08.10.2020

Mun Top 4 hajuvedet - vihdoin rankattuna

Voisin kirjoitella tuoksuista vaikka kuinka, ja ilokseni mun tuoksujutuista yleensä vielä pidetäänkin. Ja niitä toivotaan lisää ❤️

Tänään tulee taas lisää :)

Tähän postaukseen olen viimein saanut rankattua mun all-time Top 4 suosikkihajuvedet.

Kuten monilla hajuvesihulluilla ihmisillä, minullakin on valtavasti lemppareita, enkä edes omista (!) kaikkia lemppareitani. Se, mikä tuoksu on milloinkin "ihan paras", liittyy vuodenaikaan, tunnelmaan, säähän, mielentilaan ja ihan rehelliseen kyllästymiseenkin :D (...kun muita suosikkeja on käyttänyt lyhyen ajan sisällä liikaa, ja niihin tulee tilapäinen kyllästyminen...)

Jotkut tuoksut ovat lemppareita vain rajallisen ajan, ja kiintiö niihin täyttyy kokonaan enkä enää halua myöhemmin käyttää niitä.

Toiset taas pysyvät ajattomina suosikkeina joihin on aina yhtä ihanaa palata. Ne tuovat uudelleen ja uudelleen sen "Oih, no mutta tämä....!" Sitä vain tuntee, että tämä on SE. Se tuoksu, jonka kanssa kemia pelaa ja liitto toimii aina.

Tässä on neljä sellaista tuoksua. Vanhin niistä on ollut minulla käytössä vuodesta 2002, tuorein vuodesta 2012.

DIOR HYPNOTIC POISON

alkuperäinen sekä Eau Sensuelle -versio

Hypnotic Poison on syvää rakkautta. Se on järkyttävän vahva, makea ja hyökyy yli kuin täyteen lastattu vanilja-tuberoosa-juna. Työkaverini matkatoimistossa käytti tätä tuoksua kun olin 23-vuotias. (Kyllä! Voitteko kuvitella: Hypnotic Poison työtuoksuna...!) Vahva kukkaisvaniljainen tuoksu leijui toimistossa päivät pitkät, ja sen sijaan että olisin saanut päänsäryn, sain ikuisen parfyymirakkauden.

Hypnotic Poison ja minä olemme olleet siitä saakka erottamattomat. Myöhemmin ostin myös kevyemmän Eau Sensuelle -version, jota itse asiassa käytän nykyään useammin, koska alkuperäinen on niin toooooosi vahva.

Muuten: alkuperäinen Hypnotic EdP -hajuveteni jäi keväällä Prahaan. Ikimuistoinen matka.

CHLOÉ LOVE, CHLOÉ EAU INTENSE

Tähän tuoksuun tutustuin ollessani kosmetiikkamyyjän työssä. Se on Hypnotic Poisonin ohella mun #1-suosikkituoksu.

Vuonna 2011 lanseerattu Love, Chloé Eau Intense on syvempi versio edellisenä vuonna ilmestyneestä Love, Chloésta, joka puolestaan ei sytyttänyt minua ollenkaan. Intense-versio taas sai minut välittömästi pauloihinsa ja ostin sen saman tien. Kosmetiikkamyymälät ovat muuten erittäin vaarallisia työpaikkoja hajuvesihulluille... Nimimerkillä "Mulla-on-vieläkin-avaamattomia-töistä-ostettuja-hajuvesiä".

Love, Chloé Eau Intense on vaniljainen ja kukkainen orientaalinen tuoksu. Siinä tuoksuvat kurjenmiekka, heliotrooppi, syreeni, vanilja, myski ja perun balsami. Se on kerrassaan huumaavan ihana. Ei niin ylitsejyräävä kuin Hypnotic Poison, vaan itse asiassa aika lailla hienostuneempi, mutta yhtä vahva ja iholla kestävä. Se on puisempi, lämpimämpi ja mausteisempi kuin Hypnotic ja hieman vähemmän päällekäyvän vaniljainen.

CACHAREL GLORIA

Gloria jatka lämpimän mausteisten tuoksujen tyyliä, ja voikin helposti nähdä, että tämän tyyppiset tuoksut ovat minulle kaikkein mieluisimpia. Pehmeän puuterisen Glorian tuoksussa on sekoitus mantelia, kirsikkaa, vaniljaa, ambraa ja tonkapapua.

Ostin muinoin (kylpyveteen tarkoitetun!) öljyversion Gloriasta, kun Trendi-lehden toimittaja sanoi sen olevan parempi (- myös iholla!) kuin EdP ja EdT-versioiden. 100-millinen pullo ei todennäköisesti lopu koskaan. Muutama tippa ranteeseen, ja tuoksu kestää aamusta pitkälle iltapäivään.

Vaalin tätä pulloa kuin Klonkku sormusta. Todellakin precious. Pullo on 18 vuotta vanha ja sen valmistus on lopetettu jo aikaa sitten.

Mikä on muuten teidän vanhin hajuvetenne, ja kuinka vanha se on..?

LANCÔME Ô DE L'ORANGERIE

Lancômen appelsiinipuutarhatuoksu on kilpaillut pitkään suosikki-sitrustuoksuni asemasta Guerlainin Aqua Allegoria Pamplelunen kanssa. Ja voittanut. 

Ostin tuoksun syksyn 2012 reppureissulleni matkatuoksuksi, ja se tuo aina mieleen tuon matkan moninaiset fiilikset Naxoksen rantahietikolta Albanian hyytäviin öihin ja Madridin flunssaisesta Couchsurfing-isännästäni Lissabonin rautatieasemalla koettuihin epätoivon hetkiin läppärini kadottua varkaan mukaan. Se matka.... it was something else 🙏🏻

En yleisesti ole Lancômen tuoksujen fani, mutta tämä tuoksu on aivan mielettömän ihana. Ja todella erilainen kuin Lancômen muut tuoksut. Se on jotenkin niin unpretentious. Raikas, suoraviivainen ja niin aidon mehukkaan sitruksinen, että voin aina kuvitella jonkun lohkaisevan vieressä palaa tuoreesta appelsiinista kun suihkautan Ô de l'Orangerieta.

Ahh, tuoksut.

Valitsin vielä kolme muuta top-suosikkituoksuani, jotka eivät ole ihan yhtä eeppisiä lemppareita kuin nämä neljä. Esittelen ne omassa postauksessaan.

