19.12.2019

Uusi kotimainen Curly Girl -hiusgeelituttavuus

Taannoisella työkeikalla Ruohonjuuressa bongasin uuden Curly Girl -ystävällisen, hoitavan ja alkoholittoman hiusgeelin. Tai ei tuote varmaan uusi ole, mutta minulle uusi.

AM Natur -hiusgeeli. 

AM Natur on pieni pietarsaarelainen luonnonkosmetiikkayritys. Olen aika ajoin törmännyt AM:n tuotteisiin ekokaupoissa, mutta matalan profiilin sarjana AM on jäänyt lopulta aika lailla etäiseksi. Yritys ei paljon pidä "meteliä" itsestään eikä kerro mitään perustajistaan, tarinastaan tai taustastaan edes sarjan kotisivulla. Tämä on mielenkiintoinen valinta yritykseltä näin kilpailluilla markkinoilla. Heillä on varmasti lojaali ja heille riittävä asiakaskunta. :)

AM:n geelin teho perustuu sokeriin, sokeri on siis sen kiinnittävä ja muotoileva ainesosa.

Muut ainesosat ovat piparminttuvesipohja, ksantaanikumi, jolla vesi on tihennetty geeliksi sekä säilöntäaine ja greipin ja laventelin eteeriset öljyt tuoksuaineina. Vihreän tee läsnäolo koostumuksessa jää mysteeriksi.

Sokeri voi olla tymäkkä kiinnittäjä, ja AM-geeli tekeekin hiukset jäykän tönköiksi. Kuvassa 'cast' hiusten kuivuttua.

Tuntuma on hyvin samantapainen kuin Less Is Moren geelillä, joka myös perustuu sokeriin. Less Is Moressa on kuitenkin myös kosteutta sitovia ainesosia mitä AM:ssä ei ole, ellei tietysti itse sokeria lasketa mukaan. Sokeri on sekä humektantti että kiinnittäjä.

Laitoin geeliä vain vajaan ruokalusikallisen, mutta hiukset tuntuivat todella "aineutetuilta", jähmeiltä ja epämukavilta.

Mutta - kun puristelin geelikuoren pehmeäksi, hiukset jäivät oikein mukavan näköisiksi; tuuheiksi ja pehmeän laineikkaiksi rakenteella.

Ei paha. Ainakin huomattavasti parempi kuin synteettiset geelit.

AM-geeli on suursuosikkiani Ekopharman Minttua edullisempi; Minttuhan maksaa 12,50€ / 50 ml, kun taas 100 millin AM-geelin saa hintaan 17,90€.

KOKEILEMANI LUONNONKOSMETIIKAN HIUSGEELIT PÄHKINÄNKUORESSA

Ekopharma Minttu - kevyt/keskivahva pito. Hoitava ja kosteuttava, jättää hiukset todella ihanan, liukkaan ja pehmän tuntuisiksi. Ei tönkkö-efektiä. Kotimaisuudesta lisäplussaa.

Less Is More Mascobado Gel - vahvahko pito. Sisältää alkoholia, mutta myös kosteuttavaa hunajaa ja aloe veraa. Luonnonkosmetiikan salonkisarjan tuote.

AM Hairgel - vahva pito. Tehokas hiusten muotoilussa mutta joukosta vähiten hoitava. Kotimaisuudesta plussaa.

Urterkam Aloe Vera Gel - kevyt pito. Tätä geeliä ei lainkaan markkinoida hiusten muotoiluun, mutta Curly Girl -metodistit käyttävät tätä. Ja kyllä se hiuksia kevyesti muotoileekin ja rohkaisee kiharaa! Kosteuttava koostumus. Ei lähmä- tai tönkköefektiä.

13 comments on “Uusi kotimainen Curly Girl -hiusgeelituttavuus”

 1. Mun eka luonnonkosmetiikan shampoo on ollut AM hamppushampoo tooodella kauan sitten :) Näyttäisi olevan vielä myynnissäkin. Ja porkkanaöljyäkin taisin ostaa, Pietarsaari on myös mun kotikaupunki :)

  Vastaa

  0
  1. Pietarsaari on myös mun kotikaupunki :)

   Terkut Jeppikseen :) Sielläkään en ole muuten koskaan käynyt. Onko AM tunnettu yritys paikallisten keskuudessa? Minkähänlaisia ihmisiä sen taustalla on? :) Olisi ollut kiva lukea jotain AM:n historiasta merkin kotisivuilta, olisi heti muodostunut paljon läheisempi kuva brändiin.

   Vastaa

   0
  2. Kai Jeppiksestä löytää etäisesti jotain Ahvenanmaa-tunnelmaa, ainakin kesällä :) Ainakin paikallisesta luontaistuotekaupasta on saanut aina noita tuotteita, luulisin että ovat suht tunnettuja siellä🤔 Merkin taustoja en kyllä minäkään muista tai tiedä, muuta kuin että kaksi naista (siskokset kai) tätä valmistavat!

   Vastaa

   0
  3. Kai Jeppiksestä löytää etäisesti jotain Ahvenanmaa-tunnelmaa, ainakin kesällä :)

   Näin voisin odottaa :) Itse jeppiläisiähän olen kyllä Ahvenanmaalla tavannut "hur mycket som helst" :D Ehkä heitä pitää tulla jonain päivänä tapaamaan ihan paikan päälle kotikaupunkiinsa :)

   muuta kuin että kaksi naista (siskokset kai) tätä valmistavat!

   Ok, tämäkin oli jo ihan mukava tietää :)

   Vastaa

   0
 2. AM ei ole kyllä täälläkään yhtään tuttu, vaikka seurailen paljon luonnonkosmetiikkamarkkinoita ja curly girl-metodiin liittyviä aiheita ja tuotesuosituksia. Kiitos siis tästä uudesta tuttavuudesta, sarjan nettisivutkin oli kivat ja tuotteita mukavasti tarjolla. Niin ja tuon minttugeelin olen muuten napannut suosituksestasi, vaikka käyttöön en ole vielä ottanut :). Kiitos myös Sanni avartavasta ja erilaisesta joulukalenterista. On ilo aina lukea siitä, miten paljon eläimet tuovat lohtua ja apua ihmisten elämään. Mukavaa joulun odotusta sinulle!

  Vastaa

  0
 3. Pitääpä testata. Käytän vain luonnon kosmetiikka tuotteita. Oiskohan tuo xantaani myös yksi pääasiallinen jämäköittäjä.. siitähän voi tehdä itse mössön.

  Vastaa

  0
  1. Oiskohan tuo xantaani myös yksi pääasiallinen jämäköittäjä

   Antaa se kyllä kevyesti jämäkkyyttä kiharalle (esimerkiksi Urtekramin Aloe-geelissä ei muuta kiharan muotoon vaikuttavaa ainesosaa olekaan), mutta ksantaanikumi ei ole sokeriin verrattuna varsinainen kiinnittäjä. Sokeri on AM-geelin pääasiallinen kiharaa kiinnittävä ja hiusta muotoonsa jäykistävä ainesosa. :)

   Vastaa

   0
 4. Tuli tehtyä muuten sellainen huomio omassa elämässäni, että en koe tarvetta meikille silloin, kun päällä on imartelevan väriset vaatteet ja kun hiukset ovat mukavasti. Tuo yhdistelmä saa jo aikaan kauniin olon, ja meikkaaminen tuntuu turhalta.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)