03.10.2020

Tunnustan jotain potentiaalisesti ällöttävää

Tunnustan jotain, jota varmaankin pidetään yleisesti aika ällöttävänä.

(Samalla tiedän, että yllättävän moni kaikessa "hiljaisuudessa" harrastaa samaa...)

Käytän tosi pitkään vanhoja ripsivärejä. Jopa vuosia.

Ja elvytän suosikkejani silmämeikinpoistoaineella.

Moniko teistä tuntee tämän "kikan"? (Vai onko se ihan yleistietoa, jonka kaikki tietävät... :D Ehkä...)

Silmämeikinpoistoaine, erityisesti geelimuotoinen sellainen, notkeuttaa kuivahtaneen maskaramassan melkein tuoreen veroiseksi.

Tunnustan hyödyntäneeni tätä kikkaa suunnilleen koko meikkielämäni.

Pari tippaa geeliä, ja antaa sen tehdä "taikaansa" ja sekoittua maskaramassaan mielellään yön yli, ja ripsari toimii taas kuin rasvattu.

Toki on syytä miettiä, miksi ihmeessä kuivahtanutta ripsarimassaa ylipäänsä pitää elvytellä sen sijaan, että ostaisi uuden maskaran.

Eiväthän ripsivärit ole mitään kallista luksustavaraa. Puhumattakaan siitä, että ripsarien elvyttelyyn liittyy aina kontaminaatiovaara.

Silti, mä elvyttelen.

Tapa liittyy epäilemättä mun "tarkan markan" sieluun, joka yksinkertaisesti saa outoa iloa ja tyydytystä aina, kun jossain voi säästää - tai jotain voi hyödyntää senkin jälkeen, kun "virallinen" käyttö/hyötymisaika on päättymässä. Jos mulla on mahdollisuus pidentää jonkin tuotteen käyttöikää, mä todellakin teen niin, vaikka olisi helposti mahdollisuus ostaa uusi.

Mulla on tällä hetkellä käytössä kaksi maskaraa, joista toisen (Max Factor Masterpiece) ostin heinäkuussa, tarkoituksena heittää se vanhempi (Sephora Lashcraft) pois. Mutta en heittänytkään. Koska Lashcraft on niin älyttömän hyvä, eikä sitä saa Suomesta - ja se toimii yhä, kun kosteutin massan silmämeikinpoistoaineella.

Ironisesti - myös heinäkuussa ostettua Masterpiece-maskaraa pitää jo notkistaa ulkoisilla keinoilla, sillä se oli jo ostettaessa kuiva. (😡)

Sephoran Lashcraft Big Volume Mascaran olen ostanut marraskuussa 2017 USAn reissulla. (Kuvassa kyseisen reissun kosmetiikkasaalista.) En muista tarkalleen milloin olen ottanut Lashcraftin käyttöön, mutta veikkaan kevättä tai kesää 2018. Mielestäni en alkanut käyttää sitä heti, kun ostin sen.

Mulla on aina useampi ripsari samaan aikaan käytössä, ja sekin tietysti venyttää yksittäisen maskaran käyttöaikaa. Sephoran Lashcraftissa on 12,5 g massaa, joten se on jo senkin puolesta riittoisa maskara. Lashcraftin massa on fantatisen hyvälaatuinen, ja ripsari alkoi osoittaa kuivumisen merkkejä vasta tänä kesänä. Olin tosiaan jo aikeissa dumpata sen, mutta päätin kuitenkin kokeilla mitä se tuumaisi silmämeikinpoistoaine-herättelystä. Ja - kun se alkoi taas levittyä nohevasti, se sai jäädä meikkipussiin.

(Masterpiece-ostos oli aika turha. Muistin tykänneeni ko. maskarasta tosi paljon 10 vuotta sitten, ja siksi innostuin kokeilemaan sitä taas pitkästä aikaa, mutta joko maskaramakuni on muuttunut paljon noista ajoista, tai sitten ostamani Masterpiece oli vain jo valmiiksi pilalle kuivahtanut. Se on tehnyt alusta saakka paakuttavaa ja kuivakkaa jälkeä.)

Lashcraft-ripset. Vaikea uskoa, että yli kaksi vuotta sitten avattu maskara voi yhä toimia näin hyvin - miten 12,5 grammaa oikeasti voi riittää näin pitkään... Lähestulkoon päivittäisessä käytössä Lashcraft on ollut mulla ehkäpä vuoden.

Niin, se kontaminaatioriski... Se on ihan todellinen, enkä IKINÄ neuvoisi ketään jatkamaan vanhan, jo rapisevan ripsivärinsä elinikää lisäämällä pulloon ylimääräisiä aineita. Itse teen niin, koska olen hieman outo. Varmasti sekin, että en ole koskaan saanut mitään ikäviä reaktioita ripsiväreistä, niin uusista kuin vuosia vanhoista ja elvytetyistäkään, on vaikuttanut siihen, että aina vain jatkan tätä ällöttävää tapaa.

Ja tunnen ihmisiä, jotka tekevät samaa. (Emme kyllä taputtele toisiamme olalle ja onnittele toisiamme tällaisesta, eh, "nerokkaasta" säästöniksistä...)

Onko Karkkipäivän lukijoissa ketään, joka vaikka anonyymisti kehtaisi kertoa käyttävänsä vanhoja maskaroita niin kauan, kuin niissä henki pihisee..? Ja jopa antavansa niille elvytystä...?

 

42 comments on “Tunnustan jotain potentiaalisesti ällöttävää”

  1. Täällä yksi, joka käyttää ripsaria niin pitkään kuin siitä irtoaa väriä. En sentään elvyttele, vaikka todennäköisesti jos näkisit mun ripsarit niin ne olis jo elvytystarpeessa. :D

    Voitko kertoa lisää kontaminaatioriskistä, mikä se riski siinä siis on?

    Käytän ripsaria aika kevyesti, joten yksi kestää heittämällä yli vuoden, varmaan lähemmäs kaksi vuotta.. ja koska käytän essencen ripsareita, niin voisin hyvin päivittää ripsarini useammin, kun ovat niin halpoja. Ei vaan ole käynyt mielessä.

    Hammasharjan pään sentään vaihdan n. 3 kk välein. :D

    Vastaa

    0
    1. Voitko kertoa lisää kontaminaatioriskistä, mikä se riski siinä siis on?

      Silmissä ja silmäripsissä on pöpöjä. Niitä menee maskarahylsyn sisään ripsiväriharjan mukana. Maskara itsessään on vedetöntä, eli bakteerit eivät elä siellä kovin helposti, mutta jos elvytät sitä vesipitoisella aineella (kuten silmämeikinpoistogeelillä), bakteerit saavat mehevämmän kasvuympäristön. Elvytys siis edesauttaa bakteerien lisääntymistä ripsivärituubissasi.

      Vastaa

      0
    2. Ok, eli sinällään vanhan ripsarin käytöllä ei ole terveysriskejä, jos niitä ei elvytä!

      Vastaa

      0
    3. En mä niinkään sano :)

      Meneehän silmästäkin maskarahylsyyn jonkin verran kosteutta (ja toki niitä pöpöjä). Kuitenkin; mitä enemmän vettä laitat hylsyyn, sitä otollisempi lisääntymisympäristö bakteereille.

      Vastaa

      0
  2. Teen samaa, mutta silmätipoilla! Olen jostain aikoinaan lukenut vinkin, että silmätippoja voisi käyttää tuohon samaan tapaan ja sehän kyllä toimii. Ja kun massa on lopussa, poistan putkilon "kaulurin", sinne jemmaan jää yllättävän paljon massaa, riittää hyvin vielä pariksi viikoksi. Ihan noin kauaa en kyllä ole uskaltanut avonaista ripsaria koskaan käyttää, viimeistään noin 6 kk auki olleena heitän pois.

    Vastaa

    0
    1. Joo, kaulurin poistoa olen minäkin joskus harjoittanut..! :) Tosin enemmänkin UDPP-tuubin ja huulikiiltohylsyjen kuin ripsivärien kanssa. :D

      Vastaa

      0
  3. Mä käytän kaikkia meikkejä, voiteita ynnä muita niin kauan kun ne vaikuttavat olevan kunnossa. Meikkien seasta löytyy varmasti 15 vuotta vanhoja tuotteita joita vielä satunnaisesti tulee käytettyä 🙈

    Vastaa

    0
    1. Puuterimaisia tuotteita voikin käyttää aika turvallisesti vaikka kuinka pitkään, koska ne ovat vedettömiä ja usein myös öljyttömiä :) Bakteerit eivät elä niissä, eikä ole rasvojakaan, jotka härskiintyvät. :)

      Vastaa

      0
  4. Itse en elvyttele, mutta ällöttävästi käytän loppuun äitini hylkäämät ripsivärit. Jotenkin meikkien jakaminen äidin kanssa tuntuu vähemmän pahalta kuin vaikka kavereiden. En voi antaa 20+ euroa maksavien ripsareiden mennä roskiin kun niissä on vielä kuukausien edestä tavaraa jäljellä! Kavereilta otan vastaan vain jauhemaisia ja "kuivia" meikkejä kuten poskipunia. Noin muuten pidän korkeintaan kaksi ripsiväriä auki kerrallaan ja puolen vuoden jälkeen tuote yleensä loppuu tai kuivahtaa lopullisesti. Vai onko se loppu sittenkään? Toimiiko elvytys myös vedenkestäville ripsiväreille? Kaverin puolesta kyselen.

    Vastaa

    0
    1. mutta ällöttävästi käytän loppuun äitini hylkäämät ripsivärit.

      Hups...! 😁

      En voi antaa 20+ euroa maksavien ripsareiden mennä roskiin kun niissä on vielä kuukausien edestä tavaraa jäljellä!

      "Laihialais"mentaliteetilla voin kyllä ymmärtää tämän tunteen.... (Vaikka itse myönnän, että en pystyisi käyttämään toisen käyttämää maskaraa. En tosin tiedä miksi se muka olisi "pahempaa" tai ällömpää kuin elvyttely.... mutta en pystyisi :D)

      Toimiiko elvytys myös vedenkestäville ripsiväreille? Kaverin puolesta kyselen.

      En osaa sanoa, en itse käytä wp-maskaroita. Voi olla, että wp-ominaisuus ainakin saattaa kärsiä..?

      Vastaa

      0
  5. Elvytin silloin kun ei ollut varaa ostaa koko ajan uutta ripsaria ja sitä odotti sitä "rahapäivää"....sitten luin jostain ettei niin saisi tehdä enkä ole kyllä harrastanut tuota enää vuosiin, se vaan ehkä jotenkin jäi. Silmätulehduksia, kirveleviä ja vuotavia silmiä kestäneenä olen nykyään aika tarkka silmän lähellä olevista tuotteista. Kyllä minäkin olen tarkan markan ihminen mutta en mä jaksa elvytellä tai säästellä vanhoja meikkejä tai paksuuntuneita kynsilakkoja :) jos joku kuitenkin niin tekee niin ei kai se asia minulle kuulu <3

    Vastaa

    0
    1. Silmätulehduksia, kirveleviä ja vuotavia silmiä kestäneenä olen nykyään aika tarkka silmän lähellä olevista tuotteista.

      👍

      Voin kuvitella että tällä pohjalla olisi mullakin eri asenne elvyttelyyn.

      Vastaa

      0
  6. En, tiedän et noin vois tehdä, mutta oikeesti vaihdan ripsarin ainakin lähes sen suositellun 6kk välein.

    Vastaa

    0
  7. Minä! Koska miksi ei?
    Sitä paitsi tuoretta ripsiväriä on mahdotonta saada käsiinsä, lähes aina ne karisee jo heti oston jälkeen, mikä on kannattavaa businesta niiden valmistajille.
    Elvytän aina ripsivärejä, koska tapanani nyt vaan on käyttää tuotteet oikeasti loppuun. Mäkään en ole koskaan saanut mitään ongelmia tästä. Elvytän jääkylmällä vedellä, mikä sisältää vähemmän bakteereja kuin lämmin vesi. Vesi elvyttää myös vedenkestävän ripsarin. ;) Kulmakarvageelin elvytin Lily Lolon Make Up Mist -meikkisuihkeella. Misellivettä en ole älynnyt, mutta kiitti vinkistä, pitääpä kokeilla.
    Opinkohan sun vai Virven blogista senkin, että huulikiillosta ja peiteväristä "kauluksen"irroittamalla saa käyttökertoja ainakin kymmeniä lisää.

    Vastaa

    0
    1. Sitä paitsi tuoretta ripsiväriä on mahdotonta saada käsiinsä, lähes aina ne karisee jo heti oston jälkeen, mikä on kannattavaa businesta niiden valmistajille.

      Pointti tämäkin ;). (....mutta onneksi on niitäkin maskaroita jotka ei karise moneen kuukauteen... :D Vaikka tuo Sephoran Lashcraft 😘)

      Vesi elvyttää myös vedenkestävän ripsarin. ;)

      Okei, tässä tulikin vastaus yhdelle ylempänä kommentoineelle :)

      Kulmakarvageelin elvytin Lily Lolon Make Up Mist -meikkisuihkeella.

      😀👍

      Opinkohan sun vai Virven blogista senkin, että huulikiillosta ja peiteväristä ”kauluksen”irroittamalla saa käyttökertoja ainakin kymmeniä lisää.

      Mä olen ainakin postannut tästä :D Ja voi olla, että Virvekin ^_^

      Vastaa

      0
  8. Tämä oli ihan uusi vinkki minulle. Inhoan kuivia ripsareita ja linkoan ne surutta roskiin, kun ensimmäiset merkit ilmestyvät. Välillä pieni närästys vatsassa, kun ripsari on kuivunut heti käsiin. Tämä vinkki siis menee testiin. MUTTA en kyllä paljolti yli puolen vuoden uskalla käyttöä venyttää. :)

    Vastaa

    0
  9. Muistan lukeneeni että maksimi 6 kk mitä voi käyttää. Sen jälkeen kait liikaa bakteereja. Suosikkini on Essence maskara. Olen ostanut niitä varmaan jo 10 putkiloa! Se on erittäin hyvä tuote ja maksaa noin 3 euroa. Minusta on ihanaa, kun näin edullisella hinnalla voi ostaa uuden usein, ja käytän samaa vain 1-2 kk. Sitten saa taas uuden ja tuoreen maskaran :) Silmäni tulehtuvat helposti niin siksi ei viitsi ottaa riskejä.
    Onhan joku Diorin "30 euron" ripsiväri tosi hyvä, mutta tiedän etten raaskisi heittää sitä pois niin pian.
    Olen kuullut että vanhan maskaran voi elvyttää myös oliiviöljyllä. Pelkäsin jo että kerrot että elvytät vanhan maskaran syljellä...ei sentään. Se se vasta olisi ällöä :D

    Vastaa

    0
    1. Silmäni tulehtuvat helposti niin siksi ei viitsi ottaa riskejä.

      Erittäin ymmärrettävää.

      Olen kuullut että vanhan maskaran voi elvyttää myös oliiviöljyllä.

      Hmm, varmasti notkistuu, mutta öljyistetyn ripsarin pysyvyys ripsissä vähän epäilyttää... :D Mutta kokeilemallahan se selviöisi :) Olisi ainakin vähemmän bakteeriystävällinen elvytysaine :)

      Pelkäsin jo että kerrot että elvytät vanhan maskaran syljellä…ei sentään. Se se vasta olisi ällöä :D

      Apua.... bleurgh...! 🤢

      P.S. Minäkin muuten tykkään Essencen ripsareista :) Ainakin niistä parista joita olen kokeillut. Korallipinkkiin hylsyyn pakattu Lashes Of The Day oli ihan sairaan hyvä, käytin sitä(kin) pari vuotta...! :D :D Siis samaa tuubia 😅 Harmi että se lopetettiin.

      Vastaa

      0
  10. Mä olen toinen ääripää. :D Merkkaan ylös avaamispäivän vihkoon ja heitän maskaran heti pois kun ehdotettu aika on täynnä. Teen näin vain huulipunien ja maskaran kanssa, muiden meikkien suhteen toimin hövelimmim. Esimerkiksi Macin peitevoidetta käytin kolme vuotta tai jopa kauemmin.

    Jos tuo on sun mielestä paras maskara, niin mikä on toiseksi paras? :)

    Vastaa

    0
    1. Merkkaan ylös avaamispäivän vihkoon ja heitän maskaran heti pois kun ehdotettu aika on täynnä.

      Ohoh...! 👍😮

      Jos tuo on sun mielestä paras maskara, niin mikä on toiseksi paras? :)

      Tämä ei ole ihan paras :) Jos mun pitäisi nimetä vain yksi ainoa luottoripsari, niin se olisi Maybellinen Lash Sensational (..tai IsaDoran Precision... se tulee hyvin lähelle...)

      Vastaa

      0
  11. Opiskelijana tuli harrastettua kaikenlaisia vippakonsteja ja pennin venyttämistä. Nykyään en viitsi kun ei ole pakko. Ja olen kokenut pariin otteeseen silmän sidekalvontulehduksen flunssan osana.. Sen verran ilkeä ettei viitsi riskeerata. Mutta nuorempana kun raha oli tiukilla meni helposti vuosi ennen ripsarin uusimista.

    Vastaa

    0
  12. Täällä yksi ällöttävä elvyttelijä! 😅🙈 Elvytän ripsarin vesitipalla, kynsilakkaa notkistan tarvittaessa tipalla kynsilakan poisoainetta..! 😂 Kai minussakin on se tarkan markan sielu, vaikka vallan hyvin voisin uudenkin aina entisen kovettuessa ostaa 🤭

    Vastaa

    0
  13. Aikaisemmin joo ja olen myös elvytellyt ripsareita meikinpoistoaineella. Mutta essencen myötä ei oikein enää ole tarve. Kunhan vaan muistaa ostaa sen uuden kauppareissulla. Ja aina kun uuden ripsarin ottaa käyttöön, huomaa kuinka paljon paremmin se oikeasti toimii. Miksi ihmeessä siis en sijoittaisi sitä 3-5e kerran kuussa tai kahdessa ihan vaan sen takia, ettei itsellä menisi niin pahasti hermo meikatessa...

    Vastaa

    0
  14. Olen käyttänyt surutta kauemmin mutta yleensä ripsari on mulla kulunutkin n. puolessa vuodessa. Mutta nyt koronan myötä käytän ripsaria n. kerran kuussa ja todellakaan en aijo kuuden käyttökerran jälkeen heittää ripsaria pois. Hyvä tietää tosta elvyttämisestä, oon joskus elvyttänyt ripsaria vedellä ja sekin on toiminut ihan ok.

    Vastaa

    0
  15. Minä en maskaraa elvytä, mutta käytän sitä niin kauan kun se toimivalta tuntuu, eli usein noin vuoden. Mulla on yksi ripsari kerrallaan eikä meikkikertoja tule kovin usein.

    Ahdistaa muuten jo seuraavan ripsari osto vaikka vanhaa on vielä jäljellä.. Olen rakastanut Lumenen blueberry curlia kunnes sen brändiuudistuksen myötä se hetkeksi hävisi. Uusi versio ei anna ollenkaan samoja tehoja kuin vanha! Haluan siis vedenkestävän ripsarin joka pitää taivutukset ja samantyyppisellä silikoniharjalla kuin Lumenen blueberry. En tarvitse niinkään tuuheutta vaan kerrostettavaa pituutta enemmänkin. Jos joku osaa vinkata ehdokkaita niin ihanaa! :)

    Ja vielä tähän maskaraan, tai yleensä meikkien kokoon. Miksi meikeistä tehdään niin älyttömän suuria? Olisi ihanaa ostaa pienempiä huulipuniakin jotka voisi saada joskus loppuun tai edes melkein käytettyä siinä ajassa kun ne suositellaan hävitettäväksi.Olen myös ihmetellyt jättimäisiä highlighter/aurinkopunatuotteita. Ovat puuterisia joten eivät pilaannu niin nopeasti mutta käyttöala on hyvin pieni. Tai itselleni 5g poskipuna kestää jo iäisyyden eli noin 2 vuotta. Saati jos olisi useampi käytössä!

    Vastaa

    0
    1. Löysin feelunique verkkokaupasta Nars kokeilupakkauksen, siinä oli minikokoinen huulipuna ja - poskipuna! Poskipuna rasia oli noin tulitikkuaskin kokoinen ja huulipuna noin puolet tavallista pienempi ja värimassa n. lyijykynän paksuinen. Oli hyvät tuotteet ja sainkin ne aika pian käytettyä loppuun :)

      Vastaa

      0
  16. Elvyttelyä en ole tajunnut tehdä, mutta vanhin ripsivärini taitaa olla neljä vuotta vanha, ja edelleen käytän sitä surutta. Mullakin siis useita ripsivärejä kerralla auki. Suhtaudun kyllä aina varauksella näihin kosmetiikan säilyvyysvaroituksiin, kun tuntuu, että kosmetiikasta liikkuu hirveästi vääriä uskomuksia yms, kun alalla on aika vähän esim.kemiaa tai mikrobiologiaa ymmärtäviä töissä suhteessa muihin toimijoihin. Lisäksi valmistajalle lienee turvallisinta ilmoittaa mahdollisimman lyhyt säilyvyys, jotta he eivät varmasti joudu vastuuseen, mikäli käyttäjälle seuraisi pilaantuneesta tuotteesta jotain obgelmia. Mutta sinne tuubiinhan menee henkilön omia silmässä eläviä bakteereja, ja koska ne bakteerit ovat tottuneet elämään silmässä, on ripsiväri aika huono kasvualusta niille... Ja itse meikkaa aina vain pestyjä kasvoja, niin pöpöjä menee tuubiin vähemmän :)

    Vastaa

    0
  17. Kauanko ripsari (vaikkapa toi 12,5 g) normaalioloissa kestää, jos se ei ehtisi kuivahtaa? Ajatellaan vaikka päivittäisessä yhden kerroksen käytössä? Vaikea hahmottaa, kun ei näe, paljonko sitä tavaraa löytyy sisältä.

    Vastaa

    0
  18. Hahaa - täällä yksi joka elvyttää ripsareita vedellä! Keksin kokeilla tätä vasta pari putkiloa sitten, kun mascara josta erityisesti tykkäsin alkoi yskiä. Tai itse asiassa tykkäsin sen siveltimestä. Ja arvaa mitä: Nyt kun käytän uudempaa, myös jo vedellä lantrattua mascaraa, tämän vanhan sivellin toimii viimeistelijänä. Erottelen sillä ripset toisistaan mascaroinnin jälkeen. Se toimii! Luultavasti säilytän vanhan sudin tuubissaan senkin jälkeen, kun on aika ottaa kehiin uusi ripsari. Vanhan sudin malli vain on niin hyvä juuri tähän erotteluhommaan. Uudesta tuubista tulee väriä aluksi usein liian paksulti, jolloin kuivalla pensselillä onnistuu keventäminen. En lantraa mascaraa oikeastaan nuukuuttani, vaan koska se konstin keksittyäni vain on minusta käytännöllistä. - Tosin käytän kyllä kaikki voidetuubitkin loppuun, leikkaamalla ne loppuvaiheessa kahtia. Niin saa kaivetuksi aineen jämät ulos.Ekologista!

    Vastaa

    0
  19. Minä mietin kans tuota mitä Sanni kommentoi bakteerien kasvusta. Ja sit tulee myös mieleen se joku tutkimus, että silmäripsien juuressa elää pieniä loismatoja, jotka syö myös ripsiväriä. Jos siis vuosia käyttää samaa ripsaria, niin eikös ne matoset muuta sinne ripsariinkin? (En saa nyt tähän sitä linkkiä, mut eläin on nimeltään talipunkki).

    Vastaa

    0
  20. Ai hitto - en muistanut äskeistä kommenttia kirjoittaessani sanaa HARJA! Siis tietenkin ripsiHARJA, ei suti eikä pensseli eikä sivellin... Joskus tulee tämmöisiä hetkiä: Tiedän tasan tarkkaan että hakemani sana on olemassa, se vain ei tule muistista ulos. Tavallisemmin unohtelen nimiä, nyt oli hukassa mitä arkisin ja yleisin HARJA. Jotta näin...!

    Vastaa

    0
  21. Mä en kyllä ymmärrä millä tavalla tämä on ällöttävää, normi homma täällä 😂

    Vastaa

    0
  22. Guilty as charged! Elvytän, venytän käyttöikää ja arvioin tuotteiden kuntoisuutta nuuhkimalla (lähinnä voiteet yms., jotka alkavat eltaantua tai muuttaa tuoksuaan). Pihiys on hyve! :D
    Luulen, että vaikka olisin rikaskin, tekisin samoin. Ja ne Essencen parin euron maskaratkin elvytän, tietysti! Haha!

    Vastaa

    0
  23. Juu ei, en elvytä. Joku ripsari saattaa parikin vuotta kestää jos sitä käyttää vaan silloin tällöin esim erikoisemmat sävyt alaripsissä.
    Lorkulle on tullut uusi, kummallisen näköinen maskara,jota pitäis kokeilla. Lash Paradise on tän hetkinen ykkönen.

    Vastaa

    0
  24. En elvyttele. Käytän max 2kk ripsaria ja sitten lähtee roskiin. En vaan pysty käyttämään kauempaa koska ällöttää. Clinique menis konkkaan ilman mun ripsariostelua :)

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat