23.07.2020

Lukijoita Vaasasta? Vaasa-vinkkejä kaivataan..!

No mutta NYT mä menen vihdoin Vaasaan!

Tajusin, että nythän mulla on hyvä hetki viimein saada vuosikaudet vierailua odottanut Vaasa viivattua yli "to see" -listalta, ja aion suunnata Vaasaan ensi viikolla parin päivän matkalle.

Onko Karkkipäivän lukijoiden joukossa ketään Vaasasta? Tai ketään, joka tuntee Vaasaa?

Missä Vaasassa kannattaa majoittua? Syödä? Kävellä?

Hakusessa vinkkejä persoonallisista majapaikoista, tunnelmallisista ja laadukkaista ravintoloista, ihanista kävelyreiteistä ja totta kai kaupungin parhaista näköalapaikoista ja maisemista..! 😍

Kiitos jo etukäteen!

45 comments on “Lukijoita Vaasasta? Vaasa-vinkkejä kaivataan..!”

 1. Voi tervetuloa! Olenkin odottanut milloin tulet Vaasaan! Viihdyt täällä varmasti! Meri on ihan kiven heiton päästä keskustasta, ja rantaa pitkin kulkee kilometrejä pyörätietä upeissa maisemissa. Ihan must-juttu. Kalarannassa myös uusi Kalastuksen talo, jossa uusi ravintola Hejm, ehdottomasti Vaasan paras ravintola, varaa pöytä ajoissa! Pyrkivät siihen, että kaikki annoksessa on lähellä tuotettua.
  Samassa talossa Fiskdiken, sieltä saa myös lounasta, mutta pääpaino lähikalatiskissä ja paikallisissa herkuissa. Voisi sanoa, että paikallisten herkkujen deli.

  Lähde käveleskelemään keskustassa, näet niin kauniita vanhoja rakennuksia, ahh! Hovioikeus rannassa, sitä ympäröivä puisto. Modernin taiteen muse Kuntsi, sieltä löytyy myös terassi... risteilyjä vanhalla postiveneellä.. tai isommilla aluksilla lähtee Kuntsin rannasta.

  Jos sinulla on aikaa, niin Mustasaaren puolella Raippaluoto, silta ja siitä kun jatkat eteenpäin, merenkurkun saaristo, Suomen ainut maailmanperintökohde, Björkö ja siellä Saltkaret ja näkötorni, aivan uskomattomat maisemat, ei löydy muualta Suomesta .

  Siinä muutamia. Joku muu saa täydentää! :)

  Vastaa

  0
  1. Wow, paljon kiitoksia Kateliini! Täytyy vuokrata pyörä ehdottomasti :)

   Hejm-ravintolaa suositteli minulle joku toinenkin Seinäjoki-postauksen yhteydessä. :)

   Vastaa

   0
  2. Sen verran täytyy tarkentaa,että Merenkurkku ei ole Suomen ainoa Unescon maailmanperintökohde, vaan Suomen maailmanperintökohteista ainoa luonnonperintökohde. Kaunis joka tapauksessa! ;)

   Vastaa

   0
 2. Rantareitti Suvilahdesta Palosaaren sillalle on kaunis, samoin Palosaaren ja Vaskiluodon sillat. Jos on auto käytössä, niin Raippaluoto! Toki on Mustasaaressa, ei Vaasassa. Suomen pisin silta ja upeat maisemat. Kahviloista Sweet Vaasa, ja ravintoloista ainakin rannassa ravintolaiva Faros, ja Villa Sandviken.

  Vastaa

  0
 3. Äh, unohtui Strampen ja Sisäsataman terassi. Varmaan jotain muutakin, mutta tuossa ainakin muutama :D

  Vastaa

  0
 4. Täytyy vielä lisätä lempikahvilani Sweet Vaasa, ihanat salaatit ja päivän lounaat, kaupungin parhaat kakut (myös gluteenittomat) ja ihana miljöö, haluaapa sitten istua sisällä tai kadun puolella "terassilla", hyvä teevalikoima.

  Vastaa

  0
 5. Rantareitillä Suvilahdesta tai keskussairaalan takaa Palosaarelle näet merellisen Vaasan. Matkan varrella ihania kesäterasseja Faros, Strampen ja Sisäsataman terassi. Ja suunnilleen vankilan kohdalla olevasta jäätelökioskista Vaasan suurimmat jätskipallot.
  Ravintoloita Hejm, Niska (sama kuin Ahvenanmaalla, plåtbröd), Gustav Wasa, Villa Sandviken. Kahvila Sweet Vaasa.
  Majapaikkana residence Kappsäcken voisi olla mukavan persoonallinen ja sieltä taitaa saada polkupyöränkin lainaan. Hotel Astor on kauniissa vanhassa rakennuksessa rautatieasemaa vastapäätä.
  Kauniilla säällä saaristoristeily sisäsatamasta Kuusisaareen Jannen saluunaan, jossa voi syödä lohikeittoa.
  https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/nahtavyydet-ja-kayntikohteet/
  Antoisaa matkaa Vaasaan!

  Vastaa

  0
  1. Kiitos Lisbet :)

   Heh, olin jo unohtanut että Vaasassakin on Pub Niska... Muistan kun Ahvenanmaalla muinoin uutisoitiin riemulla "ulko-Niskojen" avautumisesta, niitä taitaa olla useammassakin paikassa mantereella.

   Sekä Astor että Residence Kappsäcken vaikuttavat ihanilta paikoilta yöpyä...! Kappsäckeniin voisi jäädä pidemmäksikin aikaa. Suuri kiitos tästä vinkistä! (Harmillisesti Kapsäcken on ensi viikoksi jo täyteen varattu 90 neliön taloa lukuunottamatta, ja sekin on vapaa vain yhdeksi yöksi. Vaikka hinta on melkein sama kuin yksi hotellihuone Tampereella, en ehkä viitsi koko taloa varata itselleni yhdeksi yöksi... :D)

   Toivottavasti sää tukee kesäisiä terassihetkiä vielä ensi viikolla...! Olisi niin ihana päästä nauttimaan terassioleilusta meren äärellä, etenkin kun en tänä kesänä päässyt nauttimaan Maarianhaminan sataman terasseista... Ehkäpä Vaasa kaksikielisenä kaupunkina voi jopa tuoda vähän Ahvenanmaa-viboja...? ;) <3

   Vastaa

   0
  2. Ehdottomasti ruotsia tulet kuulemaan! :) Hejmillä on muuten katettu kattoterassi, kun pidät näköalapaikoista, taas yksi syy mennä Hejmiin, ei toki niin korkea kuin Torni mutta upeat merinäkymät ja tuoksu😊

   Vastaa

   0
  3. Jei 🤗

   ...kaikkia näitä ihania vinkkejä lukiessa huomaan, että pari yötä on varmasti ihan liian vähän... (etenkin kun en ole lomalla ja päiviin kuuluu myös työtunteja = pois Vaasan katselusta...)

   Vastaa

   0
 6. Hip hei Vaasa, itsekin suuntaan sinne ylihuomenna ystäviä tapaamaan! Asuin yli vuosikymmenen ko. kaupungissa ja jollain tapaa sielunmaisemani on siellä. Samoja juttuja ajattelin ehdottaa kuin Kateliini, Kuntsissa aateltiin käydä ja syömään mennään Strampenille tai tsekataan uusi ravintola Hejm!

  Merellisyys on parasta Vaasassa ja rantoja pitkin kannattaakin kulkea, esim. sisäsatamasta Suvilahteen ja takas, reitin varrella mm. Villa Sandviken. En tiedä kulkeeko nykyään laiva Jannen saluunaan saaristoon (google tämän varmasti kertoo) upeasta saaristosta ja lohikeitosta nauttimaan, sitä suosittelen.

  Jos jotain "outoa" kiinnostaa nähdä niin Asevelikylästä löytyy Edvinin polku (https://www.vaasa.fi/asu-ja-ela/vapaa-aika/puistot-ja-viheralueet/puistot/edvininpolun-puisto/) missä romumetallista, kierrätysmateriaaleista tehty taidepolku. Uskon, että sinne pääsee bussilla, mutta jos vuokraat pyörän niin matkaa tulee vain n. 3-4 km joten ei ihan mahdoton pyöräillä?

  Vaasa on niin kaunis kaupunki, keskusta erityisesti (verrattuna esim. Ouluun, josta olen kotoisin ja missä asun "paluumuuttajana"), että pelkästään kävely keskustan alueella antaa jo iloa. Toki meiltä Oulustakin löytyy kaunis torinranta makasiineineen, Pikisaari ja Ainolanpuisto keskustan liepeillä, mutta itse keskusta on aika ankea ja tämä vain minun mielipiteeni :) Tervetuloa Ouluunkin siitä huolimatta! :)

  Hotel Astor sijaitsee kyllä huippupaikalla, niinkuin suurinosa Vaasan hotelleista.

  Mukavaa reissua!

  Vastaa

  0
  1. Kiitos Merja! :) Ai hitsi, olen saanut niin paljon hyviä vinkkejä että tekisi mieli saman tien jäädä Vaasaan viikoksi..! 😀 Innostun aina vain enemmän kun seikkailen vaasa.fi-sivulla, valtavan inspiroivaa..!

   (Oulussa olen muuten käynyt aikuisiällä vain kerran - työkeikalla Oulun Sokoksen Lumene-pisteellä :D Sillä reissulla en paljon Oulua ehtinyt näkemään, mutta se vähä mitä näin vaikutti ihan kivalta :) Lapsena kävin Oulussa melkein joka kesä, mutta en keskustassa. Meillä asuu sukulaisia jossain keskustan ulkopuolella, mutta en muista alueesta mitään...)

   Vastaa

   0
 7. Samaa mieltä ravintolasuosituksesta, uutta ravintolaa Hejm:iä kannattaa kokeilla! Toinen tunnelmallinen ravintola (ihan hejm:in vieressä) on Faros. Faroksella on laivaosan ravintola ja uudempi terassi, itse tykkään tunnelmallisesta laivaravintolasta:)
  Terasseja kannattaa kokeilla juurikin Sisäsatamaa ja Farosta (molemmat rannalla) tai kaupungilla talojen suojassa on ihana Patio.
  Vaasan kaupunki on kaunis, mutta meri on ehdottomasti Vaasan juttu. Rantaviivaa on ihana kävellä suuntaan ja toiseen:) Ravintola Strampenin ja Sisäsataman edestä lähtee myös kerran päivässä saaristoristeily Jannen Saluunaan, jos haluaa saaristomaisemia.
  Raippaluodon ja björko alueita myös suosittelen! Ainutlaatuiset maisemat:) Ja jos päätät lainata/vuokrata autoa, Strömsö on myös ajomatkan päässä:) Strömsöseen pääsee kyllä myös bussilla👍🏻 Kiva että tuut Vaasaan! :)

  Vastaa

  0
  1. Ravintola Strampenin ja Sisäsataman edestä lähtee myös kerran päivässä saaristoristeily Jannen Saluunaan, jos haluaa saaristomaisemia.

   No tätä en missaa...! 😊

   Harmi kun en aja autoa, niin en voi edes vuokrata. (Mulla on ajokortti mutta en ole ajanut niin moneen vuoteen että en uskalla istua rattiin ennenkuin otan pari muistiinpalauttavaa ajotuntia...! 😀)

   Vastaa

   0
 8. Lisäisin Vanhan Vaasan tähän luetteloon. Pyhän Marian kirkon rauniot, museon ja Yxgärden puutarhan joihin pääsee hyvin kaupungin keskustasta lähtevillä busseilla nro 7 ja 9. Raippaluotoon mahdollisia busseja voit tiedustella torin infopisteestä niihin en osaa vastata mutta jos raha ei tee tiukkaa niin Vaasan sisäsatamasta lähtee saaristoristeilyt jotka vievät kohteisiin ihastuttavassa Merenkurkun saaristossa.
  https://www.vaasa.fi/luonto-ja-aktiviteetit/?tyyppi%5B%5D=1351&alue=kaikki&haku=#hakutulokset

  Vastaa

  0
  1. Kiitos risteilyvinkistä, Merenkurkku veneestä käsin ei kuulosta hullummalta..!

   Vastaa

   0
 9. Rautatieaseman vieressä on ihana Hotel Astor. Suosittelen saunallista tai kylpyammeellista huonetta. Aamiaisbuffet on ihana! Talvisin paikalliset käy siellä viikonloppuisin brunssilla.

  Vastaa

  0
  1. Juu Astoriin minäkin majoittuisin, muut taitaa olla aikalailla ketjuja :)

   Vastaa

   0
  2. Astor vaikuttaa mun paikalta :) 👍 (Kuten myös Kappsäcken-majatalo, mutta se on ensi viikolle jo täynnä.)

   Vastaa

   0
 10. Strampenilla kannattaa myös käydä syömässä! Ja jos ehdit niin veneellä Jannen Saluunalle kalakeitolle 😊

  Vastaa

  0
 11. Ruokailuun ehdotan myös Hejmiä. Se on tällä hetkellä niin suosittu, että suosittelen varaamaan pöydän ihan lounaallekin. Strampen on kaupungin paras terassi parille lasilliselle, ruoka siellä on myös hyvää ja laadukasta. Vegaaniystävällinen Cafe Raawka tarjoaa muistaakseni lounasta, mutta en ole siellä nyt pitkään aikaan itse käynyt.

  Jos Strömsö-ohjelma on tuttu niin taloon ja tiluksille järjestetään heinäkuussa maksullisia opastettuja kierroksia. Kierroksille rajoitettu määrä osallistujia ja paikka varattava etukäteen osoitteessa http://www.vaasamustasaarioppaat.fi. Pihalle pääsee myös omin päin ilmaiseksi tutustumaan.

  Stundarsin ulkoilmamuseo on myös hieno paikka. Lähistöllä sijaitsee myös Söderfjärdenin meteoriittikraateri hienoine maisemineen ja lintutorneineen. Meteoriihi-vierailukeskus kraatterin keskellä esittelee alueen historiaa.

  Edvininpolku Asevelikylässä n 3 km:n pyörämatkan päässä keskustasta on pururata/luontopolku, jonka varrella on Ite-taiteilija Edvin Hevonkosken puusta ja metallista tehtyjä ihmis- ja eläinaiheisia teoksia.

  Kaupungin keskustan liikkeistä harmittavan suuri osa on isoja ketjuja, mutta hieman persoonallisempia on mm sisustusliike Säde, käsityöläisliike Loftet (tämän yhteydessä myös kiva kahvila/lounaspaikka) ja paikallista designia myyvä Verket.

  Vastaa

  0
  1. Wow, suuri kiitos moninaisista vinkeistä...! Kyllä Vaasalla näyttää olevan paljon kiinnostavaa tarjottavaa..! 😍

   Ruokailuun ehdotan myös Hejmiä. Se on tällä hetkellä niin suosittu, että suosittelen varaamaan pöydän ihan lounaallekin.

   Jep, lounaalle sinne enää pääseekin ensi viikolla, illalliset jo täyteen varattu..!

   Jos Strömsö-ohjelma on tuttu niin taloon ja tiluksille järjestetään heinäkuussa maksullisia opastettuja kierroksia. Kierroksille rajoitettu määrä osallistujia ja paikka varattava etukäteen osoitteessa http://www.vaasamustasaarioppaat.fi. Pihalle pääsee myös omin päin ilmaiseksi tutustumaan.

   Tämä kiinnostaa kyllä, täytyy vain selvittää miten paikan päälle pääsee.

   Vastaa

   0
 12. Hei,
  kiva kun pääset ja tulet tutustumaan meidän kauniiseen merenranta kaupungin.

  VAASAN uusin, 🇫🇮 ja ympäristöystävällinen hotelli GreenStar Hotel Vaasa majoittaa sinut mielellään. Meillä nautit rennosta olosta, maukkaasta aamiaisesta ja hyvistä unista.
  Lisätiedot: http://www.greenstar.fi
  Meiltä saat hotellilta viime hetken ajankohtaiset vinkit nähtävyyksiin ja autamme sinua parhaamme mukaan nauttimaan vierailustasi kaupungissamme.

  Tervetuloa aurinkoiseen Vaasaan❤

  Iloisin kesäterveisin,
  Johanna
  Greenstar Hotel Vaasa

  Vastaa

  0
 13. Hei,
  Tässä onkin jo tullut aika paljon ehdotuksia, mutta kukaan ei ole tainnut vielä suositella 1h+k -ravintolaa, joka on paikallisten nuorten yrittäjien paikka. Valitettavasti eivät poikkeustilanteessa näytä olevan iltaisin auki, mutta tarjoavat hyvää lounastakin. Myös Cafe Aromasta saa hyvää lounassalaattia, ja superhyvää juurileipää. Marco Polosta saa "aitoa italialaista" pizzaa, joka on aivan eri maailmasta kuin pizza Suomessa tyypillisesti, ja Magokorosta erinomaista sushia. Moni on näköjään jo suositellut Kalarannassa olevaa Hejmiä. Itse pidän paikan ruokaa aivan liian raskaana. Ei mielestäni kuulu Vaasan ravintoloiden parhaimmistoon. Puitteet ovat hienot, siellä kannattaa piipahtaa sen vuoksi.
  Jos päätät kävellä keskustan rantapuistoa pitkin, Villa Sandvikenin takana on pieni Bragen ulkoilmamuseo, joka on kesäisin joinakin päivinä auki. Se ei ole aivan Stundarsin veroinen, mutta ihan käymisen arvoinen synopsis pieni paikka. Jos on kovin sateista, Tikanojan taidekodissa on tällä hetkellä esillä teoksia Emil Aaltosen kokoelmasta, mielestäni kohtuullisen laadukas näyttely, perinteisen esittävän taiteen ystäville.

  Vastaa

  0
  1. mutta kukaan ei ole tainnut vielä suositella 1h+k -ravintolaa, joka on paikallisten nuorten yrittäjien paikka.

   Olin bongannut tuon ravintolan vaasa.fi-sivulta ja vaikuttaa tosi kivalta paikalta :) Harmi että heidän lounasmenunsa on pastapainotteinen, minä kun en syö pastaa (enkä pizzaa tai sushiakaan, sashimi poislukien, ruokavalioni on vähähiilihydraattinen). Tampereellakin on muuten 1h + k niminen ravintola :)

   Jos päätät kävellä keskustan rantapuistoa pitkin, Villa Sandvikenin takana on pieni Bragen ulkoilmamuseo, joka on kesäisin joinakin päivinä auki. Se ei ole aivan Stundarsin veroinen, mutta ihan käymisen arvoinen synopsis pieni paikka.

   Aion ehdottomasti kävellä (tai pyöräilä) koko rantareitin Suvilahdesta Palosaareen, juuri tällaiset meren/vedenrantaulkoilureitit ovat minulle ihan parasta tekemistä matkoilla..! 😍 Rakastan ulkoilua, veden läheisyyttä, puistomaisia alueita, kauniita rakennuksia, aurinkoisia terasseja ja kävelyä, ja jos tarjolla on kaikkea tätä yhdistävä kävelyreitti, minut näkee siellä ihan taattuna!

   Vastaa

   0
  2. Villa Sandvikenin takana on pieni Bragen ulkoilmamuseo, joka on kesäisin joinakin päivinä auki.

   Kävin tänään Bragessa, vaikka ei ollut auki ^_^ Pihaa ja rakennuksia sai joka tapauksessa katsella :) Symppis paikka :)

   Vastaa

   0
  3. 1h+k on kyllä ihana paikka! Löytyy aina vähän kevyempää salaattia tai keittoa sekä tuhdimpaa pasta-annosta tai vastaavaa. Aukioloajat eivät riipu mitenkään poikkeustilanteesta, vaan he ovat aina kesäisin vain lounasaikaan auki. Illat avautuvat yleensä jossain vaiheessa elokuuta.

   Vastaa

   0
 14. Oi, tervemenoa varhaislapsuuteni kaupunkiin! Asuimme lähimaisemissa ja Vaasa oli elämäni ensimmäinen KAUPUNKI. Käynneistäni siellä alle kouluikäisenä muistan "hohtavan valkoisen" yleiskuvan, suolaisen merituulen ja itse meren, joka sisämaan asukille oli kiihottava elämys. Vuosia sitten TV:stä tuli Vaasassa kuvattu draamasarja. Tapitin sitä silmät sirrillään katunäkymiä ahmien.Nyt odotan innolla matkaraporttiasi ja kuvia jotka kertovat, miltä Vaasa näyttää tänään. Mielikuvissani se on kaunis, ilmeeltään selkeä ja raikas. Ja Ruotsin kuningas Kustaa Vaasahan sen aikanaan perusti...

  Vastaa

  0
  1. ☺️😊

   Toivotaan että saan raportoida mielikuviasi vastaavasta Vaasasta...! <3

   Vastaa

   0
 15. Hei. Bussi menee arkena. Lähtee matkakeskuksesta kolmesti päivässä. Katso matkahuollon nettisivulta.
  Jos sää suosii, suosittelen venereissua Jannen saluunalle ms Tiiralla. Samalla reissulla näet myös Raippaluodon sillan.
  Kävellen tai pyörällä suosittelen reittiä torilta Hovioikeudenpuistkkoa pitkin rantaan ja siitä ajellen pohjoista kohti ja Palosaaren sillan yli yliopiston maisemiin. Palosaarentietä Vapaudentien risteykseen ja siitä takaisin Palosaaren sillalle. Sitten taas rantaa pitkin toiseen suuntaan aina Villa Sandvikeniin asti.
  Tervetuloa Vaasaan !
  Strampen on sisäsatamassa sijaitseva vanha ravintola jossa tänä kesänä söin erinomaisen annoksen ahvenfileitä.
  Juna-asemaa vastapäätä taitaa olla Vaasan persoonallisin hotelli Astor. Raippaluodosta löytyy todella erikoista majoitusta mutta kun sinulla ole autoa...
  Tervetuloa Vaasaan !

  Vastaa

  0
  1. Kiitos Nina :) Ihan mahtavia vinkkejä olen saanut, ja ilahduttaa kuinka aktiivisesti vaasalaiset kertovat kaupunkinsa elämyksistä..! 😍 Odotan matkaa jo ihan malttamattomana..!

   Vastaa

   0
 16. Vaasassa kannattaa ehdottomasti yöpyä kaupungin sympaattisimmassa hotellissa Hotel Astorissa, joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja Rautatieasemaa vastapäätä. Astorissa on myös todella herkku brunssi. Hovioikeuden rannassa on myös ravintola Strampen, jossa myös todella hyvät ruoat.

  Vastaa

  0
  1. Astoriin olenkin jo päätynyt, vaikuttaa kaikin puolin mun tyyppiseltä hotellilta vanhaa aikaa henkivine tyyleineen..! <3

   Vastaa

   0
 17. Huikeaa lukea mitä pidit Vaasasta! Täällä 7 v asuneena en ole vieläkään käynyt kaikissa sinulle suositelluissa paikoissa. Raawka on lempilounaspaikkani vegaanina...mutta salaatti annokset ei taida olla vhh ruokavalioon sopivia.

  Vastaa

  0
  1. Raawka on lempilounaspaikkani vegaanina…mutta salaatti annokset ei taida olla vhh ruokavalioon sopivia.

   Jep, jos niissä on esim. pastaa tai muuta viljaa niin eivät sovi. :/ Aika usein vegaanisissa salaateissa taitaa olla viljaa, että ne olisivat ruokaisampia.

   Vastaa

   0
 18. Moi
  Minä sanoisin että pilvilammen luontopolut on suomen parhaimmistoa, on kilometrejä ja 6 laavua eli on tulentekopaikkoja. Halsterilla lihaa, kalaa ja kasviksia. Majoitus onnistuu minun kaksiossa. Olen sinkku 37 mutta en suinkaan raiskaajaperverssi, saat nukkua rauhassa toisessa huoneessa, ilmaiseksi tai saa toki maksaa jtn jos haluaa :D Olen yksityisyrittäjänä Kansanparantaja.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)