54 comments on “Mun Top 4 hajuvedet - vihdoin rankattuna”

  1. Eiiiiiiii!!! Mä säästin tohon Hypnotic Poison Eau de Sensualleen ja sitten se sitä ei enää myyty! :D Myyjien selän takana sitä aina Sokoksella kävin suihkauttamassa, oli niin ihana tuoksu. Syvä katkeruus jäi sieluuni.

    Vastaa

    0
    1. Miten niin ei myydä? Esim. Kickin verkkokaupassa on nytkin myynnissä. :)
      Ja muualtakin löytyy.

      Vastaa

      0
    2. Mä olin ihan luulossa, että tämä Eau Sensuelle on valitettavasti lopetettu vuoden 2018 tienoilla. Tarkistin Kicksin verkkosivuilta, niin siellä on Hypnotic Poisonin EdT- ja EdP-versiot myynnissä, mutta ei Eau Sensuellea. Lopetetulta vaikuttaa :(

      Vastaa

      0
    3. Jaa, hitsiläinen, niinpäs muuten vaikuttaakin :/ En tiedä miten minäkin katsoin niin huonosti Kicksin sivua, että luulin näkeväni siellä Sensuelle-version. Mutta se, mitä luulin Sensuelleksi, onkin nykyinen EdP (pullon väri muistuttaa Sensuellea). Ja EdT-versio puolestaan on sen värisessä pullossa, missä alkuperäinen EdP oli.

      Vastaa

      0
  2. Ihana tuoksupostaus! Ja jotenkin hauska, miten sitä voi olla hyvinkin erilaisia tuoksujen käyttäjiä, huippua kun sulla on saatavilla nuo lempituoksut vuosien takaa. (eikä tämä tietenkään ole mikään uusi juttu blogia pitkään seuranneelle :)

    Mun vanhin tuoksu (YSL mon Paris) on viime vuodelta :D, muistelin että eihän mulla edes ole kuin yksi tuoksu (mulla on lähes kaikkea kosmetiikkaa vain yksi kappale kutakin tuotetta kerrallaan), mutta onhan mulla sentään kolme hajuvettä ja olen mielestäni suuri tuoksufani. Useimmiten vaihdan toiseen tuoksuun aina kun edellinen loppuu, enkä yleensä osta samaa kahta kertaa, koska on niin paljon ihania tuoksuja joista valita.

    En ole omistanut mitään noista sun top4:stä, tämän postauksen perusteella heräsi kyllä mielenkiinto Chloéa ja Lancômea kohtaan. Niin ja vielä, olispa kyllä ihana jos olisi kaikkia vuosien varrella käytettyjä tuoksuja jemmassa, koska se tunne kun tuoksu vie johonkin vanhaan muistoon... :)

    Vastaa

    0
    1. Mun vanhin tuoksu (YSL mon Paris) on viime vuodelta :D,

      ☺️☺️

      Kyllä, meitä tuoksujenkäyttäjiä on niin monenlaisia :) Mä taas en ole saanut yhtäkään tuoksua loppuun yli 15 vuoteen. :D

      Mä käytän yhtä tuoksua yleensä max. 7 päivää peräkkäin, tämäkin harvinaista. (Reissuolosuhteet ovat poikkeus, silloin käytän yhtä ja samaa tuoksua joka päivä.) Tuoksut ovat minulle kuin wardrobe, tuoksu valitaan sään, fiiliksen ja tilaisuuden mukaan :)

      Vastaa

      0
  3. Mä tykkään sitruksisista tuoksuista, joten olen ennenkin kiinnittänyt huomiota kun olet maininnut tuon Lancomen tuoksun. Meillä on todennäköisesti hyvin erilainen tuoksumaku, monet mitkä olet maininnut omiksi suosikeiksesi, ovat olleet minulle ihan päinvastaisia, mutta tätä kiinnostaisi testata. En vaan löydä sitä myynnistä mistään! :D En tiedä myydäänkö sitä enää edes, mutta olen useamman vuoden matkustellessa kulkenut lentokenttien tax free kaupoissa ja muuten tavaratalojen kemppariosastoilla kun on eteen sattunut, mutta mistään en ole löytänyt tuota hajuvettä :) Ehkä sen tuoksu jää salaisuudeksi :D

    Vastaa

    0
    1. En vaan löydä sitä myynnistä mistään! :D

      En tiedä valmistetaanko tätä enää (harmillisesti tuntuu olevan tosi vaikeaa saada käsiinsä minkään merkin ajankohtaista tuoksuvalikoimaa...), mutta kun googlasin, hullua kyllä yksi myyntipaikka on HOBBY HALL:

      https://www.hobbyhall.fi/fi/muoti-ja-kauneus/hajuvedet/naiselle/lancome-o-de-lorangerie-edt-naiselle-75-ml_f57a26c2/

      Pitäisiköhän tilata itselle pullo jemmaan kun on noin edullinen, ja mun pullosta on enää 1/3 jäljellä...

      Vastaa

      0
  4. Nämä taitavatkin Lancomen tuoksua lukuun ottamatta olla kaikki lopetettuja, eikä tuota Lancomeakaan tule myymälöissä kovin usein vastaan. Mutta sulla taitaa olla niin paljon tuoksuja, että nuokin pullot kestävät vielä pitkään :)

    Vanhin tuoksuni on juuri tuo alkuperäinen Diorin Hypnotic Poison vuodelta -98. Sinun pullosi taisi olla samaa aikakautta, niissä pinta on kumimainen, kun taas uudemmissa pulloissa pinta on lasisen liukas ja liukuvärjätty. Joskus vertasin vierekkäin uutta ja vanhaa Hypnotic Poisonia, ja uusi tuoksui paaaaaljon terävämmältä ja toisaalta miedommalta mitä tuo vanha versio - tavallaanhan sitä luulisi, että vanhalla tuoksulla on ollut aikaa laimentua vuosien saatossa, mutta se on kyllä paljon tymäkämpi tuoksu mitä tuo nykyinen versio. Niinhän se menee, että vuosien saatossa tuoksujen koostumusta muunnellaan vähän väliä, Diorin tapauksessa oikeastaan ihan jatkuvasti (nimim. metsästänyt vanhoja versioita Diorin tuoksuista kissojen ja koirien kanssa), ja tuo reformulointi tapahtuu joko muuttuneen lainsäädännön tai valmistuskustannusten alentamisen vuoksi. Usein vanhemmissa versioissa on kalliimmat raaka-aineet.

    Vastaa

    0
    1. Joskus vertasin vierekkäin uutta ja vanhaa Hypnotic Poisonia, ja uusi tuoksui paaaaaljon terävämmältä ja toisaalta miedommalta mitä tuo vanha versio –

      Auts, tämä tieto sattui... :( Vaikka tiesinhän kyllä, että Dior tosiaan päivittää tuoksujaan jatkuvasti.

      Kuitenkin, sen kuuleminen ääneen, että mun alkuperäinen vanhemman koostumuksen Hypnotic Poison on nyt mennyttä eikä tämänhetkinen enää tuoksu samalta, tekee vähän kipeää. Tuoksu oli niin riittoisa (kun yksikin suihkaus periaattessa oli jo liikaa...), että se ei varmasti olisi ikinä loppunut multa.

      Nyyh....

      Vastaa

      0
    2. Voi ei, mun ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi!! :( Pahoittelut ajattelemattomuudesta. Ymmärrän kyllä hyvin tuoksun katoamisesta aiheutuneen mielipahan. Täsmennetään: uusi tuoksu avautuu terävämpänä,mutta pehmenee iholla kyllä, eikä ole yhtä voimakas kuin tuo vanha, joka tosiaan on sitä vähän jo liiaksi. Hyvä tuoksu myös tuo nykyinen versio, eikä samalla tavalla tyrmää käyttäjäänsä mitä vanha :)

      Olen joskus suunnitellut myyväni tuon oman vanhan pulloni, koska tosiaan voimakkuutensa vuoksi tuota tuoksua tulee käytettyä aika harvoin. Pullon koko on 50 ml ja tuoksua reilusti yli puolet jäljellä. Jos päädyn luopumaan tuoksusta, niin ilmoitan siitä ensimmäisenä sinulle!

      Vastaa

      0
    3. Voi ei, mun ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi!! :( Pahoittelut ajattelemattomuudesta.

      Eijei, älä suotta, en halunnut saattaa sulle tätä fiilistä vastauksellani 🙁 Ainakin tuoksun katoaminen liittyy hyvin ikimuistoiseen hetkeen elämässäni. Joten jos jotain, voi iloita siitä, että se meni arvolleen sopivalla draaman kaarella... :D Ja loi sen myötä uuden, uniikin tuoksumuiston.

      Täytyy miettiä, haluanko enää edes ostaa nykyistä versiota kunnioituksesta vanhaa kohtaan... Täytyy kuitenkin kokeilla sitä silkasta uteliaisuudesta. :)

      Ja hei, tästä otan ehdottomasti vaarin, jos tulee ajankohtaiseksi:

      Jos päädyn luopumaan tuoksusta, niin ilmoitan siitä ensimmäisenä sinulle!

      Kiitos ❤️

      Ihanaa syksyä sinulle!

      Vastaa

      0
  5. Rakastan tuoksuja! Valitettavasti olen kyllä viimeisten vuosien aikana herkistynyt niille :( Useimmiten tuoksut nykyään vain ahdistavat enemmän kuin tuottavat iloa,enkä edes muista koska olisin viimeksi käyttänyt tuoksua.

    Minulla on enää yksi hajuvesi, Versacen Bright Crystal Absolu joka on ihana! Enää en pystyisi todella voimakkaisiin tuoksuihin kuten Armani Code joka oli pitkään ykköstuoksuni. Se oli aikaa kun hajuvesi otettiin mukaan baariinkin ja suihkuteltiin lisää siellä... Näin jälkikäteen olen vain miettinyt että monelleko kanssaihmiselle olen aiheuttanut huonon olon käyttäessäni aivan liikaa hajuvettä :(

    En muuten osaa kuvailla tuoksun osia, hajuvedet vain toimivat tai eivät. Nyt tekee kyllä mieli mennä hajuvesiosastolle fiilistelemään valikoimaa :)

    Vastaa

    0
    1. Rakastan tuoksuja! Valitettavasti olen kyllä viimeisten vuosien aikana herkistynyt niille :( Useimmiten tuoksut nykyään vain ahdistavat enemmän kuin tuottavat iloa,enkä edes muista koska olisin viimeksi käyttänyt tuoksua.

      Onpa kurjaa :(

      Minulla on enää yksi hajuvesi, Versacen Bright Crystal Absolu joka on ihana!

      Mä en ole tainnut tuota Absolu'ta koskaan haistaa, mutta alkuperäinen Bright Crystal oli meidän liikkeen THE myydyin hajuvesi kaikki ne vuodet kun olin töissä kosmetiikkamyyjänä :) (Mun makuun se oli aivan liian mieto.)

      Se oli aikaa kun hajuvesi otettiin mukaan baariinkin ja suihkuteltiin lisää siellä…

      Hehheh, muistan tämän niin hyvin... vessassa leijui aina vahvaakin vahvempi hajuvesien sekamelska...

      Näin jälkikäteen olen vain miettinyt että monelleko kanssaihmiselle olen aiheuttanut huonon olon käyttäessäni aivan liikaa hajuvettä :(

      Tästä tuli mieleeni eräs noloakin nolompi tapaus, jonka haluan jakaa. Tästä on jo yli 15 vuotta. Olin töissä Maarianhaminan Postissa, ja esimieheni oli äärimmäisen hajusteherkkä (en muista oliko hän peräti allerginen, todennäköisesti). Meillä oli postitoimistossa internet-pääte asiakaskäyttöön, ja tämä kone sijaitsi hyvin lähellä esimieheni työhuoneen ovea. Erään kerran sisareni oli vierailulla Maarianhaminassa, ja hän tuli postiin käyttämään nettiä. Tuohon aikaan sisareni oli ihan hulluna Hugo Bossin Deep Red-tuoksuun. Ja hän tosiaan suihkutteli sitä aika paljon... No, sisareni istui puolisen tuntia nettikoneella ja lähti sitten. Hetken kuluttua esimieheni tuli huoneestaan kertomaan meille, että hän joutuisi lähtemään kesken päivän kotiin koska voi todella huonosti. "Tuossa asiakakoneella istui äsken joku nainen jolla oli niin vahvasti parfyymia, että sain sellaisen päänsäryn etten voi enää jatkaa tänään töitä. Kuka voi laittaa noin paljon hajuvettä..? Herranjestas!"
      Arvaa olinko nolona, vaikka kyse ei ollut minusta. En todellakaan kehdannut mainita, että parfymoitu nainen oli sisareni...

      Vastaa

      0
    2. En tiedä mikä ero on alkuperäisellä Bright Crystalilla ja tuolla Absolu'lla, mutta en innostunut itse alkuperäisestä lainkaan, vaan tuo toinen versio iski heti.

      Auts, tuo sisaresi tarina :( ymmärrän hyvin, ettet halunnut pomolle mainita että kyseessä oli sisaresi! Bossin Deep Red oli muuten samoihin aikoihin myös oma suosikkini joten tiedän kuinka voimakas tuoksu on kyseessä ja itsekin käytin sitä reilusti silloin.

      Olen iloinen, että nykyään hajusteherkkyys huomioidaan jo paljon paremmin ja eri paikoissa pyydetään välttämään hajusteita (liikuntapaikat, julkiset kulkuvälineet etc). Keväällä harkitsin että ottaisin puheeksi työkaverin kanssa hänen käyttämänsä tuoksun määrän mutta sitten tulikin etätyöt ja ratkaisi ongelman puolestaan.

      Vastaa

      0
    3. Keväällä harkitsin että ottaisin puheeksi työkaverin kanssa hänen käyttämänsä tuoksun määrän mutta sitten tulikin etätyöt ja ratkaisi ongelman puolestaan.

      👍

      Nämä on kyllä hankalia juttuja, mun on ainakin itse äärettömän vaikeaa ottaa esiin jonkun kanssa mitään epämukavaa. Vaikka se olisi täysin perusteltua ja jopa pakollista. Etenkin jos asia liittyy toisen henkilökohtaisiin tapoihin, jotka häiritsevät muita, asia on tosi vaikea ottaa esiin.

      Vastaa

      0
  6. Olen tosi herkkä tuoksujen suhteen ja ne kuvottavat minua helposti. Olen käyttänyt vain muutamia tuoksuja koko ikänäni. Lancomen Miracle, Hugo Bossin Woman ja Guessin Girl ovat tosi rakkauteni. Pradan candya olen myös suunnitellut ostavani mutten ole ihan varma onko se no vai go.

    Nyt haistoin jollakin Tommy Hilfigerin Girl tuoksua ja halusin välittömästi rynnätä ostamaan sen.

    Vastaa

    0
    1. Oih, tästä kommentista muistin oman rakkaan Issey Miyake -tuoksuni, L'Eau d'Isseyn, jota en ole nyt käyttänyt tai edes nähnyt yli vuoteen, koska se on Maarianhaminan asunnollani (jossa asuu nyt alivuokralainen).... Yksi parhaita kesätuoksuja 🙏🏻

      Vastaa

      0
  7. Ensirakkauteni oli Hugo Bossin Deep red ja myöhemmin sen yli meni kirkkaasti Lanvinin Marry me 💕
    Hajuvedet on siitä ihania, että yhdellä nuuhkaisulla aivot pikakelaa muutamassa sekunnissa älyttömän määrän muistoja vuosien varrelta, joten toimii jopa parempana nostalgiapläjäyksenä, kuin kuva-albumit 😊

    Vastaa

    0
    1. Oih, Lanvinin Marry Me'stä tulee heti paljon muistoja kosmetiikkamyyjävuosilta... <3

      yhdellä nuuhkaisulla aivot pikakelaa muutamassa sekunnissa älyttömän määrän muistoja vuosien varrelta, joten toimii jopa parempana nostalgiapläjäyksenä, kuin kuva-albumit 😊

      Todellakin. Juuri siksi on hyvä idea ottaa merkittäviin tapahtumiin tai matkoille mukaan uusi tuoksu. :) Näin saa mitä parhaimman tuoksuvalokuvan niistä hetkistä.... <3

      Vastaa

      0
  8. Rakastan tuoksuja, mutten vaan pysty käyttämään kuin muutamanlaisia. Kaikki "paksut", voimakkaasti vaniljaiset tai (jostain syystä myös) patsuliset tuntuvat salpaavan hengityksen :( Käytän tuoksuja melko harvoin ja silloin kun käytän, pienen pieni suihkaus tuntuu olevan ainoa keino "sietää" tuoksua. Haluaisin tuoksua ihanan makealle tai kukkaiselle (kuten vaikka Viktor&Rolfin Flowerbombille, jota en yrityksestä huolimatta pysty käyttämään). Clean Rain ja Calvin Kleinin Women edt ovat tuoksuja joita pystyn käyttämään, Calvin vähän siinä ja siinä.

    Olen pikkuhiljaa vaihtanut esim. vartalovoiteet hajusteettomiin tai hyvin miedosti hajustettuihin, kuten myös hiustuotteet, paitsi kuivasampoon. Samana päivänä en pysty käyttämään sekä hajuvettä että tuoksullista kuivasampoota, koska muuten en saa henkeä :D En ole edes astmaatikko eikä minulla ole diagnosoitu minkäänlaista tuoksuyliherkkyyttä, mutta jostain syystä kaikki voimakkaat tuoksut käyvät nykyään henkeen.

    No, eilen saapui postissa Wellan SP Luxe Oil enkä ihan osannut odottaa miten jyty tuoksu siinä on! Ihana ja makea, mutta ihan valtavan vahva omaan nenään :D Tämän päivän tuoksuksi riittääkin pelkkä hiusöljy...

    Vastaa

    0
    1. Hei Sonja, mua kiinnostaisi tietää reagoitko samoin myös muiden ihmisten tuoksuun? Mun nenä ei todellakaan ole herkkä ja laskin joskus että mulla on "päällä" hiustenpesupäivänä noin 6-9 hajustettua tuotetta (shampoo, hoitsikka, suihkusaippua, latvasuoja, suolasuihke, vaha, kropparasva, parfyymi ja käsirasva), joista oma nenä haistaa lähinnä parfyymin. Nuo muut tuoksuu hetken ajan niiden laittamisen jälkeen mutta eipä niitä enää 5 minuutin jälkeen huomaa. Mietin että huomaisitko sinä noi kaikki tuoksut jos juotais vaikka kahvia saman pöydän ääressä?

      Ja mitä pitkäaikaisiin parfyymehin tulee, Victor&Rolfin Flowerbomb on ollu matkassa mukana noin 10 vuotta juhlatuoksuna, nyt on neljäs pullo menossa. Muuten mulla on tapana vaihdella arkituoksuja vuodenajan mukaan ja yksi pullo kestää yleensä kaksi kautta. Just viime viikolla käytin viimeiset tipat mun vuosien 2019-2020 kevät-kesätuoksusta (Armanin Si Passione), joten keväällä voin käydä ostamassa uuden tuoksun kun aurinko alkaa taas paistaa ja syys-talvituoksu alkaa tuntua liian raskaalta :)

      Vastaa

      0
    2. eikä minulla ole diagnosoitu minkäänlaista tuoksuyliherkkyyttä, mutta jostain syystä kaikki voimakkaat tuoksut käyvät nykyään henkeen.

      Minusta kuulostaa siltä, että ilman muuta olet tuoksuherkkä. (En tiedä miten tällaiset asiat diagnosoidaan, mutta käytännön kokemukset kertovat mun mielestä usein enemmän todellisesta tilanteesta kuin diagnoosit.)

      Mä olen herkkä toistuvalle, monotoniselle äänelle. Muunlaiset äänet eivät häiritse ja voin nukahtaa vaikka tv:n pauhatessa vieressä, mutta esimerkiksi kellon tasainen tikitys ajaa mut hulluksi :D (Jos olen yövieraana jossain, jossa on samassa huoneessa tikittävä kello, mun on vietävä kello toiseen huoneeseen tai otettava patterit ulos :D)

      Tämä nyt ei liittynyt mitenkään tuoksuihin, mutta aistiyliherkkyyteen.

      Vastaa

      0
  9. En ole vuosiin ostanut hajuvesiä ja mulla taitaa olla 3 hajuvettä (varmaan +10 vuotta sitten ostettu), jotka vetelevät viimeisiään. Käytän aika harvoin hajuvettä niin en ole noihin kyllästynyt, mutta seuraavaksi ostan jotain muuta ja näistä hajuvesipostauksista saa kyllä jotain vinkkejä mistä lähteä liikkeelle. :)
    En osaa edes sanoa minkälaisista tuoksuista varsinaisesti tykkään, joten ehkäpä ensiksi tutustun siihen mitä nuo minun omat hajuvedet varsinaisesti sisältää (paitsi sen minua miellyttävän tuoksun:))...
    Tietyistä tuoksuista saan päänsärkyä.

    Vastaa

    0
  10. Ihana postaus. Tykkään niin tämän tyyppisistä kirjoituksista ja hajuvedet ovat kovasti lähellä sydäntä. Tästä inspiroituneena pistin työjutut sivuun ja kipitin hajuvesikaapilleni pohtimaan, mikä omista tuoksuistani on se rakkain ja samalla sain pistettyä kesätuoksuni kaapin perukoille.

    Mulla tuoksuihin liittyy usein muistoja, kuten sinullakin. Lolita Lempican Original tuoksua ostin juuri ennen Koronaa Ranskasta vanhan, tyhjentyneen tilalle. Ihan vain Ranskan ja siellä vietettyjen vuosien muiston kunniaksi.
    Toinen vahva tunnetuoksu on Armanin Mania, jonka pullon tyhjensin vuosia sitten ja kuvittelin, etten koskaan enää saa uutta kun tuoksun valmistus oli lopetettu ja se oli lopussa kaikkialta. Sitten viime syksynä se oli edessäni Siljan laivan hyllyssä, ihmettelin löytöäni myyjällekin, heillä sitä oli yhä runsaasti jäljellä. Ostin tietenkin saman tien. Tässä tuoksussa aika ehkä hieman kultasi muistoja, tuoksu ei ollut mielestäni ihan entisellään tai muistamani kaltainen, mutta ihana se on anyway ja tuo mieleen erityisen ajan elämästäni.
    Jo Malonen Blush Suede on reissutuoksuni. Alunperinkin lentokentältä ostettu ennen lentoa tyttöjen viikonloppureissulle. Tuoksusta tulee aina reissufiilis ja otan sen aina matkoille mukaan. Sanomatta selvää, että tuoksu on ollut joutilaana tovin.
    Armani Priven Pionituoksu kuuluu juhlaan ja 'parempiin menoihin'. Ei sovi tähän nykyisen kotona työskentelevän verkkarityypin elämään enää kovinkaan hyvin.
    Mutta tässä mun kärki nelikko. Kaikki rakkaita, ihania tuoksuja. Ihania muistoja.

    Vastaa

    0
    1. Tästä inspiroituneena pistin työjutut sivuun ja kipitin hajuvesikaapilleni pohtimaan, mikä omista tuoksuistani on se rakkain ja samalla sain pistettyä kesätuoksuni kaapin perukoille.

      ❤️

      Olipa kivaa kuulla sun Top 4 -tuoksuista :) Kiitos kun otit aikaa niistä kertomiseen. <3

      Wow mikä tuuri sinulla kävi Armanin Manian kanssa...! 😍 Se on minunkin lempituoksujani. Ja kuuluu näihin lukemattomiin myyjävuosien aikana ostettuihin....

      Armani Priven Pionituoksu kuuluu juhlaan ja ’parempiin menoihin’. Ei sovi tähän nykyisen kotona työskentelevän verkkarityypin elämään enää kovinkaan hyvin.

      Nohh.. :D :D Tämä verkkarityttö mökillä käyttää tällä hetkellä The Body Shopin Nigritellaa (a.k.a "köyhän miehen Hypnotic Poison), sekin tyylillisesti vähän muuta kuin "mökkiä".... 😂

      Toivottavasti Jo Malonen Blush Sueden ei tarvitse olla joutilaana enää hurjan pitkään... Sitä toivon kaikkien meidän reissutuoksuille 🙏🏻

      Vastaa

      0
  11. Ostin vuosi sitten lentokentältä Lancomen O d'Azur edt:n. Se on myös ihana sitrustuoksu, jossa on ihana pehmeä pohjatuoksu. Tuo vahvasti mieleen jonkun 90-luvulla olleen tuoksun, jonka nimeä en tiedä.

    Haluaisin käyttää vahvempia tuoksuja. Ostin Chloe edp:n joka tuoksui kaupassa niin ihanalta ja persoonalliselta, mutta en vaan kestä sen tuoksua iholla. Sama asia kuin Giorgio Armanin Si edp:n kanssa.

    Vastaa

    0
    1. Haluaisin käyttää vahvempia tuoksuja. Ostin Chloe edp:n joka tuoksui kaupassa niin ihanalta ja persoonalliselta, mutta en vaan kestä sen tuoksua iholla. Sama asia kuin Giorgio Armanin Si edp:n kanssa.

      Mulle on käynyt monien vahvojen tuoksujen kanssa näin. Koska tykkään vahvoista, mausteisista tuoksuista eniten, niitä tulee myös ostettua kaikkein eniten. Ja valitettavasti aika usein osto menee mönkään. Tuoksun ja kantajansa suhde kehittyy vasta, kun tuoksua on käyttänyt vähän aikaa, ja moni kaupassa ihanan tuoksuinen tuoksu onkin sitten käytössä osoittautunut liian vahvaksi tai muulla tapaa ärsyttäväksi. Näitä tuoksuja menee sitten lahjaksi läheisille...

      Lopulta se, millainen tuoksu lopulta miellyttää iholla pitkäkestoisesti, on hyvinkin vaikea ennustaa kaupan hyllyllä kun tuoksuja pikatestailee.

      Vastaa

      0
  12. Vanhin tuoksuaarteeni oli Naomi Campbellin Naomagic ja Exult. Molemmat olleet markkinoilla 2000-2003. Moni suosikkituoksuistani oli muutaman vuoden markkinoilla ja sitten lopetettiin. Betty Barclayn Woman no.2 on edelleen markkinoilla ja sain sitä haltuuni lähes kymmenen vuoden jälkeen. Se on tuttu vuodelta 2000. Olen pohtinut että moni käyttämistäni tuoksuista ei ole herättänyt tuttuudestaan huolimatta mitään erityistä enää 20 vuotta myöhemmin. Veikkaan sen liittyvän koostumuksiin, vaikka tuoksu on tuttu, se ei ole koostumukseltaan enää identtinen sen kanssa joka muodosti aikoinaan "tuoksumuiston". En voi verrata Betty Barclayn tuoksua 20 vuoden takaiseen mutta siitä heräsi muistoja ihan välittömästi joten en usko sen koostumusta muutetun. Pullokin on aivan identtinen. En tiedä vaikuttaako tuoksujen molekyylikoostumus ihmisten tuoksumuistoihin ja niiden muodostumiseen. Ja jos tuoksua peukaloidaan siitä häviää se "jokin"

    Vastaa

    0
    1. Mielenkiintoista pohdintaa. Mä olisin taipuvainen uskomaan, että molekyylikoostumuskin voi vaikuttaa.

      Maininta Naomi Campbellin tuoksuista vei muuten minut Fragranticaan nostalgisoimaan Naomi-tuoksuja... En ole niitä itse koskaan käyttänyt mutta ovat tosi tuttuja työn ja ystäväpiirin puolesta. Alkuperäinen, ensimmäinen Naomi Campbell EdT on suosikkini.

      Vastaa

      0
  13. Anna Suin tuoksut on omia lemppareita, ja pullojen designit on myös aivan ihania <3 ✨✨ itsellä eniten käytössä nykyään juuri häneltä Forbidden Affair (joka tuo muistoja Japanin-reissuiltani mistä sen ostinkin), ja Fairy Dance 🦋

    Vanhin hajuvesi jonka olen itse hommannut (ei siis mummon tai äidin perintöjä) on Jeanne Arthesin Boum, oli kuuminta hottia yläastevuosina :'D ei se itse asiassa pahalle haise edelleenkään! Ei vain tule käytettyä enää..

    Vastaa

    0
    1. Anna Suin tuoksut on omia lemppareita, ja pullojen designit on myös aivan ihania <3 ✨✨

      Niin on :) Mulla on ollut Sui Dreams -tuoksua kaksi pulloa, mikä tekee siitä superharvinaisuuden mun tuoksuhistoriassa. Sui Dreamsin lisäksi mulla on ollut vain toista hajuvettä useampi pullo, ensimmäinen oli Yves Rocherin Nuit D'Orchidee.

      Vastaa

      0
  14. Ai vanhin tuoksuputeli? Minulla on kesällä 1965 (!!) ensimmäisellä lennollani saatu Bourjoisin Soir de Paris eau de cologne. Ei siis hajuvesi mutta tuoksuu tämäkin. Lentoemolla ei ollut antaa rahasta takaisin kun ostin jotain (en enää muista mitä), ja hän antoi kölninveden rahan sijaan. Tämä oli minulle okei. Pullo on sininen ja sisällöstä on vielä 1/3 jäljellä. Kun se on näin pitkään säilynyt, siitä on tullut rakas "muinaismuisto", josta vain joskus harvoin sipautan pikku pisaran korvan taa. Ja tuoksu on yhä raikas!

    Vastaa

    0
  15. Mulle Poison tuo mieleen lukion äidinkielenopettajan, eikä mitenkään hyvällä tavalla... Nykyisin saan noista vahvoista tuoksuista välittömästi päänsäryn. Jo pelkkä voimakkaammin parfymoitu ohikulkija laukaisee tuskallisen migreenityyppisen reaktion. Kevyemmistäkin voin käyttää ainoastaan enää raikkaan sitruksisia tuoksuja, ja niitäkin todella harvoin.

    Vastaa

    0
  16. Estee Lauder Pleasures. Vai onko se Pleasure. Kaikkien aikojen suosikkini!! En oikeastaan käytä/osta edes muita. Vai tiedätkö jonkun muun yhtä ihanan, jonka "päällimmäinen" tuoksu olisi kielo?
    Tulee muuten helposti päänsärky hajuvesistä, mutta ei tästä. Pleasurea voi vaikka vahingossa laittaa "liikaa", mutta siitä ei koskaan tule liian voimakasta tai "päällekäyvää".Tätä tuoksua ovat jopa miehet kehuneet!

    Vastaa

    0
    1. Oooo, Pleasures..! So 1995..! Se oli noihin aikoihin munkin lempituoksuja, ja sarjassamme niitä lemppareita, joita en ole koskaan omistanut :) Nuuskuttelin Pleasures-näytteitä tilaamani britti-Voguen välissä ja kävin säännöllisesti Sokoksen kemppariosastolla suihkimassa Pleasuresia... <3

      Vaikka en ole käyttänyt tuoksua nyt vuosikausiin, muistan täydellisesti miltä se tuoksuu. Lämmin ja "kostea" valkoisten kukkien tuoksu... Kyllä, kielo on Pleasuresin päällimmäisiä nuotteja 👌

      Vastaa

      0
    2. Ysärillä kaikki oli ihanaa :)
      Penhaligon's valmistaa myös hajuvettä jonka nimi on osuvasti Lily of the valley...en ole kokeillut, enkä tiedä saako edes Suomesta. Mutta hinta 100 ml lähes 150 euroa, huh.
      Mutta "filosofiani" on, jos hajuveden ostaa, sitä pitää myös käyttää. Jos ostan Pleasuresin, suihkuttelen pullon surutta loppuun parissa kuukaudessa enkä säästele! En tiedä väljähtyykö tai laimeneeko edt hajuvedet myös pullon avaamisen jälkeen ja kuinka nopeasti mahdollisesti, niin siksikin käytän ne suht nopeasti loppuun.

      Vastaa

      0
  17. Tuli vielä inspiraatio kommentoida tuota hajuvesien top-listausta, itse kun en osaa tuollaista listaa laatia vieläkään, vaikka tuoksuharrastusta on yli 10 vuotta takana. Toisaalta ehkä vika onkin juuri tuossa harrastuneisuudessa, kun koko ajan löytää uusia suosikkeja, ja toisaalta tuoksumaku tuntuu kehittyvän haistelun myötä vuosi vuodelta. Vuonna 2010 lopetettu Miss Dior Cherie oli yksi suosikeistani noin kuusi vuotta, ja minulta löytyy sitä jemmasta pari pulloa, mutta nyt se tuntuu jotenkin liian hedelmäiseltä. Nykyisin suosikkigenreni näyttäisikin olevan (tosi) kukkaiset tuoksut, kuten Guccin Bloom, Balenciagan Florabotanica, Diorin Pure Poison ja moni Jo Malonen tuoksu: Tuberose Angelica, Amber & Gingerlily, Peony & Blush Suede ja Orange Blossom.

    Toisinaan himoitsen kuitenkin myös oikein sokerisia, överimakeita tuoksuja, kuten Aquolinan Pink Sugar, Juicy Couturen Viva la Juicy Gold Couture, Lancomen La Vie Est Belle (tämä on ihan mega sokerinen ja voimakas mun nenään, minkä vuoksi tämän suosio suomalaisten(kin) keskuudessa yllättää) ja Nina Riccin alkuperäinen Nina (tuoksuu karamelliomenalta mun nenään). Ja sitten on vielä erikseen pehmoisten vaniljatuoksujen genre, johon turvaudun erityisesti syksyisin ja talvisin, ja tämänhetkisiä suosikkeja siellä ovat Serge Lutensin Un Bois Vanille ja Kenzon Amour. En tiedä onko se Hypnotic Poisonin "muovailuvahamaisuus" vai karvasmanteli, minkä vuoksi se ei ihan pääse mun top-vaniljatuoksujen listalle. Kuvailit Hypnotic Poisonia vanilja-tuberoosa-junaksi, mutta itse en haista ainakaan tässä vuoden -98 vintage-versiossa kukkia lainkaan. Minulle tämä on sekoitus vaniljaa, karvasmantelia ja sitä muovailuvahaa :D

    Ja palaan vielä tuohon Hypnotic Poisonin vintage- ja nykyversion vertailuun sen verran, että näköjään oma kokemukseni tuosta "nykyversiosta" on niinkin tuore kuin vuodelta 2015 :D Että varmaan on tuoksua taas muutettu siinä välissä, mikäli Dior on muiden tuoksujen (kuten Miss Dior-, Homme- ja J'adore-linjojen) muuntelulta ehtinyt. Pitänee siis itsekin suorittaa uusintavertailu. Ja huomasinpa Fragranticaa lukiessa, että kokemukset tämän vanhan ja uuden välisistä eroista vaihtelevat tosi paljon - osan mielestä juuri vanha versio on terävämpi ja uusi mieluisampi. Itse pohdin, että mulle se "uuden" aka vuoden 2015 version terävyys saattoi tulla lakritsasta, jota en tässä vanhassa juuri havaitse. On myös mahdollista, että tuosta mun vintage-versiosta on alkutuoksu ajan saatossa päässyt haihtumaan. Mutta saa nähdä, vastaako tuo nykyinen Hypnotic Poisonin versio enää ollenkaan mielikuvia :D

    Vastaa

    0
    1. Vastaan tähän huomenna :)

      (..huomaan, että tekee usein mieli kertoa tai sanoa jotain, jos ei samana päivänä ehdi vastata kommenttiin... Aina en tee niin, ja jätän kommentin julkaisematta että varmasti muistan vastata siihen, ja joskus kommentin jättäjä sitten kyselee ihmeissään, minne kommentti katosi... )

      Vastaa

      0
  18. Ostin halvan hinnan innoittamana Organic Shopin Morning Coffee -kuorinnan. Minulla ei ollut kotona mitään kuorintaa, niin sekin toimi syynä ostaa tuo. Tuossa itse pakkauksessa on aika vähänlaisesti tietoa siitä, millaiselle iholle kurinta on tarkoitettu, joten käytin sitä hyvin varovasti etenkin couperosa-osissa kasvoja. Tuoksu kuorinnassa on aivan ihana, vastaa aivan jotakin suklaahippuja sisältävää litran jäätelöpakettia (en muista tarkkaa nimeä). Kiva siis, että tämä nimestään huolimatta tuoksuu kasvoille hierottaessa enemmän suklaalle (en tykkää kahvista). :)

    Kysyisin tuohon kuorintaan liittyen, millaista ainetta tuotteen sisältämä limonnik on. Millaiselle iholle se tekee hyvää?

    Ja sitten toinen kommentti: onneksi nyt alkavat kelit olla jo vähän viileämpiä. Olen näihin päiviin asti kärsinyt ihan tavallisen arkiliikunnankin yhteydestä liiasta kuumuudesta (hiki perillä). Edelleenkin voin tosin käyttää ohuen tuulitakin alla vain t-paitaa - suojaan tosin kurkkuni huivilla. Voi kun olisi aina näin viileää (tai viileämpää); kesä on minulle kauhistus kuumuuden puolesta.

    Vastaa

    0
    1. Tarkennus: se jäätelö on Ingmanin Suklainen rouhe. Aivan ihana, tuoksultaankin.

      Ja sitten tuoksusta: en ole vielä löytänyt sitä oikeaa, mutta yleisesti ottaen pidän makeista tuoksuista.

      Vastaa

      0
    2. Hei Jonttu! Nyt ehdin viimein paneutua tähän.

      Tuntematta raekoostumusta (onko se tiheä, karkea, mieto), incin perusteella Morning Coffee -kuorinta sopii kaikille ihotyypeille, mutta hyödyttää erityisesti ihoa jossa on epäpuhtauksia tai tulehdusta. Tämä kiitos salisyylihapon. Raekoostumus sitten määrittää vielä paremmin kuorinnan soveltuvuuden herkälle tai kuivalle iholle.

      Limonnik ei sano minulle mitään, piti googlata ainesosa. Se on palsamiköynnös, ja sen uutteella on kosmetiikassa antioksidanttinen vaikutus. Antioksidantit ovat hyviä kaikille ihotyypeille.

