19.09.2020

Tällainen on Taika! (Ei 'pöllömpää'...! :D)

Joko olette käyneet kaupassa hypistelemässä...? Ihkaensimmäiset täysin kotimaiset, edulliset ja marketin hyllyltä löytyvät koko perheen luonnonkosmetiikkatuotteet ovat syyskuussa tulleet kauppoihin: Taika..!

Mua pyydettiin viime vuoden lopulla mukaan Taikan suunnittelutiimiin, ja vaikka en olekaan ollut mukana alusta saakka (tuoteformulat olivat jo valmiit kun hyppäsin kyytiin), on ollut tosi mielenkiintoista seurata uuden sarjan kehitystä ideatasolta kaupan hyllylle.

Kun mä tulin mukaan, ei sarjalla ollut edes nimeä. Pääsin mukaan tiimiin, jossa valittiin Taikalle nimi ja ulkonäkö, ja visuaalisena ihmisenä etenkin jälkimmäinen oli minulle valtavan kiinnostava juttu.

Taikan konseptin haluttiin ammentavan suomalaisesta metsästä, ja täytyypä paljastaa, että olin itse kovasti lobbaamassa sarjaan metsäneläin-kuvitusta, esimerkiksi pöllöjä...! 😊 Pitkän linjan lukijat tietänevät, että rakastan pöllöjä...

Design-miitingeissä ehdittiin jo nähdä parit metsäneläin-aiheiset luonnokset, ja ai että mä olin niiiiin niiden puolella...! Olen tosi softina tämän tyyppisiin söpöihin kuvituksiin, ja mun kaltainen asiakas ostaisi heti pöllö-, kettu- tai jänis-voiteen :D Eläimet vetoavat minuun tunnetasolla ihan eri lailla kuin jokin abstrakti graafinen kuvio tai kuvat kasveista.

Lopuksi valittu havu-design on kuitenkin minustakin tosi kaunis ja tyylikäs, ja ymmärrän, että se kenties vetoaa suurempaan osaan kuluttajista kuin eläimet, joista ei olisi mm. saanut yhtenäistä lookkia pulloihin.

Olen oikein tyytyväinen Taikan lopulliseen ulkonäköön, oli vain hauska jakaa teille mun "viisas pöllö" ja "viekas kettu" -ideat. :) Tiimissä todettiin, että ehkä eläinkuviot olisivat vähän hassu juttu vegaanisessa sarjassa, ehkä siinäkin oli hyvä pointti.

Mitä mieltä te olette Taikan lookista? En loukkaannu, saa sanoa ihan suorat sanat :)

Kuten lupailin viime kuun arvontapostauksessa, nyt tulee se Taika-juttu, jossa kerro itse tuotteista, niiden koostumuksista ja tuoksuista.

Jutun hintatiedot ovat Natural Goods Companylta, muilla jälleenmyyjillä voi olla eri hinnat. (Prismassa ja Cittarissa varmaan on odotetusti ne halvimmat :))

MISELLIVESI 9,50€ / 200 ml

Misellivesi on alusta saakka ollut mun suosikkeja. (Tehdaskappaleet ovat olleet mulla käytössä helmikuusta saakka.) Se puhdistaa meikin tosi tehokkaasti, ei kirvele silmissä eikä jätä ihoa tahmeaksi.

Kun puhun meikin poistosta, puhun miselliveden kohdalla aina silmämeikistä, sillä en itse koskaan poistaisi koko meikkiä pelkällä misellivedellä. Kuulun perusteellisiin, vedellä huuhtoviin ihon putsaajiin ja käytän misellivettä joko kasvojen puhdistuksen viimeistelyyn, silmämeikin poistoon tai aamuihon pikaputsaukseen.

Kosteuttava ja mieto koostumus on kerrassaan loistava! Vain tuoksu saisi olla vähän raikkaampi, ja ounastelen, että tulevaisuudessa sitä tullaan vähän tuotannossa säätämäänkin.

PUHDISTUSGEELI 7,50€ / 150 ml

Myös puhdistusgeeli kuuluu lemppareihin! Koivunmahlaa ja ksylitolia sisältävä sulfaatiton putsari tuntuu iholla tosi miellyttävältä eikä geeli jää huuhdellessa "pyörimään" iholle, kuten jotkin geelimäiset puhdistustuotteet.

Geeli vaahtoaa mukavan maltillisesti. Sulfaatittomat geelit harvoin tekevätkään kovin runsasta vaahtoa.

Kosteuttava koostumus ei pese ihoa narskuvan puhtaaksi ja kunnioittaa ihon hydrolipidikalvoa. Raikas ja mieto, vihreänmakea tuoksu. Tosi hyvä tuote kaiken kaikkiaan! 👍

PÄIVÄVOIDE 9,50€ / 50 ml

Taika-päivävoide on kosteuttava, medium-kevyt voide kaikille ihotyypeille. Erinomainen voide iholle, jolla ei ole mitään "huolia" tai ongelmia. Kosteuttava teho perustuu glyseroliin, koivunmahlaan ja ksylitoliin, pehmennystä ihoon tuo meidän kaikkien tuttu sheavoi sekä auringonkukka- ja pellavansiemenöljy. Laadukas ja simppeli "no frills" -koostumus joka tekee mitä lupaa.

Voide imeytyy nopeasti ja jättää iholle sileän ja pehmeän tunteen. Suositus: normaali iho, nuori iho, aikuinen normaali iho jolla ei vielä näy ikääntymisen merkkejä. Voide on vegaaninen, kuten kaikki Taikan tuotteet, eikä sisällä alkoholia. Kevyt, vihreä ja aavistuksen metsäinen tuoksu. (Josta ainakin itse tykkään!)

YÖVOIDE 9,50€ / 50 ml

Taikan yövoide sisältää samoja hoitavia ja kosteuttavia aineita kuin päivävoide, mutta täyteläisempänä versiona. Niinpä yövoidetta voi myös suositella kuivalle iholle päivävoiteeksi. Koostumus ei kuitenkaan ole rasvainen vaan tämäkin imeytyy tosi hyvin ja iho jää himmeäksi. Tuntuma vain on selvästi päivävoidetta pehmentävämpi.

Voiteessa on pehmeä, puuterinen tuoksu. Tuoksu ei ole oma suosikkini, mutta ei huonokaan. Mä lisäisin tähän ehkä vähän makeutta tai kukkaisuutta..!

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 9,50€ / 15 ml

Tosi mukavan tuntuinen silmänympärysvoide, josta voisin kuvitella monen suosikkia! "Helppo" koostumus, joka kosteuttaa ja on samalla myös sopivasti pehmentävä.

Eli suomeksi sanottuna: ei liian liru mutta ei paksukaan koostumus, juuri sellainen, joka ei katoa ihoon kokonaan vaan jättää miellyttävän pehmeän mutta samalla täysin imeytyvän pinnan, ja sopii täydellisesti myös meikin alle. Tuote, joka hoitaa ja kosteuttaa, but feels like it's barely there...!

Taikan silmänympärysvoide on hajusteeton, mutta siinä on raaka-aineiden mieto, sanoisinko aavistuksen puuterimainen ja pähkinäinen tuoksu. Mitään pähkinää tässä ei kylläkään ole. Hoitavat ja kosteuttavat ainesosat ovat samat kuin päivä- ja yövoiteessa, toki eri pitoisuuksina, ja lisäksi silmänympärysvoiteessa on ihoa rauhoittavaa, antioksidanttista ruiskaunokkiuutetta.

Loistava tuote esimerkiksi parikymppisen ensimmäiseksi silmänympärysvoiteeksi!

KÄSISAIPPUA 5,90€ / 250 ml

Ihanan lempeä, raikkaan ja kevyesti hedelmäisen tuoksuinen käsisaippua! Puhdistavissa aineissa on mukana (kookos-pohjainen) sulfaatti, mutta se ei tee tästä kaverista millään lailla ärtsyä saippuaa, päin vastoin, itse luulin tuotetta sen matalan vaahtoutuvuuden perusteella sulfaatittomaksi. Ei kuivata käsiä.

Kosteuttavassa koostumuksessa on glyserolia, betaiinia ja manteliöljyä. Oikein miellyttävä koko perheen käsisappua, mitäpä tästä muuta runoilemaan :) Raikas, kevyen hedelmäinen tuoksu on tosi ihana ja pullon syvänvihreä väri ilo katsella.

SUIHKUGEELI 5,90€ / 200 ml

Suihkugeelistä minulla on ollut vain tehdaskappale anonyymissä valkoisessa tuubissa, siksi siitä ei ole kuvaa. Suihkugeelissä on pehmeästi vaahtoava koostumus ja hieman makeamman hedelmäinen tuoksu kuin käsisaippuassa. Ei mitään valittamista, hyvä perustuote miellyttävällä koostumuksella.

KÄSI- JA JALKAVOIDE 5,90€ / 60 ml

Käsi- ja jalkavoiteissa on koko arsenaali Taika-sarjan hoitavia ja kosteuttavia ainesosia; koivunmahlaa, sheavoita, glyserolia, ksylitolia, pellavansiemenöljyä ja auringonkukkaöljyä. Käsivoiteessa on lisäksi tyrniuutetta (kosteuttaa) ja jalkavoiteessa pakuriuutetta (kosteuttaa, antioksidanttinen).

Jos olen rehellinen, en ymmärrä miksi tyrni ja pakuri on lisätty näihin voiteisiin, sillä en ihan äkkiseltään keksi, miten ne olennaisesti vaikuttaisivat juuri näiden tuotteiden toimivuuteen. Mieluumminkin olisin nähnyt tällaiset laadukkaat uutteet kasvotuotteissa kuin käsi- ja jalkavoiteessa.

(Valitettavasti, vaikka olenkin töissä Taikan valmistajalla, en saa häiriköidä kemistejä kysymyksilläni loputtomiin...! :D)

Joka tapauksessa, voiteet ovat tosi hyvät ja erityisesti jalkavoide on miselliveden ja puhdistusgeelin ohella koko sarjan suosikkituotteeni. Käytän jalkavoidetta sekä käsiin että jalkoihin; sen täyteläisyys on aika lailla sitä mitä haluan käsivoiteeltani. (Taikan käsivoide on kevyempää laatua.) Voide on runsasta mutta ei rasvaista, ja jättää imeydyttyään himmeän, suojaavan tuntuisen pinnan.

Jalkavoiteessa on lisäksi ihan paras tuoksu koko sarjan tuotteista. 😍 Itse asiassa tuoksu on (varmaankin) sama kuin päivävoiteessa, mutta jalkavoiteessa tuoksu on paljon voimakkaampi. Niin ihana; metsäisen raikas ja samalla kevyen makea. Tykkään tästä todella paljon!

Käsivoide on hyvä sekin, mutta minun iholleni liian kevyt. Se on pätevän kosteuttava eikä liian "vesimäinen" (näitä lirujakin käsivoiteita on markkinoilla), mutta ei tarpeeksi suojaava mun käsien tarpeille. Olenkin käyttänyt käsivoidetta enemmän vartalovoiteena :) Tuoksu on miedon hedelmäinen, linjassa käsisaippuan kanssa.

Vartalovoidekin Taika-sarjaan kuuluu (5,90€ / 150 ml), ja siinä on muuten myös älyttömän hyvä, vaaleanpunaisen greipin hedelmäinen mutta samalla pehmeä tuoksu. (Makeampi kuin käsivoiteessa.)

Tämäkin tuote on ollut mulla vain tehdaskappaleena ja käytin sen loppuun jo talvella, joten ei ollut kuvattavaa tuubia. Erittäin hyvä medium-kevyen koostumuksen vartalovoide joka imeytyy nopeasti. Voisin mieluusti käyttää uuden tuubin!

Joko joku teistä on ehtinyt kokeilemaan Taikaa?

82 comments on “Tällainen on Taika! (Ei 'pöllömpää'...! :D)”

  1. Mun mielestä sarjan ulkoinen ilme on ihan uskomattoman tylsä ja "halpa"😅 en olisi mun mielipidettä tullut kertomaan, jos et ois nimenomaan kysynyt, koska mun mielestä voi olla hiljaa, jos ei ole mitään kivaa sanottavaa 🙈
    Eläinlookki ois ollut ehdottomasti kivempi. Jalkavoide, puhdistusgeeli ja misellivesi menee kyllä varmasti testiin!

    Vastaa

    0
    1. Mun mielestä sarjan ulkoinen ilme on ihan uskomattoman tylsä ja ”halpa”😅

      No voihan...! Mutta sana on vapaa ja mielipiteensä saa ilman muuta sanoa :)

      (...olisihan ne eläinkuvatkin saattaneet olla "halvan" näköisiä....)

      Vastaa

      0
    2. Mä olen graafikkona ihan samaa mieltä. Pakkaukset tuntuu kiireessä tehdyltä, eikä niissä ole mitään wow -efektiä. Mulle tuli tästä ihan ekana mieleen selkärankafiilis, että tää on ihonhoitosarja Hienolle Suomalaiselle shampoolle. Koska tuotteet on edullisia, tietty "halpuus" ilmeessä ei oo välttämättä väärin.

      Vähän erilainen fonttivalinta, designiin vähän lisää ilmaa ja vaikka havuihin foliointi, niin nää olis olleet paljon myyvemmät.

      Mulla oli nää jo kädessä, mut päädyttiin silti lahjomaan kummitätiä Ziajalla näiden sijaan.

      Vastaa

      0
  2. Vai tämmöstä on suunniteltu. Mun mielestä vaalea kuosi on raikkaan näköinen, mutta tuo tummempi vihreä jotenkin tunkkainen. Tulee mieleen pihkaiset löylytuoksut. Noi puut taas on kivoja, olisin tykännyt pöllöistäkin;). Itse kysyit ;)...
    Pitääpä kokeilla, ihan mahtavaa, kun tulee lisää suomalaista valikoimiin :)

    Vastaa

    0
    1. olisin tykännyt pöllöistäkin;). Itse kysyit ;)…

      Jes, niin kysyin, ja saa sanoa ihan vapaasti mitä tykkää :)

      Nuo design-jutut on lopulta yllättävän hankalia päättää; tiimissä voi istua viisi ihmistä ja jokaisella on eri mielipide :D Sitten pitää vain päättää jokin niistä.

      Mun mielestä vaalea kuosi on raikkaan näköinen, mutta tuo tummempi vihreä jotenkin tunkkainen.

      Mä tykkään juuri päinvastoin; tummanvihreä on aivan ihana ja vaalea jotenkin arkisempi, nätti sekin mutta tummanvihreä vetoaa minuun enemmän.

      Vastaa

      0
    2. Sama, tykkään nimenomaan tummanvihreästä. Pakkaukset sopii hintatasoon. Olisin minäkin tosin niitä eläinhahmoja mielelläni katsonut 😍 Tulen jossain vaiheessa ilman muuta testaamaan ainakin joitakin sarjan tuotteita! Hienoa, että on mistä valita.

      Vastaa

      0
    3. Mä taas ihastuin just tuohon tummempaan vihreään ja mietin, että käsisaippua on sellainen, että sitä voisi hyvin pitää vessassa esillä ilman siirtämistä erilliseen pumppupulloon (mielestäni vain harvaa saippuaa voi).

      Muhun myös vetoaa tää metsäteema, tosin tuotteista tod näk vain käsisaippua ja jalkavoide on minulle sopivia (pitäis vissiin käyttä anti agea jo..).

      Vastaa

      0
  3. Mä ostin kaikki testiin 🙈
    Kaikkea en ole ehtinyt testaamaan ja jännitän kyllä tuota misellivettä, kun yksikään tähän asti testaamistani misellivesistä ei ole iholleni sopinut.

    Itse olisin ehkä toivonut että esim päivä- ja yövoiteet olisi ulkonäöltään ollut eroavaisempia toisistaan. Nyt ne on niin samannäköisiä että liian helppo sekoittaa keskenään.

    Lemppariksi noussut kyllä juurikin tuo silmänympärysvoide. Myös vartalovoide ja käsi- ja jalkavoiteet olleet miellyttäviä (:

    Vastaa

    0
    1. Mä ostin kaikki testiin 🙈

      Sillä lailla...! :D

      Olen vähän samaa mieltä päivä- ja yövoiteesta, olisi ollut selkeämpää jos toinen olisi ollut selkeästi eri värinen.

      Vastaa

      0
  4. Pakkauksista tulee jostain syystä mieleen miehille suunnattu tuotesarja (ja mäntysuopa). En tiedä miksi. Ulkonäön perusteella en itse valitsisi tätä tuotetta.

    Vastaa

    0
  5. Suuri KYLLÄ söpöille kuvituksille! Niistä myös tunnistaisi helposti kylppärissä ilman silmälaseja, mikä purnukka on kyseessä, toisin kuin yhtenäisestä havukuviosta.

    Vastaa

    0
  6. Moi!

    Munkin mielestä purkit on halvan ja tylsän näköisiä, valitettavasti. Kokeillut en ole. Onhan se väärin että tuotetta arvioi purkin perusteella mutta niin se vaan vaikuttaa, mielikuvaan. Tulee samoja fiiliksiä kun esim erittäin hieno suomalainen shampoosta :) Kokeilisin kyllä mahdollisesti jos ainesosat on ok..en tiedä.

    Vastaa

    0
  7. Mun mielestä pakkaukset ei houkuttele ostamaan. Jotenkin tosi pliisu ja liian ”Tokmanni”. Mutta toivon silti menestystä tälle kotimaiselle sarjalle🙂

    Vastaa

    0
  8. Ostin miselliveden ja se tuoksuu mielestäni hedelmäpurkalta. Kaipaisin kyllä hieman raikkaampaa ja metsäisempää tuoksua 😁

    Vastaa

    0
    1. Mä en haista mun misellivedessä mitään hedelmäistä...! :D Niin erilaisia voi tuoksukokemukset olla... :D

      Vastaa

      0
  9. Jess, kokeilin putsarigeeliä, ja se on hyvä! Ei kuivata, ihanan neutraali. Varmasti ostan uudelleen.

    Ulkonäkö on kamala ja epäonnistunut. Jotain kevyempää ja raikkaan oloista kiitos...

    Vastaa

    0
  10. Minustakin vähän tylsä, mutta toisaalta ihan tyylikäs design, joka voi miellyttää monenlaisia ostajia. Itsekin tykkäisin eläinkuvista, mutta ne ei kyllä iske kaikkiin samalla tavalla. :) Tosi monet purkit on ylipäätään aika tylsiä, esim. Madara, jota käytän paljon. Tässä on sentään nuo havut. :)

    Pitää kyllä ostaa jotain kokeiluun, kun seuraavan kerran tulee tarve.

    Vastaa

    0
  11. Mun mielestä kanssa jotenkin halvan näkösiä, enkä halua todellakaan pahoittaa tiimin mieltä mutta kun pyysit sanomaan!

    Itse ehkä pidän enemmän tummanvihreästä kuin vaalean, siitä tulee mieleen männävuosien herbinat 😅

    Eläimet olisivat voineet toimia ihan kivasti, tai sitten esim läpikuultavammat pakkaukset koska kyllä periaatteessa kulta ja vihreä on ylellinen yhdistelmä väreissä. Designissa vaikuttaa tosi paljon myös typografia, eli ehkä siinä olisi voinut miettiä jotain modernimpaa.

    Mutta ajatelkaa niin että tämä on eka versio, pakkauksia onneksi saa päivittää/uudistaa matkan varrella. Käyn huomenna hakemassa pari tuotetta kokeiluun, mielenkiinnolla odotan.

    Vastaa

    0
  12. Vielä en ole testannut, mutta putsari kiinnostelee kovasti.Olen etsinyt puhdistusgeeliä, joka ei kuivata kasvoja . Samoin kiinnostaa jalkavoide ja miksei yövoidekin. Sarjan ulkonäkö ei herätä suuntaan tai toiseen fiiliksiä. Hienoa ,että on kotimaista luonnonkosmetiikkaa tällaisilla hinnoilla saatavilla!

    Vastaa

    0
  13. Vihreä ei ole lempivärini, joten lähtökohta on mun kannalta huono :D Noista kahdesta sävystä pidän enemmän tummanvihreästä. Se on jotenkin arvokkaampi ja tyylikkäämpi. Olisin ehkä tehnyt koko sarjan sillä sävyllä ja vähän kiiltävänä, ei missään nimessä mattana. Havukuva on mun mielestä ihan kiva, ok. Pidän minimalismista.
    Tuotteista mua kiinnostaa kokeilla päivä- ja yövoiteita. Hinnathan ovat hyvin houkuttelevat.

    Vastaa

    0
  14. En ole vielä ehtinyt tutustumaan tuotteisiin livenä, mutta tykkään ulkonäöstä, ja sekä vaalea, että etenkin tummanvihreä miellyttävät mun silmää. Ja havut ovat simppelit ja kivat. Ihoni on hiukan nirso, mutta ainakin puhdistusgeeli ja käsisaippua pääsevät kokeiluun. Yövoide kiinnostaa myös. Plussaa myös vegaanisuudesta ja kotimaisuudesta. :)

    Vastaa

    0
  15. Pidän tummanvihreästä ja havusta. Voisin kuvitella ostavani ja tutkivani tuotteita pakkauksen perusteella. Mutta pakko sanoa, että jos kyljessä olisi kettu niin tuotteet olisivat vastustamattomia! Itselle pakkauksen ulkonäkö merkitsee yllättävänkin paljon. Etenkin jos on kyseessä jokin voide tai saippua, minkä suhteen kriteerit täyttyy todennäköisesti helpommin kuin jonkin meikin tai ruoka-aineen kohdalla.

    Suloinen kettutuote olisi sellainen, jota katsoessa hymyilyttäisi todennäköisesti aina sen nähdessä :D Jolloin siihen tarttuisi todennäköisesti useammin ja jolloin sen veisi työpaikallekin sulostuttamaan mieltä ja karkoittamaan stressiä. Tarttuisipa se myös jonkun lahjapakettiin täytteeksi herkemmin.

    Mutta nämä Taika-pakkaukset ovat kuitenkin minusta onnistuneita ja nättejä. Ja ennen kaikkea ne huokuvat luontoa ja suomalaisuutta! :)

    Vastaa

    0
    1. Suloinen kettutuote olisi sellainen, jota katsoessa hymyilyttäisi todennäköisesti aina sen nähdessä :D

      Mulla oli myös tämän tapaisia perusteluita eläin-näkemykselleni. Ovathan eläinkuvat toki lähtökohtaisesti lapsellisia verrattuna kasveihin, mutta näen, että me kuluttajat (kun olemme ihmisiä) helposti samaistumme eläinhahmoihin, jotka ovat ihmisenkaltaisia - tai ainakin kaltaisempia kuin kasvit. Yleensä koemme kiinnostavana ja vetoavana asiat, joihin koemme samaistumista. Pöllöt ja jänikset herättävät sympatiaa ja tekevät tuotteista persoonallisia - tai toisaalta, voivat toki herättää myös fiiliksen lasten tuotesarjastakin, johon Taikalla ei missään nimessä pyritä. Mutta eläimet herättävät enemmän tunteita kuin graafiset kuviot, ja tunteiden herätys on (mun mielestä) aina tärkeää markkinoinnissa.

      Eiväthän eläimet välttämättä ole poissuljettuja Taikan tulevaisuudessa...! :) Kuka tietää, miltä tulevat tuotteet näyttävät.

      Tästä olen kyllä samaa mieltä, vaikka kuinka pöllöistä tykkäänkin:

      nämä Taika-pakkaukset ovat kuitenkin minusta onnistuneita ja nättejä. Ja ennen kaikkea ne huokuvat luontoa ja suomalaisuutta! :)

      Vastaa

      0
  16. Tummanvihreä on melkeimpä ylellisen näköinen. Vaalea vihreä just niinkuin joku sanoi erittäin hieno suomalaisen versio. Vaalea vihreä josta vaalea teksti ei erotu. Kaikki purkit toistensa kopioita. Näin heikko näköiselle ongelma. Kaupassa hieman kokeilin käsivoidetta ja silmänympärysvoidetta jotka tuntuivat hyviltä . Kaiken kaikkiaan ihana juttu 😍kotimainen luonkonkosmetiikkaa marketista. Tulen varmasti hankkimaan ainakin osan tuotteista.

    Vastaa

    0
    1. 👍

      (Kysymys: onko kaupoissa nyt taas testereitä käytössä...? Luulin, että testereitä ei vielä käytetä koronan takia...)

      Vastaa

      0
    2. Kyllä Espoossa on ainakin cittareissa. En tosin ole nähnyt meikkien testereitä mutta putelit joista voi puristaa tuotetta.

      Vastaa

      0
    3. OK. Vaihtelee varmaan kaupoittain, tai mä en vain ollut tästä ajantasalla.

      Vastaa

      0
  17. Toi tummanvihreä sävy purkeissa on oikein nätti, mutta itse design saisi "hengittää" enemmän. Omaan silmääni esimerkiksi Taika-teksti on tungettu aivan liian lähelle havukuviota ja noi ympärillä leijailevat neulaset ovat ihan turhia. Samoin tekstin fonttia olisi voinut miettiä vielä uudestaan.

    Eniten itseäni kuitenkin ehkä häiritsee ristiriita metsäisten purnukoiden ja kuvailemiesi hedelmäisten tuoksujen välillä. Tämä vaivaa minua suunnattomasti myös esim. Dermosilin puolukkapuhdistusöljyn kohdalla, jonka tuoksu on omaan nenääni niin ällöimelä, että puolukka pitäisi pudottaa tuotteen nimestä kokonaan pois. :D

    Vastaa

    0
    1. ja noi ympärillä leijailevat neulaset ovat ihan turhia.

      Hahah, mä taas tykkään kovasti noista leijalevista neulasista..! ^_^ Muistaakseni harkitsimme myös vaihtoehtoa ilman irtoneulasia. Minusta ne tuovat tuotteisiin sellaista söpöä keveyttä joka itseäni viehättää. Mutta makuasiat on just niitä :)

      Eniten itseäni kuitenkin ehkä häiritsee ristiriita metsäisten purnukoiden ja kuvailemiesi hedelmäisten tuoksujen välillä.

      Mä mietin tätä myös ja jaan kanssasi tietyn ristiriidan tunteen. Luulen, että tässä kuitenkin vaikuttaa eniten kuluttajien yleiset mieltymykset, jotka eivät aina mene yhteen konseptin kanssa. Ihmiset tykkäävät hedelmäisistä (tai kukkaisista) tuoksuista. Kummatkaan eivät liity metsään, mutta tuotteisiin haluttiin kuluttajia miellyttävät tuoksut. Minusta se on lopulta tosi ymmärrettävää. Greippi ei tosiaan rimmaa suomalaisen metsän kanssa, mutta ai että se tuoksuu hyvälle... :D Osassa Taika-tuotteista on metsäisempi, vihreä tuoksu, mutta kaikkiin ei haluttu samaa tuoksua.

      Vastaa

      0
  18. Esitän oman mielipiteeni tuotteiden pakkauksista :) Mun mielestä pakkaukset eivät ole hirveitä tai mitenkään epäonnistuneita. Kiinnitin niihin huomiota kaupassa, mutta toki siihen vaikutti se että olivat uusia tuotteita tutulla hyllyllä. Vihreä väri on aika ilmeinen ottaen huomioon mitä brändi pyrkii viestimään (vegaaninen, luonnon raaka-aineita...) ja pakkaukset ovat toki aika tavanomaisia markettituotteille. Jos ne olisivat jotakin muuta, hintakin varmaan nousisi. Kun mainitsit tuosta eläinaiheesta niin musta on kummallista, että sen ajateltiin olevan ristiriidassa sen suhteen että tuotteet ovat vegaanisia! Pirteät eläimet voisivat päinvastoin viestiä sitä ettei tuotteissa ole käytetty eläinperäisiä ainesosia. Mutta ehkä se vaatii jo vähän liikaa miettimistä kuluttajalta. Tuotteiden ulkonäön kun tulisi viestiä välittömästi kuluttajalle jotakin tuotteesta, jotta se herättäisi mielenkiinnon. Henkilökohtaisesti, pakkauksista olisi voitu saada hieman mielenkiintoisemman näköisiä aiemman kommentoijan ehdottamalla havujen (tai nimen) folioinnilla tai muuttamalla tekstejä hieman. Itse pidän vihreästä väristä! Niin monet tuotesarjat ovat valkoisia. Mustat pakkaukset ovat musta myös mielenkiintoa herättäviä, mutta kierrätyksen kannaltahan musta muovi ei taas ole hyvä. En tiedä mihin kuluttajakohderyhmään tuotteiden on tarkoitus vedota, nyt vaikuttaa siltä että tiettyä ryhmää ei ole haluttu rajata ja siksi ulkonäkö on pyritty pitämään yksinkertaisena ja jonka vuoksi joidenkin mielestä se on tylsä. Jos tuotteet olisi selkeästi suunnattu samalle kohderyhmälle kuin vaikkapa k-beauty, niin pakkaukset hyötyisivät vaaleammasta, pastellisesta värimaailmasta ja ehdottomasti niistä eläinkuvioista :)

    Vastaa

    0
    1. Kun mainitsit tuosta eläinaiheesta niin musta on kummallista, että sen ajateltiin olevan ristiriidassa sen suhteen että tuotteet ovat vegaanisia! Pirteät eläimet voisivat päinvastoin viestiä sitä ettei tuotteissa ole käytetty eläinperäisiä ainesosia. Mutta ehkä se vaatii jo vähän liikaa miettimistä kuluttajalta.

      Jep, juuri näin (siis tuo viimeinen lause).

      Kiinnostavia pointteja ja pohdintaa, paljon kiitoksia teille kun osallistutte keskusteluun näin moninaisella pohdinnalla tuotteiden ulkonäöstä. Ehkä tuotekehitys voi ottaa näitä näkökulmia huomioon tulevaisuudessa?

      Tietysti, on hyvä pitää mielessä että näin edullisessa sarjassa jo hinta sulkee pois monia pakkausteknisiä yksityiskohtia. Taika halutaan pitää huokeana, ja se vaikuttaa ymmärrettävästi myös pakkausdesigniin.

      Vastaa

      0
  19. Moi! Kun olet tuotteiden kanssa työskennellyt, niin osaatko sanoa sisältävätkö palmuöljyä? Mä välttelen sitä ruoassa mutta kosmetiikkaan en ole vielä jaksanut perehtyä kun se on niin hankalaa... Mutta jos tietäisin suoraan jonkun brändin jolla sitä ei olisi niin voisin alkaa suosimaan... :D Mun mielestä purkit on ihan nätit ja ehkä ne eivät hengi luksusta (niin kuin moni on sanonut "halvan näköiseksi"), mutta ehkäpä se on toisaalta hyvä, että sitten tavallinen dove-garnier-kuluttajakin tulee tarttuneeksi purkkiin :)

    Vastaa

    0
    1. Kun olet tuotteiden kanssa työskennellyt, niin osaatko sanoa sisältävätkö palmuöljyä?

      Mun mielestä eivät sisällä, mutta varmistan vielä tuotannolta. Putsarigeeli on ainoa tuote josta löydän 'palm'-ainesosan (hydrogenated palm glycerides citrate), mutta sekään ei välttämättä - tai todennäköisesti - ole palmuöljystä. Kestävän kehityksen periatteet ovat tärkeässä roolissa Taika-sarjassa.

      Palaan tähän kun saan asiaan varmistuksen!

      Vastaa

      0
    2. Moikka, sain nyt vastauksen tuotekehitykseltä koskien palmuöljyä. Tuo 'hydrogenated palm glycerides citrate' on tosiaan palmuöljyä, mutta tuotekehityksen mukaan eettisesti & ekologisesti tuotettua.

      Kyseinen ainesosa on mukana Taika-sarjan tuotteista ainoastaan puhdistusgeelissä, ja se on mukana yhden pinta-aktiivisen aineen apuaineena. Sitä on lopputuotteessa häviävän vähän.

      Vastaa

      0
  20. Tokmanni mainosti näitä lehdessään mutta kun menin ostamaan, myytiin ei-oota. Buu!! Käyn myöhemmin katsomassa uudelleen koska puhdistusgeeli ja misellivesi on ostoslistalla <3 mä tykkään ulkoasusta ja hinnasta ennenkaikkea. Hyvä saatavuus myös plussaa, Tokmannillahan on aivan loistavat ihonhoitotuote valikoimat mm.uutta Herbinan ecoa ja paljon muuta "luonnonkosmetiikkaa". Hyvä vaan kun on valikoimaa koska kaikkea ei halua ostaa Niveaa tai Lumenea.

    Vastaa

    0
    1. Tokmanni on kasvattanut hienosti luonnonkosmetiikan osuuttaan viime vuosien aikana 👍

      Eikö Taika siis vielä ollut ilmestynyt sun lähi-Tokmanniin vai oliko tuotteet jo myyty loppuun..?

      Vastaa

      0
  21. Puhdistusgeeli poimittu mukaan ekokaupasta Joensuussa :) Ei ainakaan yhden kokeilun perusteella vaikuta kuivattavalta.

    Vastaa

    0
  22. Mä en kanssa oikein syty pakkauksille. Toisaalta en pidä vihreästä ylipäätään missään (paitsi luonnossa ja kasveissa), että se vaikuttaa varmaan mielipiteeseeni.

    Vastaa

    0
  23. Suoraan sanottuna ulkonäkö ei houkuttele ostamaan. Pieneen tilaan on tungettu ihan liikaa tekstiä ja kaikkea härpäkettä, ja tuo vihreä värimaailma on jotenkin sairaalamainen.

    Katselin näitä pakkauksia Tokmannilla mieheni kanssa, ja hän totesi hieman vitsikkäästi että ”onko nämä jotain genitaalivoiteita”? Hänen mielestään tuo ylin rivi, jossa on jotain havupuita, näytti ilmeisesti joltain ihan muulta, naisen sukuelimiin viittaavalta asialta (anteeksi tästä mielikuvasta 😂).

    Vastaa

    0
    1. Voi eihh... 🙈

      On kyllä hassua miten eri lailla tuotteet tai siis tässä tapauksessa niiden ulkonäön voi kokea :) Mun mielestä Taikan purkit ovat tosi raikkaita ja tyylikkäitä, ja vaikka tuotteiden toki "kuuluukin" näyttää edullisilta koska ne ovat edullista markettikosmetiikkaa, mun mielestä ne erottuu muiden edullisten sarjojen joukosta edukseen. Mutta mielipide- ja makuasiat on niin laajakirjoisia..! Siitä voikin päätellä, miten vaikeaa ylipäänsä on jossain tuotantotiimissä päästä yksimieliseen näkemykseen... :)

      Vastaa

      0
    2. Minulla tuli sama asia mieleen kun nämä purkit näin, eli muistuttaa liikaa "piirakkaa"....hmm,onko se sitten katsojan silmässä 🤭

      Vastaa

      0
  24. Tumma väri vaikuttaa paljon ylellisemmältä. Vaalea vihreä vähän pastellinen ja lapsellinen..

    Mahtaako nämä sopia herkälle iholle? Oma ihoni reagoi ainakin tavallisen kosmetiikan hajusteisiin todella herkästi ja lopputuloksena on punaisen kirjava naama. Mossan tuotteet aiheutti saman efektin..

    Vastaa

    0
    1. Moi Herkkäiho! Jos ihosi reagoi voimakkaasti hajusteisiin ja sinulle sopivat tavallisesti vain hypoparfymoidut (tai hajusteettomat) tuotteet, Taikasta uskallan suositella sinulle vain hajusteetonta silmänympärysvoidetta. Muissa on ns. tavanomaisia, toki luonnollisia kosmetiikan hajusteita.

      Toisten hajusteherkkien iho sietää luonnollisia hajusteita paremmin kuin synteettisiä, mutta lopulta esimerkiksi kasvista peräisin oleva 'limonene' on käsittääkseni sille herkistyneelle iholle yhtä herkistävä kuin synteettinen limonene.

      Vastaa

      0
  25. Täytyy myöntää että eilen kaupassa jätin nimenomaan ostamatta käsisaippuan pakkauksen takia vaikka itse tuote kiinnosti. :( Urekramin raikas pakkaus vei voiton vihreästä. En ylipäätään kyllä pidä vihreästä. Pakko sanoa että jos purkissa olisi ollut pöllö tai joku muu metsän eläin niin olisin ostanut takuulla. Eläimet <3

    Vastaa

    0
  26. En olisi viitsinyt sanoa ellei olisi kysytty, mutta joo, ulkonäkö on halvan ja suttuisen oloinen minustakin. Ei niin kamala, että jäisi pelkästään sen takia ostamatta, mutta kuitenkin. Välitön mielikuva oli budjettikopio Madaran aiemmasta tyylistä joidenkin vuosien takaa, jossa sellaista puutyylistä kuviointia nykyistä enemmän oli. Suttuisuuden lisäksi siis myös tuntuu taas vähän persoonattomalta tämä. Nimi Taika ei yhdisty tähän lookkiin ihan niin hyvin kuin voisi.

    Ihan käsittämätöntä mulle, että eläinkuvissa olisi joku ristiriita vegaaniuden kanssa. Vegaanihan on yleensä eläinten ja luonnon ystävä. Meinaako joku, että ihminen pöllön kuvasta ajattelisi, että ovat nyt käyttäneet tuotteeseen pöllöä vai mitä ihmettä. Vai että vegaani on että "hyi, eläin". En tajua. Eläinkuvitus, tyylikkäänä toki, olisi ollut paljon kivempi idea minusta.

    Itse tuotteita en ole kokeillut. Puhdistusgeeli olisi kiinnostanut, mutta siinä olikin glyceryl oleatea. Ei pysty käyttämään näitä vahamaisia aineita ongelmaiholla, kun aiheuttaa seborrooista ekseemaa. Koivunmahla ja ksylitoli on näissä kiva lisä, mutta harmi kun muuten koostumukset on hyvin pitkälti samoja kuin kaikilla ennestään tutuilla luonnonkosmetiikkamerkeillä. Ei siis tarjoa tämäkään uusia vaihtoehtoja, jos on ongelma jonkun yleisen ainesosan kanssa.

    Vastaa

    0
    1. Iso kiitos tästä kommentista! Toi clyseryl oleate ainesosa ja sen yhteys seborrooiseen ekseemaan on ihan uusi tieto mulle. Tosin, vasta hetki sitten sain tietää ylipäänsä, että sebbe voi olla kasvojen iholla. En tiedä varmuudella kärsinkö siitä, mutta ehdottomasti huomioin tämän informaation putsaritestailuissa. Nyt mulla ollut käytössä L300 sensitive foaming cleasing (tykkään!!!),kun marketista sai. Oon ihmetellyt viimeksi tänään, kun iho ollut paremmassa kunnossa kuin ehkä koskaan aikuisiällä. Ajattelin, että johtuu vain alkukesästä saadusta toisesta rautainfuusiosta, aha-happojen säännöllisestä käytöstä ja tähtien asennosta. Ehkä ostan silti joskus ton Taikan geeliputsarin testiin niin saa verrata näkyykö muutosta. Nyt osaa sitten epäillä syyllistä.

      Itse purkkeihin kommenttia Sannille: näyttävät mun mielestä markettikosmelta. Tykkään havuista. Varmasti tuotteista olisi pystynyt tekemään arvokkaamman näköiset, mutta en ole varma tavoitellaanko sitä edes? Jos katsoo vaikka Lacto Lineä tai Xz:iä, onhan nekin kömpelöitä ja halpiksia ulkonäöltään, vaikka esim Xz uudistuu jatkuvasti.

      Vastaa

      0
    2. Itse purkkeihin kommenttia Sannille: näyttävät mun mielestä markettikosmelta. Tykkään havuista. Varmasti tuotteista olisi pystynyt tekemään arvokkaamman näköiset, mutta en ole varma tavoitellaanko sitä edes?

      Taika on edullista markettikosmetiikkaa :) Eli ei tavoitella arvokasta ulkonäköä.

      Vastaa

      0
  27. Visuaalisena ihmisenä, jolle pakkausdesign merkitsee paljon, nämä ei kyllä oikein herätä tunteita.Vaikka yksinkertaisuutta arvostankin, yleisfiilis jää aika latteaksi. Ja täytyy sanoa että vaalean- tai kirkkaanvihreä väri luonnonkosmetiikkasarjalle on aikamoisen mielikuvitukseton ja kliseinen valinta. Olisin valinnut sävyksi ennemmin jonkun murretun tumman metsänvihreän. Tai jotain muuta maanläheistä, vaikkapa ruskan tummia sävyjä.

    Itselle kauniit pakkaukset on parhaimmillaan viimeinen silaus kylpyhuoneen sisustukseen. Valitettavasti saippuat ja shampoot nähdään yhä vain käyttötavaroina, eikä niiden visuaalista ilmettä ajatella "sisustajan vinkkelistä" aivan harvoja merkkejä lukuun ottamatta (tässä kohtaa Ole hyvä saa rispektini!). Ja tiedän että tällainen ajattelu edustaa first world problems -kategoriaa parhaimmillaan, mutta itse vaan saan (tälläkin hetkellä vaikeassa elämäntilanteessa) niin paljon iloa elämääni kauniista muotoilusta ja suunnittelusta, oli sitten kyseessä design-kaluste tai joku aivan arkinen kapistus. Mikään esine ei ole mulle niin vähäpätöinen, että sen tarvitsisi olla tympeän/tylsän/halvan näköinen! 🙈

    Itselle on kyllä ollut harmituksen aihe, kun Urtekramin tyylikkäät, omaleimaiset ja modernit pakkaukset on vaihtuneet uusiin, jotka ovat sanalla sanoen pliisuakin pliisummat. Ei pahimmasta päästä, mutta halvemman ja tylsemmän näköiset kun entiset. Ja Urtekram kun on ollut mulle just se saippuamerkki joka kelpaa kylppäriin ilman siirtämistä eri pumppupulloon! 😄

    Vastaa

    0
    1. Saan hyvin kiinni sun suhteesta muotoiluun, itse saan myös iloa kauniista esineistä, olivat ne sitten haarukoita, tuoleja tai silmänympärysvoiteita..! <3 Olen ostanut monet kosmetiikkatuotteet pelkän pakkauksen perusteella.

      Urtekramista mun on sanottava, että en juuri tykännyt vanhoista pakkauksista (liian levottomia), enkä kyllä uusistakaan (liian pliisuja). Mutta nämä on niin yksilöllisiä juttuja..!

      Vastaa

      0
  28. Minä pidän ulkonäöstä kovasti, tuotteista kiinnostaa eniten misellivesi, silmänympärysvoide ja jalkavoide. Varteen
    otettavia vaihtoehtoja,kun nykyiset purnukat loppuvat😊

    Vastaa

    0
  29. Käsisaippua on ihana, tuoksuu ihan hedelmäkarkeilta. Tumman vihreä pakkaus miellytti omaa silmään. Olisin tosin kaivannut täyttöpakkausta kun keraamisiin annostelijoihin kuitenkin saippuan siirrän :)

    Vastaa

    0
  30. Tykkään tosi paljon.
    Mutta sarja ei ole, valitettavasti minulle.
    Ikää on mittarissa 50, joten argumenttina ensimmäinen silmänympärysvoide ei iske.
    Harmi !

    Vastaa

    0
    1. Juu, ei tämä sarja ole (kasvotuotteiden osalta) minullekaan...! :) Toivotaan, että sarjaan tulee myöhemmin myös ikääntyneen ihon tuotteita :)

      Vastaa

      0
  31. Minustakaan pakkausdesign ei ole mikään kovin erikoinen, mutta ei sen kai ole tarkoitus ollakaan, kun on markettikosmetiikkaa, mutta ilmeisen laadukasta edullisuudesta huolimatta ja yrittää ehkä tavoitella myös näitä Hieno Suomalainen/Garnier jne merkkien ostajia. Näihin verrattuna design on jo huomattavasti tyylikkäämpi ja toisaalta luonnonkosmetiikka ei ole kaikille kuluttajille tuttua, joten siksi taas vihreä väri on hyvä valinta.

    Minusta on tosi hyvä, että edullista ja kotimaista luonnonkosmetiikkaa saa nyt ostettua myös ruokaostosten yhteydessä! Vähän erikoisemmat tuotteet ostan sitten netin tarjouksista, kun on aikaa perehtyä tuotteisiin.

    Vastaa

    0
  32. Juuh. Täytyy sanoa, että tällä pakkausdesignilla mentiin metsään. Eikä suinkaan hyvällä tavalla.
    Jotenkin vaikuttaa myös hyvin vanhanaikaiselta ja halvalta. Vaikka kyse on edullisesta tuotteesta, ei sen välttämättä tarvi halvalta näyttää.

    Vastaa

    0
  33. Mun mielestä tosi kivat, varsinkin tummempi vihreä iskee muhun, vaaleanvihreästä en värinä ylipäätään tykkää, mutta tässä toimii. Eikä näytä mitenkään halpikselta, kuten moni on sanonut, vaan juuri tuon hintaiselta, mitä onkin ja mun mielestä on hyvä, että purkkien ulkonäöstä voi päätellä hintaluokkaa. :) Pelkistetty ja selkeä olematta tylsä, näistä tulee mulla heti metsäinen tuoksumaailma mieleen.

    Vastaa

    0
  34. Purkkien ulkonäöstä olen samaa mieltä monien muiden kanssa, ei oikein iske.

    Itse tuotteista: Puhdistusgeeli on todella hyvä epäpuhtaalle ja kuivalle iholleni. Koostumus myös tosi miellyttävä ja tuoksu mieto. MUTTA: pakkaus on todella huono. Korkki on vaikea saada auki ja purkista tulee liikaa tavaraa kerralla ulos. Vartalovoide: todella hyvä! Vaikuttaa kevyeltä ja imeytyy helposti, mutta silti tosi tehokas. Tuoksu mitäänsanomaton. Käsivoide: ihan ok, mutta jostain syystä tuoksu tökkii.

    Vastaa

    0
  35. Pakkaukset ihan jees, ei aiheuta tunteita suuntaan eikä toiseen. Mun silmään neutraalit. Silmänympärysvoiteen kohdalla ajattelin, että no tuosta edullinen voide. Mutta sitten kirjoitit, että sopii esim. ensimmäiseksi voiteeksi. Mulla on silmänympärysalueella juonteita ja ryppyjä. Mitä voidetta suosittelisit tällaiselle sy-iholle? Mielellään ei purkissa vaan tuubissa.

    Vastaa

    0
    1. Mulla on silmänympärysalueella juonteita ja ryppyjä. Mitä voidetta suosittelisit tällaiselle sy-iholle? Mielellään ei purkissa vaan tuubissa.

      Esimerkiksi Whamisan Eye Essenceä 👍 Se on tuubissa, ja sisältää vieläpä tuplasti enemmän voidetta kuin silmänympärysvoiteet yleensä: 30 ml. Muut suosikkini ovat pumpattavissa pulloissa, esimerkiksi ATOPIKin Anti-Age-silmänympärysvoide on ihan mahtava, se on pienessä pumppupullossa.

      Vastaa

      0
  36. Itselleni ei oikein aukea Taikan suunniteltu kohderyhmä. Antamasi hinnat ovat aika korkeita , kun pakkausdesign on mielestäni juurikin Tokmannille tai muuhun markettiin sopivaa. Tuotteiden sisältö taas ei vaikuta tarpeeksi mielenkiintoiselta, että kosmetiikan kuluttajat innostuisivat pakkauksesta huolimatta. Trendikkäät aineosat hyaluronihaposta lähtien puuttuvat, ja niitäkin saa jo tosi edullisesti monilta brändeiltä. Itselle nämä eivät siis tarttuisi mukaan kaupasta, kun sekä design että sisältö vaikuttaa hieman mitäänsanomattomalta. Toivottavasti tuotteet lähtevät kuitenkin myymään, suomalaisia tuotteita ja tekemistä haluaa toki tsempata.

    Vastaa

    0
  37. Rakastan vihreää ja puita, mutta silti jokin näissä pakkauksissa häiritsee. Onko se nuo havut vai irtoneulaset, mutta ei vaan iske. Mutta aion kyllä kokeilla, sillä haluaisin tukea suomalaista tuotantoa.

    Vastaa

    0
  38. Täytyy tunnustaa, että näiden kuvien perusteella olisin vielä eilen tuominnut visuaalisen ilmeen tylsäksi. Tänään kävin kuitenkin Sokoksella fiilistelemässä tuotteita, ja livenä nämä näytti tosi hyviltä. :) Pakkaukset välittää juuri sen viestin kuin niiden on tarkoituskin; kotimaista, luonnonmukaista, edullista kosmetiikkaa ;-)

    Ostin itselle tuon puhdistusgeelin ja ainakin meidän kylppärissä näyttää todella hyvältä!

    Ja sitten itse tuote... voi vitsi miten nappiin tämä on osunut! Mulle on juuri puhdistustuotteet vaikeimpia ostettavia. Liian hellävaraisissa tuotteissa iho jää liian ”öjymäiseksi”, jolloin hoitotuotteiden levittäminen on haastavaa, ja puolestaan liian puhdistavista tuotteissa ihoni menee pintakuivaksi. Mutta tämä puhdistusgeeli on täydellinen. Pesin sillä kasvot pari tuntia sitten enkä pesun jälkeen levittänyt iholle mitään hoitotuotteita. Iho on vieläkin ihanan tuntuinen, raikas ja pehmeä. :) Myös putsarin tuoksu on virkistävän metsäinen. Kaiken kaikkiaan siis todella loistava tuote, 10/10! Toivottavasti tämä pysyy pitkään valikoimassa, tai sitten pitää hamstrata tätä .;-)

    En muuten tiedä onko kuopiolaiset käyneet sinun suosituksesta tätä Taikan puhdistusgeeliä ostamassa, sillä ainakin Sokoksella näitä oli enää kaksi kappaletta jäljellä! Muita Taikan tuotteita oli vastaavasti jäljellä enemmän. :)

    Vastaa

    0
    1. Tänään kävin kuitenkin Sokoksella fiilistelemässä tuotteita, ja livenä nämä näytti tosi hyviltä. :) Pakkaukset välittää juuri sen viestin kuin niiden on tarkoituskin; kotimaista, luonnonmukaista, edullista kosmetiikkaa ;-)

      Onpa mukava kuulla :) :)

      Ja vielä hienompaa kuulla, että puhdistusgeeli oli onnistunut ostos, jeiii...!! Toivottavasti ihosi pysyy pitkään sen ystävänä :)

      En muuten tiedä onko kuopiolaiset käyneet sinun suosituksesta tätä Taikan puhdistusgeeliä ostamassa, sillä ainakin Sokoksella näitä oli enää kaksi kappaletta jäljellä!

      En tiedä onko joku muukin jo kirjoittanut Taikan tuotteista sosiaalisessa mediassa, mutta meidän työtiimissäkin puhdistusgeeli oli suurin suosikki..! En tiedä onko siis jo pelkkä word-of-mouth saanut ihmiset kiinnostumaan eniten juuri puhdistusgeelistä :) (En ehkä itse kuitenkaan uskalla ottaa kunniaa 😊)

      Oikein hyvää syksyä sinulle :)

      Vastaa

      0
    1. Mittaan kun olen taas kotona pH-liuskojeni äärellä :) (Nyt Helsingissä.)

      Vastaa

      0
  39. Taidan itse kuulua vähemmistöön kun purkkien ilme ei häiritse ollenkaan! Pidän metsäteemasta ja tietysti se pöllökin olisi ollut kiva (vaikka havujen lisäksi, ei tilalla).

    Mutta tämä sarja ei taida kuitenkaan olla ihan minua varten, sillä ikää on jo 40 ja iho on helposti pintakuivuva sekaiho? Joku kyllä totesi tuossa että puhdistusgeeli sopii myös vanhemmalle sekaiholle…

    Hakusessa olisi joku halpa meikinpuhdistukseen(kin) sopiva tuote, jota saisi marketeista, mieluiten joko hajusteeton tai miedosti hajustettu. Mietin jo pitäisikö kokeilla Erisanin puhdistusgeeliä. Käytin sitä joskus mutta en edes muista miksi vaihdoin. Tämä sarja alkoi välittömästi kiinnostaa, mutta vaikuttaa siltä että suurin osa tuotteista taitaa olla liian kevyitä, vaikka pitäisi kokeilla tietysti itse ennen kuin näkee sopivatko ne omalle iholle.

    Vastaa

    0
    1. Mutta tämä sarja ei taida kuitenkaan olla ihan minua varten, sillä ikää on jo 40 ja iho on helposti pintakuivuva sekaiho?

      Hei Miu! Taikan ensimmäisenä lanseerattu perussarja on formuloitu sopimaan mahdollisimman laajalle kohdeyleisölle. Koostumukset ovat kevyitä ja kosteuttavia, mutta spesifimpejä ihon tarpeita ne eivät huomioi. Sekaiholle kosteustehot kyllä mielestäni riittävät, eli näkisin Taikan päivävoiteen sopivan oikein hyvin pintakuivalle sekaiholle. :) Ellet sitten hae tuotetta, joka huomioi myös sekaihon rasvoittuvan alueen ja sisältää talintuotantoa tasapainottavia ja/tai kiiltoa hillitseviä ainesosia.

      Puhdistusgeelistä; Erisanin Hoitava puhdistusgeeli sopii oikein hyvin kuivalle iholle, sillä se ei sisällä lainkaan vaahtoavia ainesosia. Jos vaahto ei ole sinulle must-juttu putsarissa, mutta tykkäät kuitenkin geelimäisestä koostumuksesta, Erisanin Hoitava puhdistusgeeli voisi sopia sinulle tosi hyvin :) Erisanilla on myös Syväpuhdistava puhdistusgeeli, joka sisältää sulfaatteja ja vaahtoaa.

      Minusta emulsiomaiset putsarit ovat parhaita, jos haetaan yhtä ainutta puhdistustuotetta joka sopii myös meikin poistoon. (Vaahtoavat tuotteet eivät ole ihanteellisia silmämeikin poistossa koska voivat kirvellä silmissä.)

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vastauksesta, kuulostaa siltä että uskaltaisin hyvinkin kokeilla Taikaa, miksei tuota puhdistugeeliäkin Erisanin ohella. :) Hoitava putsari oli se mitä joskus käytin, mutta ainakin purkkien ulkoasu jos ei sisältökin on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana, enkä muista oliko sitä syväpuhdistavaa geeliä aikoinaan ollenkaan. Luulisi että olisin kokeillut sitä jos se olisi ollut saatavilla vaikka se nyt tuntuukin liian stydiltä, sillä yleisesti ottaen kaupoissa neuvottiin aina ottamaan se kuivattavampi tuote. Teininä ja parikymppisenä tuntuikin ihan normaalilta että iho kiristeli aina pesun jälkeen, joskus jopa kasvovoiteenkin jäljiltä! :o

      Vaahto ei ole must, pääasia ettei tuote kuivata, sillä epäilen että osa ongelmistani johtuu liiasta kuivuudesta joka varmaan pahentaa t-alueenkin tilannetta. Olenkin vasta viime vuosina alkanut edes suunnilleen ymmärtää millaisia putsareita ja voiteita kannattaa etsiä. Atopikin geeliputsari on ollut aamuisin ja kakkosputsarina hyvä ja selvästi rauhoittanut ihon tilannetta, mutta hupenee hintaansa nähden suht nopeasti. (Ykkösputsarina olen käyttänyt puhdistusöljyä, mutta jostain syystä en osaa tykätä niistä ja kokeilisin mieluusti taas jotain muuta. Tilanne on harmittavan vaikea kun putsarit tuntuvat liian usein joko kuivattavan tai sitten meikki ei lähde millään! Minulle tuli yllätyksenä se että jopa puhdistusöljyt voivat kuivattaa.)

      Markettisarjoissa kokeilukynnys on onneksi pienempi kuin monen kympin tuotteessa (vaikka harmittaahan se silti jos käykin niin ettei tuote sovi!)

      Vastaa

      0
    3. Hoitava putsari oli se mitä joskus käytin, mutta ainakin purkkien ulkoasu jos ei sisältökin on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana, enkä muista oliko sitä syväpuhdistavaa geeliä aikoinaan ollenkaan.

      Syväpuhdistava geeli on tosiaan ilmestynyt myöhemmin, sitä ei ollut 10 vuotta sitten. Muistan, kun itse ostin Erisanin Puhdistusgeelin aikoinaan, ja luulin että se vaahtoaa, ja olin niin pettynyt, kun se ei vaahdonnutkaan. 😄 Ehkä tämän tyyppisistä pettymyksistä on syntynyt tarve vaahtoavallekin versiolle, jollainen tuo syväpuhdistava on.

      Teininä ja parikymppisenä tuntuikin ihan normaalilta että iho kiristeli aina pesun jälkeen, joskus jopa kasvovoiteenkin jäljiltä! :o

      Jep, tuttu tunne..! 😅 Kuivattava pesu ikäänkuin kuului asiaan. Voidetta tuntui mukavalta laittaa perään sammuttamaan ihon janoa, kun iho oli ensin kuivatettu ylipuhdistavilla aineilla. 😀

      Oletko käyttänyt puhdistusemulsioita tai -voiteita? Ne eivät ainakaan kuivata. Halvin ja helpoin mahdollinen puhdistusvoide on Aqualan L, ja ainakin oman kokemukseni mukaan sillä lähtee meikki todella hyvin.

      Vastaa

      0
    4. Kokeilin Aqualan L:ää joitakin vuosia sitten kun kuulin että sitä voisi käyttää meikin poistoon, mutta kuuluin siihen joukkoon joka sai siitä näppylöitä, ja kokeilu jäi sitten siihen. :/ Ehkäpä ongelma olisi hävinnyt pitemmällä käytöllä jos kyseessä olikin joku ihon puhdistumisjuttu, mutta silloin luin netistä ettei se vain sovi kaikille. Nythän tilanne voisi taas olla eri ja kosteusvoiteelle on tietysti aina muuta käyttöä jos se ei sovi puhdistukseen.

      Tähän asti kokeilemani puhdistusemulsiot eivät ole riittäneet meikin poistamiseen, joten niistä on ollut aika tehoton kuva muuten kuin kakkosputsarina. Lumenen Hellä-puhdistusvoide (se aiempi inkarnaatio) oli ainakin talvikäytössä aika hyvä, vaikkei olekaan tarkoitettu sekaiholle. Aika tahmainen se tietysti on, menee helposti silmiin eikä peseydy iholta kokonaan pois jos ei käytä kakkosputsaria perään.

      Se oranssissa putelissa oleva Kirkas taas alkoi aiheuttaa kasvojen punoitusta pesun jälkeen. Vaikea sanoa mikä siinä herkisti, sillä yleensä kosmetiikka ei ole aiheuttanut minulle reaktioita, eivätkä muut kirkastavat tuotteet ole toistaiseksi aiheuttaneet vastaavaa. Esim Valo-sarjan hyaluronitiiviste tai kasvosuihke ei ärsytä lainkaan.

      Vastaa

      0
    5. mutta kuuluin siihen joukkoon joka sai siitä näppylöitä, ja kokeilu jäi sitten siihen. :/

      No voi höh :( Syypää saattaa olla voiteen sisältämä isopropyylipalmitaatti, joka on vahvasti komedogeeninen ainesosa. Komedogeeniset rasva-aineet ovat perusvoiteiden suuri miinus, jos iho on vähänkään taipuvainen epäpuhtauksiin, perusvoiteet kannattaa melkeinpä unohtaa.

      Omakin kokemukseni muuten on, että puhdistusemulsion nimellä myytävät tuotteet ovat useimmiten aika heikkotehoisia meikin poistoon, ainakin, jos iholla on yhtään vahvempaa meikkiä kuten kestävää meikkivoidetta ja sen alla vielä primeria. Emulsiot ovat lopulta liian vesipitoisia, jotta niiden sisältämät rasvat pääsisivät kunnolla "pureutumaan" meikkiin ja liuottamaan sitä. Siksi 100% öljy- ja balmiputsarit ovat niin paljon tehokkaampia meikin poistajia.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat