23.10.2020

Hyaluronihapposeerumit vertailussa

Tänään vertaillaan eri merkkien hyaluronihapposeerumeita. Luvassa on jättipaketti hyaluronihappotuotetietoa! Mukana on seerumeita niin edullisesta kuin arvokkaammasta hintakategoriasta, hajusteeton tarjokas, kotimainen edustaja, Euroopan kosteuttavimmaksi tituleerattu seerumi sekä Suomen kenties suosituin hyaluronihapposeerumi.

(Kutsutaan näitä nyt 'seerumeiksi' vaikka rakkaalla lapsella on monta nimitystä kuten 'tiiviste' ja 'booster'. Seerumi on hyvä sana. Mä käytän sitä :))

Valitsin tähän juttuun seerumeita, jotka on varsinaisesti nimetty hyaluronihapposeerumiksi. Hyaluronihappoahan on mukana melkein jokaisessa tämän päivän kosteuttavassa seerumissa, eli pelkästään ainesosan perusteella voisi vertailuun vetää kymmeniä seerumeita. Halusin kuitenkin keskittyä tuotteisiin, joissa hyaluronihappo on pääroolissa.

Vertailussa ovat mukana:

  • Novexpert Booster Serum With Hyaluronic Acid
  • 🇫🇮 Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics Deep Moisture Serum
  • Mádara Hydra Firm Hyaluron Concentrate Jelly
  • Evolve Hyaluronic Serum 200
  • Esse Hyaluronic Serum

Olen saanut kaikki tuotteet blogin kautta.
Disclaimer: kolme tuotteista on työnantajani maahantuomia. Ne eivät valikoituneet mukaan työnantajayhteyden takia, vaan niittisen "vain hyaluronihapposeerumin nimellä myytävät" -rajaukseni perusteella. Tässä ovat tietojeni mukaan kaikki Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoiden hyaluronihapposeerumi-nimikkeellä myytävät ja markkinoitavat seerumit. (Kertokaa heti jos olen missanut jonkin..!)

Yksi unohdetuista: Lué by Jean Seo ha-seerumi.

EDIT. Njoo. "Hyvinpä" olin tehnyt taustatyön... Olenhan mä missannut useitakin hyaluronihapposeerumeita. 😆 (Jopa yhden sellaisen, jonka olen itsekin blogissa aikoinaan esitellyt, kuvassa.) Kertoo ainakin siitä, miten valtavasti meillä on Suomen suhteellisen pienillä LK-markkinoilla saatavilla tuotteita - ja sehän on hienoa :)

Laittakaa mulle tosi mielellään kommentteihin vinkkejä missaamistani tai unohtamistani hyaluroniseerumeista, niin esittelen ne uudella kierroksella :) Olen jo saanut hyviä vinkkejä niin Instassa kuin täällä blogissa. Mulle tuli nyt oikein kunnianhimoinen "riivaus" saada testata nekin ha-seerumit, jotka jäivät tästä jutusta pois :)

ESSE HYALURONIC SERUM

47€ / 15 ml ja 85€ / 30 ml

Koostumus: nestemäinen, erittäin ohut. Väri vaalea punaruskea.
Ihofiilis: oikein mukava, raikas ja kosteuttava, vaikkakin ilman tuoksua kokemus olisi hyvin neutraali. Ohut nestemäinen fluidi imeytyy hetkessä. Koostumus on erittäin vähäöljyinen joten seerumissa ei ole ravitsevaa tuntua. Se vain kosteuttaa.
Tuoksu: ihana, lämpimän makea (seerumissa on mm. ylang ylang - ja rosmariiniöljyä sekä vaniljaa).

Muut hoitavat avainainesosat: aloe vera, prebiootit (inuliini, alfaglukaani-oligosakkaridi ja yacon-juuriuute), probiootit (lactobacillus ja fermentoitu lactobacillus), rooibosuute, myrothamnus flabellifolia -kasvin uute, oliivinlehtiuute, pajunkuoriuute, viinirypäleen siemenuute.

Hyaluronihapon määrä/pitoisuus: ei mainita.

Pähkinänkuoressa: Essen hyaluroniseerumi on kosteuttava, silottava ja antioksidanttinen seerumi. Incissä on muutamia hyvin eksoottisen kuuloisia kasviuutteita joihin en ole aiemmin törmännyt, mutta myös paljon tuttuja kosteuttavia, antioksidanttisia, rauhoittavia tai muilla tavoin ihoa hoitavia ainesosia.

Hinta on sen verran arvokas, että arvelen Essen hyaluroniseerumin kiinnostavan eniten Esse-asiakkaita, jotka muutenkin rakentavat hoito-ohjelmansa Essen tuotteisiin. Muuten en yleisesti sanoisi, että Essen seerumi antaa kuluttajalle mitään ylivertaisesti parempaa hyaluronikosteutusta kuin muut tämän jutun seerumit.

Sannin mielestä parasta Essen seerumissa: tuoksu. Lllloooove it!

FLOW COSMETICS HYALURON & PROBIOTICS DEEP MOISTURE SERUM

42€ / 30 ml

Koostumus: fluidimainen. Väri maidonvaalea.
Ihofiilis: miellyttävä. Tuntuu iholla raikkaalta, kosteuttavalta ja mukavan liukkaalta. Koostumuksessa tuntuu myös kevyttä ravitsevuutta. Ei jätä ihoa tahmeaksi.
Tuoksu: pehmeän sitruksinen; appelsiinia ja vaniljaa.

Muut hoitavat avainainesosat: ruusuvesi, probiootit, glyseroli, mustikansiemenöljy, porkkanansiemenöljy.

Hyaluronihapon määrä/pitoisuus: 350 mg yhdessä 30 ml pullossa.

Pähkinänkuoressa: joukon ainoa kotimainen hyaluronihapposeerumi on myös joukon toinen probioottinen seerumi. Probiooteilla on todella laaja vaikutuskirjo tehokkaasta kosteutuksesta ihon mikrobikannan tasapainotukseen sekä kollageenisynteesin buustaukseen.

Ruusuvesi, laadukkaat probiootit, hyaluronihappo, antioksidanttinen mustikansiemenöljy ja ihoa uudistava porkkanansiemenöljy tekevät Flow'n seerumista vallan mainion cocktailin joka syväkosteuttaa, pehmentää ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.

Sannin mielestä parasta Flow'n seerumissa: kotimaisuus 🇫🇮 sekä monipuolisesti hoitava koostumus, jossa on myös vähän öljyjä. (Mulle kelpaa aina pieni pehmentävyys seerumissa 👍)

NOVEXPERT BOOSTER WITH HYALURONIC ACID

49,90€ / 30 ml

Koostumus: nestemäinen, lähes juokseva. Kaikkein ohuin koostumus esitellyistä seerumeista. Väritön.
Ihofiilis: neutraali, raikas ja kosteuttava. Ei jätä ihoa tahmeaksi. Ei myöskään pehmennä, sillä koostumus on täysin öljytön.
Tuoksu: hyvin kevyen marjainen, ehkä vadelmainen. Hypoallergeeninen. (Novexpertin kaikki tuotteet ovat hypoallergeenisia.)

Muut hoitavat avainainesosat: ksylitoli, fermentoitu lactobacillus-maitohappobakteeri, sodium pca, aloe vera.

Hyaluronihapon määrä/pitoisuus: 480 mg yhdessä 30 ml pullossa.

Pähkinänkuoressa: Novexpertin seerumi on joukon kosteuttavin. Siinä on neljä eri molekyylikoon hyaluronihappoa ja hyaluronihapopitoisuus on korkein koko Euroopan seerumimarkkinoilla (kertoi Novexpertin kouluttaja, ei siis sinällään puolueeton lähde ;)). Mutta hyaluronihappoa ON tässä paljon, sen tuntee ihollakin. Esimerkiksi suosittuun Evolveen verrattuna Novexpertissa on yli tuplasti enemmän hyaluronihappoa.

Novexpertin seerumissa on Evolven ohella esiteltyjen seerumeiden hypoallergeenisin koostumus ja se sopii parhaiten herkälle ja allergiselle iholle. Kuten Evolvessa (ja Mádarassakin), Novexpertin seerumissa on hyvin lyhyt inci ja se sisältää vain kosteuttavia ainesosia, hajusteen sekä muutamia teknisiä ainesosia (liuotin ja kaksi kelatoivaa ainetta). Novexpertin tuotteissa ei ole lainkaan säilöntäaineita vaan heillä on oma, täysin uniikki, patentoitu säilöntämenetelmä.

