15.09.2020

Tehokas pakaratreeni kotona ja liikunnan iloa

Mulla on salitreeni vaihtunut käytännössä kokonaan kotona treenailuun omalla kehonpainolla sekä parilla kahvakuulalla.

Ja nyt mä en enää edes kaipaa salille...!

Aiemmin olen kokenut jonkinlaista "fuskausta" kun en ole päässyt salille. Kotijumppailu on ollut jotain, jolla väliaikaisesti korvataan salitreeni silloin, kun salille ei syystä tai toisesta pääse.

Kun korona tänä vuonna pakotti jäämään pois salilta, olen treenannut kevyemmin kotona - ja huomannut, että sehän on tosi mukavaa - ja kaiken lisäksi ihan yhtä tehokasta kuin salilla vääntäminen! Kaikkein kivointa on ollut huomata, että lihaskunto pysyy yllä kevyelläkin treenillä. Ei lihaksia tarvitse väsyttää hullun lailla, jotta kunto pysyy yllä. Treenaan 4 kilon ja 8 kilon kahvakuulilla, ja nämä ovat riittäneet vallan mainiosti.

Ei mulla tietysti koskaan ole ollutkaan mitään lihasten kasvatustavoitteita, mutta mahdollisimman isot painot ovat olleet mulle treenin mittari. Mun päähän on iskostunut vuosien aikana, että painoharjoittelussa painojen "kuuluu" nousta ajan myötä; jos niin ei tapahdu, niin silloin ei kehity.

Mutta tjaa. Mitä se "kehitys" sitten on..? Mihin pitäisi kehittyä, jos liikunta on "vain" hyvää mieltä ja oloa varten? Niinkuin mulle. Mun tavoite liikunnan suhteen on aina ollut hyvä olo kehossa, parempi jaksaminen ja terveyden ylläpito.

Painoharjoittelu on mulle mieleisin laji, koska se on helppoa, tekee nopeasti energisen olon, ei vaadi paljon ja on temmoltaan aina ollut minulle sopivampaa kuin pitkäkestoinen aerobinen treeni. Lenkit ovat tosi kivoja, mutta ne eivät koskaan voittaisi painoharjoittelua, mun keho tykkää vastuksesta..!

Kahvakuulien lisäksi mulla on jumppakuminauha, vatsalihas"pyörä" ja pieni jumppapallo. Niitä käytän kuitenkin aika harvoin. Kuminauha on hyvä hauiksiin.

Ihan naurattaa, että vasta koronatilanne sai mut kokemaan, että hyvänen aika, kevyellä kotitreenillä saavutan ihan saman hyvän olon ja lihaskunnon kuin salitreenillä - ja paremmankin...! ❤️

Olen käväissyt salilla pari kertaa kesän aikana vain todetakseni, että kahvakuulailu ja kyykkäily ulkona on paljon kivempaa. :) Samalla saa nauttia ulkoilmasta ja hyvällä säkällä auringostakin, eikä edes tule niin hiki kuin sisällä..! Win-win-win.

Kotona Tampereella treenaan lähikorttelin liikuntapuistossa - ja eräässä kaupunginosassa asuvat ovat kerran jos toisenkin saattaneet nähdä mut jumppailemassa paikallisella uimalaiturilla..! :D Mökillä terassi on mitä parhain "sali". :)

Haluan kannustaa muitakin matalan kynnyksen kotitreenailun pariin, ja siksi tämä postaus. :)

Erityisesti teki mieli tässä jutussa jakaa löytämäni tosi hyvä ja helppo pakara- ja jalkalihastreeni. Bongasin treenin kesän alussa Ida Jeminan blogista, ja oli tarkoitus linkittää tässä postauksessa tuohon Ida Jeminan postaukseen. Mutta kappas - Ida Jeminan blogi on tällä välillä kadonnut kokonaan. Ilmeisesti Ida on lopettanut blogin ja tulevaisuudessa treenijutut ovat tarjolla hänen maksullisessa sovelluksessaan.

Halusin kuitenkin jakaa tämän loistavan, helpon treenin, ja niinpä yritin kuvata liikkeet itse. Eivät ole yhtä selkeitä ja ammattimaisia kuin Ida Jeminalla, mutta jospa näistä kuitenkin jotain saa irti. :) Korostan, että treeni on Ida Jeminan blogista (julkaistu vuonna 2017, jos oikein muistan), ja hänelle siis kaikki kreditit tästä treenistä. 

TEHOKAS PAKARATREENI KOTONA KEHON PAINOLLA

LIIKE 1 - YHDEN JALAN KYYKKY

Tee kyykky yhdellä jalalla, 10 toistoa per jalka. Tee sarja kolme kertaa (eli 3 x 10 kyykkyä per jalka.) Liike on tehokkain, jos pidät toisen jalan kokonaan ilmassa, mutta sillä voi myös ottaa tukea maasta jos liike tuntuu liian raskaalta. Kuten minä teen tässä kuvassa.

Oma huomioni: kun aloitin tekemään treeniä kesän alussa, en meinannut millään pysyä pystyssä yhden jalan kyykkäystä tehdessä. Mulla on niin huono tasapaino..! :D Eikä puhettakaan, että saisin toisen jalan pidettyä ilmassa kyykkyä tehdessä. En edelleenkään pysty siihen ja otan aina tukea toisella jalalla, mutta tehtyäni treeniä kuukauden, tasapaino ja voima oli jo parantunut sen verran, että pysyn pystyssä ja liike tuntuu hallitulta. :)

LIIKE 2 - KYYKKÄYS RISTIIN TAAKSE ASTUMALLA

Tämä on minusta treenin raskain liike, koska siinä tehdään neljä kyykkyä peräjälkeen = yksi liike.

2 a: Aloita astumalla taakse ristiin ja kyykkää.

2 b: tee peruskyykky molemmilla jaloilla.

2 c: astu taakse ristiin toiseen suuntaan ja kyykkää.

2 d: tee vielä peruskyykky molemmilla jaloilla. Eli yksi liike = neljä kyykkyä.

Toista tämä 10 kertaa = yksi sarja.

Toista sarja kolme kertaa. Yhteensä tässä tulee siis 120 kyykkyä.

Oma huomio: liike itsessään on helppo, mutta koska kyykkyjä tehdään niin monta, liike on todella tehokas ja suhteellisen raskas. Itselleni oli työn ja tuskan takana saada alussa 10 toistoa tehtyä per sarja. :) Kahdeksannen toiston kohdalla jo tärisin. :) Edistyksen huomaa, kun tärinä vähenee ja lopulta 10 toistoa alkaa mennä sujuvasti.

LIIKE 3 - HISSIKYYKYT

Käytän itse tässä liikkeessä lisäpainoa, mutta se ei ole tarpeen, vaan liikkeen voi yhtä hyvin tehdä kehon painolla.

Kyykkää alas ja tee alhaalla kolme pumppausta eli mini/"hissi"kyykkyä. Toista 10 kertaa = yksi sarja. Toista sarja kolme kertaa.

Oma huomio: minulle tämä liike on kyykyistä kevyin, ja siksi käytän tässä lisäpainona kahvakuulaa. Tämä on myös lempiliikkeeni tässä treenissä, koska se on niin helppo, mutta samalla tuntuu todella hyvin pakaroissa :)

LIIKE 4 - HIDAS KYYKKY VASTUKSELLA 

Laskeudu kyykkyyn ja aseta kyynärpäät polvien sisäpuolelle. Paina kyynärpäitä voimakkaasti polven sisäpuolta vasten, jolloin syntyy vastus (kuten lonkan lähentäjälaitteessa salilla).

Nosta peppu hitaasti ylös, pitäen kyynärpäiden vastus polvien sisäpuolella. Toista 10 kertaa. Tee sarja kolmesti.

Liike vaikuttaa sekä pakara- että reisilihakseen että lonkan lähentäjiin.

Oma huomioni; tämä on mulle ikävimmän tuntuinen liike treenissä, ja myönnän skippaavani sen usein. Liike on helppo, mutta kyynärpäiden painaminen tuntuu inhottavalta mikä vie motivaatiota...! :D

LIIKE 5 - LANTIONNOSTO SELINMAKUULLA

Asetu selinmakuulle ja koukista jalat, vetäen ne lähelle lantiota. Nosta toinen jalka pystysuoraan ilmaan ja nosta lantiota niin ylös kuin pystyt. Kohdista liike koukistuneen jalan pakaraan. (Mulla oli aluksi vaikeuksia tajuta, missä tämän pitäisi tuntua... :D)

Tee nostoja 12-15 kertaa per jalka = yksi sarja. Tee kolme sarjaa.

LIIKE 6 - JALAN NOSTOT SIVULTA TOISELLE 

Viimeinen liike..! :)

Asetu kuvan asentoon ja nosta toinen jalka kohtisuoraan ilmaan.

Vie jalka hitaasti maassa olevan jalan yli ja kosketa varpailla kevyesti maata, vie sitten jalka samalla lailla toiseen suuntaan. Teet siis jalalla puoliympyrän ilmassa. Palauta jalka maahan. Tässä liikkeessä tärkeää on tehdä liike mahdollisimman hitaasti, jotta pakara rasittuu. Toista liike samalla jalalla 10 - 12 kertaa, ja tee sitten sama toisella jalalla. Toista tämä satsi kolme kertaa.

Oma huomio; tämä liike tuntuu alussa tosi kevyeltä, mutta muuttuu toistojen myötä raskaammaksi. Haluaisin jossain vaiheessa hankkia nilkkapainon tähän lisärasitteeksi, mutta hyvin menee näinkin. :)

Ida Jeminan treenin jälkeen pakaroissa todella tuntuu seuraavana (tai jo samana...!) päivänä, että niitä on jumpattu! :) 👍

En olisi uskonut, että pelkällä kehon painolla saa näin tehokkaasti lihaksissa tuntuvan harjoituksen. Suosittelen tekemään mahdollisuuksien mukaan pienen lämmittelyn ennen treeniä, niin minimoit lihasten kipeytymistä.

Mä olen tehnyt Idan pakaratreeniä 1-2 kertaa viikossa kesäkuusta saakka, ja tunnen selvästi, että pakarat ovat vahvistuneet. Idan blogijutun otsikko lupaili tällä treenillä "pyöreää persikkapyrstöä", mutta sellaista ei mun geeneillä tulla saamaan vaikka kyykkäisin joka päivä :D Eipä nuo persikkaiset peput ole mulla tavoitteenakaan. On vain kivaa treenata ja tuntea kehossa energisoitunut olo ja vahvistuneet lihakset :)

Pakaralihastreenin lisäksi teen 1-2 kertaa viikossa yläkropan treenin, johon kuuluu punnerruksia sekä hauikset, olkapäät ja ojentajat kahvakuulapainoilla (hauikset myös jumppanauhalla). Ja vatsalihaksia silloin kun jaksan..! :D Välillä teen kahdeksan kilon kuulalla koko vartaloa treenaavia perusliikkeitä kuten heilautuksia ja tempauksia. Kahvakuula on kyllä 😘

Hyviä kotitreenejä teille muillekin :) Onko monella muullakin jäänyt sali koronan takia...?

31 comments on “Tehokas pakaratreeni kotona ja liikunnan iloa”

  1. Mulla salitreenit menee kotitreenien edelle, kun jotenkin en vaan malta ja saa aikaiseksi kunnon treeniä näin virikkeellisessä ympäristössä. Toisaalta salitreeni muutenkin tällä hetkellä tukee paremmin pyrkimystäni lihasmassan kasvatukseen.

    Silloin kun kotona satun treenaamaan, käytän mielelläni nilkkapainoja, ns. booty bandia (eli sellainen paksu vastusnauha,joka ei tavallisen kuminauhan tavoin purista tai siirtyile paikoiltaan kesken treenin) ja sandbell-painosäkkiä. Jälkimmäinen on lattiaystävällisempi kuin perinteinen kova kahvakuula, ja toimii pehmeytensä/muovautuvuutensa vuoksi hyvin esimerkiksi lantionnostoissa.

    Lopuksi täytyy kehaista, että sulla on kyllä todella kaunis, urheilullisen ja vahvan näköinen kroppa :)

    Vastaa

    0
    1. Hei, kiitos tuosta Sandbell-säkkivinkistä..! Mullekin kelpaisi pehmeä paino jota voisi käyttää lantionnostoissa..! Mistähän näitä voi ostaa..? Googlasin ja löysin vain vuosia vanhoja juttuja.

      Lopuksi täytyy kehaista, että sulla on kyllä todella kaunis, urheilullisen ja vahvan näköinen kroppa :)

      Voi kiitoksia ☺️

      Vastaa

      0
    2. Mä olen omani löytänyt suht edullisesti XXL Storen myymälästä. Ja pehmeän kahvakuulan löysin puolestaan Tokmannilta! Haluisin kyllä kasvattaa painojen määrää, joten seuraava hankinta on varmaan fitnessbag (esim täältä: https://www.treenikauppa.fi/gymstick-harjoitussakki.html?gclid=EAIaIQobChMIpt-xyNjt6wIVQ-myCh24HwdzEAkYASABEgLXT_D_BwE)

      Sellainen itsetäytettävä olisi myös kätevä, kun voi säädellä painoa tarpeen mukaan. Tosin tuo pieninkin koko vetää kyllä melkoisen paljon painoa sisäänsä! 😅https://www.gofitness.fi/atx-taytettavat-hiekkasakit-max-150-kg

      Vastaa

      0
    3. Mä olen omani löytänyt suht edullisesti XXL Storen myymälästä. Ja pehmeän kahvakuulan löysin puolestaan Tokmannilta!

      Kiitos näistäkin vinkeistä :)

      Mä olen joskus salilla käyttänyt tuollaista fitnessbag'ia lantionnostoissa, tosi miellyttävän tuntuinen - ainakin verrattuna tankoon ja painoihin tuossa liikkeessä...! :)

      Vastaa

      0
  2. Tehokkaalta vaikuttaa! Jossain vaiheessa keväällä (?) treenailit myös PTn kanssa/ohjeilla? Onko PT jäänyt pois?

    Vastaa

    0
    1. Mulla oli syksyllä PT, joka auttoi mua palaamaan treenin pariin uupumuksen jälkeen <3 Osittain hänen ohjelmillaan jatkan edelleen.

      Muistelet ehkä tätä tammikuista postaustani:
      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/palauttavaa-liikuntaa-ja-luontodokkareita-uupuneelle/

      PT on palveluna sen verran kallis, ettei hänen kanssaan (harmi kyllä) pysty treenaamaan jatkuvasti. Ostin itse kuuden treenikerran paketin johon kuului kaksi eri ohjelmaa. Yksi parhaita asioita, joita olen tehnyt <3

      Vastaa

      0
  3. Mä olisin halunnut jonnekin salille täällä mutta kun kk-hinnat on niin saakelin kalliit...50 e - 180 e....kävin sitten Kansalaisopiston jumpissa mutta en jotenkin tykännyt vetäjästä. Koronan myötä ne jäi, talven myötä lenkkeily hiipui kun ei pysy nastoillakaan pystyssä jäätiköllä ja täältä ei pääse kuin jäätikköä pitkin maantielle joka myös jäässä...
    Kevään myötä aloitettiin taas lenkkeily Hipun kans.. Olis kyllä kiva kun olisi joku kaveri niin tulisi mentyä pidempiä matkoja. Kesällä löysin ryhmän joka treenaa crossfittiä eli "rosvittia" ulkona ja liityin tähän mukaan. Nyt olen rosvitannut kaksi kertaa viikossa, kerran viikossa zumba ja koiran kans lenkit. Nyt kelin viiletessä avautuu uusi "rosvitti" sali jossa edullinen kk-maksu ja nämä samat treenit jatkuu. Mulle sopii tälläinen että toinen käskee ja piiskaa, kotitreeneistä ei tullut mitään, liian helppo jättää tekemättä. Crossfit on lajina ihan huippu kun joka treeni on aina erilainen ja jokainen tekee oman kuntonsa mukaan :)

    Vastaa

    0
    1. Mä olen kerran kokeillut crossfittiä ja minäkin tykkäsin..! :) Toisaalta, mulle sen "ongelma" on se, että se on järjestetty tunti, ja mä olen äärettömän huono käymään millään aikataulullisilla tunneilla. :/ Tai voihan crossfit-salilla kai tehdä omaakin treeniä (?), mutta joka tapauksessa pitäisi hankkiutua crossfit-salille... :D Ja siihen se taitaa lopulta kaatua mulla. Olen todennut, että mulla pitää olla liikuntaharrastuspaikka ihan vieressä, tai sitten homma jää.

      (Salien hinnat on kyllä ihan karmeita, olen samaa mieltä... 😬)

      Vastaa

      0
  4. Mahtava postaus ❤! Musta on aina kiva, kun joku kehuu kotijumppaa. Ei tosiaankaan tarvitse raahautua salille tai jumppiin saadakseen hien pintaan ja pysyäkseen terveenä. Mulla on viisi lasta ja en ole lasten saannin jälkeen käynytkään salilla, vaan meillä on kotona paljon varusteita: painoja, kahvakuulia yms. Tällä hetkellä käyn joka arkiaamu lenkillä vaunuja työntäen laitettuani koululaiset kouluun. Ma, ke ja pe lenkki sujuu kävellen välillä kyykkyjä yms tehden ja puistonpenkeille hyppien ja muita liikkeitä tehden. Ti ja to on juoksupäiviä mutta ylämäet on pakko vielä kävellä kun ovat liian raskaita vaunujen kanssa, kun kyydissä on 1-v ja 4-v. Mukavaa syksyn jatkoa!

    Vastaa

    0
    1. Kuulostaa mahtavalta, wow mitä energiaa..! 😍 Ihanaa syksyä sinullekin :)

      Vastaa

      0
  5. Ei liity kahvakuuliin, mutta sellaisen vaihdoksen tein, että Laveran ruskea Volume-ripsiväri sai uuden harjan Laveran Natural Definition -mascaralta. Sopii hyvin pakkaukseenkin, kun on saman merkin tuote (testasin myös toisin päin, eli Volumen harjaa Definitionin säiliöön, mutta mahtui paljon huonommin). Nyt saan ruskeaa ja hyvin pysyvää luonnonkosmetiikan ripsiväriä levitettyä PIENELLÄ harjasosalla - jee. :)

    Vastaa

    0
  6. Tuttuja mullekin nämä kyykyt! Ja askelkyykyssä tasapaino-ongelma: koko ajan tunne että menee nurin. Niinpä inhoan askelkyykkyjä... Kotijumppa olisi kyllä hyvä homma, mutta itse olen enemmän salityyppi. Kotona olen laiskiainen! - Teet nuo liikkeet kuvissa hienosti eikä mökkimiljöössäkään ole valittamista. Ja voin kuvitella sinut sille tietylle laiturille jumppaamaan! Minä puolestani kekkasin koronakeväänä puistotaijin, tein lähes päivittäin 24-muodon kotini viereisessä puistossa eikä kukaan häirinnyt tai katsonut vinosti.

    Vastaa

    0
    1. tein lähes päivittäin 24-muodon kotini viereisessä puistossa eikä kukaan häirinnyt tai katsonut vinosti.

      Mahtavaa..! 👍😊

      Ja mä myös inhoan askelkyykkyjä..! :D

      Vastaa

      0
  7. Minä en ole ikinä käynyt kuntosalilla, mutta ryhmäliikunnasta tykkään ja käyn erilaisissa jumpissa, kahvakuulassa, pumpissa, joogassa, pilateksessa ja talvisin spinningissä riippuen päivän fiiliksestä ja muusta ohjelmasta. Kotijumppaa olen myös tehnyt aina ja ohjaajilta oppii hyviä liikkeitä, esim. nuo esittelemäsi kyykyt on tosi tuttuja. :)
    Keväällä ryhmäliikunta jäi tauolle, mutta tein kotona netistä erilaisia ilmaisjumppia kotijumpan lisäksi, koska välillä tarvitsen ohjaajan, joka sanoo mitä pitää tehdä ja samalla liikunta pysyy monipuolisena ja mielekkäänä, koska kyllästyn helposti.

    Tällä hetkellä jumppaan 50/50 koti/kuntokeskus. Kotona mulla ei ole kuin joogamatto enkä kotiin aio muita välineitä ostaakaan, koska joka tapauksessa oikea ohjaaja ja muut ihmiset voittaa välillä kotiliikunnan. Kotiliikunnasssa on kuitenkin puolensa ja esim. joogassa olen kehittynyt valtavasti nyt kevään aikana, kun pohjalla on kuitenkin oikean ohjaajan opit ja lisäksi nuo netin joogatunnitkin on aina tasokkaita. Kotona ehtii kuitenkin hioa liikkeitä ja keskittyä eri tavalla ja esim. tehdä jonkun sarjan uudestaan.

    Tulipa pitkä kommentti. :D

    Vastaa

    0
    1. Tulipa pitkä kommentti. :D

      Hyvää asiaa 🤗

      On ihan totta että kotijumpalla on puolensa samoin kuin ohjatulla omat vahvuutensa. Minäkin kaipaan ehdottomasti ohjausta aika ajoin, ja olen aina tunnistanut itsessäni auktoriteetin tarpeen mitä tulee liikuntaan. Teen mielelläni treenejä yksin, mutta tarvitsen ohjeita ja jonkun sanomaan, miten kuuluu tehdä. Ilman ohjausta olen hukassa.

      Jos olisin rikas, yksi ensimmäisiä asioita joihin sijoittaisin olisi viikottaiset treenit oman pt:n kanssa. <3

      Vastaa

      0
  8. Kiitos postauksen aiheesta. Olin ennen innokas kotijumppaaja ja harrastin liikuntaa ja punttien nostelua muutenkin paljon. Nyt en saa enää liikuntaa millään osaksi elämääni, koen etten yksinkertaisesti jaksa sitä harrastaa. Siis siinä mielessä, kun ajatellaan liikkumista, että pitäis käydä jossain salilla tai jumpassa kodin ulkopuolella, kävelen ja pyöräilen kyllä lähes joka päivä, mutta jotenkin sitä ei osaa laskea "oikeaksi liikunnaksi".

    Olemme melkein saman ikäisiä ja oma kroppani näyttää (ja tuntuu kipuineen ja vaivoineen) vähintäänkin keski-ikäiseltä, koulussa tehty kehonkoostumus mittari näytti iäkseni 52 vuotta vaikka olen 10 vuotta nuorempi. Katsoin kuviasi ja ajattelin, että nelikymppinen voi näyttää tuoltakin, upealta! ja niinpä vedin jumppamaton saman tien työhuoneen lattialle auki ja tein liikkeet, toki tällä kunnolla vähemmän toistoja ja sarjoja, mutta siltikin ja perään vielä TRE-harjoitteen. En muistanutkana miten hyvältä tuntuu, kun lihakset on "pumpissa". Kirjoitin jo almanakkaan seuraavalle viikolle, että "Sannin jumppa" ja jospa minäkin saisin tästä vähintäänkin kerran viikossa kimmokkeen tehdä treenin. Olis jotenkin ihanaa löytää oman kehon vahvuus takaisin!

    Joten kiitos! <3

    Vastaa

    0
    1. Hei MerjaO! Tulipa tästä kommentista hyvä mieli :) Oikea asenne! Ei mitään väliä montako toistoa jaksaa, pääasia että lähtee kokeilemaan ja hakemaan iloa omasta tekemisestä. (Koska mitään ei jaksa jos se ei tuo iloa.) Ei mitään "näin TÄYTYY tehdä" -juttuja, vaan "näin on KIVA tehdä koska se tekee hyvän olon!" :)

      Kaikki liikunta on hyväksi ja kun ei aseta mitään liian kovia tavoitteita vaan lähtee juuri vaikka kerran viikossa -ajatuksella, mukana säilyy iloinen ja rento fiilis ja kenties jollain viikolla tekeekin mieli jumppailla kaksi kertaa :)

      Hienoa Merja..! ❤️

      Vastaa

      0
  9. Näytät tosi kauniille ja hehkuvalle. Pitää varmaan yrittää katsoa ne liikkeetkin vielä. 😂 Hehkusi vei huomion. 🙈
    Itse olen juuri aloittanut salilla käymisen, kun kaipaan liikettä niskaan ja hartioihin.
    Kiitos ihanasta blogista ja tunnelmallista syksyä. 😃
    -Minttunen

    Vastaa

    0
    1. Iiik, voi kiitos Minttunen..! ☺️ Ulkoilma tuo parhaan hehkun...!

      (Tekisin mielellään kaiken ulkona, hihih...!)

      Oikein ihanaa syksyä sinullekin :) Vielä pääsee säiden puolesta ulos jumpalle, sinne olen juuri taas suuntaamassa ja tänään on tämän kyykkytreenin vuoro! Aurinko paistaa ja hyvää musiikkia soimaan. Niin kivaa!

      Vastaa

      0
  10. Kivan oloinen jumppa, kiitos! Ja lisäkiitokset siitä, että kerroit missä liikkeen pitää tuntua :)

    Vastaa

    0
  11. Mulle koronaeristys avasi ihan uuden maailman kotitreenien parissa. Luulenpa, että en mee enää salille ehkä koskaan. Sen sijaan, kunhan pääsen Suomeen, ostan painoja ja kahvakuulia, jotta saa vielä monipuolisempaa treeniä kuin kehon painolla. Nyt oon ihan innoissani kaikista hyppyjä sisältävistä cardio-treeneistä. Ah, mä tykkään! Mutta on myös ikävä kahvakuulaa ja esim. etuheilautuksia :) Täällä ei salilla ollut lainkaan kahvakuulia, joten on ollut pitkä tauko. Aiemmin, kun muutaman kuukauden tauon jälkeen tein etuheilautuksia ja muita tuttuja kahvakuulaliikkeitä, melkein itkin :D Olin tosi yllättynyt siitä fiiliksestä. Koin vaan jotenkin niin suurta nautintoa. Mä todella tykkään liikkua!

    Vastaa

    0
    1. Ihana kommentti ❤️ Mä koen samalla lailla, etenkin löydettyäni vuosien jälkeen mulle parhaimman ja omimman tavan ja rytmin liikkua. Todella tykkään liikkua ja siitä tulee hyvä olo - erityisesti kun ei ole mitään "pakon" tuntua tai ulkoisten tahojen sanelemia (viestittämiä) tavoitteita.

      Vastaa

      0
  12. Olipa hyvät ohjeet! Tykkäsin siitä, että treeniä voi paria liikettä lukuunottamatta tehdä ulkona, vaikka junaa odotellessa.

    Olisiko sinulla yhtä hyvää ulkotreenisettiä keskivartaloon ja käsiin? 😃

    Vastaa

    0
    1. Moikka Virpi :)

      Kiva kuulla että tykkäsit treenistä ☺️

      Mulla ei valitettavasti ole ulkotreeniä keskivartalolle ja käsiin, teen käsitreenin kotona kahvakuulalla ja jumppakuminauhalla. Toki jumppanauhan ja kuulan voi viedä ulos :) Joskus teenkin niin.

      Tässä on mun vanha kotijumppa jota vedin (ja vedän yhä) matkoilla, ehkä tästä voi soveltaa jotain ulkona tehtäväksi..?

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/jumpanvihaajan-aamujumppa/

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat