10.05.2020

Mossan herkulliset uutuudet - aurinkovoide kasvoille ja silmämeikinpoistoaine

Tänään luupin alla Mossan kevään uutuuksia! Tiesittekö, että nyt Mossallakin on SPF30 kasvoaurinkovoide?

365 DEFENCE FOR FACE SPF 30

15,95€ / 30 ml

Mossan kasvoaurinkovoide on tyypiltään samanlainen kuin isosisko-Mádaran vastaava; kummassakin on suojakerroin 30 ja kummatkin ovat sävytettyjä. Kummassakin UV-suoja tulee pelkästään sinkkioksidista, joka antaa laajan suojan sekä UVA- että UVB-säteilyä vastaan.

Erona ovat aktiiviaineet ja voiteen paksuus. Mádaran voide on hieman anti-age-vaikutteisempi ja koostumukseltaan hitusen täyteläisempi, Mossan voide on ohuempi ja vaikutuksiltaan antioksidanttinen (joka tietysti sekin vaikuttaa suotuisasti ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen.)

Mossan voide tuoksuu odotetusti hedelmäiseltä. :) Tuoksu on oikein miellyttävä ainakin sellaiseen nenään, joka on tottunut tuoksuvaan kosmetiikkaan ja pitääkin siitä.

Mossa-kasvoaurinkovoide iholla. Sävy on täysin läpinäkyvä minun ihollani.

Voide levittyy oikein miellyttävästi, ja sävy jää iholla hyvin läpikuultavaksi, tai käytännössä (ainakin minun ihollani) ihan näkymättömäksi. Oikein vaalealla iholla sävy saattaa erottua, näin olen kuullut Mádarankin voiteesta, jonka senkään sävy ei erotu omalla ihollani.

Mossan sävy on lämpimämpi kuin Mádaran.

Koostumuksesta on todettava, että se ei kuivu ihan "kuivaksi", vaan ihoon jää voiteen tuntumaa. Sen verran rasvapitoinen Mossan 365 Defence kuitenkin on. Ja öljyjä vaaditaankin, jotta voiteen mineraalipohjainen UV-filtteri saadaan levittymään iholle mahdollisimman miellyttävästi (kun silikoneja ei ole käytössä). Ilman öljyjä voide tuntuisi päinvastoin hyvin kuivakalta ja jähmeältä, sillä SK30-kertoimeen tarvitaan jo aika paljon sinkkioksidia.

Tykkäänkö tästä enemmän kuin Mádaran kasvoaurinkovoiteesta? Aika vaikea valinta, kummallakin on puolensa..! Tykkään ehkä Mossan lämpimästä sävystä enemmän, ja se levittyy iholle notkeammin. Mádaran enemmän anti-age-vaikutteinen koostumus taas palvelee paremmin minun ikäiseni ihoa.

Kummallekin on kohderyhmänsä :)

VITAMIN COCKTAIL ENERGY BOOST EYE CREAM

14,95€ / 15 ml

Vitamin Cocktail -sarja on kasvanut silmänympärysvoiteella! Tämän sarjan päivävoide on muuten oma ykkössuosikkini kaikista Mossan päivävoiteista.

Sarjan silmänympärysvoide on koostumukseltaan kevyt ja voin suoraan sanoa, että kuivalle ja selvästi ikääntyneelle silmänympärysiholle tämä ei ole paras valinta. Vitamin Cocktail ei toisaalta olekaan ikääntyneen ihon sarja, joten en itse (jälleen) kuulu tämän voiteen kohderyhmään.

Ohut, himmeäksi kuivuva emulsio tuntuu miellyttävältä ja sopii varmasti normaalille ja jopa rasvoittuvalle, nuoremmalle iholle. Se lupaa kosteuttaa, virkistää ja kirkastaa ihoa sekä vähentää silmänalusturvotusta.

Minun iholleni tämä on liian kevyt, ryppyinen ihoni silmien ympärillä vaatii jo täyteläisemmän ja hoitavamman voiteen.

Mutta 20-30+ v. iho jolla ei vielä ole suurempia ikääntymisen merkkejä tai kuivuutta, todennäköisesti ihastuu tähän hyaluronihappoa, vadelma- ja tyrniuutetta sisältävään silmänympärysvoiteeseen. 👍

JUICY SHAKE 2-PHASE EYE MAKEUP REMOVER

9,95€ / 100 ml

Kolmas uutuus on odotettu: silmämeikinpoistoaine!

Jos allekirjoittaneelta kysytään, kaikilla sarjoilla tulisi aina itsestäänselvästi olla silmämeikinpoistoaine. ;) Mossan omaa onkin saatu odottaa.

Nyt se on viimein täällä, ja ah, se on hyvä! Kaksifaasinen koostumus poistaa vahvankin silmämeikin sekä kestävän huulimeikin.

Mossan Juicy-putsarissa ei itse asiassa ole puhdasta öljyä, vaan rasvafaasi muodostuu rasvamaisista ainesosista. Tämä aineosavalinta tekee tuotteesta edullisemman valmistaa. Kun kyseessä on poishuuhdeltava tuote, ei "oikealla", hoitavalla (ja kalliimmalla) öljyllä välttämättä ole mitään järkevää funktiotakaan. :) (Miksi kerroin tämän? No, sarjassamme vain "nice to know" ;D)

Vielä tarjousvinkki:

Mossan omassa verkkokaupassa koodilla SUGAR koko Mossa-valikoima -30% toukokuun loppuun asti.

Joko moni teistä on alkanut käyttää aurinkovoidetta kevään aurinkoisina päivinä? Tai käyttääkö moni teistä suojakertoimellista päivävoidetta vuoden ympäri?

31 comments on “Mossan herkulliset uutuudet - aurinkovoide kasvoille ja silmämeikinpoistoaine”

 1. Voi ei, innostuin tästä ja en tajunnut että tämäkin on sävytetty. Mutta hyvä kun en ehtinyt ostaa . Huoh, olisipa kivoja kasvoille tarkoitettuja tuotteita ilman tahraavaa väriä. Lisäksi plussaa jos mieskin "voisi" käyttää, ei todellakaan innostunut sävytetystä.. Meni ihan Madaraan hermo viime kesänä. Ostin nyt Alga Mariksen kasvorasvan, toivon että on hyvä. Vielä kun löytyisi kertoimellinen luonnonkosmetiikan päivävoide niin helpottaisi eloa. :)

  Vastaa

  0
  1. Huoh, olisipa kivoja kasvoille tarkoitettuja tuotteita ilman tahraavaa väriä.

   Ymmärrän turhautumisen, mutta toisaalta myös sävyttömän voiteen valkoinen kajo iholla koetaan monen kuluttajan taholta yhtä ikäväksi ominaisuudeksi :/ Tämä taitaa olla mineraalifiltteripohjaisten aurinkovoiteiden ikuisuusdilemma.

   Algamariksen SK 30 Spray kasvoille ja vartalolle on oma suosikkini kaikista luonnonkosmetiikan ei-sävytetyistä aurinkovoiteista. Siinä on kaikkein miellyttävin koostumus.

   Vastaa

   0
  2. Kaisalle vinkkaan luonnonkosmetiikan kertoimellista päivävoidetta: Green People day solution spf 15 -päivävoide. Onko jo kokeiltu? Itsellä ollut tämä käytössä.

   Vastaa

   0
  3. En tiedä onko tästä mitään apua, mutta ostin juuri hiljattain apteekista Acon SPF 30 Sun Face Creamin ja siitä ei jää valkoinen pinta naamaan ja imeytyy mulla ainakin erittäin hyvin. Mieto tuoksu, mutta tuoksuu, ja imeytyy helposti iholla. Okei, ei luonnonkosmetiikkaa, mutta tässä tapauksessa olin jo niin turhautunut valkoisiin/kiristäviin 'rasvoihin' ja etsintöihin viime vuosina, että kun tämä toimii, niin hyvä. Ihoni ei seuraa ikääni, vaan kaipaa vaan kevyitä ja helposti imeytyviä kasvovoiteita. :) (Toisaalta esim. The Body Shopin Skin Defence SPF 50 on liian kevyt.)

   Vastaa

   0
 2. Mä en ole ollut hirveän innostunut Mossan tuotteista, mutta ostin yhtenä päivänä sen AHA-kuorinnan, kun en löytänyt ruokakaupasta mitään muuta rakeetonta luonnonkosmetiikan kuorintaa. Tuoksu on hieman epämiellyttävä (muistuttaa mua jostakin, mutten ole vielä saanut kiinni, mistä), mutta muuten tykkään siitä. Tuntuu tehokkaalta, muttei rajulta. Ostin kerran minituubin Mádaran AHA-kuorintaa, joka tuntui siltä kuin koko naama irtoaisi, mutta toi Mossan kuorinta toimii ihollani oikein kivasti. :)

  Aurinkovoiteisiin liittyen pientä avautumista taas: Tilasin hiljattain kosmetologilta EkoPharman tuotteita sekä putelin Algamarisin sävytettyä spf30-kasvovoidetta, koska huomasin sitä olevan saatavilla uudessa sävyssä (en siis ole vielä saanut hommattua sitä Cattierin aurinkovoidetta testiin). Se aiempi vaalein sävy on siis sekin ollut sellainen, joka ei ole istunut ihoni sävyyn yhtään. Uusin ivory-sävy näyttää ensin vähän liian vaalealta, mutta jotenkin mystisesti se lopulta sulautuu ihoni sävyyn sangen hyvin - vaikka en siis ole kalpean vaalea. Just täydellinen sävy löytyisi todennäköisesti sekoittamalla ivoryyn ihan pikkuisen sitä beigeä sävyä, mutta jos pelkästään jompi kumpi pitäisi valita, niin ehdottomasti pitäytyisin ivoryssa. Kesällä tosin on todennäköisesti kokeiltava sävyjen sekoitusta, koska ulkoillessa päivetystä tarttuu aina vähän väkisin, jolloin luulen ivoryn käyvän liian vaaleaksi.

  Vastaa

  0
  1. Kiva kuulla että Mossan AHA-kuorinta toimii sinulla niin hyvin :) 👍 Tässä taas hyvä esimerkki siitä, kuinka eri vahvuisille tuotteille on todella tilausta markkinoilla. (Kunpa kuluttajille vain olisi mahdollista paremmin kommunikoida tuotteiden vahvuustasoja, ettei asia selviäisi pelkästään ostamalla summamutikassa monia eri tuotteita ja kokeilemalla kaikkia iholle.) Minulla Mádarankaan AHA ei tunnu juuri miltään, koska ihoni on niin tottunut happoihin ja muihin aktiiveihin, ja on hyvin epäreaktiivinen.

   Algamariksen uudesta sävystä - mä olen itse pääsemässä kokeilemaan sitä vasta tällä viikolla, puteli on juuri postissa matkalla minulle. :) Sävy on totta kai minulle ihan liian vaalea, mutta haluan joka tapauksessa sen Karkkipäivän lukijoille esitellä.

   Uusin ivory-sävy näyttää ensin vähän liian vaalealta, mutta jotenkin mystisesti se lopulta sulautuu ihoni sävyyn sangen hyvin – vaikka en siis ole kalpean vaalea.

   Se varmaan hapettuu, ja siksi sävy sulautuu vaikka on aluksi liian vaalea. Usein sävytetyn meikkipohjatuotteen hapettuminen koetaan negatiivisena asiana juuri siksi, kun sävy päätyy olemaan käyttäjän kasvoilla liian tumma, mutta sinun tapauksessasi juttu meneekin juuri oikein ja pieni hapettuminen on toivottava efekti :) ^_^

   Vastaa

   0
  2. Mossan AHA on minunkin ihollani niin hellävarainen, ettei ihoni kiukustu, vaikka unohtaisin sen kasvoille tuplasti suositeltua pidemmäksi ajaksi - tuli juuri todettua. ^__^ Evolven hedelmähappokuorinta on myös toiminut oikein kivasti, vaikkakin se tuntuu pois pestäessä inhottavan niljakkaalta ja ihoon liimautuvalta. Sen väri, tuoksu ja purnukan ulkonäkö päihittävät kuitenkin Mossan.