      Ja sitten toinen kommentti: onneksi nyt alkavat kelit olla jo vähän viileämpiä. Olen näihin päiviin asti kärsinyt ihan tavallisen arkiliikunnankin yhteydestä liiasta kuumuudesta (hiki perillä). Edelleenkin voin tosin käyttää ohuen tuulitakin alla vain t-paitaa – suojaan tosin kurkkuni huivilla. Voi kun olisi aina näin viileää (tai viileämpää); kesä on minulle kauhistus kuumuuden puolesta.

      👍 Mullakin on nykyään sama ongelma, olen koko ajan kuumissani ja kesäisin tuntemukset voivat yltää aivan tuskaisiksi. Nyt on kelien puolesta kehossa paljon paremopi olo :)

      Vastaa

      0
    3. Itsellenikin tuo Limonnik oli ihan uusi tuttavuus, en ole koskaan nähnyt koko termiä missään aiemmin.

      Kuorinta on kyllä aika miellyttävän tuntuista, kun sitä työstää iholla hellästi. Ehkä se ei kuitenkaan ole ideaali omalle iholleni, jos se on ainakin osittain suunnattu epäpuhtaalle iholle, itselläni kun on tällä hetkellä ehkä enemmänkin herkkä iho.

      Vielä syyskuussa oli tosiaan tuskaa käydä ihan vain kävelyllä, kun tuli liian kuuma. Nyt Jonttu tykkää ulkoilla. :)

      Vastaa

      0
  19. Miten ihmeessä tuoksut pysyvät tuoksuina noin kauan? Ihmettelen tätä siksi, että minulla tuoksut muuttuvat pahan hajuisiksi varmaan jo muutaman kuukauden jälkeen ja olen miettinyt että voiko hajuaistini muuttua niin nopeasti vai missä vika :) . Nytkin minulla on noin vuosi sitten ostettu Diorin Joy ja se mielestäni on aivan kauhea, en voi sitä enää käyttää, tämän ilmiön vuoksi olin vuosia ostamatta tuoksuja lainkaan.

    Vastaa

    0
  20. Olipa ihana lukea näitä tuoksupostauksia! Osaat kuvailla tuoksuja niin eloisasti.

    Omia lempituoksujani ovat tällä hetkellä etenkin sitruksiset, raikkaat tuoksut. Ja appelsiininkukka on ikisuosikkini. Yves Rocherin Nerolia olen suihkinut useamman pullon, ja muutama viikko sitten avasin taas jemmasta uuden. (Huomasin juuri että koko Secret d'essences -tuoksuperhe on ilmeisesti lopetettu, höh.) Armanin Codea olen käyttänyt vuodesta 2007 asti, se on eniten "oma" tuoksuni, johon aina palaan. Guerlainin Aqua Allegoria Mandarine Basilicia käytän etenkin kesällä, vaikka onkin ihan sillä hilkulla onko se jo liian kirpeänraikas - jotkin sitrustuoksut eivät minulla toimi, viihtyisin esim. greipin tuoksussa, mutta se muuttuu ihollani pistäväksi. Tom Fordin Mandarino Di Amalfi ja Neroli Portofino olisivat ihania, mutten ehkä ikinä raaski hankkia niitä. Nämä ovat sellaisia testaan-aina-lentokentällä -tuoksuja.

    Sitten on hajuvesiä, jotka ei enää välttämättä tunnu omilta tai miellyttäviltä, mutta niihin liittyy voimakkaita muistoja. Yksi tällainen on vuoden 2010 Dieselin Fuel for Lifen kesäversio. Se häviää iholtani lähes heti, ja sitä on siksi aina ollut turhauttavaa käyttää :D Mutta silti tuoksuttelen välillä pulloa, koska siitä tulee aina mieleen tuo kesä ja sen mukana valtava haikeus. Bossin Womania käytin yläasteella, sitä nuuhkiessa palaa heti niihin aikoihin. Siksi se on tärkeä tuoksu, vaikkei enää muuten sytytäkään. Ralph Laurenin Ralph ja sen Wild -versio ovat myös niin ikään tällaisia muistoissa vellomiseen tarkoitettuja puteleita. Vanhimmat pullot ovat varmaan oikeasti jo väljähtyneitä, mutta ajoittaiseen menneessä elämisen kaipuuseen ne toimivat erinomaisesti.

    Tänään kokeilin itselle uutta hajuvettä, L'occitanen Arlésiennea. Se on kestänyt iholla koko päivän, ja tuoksusta tulee jotenkin tosi hyvä mieli. :)

    Vastaa

    0
  21. Hei!
    Hajuvesistä...satutko tietämään, saako mistään Suomesta tai Euroopasta ostettua tai tilattua Demeter -merkin hajuvesiä? Niistä on suurin osa tälläisiä yhden kukan tuoksun hajuvesiä, esim. ruusu, jasmiini yms.
    Ja toinenkin kysymys, saako USA:sta tilata hajuvesiä? Tiedätkö onko niissä joku tullaus juttu tai rajoitus, ettei saa tilata hajuvettä (nehän on suurimmaksi osaksi alkoholia)?

    Vastaa

    0
    1. Hajuvesistä…satutko tietämään, saako mistään Suomesta tai Euroopasta ostettua tai tilattua Demeter -merkin hajuvesiä?

      En valitettavasti. :/ Merkki ei ole minulle tuttu.

      Ja toinenkin kysymys, saako USA:sta tilata hajuvesiä?

      Saa kyllä. Niistä vain tulee tehdä tulliselvitys ja maksaa ALV, mikäli perittävän ALV:n arvo on vähintään 5€.

      Tullin sivulta:

      https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/hajuvedet-ja-eau-de-toilette-tuotteet

      Vastaa

      0
  22. Dolce & Gabbana L'Imperatrice 3 EdT on 36% alessa hobbyhallissa
    Tämä on aika kiehtova tuoksu, jota ei monessa paikassa myydä, eikä varsinkaan alessa.

    Vastaa

    0
    1. Hobby Hall kyllä yllättää hajuvesivalikoimallaan...! 😮 Kaikkea sitä.... enpä olisi ikimaailmassa vanhana "Hobbyhallistina" 15-20 vuotta sitten osannut kuvitella, että sieltä saa jonain päivänä hajuvesiä, ja vieläpä vaikeasti saatavia sellaisia. Maailma muuttuu 👍

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat