27.10.2020

Maskne ja aikuisen ihon epäpuhtaudet - Novexpert Trio-Zinc to the rescue!

Olen töiden puitteissa päässyt perehtymään ranskalaiseen Novexpert-sarjaan yhä vain perusteellisemmin, ja tuntuu, että törmään koko ajan uusiin helmiin.

Tutustuessani epäpuhtaan ihon Trio-Zinc -linjaan melkein huudahdin; "Näissähän on bakuchiolia...! Miksei kukaan puhu näistä..?!" Ja itse asiassa huudahdinkin, kollegalleni eräässä Teams-keskustelussa 😀

(Tuntuu, että Suomen kauneusmedian kentällä ainoastaan Katja Kokko on perehtynyt Novexpertiin ja julistaa ihastustaan brändin tuotteisiin, ja mä taidan pikku hiljaa liittyä hänen rinnalleen.)

Bakuchiol on kosmetiikka-alan tuoreimpia, hypetettyjä ainesosia, joka on tullut Suomessa kuluttajille tutuksi  etenkin Bybi-sarjan suositun boosterin kautta.

Bakuchiolia saadaan intialaisesta lääkekasvista nimeltä Psoralea corylifolia eli babchi. Babchilla puolestaan on pitkät perinteet ayurvedisessä ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.

Trio-Zinc-linjan kosteusvoiteet sisältävät bakuchiolia

Bakuchiol-yhdiste ei sinällään ole uusi, se on eristetty babchista ensimmäisen kerran jo 1966. Ihan kuten hyaluronihapon kohdalla, on kuitenkin mennyt vuosikymmeniä, ennenkuin bakuchiol alkoi näkyä kosmeettisissa valmisteissa.

Mutta eipäs karata bakuchiolin historiaan, puhutaan Trio-Zinc-tuotteista ja miksi olen niistä innoissani. :)

Trio-Zinc-linja on Novexpertin sarja epäpuhtaalle aikuiselle iholle. Siinä yhdistyvät anti-age- sekä epäpuhtaan ihon hoito, mikä tekee sarjasta virkistävän erilaisen runsailla anti-age-tuotteiden markkinoilla.

Toki Trio-Zinc-tuotteita voi käyttää myös teini-ikäinen, tuotteet eivät tee mitään "pahaa" nuoremmalle iholle. Nuori iho vain ei hyödy sarjan uudistavista ainesosista, kuten bakuchiolista, samalla tavoin kuin ikääntynyt iho, jonka solujen toiminta on jo hidastunut.

Sarjaa voi pitää tällä hetkellä hyvinkin ajankohtaisena mm. masknen hoidossa. Masknea eli maskin aikaansaamia iholle syntyviä epäpuhtauksia voi ehkäistä ja hoitaa hoitorutiinilla, jossa käytetään vähärasvaisia, kevyitä kasvovoiteita, ihoa kuoritaan säännöllisesti ja puhdistetaan hellävaraisilla, ei-kuivattavilla puhdistustuotteilla. Trio-Zinc-linjasta löytyvät kaikki tuotteet tällaiseen rutiiniin.

Sarjassa on kuusi tuotetta; puhdistusgeeli, kuoriva hoitoneste, täsmähoito näpyille, kaksi kosteusvoidetta ja kasvosuihke. Pyysin testiin kaikki paitsi näppyhoidon - sitä en oikein pysty omalla ihollani testaamaan.

Trio-Zinc-sarjan kolme pääaktiiviainetta ovat:

 • SINKKI - kolmessa muodossa; sinkkiglukonaatti, sinkki PCA ja sinkkilaktaatti
 • BAKUCHIOL
 • PHA-HAPPO

Antibakteerinen sinkki on klassinen epäpuhtaan ihon "bestis"; se laskee tulehdusta, auttaa hillitsemään talin tuotantoa ja ehkäisee tulehdusta aiheuttavien bakteerien toimintaa iholla.

Uudistava bakuchiol vaikuttaa iholla retinolin tavoin; se stimuloi kollageenisynteesiä ja vaikuttaa juonteita, ryppyjä ja ihon kimmoisuuden vähenemistä ehkäisten ja hidastaen.

Kuoriva ja kosteuttava PHA-happo vaikuttaa iholla AHA-happojen tavoin, mutta on hellävaraisempi. Se kirkastaa ja puhdistaa ihoa, sitoo kosteutta, vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista ja ehkäisee pigmenttimuutoksia.

Kaikki Trio-Zinc-linjan tuotteet ovat alkoholittomia, säilöntäaineettomia ja hypo-parfymoituja. Novexpertilla on oma patentoitu säilöntämenetelmä, joka takaa tuotteiden säilyvyyden ilman säilövien aineiden kemikaalikuormaa.

Mun työssä on välillä se erittäin kiva puoli, että voin vaikuttaa alennuksiin (sekä blogityössä että päivätyössäni maahantuojalla) :)

Novexpertin tuotepäällikön kanssa puhuimme, että olisi kiva saada Novexpertin tuotteista jokin alekamppis, ja kun kerroin haluavani kirjoittaa Trio-Zinc-tuotteista, niistä järjestyi Natural Goods Companyn verkkokauppaan tarjouskampanja. 💙 Niinpä Trio-Zinc-tuotteet ovat -25% tarjouksessa tämän viikon :)

PEELING NIGHT LOTION

24,90€ / 115 ml - tarjouksessa 18,68€

Tehokkaasti kuoriva hoitoneste, jota käytetään yöllä. Tästä tuotteesta kuulin ensimmäisen kerran lukijakommentissa, jossa joku kehui saaneensa tällä maksaläiskän vaalenemaan.

Tuotteessa on korkea pitoisuus PHA-happoa glukonolaktonin muodossa. Nestettä levitetään vanulapulla puhtaalle iholle ja jätetään vaikuttamaan yön yli.

On suositeltavaa odottaa ihon puhdistuksen jälkeen 5-10 minuuttia, ennen kuin laittaa Peeling Night Lotionia iholle. Miksi, tälle ei anneta selitystä, mutta ehkä tällä halutaan varmistaa, että kaikki puhdistuksen jälkeinen kosteus on haihtunut ja puhdistustuotteiden mahdollisesti sisältämät hoitavat, öljymäiset ainesosat ovat imeytyneet ihoon. Iholla ei saa olla mitään Peeling Night Lotionin toimintaa häiritsevää.

Kuorintanesteen päälle ei myöskään saa laittaa mitään tuotetta kuten seerumia tai voidetta, vaan neste jätetään toimimaan iholle yksinään.

Glukonolaktonin lisäksi hoitonesteessä on hyaluronihappoa, fermentoitua maitohappobakteeria, antibakteerista leväyhdistettä sekä (tietenkin) sinkkiä. Mielenkiintoinen ainesosatuttavuus on antioksidanttinen schisandra-hedelmän uute, joka rauhoittaa reaktiivista ja hyperaktiivista ihoa ja laskee tulehdusta.

Kaikin puolin todella vakuuttavan kuuloinen ainesosajoukko puhdistamaan, rauhoittamaan ja kosteuttamaan epäpuhtauksista ja jopa aknesta kärsivää ihoa.

Oma kokemukseni: hoitoneste tuo iholleni lievää kihelmöintiä, mistä voin päätellä, että PHA:ta on tässä todellakin runsaasti. Vaikka PHA on AHA-happoja miedompaa, kihelmöinti on silti normaali vaikutus etenkin käytön alkuvaiheessa.

Neste jättää ihon varsin tahmeaksi, ja tästäkin "varoitetaan" tuotteen pakkaustiedoissa. Tahmeus johtuu PHA:n korkeasta pitoisuudesta ja siitä, ettei tätä luontaista tahmeutta pyritä Novexpertin reseptissä kumoamaan alkoholilla tai silikoneilla, kuten normikosmetiikassa voitaisiin valita tehdä. Tahmeus ei haittaa, koska neste vaikuttaa iholla yön aikana, mitäpä se tahmeus nyt unessa häiritsisi...

Aamulla Peeling Night Lotionin jämät ja kemiallisen kuorinnan tuotokset huuhdotaan iholta vedellä, tai toki voi käyttää myös putsaria jos haluaa.

Suositeltu käyttötiheys on joka toinen ilta, korkeintaan 2-3 kuukauden jaksoissa. Kolmen kuukauden jälkeen tulee pitää taukoa, mielellään ainakin kuukausi.

Käytön alussa ihon pintaan saattaa hetkellisesti nousta enemmän epäpuhtauksia, ihon alkaessa puhdistua syvältä. Tämä kuuluu asiaan, jatka käyttöä vaikka ihon kunto näyttäisikin ensin huononevan (tätä ei tapahdu kaikilla ihoilla).

PUHDISTUSGEELI

16,90€ / 150 g - tarjouksessa 12,68€

Trio-Zinc -linjan puhdistusgeeli on hellävarainen ja sulfaatiton, ja puhdistaa ihon sen hydrolipidikalvoa kunnioittaen. Se muodostaa iholla mukavasti liukuvan mikrovaahdon ja huuhtoutuu iholta helposti.

Olen Insta-stooreissani viime aikoina taas puhunut joillekin geeliputsareille ominaisesta niljaisuudesta ja vaikeasta huuhtoutuvuudesta iholta ("nilja" tarttuu ihoon ja vaatii paljon vettä että liukenee), mutta Novexpertin putsarissa ei tätä ominaisuutta ole. Siitä saa multa aina extra-pisteet, en itse jaksa käyttää sellaisia putsareita jotka eivät huuhtoudu iholta vaivatta.

Pesevänä ainesosana Trio-Zinc-putsarissa on sokeripohjainen kookos-glukosidi. Hoitaviin aineisiin lukeutuu sinkin ohella joukko muita antibakteerisia ainesosia kuten kupari-pca, oleanolihappo sekä Enantia chloranta -kasvin uutteet. Näillä ainesosilla on myös tulehdusta laskevia ominaisuuksia.

Kuva: Novexpert (geeli on väriltään vaaleansinistä)

Kysymys: onko mitään "järkeä" laittaa putsariin hoitavia ainesosia, kun tuote kuitenkin huuhdotaan iholta?

Hyvä kysymys, ja vastaus on kyllä ja ei. Puhdistustuotteen hoitavien aineiden vaikutus iholla liittyy olennaisesti siihen, kuinka kauan tuotetta iholla työstää, ja toki myös ainesosien liukoisuuteen.

Jos putsaria pitää iholla vain 10 sekuntia eikä juurikaan hiero tuotetta, mikään hoitava ainesosa ei varmasti ehdikään ihoon imeytyä. Jos puhdistukseen kuitenkin malttaa käyttää vähän aikaa, ja hieroa puhdistavaa tuotetta (hellästi!) iholla puolikin minuuttia, hoitavilla ainesosilla on jo mahdollisuus jonkin verran vaikuttaa ihoon.

Tärkeintä puhdistustuotteen valinnassa on kuitenkin valita tuote, joka tukee omaa ihotyyppiä ja sen tilaa, erityisesti välttää ainesosia, jotka ärsyttävät, kuivattavat tai tukkivat ihoa. Valitsemalla alkoholittoman ja mielellään sulfaatittoman tuotteen epäpuhtaalle iholle, on jo hyvällä alulla :) Antibakteerinen koostumus lisäksi edesauttaa ehkäisemään epäpuhtaan ihon huonojen bakteerien toimintaa.

PURIFYING FLUID JA GEL

24,90€ / 30 ml

Fluid (janoiselle, "kuivarasvaiselle" ja epäpuhtaalle iholle) - tarjouksessa 18,68€

Gel ("öljyrasvaiselle" epäpuhtaalle iholle) - tarjouksessa 18,68€

Kosteuttavassa fluidissa ja geelissä on samat hoitavat ja vaikuttavat aineet ja kummatkin ovat erittäin ohuita, fluidissa vain on hieman pehmentävämpi ja emollienttisempi koostumus kuin lähes vesimäisessä geelissä.

Voiteiden vaikuttavien ja hoitavien ainesosien rivistö näyttää tältä:

Sinkki - antibakteerinen, laskee tulehdusta, säätelee talin tuotantoa
Bakuchiol - uudistaa ihoa, hidastaa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä
Hamamelis-uute - rauhoittaa, tasapainottaa, laskee punoitusta, supistaa huokosia
Lauriinihappo - puhdistaa
Bisabolol - rauhoittaa
Enantia Chlorantia - antibakteerinen
Madagaskarin Harungana - anti-akne, antibakteerinen (vanha lääkinnällinen kasvi)
Rosmariini - antibakteerinen
Kookosuute - antibakteerinen, pehmentävä
Auringonkukansiemenöljy - antioksidanttinen, pehmentävä
Oleanoliinihappo - puhdistava, antibakteerinen
Merinarsissiuute - vaalentaa ihoa (esimerkiksi arpien pigmenttimuutoksia)

Wow..! Tällä antibakteeristen ainesosien armeijalla luulisi olevan aika hyvät tsäänssit nujertaa epäpuhtaalla iholla tulehdusta aiheuttavia bakteereja. 👍 Samalla bakuchiol uudistaa ihoa ja auttaa hidastamaan ikääntymisen merkkejä.

Voiteissa on kevyt, Novexpertille ominainen makea, jälkiruokamainen tuoksu. Novexpert ei käytä tuotteissaan eteerisiä öljyjä, joten tuoksut ovat aina hypoallergeenisia.

TRIO-ZINC MIST

7,90€ / 150 ml - tarjouksessa 5,93€

Esittelyn päättää linjan simppelein tuote: pullo sisältää vain vettä ja sinkkiä. Epäpuhtaan ihon oma hoitosuihke.

Tämä suihke ei kosteuta, vaan ainoastaan auttaa hillitsemään ihon epäpuhtauksia aiheuttavien bakteerien toimintaa ja tasapainottaa talin tuotantoa.

Mist sopii mainiosti ylläpitämään ja buustaamaan muiden Trio-Zinc-linjan tuotteiden tehoa; suihkuta sitä aamuisin iholle ennen Trio-Zinc-voiteen levitystä sekä pitkin päivää meikin päälle. Hienojakoista, sumumaista suihketta voi huoletta suihkia meikin päälle ilman vaaraa meikin mössööntymisestä. Koska suihkeessa ei ole humektantteja tai kalvoa muodostavia aineita, se ei jätä ihoon mitään tuotetuntumaa eikä sitä voi kerrostaa "liikaa".

Täydellinen tuote raikastamaan ja puhdistamaan maskin alla hautovaa hipiää. Sumute auttaa myös kiinnittämään meikin. 

Jos olet aikuinen ja ihossasi on näkyvissä sekä juonteita että finnejä - tässä Sinulle mitä parhain sarja jota kokeilla. Erityisesti bakuchiol-pitoiset kosteusvoide tai -geeli sopivat täydellisesti aikuisen ihon anti-age ja anti-finni-hoitovoiteiksi. :)

Onko joku teistä jo jopa tutustunut näihin bakuchiol-piilohelmiin?

20 comments on “Maskne ja aikuisen ihon epäpuhtaudet - Novexpert Trio-Zinc to the rescue!”

 1. Siis rynnin ostamaan nämä kaikki heti! Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta :D Nimm. nelikymppinen finninaama

  Vastaa

  0
 2. Voiko tuon kuorivan kasvoveden päälle siis levittää muut tuotteet, itsellä illalla kasvoveden lisäksi käytössä seerumi ja öljy vai jätetäänkö ne pois noina iltoina kun tuo käytössä? Täällä toinen 40 v finnileuka 😷

  Vastaa

  0
  1. Mä mietin samaa, kun tuotetiedoissa ei mainita mitään, voiko päälle laittaa muita tuotteita. Itse arvelen, että voi (kun on antanut nesteen imeytyä tovin), mutta olen laittanut tästä kysymyksen Ranskaan Novexpertin kouluttajalle, ja odotan vielä vastausta. Kerron heti, kun sen saan :)

   Vastaa

   0
  2. Noniin, nyt sain Ranskasta vastauksen: kasvoveden päälle ei saa laittaa mitään muita tuotteita, vaan se jätetään vaikuttamaan iholle yksinään. (Vähän outoa, että tätä ei selkeästi mainita tuotetiedoissa.)

   Vastaa

   0
  3. No mitenkäs vaikka PC:n bha-kuorinnat, voiko tai onko syytäkään käyttää samaan aikaan tämän kanssa alle levitettynä?

   Luulen että minulla menee tämä koko setti kokeiluun kunhan edelliset tuotteet loppuvat.

   Vastaa

   0
  4. No mitenkäs vaikka PC:n bha-kuorinnat, voiko tai onko syytäkään käyttää samaan aikaan tämän kanssa alle levitettynä?

   Ei ole syytä käyttää samaan aikaan :) Eikä näitä voisikaan käyttää yhdessä; Novexpertin PHA-kuorinnan kanssa ei saa käyttää mitään muita tuotteita, alla tai päällä.

   Eli joko/tai.

   Vastaa

   0
 3. Ei liity suoraan tähän postaukseen, mutta itse olen luullut, että maskin aiheuttama akne on nimeltään Makne. Tuo Maskne on jotenkin vaikea lausua. :D

  Vastaa

  0
  1. Ai, mä oon törmännyt pelkästään maskneen..! :D 'Makne' tietysti kuulostaa paljon helpommin lausuttavalta :)

   Vastaa

   0
 4. Voikohan päivisin yhdistää tuon bakuchiolia sisältävän päivävoiteen kanssa Novexpertin C-vitamiini seerumin? Joskus olen kuullut/ymmärtänyt, että syö toistensa vaikutusta vai olenkohan ihan hakoteillä???

  Vastaa

  0
  1. Voikohan päivisin yhdistää tuon bakuchiolia sisältävän päivävoiteen kanssa Novexpertin C-vitamiini seerumin?

   Voi käyttää, bakuchiol ja C-vitamiini sopivat hyvin yhteen :) Evolvelta on juuri ilmestynyt öljyseerumikin, jossa on sekä bakuchiolia että c-vitamiinia samassa tuotteessa :)

   Vastaa

   0
 5. Tuota putsaria tekisi mieli kokeilla! Olen ollut pulassa sen jälkeen, kun Freeman-sarja lopetti ihanan päärynä-geeliputsarin teon. Tuossa oli koostumus kohdallaan, eli juuri tuo helposti huuhdeltavuus, ja lisäksi sopi mun iholle. Osaisitko suositella jotain muita vastaavia geeliputsareita?

  Vastaa

  0
  1. Kiitos vinkeistä! Ostin tänään tuon Lidlin putsarin testiin, olisikin aika kiva, jos se sopisi, kun oli niin edullinen! :)

   Vastaa

   0
  2. 👍

   Kuulen mielelläni sitten sun fiiliksiä että mitä tykkäät siitä :)

   Vastaa

   0
 6. Voiko tuon kasvoveden kanssa käyttää rinnakkain, tai siis vuorotellen niinä päivinä kun ei tämän sarjan kasvovettä levitä, ordinaryn c-vitamiinivoidetta? Vai onkohan liian tymäkkää käyttää molempia? :)

  Vastaa

  0
  1. Mä sanoisin että voi käyttää molempia, kun ei käytä samana päivänä.

   Vastaa

   0
 7. Moikka Sanni! Näissä bakuchiolia sisältävissä tuotteissa ei ilmeisesti ole sertifikaattia? En ole vielä päässyt tarkistamaan pulloista fyysisesti, mutta käsittääkseni bakuchiolia ei ole saatavilla Ecocert/Cosmos- tai muidenkaan sertifikaattien hyväksymänä (on hauskaa, että sitä mainostetaan tosi luonnollisena, mutta ainakin tietämäni valmistajan bakuchiolin Cosmos/Ecocert-anomus on ainakin vielä aiemmin tänä vuonna ollut hylätty). Novexpertin sivuilla ei ollut näiden kohdalla mainintaa sertifikaatista, mutta Natural Goods Companyn tuotesivuilla nämä mainittiin sertifioituina...🤔 Voihan toki olla, että markkinoille on tullut uusi, hyväksytty bakuchiol, josta en vain ole vielä onnistunut löytämään tietoa.

  Vastaa

  0
  1. Hei Taru! Tosi hyvä pointti..! En ollut tajunnutkaan, että osalla Trio-Zinc-tuotteista ei tosiaan olekaan sertifikaattia, ja ne on juuri nuo bakucholia sisältävät voide ja geeli. (Samoin Mistillä ei ole sertifikaattia, ja se taas varmasti liittyy aerosoli-pakkaukseen.)

   Hyvä kun huomautit, mä puolestani huikkaan tästä Natural Goods Companylle että poistavat sertifikaatti-tiedon noiden tuotteiden kohdalta.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)