   Kiinnostavaa! Hauska tietää. Olen koittanut vielä tarkastella ja varmistella sävyn sopivuutta monessa eri valossa, ja kyllä se vaikuttaa todella sulautuvan ihoni sävyyn. :)

   Vastaa

   0
 3. Oletko muuten jo käynyt tuoksuttelemassa sitä Love Beauty & Planetin keltaista suihkugeelipakkausta?

  Vastaa

  0
 4. Tuo silmämeikinpoistoaine meni samantien ostoslistalle! Just käytössä oleva loppumassakin, mossa on ihana<3 kiitos myös tuosta linkistä, ei ole tullut mieleen jostain syystä että heillä on omat sivut mistä vielä voi tilata, jee! ^______^

  Vastaa

  0
  1. Esimerkiksi Cattierin SPF 50 -voide. Lapsen iho, etenkin noin pienen, kannattaa aina suojata korkeimmalla mahdollisella suojakertoimella. Ja ehdottomasti fysikaalisella aurinkosuojalla, eli mineraalipohjaisella, ei kemiallisella. Mineraalifiltteri tekee voiteesta aina valitettavasti myös jähmeän, ja mitä korkeampi suojakerroin, sitä enemmän mineraalijauhetta = sitä jähmeämpi ja valkoisempi koostumus. Mutta lapsen iholla voiteen valkoisuus tuskin haittaa, tärkeintä on kunnollinen suoja joka suojaa lapsen todella herkkää ihoa.

   Cattierin aurinkovoiteet pohjautuvat öljyihin, mikä tekee niistä helpommin levittyviä kuin emulsiot. Siksi suositukseni osuu Cattieriin. Öljypohjaisen aurinkovoiteen suoja iholla myös kestää emulsiota paremmin, sillä öljyt vastustavat kosteutta paremmin ja lisäksi öljypohjaan UV-filtterit "asettuvat" tasaisemmin kuin vesipohjaiseen.

   Vastaa

   0
 5. Moi Sanni! Tämä ei nyt mitenkään liity viimeisimpään postaukseesi, mutta en löytänyt mistään sähköpostiosoitettasi, että olisi sitä kautta lähestynyt. Olen yrittänyt metsästää Mac:n All that glitters -luomiväriä, ja huomasin, että kyseinen luomiväri mainitaan myös sinun yhdessä tosi vanhassa postauksessa. Olen nyt ihan epätoivoinen kun näyttää siltä, että sitä ei enää saa mistään. Käytin jo viimeisen nappini niin loppuun, ettei sieltä saa kaivettua enää sen vertaa, että voisi etsiä sen avulla uutta vastaavaa. Useamman napin tuota siis jo käyttänyt, enkä ole löytänyt yhtä mieluisaa sävyä. En löydä edes Mac:n maahantuojan tietoja mistään. Sattuisitko sinä tietämään tuota maahantuojaa, tai omistatko vielä kyseisen luomivärin ja haluaisit kenties myydän sen minulle? Tai tiedätkö jonkun, jolta voisi myös löytyä kyseinen sävy : )
  Kiitokset vielä kivasta blogistasi, jota olen jo useamman vuoden seurannut. Taisi olla ensimmäinen blogi, jota aloin säännöllisesti aikoinaan lukemaan :)

  Vastaa

  0
  1. Hei Kirsi!

   Oletko kokeillut eBayta tai Amazonia? Sieltä löytyy varmasti, uskoisin, tosin hinta voi olla vaikka mitä kun kyseessä on jo lopetettu tuote.

   Omaani en valitettavasti halua myydä, tykkään sävystä kovasti itsekin.

   On kyllä tosi kurjaa aina kun jokin oma lempparimeikkituote lopetetaan :/ Been there so many times. :(

   Itse suren valtavasti MACin Seedy Pearlin lopetusta, se oli aivan täydellinen viileiden, violettien meikkien highlighter-sävy.

   Vastaa

   0
  2. Kirsille: Estee Lauderilla on sellainen palvelu kuin Gone But Not forgotten. Löytyy kun goolettaa noilla sanoilla ja eteen Estee Lauder. Kun heille laittaa sähköpostia, niin asiakaspalvelu etsii tuotteita, joiden valmistus on lopetettu 24 kuukauden sisällä. gonebutnotforgotten@estee-lauder.co.uk
   MAC kuuluu heidän tuotteisiinsa. Kannattaa ainakin yrittää tuota kautta. : )

   Vastaa

   0
  3. Wow, mahtava palvelu..! Enpäs tiennytkään tästä - ja taas olen oppinut jotain uutta kiitos lukijoiden <3

   Vastaa

   0
  4. Kiitos Sanni vastauksesta ja Ellille iso kiitos tuosta vinkistä,täytyy käydä kokeilemassa tuota kautta : )
   Mukavaa keskiviikkoa!

   Vastaa

   0
 6. Räntää sataa taivaan täydeltä (itkunaama). Mutta joo, en osta suojakertoimellisia päivävoiteita ,koska koko suoja menee hukkaan, ihan vaan reilusti aurinkorasvaa jos sattuu biitsipäiviä olemaan.
  Saako vihata tuota sy-voiteen pumppua? =D Yritän muistaa etten osta tuon mallisia pulloja koska pumppu on aina sitä suurinta itseään kuin vain voi olla! Siitä räiskyy ja räpsää kamaa ihan muualle kuin sormen päähän jonka takia tuote loppuukin nopeammin kuin simppelissä tuubissa oleva. Näin käyp aina kun erehdyn tohon malliin.

  Vastaa

  0
  1. Räntää on satanut täälläkin.... voihan Suomen kevät (ja eihän tämä ihan vierasta ole keskikesälläkään...)

   Saako vihata tuota sy-voiteen pumppua? =D

   Saa todellakin, be my preferred guest...!

   Siis vihaatko tuon Mossan pakkauksen pumppua? Mä taas tykkään tuosta, ja ylipäänsä tuo pullotyyppi on niin söpö..! 😚 Mä olen oppinut painamaan sitä oikein säädetyllä voimalla eikä juurikaan tule liikaa.

   Mutta olet oikeassa, että ohutkärkiset tuubit ovat annostelun suhteen ihan parhaita 👌

   Vastaa

   0
  2. Tollaiset pumput eivät ole koskaan käytössä toimineet, vaikka kokonaisuus söpö onkin.

   Vastaa

   0
 7. Onkohan tuo Mossan aurinkovoide miten kosteuttava? Itselläni on pintakuiva tukkeutuva iho ja moni ohut kasvoaurinkovoide ei kosteuta tarpeeksi. Enkä haluaisi laittaa alle seerumia, kun ne taasen tuntuvat minulla estävän päällelaitettavan voiteen imeytymistä.

  Vastaa

  0
  1. Ei ole kovin kosteuttava, hyvin vähän itse asiassa. Rasvoja löytyy, mutta humektantteja vähän, oikeastaan vain glyseroli ja tujaus hyaluronihappoa.

   Vastaa

   0
 8. Minulla tämä Mossan voide jätti todella pahan rasvakerroksen kasvoille. Jos haluat testata kuivalta tuntuvan luonnonkosmetiikan aurinkosuojan, kokeile Dhyvanan SPF 30 -voidetta. Ainut häiritsevä asia siinä on itselleni näkyvät kimallepartikkelit, joita ei tosin kauempaa katsottuna erota.

  Mitä mieltä olet kookosöljystä iholla, tukkiiko yleisesti sitä? Voisiko kookosöljyä käyttää esim. kasvohieronnan öljynä?

  Vastaa

  0
  1. Kookosöljy on kyllä aika komedogeeninen, sen komedogeenisyysluku on 4 (en tiedä oletko koskaan tutustunut kasviöljyjen Comedogenic Ratingiin, löytyy kun googlaa, monet käyttävät sitä suuntaa-antavana työkaluna miettiessään tietyn kasviöljyn sopivuutta iholleen).

   Tässä yksi sivu joka avaa eri öljyjen komedogeenisyyttä:
   https://www.herbaldynamicsbeauty.com/blogs/herbal-dynamics-beauty/understanding-the-comedogenic-scale-for-oils-and-butters

   Kookosöljyä ei ole niitä yleisimpiä hieronnassa käytettäviä öljyjä, mutta miksipäs sitä ei voisi käyttää kasvohieronnassa. Kokeilemalla selviää, miten nopeasti se imeytyy ihoon hieronnan aikana ja liukuvuus lakkaa, siitä voi päätellä miten hyvin se sopii omaan hierontarutiiniin. :)

   Vastaa

   0
  2. Hyvä tietää, että on melkoisen komedogeeninen. Eipä missään blogeissakaan juuri näy kookosöljyä suositeltavan kasvojen kosteutukseen.

   Vastaa

   0
  3. En tiedä kuinka yleistä se on, mutta minulla kasvojen iho reagoi todella pahasti kookosöljyyn. Ainakin kookospohjainen lauryylilysiini (lauroyl lysine), jota käytetään hyvin monessa meikkivoiteessa, saa naaman välittömästi kukkimaan. Tämän vuoksi en ole uskaltanut kokeilla aurinkosuojavoiteita kasvoille, kun ne hyvin usein sisältävät jotain kookosöljyjohdannaista (isoamyl laurate, coconut alkanes yms.). Olen toivonut, että mineraalipuuteri ja hattu suojaavat tarpeeksi auringolta, mutta sen kai näkee joskus tulevaisuudessa sitten.

   Vastaa

   0
 9. Osaisitko Sanni vinkata hyperpigmentaatiosta kärsivien kasvojen ihon suojaamisesta aurinkorasvalla, joka kestäisi hyvin hikoilua? Urheilen kesäisin ulkona lähes päivittäin, ja runsas kasvojen hikoilu esim. pitkillä juoksulenkeillä laittaa myös aurinkorasvan liikkeelle. Hyperpigmentaatio on levinnyt laajasti otsaan ja ylähuuleen, joten aurinkorasvaa kuluu reippaasti. Suurempi ongelma urheillessa on kuitenkin suojakertoinen pysyvyys. Ihotyyppi paikoitellen pintakuiva sekaiho.
  Normaaliarkeen tuo Mossan kasvoaurinkorasva yhdistettynä esim. entiseen Cliniquen DSD voisi toimia hyvin. Kiitti vinkistä.

  Vastaa

  0
  1. Hei Pia! Jätin kysymyksen hautumaan yön yli, mutta en näköjään tänäänkään osaa vielä vastata :/ (Ai että harmittaa jos ei osaa auttaa...!)

   Korkeasuojakertoimisia voiteita pystyn suosittelemaan, mutta kokemusta hien kestävyydestä on heikonlaisesti. Osaisikohan joku muu kesäisin ulkona urheileva antaa omaa vinkkiä..?

   Itse osaan vain sanoa, että öljypohjaiset ja vedettömät koostumukset vastustavat kosteutta (kuten myös hikeä) parhaiten, sillä öljyhän on hydrofobista eli hylkii kosteutta. Toisaalta öljyt kyllä liukenevat ihon omien rasvojen vaikutuksesta, eli jos iho on myös rasvoittuva, silloin öljypohjainenkaan aurinkovoide ei kestä iholla yhtään paremmin kuin vettä sisältävä emulsio.

   Cattierin SPF 50 kasvoaurinkovoide on öljypohjainen ja koostumukseltaan äärimmäisen ohut ja helposti levittyvä. Se olisi siis vahvin vinkkini puhtaasti aurinkovoiteen liukoisuuden perusteella, mutta kokemusta Cattierista ja hiestä ei ole. :/

   Esittelyni Cattierin SPF 50 -kasvoaurinkovoiteesta löydät täältä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/savyttavat-kasvoaurinkovoiteet-lavera-ja-cattier/

   Vastaa

   0
 10. Itse käytän oikeastaan ympäri vuoden päivävoidetta jossa on suojakerroin, pääasiassa suojakerrointa 20-30. Kesällä käytän aurinkovoidetta kasvoilla, jossa on suojakerroin 50 ja myös etelän lomilla. Minulla on ollut hakusessa sävyttävä aurinkovoide kasvoille ja olen testannut joitakin tuotteita, joissa suojakerroin 30, niitä ei vaan taida juurikaan olla suojakertoimella 50. Tätä Mossan aurinkovoidetta en olekaan kokeillut.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)