17.11.2019

Hammam-yllätys ystävälle

Just näitä Ateenan parhaita juttuja, mikä tekee Ateenasta mun Ateenan: rähjäisyyden keskeltä löytää vaikka minkälaisia piilohelmiä. Etenkin kun on ennakkoluuloton. ❤️

Viimeisellä reissulla koin niin upean spa-elämyksen, että tämä täytyy jakaa teillekin.

Kerroin Ateenan reissussa ystävästäni, jota halusin ilahduttaa.

Tiesin, ettei yksinhuoltaja-ystävälläni ole juuri ollut mahdollisuuksia hemmotella itseään, ja oli selvää että halusin viedä hänet johonkin kauneushoitoon.

Muistelin, että Ateenan keskustassa on turkkilainen hammam, josta olin kuullut hyvää. Sehän voisi olla jännä elämys, itsekään en ole sellaisessa käynyt.

Googlasin hammameita, ja törmäsin paikkaan nimeltä Polis Hammam, joka sattui olemaan vain parin korttelin päässä omasta majapaikastani. Juuri tästä paikasta en ollut kuullut, mutta nettisivun ja asiakasarvioiden mukaan paikka vaikutti lupaavalta.

Lähdin hammamiin tiedustellakseni vapaita aikoja samalle illalle. Osoite kuulosti tutulta, ja pian löysinkin itseni samalta graffitien värittämältä kapealta pikkukujalta, jossa olin majoittunut Airbnb'ssä kolme vuotta sitten.

Tännekö on rakennettu jokin kylpylä..? Kuja, kuten myös koko kortteli, vaikutti viimeiseltä paikalta josta odottaisi löytävänsä tyylikkään kylpylän... Alue tuntui epämääräiseltä jo Airbnb-kämpän sijainniksi.

Kuitenkin, sieltä se hammam vain paljastui..!

Tältä hammam-rakennus sisäänkäynteineen (kuvassa vasemmalla) näytti vuonna 2016.

Rähjäiseen taloon remontoitu Polis Hammam on hyvä esimerkki Ateenan viimeaikaisesta pahimman talouskriisin jälkeisestä kehityksestä.

Keskustakorttelit elpyvät ja kehittyvät huimaa vauhtia; keskustaan avautuu koko ajan uusia kahviloita, taidetiloja ja boutique-hotelleja, puistoja ja aukioita siistitään ja vanhojen talojen katot muuntuvat viihtyisiksi kattoterasseiksi nopeammin kuin ehdit sanoa spanakopita. Joka kerta kun saavun Ateenaan, löydän jälleen uuden rapistuneeseen taloon avatun teemakahvilan tai konseptiravintolan.

Vierailijoille halutaan nyt luodaan elämyksiä, jotka tarjoavat Ateenan vierailijalle jotain muutakin kuin perinteiset antiikin rauniot.

Polis Hammamin aula (kylpyläosasto on kuvun alla)

Astuin Hammamin ovesta moderniin aulatilaan, jonka ikkunoista avautui näkymä korttelin rakennusten keskelle tehtyyn pieneen puutarhaan. Aikamoinen kontrasti katunäkymälle, josta juuri kuljin sisään..!

Illalle oli vielä muutamia aikoja jäljellä, ja varasin laajasta hoitovalikoimasta minulle ja ystävälleni Passa Hammam -paketin lisähoidolla.

Oliiviöljysaippuahieronta oli taivaallinen kokemus. Kuva: Polis Hammam

Passa-pakettiin kuuluu kylpyläosaston vapaan käytön lisäksi puhdistusrituaali kessa-kuorintakintaalla, saippuahieronta oliiviöljysaippualla sekä hiusten puhdistus ja hoito.

Lisähoitona varasin ystävälleni hieronnan ja itselleni kasvohoidon - sillä tulin jo ottaneeksi hieronnan heti aamupäivällä.

(Hammam-tilassa ei saa ottaa kuvia - enkä kyllä olisi höyryhuoneeseen kameraani vienytkään, joten kuvat hammam-kylpylätilasta ovat Polis Hammamin sivuilta.)

Ihastuin paikan tunnelmaan niin, että varasin saman tien stand by-ajan hierontaan. Olin onnistunut jumppaamaan alaselkäni Amorgoksen salilla aikamoiseen jumiin ja hieronta kuulosti nyt juuri siltä mitä tarvitsin.

Minulle tehtiin todella tehokas Aritma Polis -hieronta, johon hieroja lisäsi (minun ihan tajuamatta mistä oli kyse...) kuppauksen. Hän selitti, että kupit auttaisivat lievittämään lihasjännitteitä ja sopisivat hoitamaan kiputilaani alaselässä. Kuppaus ei sattunut, enkä ihan odottanut näkyä minkä peilissä kohtasin käsittelyn jälkeen.

"There will be some red marks on your body, don't worry, they disappear soon", hieroja sanoi.

Some red marks tosiaan...! "Oletko saanut meetvurstia selkään?" kommentointiin Instassa osuvasti.

Läiskät helottivat viitisen päivää mutta ovat nyt kadonneet.

Ja kipukin katosi - hieronnasta tullessa oloni oli niin hyvä ja selkäni niin vetreä, että olin unohtanut minulla mitään lihasjumia olleenkaan.

Kuva: Polis Hammam

Illalla tapasin ystäväni. Johdatin hänet (kaiken maailman harhareittejä käyttäen..! :D) hammamiin paljastamatta, mitä olin suunnitellut. En edes kertonut, että paikkaan tarvitsisi uikkarin, en halunnut hänen aavistavan mitään.

(Hammamista saa bokserit ja pyyhkeen jolla peittää vartalon yläosan, jos asiakkaalla ei ole omaa uimapukua. Polis Hammamissa ei olla alasti, sillä naiset ja miehet kylpevät samoissa tiloissa.)

Yllätys onnistui täydellisesti ja ystäväni suunnilleen hajosi onnensekaisesta järkytyksestä kun astuimme sisään hammamiin. Kävi ilmi, ettei hän ollut eläessään käynyt kylpylässä eikä myöskään hieronnassa.

"Jesus, I thought you were taking me somewhere to try drugs..!" ystäväni nauroi, viitaten hämärän oloiseen ympäristöön jossa kylpylä sijaitsee. (Tosiasiassa alue on ihan turvallinen ;))

En ole itsekään koskaan aiemmin käynyt turkkilaisessa kylpylässä, ja ystäväni ilo oli vähintään yhtä suuri minullekin. :)

Olin kuullut turkkilaisista erittäin perusteellisista pesurituaaleista, ja nyt pääsin itsekin kokemaan sellaisen. Ensin pääsee köllöttelemään höyryhuoneen lämpimälle marmoripenkille. Höyryhuonetta ei voi verrata saunaan, lämpötila ei ole saunamaisen kuuma vaan ehkä noin 50-60 astetta. Kun keho on lämmennyt ja hiki noussut pintaan, pesijä ohjaa asiakkaan pesutilaan.

Asetuimme marmorisille pesupöydille, ja kuuraus alkoi..!

Kessa-kintaalla tehtävä kuorinta ei ole herkkähipäisille - näin voi sanoa :D (Hammamin ensikertalaiselle suositellaan hellemmän käsittelyn pyytämistä, itse en tehnyt niin....) Asiakas kirjaimellisesti jynssätään kiireestä kantapäähän. En tiedä mistä aineesta kessa-kinnas valmistetaan, mutta se on karkea ja olo muistutti porkkanaa jota kuurataan juuresharjalla. :) Voin kertoa, ettei ihoni ole  k-o-s-k-a-a-n  ollut niin sileä, se on yhä poikkeuksellisen sileä kaksi viikkoa käsittelyn jälkeen.

Kuorinnan jälkeen iholle puristetaan "vaahdotussäkkiä" apuna käyttäen suuret kinokset pehmeää saippuavaahtoa. (Kuin suuri versio kasvoputsarien vaahdotusverkosta..!) Ahh, tämä osuus oli aivan taivaallinen. Kroppa saippuoidaan kauttaaltaan ja samalla ihoa hierotaan lempeästi. Sitten ihoa huuhdellaan vuoroin viileällä, vuoroin lämpimällä vedellä.

Lopuksi pesijä pesee myös asiakkaan hiukset. Tässä vaiheessa en todellakaan miettinyt hiusväriäni, jonka tiesin epäilemättä haalistuvan reilusti sulfaattipitoisen pesun myötä.

Hammam-rituaali päättyy hämärään, tunnelmalliseen lepäilytilaan, jossa tarjoillaan teetä ja turkish delight -makeisia.

Istuskelimme pehmeissä tuoleissa euforian vallassa tietämättä paljonko kello oli tai juuri mitään muutakaan.

Kokemuksen erityislaatuista tunnelmaa lisäsi hammamin hieman salaperäinen, labyrinttimainen rakenne; spa'n tilat ovat neljässä kerroksessa ja kussakin kerroksessa kulkee kapeita, puusäleiköin reunustettuja hämäriä käytäviä. Asiakas ei kulje itse mihinkään vaan henkilökunta ohjaa vieraan pienellä hissillä kuhunkin asianmukaiseen tilaan. Pukuhuone, kylpyläosasto ja kauneushoitolatilat ovat kaikki eri kerroksissa. Leponurkkauksessa istuessamme olimme autuaasti kadottaneet tajun siitä, mistä olimme tähän edes putkahtaneet...

Teehetken jälkeen meillä oli ohjelmassa vielä hieronta ja kasvohoito. Nämä tehtiin kahden asiakaspaikan hoitotilassa, mikä oli tosi kivaa kun oltiin viettämässä tyttöjen iltaa. :)

Hammam-iltamme kesti yhteensä 3 tuntia ja poistuimme Ateenan iltaan kuin uudestisyntyneinä. Ystäväni oikein hehkui ja sanoi, ettei ikinä unohda tätä yllätystä. <3

*

Polis Hammam ei ole erityisen halpa kreikkalaisille, mutta suomalaiselle hinnat ovat vähintään kohtuulliset. Paikan henkilökunta on mielettömän taitavaa, eikä esimerkiksi hieronta ole "vain" jotain kosmeettista silittelyä vaan kunnon hieronta-ammattilaisen työtä. Kolmen tunnin Passa- & hieronta-hemmotteluhoitopaketti maksoi 68 euroa, Passa & kasvohoitopaketti 73€.

Pelkkä hammam-vierailu ilman pesijää ja lisähoitoja maksaa 25€. Kessa-kintaan, oliiviöljysaippuan ja savikuorinnan voi ostaa myös erikseen omaan käyttöön, ja hemmotella itse itseään höyryhuoneen lämmössä :)

Tänne palaan!

Polis Hammam Ateena, 6-8 Avliton-katu, Psyrri

Onko teillä kokemuksia turkkilaisista hammameista?

8 comments on “Hammam-yllätys ystävälle”

 1. Meinasin tipahtaa sohvalta kun näin tuon hinnan! Eihän Suomessa saa edes pelkkää kasvohoitoa aina 73 eurolla 😅 Aivan ihanan näköinen paikka!

  Vastaa

  0
 2. Tässähän ihan itsekin rentoutuu kun lukee sun kuvauksia eri hoidoista. ^^ Ihana kun keksit ilahduttaa ystävääsi tällaisella hemmottelulla.

  Vastaa

  0
  1. Se on niin uusi tuote että tällä hetkellä sitä on vain Kampin Ruohonjuuressa sekä Ruohiksen (ja NHS:n omassa) verkkokaupassa.

   Vastaa

   0
 3. Ihana hyvän mielen postaus :) Mulle ei ole hammam tuttu kuin Yves Rocherin Hammam-vartalokuorinnasta :D Se oli jo ihan kiva elämys (ja harmittelen, kun sitä ei enää saa). Mutta tuo kuulostaa kyllä aika paljon paremmalta!

  Vastaa

  0
 4. Mua houkuttelisi tuommoinen, mutta jo mielikuva siitä, että atooppista ihoani saippuoitaisi ympäriinsä, kuulostaa kammottavalta. Tosin tuo kessa- kinnaskuorinta tuntuisi varmasti kutisevalla iholla aivan ihanalta, ainakin hetken ;D

  Vastaa

  0
  1. Joo, enpäs varmaan uskaltaisi atooppisella iholla mennä tällaiseen käsittelyyn..! :D En tiedä voisiko pelkästään höyryhuoneen kosteudessa oleskelu olla hyväksi..? Ilman jynssäämisiä.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)