Sannin mielestä parasta Novexpertin seerumissa: kosteuttava tehokkuus. Jos etsit pelkästään syväkosteuttavaa seerumia (ei öljyjä, ei ravitsevuutta), se on tämä.

MÁDARA HYDRA FIRM HYALURON CONCENTRATE JELLY

37,90€ / 75 ml

Koostumus: pehmeä, jellymäinen geeli. Väritön.
Ihofiilis: erittäin miellyttävä. Geeli levittyy pehmeästi ja liukkaasti eikä tunnu "niljaiselta" tai tahmealta. Välittömästi raikas ja syväkosteutettu tunne.
Tuoksu: henkäyksen kevyt, lähes katoava sitrus. Luulin tätä itse asiassa hajusteettomaksi ennen kuin katsoin inciä.

Muut hoitavat avainainesosat: glyseroli, koivunmahla, sodium pca.

Hyaluronihapon määrä/pitoisuus: ei mainita.

Pähkinänkuoressa: Mádaran jelly on viisikosta helpoin, edullisin ja "suoraviivaisin" hyaluroniseerumi. Se mukava, helpostilähestyttävä kaveri joka tulee toimeen kaikkien kanssa :)

Ilman 'linalool'-hajustetta Mádara olisi myös hypoallergeeninen, mutta tuo yksi ainoa ainesosa saa aikaan sen, että tuote ei välttämättä sovi hajusteherkälle tai -allergiselle ihmiselle. (Silloin kannattaa kääntyä Novexpertin tai Evolven puoleen.)

Sannin mielestä parasta Mádaran seerumissa: toimii paksun koostumuksensa sekä hyaluronihapporakenteensa puolesta yksinäänkin! Jännä koostumus, sillä tuote on täysin öljytön eikä siis ravitse tippaakaan, mutta koostumus jättää silti iholle pehmeän tunteen.

EVOLVE HYALURONIC SERUM 200

34,90€ / 30 ml

Koostumus: ohut, napakka geeli. Tiheydeltään toiseksi paksuin esitellyistä Mádaran jälkeen. Väri läpinäkyvä, hieman kellertävä.
Ihofiilis: oikein miellyttävä. Napakka geeli levittyy mukavasti ja imeytyy jättämättä ihoa tahmeaksi.
Tuoksu: hajusteeton. Ei tuoksu miltään, en haista edes raaka-aineiden tuoksua.

Muut hoitavat avainainesosat: ruusuvesi, aloe vera, granaattiomenauute.

Hyaluronihapon määrä/pitoisuus: 200 mg yhdessä 30 ml pullossa.

Pähkinänkuoressa: Evolven seerumi on pitkään ollut Suomen suosituimpia, ellei peräti suosituin luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumi. Se tuli markkinoille täydelliseen aikaan, kun muita kilpailijoita ei vielä paljon ollut, koostumus on erinomainen ja hinta on mukavan maltillinen

Novexpertin ohella Evolven seerumi on paras valinta herkkäihoiselle ja hajusteallergikolle. Siinä on erittäin yksinkertainen inci, ja kaikki potentiaaliset ihoärsyttäjät on minimoitu.  Ruusuvesi ja aloe vera yhdessä hyaluronihapon kanssa tekevät Evolven seerumista hyvin lempeän ja rauhoittavan kosteuttajan, ja granaattiomena tuo koostumukseen ripauksen antioksidanttisuutta.

Sannin mielestä parasta Evolven seerumissa: miellyttävä koostumus. Ensimmäinen vastaan tullut hyaluronihapposeerumi (vuosia sitten), joka ei tee ihosta tahmeaa.

KAIKISTA SEERUMEISTA YHTEISESTI

Tämän vertailun tylsä puoli on se, että nämä viisi seerumia ovat suoritukseltaan, miellyttävyydeltään ja ihotuntumaltaan niin tasaväkisiä. Mikään niistä ei ole huono. Päinvastoin, kaikista voi sanoa, että ne ovat laadukkaita, iholla hyvän tuntuisia ja kosmeettiselta miellyttävyydeltään kiitettäviä.

Erot voi kiteyttää hintaan, tuoksuun ja siihen, tarjoaako koostumus muita kuin kosteuttavia hyötyjä. Koska kyseessä on hyaluronihapposeerumi, kaikkien pääpointti on tietysti kosteuttaa.

MONIPUOLISIN - Esse ja Flow Cosmetics. Näissä on kummassakin runsaasti antioksidantteja ja Flow'ssa myös uudistavaa porkkanaöljyä.

KOSTEUTTAVIN - Novexpert.

SOPII PARHAITEN HERKÄLLE IHOLLE - Novexpert ja Evolve.

EDULLISIN - Mádara.

KALLEIN - Esse.

HAJUSTEETON - Evolve.

Jos minun pitäisi valita näistä vain yksi...?

Todella vaikea kysymys. Tykkään jokaisesta ja kaikkia on miellyttävä käyttää. Hinta-laadun puolesta valitsisin Mádaran, joka on huimasti muita halvempi, mutta hinta-laatu-kotimaisuus-perustein valitsisin Flow'n.

.

Vegaanikosmetiikkablogi Rabbit Glow'ssa vertailtiin myös hiljattain hyaluronihapposeerumeita, jutun voi lukea täällä. Eevan jutussa on mukana kolme samaa seerumia kuin tässä jutussa; Flow, Evolve ja Mádara. Oli mielenkiintoista lukea, miten Eevan kokemukset vertautuivat omiini.

Lisäksi Eevan jutussa on mukana Patykan Hydra-Booster ja Neal's Yard Remediesin Restore + Smooth -seerumi. Patykan seerumin jätin pois omasta katsauksestani, kun niittisesti halusin ottaa mukaan vain seerumit, jotka on nimetty hyaluronihapposeerumiksi. Edit. Kommenttilaatikossa minulle selvennettiin, että 'niittisesti' ei ole suomea. 🙈 Sana on ruotsia, ja tämä monta vuotta Ahvenanmaalla asunut pää näköjään yhä sekoittaa joitain suomen ja ruotsin kielen sanoja. 😅

Neal'sin seerumia en tunne, mutta kuulostaa todella lupaavalta...! Ja incinsä perusteella siinä todella on hyaluronihappoa pääraaka-aineena.

Ehkä teen vielä "kakkoskierroksen" hyaluronihappotuotteiden maailmaan, ja vertaan seuraavaksi nekin HA-pitoiset seerumit ja boosterit, joiden nimessä hyaluroni ei näy :)

26 comments on “Hyaluronihapposeerumit vertailussa”

  1. Tässä vielä yksi erinomaisen kosteuttava hyaluronihapposeerumi: Lué by Jean Seo Balance https://biodelly.fi/products/lue-by-jean-seo-balance-hyaluronihapposeerumi?_pos=4&_sid=d03e93214&_ss=r

    Tää on todella edullinen ja toimiva, kuten myös muut saman sarjan kokeilemani tuotteet. Tuo Erase-puhdistusjauhe on ylivoimaisesti paras testaamani puhdistava naamio, mikään savinaamio tai vastaava ei puhdista ihohuokosia yhtä tehokkaasti mutta samalla hellävaraisesti. Toimii ainakin aivan fantastisesti mun erittäin "tuotteliaalla" iholla, joka tuuttaa ihohuokoset täyteen töhnää hyvin nopeasti. Käsittääkseni tämä toimii erinomaisesti myös vähemmän rasvoittuvalla iholla.

    Vastaa

    0
    1. Eihh, mullahan ON OLLUT tuo...!! Ja olen kirjoittanut siitä blogiinkin... D'oh..!! Noniin. Ensimmäinen kommentti ja heti "narahdin" siitä, että en tosiaan ollut muistanut kaikkia Suomessa myytäviä hyaluronihapposeerumeita 🙈🤦🏼‍♀️

      Vastaa

      0
    2. Ehkä sun pitäisi tehdä sama mitä mä teen, kun haluan tietää ootko kirjoittanut jostakin tuotteesta tai sarjassta: googlaan karkkipäivä "tuotteen nimi" ja tutkin, mitä olet sanonut kiinnostavasta (tai hyvässä tarjouksessa olevasta) tuotteesta/sarjasta/ :))

      Vastaa

      0
  2. Kiva vertailu, hyaluronihapposeerumit kiinnostavat kyllä näin talvea vasten.

    Mutta mitä ihmettä tarkoittaa "niittisesti"? Ensin luulin, että se oli joku kirjoitusvirhe, mutta olit käyttänyt sitä tekstissä kahdesti. En ole ikinä kuullutkaan moista sanaa, eikä googlekaan sitä tunne.

    Vastaa

    0
    1. Mutta mitä ihmettä tarkoittaa ”niittisesti”? Ensin luulin, että se oli joku kirjoitusvirhe, mutta olit käyttänyt sitä tekstissä kahdesti. En ole ikinä kuullutkaan moista sanaa, eikä googlekaan sitä tunne.

      Mitä helv..? Mun piti itsekin googlata "niittinen" että eikö se muka ole suomea, ja joo, Googlen mukaan ei...!

      Hetken en keksinyt miten tämä voi olla mahdollista, koska mulle 'niittinen' on päivänselvä sana.
      ...kunnes tajusin, että se on ruotsia... 🙈

      'Nitisk' = "överdrivet plikttrogen; mycket noggrann med att följa sin plikt och de regler som gäller" Eli "niittinen ihminen" on tyyppi, joka "liitoitellusti ja hyvin tarkasti seuraa laadittuja sääntöjä". Kun tekee jotain "niittisesti", tekee sen pilkuntarkasti sääntöjä seuraten.

      Tässä näkyy ruotsinkielisenä vietetyt vuodet. Asuin niin pitkään Ahvenanmaalla, että näköjään jotkin sanat on jo sekoittuneet suomeen. 🙈

      Vastaa

      0
  3. Mites Hohde hyaluronihapposeerumi? Ei ole ollut itselläni käytössä, mutta tämäkin kiinnostaisi :)

    Vastaa

    0
    1. En ollut kuullutkaan Hohde-merkistä. Googlattuani ja luettuani keskusteluja, ilmeisen hyvä että en ollut... Todella erikoinen konsepti; tuotteita myydään kuukausisopimuksella (!!) ja myyntiväylinä oman verkkokaupan lisäksi (ilmeisen aggressiivinen) puhelinmyynti. Huhhuh...

      Tuotteiden valmistuksesta tai valmistajasta ei kerrota mitään, ei yrityksestä, osaamisesta tai ihmisistä tuotteiden tai merkin takana, ei mitään... Vain, että Suomen luonto ja vuosisatoja vanha kansanperinne on Hohteen inspiraationa. Paljonpa tämä kertoo, kun itse YRITYS jaa täysin hämärään. Ketkä ovat Hohteen takana? Miksi he ovat halunneet luoda sarjan? Jos brändillä ei ole "kasvoja" ja tarinaa, markkinoinnillisesti ei ole brändiä.

      Voiko tällaisella konseptilla menestyä.... Olen syvästi hämilläni.

      (Mutta kiitos kuitenkin, että mainitsit Hohteen - tulipahan taas uusi ihmeteltävä ilmiö kauneusmaailmasta...)

      Vastaa

      0
    1. 👍

      Kuulostaa mielenkiintoiselta :)

      Unnaan haluaisinkin perehtyä lisää, se on jäänyt vielä aika vieraaksi.

      Vastaa

      0
  4. Mulla on tuo Novexpertin seerumi ja se on kamala....rullaa meikin alla ja jää tahmeaksi jos yrittää kaulalla käyttää pois. Jos laittaa illalla niin kirvelee silmissä ja siinähän onkin propanediol heti kolmantena ainesosana. Olis pitänyt antaa suoraan siskolle, se kun hehkutti Novexperttiä...
    Mulla ei ole ihan varsinaista hyaluroniseerumi tai seerumisuosikkia, Laveralla on ollut hyviä. Madaralla oli myös joku hyvä :)

    Vastaa

    0
    1. No voihan tylsyys että Novexpert toimii sulla noin huonosti :( Kaikki ei sovi kaikille.

      Edit. Nyt tulikin mieleen yksi juttu, jonka Novexpert-kouluttaja kertoi (ja tää tyyppi on muuten kosmetiikan kemisti alkujaan); rullaava ja tahmea efekti voi johtua siitä, että ei laita seerumia tarpeeksi vähän. Etenkin Novexpertin seerumia pitää malttaa laittaa ihan tosi vähän kerrallaan, koska siinä on niin paljon hyaluronihappoa. Liika määrä aiheuttaa rullaamista ja tuntuu iholla tahmealta.

      Voihan olla, että Novexpertin seerumi ei siltikään toimi sinulla, vaikka laittaisit kuinka vähän. Tuli vain mieleen jakaa tuo, mitä kouluttaja kertoi.

      Madaralla oli myös joku hyvä :)

      Mádaralla on vain yksi HA-seerumi, tuo Hydra Firm Jelly :) (...tai ehkä viittasit seerumiin ylipäänsä, etkä just hyaluronihapposeerumiin...? No, Mádaralla ON hyviä seerumeita 🤗)

      Vastaa

      0
  5. Mulla on käytössä tällähetkellä iltaisin tuo novexpert seerumi 10ml koossa joka tuli goodieboxista. Mulla sen koostumus on paksua mutta nopeasti imeytyvää, eikai se ole mennyt pilalle? Luulin että tuon seerumin kuuluisi olla sellaista enemmänkin geelimäistä kirkasta, uskallanko enää edes käyttää tuota :O en kyllä ole huomannut mitään kummallista ainakaan vielä.
    Kummastuttaa!
    Onko muita tämän kyseisen novexpert seerumin käyttäjiä? Millainen on koostumus?

    Vastaa

    0
    1. Mä en osaa sanoa miksi tuo sun Novexpert-seerumi on paksua, mutta jos tuotteessa ei ole mitään oudolta tuntuvaa tuoksua, en usko että koostumus on ainakaan mennyt pilalle. Voihan olla, että juuri tuo erä seerumia on jostain syystä tihennetty paksummaksi..?

      Jos tuote tosiaan tuntuu kasvoilla miellyttävältä, ei aiheuta outoja tuntemuksia iholla, imeytyy hyvin eikä tuoksu kummalliselle, uskaltaisin kyllä käyttää.

      Onko muita tämän kyseisen novexpert seerumin käyttäjiä? Millainen on koostumus?

      Minäkin kuulisin mielelläni muiden kokemuksia koostumuksesta. Itselläni on ollut kaksi pulloa ja ne ovat kummatkin olleet tosi nestemäisiä.

      Vastaa

      0
    2. Paksua se on, sillä se varmaan sitten rullaa kun jää iholle jotenkin paksusti voimaan ;DD

      Vastaa

      0
    3. Onpas jännää että koostumus vaihtelee eri erien välillä..! Mun täytyy ihan kysyä tästä Novexpertilta (seuraava koulutus on torstaina :) <3), kiinnostaa tietää miksi tiheys näin vaihtelee.

      Vastaa

      0
  6. Patykan Advanced Plumping Serum on mielestäni selkeä hyaluronihapposeerumi, mutta nimessä ei kieltämättä ole sitä sanaa. :)

    Vastaa

    0
    1. Olet ihan oikeassa, se on hyaluronihapposeerumi. Tämä mun olisi kyllä todella pitänyt muistaa, kun vielä teen töitä kyseisen brändin parissa.... 🙈🙈 Nyt vähän hävettää. Mutta ehkä mun puolustukseksi voi sanoa, että en ole vielä päässyt konkreettisesti tutustumaan tuohon Advanced-seerumiin, en ole edes pitänyt pulloa käsissäni. Olen vain tutustunut siihen video-koulutuksessa. Korona-ajat.... kun koulutuksiakaan ei järjestetä livenä.... :/

      Seuraavaan HA-seerumipostaukseen Patyka pääsee kyllä mukaan..!

      Vastaa

      0
    2. Testaa ihmeessaä, se on kyllä hyvä tuote vaikka hinta onkin aika hirmuinen. Tuosta Evolven hyaluronihapposeerumista piti sanoa, että noin neljä pulloa aikoinaan käyttäneenä (sen jälkeen siirryin Patykaan), sen koostumus ja tuoksu vaihtelivat reilustikin. Muistaakseni kolmessa pullossa oli miellyttävä ruusun tuoksu ja yhdessä tuoksu oli todella mieto / olematon. Osa seerumeista oli lähes värittömiä ja osa hieman tummia, vaikkakin kirkkaita. Tuo on aina luonnonkosmetiikassa se ärsyttävä juttu, että koostumus saattaa vaihdella.

      Novexpert tuntuu olevan itselleni se luonnonkosmetiikan Lumene. :D Tuotteet eivät vain toimi mun iholla. Ainoa joka Novexpertin tuotteista on jäänyt käyttöön on Lip`up -huulikiilto. Myös se täälläkin suositeltu kuoriva yövoide oli mulle epäsopiva. En nimittäin sittenkään malttanut olla kokeilematta sitä. Iho ei näyttänyt ollenkaan freesiltä tai siloiselta aamulla vaan lähinnä oli sellainen olo, että teki mieli vain nopeasti päästä pesemään kasvot. Tuote sinänsä kuulosti tosi hyvältä ja olisin todella halunnut pitää siitä. Näin se kemia vaan toimii tai ei toimi eri iholla. :) Kaverilla se toimii kuulemma hyvin.

      Tuli muuten mieleen tuosta Katja Kokon artikkelista, jonka mainitsit, että retinolia ja bakuchiolia voi kuulemma hyvin käyttää yhtä aikaa. Esimerkiksi Paula´s Choisella on sellainen tuote, jossa on kumpaakin. Ja varmasti muillakin. Itse en siis ole käyttänyt , mutta ajattelin mainita, sillä usein näkee kirjoituksia, joissa aineita on vertailu, ja ainakin minulla oli ennen sellainen mielikuva että täytyy jotenkin valinta kumpaa käyttää. :)

      Vastaa

      0
    3. Testaa ihmeessaä, se on kyllä hyvä tuote vaikka hinta onkin aika hirmuinen.

      Tähän on täyden rehellisyyden nimissä todettava, että vaikka paljon kosmetiikkaa ostankin omaan piikkiin blogisisältöä varten, niin noin kalliita yksittäisiä tuotteita ostan hyvin harvoin (Vintner's Daughter ja muutama muu kuuluvat niihin harvoihin poikkeuksiin). En siis todennäköisesti esittelisi Patykan HA-seerumia, jos en saisi siitä näytettä töiden kautta. Enkä tiedä vielä, saanko :D

      Mulle ei ole ongelmaa laittaa satasta läjään Herbinaa ja Essencen ripsareita blogisisältöä varten, mutta yhteen tuotteeseen on aika korkea kynnys laittaa samaa summaa.

      Tuosta Evolven hyaluronihapposeerumista piti sanoa, että noin neljä pulloa aikoinaan käyttäneenä (sen jälkeen siirryin Patykaan), sen koostumus ja tuoksu vaihtelivat reilustikin. Muistaakseni kolmessa pullossa oli miellyttävä ruusun tuoksu ja yhdessä tuoksu oli todella mieto / olematon. Osa seerumeista oli lähes värittömiä ja osa hieman tummia, vaikkakin kirkkaita. Tuo on aina luonnonkosmetiikassa se ärsyttävä juttu, että koostumus saattaa vaihdella.

      Jep, se on yksi luonnonkosmetiikan puoli... Koska luonnon raaka-aineiden ominaisuudet vaihtelevat, vaihtelee myös koostumus. Mulla on vasta toinen pullo Evolven seerumia menossa enkä rehellisesti edes muista, miltä edellinen tuoksui. :)

      Novexpert tuntuu olevan itselleni se luonnonkosmetiikan Lumene. :D Tuotteet eivät vain toimi mun iholla.

      No voi harmi..! Mutta juuri niinhän se on, että kemia on kemiaa ja joskua täydellisenkään kuuloinen ainesosien joukko ei juuri sillä formulaatiolla kommunikoi oman ihon kanssa. Tosi tylsää.

      Itse en siis ole käyttänyt , mutta ajattelin mainita, sillä usein näkee kirjoituksia, joissa aineita on vertailu, ja ainakin minulla oli ennen sellainen mielikuva että täytyy jotenkin valinta kumpaa käyttää. :)

      Mulla ei ole ollut bakuchiolin ja retinolin yhdistämisestä oikein mitään kuvaa, en ole kuullut suosituksia puoleen tai toiseen. Olen siis sillä saralla vielä blank canvas ja odotan informaatiota, jolla alkaa täyttämään taulua :D Tai nojoo - kyllähän tuollaiset ainesosiltaan ja tieteeltään tarkkojen sarjojen kuten Paula's Choicen yhdistelmätuotteet (minäkin huomasin sen) jo vaikuttavat "tauluun" - mitä ilmeisimmin asiaa on jo tutkittu sen verran, että aineilla ei ole todettu haitallisia yhteisvaikutuksia. 👍

      Vastaa

      0
  7. Muistelen että Mádaralta tykkäsin SOS-seerumista, Laveralta siitä siitä vihreäpurkkisesta mikä nyt uudistui. Varsinaisia hyaluroniseerumeita ne ei kai kummatkaan olleet. Voin myöntää että laitoin Novexpertiä runsaasti kun yritän epätoivoisesti saada sen loppumaan :D mutta yleensäkin vähän tuollainen geelimäinen tai paksumpi seerumi on mulla helposti meikkivoiteen alla rullaava, siksi suosin sellaisia vesimäisiä tai ohuempia koostumuksia. Mulla kun on työaamuina niin kiire eettä voiteen/seerumin pitäisi imeytyä hoitonesteen tapaan nopeasti :D

    Vastaa

    0
    1. Muistelen että Mádaralta tykkäsin SOS-seerumista, Laveralta siitä siitä vihreäpurkkisesta mikä nyt uudistui. Varsinaisia hyaluroniseerumeita ne ei kai kummatkaan olleet.

      Joo, niissä on kummassakin hyaluronihappoa, mutta ainakaan SOS-seerumissa HA ei ole pää-raaka-aineita, vaan yksi useista kosteuttajista.

      Laveran kohdalla HA:n pitoisuus on vähän epäselvä, ja itse asiassa mietin tovin, olisiko se pitänyt ottaa mukaan tähän vertailuun. Hyaluronihappo mainitaan toisena pääkosteuttajana leväuutteen ohella, ja on HA myös aika korkealla incissäkin. Lopulta sitten jätin sen pois tästä jutusta, ihan vain koska halusin rajata tuotteet vain sellaisiin, jotka on suoraan nimetty hyaluronihapposeerumeiksi eli pääasiallisesta kosteuttajasta ja teknologiasta ei jää epäselvyyttä :)

      Voin myöntää että laitoin Novexpertiä runsaasti kun yritän epätoivoisesti saada sen loppumaan :D

      Soo-soo..! :D

      Mutta joo, tiedän kyllä itse asiassa geelimäisiin seerumeihin tai yleensäkin geelikosteuttajiin liittyvän ilmiön, jota kuvailet. Geelirakenteessa on jotain, joka rullaa munkin iholla muita koostumuksia helpommin. Ehkä ilmiö johtuu niistä kumimaisista ainesosista, joilla geelit geeliytetään.

      Novexpertin seerumissa ei muuten itse asiassa ole lainkaan mitään tihentäjiä, siksi se on niin nestemäinen.

      Vastaa

      0
  8. Atopikille oli tullut uusi Hydrate -linja, missä oli myös hyaluroniseerumi :)

    Vastaa

    0
    1. Oooo, mahtavaa...! Ehdottomasti kokeiluun! Samoin kuin linjan muut tuotteet, näen, että Naviter on jälleen tehnyt uuden kostettavan kasvosuihkeen joka on arvatenkin loistava. (Olen kokeillut KAIKKI Naviterin valmistamat kasvosuihkeet ja ne ovat silkkaa kultaa. Ovat löytäneet todellakin toimivan reseptiikan! 👍)

      (...hassua, kun Hydrate-linja ei vielä näy edes Atopikin omilla sivuilla, mutta Yliopiston Verkkopteekista löysin..! :D)

      Vastaa

      0
    2. Atopik Hydrate-linjan kosteusvoiteessa ja kasvosuihkeessa glyseriini ei ollut kärkipäässä ainesosaluettelossa, eli näitä voisin kokeilla seuraavaksi. Olen siis etsinyt tuotteita joissa ei olisi glyseriiniä, mutta sitä tuntuu olevan kaikessa...

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat