi jos toinenkin uusi päivittäiskosmetiikan luonnonkosmetiikkasarja. (Arkikielellä "markettikosmetiikkaa".)

Yksi näistä sarjoista on Eco by Herbina.

Oli vain ajan kysymys, koska tunnetut suomalaiset päivittäiskosmetiikkasarjat alkavat tuoda valikoimaan omia ekosertifioituja linjojaan. (Lumenen satsausta onkin odoteltu jo vuosia, mutta vieläkään ei näy...)

Luonnonkosmetiikkasarjan valmistus ei kuitenkaan onnistu "tuosta vain", vaikka yrityksellä olisi jo kosmetiikan tuotantolinja olemassa. Sertifioitu luonnonkosmetiikka vaatii sertifikaatin mukaiset tuotantotilat ja raaka-aineet. Kaikki valmistajat eivät halua investoida tällaiseen, etenkin kun ei aina voi ennustaa, miten sertifioitu tuotesarja otetaan vastaan ja onko satsaus kannattavaa.

Vaihtoehtona on myös tuottaa tuotteet alihankintana toisella valmistajalla, ja näin Herbina on menetellyt oman Eco-sarjansa kanssa. Sarja on valmistettu Tanskassa tanskalaisella Ecocert-sertifioidulla valmistajalla, ja sillä on Ecocertin myöntämä Cosmos Organic -sertifikaatti. Koko sarja on vegaaninen.

Sarjaan kuuluu seitsemän tuotetta; puhdistusvaahto, puhdistusgeeli, kuorintavoide, päivävoide, yövoide, seerumi ja misellivesi. (...unohdin yövoiteen kotiin mennessäni kuvaamaan tuotteita...)

Eco by Herbina muutamalla sanalla: hyväntuoksuinen (hypo-parfymoitu), peruskosteuttava, helpot ja kivat koostumukset. Tähtituote (mun mielestä): puhdistusvaahto.

Jutun hinnat ovat Sokokselta, josta ostin Herbinat.

PUHDISTUSVAAHTO 9,90€ / 150 ml

Tämä on mielestäni sarjan paras tuote. Vaahto on erittäin kimmoisaa, pehmeää ja liukasta ja tuoksuu ihanan marjaisalle. Aika lailla täydellinen kasvojenpuhdistusvaahdon koostumus.

Sisältää sulfaatteja, mutta pesuteho ei ole voimakas.

PUHDISTUSGEELI 7,90€ / 150 ml

Geeliputsarista puolestaan en niin tykkää. Se tuoksuu hyvälle ja muodostaa iholla miellyttävän tuntuisen vaahdon, mutta se on työläämpi huuhdella iholta kuin vaahto. On se jännä, miten joissain geelikoostumuksissa onnistutaan välttämään se tietty ihoon tarraava niljaisuus, joka on geeleille niin ominaista, ja toisissa geeleissä se taas on läsnä. Herbinan Eco-geeli on tätä "niljaista" tyyppiä, joka vaatii runsaampaa vesihuuhtelua ennenkuin kaikki geeli liukenee. Vaahto on paljon nopeampi ja miellyttävämpi käyttää!

Myös geelissä on pesevänä aineena sulfaatteja, ja tämä tuntuu vaahtoa pesevämmältä. Iho jää hitusen kiristämään pesun jäljiltä.

MISELLIVESI 9,90€ / 200 ml

Pakko vähän naurahtaa: 'micellar-vesi'..? Siis mitä, Herbina? :D Kyllähän misellivesi on jo hyvin vakiintunut suomenkielinen ilmaisu, ja miselli ihan rehellinen suomenkielinen sana. :) Mistä tämä erikoinen finglish-versio?

Tästäkin nousee ensimmäisenä kokemuksena hyvä tuoksu. Itse vesi on hyvin peruskamaa; meikki irtoaa, mutta sen liukeneminen miselliveteen vie hieman aikaa. Sekä puhdistus- että kosteutusteho on mieto.

Mieluummin olisin nähnyt sarjassa kunnollisen kasvoveden. Alan jo vähän väsyä tähän misellivesibuumiin; paljon järkevämpää olisi puhdistaa meikki kunnollisella meikinpuhdistajalla ja hoitaa sitten ihon kosteutus ja pH:n tasapainotus rehellisellä, kosteuttavalla kasvovedellä.

Misellivesi on aina ollut minusta tosi kumma tuote: se on käytännössä lantrattu putsari. Tai laimennetun putsarin ja kasvoveden hybridi. Mieluummin käytän kunnon putsaria ja kasvovettä erikseen :) Poikkeuksen muodostavat ne misellivedet, joilla silmämeikki lähtee yhtä nopeasti kuin "oikealla" silmämeikinpoistoaineella, ja silmiä ärsyttämättä, niitä käytän oikein mielelläni.


KASVOSEERUMI 11,90€ / 30 ml

Ja taas: ihana tuoksu! Eivät nämä mitään hienostuneita ole, mutta jokin näissä kolahtaa :) Seerumi tuoksuu ihan vadelmille.

Luulin ensikokeilulla tykästyväni seerumiin kovastikin, se tuntui todella kosteuttavalta ja samalla pehmentävältä, mutta seuraavilla käyttökerroilla aloin havainnoida ihmeellistä kalvomaista tuntua. Tämä tunne on vain vahvistunut, ja valitettavasti tuo kalvomaisuus ei lopulta tehnytkään minusta Eco-seerumin fania.

Nytkin tätä kirjoittaessa levitin seerumia kämmenselkään, ja sormissani tuntuu jopa hieman muovimainen kalvon tunne. Tosi kummallista. Incistä löydän vain yhden kalvonmuodostaja-ainesosan; hydrolysoidun vehnäproteiinin, johon yleisemmin törmää hiustenhoitotuotteissa. Onhan kalvolla kosmeettinen funktiokin; se silottaa ihon pintaa ja ehkäisee kosteuden haihtumista. Itse vain en pidä juuri tämän seerumin kalvosta, siinä on jotain niin "muovimaista" ja keinotekoisen tuntuista. En muista olenko aiemmin kokenut tällaista ihofiilistä hydrolysoitua vehnäproteiiniä sisältävien tuotteiden yhteydessä, täytyy alkaa tarkkailla asiaa.

Ainesosiltaan Herbinan Eco-seerumi on oikein hyvä ja minulle mieleinen, sillä se sekä kosteuttaa että ravitsee. Kosteuttavia ainesosia ovat mm. aloe vera, glyseroli, sodium pca, leväuute ja hyaluronihappo. Pehmentävästä hoidosta vastaavat rypsi- ja auringonkukansiemenöljy.

PÄIVÄVOIDE 9,90€ / 50 ml

Päivävoide on sarjassamme "oikein kiva" tuote. Tässä ei ole kalvon tuntua ;)

Ihotuntuma vertautuu aika hyvin Taika-sarjan päivävoiteeseen; voide on täyteläisyydeltään medium/light -tasoa, tuntuu mukavan kosteuttavalta ja pehmentävältä, imeytyy hyvin ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi. Miellyttävä mutta samalla "arkisen" tuntuinen voide. Genrensä tuntuinen, siis. :) Kuten Taikakin. Nämä ovat markettikosmetiikkaa. 👍

Veden sijaan voide on tehty aloe vera -uutepohjaan. Hoitaviin ja kosteuttaviin ainesosiin lukeutuvat auringonkukansiemenöljy, sheavoi, omenavesi, rypsiöljy, tyrniöljy, levä sekä sodium pca.

Sopii normaalille iholle. Arvelen liian kevyeksi kuivalle iholle. Tuoksusta; päivävoiteen tuoksu on nenääni tunkkaisempi kuin sarjan muissa tuotteissa. Siinä on samaa marjaisuutta, mutta vähemmän raikkaana.

YÖVOIDE 9,90€ / 50 ml

Hyvin saman tuntuinen kuin päivävoide, mutta paksumpi :) Ainesosatkin ovat samat, yövoiteessa vain on korkeampi rasvaprosentti.

Tässäkin voi vetää yhtäläisyysmerkit Taikan voiteisiin. Samat ainesosat päivä- ja yövoiteissa, eri rasvapitoisuus.

KUORINTAVOIDE 9,90€ / 75 ml

Tämä on puhdistusvaahdon ohella toinen suosikkini sarjan tuotteista. Siinä on mukavan tiheä ja tehokas raekoostumus, ja lisäksi se on voidemainen, mistä myös pidän kuorintatuotteissa.

Kuorivina ainesosina tuotteessa on yhdistelmä jauhettua irlanninsammalta (levälaji) ja riisiä.

Tuoksussa jälleen raikkaan makeita marjoja. :)

SUMMA SUMMARUM:

Mikä Eco by Herbinassa on hyvää? 

Tuoksut, perusmiellyttävät ja pätevästi peruskosteuttavat koostumukset, loistava puhdistusvaahto ❤️

Mitä jäin kaipaamaan?

Silmänympärysvoidetta ja kasvovettä. Ja harmi, kun seerumissa on tuo kalvomaisuus, muuten se on niin hyvä ja edullinenkin.

Miten vertautuu Taikaan (lähin kilpailija)?

Yhteistä: hinnat ovat samaa tasoa. Päivä- ja yövoiteiden ihotuntuma ja suoritus samankaltainen.

Erilaista: Taikan valikoima on laajempi, sisältäen myös vartalotuotteita.

Minusta Herbinan tuotteissa on hieman paremmat tuoksut, ja hienoa, että mukana on myös seerumi, mikä Taikalta puuttuu. Taikalla taas on silmänympärysvoide, jota Herbinan Eco-sarjassa ei ole. Herbinan puhdistusvaahto on minulle mieleisempi kuin Taikan puhdistusgeeli.

Olen tietysti puolueellinen puhuessani Taikasta, mutta ainakin voi objektiivisesti todeta, että Taika on täysin kotimainen, Suomessa valmistettu ja kehitetty sarja. Vaikka Eco by Herbinan ja Taikan tuotteet ovat muuten hyvinkin saman tyyppisiä niin hintapisteeltään kuin toimivuudeltaan, toinen on kotimaista työtä. Se on omansalainen lisäarvo.

Oletko sinä jo kokeillut Herbinaa (tai Taikaa?) Mitä tykkäät?

Seuraavana esittelyjonossa on kolmas uusi suomalaisen brändin "marketti"luonnonkosmetiikkasarja: Erisan+.

17 comments on “Herbinan luonnonkosmetiikkatuotteet esittelyssä”

 1. Kävin ostamassa Taikan puhdistusgeelin ja vartalovoiteen heti niiden myyntiin ilmestyttyään. Olen puhdistusvaahtojen suosija, mutta päätin Taikan ansiosta koettaa kyläilyä geelien leirissä. Jäänee yhden purkin mittaiseksi kyläilyksi. En totu geelin tuntumaan sitten millään.

  Vartalovoide käyttäytyy iholla mukavasti, mutta voihan vitsit, miten hassu tuoksu! Greippi löytyy vaivatta, mutta kunpa tuoksu olisi makeampi/pehmeämpi.

  Taidanpa ostaa tuon Herbinan vaahtoputsarin seuraavaksi.

  Vastaa

  0
 2. Taikan käsisaippuasta tuli uusi suosikki! Mieskin tykästyi ja pohti monta päivää mitä sen tuoksu muistuttaa, kuulemma lonkeroa! :D

  Vastaa

  0
 3. Syksyn ja talven takia ihoni kuivuu todella paljon. Näistä tuotteista löytyy varmasti joku, jolla saan ihoni taas puhtaaksi ja kosteutetuksi!

  Vastaa

  0
 4. Minä olen muuten yksi micellar-vesien ( :D ) fani. Tuntuu että misellillä saan kasvoilta kaiken lopun meikin pois. Ripsienpidennysten vuoksi ei voi enää pestä kasvoja normaalisti vaan osioittain konjacsienen avulla. Viimeistelen sitten kaiken misellivedellä. Jotenkin miselli viimeistelee kaiken ja tulee se puhdas tunne. Garnierin ja Nivean ( musta pullo ) misellivesistä olen tykännyt eniten. Tykkään että miselli on aika "ytyä" eikä mitään kevyttä. Taikan misellin ostin mutta en ole kokeillut vielä.
  Nyt oli tuota Taikaakin tullut tänne, hyvä juttu <3 tätä Eco Herbinaa oli myös jo aiemmin, silmäilin silloin incit ja ajattelin ostaa tuon puhdistusgeelin kokeiluun kun geeleistä tykkään. Epäilen riittääkö puhdistusvaahdon teho yksinään, edes konjacsinen kera? Erisan+ oli myös tullut mutta taisin pitää hintaa kalliina pullon kokoon nähden. Jään kuitenkin odottamaan arviotasi jos kuitenkin innostun sitten jotain testaamaan ;)

  Vastaa

  0
  1. Minä olen muuten yksi micellar-vesien ( :D ) fani.

   😅👍

   Viimeistelen sitten kaiken misellivedellä. Jotenkin miselli viimeistelee kaiken ja tulee se puhdas tunne.

   Viimeistelytuotteena minäkin voin miselliveden ymmärtää. Mutta en ainoana puhdistustuotteena, enkä vain tule ymmärtämään miten sitä viitsitään markkinoida "kaiken meikin ja lian" poistavana tuotteena. (Tää menee mulla tunteisiin sillä oikeasti alkaa kiehuttaa :D)

   Nyt oli tuota Taikaakin tullut tänne, hyvä juttu <3

   Jeee ✌️

   Epäilen riittääkö puhdistusvaahdon teho yksinään, edes konjacsinen kera?

   Varmaan riippuu paljon ihosta ja meikin laadusta.

   Mä olen esim. itsellä huomannut (osana muita kiinnostavia ikääntymisen myötä kertyviä muutoksia :)), että meikki ei enää irtoa iholta yhtä hyvin kuin 5-10 vuotta sitten. Kun 10 vuotta sitten poistin vaikka mineraalipohjan pelkällä puhdistusvaahdolla, ei kasvovesivanulappuun jäänyt inaustakaan likaa. Nyt vaahto ei juuri koskaan riitä yksinään poistamaan meikkiä, vaan ihan sen saman mineraalipohjan jälkeen vanulappuun jää melkein aina likaa. Täytyy oikeastaan aina kaksoispuhdistaa, kun on meikkiä. En keksi muuta, kuin että oma ihoni on muuttunut. (Tuskin putsarien teho on tällä välillä ehtinyt niin paljon heikentyä..! 😀)

   Mä en usko, että vaahdot ovat parhaita puhdistustuotteita poistamaan meikkipohjaa, etenkään meikkivoidetta, kun niissä on rasvoja.

   Muuten, voin sanoa jo nyt, että Erisan+ on ollut mulle vähän pettymys. Erityisesti putsari ja kasvovesi ovat aika "blääh", hyvin mitäänsanomattomia. Ihan kaikkia tuotteita en ole Erisanilta vielä ehtinyt kokeilla mutta ne mitä olen, eivät ole saaneet mua mitenkään kiljumaan innosta.

   Vastaa

   0
 5. Herbinan "micellar" odottaa avaamistaan, olisin hankkinut mieluummin Taikan vastaavan tuotteen mutta lähi-Tokmannilta ei löytynyt koko sarjaa. Sitä en tajua miksi suomalaisissa sarjoissa on aina puhdistusgeeli tai -vaahto tai molemmat mutta ei emulsiota. Itse en voi käyttää näin kuivattavia puhdistusaineita kuin korkeintaan osana kaksoispuhdistusta. Erisanin luonnonkosmetiikkalinjan kosteuttava kasvosuihke pitää kyllä ehdottomasti hankkia kokeiluun, olisikin kiva löytää hyvä ja edullinen tuote päivittäiseen käyttöön.

  Vastaa

  0
  1. Mäkin olen ihmetellyt hellävaraisten puhdistusmaitojen puuttumista. Pitääkö suurin osa kuluttajista nimenomaan puhdistusvaahdoista ja -geeleistä vai miksi puhdistusmaitoja ei valmisteta? En voisi varsinkaan nyt kylmään aikaan kuvitellakaan käyttäväni vaahtoja tai geelejä, paitsi ehkä satunnaisesti just osana kaksoispuhdistusta.

   Vastaa

   0
  2. Sitä en tajua miksi suomalaisissa sarjoissa on aina puhdistusgeeli tai -vaahto tai molemmat mutta ei emulsiota.

   Tämä on kyllä kummallista niin Herbina Econ kuin Erisan+'nkin kohdalla, emulsio olisi ollut minustakin itsestäänselvä.

   Erisanin luonnonkosmetiikkalinjan kosteuttava kasvosuihke pitää kyllä ehdottomasti hankkia kokeiluun, olisikin kiva löytää hyvä ja edullinen tuote päivittäiseen käyttöön.

   Erisanin kasvosuihke ei itse asiassa ole kovin edullinen; 100 ml maksaa 9,90€. Normaalisti tuolla hinnalla saa tuplasti saman määrän.

   Itse en myöskään kovin innostunut Erisan+ -kasvosuihkeen tehosta. Sarjan tuotteiden esittely tulee ulos blogissa lähiaikoina :)

   Vastaa

   0
 6. Pakko tykätä tästä postauksesta 😂

  Emulsioiden puuttuminen minuakin mietityttää, mutta se varmaan koetaan vanhanaikaisena tuotteena. Kaksoispuhdistuksessa ihan must, onneksi on Lorkun iso pumppu pullo, kunhan eivät sitäkin lopeta.
  Minusta geeliputsarit ovat enemmän meikittömän ihon puhdistustuote, ei niillä niljuilla mikään lähde.

  Vastaa

  0
 7. Whaat, miten lk tarvitsee omat tuotantotilat? Äkkiseltään kuulostaa aika hassulta, suorastaan ideologiselta (tuli ekana mieleen joku halal-lihan teurastus :'D) mutta kai siinä jokin järki on..? Mutta erikoiselta tuntuu, jos jo olemassaolevia tuotantotiloja ei voi käyttää mikäli sertifikaatin haluaa, sillä vaikka huomioitaisiin tuotannon energiatehokkuudet yms. niin silti näin maallikkona voisi uskoa, että aika paljon saa tavaraa puskea ulos että energiatehokkuus tms. syyt voivat mennä ohi rakentamisesta aiheutuneen kuormituksen. Mutta mistä mä tiedän, kuulostaa vaan tosi jännältä...

  Sääli kyllä, että näitä ei tehdä Suomessa! Pyrin suosimaan suomalaista kosmetiikkaa, ja toki haluan että tuotanto on myös Suomessa. Aika usein tulee ostettua Herbinaakin, mutta nää taitaa jäädä kokeilematta... Kotimaisuus on itselle sittenkin tärkeämpää kuin ekosertifikaatti :) Ehkä vielä joskus pääsen yli noista Taikan pakkauksista ja kokeilen Taikaa :D

  Vastaa

  0
  1. Whaat, miten lk tarvitsee omat tuotantotilat?

   Sertifiointi kattaa koko tuotantoketjun, ei vain lopputuotetta. Eli koko tuotannon on oltava kestävää sähköstä ja laitteista lähtien. Saattaahan tämä toteutua joissain kosmetiikkatehtaissa normikosmetiikankin osalta, mutta silti, sertifioidun lk:n tuotantotilat auditoidaan sertifiointiorganisaation toimesta siinä missä raaka-aineet, pakkausvalinnat ja lopputuotekin.

   Vastaa

   0
 8. Miksi näitteinkin purkkien ulkonäkö täytyy olla niin alleviivaavasti tuommoinen vihreä, Herbinan "normaalien" tuotteiden pakkaukset näyttävät aika kivoilta, mutta nää on vähän meh mun makuun :D

  Toi vaahtoputsari kiinnostais, mutta jotenkin kymppi tuntuu kalliilta Herbinan puhdistustuotteesta, kun se kuitenkin kuluu aika äkkiä. Herbinan normaali puhdistusvaahto maksaa 5.90e joten aika paljon on luonnonkosmetiikka- ja sertifiointilisää. Eihän se ilmaista toki ole, mutta Herbina on omassa mielessäni jotenkin niin edullinen merkki, että kymppikin putsarista tuntuu paljolta.

  Momo ihmetteli noita luonnonkosmetiikan omia tuotantotiloja, oletan että tässä on kyse "ristikontaminaation" ehkäisemisestä, eli samoilla koneilla ei käsitellä tavallisia ja luonnonkosmetiikan raaka-aineita?

  Vastaa

  0
  1. Momo ihmetteli noita luonnonkosmetiikan omia tuotantotiloja, oletan että tässä on kyse ”ristikontaminaation” ehkäisemisestä, eli samoilla koneilla ei käsitellä tavallisia ja luonnonkosmetiikan raaka-aineita?

   En osaa sanoa onko tuo yksi syy (saattaa ollakin), mutta tärkein syy on se, että sertifioidun luonnonosmetiikan tuotannon kaikkien vaiheiden tulee olla ympäristöystävällisiä ja kestävän kehityksen mukaisia, ei pelkästään lopputuotteen ja raaka-aineiden. Tuotantolaitoksen tulee itsensä täyttää myös tarkat kriteerit kestävyyden ja ekologisuuden suhteen, ja tuotantolaitoskin auditoidaan.

   Vastaa

   0
 9. Se asia, mikä pitäisi olla aika perhanan tärkeä asia, jos haluaa olla "eettinen kuluttaja", on eläinkokeettomuus. Enkä nyt tarkoita mitään epämääräistä lupausta, vaan varmaa tietoa siitä, että MITÄÄN ainesosaa ei ole ikinä testattu eläimillä. Se on todella omituista kun järjestelmällisesti uudessa kosmetiikassa ohitetaan eläinkokeet, vaikka osassa maailmaa niitä edelleen käytetään kosmetiikan testaukseen, mikä on ehdottomasti turhin syy käyttää eläintä koekaniinina. Tämä siis viittaa lähinnä globaaliin kosmetiikkatestaukseen.
  Mitä tulee kosmetiikan/ihonhoitotuotteiden ekologisuuteen, niin vihreällä aatteella ratsastaminen on aika tökeröä, jos ei välitä eläinkokeista.

  Vastaa

  0
  1. Enkä nyt tarkoita mitään epämääräistä lupausta, vaan varmaa tietoa siitä, että MITÄÄN ainesosaa ei ole ikinä testattu eläimillä.

   Tällöin vaihtoehdot rajoittuisivat aika lailla palasaippuaan. (Valitettava) totuus on se, että suuri osa kosmetiikassa käytetyistä ihan perusainesosista on aikanaan testattu eläimillä, eikä tätä historiaa voi kyseisiltä ainesosilta poistaa. Kaikkien näiden ainesosien käytöstä ei myöskään varmasti tulla luopumaan, eikä moni näe siinä eettistä ongelmaa(kaan), koska eihän 30 vuotta sitten eläimillä testatusta ainesosasta luopuminen vaikuta millään tavalla eläinkokeiden menneisyyteen eikä nykyisyyteenkään.

   Tärkeintä on se, että suurimmassa osassa maailman maita kosmetiikan eläinkokeet on NYT lailla kielletty. Toivottavasti jonain päivänä kaikissa.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)